Dodaj do ulubionych

Osiedle Sloneczny Stok

IP: 195.205.48.* 02.03.02, 20:22
Szukam przyszlych mieszancow i sasiadow osiedla nad Jez.Goclawskim
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: 194.204.172.* 04.03.02, 11:28
      Czesc Sasiedzie/Sasiadko,
      jakis czas temu ja tez poszukiwalam sasiadow ze Slonecznego Stoku, zglosilo sie
      kilka osob, ale watek spadl w dol. Chcac go odnalezc musialbys przesldzic kilka
      stron do tylu.
      W ktorej klatce bedziesz mieszkal(a)? Ja ulokowalam sie w C.
      Pozdrawiam,
      Beata
      • Gość: Perła Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: *.pl 05.03.02, 14:57
        Witam !

Rzeczywiscie aktywnosc na Forum przyszłych mieszkanców Słonecznego Stoku jest kiepska, pomimo
        tego, ze dużo mieszkań zostało sprzedanych. Pewnie w miarę postępu prac budowlanych i realnych
        terminów zakończenia budowy nasz wątek się ożywi i pogłębi.
        Ja" zameldowałam się" w klatce E, ktora tymczasowo (zgodnie z harmonogramem robót) zaczyna sie
        i kończy na poziomie "0" - zatem nie mam o czym dyskutować.
        Pozdrowienia !!!!
        • zuzanna7 Re: Osiedle Sloneczny Stok 05.03.02, 15:19
          poniewaz zastanawiam sie nad ta inwestycja, mam pytanie do 'forumowiczow'
          czy jestescie zadowoleni z tej spoldzielni (znacie moze ich poprzednie
          inwestycje, moze rozmawialiscie z osobami, ktore u nich kupily mieszkania)?
          Wiem, ze buduja jednoczesnie na Tarchominie i tam podobno jest jakies
          opoznienie.
          Poniewaz jest to spoldzielnia, to boje sie tego ich rozliczenia koncowego - w
          koncu moga nam tam wrzucic wszystko. Wiem rowniez, ze to osiedle planowano
          budowac juz w 2000 roku wiec chyba sa sporo do tylu. A co sadzicie o obsludze w
          dziale sprzedazy?
          Teraz firmy padaja jak muchy wiec trzeba sie miec na bacznosci. Zawsze
          bezpieczniej kupowac cos, co juz stoi, ale ta inwestycja jest b. fajna. Aha, a
          czy, oprocz umowy ze spoldzielnia przedsiewzieliscie jakies inne kroki
          zabezpieczajace - slyszalam cos o wpisie roszczeniowym w ksiedze wieczystej,
          tylko nie wiem czy mozna o tu zastosowac.

• Gość: haszen Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: 195.205.48.* 05.03.02, 21:51
            Witam sąsiadów , którzy odezwali się. Spółdzielnia nie jest mi obcą,kupiłam już
            u nich mieszkanie na osiedlu Perkuna, co prawda termin oddania osiedla trochę
            się obsunął ,dopłaty przy rozliczeniu inwestycji były lecz mieszkanie
            otrzymałam. Niektórzy z moich znajomych w innych spółdzielniach potracili
            pieniądze i mieszkań do dziś nie obejrzeli.Polecałam tę spółdzielnie i nikt
            komu ją polecilam nie został oszukany.Prawdą jest ,że się ślimaczyli ,a z tego
            co wiem było to za sprawą mieszkańców z ul. Bracławskiej /nie godzili się na
            wysoką zabudowę /. Budynek od strony ul. Bracławskiej został obniżony .Czekam
            na to mieszkanie już od 1999r . Póki nic się nie działo zaczełam rozglądać się
            za innymi spółdzielniami , lecz nie miały tak bajecznej lokalizacji. Budowa
            ruszyła wróciłam więc i czekam na szczęśliwy jej koniec .Przy ogólnie
            panującym bałaganie na tym rynku wolę trzymać się sprawdzonego
            partnera.Codziennie robię sobie spacery na budowę i śledzę co się dzieje.
            Czuję się spokojna i już chciałabym tam mieszkać. Miejsce znakomite i o rzut
            beretem do centrum. Pozdrawiam i życzę pogody ducha.
            • Gość: beata Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: 194.204.172.* 06.03.02, 09:18
              Witam!
              Czyli jednak trochę nas tu jest :)
              Haszen, w której klatce będziesz mieszkała? Ja też lubie zajrzeć sobie na
              budowę, z braku czasu najczęściej w sobotę lub niedzielę. A ostatnio zagląda
              sie tam bardzo przyjemnie: praca w tygodniu wre od 7.00 do 19.00 (w soboty
              troche krócej) i z tygodnia na tydzień widać spore postępy :)
              Do Zuzanny: przed podpisaniem umowy odwiedziłam ostatnie inwestycje spółdzielni
              przy van Gogha i na Saskiej Kępie. W tej drugiej było opóźnienie dopłaty na
              poziomie 3%, ale właściciele byli generalnie zadwoloni a ekipa wykończeniowa,
              która tam spotkałam bardzo dobrze wypowiadała się o jakości oddawanych
              mieszkań. Na van Gogha mieszkańcy nic nie mówli o opóźnieniu czy dopłatach, a
              samo osiedle bardzo ładnie wygląda.
              Ja moją dotychczasową współpracę z Nowy Dom 82 oceniam bardzo dobrze. Uważam,
              że spółdzielnia całkiem nieźle poradziła sobie z dostosowaniem się do obecnej
              sytuacji na rynku mieszkaniowym. Wcześniej byłam zaintersewana inną
              spółdzielnią i może nie była ona nawet najgorsza, ale ... pracowała od pon. do
              pt. w godz. 8.00-16.00... No i prawie nic nie można się było dowiedzieć przez
              tel. albo dotać faksem, ze wszytkim trzeba było biegać do biura :( Szybciutko
              dałam sobie spokój. I byłam mile zaskoczona, że dział sprzedaży w ND 82 pracuje
              do 18.00 i w soboty, czasami nawet podczas "otwartych drzwi" w niedziele. Nigdy
              też dotychczas nie było problemu z uzyskaniem informacji przez tel, umówieniem
              się na spotkanie z prezesem, etc.
              Co do przesunięcia terminu oddania, to zawdzięczamy to poniekąd stowarzyszeniu
              "Przyjazne Miasto", które (obok mieszkańców sąsiadujących bloków) oprotestowało
              inwestycję.
              Zuzanna, co jeszcze chciałabyś wiedzieć?
              Pozdrawiam,
              Beata
              • Gość: Haszen Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: *.future-net.pl 08.03.02, 20:37
                Odwiedziłam dziś Dział Sprzedaży .Było sporo zainteresowanych kupnem
                mieszkania.Lokalizacja jest naprawdę nęcąca.Osiedle będzie oddane z łączem
                internetowym o czym wcześniej nie wiedziałam.Praca wre co wróży terminowe
                oddanie osiedla. Myślę ,że bez obaw możemy oczekiwać swoich mieszkań. Będę
                mieszkała w klatce B. Pozdrawiam
                • Gość: beata Re: Osiedle Sloneczny Stok IP: 194.204.172.* 18.04.02, 11:34
                  Witam wszystkich sąsiadów :)
                  Czy wiecie już, że +/- do końca kwietnia (dotyczy pierwszego etapu) powinniśmy
                  zgłosić swoje poprawki do projektu, przesunięcia ścianek, itd.? Ja dowiedziałam
                  się o tym przypadkiem, bo do tej pory czekałam spokojnie na jakieś wezwanie ze
                  spółdzielni. Tymczasem Budimex podobno wyprzedził w niektórych punktach
                  harmonogram (ten drugi harmonogram), spółdzielnia nie wysłała jeszcze
                  zawiadomień, a już lada dzień będą murowane ściany (myślę, że najpierw
                  zewnętrzne a później wewnętrzne, ale kto to wie...?). Trochę mnie to wszystko
                  zaskoczyło (mam dylemat z kuchnią), ale generalnie, to fajnie obserwowac taki
                  postęp prac na budowie :)))
                  A teraz dylemat: czy ktoś ma może mieszkanie o pow. ok. 49 m2?(mieszkań tego
                  było chyba dość dużo, pow. tylko trochę odbiega, raz jest to 48,5 raz 49 m2).
                  Chodzi mi o rozwiązanie kuchni i pokoju dziennego: połączyć czy nie? Jeśli ktoś
                  ma takie mieszkanie, to prosze o odzew, co z tym zrobił.
                  Pozdrufka
                  Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka