Dodaj do ulubionych

ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańców

IP: *.aster.pl 21.01.12, 09:58
Szanowni Państwo,

witam serdecznie na forum poświęconemu Naszemu osiedlu w Ząbkach.
Zachęcam do wymieniania spostrzeżeń, doświadczeń, itp.
Myslę, iz taka forma kontaktu przyszłych mieszkańców osiedla pomoże nam w czasie odbioru mieszkań, sprawdzenia poszczególnych warunków umowy zawartej z deweloperem a także w razie ewentualnych problemów.

Wiadomość z ostatniej chwili:
pierwsze odbiory mieszkań mają odbyć się już w czerwcu.
Obserwuj wątek
    • Gość: alibaba Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 22:03
      Witam, zastanawiamy się z mężem nad kupnem mieszkania z tej inwestycji, ale nie wiele wiadomo o developerze. Czy jest solidny? Czy mieszkania budowane przez nich nie mają usterek? Czy ta firma jest uczciwa?
      Zastanawiamy się też nad okolicą...to jednak spory kawałek do stacji pkp.
      • Gość: olaliolala Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.wim.mil.pl 23.01.12, 10:24
        Developer jako jeden z nielicznych prowadzi budowę z własnych środków, nie zaciągają kredytów. Mają kilka inwestycji w Wołominie i jeszcze jeden w Ząbkach, też na Powstańców.
        • Gość: jelcyn Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 22:04
          Rozumiem, że to wiedza czerpana z ich strony. A ktoś coś od siebie, z własnych doświadczeń, bez ochów i achów wyrecytowanych za deweloperem?
          • Gość: Michu Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 16:36
            Naprawde nikt nic nie chce sie podzielic swoimi doswiadczeniami z tym deweloperem?
            O innych deweloperach sporo mozna znalezc, natomiast na temat tego developera praktycznie zero informacji.
            • Gość: stevie Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.12, 06:11
              Witam, mam ochotę kupić mieszkanie od tego dwelopera. Niestety nie znalazłem żadnej informacji o nim. Od moich klientów słyszałem tylko o tym, że właściciel jest porządnym człowiekiem - nie trzeba się bać, ze wywinie jakiś numer, ale podobno bardzo oszczędza na materiałach - m in. tandetne parapety z MDFu.
              Powiem szczerze, że facet który sprzedaje mieszkania nie wzbudza najmniejszego zaufania. Zapytałem o możliwość negocjacji, to mnie wyśmiał - chciałem kupić mieszkanie na parterze - te zwykle są tańsze. Cena w porównaniu do innych inwestycji jest normalna - nie jest to ani okazja, ani drożyzna. Dla porównania - ulicę dalej firma Arche zaproponowała taką samą cenę. Arche znam - Wiśniewskiego nie. Z tym, że od Arche kupuje się praktycznie dziurę w ziemi, wiśniewski już stoi.
              Jest kolejna sprawa - bliźniacza inwestycja Dolcanu była niewypałem - zalany garaż, pęknięcia itp. Zastanawiam się co będzie tutaj.
              Zastanawiam się też, czy podpisać umowę cywilno prawną czy notarialną.
              Pośrednik z HB twierdzi, że nie ma się czego obawiać, natomiast ja wiem, że pośrednikowi zależy żeby szybko sprzedać mieszkanie i wziąć prowizję.
              Powiedzcie coś o swoich przemyśleniach/doświadczeniach.
              Pozdrowienia.
              • hugo43 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 14.02.12, 19:02
                a czy to nie ten sam wiśniewski co to od zawsze w dolcanie pracowal?moi rodzice kupili kiedys mieszkanie na pierwszym osiedlu dolcanu na zaciszu i wiecznie slyszalam wisniewski to,wisniewski tamto!
                • Gość: stevie Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 23:36
                  To jest możliwe, a nawet bardzo prawdopodobne - Dolcan odkupił od nich albo oni od Dolcanu projekty - sąsiednia inwestycja jest dokładnie taka sama. Pytałem typa od sprzedaży o to czy garaże nie są zalewane i nie stoi tam woda (kto w Ząbkach buduje poziom -2???) tak jak w Dolcanie, a typ mówi, z ema kolege w Dolcanie itp itd... i ze tam wcale nic nie zalewało.

Powiem tak - jeżeli opuszczą ceny na mieszkania które zostały im na parterze, to chętnie od nich kupię, jesli nie, to kupię od Arche - zresztą polecam bardzo Arche - znany deweloper, który realizuje inwestycje w całej Polsce. Budowa Arche jest przy ul. Wybickiego.
                  • Gość: mtm wybickiego Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.xdsl.centertel.pl 25.02.12, 20:54
                    chce kupić mieszkanie od mtm plus - inwestycja ul Wybickiego (róg Andersa). Czy ktoś może udzielić rad i uwag na temat tego developera?
              • Gość: roza2009 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 17:27
                Tutaj też były popękane ściany, zwłaszcza na 4 piętrze. ''Fachowcy " od Wisniewskiego wmawiali mi ,że to normalne. Ja oglądałam bardzo dużo mieszkań i nigdzie nie widziałam pękniętych ścian od podłogi do sufitu i grubości dużego palca( mam zdjęcia!!!).Oczywiście wszystko zapacykowali ale myślę ,ze to wkrótce wyjdzie.. Bardzo drogie jest ogrzewanie. nie bardzo rozumiem po co zainstalowali piece gazowe w blokach ( gaz jest najdroższy) skoro parę kroków dalej mają elektrociepłownię Kawęczyn. To jakaś jedna , wielka bzdura. Sprzedający mieszkanie chłopak to wybitnie nieciekawy i antypatyczny człowiek.Udaje miłego jak widzi zainteresowanie mieszkaniem, potem żadnej pomocy.Mieszkania nie są tanie jak na taką nieciekawą okolicę i bardzo skromne wykończenie ( najlepsza z tego wszystkiego jest winda - nowoczesna).
            • Gość: zyga Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.xdsl.centertel.pl 28.12.12, 22:32
              stolarka okienna ,lepsza byla 100 lat temu,wszystkie okna rosieją,jak mozesz to se odpusc albo odrazu wymien okna na porządne
      • Gość: kanciak36 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.hapay.pl 18.04.12, 23:43
        Moim zdaniem i wedle doświadczenia łatwiej jest się dogadac z ,,małym Deweloperem '' niz z gigantami (już to przerabiałem ) - można to sprawdzic . W każdym budynku mogą się zdażyc jakies usterki -od tego jest gwarancja i renkojmia . Najważniejsze jest sprawdzac czy nie ma jakiegoś zadłużenia na ziemi lub dla firm podwykonawczych wykonujących inwestycję bo się spażyłem na tym . Pozdrawiam
        • kiki_wolomin WW. Investment Wiśniewscy - odradzam 13.06.12, 10:28
          Witam, mieszkam w ich bloku w Wołominie na ul. Wiejskiej. Jeśli chodzi o sprawy finansowe to ten developer jest w porządku. Dalej już tylko gorzej ... brama wjazdowa psuje się co chwile (na naprawę czasami czeka się miesiąc lub dłużej), brama garażowa tak samo co chwilę zepsuta i długo trzeba czekać na naprawy. Psuje się też furtka i analogicznie ... można 10 razy zgłaszać w biurze developera (sami zarządzają nieruchomością) ale tylko zbywają klienta. Odpadająca terakota, co chwile awarie sieci elektrycznej i wodociągowej. Podwykonawcy to tragedia ... niekompetentni hydraulicy. W 2 klatce po 2 miesiącach od usunięcia awarii hydraulicznej (naprawa awarii 4 dni trwała) ... niezałatane dziury w podłodze i w ścianach. Kilkanaście telefonów sąsiadów o załatanie i wstawienie 4 płytek ... bez skutku jak zwykle. Do tego garaż podziemny był już 2 razy zalewany (ostatnio woda na pół metra). Odradzam zakup mieszkania u tego developera!
          • mrdiablin Re: WW. Investment Wiśniewscy - odradzam 16.06.12, 18:58
            Czy są jeszcze osoby, które mogą podzielić się swoimi opiniami odnośnie tego developera i jakości jego pracy!?
          • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy - odradzam 18.06.12, 08:58
            Chyba developer to czyta ... bo płytki wstawione. Co prawda brak fugi, ale może jeszcze to zrobią. Gorzej z dziurami w ścianie ... jedna załatana a druga nie. Ale może jeszcze załatają i zamalują, wpadnę w weekend do koleżanki to zobaczę :)
            • mrdiablin Re: WW. Investment Wiśniewscy - odradzam 18.06.12, 12:44
              Jestem ciekaw jak wygląda u nich sprawa z jakością a w szczególności z garażami, czy są na tyle dobrze zabezpieczone aby w trakcie opadów deszczu nie robiło się w nich jezioro?
              A jak wygląda u nich sprawa z izolacją akustyczną mieszkań, chodzi mi o to czy słychać sąsiadów zza ściany jak rozmawiają, oglądają tv czy jest dobrze wyciszone?
              • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy 19.06.12, 09:48
                Jeśli chodzi o garaż w moim bloku to nie jest za ciekawie. Dwa razy był już zalewany, ale być może to winna przepełnionych kanałów burzowych (czy jakoś tak). No ale pod schodami też przecieka przy każdym większym deszczu i woda sączy się po ścianie w garażu.
                Co do akustyki ... ja jestem przyzwyczajona do mieszkania w bloku i jakoś specjalnie głośno nie jest. Ale moi znajomi z tego samego bloku narzekają i mówią, że blok jest wyjątkowo głośny. Sama nie wiem
                • mrdiablin Re: WW. Investment Wiśniewscy 20.06.12, 14:28
                  Mam nadzieję, że w innych inwestycjach nie będzie tych problemów.
                • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy 18.07.12, 13:51
                  Niestety fugi się nie pojawiły, dziura w ścianie też nie została załatana. Jeden z sąsiadów zakleił ją za pomocą kartki papieru i taśmy dwustronnej ... trzeba sobie umieć radzić w tym bloku. I od 2 tygodni (mniej więcej) nie działają domofony ... dzwonią owszem, ale nie słychać się nawzajem.
                  • mrdiablin Re: WW. Investment Wiśniewscy 23.07.12, 12:48
                    Czyli Wiśniewscy odstawiają manianę!? Robią na odwal, oczywiście przy sprzedaży szeroki uśmiech a potem radź sobie sam nabywco a prezes kupuje sobie ferrari!?
                    To trochę lipa skoro oszczędzają tak znacząco na materiałach!
                    • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy 31.07.12, 10:34
                      Nie wiem czy na odwal ... może to wypadek przy pracy. Trzeba by popytać ludzi z innych bloków. Ale ten przy Wiejskiej 10 w Wołominie im zdecydowanie nie wyszedł. Tak jeszcze dodam, że co chwilę psują się piloty do bramy i do garażu podziemnego. W biurze można oczywiście od razu kupić nowy ... za 80 zł. Pokazałam pilota znajomemu który zajmuje się automatyka do bram ... i powiedział, że takie piloty po 15 zł można kupić!
                      • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy 31.07.12, 10:52
                        I jeszcze ciekawostkę podam. Na stronie internetowej dewelopera ... brak informacji o bloku z ul. Wiejska 10 w Wołominie ... są wszystkie inne bloki a o tym ani słowa. Czyżby wstyd? Czyżby aż tak bardzo był "spaprany"? Mam nadzieję, że mimo wszystko nie jest aż tak źle ... bo w końcu tam mieszkam :(
                        • kiki_wolomin Re: WW. Investment Wiśniewscy 03.08.12, 16:56
                          I jeszcze jedna sprawa ... 3 dzień nie działa brama wjazdowa do garażu. Oczywiście zgłaszane już 2 razy ... wstyd panowie Wiśniewscy, wstyd!!
                        • Gość: fuda Re: WW. Investment Wiśniewscy IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.10.12, 13:33
                          A faktycznie na ich stronie w inwestycjach zrealizowanych nie ma tego bloku (Wiejska 10), a blok stoi już kilka lat. Samowola budowlana czy spaprany wyjątkowo nawet jak na Wiśniewskich? Trochę strach mnie obleciał
          • Gość: lol Re: WW. Investment Wiśniewscy - odradzam IP: *.centertel.pl 18.08.12, 23:26
            Bywa.
      • Gość: Bramy Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: 194.187.75.* 26.03.13, 15:23
        Przed kupnem bramy garażowej warto sprawdzić opinie dlatego zachęcam do lektury www.bramy-drzwi.pl gdzie wyczytacie wiele ciekawych informacji.
    • Gość: wiki Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.centertel.pl 30.07.12, 17:06
      Czy ktoś sie orientuje kiedy te pierwsze odbiory bo jak narazie cicho sza
      • Gość: JasonMason Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.play-internet.pl 04.08.12, 08:51
        Zapewne trzeba się dowiedzieć u źródła!
    • Gość: ewe Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 21:40
      witam, zamierzam właśnie zakupić tam mieszkanie, oglądałam dwa mieszkanie i rozkładowo jest całkiem nieźle, całe życie mieszkam w WAW i teraz wynoszę się do Ząbek, trochę zastanawiam się nad hałasem od trasy na Zegrze, czy nie będzie przeszkadzał, obecnie mieszkam przy siekierku i jest ok, jak ktoś tu zagląda to proszę o wypowiedź i jakieś ciekawe info :)
      • Gość: Jerzy Zompki - znakomita lokalizacja! IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.12, 00:39
        My z mężem już dwa apartamenta u pana Wiśniewskiego nabyliśmy - jeden dla nas, a drugi jako inwestycja wysokooprocentowana.
        • Gość: aga Re: Zompki - znakomita lokalizacja! IP: *.tktelekom.pl 28.08.12, 07:58
          Czy ktoś już odebrał klucze do mieszkania i może podzielić się wrażeniami dot. odbioru??
          • Gość: oliwka Re: Zompki - znakomita lokalizacja! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 17:09
            czy jest ktos kto kupił tu mieszkanie? chetnie nawiaze kontakt, bo mam kilka pytan, moj mail aligatoorr@wp.pl
            • Gość: krokodyl dundee Re: Zompki - znakomita lokalizacja! IP: *.centertel.pl 30.08.12, 08:12
              krokodyl dundee :)
              • Gość: aaa Re: Zompki - znakomita lokalizacja! IP: *.tktelekom.pl 30.08.12, 09:11
                Z tego co widziałem to aby wejść do bloku trzeba będzie wchodzić po schodach...Żadnych podjazdów dla wózków, nic, a miał być teren idealnie wyrównany :/ Zapewne by zjechać np z wózkiem na dół trzeba będzie przez garaże wychodzić, paranoja!
                • Gość: kierownik opinie o inwestycji i developerze. IP: 178.73.36.* 03.09.12, 11:36
                  witam, a ja proponuje może aby też już ci co kupili tam mieszkania wymienili się spostrzeżeniami jakie są zalety i wady inwestycji oraz opinie o developerze. Ja osobiście mam coraz gorsze zdanie o Panu pracującym w biurze sprzedaży.
                  • Gość: kaśka Re: opinie o inwestycji i developerze. IP: *.biznesdsl.etel.pl 03.09.12, 13:26
                    Jeśli mowa o Panu z biura na Sikorskiego w Wołominie ... to potwierdzam. Straszny typ i nie wiem czemu jeszcze go trzymają!
                    • Gość: kierownik Re: opinie o inwestycji i developerze. IP: 178.73.36.* 03.09.12, 23:07
                      coś jeszcze
                    • kiki_wolomin Re: opinie o inwestycji i developerze. 04.09.12, 11:50
                      Kolejne doniesienie z frontu ... ulica Wiejska 10, czyli blok wybudowany przez Wiśniewskich, a którego panowie Wiśniewscy się wstydzą (bubel po prostu). Po bezskutecznym oczekiwaniu na naprawę drzwi wejściowych do klatki ... sąsiad naprawił je sam. Czekał tydzień od zgłoszenia ... i nic. Panie prezesie, panie Robercie ... jak sprawuje się nowe Ferrari? Zapewne lepiej niż Pańskie fuszerki??! Czy doczekamy się wspólnoty mieszkaniowej na ul. Wiejskiej 10? Jak długo jeszcze będzie traktowani w sposób skandaliczny przez WW Investment Wiśniewscy?
    • Gość: kreator Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.play-internet.pl 05.09.12, 11:09
      Czy ktoś już odebrał mieszkanie w tej inwestycji!?
      • Gość: aaa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.tktelekom.pl 05.09.12, 12:19
        Z tego co mi wiadomo budynek najbliżej Powstańców jest już oddany, ale póki co nikt się nie ujawnia :/
        • Gość: kaśka Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.biznesdsl.etel.pl 05.09.12, 15:10
          Nikt się nie ujawnia bo zajęci usuwaniem usterek.
          • Gość: aaa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.tktelekom.pl 06.09.12, 08:07
            Niestety ale usterek zapewne będzie dużo :/ Cudów nie oczekuję po tym jak zobaczyłem te schody do bloku. Z tego co wiem 1 blok jest oddany, drugi oddają, 3 końcówka września/ początek października, 2 pozostałe koło grudnia.
            • Gość: kierownik a p. Jarek? IP: 178.73.36.* 09.09.12, 11:24
              A jak według was porządny gość czy nie bardzo??????????
              • Gość: Gość Re: a p. Jarek? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.12, 11:46
                Jak dla mnie wszystko było ok.
              • Gość: eh Re: a p. Jarek? IP: *.31.67.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.09.12, 20:18
                Wybór sprzedawcy doprawdy osobliwy... Pan biegnie korytarzem w ciszy zapominając o zachwalaniu czujników ruchu, przestronności klatki, windy, jakości wykończenia itd. Właściwie nie wskazuje na walory, a na pytania odpowiada po żołniersku, hasłowo i niekoniecznie merytorycznie. Po co eksponować zalety mieszkania z widokiem na lasy państwowe? Po co mówić o dobrym (w trzech kierunkach) dojeździe do stolicy? Po co wskazywać na przyzwoite ceny w porównaniu z okoliczną konkurencją?
                Jeśli nie zapytasz o garaż, parapety, windę, media itd. itd. pan Jarosław na pewno o nich nie wspomni.
                Może jakieś studia w kierunku marketingu? Nic dziwnego, że "młodsze" inwestycje sprzedają się szybciej.
                Wybór sprzedawcy świadczy wymiernie o deweloperze.
                PS. Jeśli teraz sprzedaż ruszy, powinnam dostać % od niej, bo swoim wpisem, jakby nie było chwalę inwestycję:)
              • pete123 Re: a p. Jarek? 20.03.14, 14:19
                Kawał gnoja, on najgorszy z tego towarzystwa.
            • Gość: eh Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańców IP: *.205.73.169.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.09.12, 18:50
              Deweloper wprowadza w błąd i nie dotrzymuje danego słowa.
              • Gość: gawor Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.biznesdsl.etel.pl 13.09.12, 13:55
                Podaj więcej informacji. Jak wprowadza w błąd? Bo się trochę zaniepokoiłem. Tyle negatywnych komentarzy o tym developerze :(
                • Gość: nat Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:04
                  Zaczynam się denerwować, odbiór budynków cały czas jest przekładany...czy ktoś jeszcze ma mieszkanie w B2 i czeka na odbiór?
                  • Gość: Ponucy Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 09:59
                    Aby tylko nie zmyli się z kasą i nie zostawili klientów na lodzie, bo wtedy to nikt nie pomoże i nie będzie gdzie mieszkać!!!
                    • Gość: damian Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańców IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 09:42
                      Po co siać panikę, histeryzować? Ludzie w A1 już jakiś czas temu dostali klucze, wykańczają mieszkania. Spokojnie:D
                  • Gość: CN Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.12, 10:32
                    Witam, ja właśnie odebrałem klucze w B3, naturalnie nie obeszło się bez kilku usterek, ale to tylko małe pęknięcia, które mają być naprawione. Deweloper zgodził się także na nieodpłatne otynkowanie całej łazienki, którą chcemy przerobić na garderobę.
                  • Gość: WERA Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.12, 10:46
                    Ja tez mam w B2 i tez juz zaczynam sie denerwowac ,w sierpniu mowili ze koniec wrzesnia a juz jest koncowka wrzesnia,ostatnio ze beda dzwonic ale kiedy to nie powiedzieli.
                  • Gość: Aga Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.30.31.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 13:00
                    Witam
                    Również mamy z Mężem kupione mieszkanko w B2, dzisiaj się dowiedziałam że nasze odbiory zaczynają się 15 pażdziernika na dniach będą przesyłane dokładne informacje na ten temat.
                    Też zaczynałam się już denerwować ale dzisiejsza rozmowa telefoniczna trochę mnie uspokoiła
                    Pozdrawiam
                    Agnieszka
                    • Gość: nata Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 15:10
                      Aga,
                      Też otrzymałam informację o 15 października - nie wiem tylko czy w tym terminie dostaniemy klucze, czy też dopiero zaczną się odbiory - jeśli wiesz coś więcej proszę o info
                      Jeśli możesz to proszę o maila od ciebie ( od Wery także bym chciała) - w końcu prędzej czy później będziemy sąsiadami :)
                      • agunia2603 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 26.09.12, 17:07
                        15 dopiero się zaczną, w najbliższych dniach dostaniemy konkretne informacje co do poszczególnych terminów przynajmniej taką informację usłyszałam dzisiaj gdy rozmawiałam z p.Jarosławem. Mam nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie:)
                      • Gość: Aga Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.30.28.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 18:47
                        www.powstancow47.fora.pl
                        będziemy na bieżąco mogli się kontaktować:)
    • Gość: CN Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.12, 11:16
      tak na szybko skleciłem jakieś forum, które może okaże się pomocne dla tych którzy już kupili, lub mają zamiar kupić mieszkanie w tej inwestycji

powstancow47.fora.pl/
      wszelki uwagi i pomysły proszę pisać
    • Gość: CN Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.12, 11:32
      powstancow47.fora.pl
      tak na szybko coś złożyłem, może się okaże pomocne dla mieszkańców, jak i dla tych którzy jeszcze nie są zdecydowani.
      • Gość: fuda Wiejska 10 Wołomin IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.10.12, 13:34
        Na ich stronie w inwestycjach zrealizowanych nie ma naszego bloku (Wiejska 10), a blok stoi już kilka lat. Samowola budowlana czy spaprany wyjątkowo nawet jak na Wiśniewskich? Trochę strach mnie obleciał
        • Gość: Gargamel W garażu podziemnym leje się woda ze strop. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 15.10.12, 15:09
          Od soboty w 3 różnych miejscach cieknie woda z sufitu w garażu podziemnym. Wszyscy już wiemy, że hydraulika w tym bloku została zrobiona skandalicznie. Ale to już zakrawa na absurd! Ile postoi ten blok? Po kilku latach użytkowania to już ruina. Unikać tego developera jak ognia!
          • Gość: az Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. IP: *.wolomin.net 15.10.12, 18:55
            ,,Od soboty w 3 różnych miejscach cieknie woda z sufitu w garażu podziemnym.'' Skąd takie informacje? Widziałeś to osobiście?
            • Gość: Gargamel Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.10.12, 07:39
              Oczywiście, że widziałem osobiście. Inaczej dlaczego bym o tym pisał? Przecież tam mieszkam i codziennie parkuję. Woda cieknie na wprost wejścia do 2 klatki, cieknie pół metra przed nią i ok 1-2 metrów za nią ... utworzyły się już 3 duże kałuże. Sprawa zgłaszana w biurze WW Investment Wisniewscy ... dzisiaj rano leje się nadal. Jak ktoś nie wierzy zapraszam na ulicę Wiejską 10 do garażu podziemnego.
            • kiki_wolomin Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. 16.10.12, 07:46
              az ... potwierdzam, cieknie woda z sufitu w 3 miejscach garażu, w głębi w okolicach drugiej klatki schodowej. Nie wiem czy od soboty bo ja zauważyłam w niedzielę, że zalewa garaż (w sobotę nie schodziłam). Pomimo zgłaszania wczoraj w biurze, cieknie dalej. Jak zwykle developer ma nas w du...ie. Może czas założyć wspólnotę mieszkaniową. Swoją drogą jak można tak fuszerować? Jak wolny rynek dopuszcza istnienie takiego developera?
              • kiki_wolomin Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. 17.10.12, 10:49
                Developer wywiesił ogłoszenie, że do czasu usunięcia awarii wyłączają ogrzewanie. Ciekawe ile czasu im to zajmie ... miesiąc, dwa miesiące ... oby zima była lekka. Póki co dziś w środę rano cały czas kapało z sufitu ... a kaloryfery miałam ciepłe. Nic już nie rozumiem. A znajomi ostrzegali mnie ... nie kupuj u nich mieszkania ... i co głupia nie posłuchałam i mieszkam teraz w tej "katastrofie budowlanej". Płakać się chce!
                • Gość: kiki_wolomin Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.10.12, 09:46
                  Jakby to kogoś interesowało ... woda dalej cieknie z sufitu w garażu podziemnym. SKANDAL!!!!!!!
                  • kiki_wolomin Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. 19.10.12, 07:20
                    Piątek rano ... mija tydzień awarii. Woda dalej cieknie w garażu. Nawet Bareja by tego nie wymyślił. Czy jest gorszy developer?? Jest?
                    • kiki_wolomin Re: W garażu podziemnym leje się woda ze strop. 24.10.12, 13:53
                      Stał się cud ... od wczoraj nie cieknie już woda w garażu. Awarię usunięto w zawrotnym tempie 9 dni. Brawo! Dziura w suficie w garażu została nam na pamiątkę tej niezwykle sprawnej hydraulicznej roboty! Chyba że przyjdzie sąsiad co zalepiał już dziury w ścianie ... też pozostawione przez super hydraulików. Bo na nikogo innego liczyć raczej nie można. Pozdrawiam innych nieszczęśników z Wiejskiej 10.
                      • Gość: Gargamel Brama wjazdowa nie działa. IP: *.ibd.gtsenergis.pl 05.11.12, 08:51
                        Od soboty nie działa brama wjazdowa. Fatalnie działają też drzwi garażowe ... trudno je otwierać z zewnątrz. Ale na dziś prośba, naprawcie bramę wjazdową!
                        • Gość: Gargamel Re: Brama wjazdowa nie działa - Wiejska 10 IP: *.ibd.gtsenergis.pl 05.11.12, 08:51
                          Zapomniałem dodać ... Wołomin, Wiejska 10.
                          • kiki_wolomin Re: Brama wjazdowa nie działa - Wiejska 10 07.11.12, 08:01
                            Dalej brama nie działa. Czyli standardowe usuwanie awarii w naszym bloku.
                            • Gość: Gargamel Uszkodzone drzwi do klatki nr 2 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 08:38
                              Brama działa, drzwi garażowe też ... ale nie popsute są drzwi do klatki numer 2. Nie działa mechanizm który blokuje drzwi. Proszę szybko to naprawić!
                              • Gość: Gargamel Re: Uszkodzone drzwi do klatki nr 2 - Wiejska 10 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.12, 08:39
                                Znowu zapomniałem dodać, że w Wołominie, Wiejska 10.
                            • Gość: do kiki Re: Brama wjazdowa nie działa - Wiejska 10 IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.12, 09:54
                              Nikt nie płacze tylko Ty, proponuje sprzedać to mieszkanie i kupić w Miasteczku Wilanów za 9000 metr a już zmieniając temat, jak można było się zdecydować na tak piękną architektonicznie budowlę :)
                              • kiki_wolomin Awaria oświetlenia - Wiejska 10 03.12.12, 08:44
                                Od piątku 29.11.2012 ... nie działa oświetlenie w 2 klatce na parterze i 1 piętrze!
                                • Gość: rere Re: Awaria oświetlenia - Wiejska 10 IP: *.jjs.pl 03.12.12, 10:32
                                  Nie lepiej zgłosić to do biura?
                                  • Gość: Gargamel Re: Awaria oświetlenia - Wiejska 10 IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.12.12, 14:25
                                    W biurze już zgłoszone. I co z tego? Kolejne kilkutygodniowe albo dłuższe oczekiwanie?
                                    • Gość: Gargamel Brama garażowa popsuta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.02.13, 11:24
                                      Od kilku dni nie zamyka się brama garażowa. Psuje się chyba co miesiąc.
    • Gość: NFservices Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 02:02
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nBasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
    • Gość: kw Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.jjs.pl 09.12.13, 21:57
      Od pół roku mieszkam w budynku przy Powstańców 47 i szczerze niepokoi mnie, żeby nie napisać doprowadza mnie do szału ciągły brak wody w kranie. W XXI wieku nie mogę po pracy zrobić sobie herbaty, nie mówiąc już o kąpieli.
      Ponadto z kratek wentylacyjnych stasznie wieje do mieszkania, wydaje mi się, że powinno być odwrotnie.
      Czy tylko ja mam takie problemy, czy ktoś zgłaszam podobne sytuacje np, do p. Jarka, który po sprzedaniu mieszkania nie odbiera już telefonów, czy do prezesa, którego nigdy nie ma w biurze. Czy ktoś zna numer do osoby, której można zgłaszac problemy administracyjne?
      • Gość: .... Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.157.70.10.e-plan.pl 19.12.13, 07:41
        Właśnie jestem na etapie podpisywania umowy, byłam na osiedlu w zeszłym tygodniu i widziałam kartkę wywieszona w windzie z informacja o pracach przy jakieś magistrali w Ząbkach, wiec pewnie to było powodem braku wody. A jak często jej nie ma? Teraz mieszkam na osiedlu na Grochowie i tu tez był pewien okres czasu ze przerabiali coś na osiedlu i też bywały dni bez wody, ale wtedy nikt Nas nawet nie informował!!! Jak się w ogóle mieszka, ciepłe mieszkania, cicho jest na osiedlu? Są jeszcze jakieś inne problemy?
        • Gość: Gość Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.205.40.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.13, 15:28
          Witam serdecznie jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu , interesuje mnie czy ściany nie pękają ( słyszałam różne opinie na ten temat ) i czy jest ewentualna możliwość negocjowania ceny u developera ? oraz czy parking podziemny po większych opadach deszczu nie jest zalewany . Będę wdzięczna za odpowiedz
    • Gość: patryk Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.13, 16:57
      Pomo pilnie poszukiwana

apelopomoc.wordpress.com/2013/12/18/apel-o-pomoc/
    • Gość: patryk Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.13, 16:58
      Pomoc pilnie poszukiwana

• Gość: patryk Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.13, 16:58
    • Gość: vica Blok - Wołomin - Lipińska 30 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.14, 08:57
      Witam,
      a co powiecie o nowym bloku w Wołominie przy ulicy Lipińskiej 30 ? Pod koniec 2013 roku zaczęły się odbiory. Czy ktoś zauważył już coś nie prawiodłowego w tym bloku ?
      • Gość: vica Re: Blok - Wołomin - Lipińska 30 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.14, 09:40
        Ktoś się wypowie na temat tego bloku nr. 30 w Wołominie ? :)
      • Gość: alexis Re: Blok - Wołomin - Lipińska 30 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.14, 11:42
        Ponawiam pytanie :) może coś już wiecie na temat bloku przy ulicy Lipińskiej 30 - Wołomin ?
    • pete123 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 20.03.14, 14:18
      Zdecydowanie odradzam tego dewelopera, garaże przeciekają w niektórych miejscach, ściany na pierwszym piętrze mamy już popękane, sąsiad z naprzeciwka również, nie wiem jak w innych lokalach. Mało przyjazny deweloper, jak mieszkanie sprzedać to słodcy aż do przesady, w sprawach administracyjnych oraz usterek, lepiej z nimi nie rozmawiać bo są oburzeni że w ogóle się do nich przyszło, a mają biuro w pierwszym bloku. Żenada okropna.
      • Gość: evee Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.14, 19:21
        Witam,
        W poniedziałek jadę zobaczyć mieszkanie na osiedlu ( w Ząbkach).
        Czy może ktoś z mieszkańców mógł by napisać jak wygląda teraz sytuacja z czynszem, przeciekami, rurami, garażem i całą resztą jaką można popsuć.
        Bardzo dziękuję z góry za pomoc.
        • Gość: Oszukani Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó IP: 194.181.93.* 01.05.14, 01:56
          zaraz przy naszym osiedlu od strony ulicy zolnierskiej ma byc budowana droga rownolegla, laczaca szwolezerow z powstancow.TRAGEDIA nikt o tej drodze nie wspominal.to bedzie koszmar.wiekszosc bedzie dojezdzac ta droga do powstancow i dalej w strone warszawy.Kupujac byl las a teraz droga natezonego ruchu.
    • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 08.03.16, 10:29
      Czy wiadomo komuś, kiedy będą odbiory mieszkań przy ul. Powstańców 35 od Wiśniewskich?
      • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 09.03.16, 15:52
        Za 2 tygodnie Pan Jarek ma się umawiać na odbiory, przynajmniej tak mi powiedział :)
        • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 14.03.16, 11:48
          No to czekam z niecierpliwością ;)
        • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 14.03.16, 13:14
          kurcze, daty mi się pomyliły :/ dzwoniłam w zeszłą środę i powiedzieli mi że w tym tygodniu będą dzwonić i umawiać na odbiory. Chyba każdemu mówią co innego..
          • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 17.03.16, 16:14
            Witam przyszłych sąsiadów . Właśnie dzwoniłam do Pana Jarka i poinformował mnie , o tym że pierwsza grupa rozpisana jest już na odbiory ,a następna będzie dopiero od 04.04 . Dodam , że kupiliśmy mieszkanie w sierpniu i nie jesteśmy w pierwszej grupie :] Czy ktoś kto kupił mieszkanie po nas jest zapisany na marcowe odbiory ?
            • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 21.03.16, 10:36
              My mamy odbiór pojutrze, w środę :)
              • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 21.03.16, 15:24
                Witam , mieszkanie ma Pani od strony LCC czy Polnordu ? I kiedy +/- zakupione ? Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź
                • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 21.03.16, 16:50
                  Nasze jest od strony Polnordu.
                  • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 29.03.16, 12:38
                    kasiekwwa , i jak odbiory ? Wszystko ok ?Pozdrawiam
                    • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 29.03.16, 14:58
                      Mieszkanie odebrane, nie obyło się bez problemów... Ale wraz nie możemy się do swojego m dostać, bo nie pasuje nam kluczyk od drzwi wejściowych.
                    • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 30.03.16, 11:29
                      A co takiego było nie tak ? Z kluczami juz ok ? Nasza kolej w przyszłym tygodniu i juz sie boje ;( pozdrawiamy
                      • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 31.03.16, 06:38
                        Do odbioru przygotowali nie to mieszkanie co trzeba i nasze było jeszcze"w proszku" odpływy w innych miejscach niż w projekcie. Klucze wyjaśnione, wszystkie klatki póki co będą tak zamykane, ale jest ochrona 24h i w każdej chwili można się dostać (trzeba do nich dzwonić)
                        Może nie będzie tak źle ;)
                        Pozdrawiam
            • alhambra84 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 27.03.16, 13:32
              Witam,
              Ja kupiłam w sierpniu i mam być dopiero w kwietniowej grupie, znajomi kupili we wrześniu i już odebrali :)
    • j-karczewska Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 17.03.16, 20:43
      Witam serdecznie, dzisiaj dzwoniłam do biura i udzielono mi odpowiedzi ze pierwsze spotkania zostały umówione na 1.04 i ze dzisiaj Pan Jarek będzie dzwonił i umawialiśmy na kolejne odbiory mieszkań. Niestety bardzo mnie to zastanawia ponieważ jestem jednym z pierwszych klientów które zakupili tam mieszkanie i nadal dostaje wymijajace odpowiedzi.
      • esox20 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 19.03.16, 12:46
        Ja bym się mocno zastanowił nad zakupem mieszkania. Na ulicy już jest brak miesca do zaparkowania, zakaz po 2 stronach a co jak przyjedzie rodzina do ciebie. Ogólnie to jest mordor na Powstańców. A do tego dostaniesz w bloku najtańsza winde koncernówke Schindlera lub Kone gdzie naprawy pogwarancyjne zjedza cały gundusz remontowy
      • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 21.03.16, 15:22
        Witam ponownie , Niestety z przykrością stwierdzam , że deweloper coś kręci . Nam udzielono informacji , o pierwszych odbiorach umówionych od dziś , po 4-5 osób dziennie ... Jak upieraliśmy się przy marcowym odbiorze , przy kolejnym kontakcie uzyskaliśmy informację , że nie ma takiej możliwości ponieważ na marzec umówione są 2 klatki od strony osiedla Polnordu , a z naszej strony (od strony LCC)jeszcze coś schnie i jest za wcześnie ! Żarty...
        • alhambra84 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 27.03.16, 13:40
          Ja mam mieszkanie nad rowerownią i zastanawiam się, kiedy łaskawie do mnie zadzwoni Pan Jarek. Skądinąd dzwonił do mnie w lutym, przypominając o płatności za miejsce garażowe, bo akurat będzie robił listy do odbiorów mieszkań i w pierwszej kolejności będzie wydawał tam, gdzie jest rozliczony w 100%. Jak pytałam kilka dni później, twierdził, że w kolejności podpisywania umów... Niestety żadna z tych kolejności nie została uwzględniona, bo mieszkania nad rowerownią mają świeżo położone tynki i robót końca nie widać...
          • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 30.03.16, 17:50
            Wszystko OK, teraz juz i my jestesmy umówieni na odbiór... :)
            • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 31.03.16, 06:41
              Super! To jeszcze trochę i może niedługo się poznamy jako nowo sąsiedzi. :)
              Pozdrawiam
              • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 07.04.16, 16:42
                Niestety , ale my prędko nie dołączymy . W mieszkaniu nie zgadzają nam się wymiary poszczególnych pomieszczeń przez co robią się bardzo nieustawne . Ściana w łazience przesunięta , w kuchni to samo , odpływy itp. w zupełnie w innych miejscach .Reakcja przedstawiciela dewelopera : kupili Państwo metraż a nie rozkład z aktów notarialnych .Wszechobecna fuszerka , ale u nas nie jest najgorzej , jedno z mieszkań ma do ściany zamocowany grzejnik przenośny tak zamokła ściana i zszedł tynk itd. Do czasu ostatniej wpłaty za garaż wszyscy mili a teraz jest już coraz gorzej ... Gdybym miała jeszcze raz decydować o wyborze dewelopera z całą pewnością wybrałabym inną firmę .
                • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 08.04.16, 09:46
                  My mieliśmy ten sam problem, odpływy w innych miejscach, ściana przesunięta, przez co zmniejszyła nam się wnęka na szafę. Ale dla świętego spokoju i troski o własne nerwy zaakceptowaliśmy większość. A była ta sama śpiewka, że nie muszą trzymać się projektu... Jak u Was się skończyło? Podpisaliście odbiór?
                  • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 08.04.16, 10:32
                    Odbioru nie podpisaliśmy , ponieważ zabrakło czasu ... Daliśmy tylko wypis usterek . Z niezgodnosciami z projektem ta sama śpiewka ze nie musza sie trzymać idąc ich logika to po co wogole ten plan ? Kupowanie u nich mieszkania to jak kupowanie kota w worku . Póki co zamierzamy podjąć próbę walki o dostosowanie realiów do projektu ...
                    • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 08.04.16, 11:02
                      To ja trzymam kciuki za pomyślne załatwienie spraw. Nam się nie udało,ale Wy się nie dawajcie! Daj znać jak się sprawy mają (mogę mówić na Ty? :) )
                      • lubiepiwo86 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 10.04.16, 11:09
                        Czy przy odbiorze otrzymaliście projekt instalacji wewnętrznych? Wodno - kanalizacyjnej, centralnego ogrzewania, wentylacji i elektrycznej ? Czy protokół odbioru był sporządzony w odbieranym mieszkaniu czy biurze budowy bez kierownika? Kto był z ramienia wykonawcy obecny na odbiorze ?
                        • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 11.04.16, 10:09
                          Żadnego projektu instalacji nie widziałam na oczy. Obejrzeliśmy mieszkanie, na podpisanie protokołu poszliśmy do "biura kierownika"- mieszkanie w IV klatce na parterze. Przy odbiorze był tylko kierownik budowy.
                          • kaja.wasiele Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 12.04.16, 10:02
                            A jak u Państwa z ciepłem w mieszkaniach? U nas kaloryfery rozkręcone na maxa niestety niewiele dają i zastanawiam się jak u reszty, bo mąż mówił, że w kilku innych lokalach było ciepło.
                            • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 12.04.16, 12:29
                              My w ogóle nie odkręcaliśmy grzejników... W mieszkaniu zimno, ale bez przerwy wietrzymy, bo na sufitach już nam wilgoć wyłazi... :/
    • kniziolek25 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 12.04.16, 15:58
      Witam, my kupiliśmy mieszanie na powstańców 35, jutro mamy odbiór. Terminy ok, tak jak powiedzieli budowa zakończona w styczniu 2016, odbiory od marca. Jutro dam znać czy udało się odebrac.
      • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 14.04.16, 09:23
        I jak odbiór? obyło się bez problemów? Pozdrawiam
        • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 16.04.16, 02:30
          Hej!
          My mieliśmy odbiór... niestety nie odebraliśmy :)
          Wzięliśmy ze sobą speca od odbiorów, znalazł 26 niedoróbek, niby dużo, ale podsumował że jak na wszystkie odbiory na jakich był to bardzo przyzwoity wynik :D

Ogólnie nie było jakiś wielkich błędów, był to szereg drobiazgów, zgłosiliśmy do poprawy, zobaczymy jak się tym zajmą :)

Z tego co rozmawiam ze znajomymi co kupili u innych deweloperów to u nas jest naprawdę solidnie wykonane mieszkanie :)

Pozdrawiam

PS: kasiekwwa jak są numerowane u nas klatki? bo nie zwróciłem na to uwagi, gdzie pierwsza a gdzie ostatnia?

• nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 18.04.16, 16:44
            Witam , my również odbieraliśmy mieszkanie z fachowcem , natomiast nie miał najlepszego zdania o pracy dewelopera . Wszechobecna bylejakość, fuszerka i bardzo mało precyzyjna umowa deweloperska . Również mieszkania nie odebraliśmy , w przyszłym tygodniu mamy drugie podejście do odbioru i podobno większość usterek ma zostać do tego czasu usunięta . Dostali Państwo maila z ofertą komórek lokatorskich ?
            • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 18.04.16, 19:04
              Jeszcze staram się być optymistą :)
              Może nam usuną te usterki i będzie dobrze...

Niestety nie zostaliśmy poinformowani kiedy ma być drugie podejście :(
              Maila z komórkami dostaliśmy, ale niewiele ich, a cena najniższa również nie jest.
              • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 19.04.16, 06:36
                Nasza klatka jest IV, czyli wchodząc od strony Polnordu pierwsza. Maila z ofertą komórek nie dostaliśmy. My zgłosiliśmy tylko 4 usterki, mąż stwierdził, że resztę sam zrobi- będzie szybciej i lepiej :) ale poza odpływami w innych miejscach myślę, że nie jest to tak tragicznie wykonane. Mąż współpracował z developerem, który kilka lat temu stawiał blok na Krasińskiego i tam dopiero była fuszerka... Chociaż w sobotę ochroniarz nas poinformował, że brama od naszej strony już (a może w ogóle) nie działa...
                • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 19.04.16, 19:38
                  my o drugi odbiór sami się upominaliśmy , odbiór za tydzień więc zobaczymy ... u nas usterek jak dobrze pamiętam ponad 20 . Drzwi się nie zamykają , na balkonie mamy bardzo duży rdzawy zaciek (kierownik budowy stwierdził ,że projektant tak zaprojektował i tak jest ) więc obawiam się że zostanie to tylko zamalowane a przyczyna zalewania zostanie ... tylko 4 usterki to faktycznie bardzo mało .
                  • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 20.04.16, 06:40
                    Usterek mieliśmy więcej, ale to typowe pierdółki, np mała dziura w posadzce. Drzwi też nam się nie zamykały. Z Kierownikiem ciężko się dogadać, nie ogarnia prac budowlanych. Chciał nam dać klucze od innego mieszkania, zresztą inne m przygotował nam na odbiór, i próbował wmówić, że ten oklejony folią próg pod drzwiami wejściowymi to zaślepka :D
                    • kaja.wasiele Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 21.04.16, 09:16
                      Wszystko pięknie, tylko ściany aż szkoda komentować. Jak dzisiaj zaświeciło słońce to tylko stanąć i płakać. Łata łatę goni, nierówności, plamy. Niby stan powinien być taki, żeby się zaraz wprowadzić a tu trzeba szukać ekipy, żeby zrobiła gładź. Porażka.
                      • mlyn82 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 23.04.16, 08:11
                        Witam nowych mieszkańców. Zastanawiam się na kupnem mieszkania na powstańców 35. Interesuje mnie kwestia kotłowni i czynszu. Czy kotłownia jest wydzielona jako odrębny lokal czy jako część wspólna. Pan Jarek nie odpowiedział mi na te pytanie a to chyba dość ustotne bo potem każą jeszcze bulić za to kasę. Ile płaci się za miejsce postojowe w garażu? Niepokoi mnie również czy parking jest odpowiednio zaizoloway przed przeciekiem wody. Ponoć w pierwszym ich osiedlu woda się leje. Czy ktoś już wie jak to wyglą?
                        • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 23.04.16, 08:44
                          Czynsz to 3zł/m2 netto. Opłata za garaż to chyba 88zł netto. Nic więcej nie wiem, bo czekam na pierwsze zestawienie czynszowe
                          • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 24.04.16, 13:53
                            Za miejsce postojowe to miało być coś około 35zł, po garażu jak ostatnio chodziłem to żadnych śladów po wodzie nie widziałem.

Co do kotłowni to nie wiem.

pzdr
                            • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 25.04.16, 09:20
                              Ooo, 35zł? To nawet lepiej :)
                              A przy okazji podpowie mi ktoś gdzie jest śmietnik? Wczoraj obeszłam cały blok i pojęcia nie mam, a nikt nam nie powiedział gdzie jest...
                              • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 25.04.16, 15:49
                                jutro rano mamy ponowiony odbiór to zapytamy o śmietnik , bo też się ostatnio zastanawialiśmy :)
                                • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 26.04.16, 15:38
                                  nomonika i jak odbiór? Udało się tym razem?
                                  Powiedzieli Wam gdzie są śmietniki?
                                  • nomonika Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 26.04.16, 16:38
                                    Odbiory się w miarę udały . Nie wszystkie niedoróbki usunąć sie udało ekipie . Śmietnik jest od strony Lcc , pierwsze drzwi od strony ich osiedla ( jakby na tyłach lokali usługowych ) .
          • patryki0508 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 01.01.18, 14:06
            A skąd wzięliście takiego fachowca od odbiorow ? Czytając wpisy jestem przerażona tym co moze nas spotkać i tez chętnie odebalabym mieszkanie z kimś takim ...
    • phunter Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 27.04.16, 21:37
      Info o terminie umów ostatecznych będą przekazywane od czerwca :)
      • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 04.05.16, 10:00
        Miały się zacząć w maju, to już pewne?
        • phunter Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 15.05.16, 17:54
          Pewne są tylko podatki i ... :)
          Czy u Was też są problemy z ciepłą wodą?
          • kaja.wasiele Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 16.05.16, 11:16
            Owszem, od piątku brak cieplej wody. Kilka dni temu szanowny pan Jarosław powiedział, że właściciel jeszcze nie zdecydował od kiedy będzie pobierał czynsz, wiec podejrzewam, że dopóki czegoś nie postanowi to będą nas raczyli tylko zimną. Całkowita głupota i nieuczciwość, bo i tak i tak będziemy za tę wodę musieli zapłacić według liczników, więc nie rozumiem ich logiki. I jakby nie wystarczyło, że w mieszkaniach jest ogólnie zimno, to jeszcze nie można się nawet wykąpać.
            • phunter Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 22.05.16, 22:16
              Świetna reklama dla potencjalnych kolejnych nabywców :) Z powodu kłopotów z administracją zrezygnowałem z zakupu mieszkania w Polnordzie a tu widzę może nie być lepiej.
              • nomonika [...] 26.05.16, 21:47
                Treść postu jest niedostępna.
                • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 01.06.16, 07:38
                  Aż tak źle z tymi usterkami? Chociaż... u nas wcale lepiej nie jest :/ w zeszłym tygodniu zamontowaliśmy oświetlenie i mało nie padłam. Mąż stwierdził, że ludzie w oborach mają lepsze ściany i sufity :/ Jakieś standardy muszą być zachowane, więc zastanawiam się jakim cudem nasze mieszkanie przeszło odbiór przez kierownika...
                  • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 09.06.16, 15:36
                    Po długich bojach i my odebraliśmy mieszkanie... co do ekip współpracujących z Wiśniewskimi dość mieszane odczucia mamy, jedni bardzo ładnie poprawili to co wskazaliśmy jako błędnie wykonane, inni robili byle jak byle by było. Wiele rzeczy nas zirytowało (np: na balkonie kafelki źle położone, a jak poprawili to mam wrażenie że zrobili to jeszcze gorzej niż było za pierwszym razem) z tym że wszystko co można wytknąć to są drobiazgi. Myślę że nie ma dewelopera na którego nie można by ponarzekać. Ogólnie na pytanie czy polecamy Wiśniewskich to odpowiemy zdecydowanie TAK. Całokształt oceniamy bardzo dobrze mimo paru niedoróbek.
                    • goscgoscgosc2018 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 24.04.18, 11:06
                      Witam. Ja jestem na etapie odbioru mieszkania w Ząbkach na Powstańców 37, a dlatego piszę że na etapie gdyż odbiory miały być na przełomie luty/marzec a teraz mamy koniec kwietnia i dalej nic. Szanowny Pan Rybaczuk za każdym razem gdy tam jedziemy lub dzwonimy mówi nam że odbiory będą w przyszłym tygodniu. Natomiast jak przychodzi co do czego to okazuje się że to albo nie było nadzoru jeszcze, albo kierownik się pochorował lub też czekają na jakieś dokumenty jeszcze... i tak z tygodnia na tydzień. Dodam jeszcze tylko że jak ma się znajomości lub tez da w łapkę (tylko nie wiem komu niestety) to klucze do mieszkania można już było dawno dostać. Otóż wiem że ludzie kończą już sobie remonty w niektórych mieszkaniach. I nawet odbiór inwestycji przez nadzór budowlany nie był potrzebny. A reszta natomiast czeka i spłaca sobie kredyty które pozaciągali na kupno wymarzonego mieszkanka... Także radzę omijać z daleka tego inwestora
                      • anija111 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 30.04.18, 09:49
                        Zgadzam się ja te czekam na odbiór mieszkania na tym osiedlu. Zero jakichkolwiek informacji od Pana Jarosława. Cały czas powtarza ze juz nie długo, że za kilka dni, że dzisiaj ma spotkanie z kierownikiem budowy i będzie sie kontaktował, ale kontaktu nie ma zupełnie. Wszystko się strasznie opóźnia bez podania konkretnej przyczyny.
    • elizkawieczorek Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 02.10.16, 11:38
      Ogrzewanie jest... problem z obrazem podobno rozwiązany, ale obstawiam ze bedzie wracac . Ostatnio brak gazu, a od wczoraj mam brak cieplej wody ... Czy ktoś ma podobny problem ?
      • efenden Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 05.10.16, 10:25
        Wszystko działa :)
    • zakupmieszkania123 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 22.10.16, 11:42
      Dzień dobry, planuję kupić 2-pokojowe mieszkanie od dewelopera Wiśniewski w Legionowie.
      Chciałabym zapytać o negocjancie cenowe z właścicielem? Budowa kończy się pod koniec roku, a klucze oddane w lutym 2017. Do sprzedania została ponad połowa mieszkań. Cena za m2 przy 39m mieszkania to 5700zł.
      Wstępnie powiedzieli, że zejdą 50 zł z metra. Uważam, że mało. Ile faktycznie udało się wynegocjować na innych budowach?
    • zakupmieszkania123 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 22.10.16, 11:43
      Dzień dobry, planuję kupić 2-pokojowe mieszkanie od dewelopera Wiśniewski w Legionowie.
      Chciałabym zapytać o negocjancie cenowe z właścicielem? Budowa kończy się pod koniec roku, a klucze oddane w lutym 2017. Do sprzedania została ponad połowa mieszkań. Cena za m2 przy 39m mieszkania to 5700zł.
      Wstępnie powiedzieli, że zejdą 50 zł z metra. Uważam, że mało. Ile faktycznie udało się wynegocjować na innych budowach??
      • eugeniab Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 30.10.16, 00:21
        U nas 78m2 za 5 tys. Nam kazali napisać maila ze swoją propozycją ceny.
        • zakupmieszkania123 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 02.11.16, 07:47
          Z garażem w promocyjnej cenie? Czy w normalnej?
        • eliane123 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 22.06.17, 09:24
          A czy mają Państwo jakieś informacje odnośnie terminów podpisywania aktów notarialnych w Legionowie? Niby wszystko jest ok, w mieszkaniach na osiedlu aż huczy od remontów, ale przy pytaniu o terminy aktów ciągle pada odpowiedź, że czekają na jakieś decyzję z sądu odnośnie miejsc w garażu, a nie chcą żeby ludzie dwa razy płacili za notariusza. Niby fajnie, ale z drugiej strony trochę mam obawy przed wkładaniem mnóstwa kasy w remont mieszkania, na które nie mam aktu własności.
    • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 02.11.16, 14:26
      Przy ostatnim czynszu wyszło mi bardzo duże zużycie wody. Ale nie sprawdziłam z licznikami. W wolnej chwili zerknę i dam znać.
      • margolcia0000 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 10.11.16, 23:03
        Witam.A jaki Wychodzi Państwu czynsz z wodą itp?Kupujemy tu mieszkanie i obiecywał nam bardzo niski czynsz ,więc się zdziwiłam czytając opinie. Proszę o odpowiedź. Dziękuję
      • margolcia0000 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 10.11.16, 23:05
        Witam .Jaki u Państwa wynosi czynsz z wodą i wszystkimi rzeczami ?Kupujemy tu mieszkanie i zaczynam się martwić czytając opinie.
      • arekk2411 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 19.11.16, 13:41
        Witam czy mogłaby pani napisać wysokość czynszu za mieszkanie garaż i inne rzeczy bo PAN Jarek chyba nie chętnie mówio o opłatach a chce kupić mieszkanie w inwestycji powstańców 37 wiec proszę o szczere opinie na temat rachunków i jakości wykończenia. Dziękuje.
        • arekk2411 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 19.11.16, 13:47
          Pytanie które napisałem do pani kasiekwwa ponieważ widzę duże zaangażowanie...
          • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 28.11.16, 18:41
            Czynsz rzeczywiscie 3zl za metr, miejsce postojowe 35zl dodatkowo do czynszu doliczane jest zuzycie wody.
            • waqwaq12 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 28.11.16, 18:50
              Dodam ze to 3zl netto, ogrzewanie centralne za pazdziernik po przeliczeniu na metry wyszlo nam okolo 1zl gdzie utrzymujemy w domu dosc wysoka temperature 24°C ogolnie kwoty jakie wychodza to nie sa jakies wygórowane.
        • kasiekwwa Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 28.02.18, 10:47
          Przepraszam za takie opóźnienie, zapomniałam calkiem o tym forum... Decyzja już dawno przez Pana pewnie podjęta, ale i tak odpowiem.
          Opłata za garaż to 35zł netto
          czynsz to 3zł netto za metr, do tego opłaty za konserwację i energię elektryczną wind, konserwację anteny zbiorczej, ogrzewanie i woda wspólna- liczone w/g powierzchni mieszkania. Dodatkowo woda ciepła i zimna i w okresie zimowym ogrzewanie. Wszystko zależy ile wody się zużyje i ile wyjdzie za ogrzewanie - a istotne jest czy sąsiedzi również mają włączone grzejniki, bo całe zużycie gazu dzielą na mieszkania.
          Mi przy 70 metrach, zużyciu wody w granicach 10m3 i grzaniu na poziomie 22-23' ciepła w mieszkaniu najwięcej wyniosło niecałe 700zł. Przeważnie jednak zimą między 550 a 650, natomiast latem 400 - 500 zł
    • rolety3miastopl Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 07.01.18, 16:32
      Oferujemy Państwo kompleksowy zakres sprzedaży oraz montażu rolet wewnętrznych.

BEZPŁATNY I NIEZOBOWIĄZUJĄCY POMIAR
      BEZPŁATNA WYCENA

Nasze produkty pochodzą od renomowanych producentów w branży
      Wysoka jakość produkcji oraz pochodzenia materiałów jest dla Nas priorytetem
      Stawiamy na zadowolenie klienta
      Jesteśmy otwarci na negocjacje oferty w przypadku gdyby konkurencja przedstawiła lepszą
      Szybki czas realizacji, szybkie rozpatrywanie ewentualnych reklamacji

Firma zatrudnia przeszkolonych pracowników z obsługi sprzedaży oraz instalacji produktów roletowych,żaluzji
      100% zadowolenie klienta

Nasze prace można zobaczyć na profilu facebookowy:
      www.facebook.pl/rolety3miasto
      adres strony:
      www.rolety3miasto.pl
      email : bok@rolety3miasto.pl
      kontakt telefoniczny : 721509519

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OFERTĄ
    • tomkill411 Re: ZĄBKI WW. Investment Wiśniewscy ul. Powstańcó 23.05.18, 13:24
      POMOGĘ W ZNALEZIENIU NAJLEPSZEGO KREDYTU HIPOTECZNEGO.
      DZIAŁAM NA RYNKU JUŻ 10 LAT, ZAJMUJĘ SIĘ TAKŻE REFINANSOWANIEM KREDYTÓW
      KREDYTY BEZ PROWIZJI
      MARŻA JUŻ OD 1,69 %
      doradca411@gmail.com
      Proponuję najlepsze oferty spośród 20 banków na rynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka