Dodaj do ulubionych

Mostostal Invest

IP: *.waw.cdp.pl 06.03.02, 09:15
Czy ktoś może mi coś powiedzieć o doświadczeniach z tym developerem .
Jestem zainteresowany ich inwestycją w domkach szeregowych w Józefosławiu.
Zuni.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Mostostal Invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 11:00
      Chetnie dowiem sie czy dowiedzialas sie cos o tym osiedlu a najcenniejsze info
      to oczywiscie o samym Mostostalu. Nikt sie nie odzywa, czy jest to rownoznaczne
      z malym zainteresowaniem???
      Pozdrawiam
      • Gość: evia Re: Mostostal Invest IP: *.pzuzycie.com.pl 23.04.02, 12:11
        Tez chcialabym sie czegos o nich dowiedziec.
        Czy nie ma nikogo, kto ma juz jakies doswadczenia z firma Mostostal Invest

• Gość: Ania Re: Mostostal Invest IP: *.bauholding.pl 07.06.02, 08:37
          Tez chetnie dowiem sie o doswiadczeniach z tym developerem. Jestem
          zainteresowana kupnem mieszkania przy ul. Fieldorfa.
          • saint4 Re: Mostostal Invest 10.06.02, 17:22
            Ja kupiłem na Fildorfa.
            Jak narazie trudno cokolwiek o nich powiedzieć. Wybudowali trochę obiektów nie
            wygląda na to żeby mieli bankrutować mają certyfikat developera. Ale to nigdy
            nie jest gwarancja :-) Może powiem dlaczego ja zdecydowałem się na tą
            investycję. Buduje z nimi firma z mojego rodzinnego miasta Mostostal Siedlce.
            Uznawana jest w Siedlcach za jedną z lepszych (buduje ładnie i solidnie).
            Pozatym zasięgałem informacji u znajomych pracujacych w mostostal Siedlce i
            zapewniali mnie, że nie ma żadnego ryzyka wchdząc w tą inwestycję. To mnie
            własnie przekonało. Ale i tak z obawami przypatruję się jak stawiają płot na
            tym polu którego kawałek kupiłem :-).
            To chyba nie uniknione gdy ładuje się kupę pieniędzy w wirtualne mieszkanie

Pozdrawiam
            Przemek
            • Gość: Ania Re: Mostostal Invest IP: *.bauholding.pl 11.06.02, 13:56
              Tez slyszalam dobre opinie o tej firmie (od innych firm budowlanych i od ludzi,
              ktorzy mieszkaja w wybudowanych przez nich blokach). Ale przy obecnej sytuacji
              na rynku budowlanym nic nie jest takie pewne. Czy masz jakies pomysly, zeby sie
              zabezpieczyc na wypadek upadlosci firmy (oczywiscie wszyscy mamy nadzieje, ze
              cos takiego sie nie zdarzy)?
              Pozdrawiam
              Ania
              • saint4 Re: Mostostal Invest 11.06.02, 14:47
                Na wypadek upadłości nie da sie zabezpieczyć :-( Dla mnie jedynym
                zabezpieczeniem jest tu Spółdzielnia Gocław-Lotnisko która jest w dość
                stabilnej sytuacji finansowej Mostostal Warszawa który też jak narazie ma dorą
                sytuację finansową no i słowo dane przez znajomych z Mostostal Siedlce.
                Niestety mimo tego wszystkiego i tak pierwszą ratę wpłacałem z wielkim drżeniem
                serca i dopóki nie zamieszkam we własnym mieszkanku ciagle będe pełen obaw.
                Nie są to jednak firmy pokroju WarInvest -mają jakaś renomę np Mostostal
                Siedlce ma za soba niemieckiego Investora który wpompował w nich kupę kasy i
                napewno nie pozwoli na to żeby firma ta zbankrutował.
                Tylko tyle moge powiedzieć ale gwarancji nigdy nie ma

Pozdrawiam
                Przemek
                • Gość: Ania Re: Mostostal Invest IP: *.bauholding.pl 12.06.02, 16:46
                  saint4 napisał(a):

> Na wypadek upadłości nie da sie zabezpieczyć :-( Dla mnie jedynym
                  > zabezpieczeniem jest tu Spółdzielnia Gocław-Lotnisko która jest w dość
                  > stabilnej sytuacji finansowej

Owszem, ale umowe podpisujemy z Mostostalem Invest, wiec spoldzielnia nic nam nie
                  pomoze w przypadku plajty. Myslalam jeszcze o wplacaniu pieniedzy na fundusz
                  powierniczy, a nie od razu do Mostostalu, ale na to oni chyba nie pojda...

Mostostal Warszawa który też jak narazie ma dorą
                  > sytuację finansową no i słowo dane przez znajomych z Mostostal Siedlce.
                  > Niestety mimo tego wszystkiego i tak pierwszą ratę wpłacałem z wielkim drżeniem
                  >
                  > serca i dopóki nie zamieszkam we własnym mieszkanku ciagle będe pełen obaw.
                  > Nie są to jednak firmy pokroju WarInvest -mają jakaś renomę np Mostostal
                  > Siedlce ma za soba niemieckiego Investora który wpompował w nich kupę kasy i
                  > napewno nie pozwoli na to żeby firma ta zbankrutował.
                  > Tylko tyle moge powiedzieć ale gwarancji nigdy nie ma
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > Przemek

Mam nadzieje, ze budowa przebiegnie zgodnie z planem i bez problemow, w koncu ta
                  spolka ma oparcie w swojej grupie kapitalowej, pozwolenia tez maja, poprzednie
                  budynkie (z tego, co wiem) oddawali w terminie...

Pozdrawiam
                  Ania

• saint4 Re: Mostostal Invest 13.06.02, 09:11
                    Witam

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Owszem, ale umowe podpisujemy z Mostostalem Invest, wiec spoldzielnia nic nam n
                    > ie
                    > pomoze w przypadku plajty. Myslalam jeszcze o wplacaniu pieniedzy na fundusz
                    > powierniczy, a nie od razu do Mostostalu, ale na to oni chyba nie pojda...

No do końca. Umowa jest truj stronna jedną ze stron jest również Spóldzielnia
                    Gocław-Lotnisko. To ona bedzie przekazywała aktem notarialnym prawo do częsci
                    ułamkowej gruntu (jako jego właściciel). Ale rzeczywiście jak Mostostal Invest
                    (odpukać) zbankrutował by to co nam po gruncie - choć dobre i to.

> Mam nadzieje, ze budowa przebiegnie zgodnie z planem i bez problemow, w koncu t
                    > a
                    > spolka ma oparcie w swojej grupie kapitalowej, pozwolenia tez maja, poprzednie
                    > budynkie (z tego, co wiem) oddawali w terminie...
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > Ania
                    >

Ja tęz jestem dobrej mysli :-) - a wzasadzie musze być ładując pieniadze.

Pozdrawiam
                    Przemek
    • Gość: gregor Mostostal Invest -Józefosław IP: 2.4.STABLE* / 10.1.255.* 18.06.02, 00:51
      Ja właśnie zainwestowałem w mieszkanko na Jozefosławiu. Teraz mam wątpliwości
      czy dobrze zrobiłem. Mostostal wybrał sobie podwykonawcę który zatrudnił innego
      podwykonawcę... i tak trzeci w kolejności wykonawca prowadził sobie leniwie
      budowę aż tu nagle stop... Podobno szukają nowego wykonawcy a budowa stoi.
      I będzie stała jeszcze przyanajmniej kolejne dwa tygodnie (niezbyt pocieszająca
      informacja) Obawiam się czy wybudują te miaszkania w tym roku (planowo koniec
      października).
      Czy ktoś jeszcze może zainwestował lub moze planował władować pieniążki w te
      mieszkania ??? pozdrawiam i czekam na kolejnych internautów którzy coś mogą
      powiedzieć na temat Mostostal-invest i tej inwestycji.
      • saint4 Re: Mostostal Invest 18.06.02, 08:42
        Witam

No to ładnie sobie pogrywa Mostostal Invest. U mnie na budowie (ISKRA I) robota
        idzie do przodu. A prubowałeś zapytać się Mostostal Invest dlaczego nie oddadzą w
        terminie tej investycji ?? No i czy masz zapisane kary dla nich za nieterminowe
        oddanie ?? Ciekaw jestem jak im bedzie szła buowa mojego bloku.

Pozdrawiam
        Przemek

• Gość: gregor Re: Mostostal Invest IP: *.ibsl.org / 10.255.253.* / 62.148.94.* 18.06.02, 09:00
          saint4 napisał(a):

> Witam
          >
          > No to ładnie sobie pogrywa Mostostal Invest. U mnie na budowie (ISKRA I) robota
          >
          > idzie do przodu. A prubowałeś zapytać się Mostostal Invest dlaczego nie oddadzą
          > w
          > terminie tej investycji ?? No i czy masz zapisane kary dla nich za nieterminowe
          >
          > oddanie ?? Ciekaw jestem jak im bedzie szła buowa mojego bloku.
          >
          > Pozdrawiam
          > Przemek

Oczywiście w umowie mam zapisane kary za opóźnienia. Jesli dodatkowo sóźnią się o
          trzy miesiące moge wycofać pieniądze z małymi odsetkami. Jednak mi zalezy na
          mieszkaniu a nie na odzyskaniu kaski. Zresztą i jakby mi zwrócili pieniądze to
          będę na tym do tyłu. Oni są tradycyjnie optymistami i twierdzą, że jak tylko
          zjawi się następny wykonawca budowa ruszy do przodu. Mam nadzieję, że jest w tym
          choć trochę prawdy. W końcu mają trochę zakończonych inwestycji, i budują w
          innych miejscach. Muszę się uzbroić w cierpliwość i kontrolować sytuację.

• saint4 Re: Mostostal Invest 19.06.02, 10:38
            Witam

Może to wynika z tego że w Mostostal Invest zmienił sie zarząd?
            Ja majac uwagi do postępów na budowie przy Fieldorfa zostąłem poinformowany, że
            mają opóźnienie około 3 tygodni - i to w wyniku zmiany zarządu. Ogólnie dość
            miło zostałem potraktowany, wiec nie mogę powiedzieć nic złego donośnie obsługi
            klienta w Mostostal Invest.

Prubowałem sie dowiedzieć coś na temat opóźnień na Józefosławiu ale osoba z
            którą rozmawiałem odpowiada tylko za investycję Fieldorfa i odesłała mnie do
            działu marketingu.

Proponował bym i Tobie nękać ich telefonami, niech wiedzą, że jesteś
            niezadowolony. Z tego co widziałem bardzo im zależy na zadowoleniu klentów

Pzdrawiam
            Przemek
    • Gość: jantar Dziś rano zrzucali betonowe płyty IP: 157.25.84.* 19.06.02, 13:06
      • saint4 I nadal kopią pod fundamenty 19.06.02, 16:22
        • Gość: Ania Re: I nadal kopią pod fundamenty IP: *.bauholding.pl 03.07.02, 11:08
          Bylam w piatek na budowie. Kierownik robot (Fa. Globex)powiedzial, ze maja pare
          tyg. opoznienia (wody gruntowe, ktorych nie wykazaly badania gruntu), ale
          nadrobia. na razie kopia pod VII-pietrowy budynek przy Fieldorfa.
          • Gość: ice Re: I nadal kopią pod fundamenty IP: *.chello.pl 27.02.03, 23:58
            Mam zamiar kupić mieszkanie na iskrze - termin oddania 2004 grudzień.
            Kiedy podpisywaliście umowy i na kiedy macie termin oddania?
            • poszukiwacz_mieszkania UWAGA NA KOLEJNE ETAPY 03.03.03, 16:47
              Będac na targach uczestniczylem w wykladzie dotyczacym deweloperow,
              podpisywania umow, itp. prowadzonym przez prawnika. Na koniec zadalem pytanie
              dotyczace umowy na kolejne etapy inwestycji. Pytanie dotyczylo punktu z zapisem
              iz Termin zakonczenia ulegnie automatycznie przesunieciu....
              Prowadzacy komentujac ten zapis, powiedzial iz jest to podwazenie calkowite
              checi ukonczenia inwestycji w terminie, a tym bardziej cos co stawia dewelopera
              w zlym swietle - przeniesienie odpowiedzialnosci na NABYWCOW!!! Wedlug niego
              jest to bardzo ryzykowna inwestycja ze wzgledu na taki zapis.
              Ja chcialem negocjowac ten zapis ale zostalem poinformowany ze nie da sie go
              zmienic ze wzgledu na ustalenia ze spoldzielnia. Decyzje pozostawiam Tobie, ja
              zrezygnowalem - no chyba ze pozwola na usuniecie tego zapisu!
              Pozdrawiam
              Adam
              • Gość: Mac Re: UWAGA NA KOLEJNE ETAPY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 12:44
                Cześć
                miałem te same uwagi co ty , a konkternie dotyczyły punku który mówi że jeśli
                5% mieszkańców przestanie płacić - wykonawca ma prawo do przesunięcia daty
                oddania mieszkania. W żadnym razie nie chcieli zlikwidować tego punktu. Tak
                samo nie było mowy o wyznaczeniu takich samych odsetek za zwłoke dla kupującego
                i sprzedającego. I jeszcze pare innych podobnych ale w tej chwili nie pamiętam
                dokładnie.

Pzdr
                Mac
    • saint4 Mostostal-Invest nie jest taki wspaniały. 06.03.03, 12:29
      Witam.
      Kupiłem w MI mieszkanie na ulicy Fieldorfa (Iskra I). Wszystko było pięknie
      cena odpowiednia rozkład idealny obsługa wyśmienita. Dodatkowo jak można
      przeczytać w moich wcześniejszych postach partnerem MI w tej inwestycji jest
      Mostostal Siedlce (polecany przez znajomych). Rzyć nie umierać.
      I wszystko tak pięknie wyglądało do momentu kiedy to wzięliśmy plany instalacji
      naszego wymarzonego M. Co się okazało w dużym pokoju bez naszej zgody wstawiono
      nam kanał kanalizacyjno-wentylacyjny. Podczas rozmów z handlowcami zobaczyliśmy
      jak MI potrafi olewać klientów. Tłumaczono nam że tak powinno być, że takie są
      plany, Żonę nawet opiepszył jeden miły handlowiec. Z łaską przyjęto zażalenie
      na taki stan rzeczy. Obecnie czekamy na odpowiedz na nasze pismo. Oczywiście
      handlowcy z MI cały czas powtarzają że niedługo będzie odpowiedź.
      Kończąc proponuję abyście sprawdzili jak wygląda plan waszego mieszkania i jak
      to się ma do planu jaki załączony jest do waszej umowy. Mam nadzieję że nikogo
      nie spotka taka niespodzianka jaka nas spotkała.

Pozdrawiam
      Przemek
      • Gość: GregP Re: Mostostal-Invest nie jest taki wspaniały. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 15:25
        Witajcie,

Ja również jestem zainteresowany kupnem mieszkanka przy Fieldorfa. Ale mozecie
        mi zdradzic, ktory bydunek jest teraz w trakcie budowy? ISKRA I - to ten
        podlozny wzdłuż ulicy? Wszedlem na jedna ze stron z ofertami (tabelaofert.pl)
        ale tam brakuje dokladnych, precyzyjnych opisow oraz - co najwazniejsze -
        planow mieszkan.

Wato wogole interesowac sie mieszkaniem w tym rejonie (inwestycha ISKRA)?

Pozdrawiam i życze powodzenia
        Greg
        • Gość: ice Re: Mostostal-Invest nie jest taki wspaniały. IP: *.chello.pl 06.04.03, 19:24
          W budowie jest teraz budynek C i D - prawie na ukończeniu. Powstał wykop pod
          budynek E.
          • Gość: cas Re: Mostostal-Invest nie jest taki wspaniały. IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 22:06
            I A1 jest w budowie. To ten mniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka