Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 21:50 Witam serdecznie, czy ktoś kupił mieszkanie w drugim etapie tej inwestycji? Jak się mieszka w pierwszym? Jakieś uwagi co do dewelopera/stanu mieszkań? dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j.bartosiewicz I advise to engage professionals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 08:02 kupno mieszkania to powazna sprawa trzeba przeswietlic developera oraz okoliczny environment przez przeprowadzenie audytu sa na to techniki np Fermat to ciekawy business case i moge sie tym zajac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: 88.220.105.* 11.07.11, 08:12 radzę przyjrzeć się bardziej parkingom należącym (niby) do tego bloku Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 14.02.12, 13:08 z jakiego powodu taka rada? należące, w rozumieniu przyległe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 12:33 ja kupiłam mieszkanie w II etapie, koleżanka moja kupiła w pierwszym bloku i jest zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 12:39 w której klatce, jeżeli mogę zapytać? ja się krece przy pierwszej, choć podobno coraz mniej mieszkań zostaje- dziwi mnie to trochę, ponieważ nigdzie nie widać tego zainteresowania. Ani tutaj ani na innych forach. Patrząc na tematy innych dewe to niebo a ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 12:43 kupiłam w pierwszej klatce, z tego co wiem to zostało ok 5 mieszkań w budynku 2, w marcu mają już oddawać klucze. Wiem ze złożyli już papiery o dopuszczenie budynku do użytkowania i że sa po jakiś odbiorach technicznych Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 12:49 o odbiorach też słyszałem, nawet że "odpowiednie służby" już były... we wzorze umowy jest zapis mówiący że w ciągu 60 dni zostanie odebrany.. a to się liczy od 31.12.11, więc zaraz jakby- wygląda na + dla inwestycji. no właśnie, niby nie ma mieszkań- a czy Ci kupujący nie zaglądają nigdzie żeby sprawdzić ewentualne opinie ??? dziwne.. czy zmienialiście coś w umowie? niby jest nie do zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 12:55 umowe sprawdzał mi zaprzyjażniony prawnik, standardowa umowa developerska, mieszkania które zostały sa na www.tabelaofert.pl; co do tego ze kupujący nie zagladaja to chyba nie masz racji, ja się wcześniej troche poorientowałam,jak pisalam wczesniej w bloku 1 moja znajoma kupila mieszkanie wiec troche informacji mam od niej, poza tym maja w miare przystepne ceny (w porównaniu do np. Gawry) Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 12:59 to może się pochwal tymi doświadczeniami koleżanki ?? pomóż innym podjąć dobrą decyzję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 13:06 z tego co wiem to nie miała większych problemów z tym developerem, jedynie to chyba był jakiś problem związany z przepisaniem taryfy za prąd bo Buszrem chyba za późno coś zgłosił i naliczali im taryfę budowalną, ale wszystko podobno już jest wyjaśnione i mieli korekty do faktur za prąd. Za mieszkanie 52 metry pałci czynsz w granicach ok 340pln. Z mojego dotychczasowaego doświadcznia moge powiedziec tyle ze udało nam się kupić komórkę lokatorską za połowe ceny. Miejsce garażowe daja wliczone w cene mieszkania. Braliśmy kredy na to mieszkanie i musielismy wydłużyć termin płatności. Podpisywaliśmy aneks do umowy. Buszrem nie robił większych problemów. Mielismy zaprzyjaźnionego pośrednika i to on nam załawtiał większosc dokumentów, i to ona się kontaktowała również z Buszremem. Jak do tej pory jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 13:11 aneks? w jakim celu?- coś z tym terminem? znalazłem info że wymagają 7 tygodni od podpisania umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 13:17 7 dni jest na wpłate 5000pln, reszta jest w ciągu 60 dni, ale u nas się przedłużyły formaloności kredytowe i podpisaliśmy aneks odnośnie tego drugiego terminu. My oglądaliśmy sporo mieszkań przed wyborem, a jednak zdecydowaliśmy się na to na Rakuszanki. Fajna lokalizacja (jedynie może minusem jest cmentarz :), ale za to 1 listopada bedzie ładny widok). Mieszkanie sa rozkladowe. blisko Biedronka i bazarek. No nam zalezalo zeby szkola byla blisko i jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 13:34 cmentarz dla mnie jest taki zly- co by nie było, widok na przyszłość :) czy z tym aneksem były problemy? właśnie te 60 dni budzi moje największe obawy. niby powinno starczyć ale.. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 13:40 z aneksem nie bylo jakiś dużych problemów, trochę pojęczeli ale w sumie było ok. teoretycznie 60 dni powinno wystarczyć, ale my czekaliśmy na decyzje z Deutsche Banku, a oni mieli trochę za dużo wniosków. Nie wiem jak jest teraz. Z Millenium mieliśmy decycje szybko, ale Deutsche Bank miał lepszą oferte wiec czekalismy. Wiem, że Buszrem ma na wiosnę zacząć budować trzeci blok. Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 13:42 tak dokładnie, więc się nie spieszę :) jak nie II to III. chyba że wszelkie moje niepewności zostaną rozwiane to może się uda nawet w II- wydaję się skromniejszy niż III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 13:48 nam się udało bo chcieliśmy tylko jedno mieszkanie, wlasnie od strony cmentarza, narożne i na pierwszym, drugim piętrze, no i się udało. Inne nam nie bardzo pasowały pod względem rozkładu i stron, na które wychodziły okna. Gdyby tego mieszkania nie było pewnie tez czekalibysmy na III etap. Ja generalnie jestem zadowolna. Ceny maja naprawde konkurencyje. Moja koleżanka kupiła na Magnackiej (gawra, i to przy trasie, ktora buduja) po 7200 za metr. Daleko jak dla mnie, nieciekawa lokalizacja i drogo Odpowiedz Link Zgłoś
eurosmp Re: Ursus Rakuszanki etap II 24.02.12, 13:54 no to gratuluje :) mi się okaże po weekendzie zapewne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiak Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.spoerle.com 24.02.12, 13:55 zatem powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pix Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.centertel.pl 05.11.12, 11:47 Witam . Powiem jedno; Panie które siędzą w biurze sprzedaży to jakaś Masakra!!!!!! Łaskę robią że o coś się pyta ,wrażenie się ma że po co ja tu przyszedłem tak jakbym ja im miał zamiar coś wcisnąć,zero zainteresowania i pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matol Re: Ursus Rakuszanki etap II IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 17:37 to po co tam chodzisz? maja cie w dupie a pchasz sie miejcie troche godnosci lemingi Odpowiedz Link Zgłoś