Dodaj do ulubionych

JAZ-BUD Pogodne Skorosze

IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.04, 11:27
Czy mozecie cos powiedziec o tej inwestycji? Moze ktos kupil tam mieszkanie?
Ceny sa podejrzanie niskie... Wiec pewnie jest jakis haczyk, moze ktos wie
jaki?;))))
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.pzuzycie.com.pl 02.06.04, 13:14
      Tak kupilem mieszkanko. Powiedzialbym raczej, ze sa normalne, a ceny u innych
      sa poprostu bardzo wysokie :). Jedyny chaczyk jaki moze byc to SM Kwadrat, od
      ktorej zostalo to kupione, po jej upadku. Jaz-Bud w Białysmstoku buduje duzo i
      mozna powiedizec na 6+, chcac sie wbic na rynek warszaawski raczej nie powinni
      robic jakiejs miny.
      Pozdrawiam Marek
      • Gość: star Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.04, 13:18
        A z czego budowane sa te bloki?? Rama H?
        • Gość: marek Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.pzuzycie.com.pl 02.06.04, 13:33
          Tak to wyglada. Jest ram, a teraz widzialem ze sa stawiane scianki z czegos
          bialego to chyba sipoprex albo pustak ( na tyle ile sie znam )
          Pozdrawiam
          • Gość: star Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.polkomtel.com.pl 02.06.04, 13:50
            A co z wlasnoscia gruntu bo domyslam sie ze to sprawdziles kupujac... Gdzies tu
            na forum znalazlam, ze cos nie do konca sprawa byla wyjasniona..
            A poza tym uwazasz ze wyrobia sie do konca roku? Ponoc nie ma jescze 6-tej
            kondygnacji, a jak patrzec na inne budowy majace sie konczyc w podobym terminie
            to sa bardziej zaawansowane jednak...
            • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.06.04, 14:03
              Witam,
              Sprawdziłam Księgi Wieczyste i grunt jest czysty i w ogole nie obciążony. Cała
              sprawa z Spółdzielnią Kwadrat jest pomyślnie zakończona. Nie ma 6 piętra bo w
              tej chwili obkladają blok cegłą (czy czymś podobnym :)) Jestem dobrej myśli że
              się wyrobią do końca roku przynajmniej nie przewidują żadnej obsuwy.
              Pozd Asia
              • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 14:10
                Gość portalu: Asia napisał(a):

> Witam,
                > Sprawdziłam Księgi Wieczyste i grunt jest czysty i w ogole nie obciążony.
                Cała
                > sprawa z Spółdzielnią Kwadrat jest pomyślnie zakończona.

Hmm, no to wyglada niezle...

> Nie ma 6 piętra bo w
                > tej chwili obkladają blok cegłą (czy czymś podobnym :)) Jestem dobrej myśli
                że
                > się wyrobią do końca roku przynajmniej nie przewidują żadnej obsuwy.

Moze jeszcze dzis zdaze tam pojechac i moze dam sie przekonac, choc szukalam
                mieszkania w calkiem innej czesci Wawy.
                Bardzo sie napalilam na jedno mieszkanko:)
                • Gość: marek Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.pzuzycie.com.pl 02.06.04, 14:15
                  Na ktore( ilo metrowe ) :)
                  Marek
                  • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 14:17
                    Gość portalu: marek napisał(a):

> Na ktore( ilo metrowe ) :)

To okolo 80 metrow, jesli sie zwolni lub troszke wieksze z jakimis cudacznymi
                    tarasami, oba na 6 pietrze, ktorego nie ma;)
                    A Ty jakie?;)
                • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.06.04, 14:17
                  Jeśli można wiedzieć to na które mieszkanko masz chrapkę i na którym piętrze?
                  Ja z mężem tez szukałam mieszkania w innej części Wawy a dokładnie na Gocławiu.
                  Ursus w ogóle nie był brany pod uwagę. Ale umowa Ed-budu była nie do przyjęcia.
                  Prawnik który ją czytał złapał się za głowę skąd oni ją wzieli. Na Jaz-Bud i
                  Ursus zdecydowaliśmy się dlatego że jest to porządna firma a bloki które
                  wybudowali w Białymstoku są bardzo ładne, a mieszkańcy sobie chwalą samą firmę.
                  Może będziemy sąsiadami? Asia
                  • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 14:21

> Jeśli można wiedzieć to na które mieszkanko masz chrapkę i na którym piętrze?

Odpisalam juz Markowi, gdzies obok, 80 lub 90 m, na 6 pietrze;)

> Ja z mężem tez szukałam mieszkania w innej części Wawy a dokładnie na
                    Gocławiu.

My z mezem upieralismy sie na cos albo blisko centrum albo na
                    Ursynowie/Kabatach, ale tu za te sama kwote mozna kupic cos sporo wiekszego
                    jednak..

> Ursus w ogóle nie był brany pod uwagę. Ale umowa Ed-budu była nie do
                    przyjęcia.
                    >
                    > Prawnik który ją czytał złapał się za głowę skąd oni ją wzieli.

Podobnie jest z Pekao Dev z ktorego umowa walczymy od jakiegos czasu, niby
                    dobrze skonstruowana, ale jakby co to oberwie klient, a deweloper moze spac
                    spokojnie...

> Na Jaz-Bud i
                    > Ursus zdecydowaliśmy się dlatego że jest to porządna firma a bloki które
                    > wybudowali w Białymstoku są bardzo ładne, a mieszkańcy sobie chwalą samą
                    firmę.

Moze trzeba im wierzyc;)

> Może będziemy sąsiadami?

Coz, jesli przekonam meza... To wcale niewykluczone. Ty juz kupilas? Ktore?
                    • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.06.04, 14:52
                      Zdecydowaliśmy się na mieszkanie 83 m na 6 piętrze właśnie z tarasem. Rozkład
                      mieszkania jest boski. Mam nadzieję że w styczniu muzyka z różnych pieter nie
                      będzie się mieszać jak wszsycy będą urządzać parapetówki :)
                      • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 14:55

> Zdecydowaliśmy się na mieszkanie 83 m na 6 piętrze właśnie z tarasem. Rozkład
                        > mieszkania jest boski.

Hmmm, czyzby to bylo to o ktorym pani przez telefon powiedziala ze
                        zarezerwowane... No trudno, bede musiala wybrac to drugie;))))
                        • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.06.04, 15:07
                          No więc macie o czym mysleć :)Decydujcie się i zostajemy sąsiadami. Już się
                          przecież nawet trochę znamy :)
                          • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 15:10

> No więc macie o czym mysleć :)Decydujcie się i zostajemy sąsiadami. Już się
                            > przecież nawet trochę znamy :)

Nie wiem tylko, czy sie lubimy bo kupilas mieszkanie ktore mi sie podobalo;))))
                            • Gość: asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.06.04, 15:13
                              Przykro mi ale mam nadzieję że będzie ok :)
            • Gość: marek Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.pzuzycie.com.pl 02.06.04, 14:08
              Ma aktualny wypis z KW jest OK. Jestem dobrej mysli ze sie wyrobia, kumpel
              mieszka na skoroszach i obserwuje te inwestycje, mowil ze nawet do 24 pracuja,
              ale sam tego nie sprawdzilem. Nie ma jeszcze nawet 5 kondygnacji :). Tymi
              innymi budowami to sie raczej bym nie sugerowal. Kolega wplacil kase na
              mieszkanie, ktore mialo juz prawie wszystko a zamieszkal po poltora roku. Teraz
              czeka juz pol roku na akt :).
              Ja w to wchodze, ma nadzieje ze wszystko bedzie OK.
              Marek
              P.S. Nadzieja matka glupich :)
              • Gość: sedal Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.06.04, 15:39
                A samoloty nie beda przeszkadzały ? Budynek stoi dokładnie w osi korytarza
                powietrznego do lądowań i startów z Okęcia.Samoloty przelatują dokładnie na
                Leroy-Merlin ...Jeśli teraz nie jest to problem to w zdaje się po oddaniu
                nowego terminalu na Okęciu ruch w powietrzu się zwiększy dwukrotnie.
                A nie będzie przeszkadzał praktyczny brak możliwości wyjazdu samochodem z
                Ursusa w kierunku centrum.Rano wszystko stoi na Ryżowej - dobicie do
                Połczyńskiej graniczy z cudem, dotarcie do Jerozolimskich ciut łatwiejsze ale
                niestety - Jerozolimskie od Leroy-Merlin do ronda Zesłańców stoi.Strach
                pomyśleć co będzie po zasiedleniu nowych budynków na osiedlach w
                Ursusie,Piastowie itp.Z ursusowskich ciekawostek - brak miejsc w
                przedszkolach.W zeszłym roku odesłano z kwitkiem chyba ponad 200 maluchów, w
                tym roku chyba więcej - na takie statystyki jeszcze nie trafiłem.
                Może zainteresować plan budowy dwóch hipermarketów - Auchan i Jumbo - obok
                istniejącego Leroy-Merlin.Na razie kilku okolicznych właścicieli gruntu odbija
                piłeczkę w sprawie zabudowy - ale jak długo.
                • Gość: gosc Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 62.233.139.* 02.06.04, 16:02
                  Wiec co proponujesz ? Skad te negatywne nastawienie.
                  Ursynow to samo samoloty i korki
                  Tarchomin korki i daleko. itp. itp.
                  A z hipermarketami to chyba nie masz zbyt wiarygodnego zrodla informacji.
                  Pozdrawiam
                • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.06.04, 16:03
                  Gość portalu: sedal napisał(a):

> A samoloty nie beda przeszkadzały ?
                  > A nie będzie przeszkadzał praktyczny brak możliwości wyjazdu samochodem z
                  > Ursusa w kierunku centrum.

Wiesz, Warszawa na tyle specyficznym miastem, ze gdzie by sie nie kupilo
                  mieszkania to jakos sie oberwie, a to cena, a to samoloty, a to korki, a to zla
                  slawa... Trzeba po prostu zrobic rachunek plusowo - minusowy... Cos za cos;)
                  • Gość: marek Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.plusgsm.pl 03.06.04, 10:11
                    Bylem wczoraj na budowie :)
                    Jest juz 5 pietro, a na parterze i pierwszym stawiaja scianki.
                    Mysle ze w styczniu bedziemy mieszkac.
                    • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 11:56
                      Gość portalu: marek napisał(a):

> Bylem wczoraj na budowie :)

Ja tez tam wczoraj bylam.. Wrocilam nieco rozczarowana:((((

> Jest juz 5 pietro, a na parterze i pierwszym stawiaja scianki.
                      > Mysle ze w styczniu bedziemy mieszkac.

Nie chce psuc Ci humoru, ale inne inwestycje, ktore sledze i maja byc oddane do
                      konca roku, miewaja juz nawet okna, nie mowiac nic o postawionych scianach
                      zewnetrznych bo to oczywiste... Nie wiem, moze Jaz-Bud ma jakas inna
                      technologie budowania po prostu.
                      Zycze powodzenia w czekaniu i milego mieszkania i bardzo zaluje ze jednak nie
                      bede tam mieszkac, cena i metraze byly baaardzo kuszace;)
                  • Gość: sedal Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.06.04, 14:03
                    Wiem kochanieńki, mieszkam tu od urodzenia - specyfika tego miasta mnie nie
                    zachwyca.Ja rozumiem są plusy, ale te plusy nie mogą nam zasłonić minusów.A za
                    taki uważam położenie mieszkania centralnie pod przelatujacymi samolotami.Nie
                    50 czy 100 metrów w bok - centralnie.
                    • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:05
                      > Wiem kochanieńki, mieszkam tu od urodzenia - specyfika tego miasta mnie nie
                      > zachwyca.Ja rozumiem są plusy, ale te plusy nie mogą nam zasłonić minusów.A
                      za
                      > taki uważam położenie mieszkania centralnie pod przelatujacymi samolotami.Nie
                      > 50 czy 100 metrów w bok - centralnie.

Obawiam sie, ze nie jestem kochanienki.
                      A blok Jaz-Budu obejrzalam wczoraj, samoloty tez i zrezygnowalam z pomyslu
                      zakupu mieszkania tam.
                      • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:18
                        no proszę, ile zainteresowanych, a jak kilka miesięcy temu pytałam o Jaz-Bud to
                        nikogo nie było::)
                        Kupiłam mieszkanie tym osiedlu, 46 m parter z wielkim tarasem:)
                        Jestem przekonana, że do końca roku oddadzą mieszkania. na podstawie tych
                        mieszkań i tego pierwszego budynku Jaz-Bud chce sprzedać całe osiedle, więc
                        budynek będzie wzorcowy. Jak oglądałam budowę pod koniec marca, to ledwo coś z
                        ziemi wystawało, a teraz proszę, już piąte piętro. Wiem, że pod koniec czerwca
                        chcą mieć stan surowy otwarty. I będą mieli. Potem tylko instalacje, okna,
                        ścianki wewnętrzne i juuuuż:)
                        A w ogóle to zapraszam na forum www.skorosze.pl, założyłam tam w forach
                        osiedlowych forum Pogodne Skorosze - skoro będziemy sąsiadami, to się
                        zgromadźmy w jednym miejscu, będziemy razem protestować i się wspierać w
                        różnych sytuacjach!
                      • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:22
                        ja właśnie przeliczyłam plusy i minusy... i wyszło mi, że przelatujące samoloty
                        są jednak mniejszym minusem niż jechanie rano dwóch godzin do pracy. Z ursusa
                        mam jakieś 6 km do firmy... A w podobnej cenie mogłam jedynie kupić mieszkanie
                        w Nowodworach:(
                        • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:29
                          naturella napisała:

> ja właśnie przeliczyłam plusy i minusy... i wyszło mi, że przelatujące
                          samoloty

Do wszystkiego mozna przywyknac. Na pewno.

> są jednak mniejszym minusem niż jechanie rano dwóch godzin do pracy.

To co sie teraz dzieje w okolicy Ursusa i Wlochow nie jest najlepsza reklama
                          podrozowania stamtad w kierunku Centrum... Wczoraj trase normalnie pokonywana w
                          15 minut, pokonywalam ponad godzine:(

>Z ursusa
                          > mam jakieś 6 km do firmy... A w podobnej cenie mogłam jedynie kupić
                          mieszkanie
                          > w Nowodworach:(

To prawda, ceny sa naprawde powalajace... Ale to chyba jedyny plus.

• naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:42
                            nightstar napisała:

> To co sie teraz dzieje w okolicy Ursusa i Wlochow nie jest najlepsza reklama
                            > podrozowania stamtad w kierunku Centrum... Wczoraj trase normalnie pokonywana
                            w
                            >
                            > 15 minut, pokonywalam ponad godzine:(

Nighstar, dla mnie jest to najlepsza z możliwych lokalizacji i to był dla mnie
                            główny argument, nawet ważniejszy niż cena. Wszędzie w Warszawie są korki i
                            jedyne, co można zrobić, to obierać jak najkrótszą trasę:)
                    • Gość: as Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:20
                      skoro mieszkasz tam od urodzenia i nie wyprowadzasz się z tamtąd to chyba te
                      samoloty nie są aż tak bardzo uciążliwe? A co mają powiedzieć ludzie którzy
                      mieszkają przy kolei albo autostradzie? Powiedz prosze jakie jeszcze widzisz
                      minusy zakupienia tam mieszkania?
                      • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:23
                        Gość portalu: as napisał(a):

> skoro mieszkasz tam od urodzenia i nie wyprowadzasz się z tamtąd to chyba te
                        > samoloty nie są aż tak bardzo uciążliwe? A co mają powiedzieć ludzie którzy
                        > mieszkają przy kolei albo autostradzie? Powiedz prosze jakie jeszcze widzisz
                        > minusy zakupienia tam mieszkania?

As, nie denerwuj się, na Kabatach też samoloty latają co chwilę, a mieszkania
                        kosztują 4 tys. za metr i więcej:)
                        • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 03.06.04, 14:30
                          Obok Leroy'a buduje się b.duże centrum handlowe. Właśnie ogrodzono teren i
                          postawiono tablicę informującą o tej budowie.
                          Nie ma mowy o przezucaniu jakiejś piłeczki między inwestorem a okolicznymi
                          mieszkańcami. Ktoś kto to wczesniej napisał ma stare informacje.
                          • Gość: AS Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:35
                            Jeśli na tym małym kawałku terenu mają postawić centrum handlowe to życzę im
                            powodzenia. Ten teren jest za mały żeby parking zrobić a co dopiero postawić
                            centrum handlowe.
                          • Gość: sedal Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 195.149.64.* 03.06.04, 16:22
                            Byłem na powiedzmy spacerze w niedzielę obok Leroy-Merlin.Ani ogrodzenia ani
                            informacji nie było.Rozumiem że dzisiaj sytuacja wygląda inaczej.
                            Bosszzz... a ja chciałem takie nieświeże informacje sprzedać ...Aż pójdę
                            osobiście - zobaczę jak się sprawa rozwija.
                            • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 16:27
                              Gość portalu: sedal napisał(a):

> Byłem na powiedzmy spacerze w niedzielę obok Leroy-Merlin.Ani ogrodzenia ani
                              > informacji nie było.Rozumiem że dzisiaj sytuacja wygląda inaczej.
                              > Bosszzz... a ja chciałem takie nieświeże informacje sprzedać ...Aż pójdę
                              > osobiście - zobaczę jak się sprawa rozwija.

No wiesz:(
                              A tak nawiasem zupełnie mówiąc - co Wam przeszkadza centrum handlowe?
                        • Gość: As Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:33
                          czy ty naturella kupiłaś mieszkanie w bloku na parterze z Jaz-Budu? Jak czytam
                          o tym samolotach to się zastanawiam. Mam nadzieję że masz lepsze inforamcje.
                          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:38
                            Tak, kupiłam mieszkanie na parterze, od Jaz-Budu.
                            Samoloty latają i będą latać, ale myślę, że w sumie jest tam ciszej, niż np. na
                            Bródnie czy na Woli przy głównych ulicach...
                            Mieszkałam na Kabatach, samoloty też mi nad głową latały - po jakimś czasie nie
                            zwraca się na to uwagi:)
                            Jak masz As jakieś pytania, to dawaaaj:)
                            • Gość: As Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:41
                              Mam pytanie czy sprawdziłaś informacje odnoście tych ulic no i oczywiście tego
                              centrum handlowego? Byłaś w gminie? A co do samolotów to nie mają przenieść
                              lotniska gdzieś dalej?
                              • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:43
                                As, dla mnie ważniejszy był rozkład mieszkania, wielkość tarasu, niż centrum
                                handlowe. W gminie nie byłam, nie sprawdzałam, o tym, że mają budować centrum
                                handlowe wiem - ale mi to nie przeszkadza. Ode mnie się tych wszystkich rzeczy
                                nie dowiesz - musisz znaleźć kogoś, kto jest bardziej podejrzliwy, ja wszystko
                                brałam za dobrą monetę:)
                                • Gość: As Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:46
                                  A jeśli to nie tajemnica to ile płaciłaś za 1 m tarasu?
                                  • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 03.06.04, 14:55
                                    Hym, właściwie to nie płaciłam za metr, ale za całość... ale nie chciałabym
                                    tutaj o tym pisać:(
                                    • Gość: As Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 03.06.04, 14:56
                                      Ok rozumiem więc cofajm pytanie :)
                                      • Gość: P Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 08.06.04, 18:10
                                        Czy jest tu ktoś jeszcze kto podpisał już umowę?
                                        • Gość: g Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.06.04, 11:09
                                          chyba niewiele osob juz podpisalo umowe, a w tych co podpisali to pewnie nie
                                          wiele wie ze jest cos takiego jak internet. Bylem wczoraj kolo budowy prace ida
                                          az furczy, i wcale nie slychac samolotow :)
                                          • nightstar Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 09.06.04, 11:42
                                            Gość portalu: g napisał(a):

> i wcale nie slychac samolotow :)

Szczesliwi ci co nie doslysza....;))
                                            • Gość: gosc Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.06.04, 12:21
                                              Co niesłysze, prosze troszke glosniej :))
                                          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 09.06.04, 17:15
                                            No dokładnie... w pierwszym budynku ma być 45 mieszkań... Choćby nawet wszyscy
                                            podpisali umowy, to jakie jest prawdopodobieństwo trafienia na osoby z dostępem
                                            do netu i ze świadomością, że jest takie forum jak Developerzy na Gazecie? :D
                                            • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 09.06.04, 17:16
                                              Ja dwa dni temu podpisałam umowę kredytową. Jaz-Bud ma umowę z Multibankiem
                                              białostockim - naprawdę super obsługa. Całość kontaktów załatwiłam zdalnie -
                                              mailowo, telefonicznie. Dokumenty wysłałam kurierem. Z przedstawicielami banku
                                              spotkałam się dopiero na podpisaniu umowy.
                  • Gość: aneta HELP ILE WYNOSI CZYNSZ NA TYCH SKOROSZACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:30
                    tj w temacie
                    • Gość: marekw Re: HELP ILE WYNOSI CZYNSZ NA TYCH SKOROSZACH IP: 62.233.139.* 20.10.04, 17:23
                      tego jeszcze nikt nie wie ustali to wspolnota
              • Gość: Paula Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 62.233.197.* 12.06.04, 18:36
                a matka kocha swoje dzieci-tez kupuje niech tam
                • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 14.06.04, 08:57
                  No i jak Paula? Opowiadaj!
          • Gość: Paula Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 62.233.197.* 12.06.04, 18:34
            To sa pustaki-dowiadywalam sie.
            Ja tez sie waham -kupic nie kupic
        • Gość: gosc Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.zapora / 212.160.172.* 09.06.04, 12:20
          Co niesłysze, prosze troszke glosniej :))

• Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 16.06.04, 12:49
            Ja też kupuję mieszkanie w Jaz-Budzie. Już umowa była zczytana przez prawnika i
            jest ok. Jeszcze jakiś tydzień i zostanę szczęśliwą posiadaczką mieszkania na
            Skoroszach. Tylko nie wiem jak długo zajmie mi przyzwyczajenie się do korków i
            samolotów latających nad głową. Czy ktoś kupuje mieszkanie z miejscem
            parkingowym?
            • Gość: PPP Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 16.06.04, 19:13
              Ja kupuję bez...
              • Gość: Piotr Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.06.04, 17:15
                Czy zaglądaja tu jeszcze jacyś przyszli sąsiedzi?
                • pepemikrobi Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 20.06.04, 01:17
                  Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Czy zaglądaja tu jeszcze jacyś przyszli sąsiedzi?

To zalezy jak rozumiemy slowo "przyszli"... :-)

pozdrowienia ze Skorosze III Ebejotu,

BTW. Orientowal sie juz ktos czy Jaz-Bud doprowadzi dalsza czesc Skoroszewskiej
                  (od Oriflame w gore) do stanu przypominajacego ulice, podobnie jak to zrobili
                  developerzy z jej pierwsza czescia?
                • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 21.06.04, 10:08
                  zaglądają zaglądają. Ale jakoś urwał się wątek. Na którym piętrze będziesz
                  mieszkał i czy wykupiłeś miejsce parkingowe?
                  • Gość: Piotr Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 21.06.04, 14:41
                    ja na IIIp. bez garażu.
                    btw. z tą ulicą to ciekawe pytanie...
                    • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 22.06.04, 11:03
                      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> ja na IIIp. bez garażu.
                      > btw. z tą ulicą to ciekawe pytanie...

Rozmawialiśmy z Jaz-Budem o tej sprawie - powiedzieli, że oni ulicy nie będą
                      robić:( A może gmina? Kto jest odpowiedzialny za ulice?
                      • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.06.04, 11:40
                        Jedną z niewątpliwych zalet tej lokalizacji oprócz oczywiście centrum
                        handlowego i samolotów jest przepompownia ścieków znajdująca się kilkaset
                        metrów od osiedla.
                        • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 22.06.04, 17:25
                          Gdzie dokladnie znajduje się ta przepompownia. Ktoś w okolicy na nią narzeka.
                          Skąd wy bierzecie takie informacje. Ludzie może najlepiej mieszkać pod mostem
                          bo jak coś będzie nie odpowiadać to zawsze można się przenieść.
                          Nie wiem czy zniechęcasz bo kupione zostało mieszkanie na które sam miałeś -aś
                          oko czy po prostu z troski o mieszkańców właśnie tego bloku siejesz niepokój.
                          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 23.06.04, 08:43
                            Nie, po prostu są tacy ludzie, którym wydaje się, że wszystko jest beee i że
                            trzeba narzekać ile wlezie. Wystarczy popatrzeć na wątki dotyczące Multi-Hekku,
                            owszem, są ludzie, którzy konstruktywnie narzekają na konkretne rzeczy,
                            domagają się zmian, ale są też tacy, którym się wydaje, że płacąc 2500 za metr,
                            powinni dostać pałac ze złotymi poręczami - albo, wręcz przeciwnie, że są
                            panami wszelkiego stworzenia, mają prawo do wszystkiego, bo przecież wraz z
                            mieszkaniem 38 m kupili kawalątek gruntu - na który mogą teraz sikać i
                            bezkarnie składować śmieci.
                            Kurcze no, jeśli ktoś nie chce kupować mieszkania, to niech nie kupuje, jak się
                            gdzieś nie podoba, to niech szuka gdzie indziej. Mi się na Skoroszach podobało,
                            więc kupiłam. A jeśli będę narzekać, to sama z siebie idiotkę zrobię, bo
                            przecież trzeźwa byłam, jak kupowałam, prawda? I w pełni władz umysłowych...:)
                            • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.06.04, 09:23
                              Ludzie stuknijcie się w głowę, co wy wypisujecie.
                              Co mnie to obchodzi gdzie będziecie mieszkać. Mam mieszkanie niedaleko więc
                              mogę sie podzielić minusami tej okolicy aby ktoś kto chce wydać 200 tys. zł na
                              mieszkanie wiedział na co sie decyduje.
                              Przepompownia znajduje się jakieś 300-500 m od Lidla w kierunku ulicy Kolorowej
                              czyli niedaleko "waszgo osiedla. A minusy są takie, że jak wieją wiatry z
                              tamtego kierunku to smierdzi a czym to się domyślcie.

Jak chce naturella to proszę bardzo:
                              Swietna lokalizacja, świetny wybór. To nic że za 200 tys. będziecie mieć
                              przepompownię, podoczyszczalnię ścieków (to w Oriflame w niedalekiej
                              przyszłości), to nic, że będzie was męczył hałas z wentylatorów Oriflame (to
                              obecnie), to nic że na przeciwko macie rolnika i jego śmierdzącą kompostownię,
                              to nic że buduje sie centrum handlowe (obok Leroya) to nic że nad wami jest
                              korytarz powietrzny.
                              To wszystko nic gdzyż i tak lepszej lokalizacji w całej Warszawie nie
                              znajdziecie.

• Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.06.04, 09:35
                                Do naturelli.
                                Nie dziwię się Twojej reakcji na mój post, po tym jak napisałaś na
                                www.skorosze.pl i tu cytat z twojego postu:

"ja już podpisałam umowę, przelałam kasę i podpisałam kredyt, więc jestem
                                umoczona po uszy. I czekam w napięciu, aż wybudują"

W taki razie to ty nie rób ludziom wody z mózgu i nie zachęcaj ich za wszelką
                                cenę do kupna tam mieszkania. Jeżeli sama umoczyłaś to nie ciągnij za sobą
                                innych bo lokalizacja jest naprawdę fatalna.
                                Każdy po zapoznaniu się z plisami i minusami tej inwestycji sam powinien
                                wyciągnąć wnioski.

A na pytanie skąd ludzie biorą takie informacje odpowiadam, że z Urzędu
                                Dzielnicy Ursus oraz ze zwiedzania okolicy.
                                • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 23.06.04, 10:54
                                  Dla Ciebie z pewnością dobra jest lokalizacja na Tarchominie??? Skorosze to
                                  fatalna lokalizacjha? Puknij się w głowę Gościu, pogadamy za parę lat, bo moim
                                  zdaniem już niedługo to będą kolejne Kabaty.
    • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 23.06.04, 10:20
      Czyli Ty byś nie kupił mieszkania jeszcze raz na Ursusie?
      A jeśli można wiedzieć to co Ciebie skloniło kupić tu właśnie mieszkanie?
      Czy rzeczywiście Oriflame i "rolnik" mają szansę utrzymać się na takim osiedlu?
      Mam znajomych którzy kiedy kupowali mieszkanie na Tomcia Palucha za oknami też
      mieli pole i mogli zrywać marchewkę. NIe minęły 3 lata jak stanęło tam
      blokowisko. Znasz inewstycje które są godne polecenia w Warszawie?
      • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.06.04, 10:32
        Oriflame jak najbardziej ma szansę sie tu utrzymać (mają pozwolenia a ich teren
        to teren przemysłowy) a nawet jak się wyprowadzą to na ich miejsce wprowadzi
        sie pewnie inna produkcja - może i bardziej uciążliwa).
        Rolnik jak ktoś mu dobrze zapłaci to może i się wyprowadzi ale jak do tej pory
        nikt nie był skłonny zapacić mu kilku milionów.

W Ursusie mieszkam bo znam tą dzielnicę zanim wcielona została do Warszawy.
        Ale to co obecnie dzieje się przy wjeździe i wyjezdzie z Ursusa to horror. Na
        szczęście pracuję tutaj więc moje podróże w kierunku centrum są mocno
        ograniczone.
        W tej chwili rozglądam się za nowym lokum ale nie będzie to mieszkanie lecz dom
        wolnostojący.
        • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 23.06.04, 10:44
          Mam nadzieję że z tymi wyjazdami i wjazdami to coś zrobią bo rzeczywiście chyba
          nie jest za wesoło. Rzeczywiście jest taki smród o którym piszesz i zawiewa na
          skorosze?
          • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.06.04, 10:57
            Smród czuć aż przy Dzieci Warszawy. Zjawisko to wystepuje najczęściej przy
            deszczowej pogodzie.
            Jest jeszcze jeden rodzaj smrodu jaki krąży na jesieni po Skoroszach. Smród z
            rozkładającej się kapusty i kalfiorów (a raczej tego co pozostaje po ich
            zebraniu) posadzonych na okolicznych polach.
            Po prostu resztki te gniją w ziemi a fetor jest nieziemski.
            • Gość: fanka gościa Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.ld.euro-net.pl 26.06.04, 18:32
              Masz rację, Gościu. Skorosze to WIOCHA dla WIOCHMENÓW.
              • pepemikrobi Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 26.06.04, 23:21
                Uwazaj, twoja glupota Cie kiedys zabije.

pozdrawiam,
                wiochmen
                • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 28.06.04, 14:50
                  No cóż, ja chyba jestem wiochmenka, bo rolnika uważam za swoistą atrakcję,
                  rzadką w Warszawie i lepszą niż towarzystwo blokowisk na Targówku, a ewentualny
                  smrodek kalafirów wg mnie jest zdrowszy niż spaliny z trasy szybkiego ruchu...
    • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 01.07.04, 08:56
      Witam wszystkich !
      Kto z Was zdecydowal sie na kupno mieszkania w w/w lokalizacji?
      Szukam potencjalnych sasiadow :)
      • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 01.07.04, 16:37
        Witam,
        Ja zdecydowałam się na kupno mieszkania własnie w tym bloku. Co do firmy i
        realizacji inwestycji nie mam żadnych zastrzeżeń, a nawet spotkanie z
        projektantem jest czystą przyjemnością.
        • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 01.07.04, 16:53
          Hmmm wyglada na to ze ja rowniez :) Gratuluje decyzji :) choziaz jak czytam
          wczesniejsze posty ..to mam wrazenie ze to co mnie czeka to koszmar :) Jednakze
          korelujac to z wrodzana sklonnoscia naszych rodakow do narzekania ...mysle ze
          nie bedzie tak tragicznie :) Rolnik tez czlowiek:) samoloty latac gdzies
          musza :) poki nie spadaja jes OK:) blokowisko zapewne sie rozbuduje ...no
          coz :) kazdy chce gdzies "miec swoj kawalek podlogi"... pozdrawiam wszystkich
          pesymistow, rozkapryszonych i zmanierowanych ktorzy chca by caly swiat lezal u
          ich stop :) oraz prewencyjnie grymaszacych wszak to chyba w "dobrym" tonie :)-
          w ostatnim czasie:-)
          Pozdrawiam
          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 01.07.04, 17:36
            Witam sąsiadów:)
            Ponoć developer wyprzedza harmonogram:) Byłam ostatnio już w swoim mieszkaniu,
            mierzyłam ściany i siedziałam na oknie. co za radość:)
            Zapraszam na www.skorosze.pl (forum "Pogodne Skorosze").
            • Gość: magda Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 02.07.04, 08:21
              Mój mąż też ostatnio chodzil po naszym mieszkanku :) Podobno Jaz-Bud chce
              zrobić niespodziankę i oddać blok trochę wcześniej ale cicho sza żeby nie
              zapeszyć. Zgadzam się z opinią Matta ze Polacy są skłonni do narzekań. Jak się
              będzie nam tam mieszkać pożyjemy zobaczymy. Lepszy rolnik za oknem niż
              autostrada i samochody jeźdzące po piętach :) Mam znajomych którzy mieszkają na
              ursusie i mówią że do samolotów można się przyzwyczaić a nawet je polubić.
              Szczególnie dzieci :)
              Na forum o Pogodnych Skoroszach nic się nie dzieje. Ciągle śledzę i widzę to
              samo.
              P.S. Tylko jeszcze wspólnie musimy coś zrobić żeby rozładować korki na
              Ursusie :) Może wysiedlić narzekających?
              Pozdr
              • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.07.04, 09:10
                Na korki jest rada.Zamiast wysiedlać narzekających samemu można sie tam nie
                sprowadzać i nie będziecie musieli narzekać na dojazdy.
              • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 02.07.04, 11:42
                No kurcze, przecież nie mogę sama o tych Pogodnych Skoroszach ciągle pisać... o
                to właśnie chodzi, żebyśmy razem stworzyli sobie fajne forum, po to je przecież
                otworzyłam...
                • Gość: Piotr Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 02.07.04, 14:49
                  A czy jest ktoś z III piętra? :-))
                  • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.man.rsk.pl 04.07.04, 22:50
                    A z V ?:-)
              • Gość: Optimowiec Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.07.04, 15:06
                Sami będziecie się wysiedlać jak posłuchacie hałasu z wentylatorów
                zamontowanych na Oriflamie i na Leroy.
                • Gość: MoNo BARDZO WAŻNE!! IP: *.radom.pl 02.07.04, 23:27
                  widze ze wam sie podoba, to i mi sie spodoba, siedzie i przegladam net ale za
                  ch... nie moge znalezc strony internetowej tego developera nie mowiąc jush o
                  telefonie do nich, pomóżcie, prosze, nie wiecie czy maja cos jeszcze wolnego od
                  I pietra w góre???
                  • Gość: MoNo Re: BARDZO WAŻNE!! IP: *.radom.pl 03.07.04, 00:34
                    Jush znalazlem, zadzwonie i sie dowiem, ale rozklady mnie nie zachwycaja :((
                    • Gość: magda Re: BARDZO WAŻNE!! IP: *.inteligo.com.pl 05.07.04, 11:56
                      Dziwne że nie podobają ci się rozkłady mieszkań bo wiele opinii słyszałam że
                      rozkłady są super.
    • Gość: tot Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.man.polbox.pl 05.07.04, 16:18
      budowa stałą przez 2lata? [po upadku sp-ni kwadrat] czy zdajecie sobie sprawę
      ze stanu technicznego takiej budowli :niezabezpieczone, przemarżnięte
      fundamenty i ściany [przez 1 lub 2 zimy] mogą w przyszłości pękać !
      wykańczanie starej ,porzuconej budowli to zły pomysł!!
      • Gość: Piter Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 05.07.04, 16:40
        Człowieku, zanim coś napiszesz proponuję Ci żebyś najpierw spróbował się
        zorientować o czym chcesz napisać... Tak się składa, że owe
        ściany "przemarzały" dość krótko bo mniej więcej od marca 2004 :-)
        Polecam www.skorosze.pl -> forum > Pogodne Skorosze > Galeria, znajdziesz tam
        zdjęcia dokumentujące postepy na budowie wraz z datami.

pozdrawiam wszystkich malkontentów i maruderów zaglądających na to forum :-)
        • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 05.07.04, 17:09
          Uśmiałam się... tam nie było żadnej budowli, obserwowałam wszystko od czasu
          dziury w ziemi, a raczej od momentu, kiedy budowa nie wyszła ponad poziom
          gruntu. No cóż. Ale napisać coś trzeba, w końcu dobrze jest troszkę zamętu
          nasiać:)
        • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 05.07.04, 17:11
          Niestety ale budowa została zaczęta kilka lat temu. Sprowadziliśmy się na
          skorosze w 2001 roku i już ten blok był zaczęty.
          A od marca 2004 budowę przejęła inna firma.
          Niestety, Piter nie masz racji, te fundamenty przemarzały kilka zim.
          Zapytajcie sie w urzędzie dzielnicy kiedy spółdzielnia dostała pozwolenie na
          budowę (nie Jaz-bud tylko spółdzielnia, która zaczęła ten budynek stawiać).
          • Gość: x Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.acn.waw.pl 05.07.04, 18:40
            Nie wiem dlaczego skoro nie masz zamiaru kupować w tym bloku mieszkania siejesz
            zamęt. Ludzie, którzy zdecydowali sie na mieszkania w tym bloku są myślącymi
            ludźmi i chyba wiedzą co robią. Każdy niech decyduje o własnym losie. Nie znasz
            domów które budowały się latami a wylane fundamenty stały w ziemi po
            kilkanaście lat a teraz nic się nie dzieje?
      • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.man.rsk.pl 05.07.04, 21:59
        Hmmm juz inicjujemy nowe forum "Pogodne Skorosze- maruderzy, malkontenci,
        pesymisci " czy jeszcze poczekamy :) moze zdobeda sie na min. inicjatywy i sami
        zaloza ?:) A co do fundamentow :) to co mieli zrobic ?:) ogrzewac wlasnym
        cialem ?:) odkopac ?:) osuszyc ? rozwalic i zalac nowe zeby przyszli lokatorzy
        nie miali stanow maniakalo-przesladowczych ze cos w nocy peknie ?:) i sie
        zawali ? Z drugiej strony to podobno wolny kraj :) kazdy moze wyrazac swoje
        zdanie, opinie :) czemu nie :) idac tym tokiem rozumowania wiesz co mnie
        martwi ?
        - kolor pustaka jest bialy :) ... wszyscy maja cegly ceramiczne czerwone a tu
        pustak bialy ... teoria spisku :) ? czy barwy narodowe :)
        Pozdrawiam
        M
        PS: Na forum Pogodne Skorosze na www.skorosze.pl zadalem pytanie dot miejsc
        parkingowych ... ktos odpisze ? bedze wdzieczny .. pozdrawiam ...

-
        • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 06.07.04, 09:13
          Dobrze napisane
          "każdy ma prawo wyboru" ale żeby tego wyboru dokonać należy zapoznać się z
          plusami i minusami danej inwestycji.
          I po to jest to forum aby takie plusy i minusy opisywać.
          Rozumiem poirytowanie tych wszyskich, którzy już podpisali umowę z deweloperem
          a teraz muszą czytać o tych minusach. Nie dziwi mnie ich zachowanie bo pewnie
          gdyby wczesniej wiedzieli o tym co wiedzą teraz to mieszkania w tym miejscu by
          nie kupili.
          Jednak każdy ma prawo do informacji i nie należy zaraz obrażać kogoś tylko
          dlatego że krytykuje coś co nam sie podoba.
          Zanim wydamy 150 czy 200tys. na mieszkanie mamy chyba prawo do zgromadzenia jak
          największej ilości danych i niekoniecznie tylko tych pozytywnych.
          Może dla jednych fakt, że fundamenty stały kilka lat w wodzie jest bez
          znaczenia a dla innych jest to powazną przeszkodą.
          Nie odbierajmy innym prawa wyboru tylko dlatego, że sami już wybraliśmy.
          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 06.07.04, 11:06
            Nie rozumiem - najpierw napisałeś ":niezabezpieczone, przemarżnięte
            fundamenty i ściany [przez 1 lub 2 zimy]" - mieszkałeś tam kilka lat i
            widziałeś ściany? A potem nagle tylko fundamenty??? A co się stało ze ścianami,
            o których pisałeś?

Nawiasem mówiąc, co szkodzi fundamentom to, że są? Jak blok będzie skończony,
            to raczej fundamenty też nie są ogrzewane...:)

I to nie jest likwidowanie dysonansu poznawczego, jak tu nam usiłujesz wpajać,
            tylko po prostu analizowanie nieścisłości...
            • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 06.07.04, 11:34
              Trudno za każdym razem się rozpisywać.
              Tak mieszkamy niedaleko od 2001 roku i widzieliśmy fundamenty, które stały w
              wodzie oraz ściany.
              A fundamentom i generalnie konsrukcji budynku szkodzi stanie wody od "środka".
              Zewnętrzna część fundamentów była pewnie zabezpieczona od wilgoci standardową
              metodą ale nikt nie zabezpiecza wewnętrznej częsci konstrukcji gdyż mija sie to
              z celem (chyba że jest to basen)
              to tak jabyś mieszkanie zalała wodą i ta woda stała miesiącami.
              woda wnika w beton, gdyb przychodzi mróz woda ta zamarza (a zamarzając zwiększa
              swoją objętość)i powoduje rozsadzanie betonu. Tworzą się mikroszczeliny, które
              osłabiają beton.

• Gość: Piotr Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.07.04, 11:44
                Gościu - co ty się będziesz z koniem kopał.Babie wytłumaczyć problemy
                wynikajace z przemarzania ścian fundamentowych chcesz wytłumaczyć ? Ona dobrze
                pojmie koncepcję ogórkowej bądź innej pomidorowej ...Tu widzę szansę
                odniesienia sukcesu pedagogicznego.
                • Gość: Piter Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 06.07.04, 14:54
                  ***Piotr*** Mój drogi imienniku chyba pomyliłeś fora z takimi problemami
                  powinieneś odwiedzać te o zdecydowanie innej tematyce...

***Gość*** Z tym przemarzaniem to chyba przesadzasz - W-wa nie leży na Syberii
                  i grunt nawet zimą nie jest przemarznięty na tyle, żeby zaszkodzić fundamentom.
              • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 06.07.04, 12:53
                Drążę te ściany - jak już pisałam, ściany zaczęły powstawać w marcu tego roku.
                Stąd moje uprzejme pytanie, skąd wzięły się ściany w 2001 roku? Skoro mam pełną
                dokumentację fotograficzną budowy z każdego miesiąca od początku kwietnia???
                • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 06.07.04, 13:11
                  Sama w jednym z poprzednich postów napisałaś, że monitorujesz budowę od momentu
                  kiedy budynek zaczął wychodzić z ziemi. A zanim zaczął z niej wychodzić to były
                  fundamenty itp, itd.
                  A na twoich fotkach na skorosze.pl nie widzę zdjęcia dołu.
                  Ale to i tak nie jest istotne bowiem co było wcześniej. chyba że Jaz- bud
                  wydlubał fundamenty i zburzył to co było wcześniej i zaczął stawiać wszystko od
                  nowa.
                  • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.man.rsk.pl 06.07.04, 14:59
                    To sie dobral szowinista z fizykiem :) wywod o zmianach stanow skupieni cieczy
                    dziala na wyobraznie :)Nie ma co :) Sprawa jest prosta :) skoro ta woda to dla
                    Ciebie minus :) nie kupuj :) i nie mow ze czytanie o minusach prowadzi do
                    reflekcji nad slusznoscia podejmowanej decyzji :) bo tak nie jest :) Mi
                    osobiscie te tony wody podstepnie wdzierajace sie w ten biedny niezabezpieczony
                    latem beton i rozssadzajace go w drobny pyl zima :) ZUPELNIE SA OBOJETNE:)
                    widzielem kilkanacsie obiektow :) ktore wegetowaly w owiele gorszych
                    warunkach :) i wyszly wykonawcy SUPER:) Jezeli chcesz miec 100% komfortu
                    wszystko w najlepszym porzadku ... no problem ... mowisz masz! za 5000 / mkw
                    jeszcze cie beda dowozic na inspekcje :) budowy :)
                    Poprosimy o jakies b. konkretne minusy ...typu dziwne wpisy w KW, ogloszenie
                    Upadlosci Developera, Cofniecie pozwolenia na budowe ... zawalenie sie
                    stropu :) .... ale nie jakiesz fakty z przeszlosci ...ktore jak mniemam nie
                    beda mialy zasadniczego wplywu na calosc konstrukcji :) beton to nie piasek :)
                    poza tym skoro odslonili juz wierzchnia wew warstwe mieli mozliwosc oceny :) w
                    koncu ktos ma tam uprawnienia budowlane :) teraz nie buduje sie jak w 70
                    latach :) (chociaz mimo to popatrz ile wielkiej plyty z tych lat stoi i ma sie
                    dobrze :)

Pozdrawiam
                    M
                    PS. Skad tak malo wiary w IQ Kobiety Piotrze :) czyzby przykre doswiadczenia ?:)
                    • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 06.07.04, 15:17
                      Mat nie gorączkuj się. Nie mam zamiaru na siłę szukać minusów ani bawić sie w
                      prawnika i zglądać KW.
                      Piszę co wiem na dany temat gdyż znam początki tej budowli.
                      A wnioski to sobie każdy sam wyciąga i postępuje tak jak uważa, kupuje lub nie.
                      I co z tego, że są gorsze budowy. To ma być pocieszenie?

• Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.man.rsk.pl 06.07.04, 20:19
                        ;-) OKI
                      • 35mm Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 08.11.04, 21:56
                        Witam,

Jesteśmy z mężem zainteresowani zakupem mieszkania w tej inwestycji. Czy macie
                        Państwo jakieś informację na temat zagospodarowania terenu. Miałam okazję
                        obejrzeć inwestycje firmy Ebejot i zastanawiam się czy standart Jazbudu będzie
                        podobny. Z doświadczenia wiem, że nawet ładny budynek bez sensownego otoczenia
                        może straszyć.
    • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 07.07.04, 10:55
      Ponieważ nie wszyscy docierają na forum Skorosze, to pozwolę sobie tutaj też
      poinformować, że niebawem zaczyna się stawianie ścian działowych. Jeśli
      ktokolwiek chce wprowadzać zmiany, to proszony jest o kontakt z kierownikiem
      budowy.
      • aragorn77 Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 13.07.04, 17:21
        Jak narazie wszystko wygląda OK.
      • Gość: pablo Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 10:21
        kiedy dokładnie zaczna stawiać ścianki działowe i ... (domyślam się że jwsteś
        na bieżąco ze sprawami budowlanymi w jaz-bud'zie) kiedy zaczna wstawiać okna -
        pytam się ponieważ zastanawiam się czy nie zmienić zwykłych okien na
        antywłamaniowe,
        pozdrawiam
        pablo
        • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 15.07.04, 10:44
          Nie mam pojęcia, kiedy wstawiają okna. Co do ścianek działowych, to myślę, że
          już zaczynają. Na początku tego tygodnia dostarczaliśmy nasz projekt i
          kierownik budowy mówił, że już zaczynają.

Myślę, że najlepszym sposobem jest telefon do Jaz-Budu. A swoją drogą, szkoda,
          że na stronie inwestycji w Warszawie na stronie Jaz-Budu nie ma komunikatów
          dot. budowy...
          • Gość: pablo Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 12:17
            co racja to racja, ale gdyby tylko takie były problemy to w zasadzie moglibyśmy
            spać spokojnie i czekać na odbór inwestycji;
            na pewno zadzwonie do pani Małgorzaty i porozmawiam o oknach,

serdeczne dzięki
            • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 21:22
              no i powialo nuda na grupie ...scianki sie stawiaja ... okna w planach :) hmmm
              oby tak dalej :) Porownujac z inwestycja firmy ENES .... ktora sasiaduje z
              dzialka jazbudu ...eh ... trzymam kciuki zeby nie skonczylo sie podobnie :)
              poczytajcie na grupie ... koszmar: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=106&w=10991350&a=14203682 swoja droga kiedys rozwazalem ich oferte ...ale po
              obejrzeniu umowy i KW mi przeszlo ....

Pozdrawiam wszystkich zaangazowanych
              Mat
              • Gość: PPP Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.07.04, 00:09
                To dokładnie tak jak mni... na szczęście.
              • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 16.07.04, 08:18
                A co myslicie n/t grodzenia caleje dzialki i robieniu osiedla zamknietego ...
                jak wiecie Jazbud tego nie robi ... nie jest to wliczone w cene ... mowia ze to
                w gestii wspolnoty mieszkaniowej itd ... jakie jest Wasze zdanie na ten
                temat ... plotek moinitoring a moze zatrudnienie "stroza ":) ??? i jak to sie
                ma do faktu ze obok powstaja jeszcze 2 bloczki i nie wiadomo czy uda sie
                osiagnac porozumienie w tak duuuuuzym gronie :) Ta wspolnota to dotyczy 1
                bloczku czy calosci inwestycji :) spolecznik ze mnie marny ...pytam ot tak z
                ciekawosci :)
                • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 16.07.04, 16:27
                  Witam
                  Nie wiem czy zauważyłeś że w umowie jest zapis że Wspólnotę będą tworzyć trzy
                  bloki razem a nie każdy z osobna, ale to jest myślę jeszcze do wynegocjowania.
                  Moim zdaniem nasz blok powinien mieć własną wspólnotę bo będziemy najmniejszym
                  z powstających bloków i będzie nam ciężko cokolwiek przeforsować. Mam nadzieję
                  że każdy będzie za zamknięciem osiedla i zrobieniu monitoringu. W zasadzie to
                  będzie wpływać na bezpieczeństwo wszystkich lokatorów. Wynajęcie firmy
                  ochroniarskiej też nie stanowi dużego kosztu, ale pewnie to dopiero nastanie
                  jak już wszystkie trzy bloki będą stały.
                • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 16.07.04, 16:47
                  No cóż tu odpowiedzieć... jestem za! Ale to będziemy mogli rozwiązywac, jak się
                  zawiąże już jakaś wspólnota i zarząd...
                  • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 16.07.04, 16:57
                    Wszystko w naszych rękach czyli sąsiadów. Jeszcze nie całe pół roku i się
                    wszyscy poznamy :)
                    • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 16.07.04, 17:32

> Wszystko w naszych rękach czyli sąsiadów. Jeszcze nie całe pół roku i się
                      > wszyscy poznamy :)

Hym, a może to przyspieszyc? Może zorganizujemy jakieś spotkanie forumowe
                      kiedyś tam???
                      • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 16.07.04, 17:35
                        Bardzo chętnie moglibyśmy się poznać. Mam wrażenie że jesteśmy wszyscy mlodymi
                        ludzmi. No już to widzę jak zaczną się imprezy wchodzinowe :)
                        • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 18:43
                          No to jak :) przyznacie sie ile macie lat ?:)
                          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 19.07.04, 09:04
                            Idę pierwsza:) Ja 28, mój mąż 36.
                            • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 19.07.04, 09:14
                              Ja mam 26 a mój małżonek 27. I z każdym rokiem coraz więcej :)
                              • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 19.07.04, 10:16
                                Ja 28 malzonka 27 ;-)
          • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 16.07.04, 08:23
            Naturella czy probowals im delikatnie zasugerowac zeby zrobili taka podstronke
            na swoim serwie ? Z rozmowy z nimi wynikalo ze z netem jeszcze troszke
            raczkuja :) i byc moze nie doceniaja tego medium :) i ilez spadlaby liczba tel
            jakby rzetelnie publikowali co aktualnie jest robione i jakie sa najblizsze
            plany ... Moze im zasugerujesz delikatnie :) Ostatecznie moze jakas lista
            mailingowa ?:)albo powiadamianie jednego z lokatorow ktory podzieli sie
            informacjami z reszta ? co Ty/Wy na to ?:)
            • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 16.07.04, 08:56
              Hym, pomyślę o tym, może napiszę do nich maila???
              • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 16.07.04, 09:53
                Jestem za .... masz moje poparcie :) Mysle ze to niezly pomysl ... stosownie to
                uargumentowac ... niech cos pomysla ... Mysle ze inni obserwatorzy grupy
                rowniez popieraja ten pomysl :)
                • Gość: PPP Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.era.pl 16.07.04, 12:24
                  A jakże popieramy! Najlepiej niech zainstalują webcama z transmisją on-line (no
                  w ostateczności z odświeżaniem co minutę:-) - serio mówię/piszę
                  • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 16.07.04, 15:01
                    Nie sadze zeby to bylo realne :) ale coz :) zaproponowac mozna :) a co z postem
                    z 16.07.2004 08:18 ?:) odpowie mi ktos ?:)
      • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 19.07.04, 15:04
        Jak rozumiecie zapisy :

• Instalacja ciepłej i zimnej wody – z licznikami bez połączeń od pionów
        do punktów czerpalnych, bez białego montażu.

• Kanalizacja – piony z wyprowadzeniem do odgałęzień i bez podejść do
        urządzeń sanitarnych.

Szczegolnie dot cieplej i zimnej ? trzeba kuc tynkowane i gipsowane sciany zeby
        rurki polozyc ?:) przeciez to byloby glupie :)
        • Gość: ewa Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 217.153.68.* 19.07.04, 15:43
          Witam
          Proszę o informacje czy są tam jeszcze wolne mieszkania i w jakiej cenie?
          • Gość: mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 18:22
            www.jaz-bud.pl
            • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 20.07.04, 08:45
              Informacja z dnia 18.07.2004 Na stronie firmowej jaz-bud pojawił się nowy
              dział - news'y hmmmmm ..... widziecie ten dzial ?:) gdzie on sie znajduje ?:)
        • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 20.07.04, 08:48
          No i otrzmalem odpowiedz :)
          Witam.
          Więc tak: doprowadzenie wody ciepłej i zimnej jest do miejsca
          poboru tejże wody czyli do miejsca gdzie jest bateria wannowa,
          umywalkowa i zlewozmywakowa oraz (tylko zimna woda) pralka i
          muszla klozetowa. Te instalacje są schowane w ścianie (wystaje
          ostatnie 20-30 cm).
          Nie ma natomiast rur odprowadzających zużytą wodę bo nie ma ich
          gdzie zamontować ponieważ mieszkanie jest bez białego montażu.
          Tak więc są oczywiście w pionach wypusy niezbędne do
          zamontowania rurek odpływowych jeśli już będzie biały montaż.

To dobra wiadomosc :)
          • Gość: pablo Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 09:55
            witam ponownie....
            w sprawie mojego tekstu z 15.07.2004 kolega MAT napisał:
            "...no i powialo nuda na grupie ...scianki sie stawiaja ... okna w planach :)
            hmmm
            oby tak dalej :) Porownujac z inwestycja firmy ENES .... ktora sasiaduje z
            dzialka jazbudu ...eh ... trzymam kciuki zeby nie skonczylo sie podobnie :)
            poczytajcie na grupie ... koszmar: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=106&w=10991350&a=14203682 swoja droga kiedys rozwazalem ich oferte ...ale po
            obejrzeniu umowy i KW mi przeszlo ...."

Stary, przecież nie musisz wchodzić na te forum i nie musisz tego czytać co tu
            jest napisane... a tym bardziej krytykować innych...i oczywiście jak na 28 -
            latka to nie błyszczysz inteligencją podpisując umowę nie zapytałeś się o
            instalacje wodno - kanalizacyjną dot. połączeń od pionów do punktów
            czerpalnych...

pozdrawiam
            pablo

• Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 23.07.04, 14:16
              No prosze z jakim wyczuciem i szczypta intelektu kolega potrafi obrazac
              innych :) to sie nazywa "doswiadczenie" ?:)
              Fakt, ze na "budownictwie" malo sie znam :) - specjalizuje sie w innej
              dziedzinie :)- wiec prosze wybaczyc trywialne byc moze oczywiste pytania :)
              PS:) Nie widze zwiazku ani zadnej zaleznosci pomiedzy wiekiem a inteligencja :)

• Gość: pablo Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 13:55
                kolego TRYWIALNIE obrażony, ty zacząłeś tą potyczkę, a ja dopisałem jedynie
                komentarz (nieco rozbudowany) do kolegi znudzenia po mojej rozmowie z naturellą
                (co tym bardziej ciebie nie powinno dotyczyć i nie dotyczyło) tak więc
                TRYWIALNIE żegnam....:)))
                • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 26.07.04, 14:42
                  Alez wcale sie nie gniewam :) Tak to jest jak sie nic nie dziaje na grupie ...
                  To moze zadam konkretne pytanie : Czy ktos z Szanownych Grupowiczow dysponuje
                  jakims harmonogramem prac prowadzonych na budowie ?
                  • Gość: agnieszka Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 21:23
                    Witam wszystkich.

Mam ochote kupić mieszkanie w tym bloku mam już rezerwcje, będe wdzięczna za
                    wszystkie inf. bo cały czas się zastanawiam czy to dobry pomysł, ale czytając
                    formum widzę że miałabym super sąsiadów.
                    • Gość: Piter Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.07.04, 21:49
                      Poczekaj aż nas zobaczysz :-) Wtedy dopiero będzie się działo :-D
                      • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 29.07.04, 15:59
                        Oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu :-) Kupuj smialo :) tylko pamietaj
                        zeby dopytac o wszystkie szczegoly :) wlacznie w przebiegiem instalacji
                        gazowej ;-)... Czy termin oddania to nadal 12.2004 ?:)
                        • Gość: agnieszka Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:38
                          początek grudnia oddadza budowa idzie szybko, dziś byłam oglądać ścianki
                          działowe już postawione a pracują nawet do 24h
                    • Gość: pablo Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 13:24
                      osobiście polecam - sprawdziłem firmę pod wzglęgem administracyjno - finansowym
                      i wszystko wygląda ok (to po pierwsze), po drugie jest to ich pierwsza
                      (samodzielna) inwestycja w woj. mazowieckim więc się starają (a przy okazji -
                      bloki buduje ekipa górali) - co prawda od ok. 3 tygodni nie odwiedzałem budowy
                      ale to co do tej pory widziałem to było wykonane dosyć szybko (nie tracąc na
                      jakości).

pozdrawiam
    • seron2 Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 23.07.04, 12:45
      Witam.

Chcialbym zapytac, czy orientujecie sie moze jak wyglada sprawa ulgi odsetkowej
      w przypadku tej inwestycji? Pozwolenie na budowe zostalo przeciez wydane
      jeszcze dla spoldzielni - ponad trzy lata temu. W 2004 zostalo co prawda
      przekazane Jaz-Bud'owi, ale czy w przypadku odliczania odsetek od kredytu
      bedzie brana pod uwage data wydania pozwolenia, czy przekazania go dla Jaz-Budu?

pozdrawiam,
      Maciej
      • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 02.08.04, 11:02
        Wydaje mi sie ze co do tej ulgi odsetkowej to dla ciebie wizaca jest data
        zakupu a nie wydanie pozwolenia na budowe :) W przypadku nieruchomosci
        kupowanych na rynku wtornym (gdzie mozna odliczac te kwoty ) przeciez wazna
        jest data zakupu a nie to kiedy bylo wydane pozwolenie na budowe (czytaj
        budynki z lat '80, '90) ... dla ciebie partnerem jest developer ktory sprzedaje
        ci mieszkanie ... wiec mysle ze ulga jak najbardziej ... czy ktos jest moze
        innego zdania ?
    • Gość: sąsiad Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 195.114.160.* 27.07.04, 00:20
      No cóż też widzę jak powstają te bloki od czterech lat. Ale to całkiem inna
      historia.
      Niech każdy się zastanowi - jak wieje wiatr od wschodu, to niestety nie można w
      mieszkaniu rozmawiać, oglądać TV itp. - świst samolotów jest okropny. Piąta
      rano do 23 wieczorem co pięć minut samolot. Warto przyjechać w taki słoneczny
      dzień i sobie tego posłuchać przez godzinkę. Jeżeli ktoś pisze że do
      wszystkiego można się przyzwyczaić to się myli.
      Ursus się zakorkował po 7:30 wyjechać z niego w ciągu 20min jest niemożliwe!!!
      Ale : zieleń ok, basen ok, sklepy ok, lody przy stacji PKP - super!!!
      Jeśli komuś się nie śpieszy to nich poszuka gdzieśindziej mieszkania.
      • Gość: Bliska (sąsiadka) Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 62.233.236.* 29.07.04, 00:30
        Też mieszkam w okolicy (od dwóch lat), a jednak po przeczytaniu niektórych
        wypowiedzi poczułam się jakbym jednak tu nie mieszkała. O istnieniu
        przepompowni dowiedziłam się dopiero z tego forum (naprawdę kiedykolwiek coś
        śmierdziało???)a co do hałasu z Leroya to jest niesłyszalny (przynajmniej z
        mojego pietra). Dlatego nie sądzę aby nowe centrum handlowe szczególnie
        wpłynęło na pogorszenie się warunków w tym zakresie, tym bardziej że będzie
        położone bliżej Dzieci Warszawy. Jesli chodzi o wentylatory Oriflame - to
        rzeczywiście je słychać w bezpośrednim sądziedztwie. Moje okna nie wychodzą
        bezpośrednio na Oriflame więc nie mam tego problemu (nic nie słychać). Nie wiem
        jak jest z przedszkolami, bo to akurat mnie jeszcze nie interesowało. Co do
        połaczenia z centrum - rzeczywiście nie jest najlepsze i prawdę mówiąc
        najbardziej martwi mnie to, że nie widzę żadnych działań aby to zmienić (czy
        ktoś może coś słyszał o remoncie Dzwigowej lub planowanym przedłużeniu
        Nowolazurowej - mam wrażenie że pomysły te umarły śmiercią naturalną). Wracajac
        do korków samochodowych - dla tych którzy jeżdza do centrum i nie koniecznie na
        8.00. - mnie dojazd do ścisłego centrum zajmuje do 25 minut (to jest mniej
        więcej tyle co z Bemowa gdzie mieszkałam poprzednio), osobiście unikam jednak
        Al. Jerozolimskich i przebijam się Połczynską. I ostatni juz "minus" -
        samoloty. Nie da sie ukryc że latają i że je słychać - ale czy rzeczywiście to
        jest takie uciążliwe...? Ponadto, mam wrazenie, że w tym roku jest ich mniej
        oraz że zmieniły nieco tor lotu i że znacznie cześciej startują w kierunku
        Ursusa niż lądują (w efekcie jest ciszej). A poza tym tak pieknie wyglądają,
        szcególnie nocą... Niejeden "aerofil" byłby zachwycony.
        A pozostałe to już tylko same plusy: nowy basen, tereny sportowe (np. korty)
        bardzo zielono (plus dwa parki) i na swój sposób swojsko (Ursus bardziej
        przypomina małe miasteczko niż dzielnicę Warszawy), wszystko w zasiegu ręki
        (poczta, gmina, sklepy, szkoły, nawet komisariat), świetnie zaopatrzony Waruś
        otwarty do 22.00, pyszne jedzenie w Pomidorze. Poza tym w przeciwieństwie do
        innych osiedli Skorosze jest w miarę spojne architektonicznie i sensownie
        rozplanowane (szkoda tylko że Ebejot buduje coraz wyżej - chyba nawet 8
        pięter). I to wszystko razem daje duży duży plus dla Ursusa, i ja osobiście
        nie zamieniłabym go z powrotem na Bemowo. Pozdrawiam wszystkich oczekujących z
        niecierpliwością na mieszkanko.
      • Gość: Gość Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 29.07.04, 17:07
        Szczególnie trafiłaś z pocztą. Jest świetna. Jedna na 20-30 tys. mieszkańców.
        Sredni czas stania to 1-2 godz.
        Sceny w kolejkach iście dantejskie.
      • Gość: to ja Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 217.8.176.* 02.08.04, 12:10
        Mozna sie przyzwyczaic, uwierz, miaszkalem przez 30 lat i teraz mi ich wrecz
        brakuje. A dojazd? Czy trzy! (WKD, Grodzisk, Sochaczew) linie kolejowe, do
        Centrum to malo? Z kazdego miejsca do ktorejs z nich 10-15 minut spacerkiem,
        pozniej kolejne ok. 16 minut jazdy. TO JEST SZYBCIEJ NIZ UKOCHANYM METREM Z
        URSYNOWA. O 7:30 samochodem nie jezdzilem ale jadac na 9:00 nigdy na Mokotow
        nie zajelo mi to dluzej niz 20 minut - i to z dalej polozonych Golabek, a nie
        Skorosza, a jedyne korki byly na Marynarskiej. Troche gorzej bywa teraz, ze
        wzgledu na dlugi remont Al. Krakowskiej i objazdy wytyczone Al.
        Jerozolimskiemi. Zakladajac, ze te w koncu zostana poszerzone, bedzie prawie
        bezkolizyjny dojazd do Centrum. Osobiscie bardzo polecam!
        • Gość: Buhahaha Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 195.149.64.* 02.08.04, 15:13
          Tak, tak PKP fajne jest i luksusowo się jeździ.Poza tym smród, brud i ciągle
          spóźniającece się pociagi.Jesli ktoś jeździ na 8 do pracy to poza okresem
          wakacyjnym - w pociągu sajgon a ludzie w nim to sajgonki.No ale gorzej bywało i
          sobie chwalili...
    • agata_to_ja Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 08.08.04, 23:33
      Witam
      mam pytanie: chciałabym kupić mieszkanie w tej inwestycji, 4 pokoje ok. 80 m2.
      Czy orientujecie się, czy takie mieszkania są jeszcze dostępne? Na stronie www
      widnieje tylko jedno 4 pok - 103 metry kw, to za dużo dla mnie.

Pozdrawiam
      Agata
      • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 09.08.04, 08:31
        Proponuje zadzwonic tel. (085) 652 29 09 i zapytac :-)
        BTW czy byl ktos ostatnio na budowie ? Jakies spektakularne sukcesy ? Postepy w
        pracach ? Jak bylem 1,5 tyg temu widzialem szyby wentylacyje i instalacje
        kan ... no i oczywiscie slynne juz scianki dzialowe :)
        • Gość: gosc Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.acn.waw.pl 13.08.04, 23:15
          Cos ucichlo na forum, wiem wiem urlopy.
          A tym czasem pojawiaja sie juz okna a od ponidzialku kabelki nam od pradu
          zakladac beda.
          Pozdrawiamy i milego weekendu Marek$Asia
          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 16.08.04, 08:45
            Byłam wczoraj na budowie:)
            Okna od szczytów budynku są już wstawione... Od poniedziałku, tak jak napisano
            wyżej, wchodzi elektryk i tynkarz... Obfotografowałam moje mieszkanie ze
            ściankami działowymi - Boooże, jakie ono malutkie:)
            • Gość: PPP Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 213.158.197.* 17.08.04, 21:53
              Boooże, jakie ono malutkie:)

Myślałem, że to tylko moje wrażenie :-))
              • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 18.08.04, 08:54
                heee... jak poszliśmy pierwszy raz to chodziliśmy po mieszkaniu naszym i
                sąsiadów, nie mogąc się połapać, ale twierdząc, że właściwie nie jest takie
                małe. Po czym okazało się, że braliśmy prawie 60 m sąsiadów jako częśc
                naszego :D
                Wszyscy mnie pocieszają, że jak będą już tynki, to mieszkanie się optycznie
                zwiększy. Mam nadzieję, bo jak na razie to zupełnie sobie nie wyobrażam, żeby
                mi się zmieściło to, co chcę...
                • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 18.08.04, 09:36
                  A już wiesz co chcesz? :) Ja mam z tym największy problem. Przecież jeszcze nie
                  wiem jak będę miała rozplanowaną kuchnię a już muszę myśleć o kablach. Koszmar.
                  Całe szczęście że mąż się w tym łapie :),
                  Pozdrawiam
                  Asia
                  • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 18.08.04, 10:42
                    Asia, ja mam wszystko rozplanowane, łącznie z kolorem ścian, uchwytów w meblach
                    i karniszy:) Ściany działowe tak przestawialiśmy, żeby zgadzały się z koncepcją
                    kuchni, więc z instalacją elektryczną i zmianami też nie było problemu - bo
                    koncepcja kuchni wciąż ta sama.
                    U nas ja raczej jestem ta wiodąca w pomysłach, mój mąż tylko zajmuje się
                    praktyczną stroną pomysłów:)
                    • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 19.08.04, 08:24
                      No to super. Ja mam koncepcję jak na razie tylko na łazienkę i to już jest
                      zrealizowane :). Natomiast co do kuchni to nie wiem jeszcze gdzie co będzie
                      stało, ale ogólny zarys jakiś jest bo wywaliliśmy prawie wszystkie ściany
                      między kuchnią, przedpokojem i salonem.
                      Byłam wczoraj na budowie i na 1 piętrze już kładą tynki na ścianach.
                      Pozdrawiam
                      • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 19.08.04, 08:37
                        Asiu, a ile pokoi macie? I ile metrów? Przedpokój, kuchnia i salon będzie
                        jednym pomieszczeniem?
                        My przedłużyliśmy ściankę działową w przedpokoju, tak, żeby nieco powiększyć
                        aneks kuchenny. Stracił na tym przedpokój, ale chyba bardziej nam się przyda
                        dodatkowy 1,50 szafek i blatu.
                        A łazienkę mamy kosmicznie małą, nie da się nic przerobić, ani przestawić:(
                        • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 19.08.04, 08:56
                          Mamy mieszkanko na IV piętrze. 80m więc nie takie małe. :) Ale za to jaki masz
                          taras :)
                          • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 19.08.04, 09:51
                            Asiu, zazdroszcze, my połowa tego :(
                            Ale macie fajnieeee:)
                            • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 20.08.04, 10:22
                              Heyah!
                              Milo slyszec ze na budowie cos sie dziaje :) podobno od piatku mieli zaczac
                              rowniez i elewacje budynku :)Serdecznie pozdrawiam ....
                              Maciej
                              • Gość: Skoroszanin Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 212.244.167.* 25.08.04, 13:25
                                Podobno wasz deweloper zbankrutowa..........:(
                                • Gość: agnieszka Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 195.116.118.* 25.08.04, 13:55
                                  Zartujesz???
                                  Skad te informacje? Napewno sprawdzone?
                                  • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 25.08.04, 14:23
                                    Olewajmy takie sensacyjne doniesienia, nie ma innego wyjścia!
                                    • Gość: Asia Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.inteligo.com.pl 25.08.04, 14:58
                                      Ludzie skąd w was tyle obłudy i chamstwa. Szukacie tylko żeby zwęszyć
                                      sensację?? To sobie węszcie ale może nie tutaj. Wszyscy wiemy że sytuacja
                                      finansowa Jaz-Budu jest stabilna i nic się tutaj nie zmienia. Z resztą czy
                                      firma która upada buduje kolejny blok.
                                      • Gość: Mat Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 25.08.04, 16:46
                                        ;-) Slyszalem, ze kondycja EBEJOTU :) ....
                                        A tak powaznie ... to wczoraj przejezdzalem po tenisie ok 21:00 i panowie
                                        jeszcze tynkowali natomiast betoniarki dowozily jeszcze material na 2
                                        bloczek :) .... az mi sie ich szkoda zrobilo do 21 :00 :) Swoja droga :) nikt
                                        sie na grupie nie odzywa :) a jak pojawi sie zaczepny post :) ot prosze jaka
                                        reakcja :) Udalo sie koledze Skoroszaninowi :)
                                        • naturella Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze 25.08.04, 19:18
                                          No właśnie, może damy dobry przykład? Nasze forum na skoroszach powolutku się
                                          rozwija, ale możeby tak się lepiej poznać, więcej pisać o sobie?
                                          • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 26.08.04, 08:40
                                            Oki ... zaczynaj :) !!!
                                            • Gość: MAT Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.waw.prokom.pl 01.09.04, 16:32
                                              Zapraszamy na www.skorosze.pl -> forum osiedlowe -> Pogodne Skorosze !!!
                                              • Gość: Putzig Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: 193.111.166.* 03.11.04, 14:11
                                                Witam wszystkich serdecznie - Pogodnych wspołmieszkańców. Namiary na dobrego,
                                                fajnego speca od hydrauliki wszelkiej (łazienka, kuchnia, kaloryfery itp.) mam.
                                                Myślę, że w miare tani bo nie z Wawy - jakby kto był zainteresowany: Kazimierz
                                                Piotrowski - 504 261 301. Pewnie podejmie się zlecenia w zależności od
                                                rozmiarów prac coby się do Warszawy opłacało jechać (z Włocławka), ale
                                                spróbować warto. Pozdrawiam.
    • Gość: Arecki Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:46
      Witam

Chciałbym się dowiedzieć, czy inwestycja zostanie oddana planowo?
      Czy były jakieś problemy w trakcie realizacji?
      Czy dostanie kredytu na inwestycję przebiegło bezproblemowo (czy banki nie
      robiły problemów - jak były realizowane wpłaty (czy od postępu prac), czy
      deweloper przedstawił wszystkie wymagane dokumenty (odpis z rejestru sądowego
      dewelopara, pozwolenie na budowę, stan prawny gruntu - wypis z księgi
      wieczystej))?
      Ogólnie, czy jesteście zadowoleni z Waszych nowych już prawie oddanych
      mieszkań.
      Proszę i dziekuję z góry za odp.

Pozdr.
      • Gość: mw Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 12:46
        zapraszam na
        skorosze.pl/_phpbb/viewforum.php?f=80
      • Gość: Piotr Re: JAZ-BUD Pogodne Skorosze IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.05, 18:20
        Ja jestem zadowolony. Oddali w terminie, jeszcze zrobili mi wiele zmian jakie
        sobie życzyłem w mieszkaniu. Wszystkie dokumenty mają i złożyli je w terminie
        do stosownego urzędu. Czekam tylko na podpisanie aktu notarialnego a mieszkanie
        odebrałem ponad 2 miesiące temu. Wykonastwo ok, może tylko z małymi
        szczegółami, gdzieś trzeba ścianę wyrównać by była idealnie płaska. Oprócz tego
        mają ładne i rozkładowe mieszkania. Nie to co Na Skraju czegośtam czy klitki w
        Ebejocie z ciemną i podłużną kuchnią. Jeśli ktoś chce mieć 2 pokoje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka