Dodaj do ulubionych

Mieszkania dla studenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 22:07
Hello,
wie ktoś coś o nowych mieszkaniach dla studentów? Natrafiłem na jeden link regiodom.pl/portal/wiadomosci/inwestycje/szczecin-mieszkania-dla-studentow-na-malkowskiego-masz-indeks-dostaniesz-znizk
Złośliwych uprzedzę, że wiem że mowa o Szczecinie, ale skoro tam to na pewno i w Warszawie. A zatem: piszcie, radźcie, o co chodzi. Nie chcę na razie dzwonić do firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 00:49
      nie wiem nic o takiej akcji w Warszawie, ale szczerze radze dobrze sie zastanów zanim weźmiesz teraz kredyt na mieszkanie. Tak sie składa, ze mam córke studiujaca w Warszawie i tez rozwaźałam kupno mieszkania, mam troche wolnej gotówki, ale zeby kupic sensowne mieszkanie musiałabym albo wziąsc kredyt, albo sprzedac mieszkanie na które wynajmuje w moim miescie. Po rozwazeniu wszystkich za i przeciw doszłam do wniosku, ze poczekam bo rata kredytu na kawalerke przekracza w tej chwili koszt wynajmu kawalerki (o wiekszym nie wspomne bo wynajmujac z kolezanka córka płaci zdecydowanie mniej:)) Mieszkania nie sprzedam bo po studiach córka na pewno wróci do rodzinnego miasta wiec takie żonglowanie mieszkaniami nie bardzo ma sens. Poza tym zysk z mieszkania które wynajmuje (nie jest obciazone kredytem) spokojnie wystarcza na pokrycie wydatków mieszkaniowych w stolicy i jeszcze zostaje co nieco na przysłowiowe waciki:)
    • Gość: gośc Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 10:46
      www.jwconstruction.com.pl/pl/dla_klientow/oferta_dla_studentow/
      znalazłem cos takiego, ale ja byłbym ostrozny,
      • Gość: aaa Re: Mieszkania dla studenta IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 11:02
        bbb
        • Gość: Anna Re: Mieszkania dla studenta IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 23:31
          Witam,

jestem ojcem świeżo upieczonego studęta i poważnie zastanawiam się nad tą propozycją. Znajomi już się zdecydowali, więc chyba nie ma na co czekać bo ceny mieszkań raczej już nie spadną, a oczekiwane są wzrosty w związku z Euro.
          • rydzyk_fizyk Re: Mieszkania dla studenta 20.09.11, 12:22
            No, jeszcze tylko kredycik w Getinie i wio!
            • Gość: monk Re: Mieszkania dla studenta IP: *.acn.waw.pl 20.09.11, 14:23
              www.lcc.pl/inwestycje/1,wiadomosc,129-student-na-swoim.html
              jest jeszcze coś takiego
              • Gość: B2 Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 22:27
                Czyli jak wszędzie... trochę "za" i tyle samo "przeciw". Cóż, ja poszperałem w necie na temat Dolcana i też jest tak: trochę "za" i trochę "przeciw". Na bozo.pl chyba w większości zbiera pozytywne opinie. Na forach też nie są jakoś piętnowani, może poza Orlą II (jakieś osiedle w Ząbkach). Jutro zadzwonię się spytać jakie to mają mieć super promocje dla studetów.
                • missundaztood Re: Mieszkania dla studenta 22.09.11, 10:04
                  Na Dolcana raczej uważaj, mają nierozpoczętą od długiego czasu inwestycję na Ochocie, są jakieś tam problemy i pewnie budowy nie rozpoczną, nie miałabym zaufania.
          • Gość: gosc Re: Mieszkania dla studenta IP: *.dynamic.mm.pl 23.09.11, 11:04
            No moi znajomi tez sie zdecydowali dla swoich trojki dzieci. I szczerze odradzaja. Sa doslownie zalamani teraz. Naprawde lepiej sluchac znajomych i oni odradzaja takie rozwiazanie kazdemu.
    • Gość: Ewa prosze państwo "student na swoim" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 07:29
      biznes.interia.pl/budownictwo/news/prosty-sposob-na-zwabienie-studentow,1698473

wplus kredyt na 40 lat..... powodzenia :(
    • Gość: diplodok Re: Mieszkania dla studenta IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 23.09.11, 09:16
      Heh, po studentach niedługo będą wciskać kredyty i "apartemęty" noworodkom.
      • Gość: Ewa Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 11:09
        W sumie to jest jakies rozwiazanie;) przy kredycie na 40 lat ......:):):)
        • Gość: ETgoHOME Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 23:36
          Ale poważnie - czynsz wynajmu i rata za mieszkanie praktycznie równa się (o ile nawet rata nie jest mniejsza). Wiadomo, że student nie kupi bo niby jak? Rodzice muszą wziąć na karb kredyt. Ale skoro płacić tyle samo komuś i nic potem z tego nie mieć to chyba jednak lepiej kupic? Źle dumam?
          • Gość: Anna Re: Mieszkania dla studenta IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 01:25
            > ego nie mieć to chyba jednak lepiej kupic? Źle dumam?

źle, debilu
          • Gość: Anna Re: Mieszkania dla studenta IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 01:25
            > ego nie mieć to chyba jednak lepiej kupic? Źle dumam?

źle, deb ilu
            • Gość: ETgoHOME Re: Mieszkania dla studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 23:30
              Ładnie ładnie. To powiedz mi istoto światła gdzie błądzę. Inaczej bez żadnych argumentów (same się nasuną) nazwę cię idiotką. (Jeszcze nie nazwałem).
              • Gość: kolektor Re: Mieszkania dla studenta IP: *.centertel.pl 29.09.11, 01:45
                Ale poważnie - czynsz wynajmu i rata za mieszkanie praktycznie równa się (o ile nawet rata nie jest mniejsza).
                tutaj błądzisz strasznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka