jasminowa_24 11.10.11, 10:20 czy u was też tak lodowato jak u mnie? czy tylko mnie ktoś postanowił zakonserwować lodem? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wk-2 Re: ogrzewanie 11.10.11, 13:52 jak baba sama w domu bez chłopa to jej i zimno ot co :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasminowa_24 Re: ogrzewanie 11.10.11, 16:15 oj, jak chłopa niet ;) to chociaż kaloryfer mógłby być gorący ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 31.01.12, 21:43 Witam, Czy u Państwa ogrzewanie w ostatnich dniach działa bez zarzutów? U mnie jest strasznie zimno, a kaloryfery choć odkręcone na max są letnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 31.01.12, 23:01 a w której klatce Pan/Pani mieszka i czy zgłaszał już to Pan/Pani w administracji? pytam, bo u mnie występuje taki sami problem Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 01.02.12, 08:39 wiosenna 12. Jeszcze nie zgłaszałam tego do administracji ponieważ myslałam, że tylko u mnie jest taki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 01.02.12, 12:22 ja też, no to mamy razem problem. Co Pani proponuje zrobić? Czy zgłaszamy to do kogoś? Ja kontaktowałam się z technikiem i on oczywiście odsyła mnie do biura Dolcan, żeby pisać reklamacje i ten pan stwierdził bez obejrzenia tego od razu, że to wina termostatów, ale ja się z tym nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 01.02.12, 20:52 Ja również uważam, że to nie wina termostatów tylko coś jest nie tak w naszym pionie. Wysłałam przed chwilą maila do administratorki w tej sprawie, a jutro dodatkowo jeszcze do niej zadzwonię. Napisałam jej, że problem nie jest tylko w moim mieszkaniu, a również w innych w naszej klatce. Ja mieszkam na 1 piętrze, a Pan ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 01.02.12, 21:11 Ja też na pierwszym. W takim razie czekam na informację od Pani co powiedzą. Jeśli to nie przyniesie skutku to ja będę inaczej to załatwiać. Mam nadzieję, że razem z nimi wygramy ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 01.02.12, 21:37 Też mam taką nadzieję.....zwłaszcza, że prognozy na najbliższe dni nie są zbyt optymistyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomik.w Re: ogrzewanie 02.02.12, 09:07 Chyba w wiekszości lokali jest problem dogrzaniem i wszyscy odkręcają termostaty na full, a nie widzą efektu. Wg mnie przyczyna jest prozaiczna. W nastawach pieców trzeba pozmieniać temperaturę do jakiej ma być grzana woda w obiegu. Przy zbyt niskim nastawie woda w obiegu nie jest w stanie ogrzać lokali w sposób zadowalający, a im większy mróz tym zimniej w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
km9581328 Re: ogrzewanie 02.02.12, 13:48 Wklejam link o odpowiedzialności wspólnoty mieszkaniowej za niedogrzanie mieszkań: prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/560209,zarzad_wspolnoty_mieszkaniowej_odcial_ogrzewanie_musi_naprawic_wyrzadzona_lokatorowi_krzywde.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasminowa_24 Re: ogrzewanie 02.02.12, 16:14 sytuacja opisana w linku ma się nijak do naszej sytuacji, nasz system ogrzewania jest niewydolny ale wciąż podłączony. Odpowiedz Link Zgłoś
km9581328 Re: ogrzewanie 02.02.12, 20:58 Wspólnota mieszkaniowa jest odpowiedzialna zo odpowiednie ogrzanie mieszkań. Jak pisze poprzedni pan, wystarczy ustawic na piecu odpowiednią temperaturę. W ubiegłą zimę system grzewczy był wydolny przy dużo większych mrozach i trwających dłużej niż obecne, a przy ustawieniu na 6 reką do kaloryfera nie dało się dotknąc , więc co się dzieje teraz? Pro-system stosując metodę spychologi odsyła z reklamacją do Dolcana dobrze wiedząc jaka będzie odpowiedż z ich strony, Dolcan zrzuca odpowiedzialność na wspólnotę a lokatorzy marzną. Natomiast panu technicznemu zabrakło wyobrażni, że przy takich temperaturach należy wcześniej podnieść temperaturę na piecu? Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 03.02.12, 09:39 Witam, czy u Pana ogrzewanie działa już prawidłowo? u mnie nadal temperatura w mieszkaniu to 17 stopni. administratorka twierdzi, że wczoraj została podkręcona temperatura na piecach i wszędzie jest już ciepło i tylko ja jedna zgłaszam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomik.w Re: ogrzewanie 03.02.12, 09:56 Wczoraj pisałem do Pana Cezarego Maciejewskiego. Dostałem odpowiedź " Podjąłem działania celem poprawy sytuacji" . Jeśli u kogoś jest jeszcze zimno proszę pisać na jego mail :cezary.maciejewski@prosystemrp.pl . Jak dzwoniłem wczoraj rano do Pana Cezarego to twierził, że jestem pierwszy który u niego zgłasza problem. :) dużo ciepła życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 03.02.12, 10:05 Witam, ja wysłałam zgłoszenie poprzez stronę wspólnoty po zalogowaniu się i opisałam całą sytuację już 31 stycznia a przedwczoraj czyli 1 dostałam telefon od Pana Maciejewskiego, który mnie odesłał do Biura Dolcan. Pan Maciejewski wiedział już wcześniej o problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 03.02.12, 10:00 Witam, u mnie też absolutnie nic się nie zmieniło, a twierdzę, że jeszcze pogorszyło, bo kaloryfer słabiej grzeje a w łazience już prawie wcale. Mi też administratorka powiedziała, że ja jedna zgłaszam problem. Uważam, że pewnie nic nie zrobiła z tym piecem. Zgodnie z tym co usłyszałam od technika to napisałam do Biura Obsługi Dolcan i dostałam odpowiedź, że wszystko ma być zgłaszane przez wspólnotę mieszkaniową - to się nazywa spychologia, wspólnota odsyła do Dolcan a Dolcan do wspólnoty. Pewnie jak zadzwonię do technicznego znowu usłyszę, że mam zgłosić Dolcanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 03.02.12, 10:31 Może żeby zorientowali się, że zgłoszenie jest od kilku osób :) to zadzwoni Pani teraz do adminstratorki i poda jej swój numer mieszkania, bo ja rozmawiając z nią godzinę temu podałam swój (3). Odpowiedz Link Zgłoś
tomik.w Re: ogrzewanie 03.02.12, 11:37 Wysyłajcie maile ze zgłoszeniem problemu. Wtedy zostanie ślad. jeśli nie zareagują będzie podstawa do zmiany zarządu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ixz123 Re: ogrzewanie 03.02.12, 12:32 maila wysłałam przedwczoraj, mam nawet potwierdzenie przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie_wiosenna Re: ogrzewanie 03.02.12, 13:07 Ja od razu w zgłoszeniu podawałam jaki mam numer mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme78 Re: ogrzewanie 03.02.12, 13:43 Nie wiem jak jest w innych blokach ale w bud. nr 8 jest jakaś awaria w kotłowni i działa tylko na pół gwizdka, administratorka twierdzi że zgłaszała temat Dolcanowi aby w ramach gwarancji naprawili ale znając ich podejście mam tylko nadzieję że mrozy wreszcie się skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr2506 Re: ogrzewanie 04.02.12, 14:00 To juz moja 3 zima na tym osiedlu, a bywało jeszcze mrozniej w poprzednich latach i było ciepło. Przy odkręceniu "na full" w samych gacaich mozna bylo chodzic. Mieszkam w budynku nr 8 i tez sie dowiedzialem od admina ,ze jest jakas awaria i piec dziala na pol gwizdka. Rok temu byla juz awaria, ale na drugi dzien przyjechal czlowiek i wszystko wrocilo do normy. Teraz jak sa takie mrozy mamy czekac kilka dni na jakas czesc. (podobno ma byc przyszlym tygodniu), to jakas kpina. Spewnoscia dalo by sie naprawic usterke od razu ,ale administracja musiala by zaplacic ze srodkow wspolnoty i boi sie ,ze nie dostanie zwrotu od Dolcan-a. Odpowiedz Link Zgłoś