Dodaj do ulubionych

Pro Ajs Bud lub Budget

• fox711 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.06.15, 19:07
      No i Pan Tomasz,zrezygnował z pracy...Jesteśmy w czarnej dupie?
      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.06.15, 11:45
        Windy są odebrane i sprawne tylko deweloper ich nam nie udostępni bo jeśli ktoś coś zepsuje to oni będą musieli naprawiać a jak wiadomo kasy nie mają. Skoro Pan Tomek już nie pracuje u dewelopera, to niech powie na forum co jest grane i jak to wszystko wygląda
    • hakelberry22 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 18.06.15, 08:44
      Jest kontakt z Panem Tomkiem i przez najbliższy czas będzie. Mi ma przesłać na e-mail kontakt do człowieka który go zastąpi.
      Część mieszkalna jest już oddana, wcześniej wspomniano że windy działają, mają tylko problem z dokumentami dotyczącymi garażu. Coś im się nie zgadza.
      Podobno kilka osób które nie miały wykupionego garażu jż podpisało akt notarialny. Więc nadzieja jest że niedługo finisz. :)
      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 18.06.15, 11:53
        a kim ta osoba jest nowa? to prawda windy działają tylko UDT jeszcze nie odebrało i nie wiadomo kiedy to będzie........

to nie prawda że podpisują a jeżeli podpisali to musiało być parę miesięcy temu
        • hakelberry22 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 18.06.15, 21:15
          Nie wiem jak się nazywa. Tomek nie odezwał się jeszcze. A no to z aktami to widzę że lipa. Czyli Tomek kłamał, albo chodziło mu o te z przed paru miesięcy..
          • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.06.15, 09:11
            pewnie nie zadzwoni. do mnie nie dzwoni i nie odbiera telefonów. według mnie nie powiedział całej prawdy i powiedział to co chciałeś usłyszeć.
            jeżeli nie pójdziemy wszscy do deve tylko bedziemy siedzieć cicho i tylko na forum pisać albo i nie to nic nie załatwimy i będziemy mieszkać w budynku który nie ma pozwolenia.
            • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.06.15, 18:03
              A niektórzy nadal naiwnie wierzą, że ktoś akt notarialny podpisał...ten mityczny akt notarialny:)
              Czy widział ktoś ten akt na oczy? Widział i rozmawiał z osobą, która podpisała? Czy ona istnieje w ogóle?
              Przecież jeśli budynek nie jest ukończony to jak można akt notarialny podpisać??? No jak???
              Akt notarialny podpisuje się w momencie otrzymania wszelkich pozwoleń i ukończenia prac na budowie.
              Rękojmia na budynek obowiązuje wszystkich od pewnego określonego momentu a nie Pana A od 19 czerwca 2015 a Pana B od 12 lipca 2014.

Ile to jeszcze można powtarzać, żeby zrozumieli?

To co Pan Tomek powtarza to bajki i jeszcze raz bajki! Już raz to udowodnił na tym forum
              "Podpisanie umów nastąpi jeszcze w maju" (wnioskuję, iż miał na myśli rok 2014 skoro pisał to w roku 2014...mniej więcej tak pisał rok temu). Wypowiedź jest dostępna w tym wątku. Wystarczy poszukać.
              • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 25.06.15, 15:44
                siejesz popeline człowieku. kilka aktów jest podpisanych i jestem jedną z tych osób. 3 miesiące temu. bez garażu, tylko mieszkanie.
                • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.06.15, 16:18
                  W takim razie, może jakiś skan na forum na potwierdzenie tych słów?
                  • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.07.15, 22:30
                    Szanowni sasiedzi, cvzy ktos moze cos napisac na temat tego co sie dzieje z odbiorem calego naszego bloku, jesli ktos jest w posiadaniu numeru telefonu do czlowieka ktory zajal miejsce Pana Tomka to bardzo prosze o podanie. Minelo ponad dwa lata kiedy blok mial byc oddany do uzytku i co?, ja nie mieszkam teraz w Grodzisku i niczego nie moge sie dowiedziec co z aktami???? juz mnie to zaczyna wkurzac do jasnej cholery, jak mozna tak drwic sobie z ludzi ???
                    • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.07.15, 13:45
                      690213323 numer jest do Nowego właściciela Firmy. Z tego co mi wiadomo jest odbiór techniczny części mieszkalnej ale nadal są problemy z garażami.....Nie ma podobno możliwości podpisania aktów notarialnych jak wszystko nie zostanie sprostowane i wyjaśnione. Oczywiście prawdą jest, że akty zostały podpisane z 3 osobami tylko ciekawi mnie na jakich zasadach i jakim prawem jedni mogą już mieć akt włsności a inni muszą czekać Szczególnie Ci co nie kupili garaży????? Pewnie są inne PROBLEMY!!! Czy ktoś teraz dostał od właściciela oficjalne pismo z datą podpisania Aktów?
                      • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.07.15, 20:03
                        Serdecznie dziekuje za odpowiedz, to jest nowy wlascicciel firmy czyli teraz jego nalezy cisnac o wszystko, nie wierze w to ze ktos podpisal juz akt kto nie ma garazu, ja rowniez nie mam garazu bo jest mi nie potrzebny a szczegolnie za taka cene. Czyli pan Szczesniak pogral sobie z nami w kulki calkowicie. minelo dwa lata opoznienia i co dalej ?????????????????????????????
                      • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.07.15, 21:13
                        Czyli pioprzedni wlasciciel firmy zostawil wszystko niedokonczone i odszedl? , jest 2 lata opoznienia w oddaniu bloku i kto bedzie odpowiadal za to stary czy nowy wlasciciel ????
                        • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.07.15, 09:42
                          Wydaje mi się że nie ma nowego właściciela tylko inna osoba do kontaktu? Czemu jak są spotkania to nie są poruszane kwestie dla mieszkańców najbardziej istotne tzn odbiór, akty itd tylko spotkanie przemienia się na pogawędkę. Niech "cała prawda" napisze co się dzieje?
                          ps. chciałbym poznać te 3 osoby które podpisały akty i zapytac sie jak to się stało że podpisali
                          • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.07.15, 16:51
                            Tak jest, my chcemy znac prawde a nie caly czas robia nam wode z mozgu i tak juz dwa lata, niech wreszcie ktos odpowiedzialny napisze co jueszcze zalatwiaja, czego nie moga zalatwic, co z tym cholernym garazem ( jesli to jest Prawda ze przez garaz nie moga odebrac bloku) i wreszcie kiedy mozemy spodziewac sie podpisywania aktow . Pozdrawiam sasiadow.
                            • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.07.15, 18:45
                              Z tego co wiem inspektor chciał jeszcze zobaczyć protokół odbioru wind. Okazało się że, Pan Waldek co niby teraz się zajmuje wszystkim, prawdopodobnie zgubił dokumenty albo co gorsza nie zapłacił i nie ma w ogóle protokołu odbioru wind. Tyle wiem. I to wstrzymuje całość. Jak będę coś wiedział dam znać. Pozdrawiam, tracący cierpliwość sąsiad.
                              • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.07.15, 07:59
                                Protokoły podpisuje się w 2 kopiach (jak każdy dokument tego typu). Także jedną posiada inspektor. Jeśli by go podpisał to Pan Waldek miał by go w 5min gdyby mu zależało.

Nieźle ludźmi manipulujecie...Myślicie, że ktoś w te brednie uwierzy Panie Tomku/Waldku/czy kto tam jeszcze to wypisuje?!
                                Mityczne akty notarialne...mityczny akt odbioru windy...co będzie następne?
                                • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.07.15, 14:13
                                  Swieta Prawda, dorosly czlowiek wie ze dokumenty sa w dwoch egzemplarzach wiec niech ten ktos odpowiedzialny za wciskanie kitu ludziom wymysli cos innego, a tak wogole to co robi developer???, odcial sie juz zupelnie od wszystkiego?, to chyba jemu powinno zalezec zeby szybko zakonczyc ta cholerna budowe i posplacac kredytyy zaciagniete , czy ktos z Panstwa mial kontakt ostatnio z panem Jerzym czy nie?
                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 16.07.15, 14:35
                                    A kto to Pan Jerzy? Pierwsze słyszę
                                    • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 17.07.15, 01:09
                                      a jak sie nazywa developer ?
                                      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.07.15, 09:10
                                        czy ktoś ma kontakt z nową osobą od deve? może coś mówi? A może warto zrobić spotkanie mieszkańców? Ludzie zróbmy coś aby ta beznadziejna sytuacja się zakończyła - oczywiście z pozytywnym zakończeniem dla NAS!!!!!!!

Jak się nazywa developer? czy Pani czytała akt wstępny który podpisywała tam była nazwa deve!?

Z tego co mi wiadomo deve się nie zmienił!
                                        • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.07.15, 18:36
                                          Warto zatrudnić dobrego prawnika!!!!To już zakrawa na kpinę!!!Tyle lat po terminie ... nie ma osoby decyzyjnej.Trzeba koniecznie zrobić spotkanie mieszkańców. Zaprosić nowego właściciela i kategorycznie żądać jasnych i klarownych wyjaśnień zakończonych oficjalnym pismem do każdego właściciela lokalu.Przecież oni robią sobie żarty z ludzi którzy zapłacili im ciężkie pieniądze. A może od razu trzeba zgłosić się do Prokuratury? Niech oni sprawdzą całą sytuację bo zaraz ogłoszą upadłość i zostaniemy jedynie z długami!!!!
                                          • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.07.15, 22:14
                                            Jaki nowy wlasciciel ????? nowy to jest chyba facet za pana Tomka, ja juz sie nie lapie w tym wszystkim, niby wszystko jest ok a aktow podpisywac nie mozna, garaz, windy i co jeszcze jest felerne ??????????????????????????? ja nie mieszkam w Grodzisku obecnie ale kupilam mieszkanie i tez jestem zainteresowana podpisaniem aktu koncowego zeby byc wreszcie wlascicielem mieszkania, pozdrawiam mieszkancow.
                                            • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.07.15, 13:43
                                              Ja jestem w posiadaniu dokumentu dot. odbioru technicznego części mieszkalnej.Świadczy to o tym, że jednak można już podpisywać akty notarialne ale jśsli grozi upadłość to dlatego przeciągają i opowiadają każdemu inną bajkę!!!! Trzeba zwołać zebranie i KONIECZNIE zaprosić właściciela budowy. Myślę, że niedziela będzie odpowiednim dniem do spotkania np. godz. 17.00 przy tarasie na parterze. Proszę napisać ile zainteresowanych osób może przybyć jeśli mają to być 3 osoby to raczej szkoda trudu!!!!!
                                              Przed spotkaniem można również odwiedzić INSPEKTORA NADZORU BUDOWLANEGO w Grodzisku Maz.
                                        • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.07.15, 19:49
                                          Ja rozmawialam z tym nowym facetem ktory jest zamiast Pana Tomka w ubieglym tygodniu, chcialam sie czegos dowiedziec na temat podpisywania aktow, powiedzial mi zebym zadzwonila dzisiaj tj. we wtorek bo bedzie juz cos wiedzial ale dzis nie odbieral telefonu, to jest do cholery Jakis cyrk ! robia z nas wariatow kompletnych, jak dlugo jeszcze !!!!!!!!!!!!!!!!
                                          • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.07.15, 12:12
                                            Gdy sprzedawalismy nasza umowe do mieszkania powiedziano nam ze dobrze robimy ze ratujemy nasze pieniadze bo na 99% ta firma pod koniecroku 2015 oglosi upadlosc, maja duzo dlugow i nie sa w stanie ich posplacac.
                                            • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.07.15, 09:33
                                              Czy ktoś z Państwa mógłby podać nr tel do osoby zajmującej się sprawami naszego bloku (tego Pana,który pracuje za Pana Tomka)?
                                              • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.07.15, 13:55
                                                +48 690213323 p. Sierankowski Waldek ( chyba)
                                            • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.07.15, 12:09
                                              czyli sprzedaliscie panstwo mieszkanie z umowa przedwstepna?, dobrze rozumuje?
                                              • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.07.15, 13:05
                                                Mieszkania nie sprzedali, gdyż mieszkanie nie jest/nie było ich. Co najwyżej podpisali coś na zasadzie cesji-umowę przeniesienia wierzytelności.
                                                Niestety, skrzynka pana Waldka jest zapchana. Pewnie zarobiony jest:)
                                                • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.07.15, 17:47
                                                  Niech sobie bedzie zarobiony pan Waldek ale jego obowiazkiem jest odbieranie telefonow i udzielanie informacji, pan Jerzy nie odbiera, pan Waldek nie odbiera, co to jest do cholery jasnej!!!!!!!!!!!!!
                                              • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.08.15, 11:25
                                                Sprzedalismy cesje do umowy
                                                • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.08.15, 00:51
                                                  co to znaczy, prosze o kilka slow wyjasnienia na tym Forum bo nie kazdy mieszka w Grodzisku
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.08.15, 14:35
                                                    A co w Grodzisku to cesja wygląda inaczej niż w innych miastach?
                                                  • fox711 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.08.15, 14:29
                                                    Otrzymaliście e-maila z rozliczeniem za media z nowym numerem konta?
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.08.15, 10:39
                                                    Pan Waldemar ma powiadomić wszystkich o zmianie nr konta......
                                                  • 1alicja Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.08.15, 22:17
                                                    Jeśli już zabierasz głos na stronie i chcesz przekazać informację to wypadałoby grzecznie wyjaśnić.
                                                  • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 13.08.15, 20:35
                                                    Czy w rozliczeniu za ostatni miesiąc maciek ta sama kwotę co za poprzedni?
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.09.15, 12:52
                                                    Jestem tego samego zdania!!!!Pan Waldemar twierdzi, że jest właścicielem a nie ma pojęcia o podstawowych sprawach:(. Firma jest zadłużona i prowadzone są przeciwko niej sprawy sądowe. Jak wiadomo szybko się sytuacja nie wyjaśni bo nawet na ogłoszenie upadłości nie mają na koncie pieniędzy. KONIECZNIE !!!!!potrzebny od zaraz dobry prawnik od spraw nieruchomości no i pozew zbiorowy!
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.09.15, 12:59
                                                    witam,
                                                    byłe u prawnika w piatek, generalnie nie wiele mżemy.
                                                    1. składamy do sądy wniosek o wyznaczenie inwestora zastepczego, który dokończy budowę ale trzeba znaleźć kogos kto bedzie chciał wyłożeyć na dokończenie własne pieniądze i sztapać się z prajsbudem potem o kase. ok rokuw sondzie
                                                    2. mozemy sami zebrac kase zaplacic za dokonczenie wind i idbiory kocowe i szarpac sie z prajsbudem o zwrot kasy.
                                                    3. mozemy czekać
                                                    4. mozemy złozyc wniosek o upadłość ale jak przedmówca napisał usza być na to wolne srodki bo syndyk musi zarabiać, róznie moze sie to dla nas zakonczyc generalnie min rok
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.09.15, 13:01
                                                    dodam do porzedniego.
                                                    poroponował bym zacząc kazdemu od wizyty ze swoimi papierami u prawnika a nie czekac az ktos zrobi/załatwi spawę za was
                                                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.09.15, 19:36
                                                    Nam nie zależy aby ogłosili upadłość ale aby spłacili swoje inne zobowiązania obciążąjące hipotekę budynku na Narutowicza. Są już oficjalne dokumenty i odbiory techniczne tego budynku. Rozumiem, że budynek jest w 100% ukończony.-czyli windy również????Sprawa jest bardzo P O W A Ż N A !!!!!Kiedy spotkanie ????
                                                  • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 02.09.15, 00:03
                                                    Witam wszystkich, ja czegos tu nie rozumiem, albo budynek jest odebrany technicznie albo nie, jakim cudem kilka osob podpisalo akty koncowe jesli nie Maja dokumentow o odbiorze. Ja dzisiaj rozmawialam z p.Waldkiem ktory podobno jest nowym wlascicielem firmy i on o niczym nic nie wie, jesli przejal firme to chyba powinien posplacac dlugi?, nie wiem czy mam racje?. Dostalam maila od tego pana ze pod koniec wrzesnia beda spisywane akty, nic juz nie rozumiem,
    • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 31.08.15, 23:54
      Szanowni Państwo,
      uważam,że sytuacja dojrzała do wynajęcia prawnika i złożenia pozwu zbiorowego przeciw firmie Pro Ajs Bud.
      Jeżeli ktoś jeszcze się łudzi,że "będzie dobrze", "jakoś to będzie", "w końcu oddadzą i podpiszą"...powinien poważnie to przemyśleć.
      Siedziba firmy w Czarnym Lesie jest porośnięta krzakami.
      Naszym pośrednikiem jest Pan Waldek, który sam nie ma chyba pojęcia co się wokół niego dzieje a Pan Prezes najprawdopodobniej zapomniał o Naszym istnieniu. Na budowie nic się nie dzieje, a więc chodzi o pieniądze.

Z tego, co wiem 5 osób podpisało w marcu akty. Niektórzy dostali wezwanie na 30 listopada na podpisanie aktów (osoby mające kredyty). Nie wiem, ile ich jest.

Osobiście przejdę się po mieszkaniach w następnym tygodniu i zaproponuję takie rozwiązanie sąsiadom.
      Sytuacja jest patowa. No bo co zostaje?! Albo podpiszą kiedyś i będziemy się z tego śmiać; albo wejdzie syndyk i zlicytuje.

PS W związku z bałaganem w papierach tej firmy sugeruję, żeby każdy sprawdził czy posiada dowody wpłaty za mieszkanie. Zgubili dokumenty dot. wind to i takie mogli zgubić.
      Sam się zastanawiam czy nie próbować sprzedać mieszkania (o ile jest taka możliwość). Lepiej stracić już te pieniądze włożone w urządzenie niż wpłacone jako raty.
      PS. Tak, wiem. Straszę, panikuję, sieję ferment. Aczkolwiek, w obecnej sytuacji lepiej coś jednak robić niż obudzić się...
      Co Wy o tym sądzicie?

• proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 09.09.15, 23:02
      Rozmawiałem dziś z sąsiadem, który poinformował mnie, iż do księgi wieczystej został wpisany komornik. W weekend mogłoby odbyć się spotkanie mieszkańców. Jest wiele "ciekawych" informacji do przekazania.
      • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 09:43
        Witam , mam pytanie do osoby ktora napisala ostatni post, czy jesli odbedzie sie spotkanie to bede mogla prosic o te "ciekawe" wiadomosci na prywatna poczte?, ja mieszkam daleko i nie mam mozliwosci dojechac na spotkanie, cierpliwie jak do tej pory czekam co bedzie dalej , dziekuje bardzo i pozdrawiam.
    • aniawg Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 11:57
      Witam,jestem wierzycielem firmy Pro Ajs Bud ,to mój wpis komorniczy jest na księdze wieczystej,chciałbym się z Państwem spotkać w sobote tj.12 września o godzinie 12. Taka jest moja propozycja,bardzo proszę o wpisywanie się osób, które bedą uczestniczyły w spotkaniu. Chciałbym aby jak najwięcej mieszkańców przybyło ,jest to w interesie Nas wszystkich. Będę o godzinie 12 przed blokiem przy Narutowicza. Zbierzcie się Państwo i przyjdźcie,omówmy na czym stoimi, ew pozew zbiorowy i ruszmy z tym złodziejstwem do przodu. Pozdrawiam .
      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 12:01
        jestem zainteresowany Łukasz P.
        od 2 dni staram się do Pnai meża dodzwnić na numer jaki znalzalem w internecie, mam pilne pytanie jesli moge prosic o kontakt bede bardzo wdzieczny na maila lukas.piotr@wp.pl prosze mi podac tel to podzwonię pozdrawiam.
    • aniawg Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 12:08
      kontakt wysłany,pozdrawiam
      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 12:18
        WITAM,
        SPOTKANIE ZAPLANOWANE, NIEDZIELA GODZINA 18.
        ZAPARASZAMY WSZYSTKICH ZAINTERSOWNAYCH MIESZKANCÓW
        • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 22:50
          Witam. Jeśli niedz. o 18 to super bo chciał bym być a w weekend do 14 pracuję.
          • aniawg Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.15, 09:04
            Tak niedziela godzina 18. Pozdrawiam
            • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.15, 09:29
              Proponuje od razu zaprosić Pana Waldemara bądź kogoś kompetentnego kto ma pojecie o tym co się dzieje z inwestycją ....
              • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.15, 09:39
                cooo wademara zeby go informwac o naszych ew. planach wobec nich,
                to raczej nie jest w nasyzm interesie w tej chwili.
                staram się zciagnac prawnika na spotkanie w razie czego bedzie sie trzeba zebrac po pare złoty
              • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.15, 10:18
                Witam, nie wiem czy to ma sens zapraszac pana Waldemara skoro on nic nie wie co sie dzieje, nie wie co odpowiedziec na pytanie dlaczego akty jeszcze nie sa podpisywane, ja mysle ze powinien byc na spotkaniu Jerzy Szczesniak ktory budowal ten blok i to wlasnie on narobil takich dlugow, pozdrawiam.
                • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 11.09.15, 10:35
                  sierankowksi wie wszystko!!!!! ludzie nie bądzcie naiwni wiedzą dokładnie co jest grane.
                  • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.09.15, 14:30
                    Nie mogłam być na spotkaniu. Bardzo prosiłabym o informacje na maila: zz_kasia@o2.pl jakie kroki zostaly podjete, czy mozna w jakikolwiek sposob zrezygnowac jeszcze z tego mieszkania. Z gory bardzo dziekuje.
      • alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.09.15, 13:42
        Mam goraca prosbe do Pana, nie bede mogla byc na spotkaniu bo mieszkam 1200 km od Grodziska, mam meza po operacji serca i bardzo, bardzo prosze o wyslanie i mnie danych kontaktowych tj. numer telefonu stacjonarny i komorki jak rowniez meila na meila alusiakwiatuszek55@wp.pl, z gory serdecznie dziekuje, Borowska Alina
        • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.09.15, 01:05
          moze sie przyadać, adresy firm powiązanych z tym bałaganem

ws stal sierankowski waldemar, sebastian szcześniak
          ul. Umiastowska 33 05-850 Ołtarzew

bud royal adrian jeznach
          Mazowiecka 25

ad bud jeznach adrian pruszków cicha 5

execom bud dawid jeznach 05-850 macierzysz, mazowiecka 25 m2

fenix sylwester szczesniak. duchnice, rozłogi 1b
          • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.09.15, 01:51
            kolejne
            sylwester szcześniak wraz ze swoją córka aneta maria szcześniak prowadza spółkę sts-bud sp zoo pod lipnym adresem warszawa miedziana 11 lok 12. ta sama córeczka nazwisko zmieniła na aneta tylman bartkiewicz (sprawdzałem w krs nr. pesel) prowadzi firmę SPORTCAMP TOURIST SP zoo warszawa ul. marszałkowska 80,
            • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.09.15, 12:00
              jeszcze jest takie coś:
              Budmar Jeznach Maria Szczesniak Jerzy
              Szczytniki 40
              09-141 Szczytno

• proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 21.09.15, 12:41
                PANIE SZCZEŚNIAK i znalazła sie firma zdolan do zaciagniecia kredytu, wstepnie sprawdzona ma zdolność bez kłopotu na ok 100tys jest na długi wobec Godlewskich. może i komorni będzie zainteresowany.
                do roboty leniu
    • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 28.09.15, 10:42
      Kiedy teraz jest spotkanie? W środę o 18? Bo różne wersje się pojawiły. Proszę o odpowiedź.
      • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 28.09.15, 11:33
        tak, w środę o 18.
        • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 01.10.15, 19:59
          Kolejne spotkanie odbędzie sie w najbliższa niedzielę o g. 19. Beda tylko mieszkańcy - bez dewelopera.
          • hakelberry22 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 02.10.15, 19:20
            Witam,
            też mam mieszkanie w tym bloku. Gdzie odbędzie się to spotkanie z mieszkańcami? Ja jeszcze tam nie mieszkam, ponieważ ciągle czekam na akt notarialny ale już mam dość ściem ze strony dewelopera.

Michał
            • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.10.15, 01:00
              W nowo otwartym tunelu...
              • hakelberry22 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.10.15, 08:35
                Bardzo śmieszne haha...
                • proajsbud Re: Pro Ajs Bud lub Budget 05.10.15, 14:02
                  ja mam tylko jedną uwagę do Pana podającego się za "prawnika" który wynajmuje swoje mieszkanie i twierdzi, ze nie będzie robił opłat za bieżące media do póki nie podpisze aktu... idąc tym rozumowaniem to może powinien się Pan wstrzymać również z wynajmem do podpisu aktu??? jest to działanie wysoce nie lojalne wobec pozostałych mieszkańców, ponadto działające na szkodę dobra wszystkich. Jeszcze kilku takich "prawników" i dogrzewać się będziemy piecykami.
    • proajsbud123 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.10.15, 16:47
      Mam pytanie dotyczące współpracy z prawnikiem, który był na spotkaniu.
      Może zorganizujmy spotkanie z osobami, które są chętne na współpracę z nim albo które się jeszcze wahają czy podpisać z tym Panem umowę. Proponuję sobotę ok. godz. 18.00.
      • fox711 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 19.10.15, 11:21
        Otrzymaliście rozliczenia za media za zeszły miesiąc,jet 19 ja nic nie otrzymałem.
        • beata2207x Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.10.15, 09:27
          Witam,
          Mam prośbę o informację, gdzie i kiedy organizowane jest następne spotkanie mieszkańców bloku przy ul. Narutowicza?
          • pljtelecom Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.10.15, 11:06
            Raczej nikt takiej informacji nie napisze na forum, na pewno nie w obecnej sytuacji.
            W chwili obecnej jest to raczej miejsce do informacji o wyprowadzaniu psów, myciu okien i nie wylewaniu piwa przez okno :) albo o telewizji i internecie światłowodowym z PLJ ;-)

Pozdrawiam cierpliwych mieszkańców.
            • beata2207x Re: Pro Ajs Bud lub Budget 22.10.15, 14:32
              Rozumiem. Zatem będę bardzo wdzięczna za informację na jafa007@poczta.onet.pl o obecnej sytuacji i ewentualnych spotkaniach. Jestem wspólwłascicielką mieszkania na Narutowicza (oczywiście bez podpisanego aktu notarialnego) i jesli są/będa podejmowane jakieś wspólne działania, chciałabym w nich uczestniczyć.
              Ewentualnie mam prośbę o kontakt mailowy z kim, kto mógłby takich informacji udzielić.
              • proajsbud123 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 26.10.15, 12:17
                W jaki sposób mamy dowiedziec sie o spotkaniach? Jak mam zdobyc klucz do smieci? Co z rozliczeniami? Mieszkaniec.
                • login111222 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 28.10.15, 21:06
                  Spotkanie odbędzie się w najbliższy piątek o godzinie 20. Będzie dużo nowych ważnych informacji: o wspólnocie, o czynszu, o płaceniu rachunków, o aktach itp. itd.
                  • login111222 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.10.15, 09:50
                    Na spotkaniu obecna będzie Pani Katarzyna Pytel z Alior Banku, a także prawnik dewelopera Pan Słomka. Warto więc, żeby byli WSZYSCY zainteresowani - Ci z aktami i bez, mieszkający i nie.
                    • aneta7073 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 30.10.15, 14:40
                      Witam, ja mam mieszkanie w tym bloku, ale nie będę mogła być na dzisiejszym spotkaniu. Czy wobec tego mógłby ktoś napisać co zostało na nim ustalone? Jeśli nie tu, to proszę o informację na e-mail: aneta.czapla@vp.pl. Bardzo dziękuję!
                    • aneta7073 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 30.10.15, 14:41
                      Witam, ja mam mieszkanie w tym bloku, ale nie będę mogła być na dzisiejszym spotkaniu. Czy wobec tego mógłby ktoś napisać co zostało na nim ustalone? Jeśli nie tu, to proszę o informację na e-mail: aneta.czapla@vp.pl. Bardzo dziękuję!!!
                      • beata2207x Re: Pro Ajs Bud lub Budget 12.11.15, 10:50
                        Proszę Państwa, osoby, które nie podpisały aktów - kontaktujcie się z notariuszem
                        • sothman Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.11.15, 17:17
                          beata2207x napisał(a):

> Proszę Państwa, osoby, które nie podpisały aktów - kontaktujcie się z notariusz
                          > em

Ja na pewno nie mam zamiaru podpisywać aktu notarialnego z obciążeniem bankowym i drugi raz płacić za to samo mieszkanie.Dwa tygodnie temu w telewizji była emitowana identyczna sprawa z Wrocławia i łaska BANKU to 90% zapłaconej wcześniej ceny u dewelopera, więc dziękuję, wolę stracić mieszkanie i wziąć podobny kredyt i kupić lepsze mieszkanie, w lepszym miejscu, bo za 150 tys kupię już zrobione.
                          • proajsbud123 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 15.11.15, 22:31
                            Dostałam rozliczenie za mieszkanie. Uważa, ze jest zbyt wysokie, biorąc pod uwagę fakt, że blok jest nowy. Czy ktoś uważa podobnie? Może warto zorganizować spotkanie z zarządcą i wynegocjować niższą stawkę?
                            • logingrodzisk Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.11.15, 20:56
                              Jeżeli trafiliście Państwo na godnego polecenia fachowca do wykończenia mieszkania (kafelki, podłoga, malowanie, parapety, futryny itp) to podzielcie się proszę opinią i namiarami. Jestem na etapie poszukiwania rzetelnej osoby.
                          • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.12.15, 19:26
                            Czy ktoś może orientuje się czy to pierwszy taki przekręt pana Szcześniaka? Jeżeli tak to jak skończyły się te poprzednie sprawy?
                            A może ktoś coś ciekawego czytał w internecie/oglądał w tv o podobnych sprawach?

Oczywiście każda sprawa jest inna, ale może warto się im przyjrzeć dokładniej.
                            • sothman Re: Pro Ajs Bud lub Budget 04.01.16, 11:30
                              A co robimy z naszym administratorem? Ostatnio kontaktowałam się w sprawie opłat i dowiedziałam się, że podane wyliczenia za lokal będą obowiązywać przez cały rok. Niby jakim prawem latem mam płacić za centralne ogrzewanie? Przecież mamy w mieszkaniach opomiarowania .Po sezonie grzewczym opłaty powinny być pomniejszone o C.O. Czy nie tak? A może spotkamy się i omówimy te kwestie.
                              A druga sprawa-czy ktoś coś wie,czy doszło do ugody z bankiem? Na jakim etapie porozumień jesteśmy?

• alusia7kwiatuszek Re: Pro Ajs Bud lub Budget 07.01.16, 22:47
                                Witam, oczywiscie ma Pani racje z ogrzewaniem, ja jeszcze nie mieszkam ale juz zdazylam sie zlapac z administracja. Dlaczego mam placic caly czynsz skoro mnie tam nie ma? a jeszcze jedno, dlaczego mamy placic 8 zl miesiecznie za legalizacje wodomierzy i cieplomierzy skoro sa one legalizowane raz na 5 lat= i jeszcze jedno mam pytanie, czy mial ktos z panstwa ostatnio kontakt z panem Sierankowskim? bo jadzwonie do niego juz ze 100 razy i wogole nie odbiera telefonu, pozdrawiam sasiadow.
                                • proajsbud2 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 08.01.16, 15:18
                                  A ma Pani akt notarialny podpisany? Jesli sie nie myle, nawet w umowie przedwstepnej jest zapis o tym, ze wraz z podpisaniem umowy jestesmy zobowiazani do ponoszenia kosztow uzytkowania mieszkania (m.in.czynsz).
                                  Jesli chodzi o liczniki, ich legalizacja kosztuje ok 60zl takze jest to kwota rozlozona na kilka lat.
                                  Pan Sierankowski prawdopodobnie nie jest juz przedstawicielem firmy proajsbud.
                                  • sothman Re: Pro Ajs Bud lub Budget 10.01.16, 17:57
                                    Nie piszę, że nie chcę w ogóle płacić za czynsz, tylko pytam dlaczego mam płacić latem za centralne ogrzewanie, z którego nie korzystam. W wielu wspólnotach mieszkałam i wszędzie było naliczanie albo sezonowe, czyli zimą wyższy czynsz, a latem mniejszy lub opłaty były stałe przez cały rok, ale za to były uśrednione (sezon grzewczy z niegrzewczym) podzielone przez 12 miesięcy.
                              • bozena1011 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 03.04.16, 15:54
                                Witam,
                                Bardzo,bardzo proszę o kontakt do Wspólnoty Mieszkaniowej i informację na temat akt notarialnych(nie było mnie w kraju).Będę bardzo wdzięczna jeśli pomożecie mi Państwo w dotarciu do informacji na temat sytuacji z mieszkaniami.Czytałam na tym forum że jest zajęci komornicze i że sprawą zajmują sie prawnicy ,chciałam bym też dołączyć do Państwa.Pozdrawiam serdecznie
                        • bozena1011 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 05.04.16, 06:19
                          Bardzo proszę o dane kontaktowe do notariusza na adres bozenax58@wp.pl , z góry bardzo dziękuję za pomoc.
                          pozdrawiam
                          • siwy1971 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 14.04.16, 07:48
                            Szukam kontaktu z osobą,która pomoże mi przepisać licznik prądu z Proajsbud na mnie...Monituje e-mailami do dewelopera,żadnej odpowiedzi nie otrzymałem,telefonów też nie odbierają!!!
                            • aneta7073 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.06.16, 23:19
                              Czy dostał ktoś może komornicze wezwanie do zapłaty za ogrzewanie?
                              • aneta7073 Re: Pro Ajs Bud lub Budget 29.06.16, 23:20
                                Mi przysłano na kilka tysięcy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka