Dodaj do ulubionych

"Osiedle Pustułeczki"-Mostostal

IP: *.subscribers.sferia.net 21.07.11, 19:02
Poproszę o opinie. Nikt chyba jeszcze nie kupił...ceny wysokie ale nierealne i napewno do dużej negocjacji. Nie wiem czy warto sie ładować w taką lokalizację, może lepszy wilanów?
Obserwuj wątek
    • treadstone73 Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal 25.07.11, 22:21
      Gość portalu: hania napisał(a):

> Poproszę o opinie. Nikt chyba jeszcze nie kupił...ceny wysokie ale nierealne i
      > napewno do dużej negocjacji. Nie wiem czy warto sie ładować w taką lokalizację,
      > może lepszy wilanów?

Pustułeczki ma chyba ceny z kosmosu... 87m2 za 1 254 000?? To wychodzi 14k zm2 :)
      Wilanów jest lepszy! Ceny wprawdzie też z kosmosu ale przynajmniej widok na zakamuflowany silos rakiety balistycznej jest!
    • Gość: mania Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.aster.pl 30.08.11, 20:39
      Właśnie zastanawiam się poważnie nad zakupem. Lokalizacja niezła itp.
      Z ceny już schodzą, czy ktoś podpisał umowę?
    • Gość: romcio Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 21:20
      Ulica Roentgena jest ruchliwa, zakorkowana rano, popołudniu i do tego głośna. Dodatkowo jest planowane zrobienie 2x2 drogi zbiorczej przed Obi (dojazd właśnie z Roentgena) oraz budowana S2 za Obi. A niska "luksusowa" zabudowa jest raczej narzucona planem zagospodarowania a nie eksluzywnym osiedlem. Zresztą w tej okolicy są postawione apartamentowce. (stan surowy, vis a vis inwestycji mostostalu od Pustułeczki i Roentgena). Poza tym Ceny teleportowane z odległej galaktyki.
    • Gość: nowy Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.aster.pl 19.09.11, 18:18
      Czy już ktoś kupił? podoba mi się osiedle, chyba będzie przyjemnie mieszkać w tak niskiej okolicy. Zastanawiam się tylko jak idzie sprzedaż..
      • Gość: PDFnieruchomości Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 12:22
        Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

KUPUJĄCY NIE PŁACI PROWIZJI - Zakup od developera brak podatku PCC.(2%).

Ursynów Imielin-Osiedle Pustułeczki.

4 budynki, 3-kondygnacyjne połączone wspólnym garażem podziemnym.
        Budynki wyposażone są w windy obsługujące wszystkie kondygnacje (od garażu do 2 piętra).
        Wspólny teren zielony z małymi formami architektonicznymi i placem zabaw dla dzieci znajduje się wewnątrz osiedla, które będzie ogrodzone.

Mieszkania i apartamenty od 47m2 do 160m2. Od 2 do 5 pokoi.

Ciekawa propozycja dla rodzin DWUPOKOLENIOWYCH (apartamenty 5 pokojowe).

Mieszkania na parterze posiadają ogródki przydomowe.
        Dla każdego mieszkania zaprojektowano oddzielne pomieszczenie gospodarcze z kotłem c.o., znajdujące się na tym samym poziomie, co mieszkanie, dostępne z klatki schodowej.
        Termin oddania: I kwartał 2012r..

Do każdego mieszkania przynależą 2 miejsca postojowe w garażu podziemnym.
        Miejsce postojowe 35tyś, miejsce na platformie 20tyś.

OGRÓDEK 400zł/m2.

Kontakt 502 287 744
    • Gość: Anielka Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.aster.pl 21.01.12, 21:48
      też tam byliśmy. Wszędzie daleko choć to niby Ursynów. ceny mega. czekamy aż obniżą. w końcu jest kryzys
      • Gość: szukajacy Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 21:00
        witam,
        czy ktos moze juz kupil mieszkanie na tym osiedlu? my sie zastanawiamy na zakupem, ale ceny wysokie, a po 2gie to podobno do kazdego mieszkania jest osobne pomieszczenie z kotlem - podobno zwieksza to miesieczne oplaty, bo czynsz i tak jest wysoki. zastanawiamy sie...
        • Gość: ania Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.aster.pl 28.05.12, 21:52
          My kupiliśmy, cenę można trochę wynegocjować, jest ok jak na niskie budownictwo, jeszcze rok temu takie mieszkania były o 30% droższe. Co do kotła, to płacisz za to co zużyjesz, jak jest ogólna kotłownia to też płacisz. Pewnie będą wyższe koszty utrzymania pow. wspólnych, ale zieleni ogólnej za dużo tam nie będzie, więc śmieci, sprzątanie itp, i jeszcze ochrona jeśli mieszkańcy tak zdecydują. A zawsze przyjemniej jest mieszkać w małym bloku niż w 6-10 piętrowcu, chyba że ktoś ma ochotę na dom..
          • Gość: wacek Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.subscribers.sferia.net 28.05.12, 22:29
            ja dalem 6,5/m , ostro negocjowac!
          • Gość: dk Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 23:08
            Grunt we wlasności czy użytkowaniu wieczystym jezeli tak to jaka oplata ?
            • Gość: zuzka Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.aster.pl 30.05.12, 16:50
              własności, nie wierzę ze 6,5 chyba przy zakupie tych 150m..
              • Gość: chicken Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: 199.67.203.* 06.06.12, 16:33
                6,6/m?? az nie chce mi sie wierzyc, slyszalam ze sprzedaja a za 8/m (po negocjacjach).
                mam tylko nadzieje ze z wszystko tam bedzie ok - my jeszcze bierzemy pod uwage rolna (blizej metra), ale tu nam sie takze podoba i zastanawiamy sie nad kupnem. czy jest cos o czym wczesniej powinnismy wiedziec? Ania, czy mozesz mi podac do siebie kontakt np. mai, skoro juz tam kupilas. bo mam pare pytan?

pozdr
                • Gość: janek Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: 199.67.203.* 06.06.12, 16:44
                  a czy ktoś wie ile wynosi tam czynsz?
                  • lukasz-wp Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal 11.06.12, 12:23
                    Cena czynszu nie została jeszcze ustalona. Aktualnie trwają negocjacje z przyszłym zarządcą. Cena nie powinna przekroczyć 10zł za m2.

Na dzień dzisiejszy cena wywoławcza za m2 to 8500zł z możliwością negocjacji. Ogródki są wliczone w cenę mieszkania. Więcej informacji uzyskają Państwo pod numerem telefonu 728 193 244.
                    • Gość: Gość Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 13:50
                      Czyli z 14 tyś/m2 w lipcu 2011 do poniżej 8 tyś w czerwcu 2012 :) Ładnie...
                  • lukasz-wp Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal 11.06.12, 15:22
                    Wiadomość z ostatniej chwili cena czynszu za m2 będzie wynosiła 8zł.
                    • Gość: chicken Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 19:25
                      ale czy ta cena zawiera juz zaliczki na wode? bo jesli nie to i tak sporo. a co wogole zawiera czysz 8zl?? bo rozumiem ze skoro sa piece w kazdym mieszkaniu to za gaz samemu sie trzeba rozliczyc.
                      • Gość: zuzka Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 10:58
                        dowiadywałam się, są koszty utrzymania powierzchni wspólnych, sprzątanie, prąd, śmieci, windy, ochrona.. są też zaliczki na zużycie wody.
                        • Gość: luk Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: 192.193.116.* 18.06.12, 16:13
                          niestety ale my rezygnujemy z zakupu tam mieszkania wlasnie ze wzgledu na wysokie koszty utrzymnia - 8zl!! przeciez to bardzo duzo, jesli nie jest wliczone ogrzewnaie! nasi znajomi tez maja piec i placa miesiecznie srednio ok.350zl (85m2) za ogrzewanie ale czynsz maja 5zl (wawer) a nie 8zl... pozdr
                          • Gość: kasia Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: 199.67.203.* 20.06.12, 14:26
                            poszukuje osob ktore juz kupily tam mieszkanie.

bardzo prosze o adres mailowy.
                            • Gość: zuzka Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:32
                              my kupiliśmy, podaj swój adres to się odezwę :)
                              • Gość: kasia Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 21:59
                                moj adres kasia.klich@onet.pl i dla pewnosci - nie jestem 'ta' Kasia Klich:))

prosze napisac chociaz pustego maial a ja odpisze.

• Gość: aneta Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 00:12
                                  ja tazke prosze o kontakt, gdyz mam pare pytan

aneta82.szymanska@wp.pl

pozdrawiam
                              • Gość: iwona Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.plock.mm.pl 07.07.12, 15:46
                                hej,
                                czy moge prosic o kontakt - iwona.fatkowska@gmail.com, my tez kupujemy tam mieszkanie - w przyszlym tyg mamy podpisanie umowy i mam pare pytan. pozdrawiam

• Gość: gość Re: "Osiedle Pustułeczki"-Mostostal IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.12, 10:07
                                  witam,
                                  zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, ale czy w obecnej sytuacji jest to dobry pomysl? czytalem ze polimex mostostal wraz ze swoimi spolkami corkami ustanowil hipoteki laczne na wszystkich swoich nieruchomosciach, wiec jak sie domyslam takze i na tej inwestycji? jak bedzie wygladal zakup mieszkania z wieloma wierzycielami? bloki wygladaja juz na skonczone.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka