Gość: Pawel IP: *.arbuzowa.2a.pl 10.02.03, 23:09 Film jest naprawde wart obejżenia,polecam!Dreszczyk gwarantowany i nie tylko....Sami zobaczcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: clarise Re: Stygmaty *** IP: *.jaworzyna.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:49 Świetny film.Ogladalam wielkrotnie i zawsze tak samo mi sie podobal. Tyle,ze ja odbieram go w kategorii dobrej rozrywki, bo o religii,ksiezach owszem jest duzo,ael nie w sposob rewolucyjny i walczacy. Jak na tak powazne zarzuty wobec katolicyzmu to brakuje mu sily wyrazu. Ale to tylko moje zdanie-zdeklarowanej poganki. Może obraz wiekszy wplyw wywiera na wierzacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reda Re: Stygmaty *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 14:27 Oglądając ten film wieczorem i przy zgaszonym świetle, można napędzić sobie niezłego stracha, gdyż od strony "technicznej" jest dobrze zrealizowany. Wystarczyło 10 min. aby film mnie wciągnął i zaciekawił. Niektóre sceny b. dobre i niczym nie odbiegają od najlepszych horrorów. Celnie oddają atmosferę i nie pozwalają odwrócić głowy od ekranu. No i tematyka poważna. Można wyrobić sobie zdanie na temat Watykanu i jego stosunku do "rzeczy nadprzyrodzonych". Mimo, że historia trochę niemożliwa do uwierzenia (takie sytuacje się chyba nie zdarzają "zwykłym śmiertelnikom") to spełnia wymogi gatunku. A przecież o to chodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila Re: Stygmaty *** IP: *.pilawa-gorna.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 18:24 Ten film jest naprawde super polecam go każdemu kto go nie oglądał !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panterka Re: Stygmaty *** IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 22:49 Ja też polecam :-) Świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin2001@o2.pl Stygmaty IP: 195.117.130.* 16.11.03, 23:55 Film jest jednym z najlepszych jakie oglądałem. Widziałem go ze 2 lata temu, ale często wracam do niego myślami. Nie chodzi mi tu o efekty, ale o temat w nim poruszany. Ostro dał mi do myślenia, tym bardziej, że uważam się za katolika. Nie wiem co myśleć o tej "Piątej Ewangelii". Trochę informacji znalazłem pod adresem przystan.jezus.pl/web-pl/artykuly/apokryfy.htm . Bardzo bym Chciał znaleźć gdzieś opublikowane fragmenty zawartości tej Ewangelii. Tematyka filmu w prostym rozumieniu może zostać odebrana jako usprawiedliwienie niechodzenia do kościoła... Ale to zbyt proste myślenie jak na moje. Chciałbym bardzo dowiedzieć się więcej na ten temat, więc jeśli Ktoś ma jakieś ciekawe linki to dopisujcie je w komentarzach !!! Dzisiaj trudno wyrobić sobie jednoznaczne zdanie o klerze... A swoją drogą film jest rewelacyjny i polecam go przy każdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.raven Re: Stygmaty 17.11.03, 20:50 Przeczytalam ten artykul i wcale sie z nim nie zgadzam , bardzo mi sie podobal film:)Muzyka byla swietna lubie takie filmy, moze nie maja zbyt dobrej postawy merytorycznej, ale ogladanie sprawia mi przyjemnosc wiec czego chciec wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś