Dodaj do ulubionych

Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny

IP: *.ingbank.pl 01.03.12, 13:16
Chciałam ostrzec przed kupnem mieszkania na Osiedlu Rodziewiczówny, Parag Południe, developer Novum oferuje konkurencyjne ceny, jednak za klika lat pod samym blokiem bedzie przebiegała Trasa Olszynki Grochowskiej, estakady itp, prawdopodobnie na wysokości 2 piętra. O tym fakcie developer juz nie informuje i twierdzi że trasy nie ma w planie zagospodarowania przestrzennego, niestety to nie prawda.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny 05.03.12, 09:22
      ale przecież wszyscy o tym wiedzą, więc w czym problem?
    • Gość: Marek Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 20:57
      Miałem nadzieję, że to nie jest prawda ale sam sprawdziłem i niestety potwierdza się info o Trasie Olszynki Grochowskiej. Przyglądałem się mapce (jest dostępna na stronie : siskom.waw.pl/tog.htm) i ewidentnie z niej wynika, że TOG będzie przebiegać centralnie wzdłuż ulicy Rodziewiczówny, przy której jest budowany ten blok.
    • Gość: Kabanos Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 15:11
      Też interesuję się mieszkaniem w tej inwestycji. Deweloper poinformował mnie o możliwości powstania trasy, która jest w planach. Nie ma natomiast konkretnej decyzji o jej budowie.
      Czy ktoś już zakupił mieszkanie przy Rodziewiczówny? Proszę o opinie na ten temat.
      • Gość: Wojtek Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.opera-mini.net 15.04.12, 12:39
        Kto kupił utopi grube pieniądze, bo jest to 200% pewnik że trasa powstanie (dane z urzędu miasta) i 200% pewnik że jest to inwestycja NIESPRZEDAWALNA więc novum się grubo przejedzie. I dobrze, bo ja czuję się przez szanownego pana sprzedającego oszukany, gdyż zataił informację o trasie :)
        • Gość: Krzysztof Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.murator.com.pl 17.04.12, 14:46
          Ja osobiście zdecydowałem się na zakup mieszkania od firmy Novum i jak na razie :) nie żałuję. Przed podpisaniem umowy zostałem poinformowany o planowanej trasie. Mam nadzieję, że do końca inwestycji będę zadowolony z wyboru inwestycji i dewelopera. Jestem zaskoczony, że konkurencja prowadzi nieczystą grę przez wpisy takie jak "Wojtek" i "Anna".
          • Gość: miki maus Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 16:01
            Nie koniecznie konkurencja, tylko ludzie, którzy się zastanawiają jak sensownie wydać ciężko zarobione pieniądze i być zadowolony. Mnie na przykład w biurze JW Construction nie poinformowali o linii tramwajowej 4 m od budynku i rozbudowie jezdni do 4 pasów, a zapytani wprost stwierdzili, że jezdnia będzie odległa o 40 metrów. Po moim zdziwieniu bezczelnie stwierdzili, że 40 m to odległość do osi jezdni - czyli 40 m zawierać będzie tory x 2 , chodnik, 2 jezdnie, pas zieleni:-). To tyle jeśli chodzi o rzetelność informacyjną developerów. Mam nadzieję, że zwiększająca się konkurencja coś zmieni.
            • Gość: miki Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 16:02

Chodziło mi o Osiedle Światowida
          • Gość: śmiech Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: 95.154.230.* 17.04.12, 16:11
            murator, poważnie??
            Do tej prestiżowej inwestycji będziesz chodził w kapciach.
            Jak będziesz wyglądał przez okno to spójrz i policz odrazu ile jest 'sprzedam' w bloku po drugiej stronie budowanym kilka lat temu przez JW może zauważysz ciągle kursujące autobusy i usłyszysz dzwony pobliskiego kościoła.
            Jak dodasz do tego wspominaną trasę, wcześniej czy później i tak ją wybudują skoro trzymają pod nią teren to będziesz mógł się chwalić że mieszkasz jak na marszałkowskiej, tyle że nie w centrum.
          • Gość: Anna Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.ingbank.pl 20.04.12, 14:19
            Nie jestem konkurencją :) a jedynie chce kupić mieszkanie co już zresztą uczyniłam i nie jest to os. rodziewiczówny.
            Wkurza mnie po prostu jak pan w biurze novum mówi że faktycznie słyszał o trasie ale nie ma tu planu zagospodarowania wiec nie wiadomo czy powstanie - a plan jest moi drodzy! i deweloper musi o tym wiedzieć skoro uzyskał pozwolenie na budowę, więc mówienie że nie ma planu jest okłamywaniem klientów i to nie jest fair. ja pisałam do wszelkich mozliwych urzędów i ta trasa tam powstanie, dlatego nie zdecydowałam sie na zakup mieszkania chociaż upatrzyłam już fajne i cena jest przystępna ok 800 zł za metr taniej niż u innych w okolicy. ale wole zapłacić drożej a nie męczyć się z budową traszy a potem samą trasą.

To tyle ;) pozdrawiam
            • Gość: Esmi Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 18:20
              Krzysztof jest po prostu z biura Novum - to żadna tajemnica, że mają swoje biuro w siedzibie Muratora i zapewne stąd IP. Nieładnie...
              • Gość: kg Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.play-internet.pl 03.05.12, 21:51
                Takie rzeczy sprawdza się w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym dostempnym na stronach Urzedu Miasta lub siskomu
            • Gość: Barti Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.02.13, 21:57
              Tego typu wypowiedzi są dla mnie co najmniej nietrafione lub też merytorycznie nie uzasadnione
              bo plan zagospodarowania nie zakłada trasy do 2032 roku plus projekt plus budowa więc proponuję w ogóle nie kupować nie budować. Szanowna Aniu radzę lepiej sprawdzać informację.Pozdrawiam Bartek
              • Gość: soditto Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.14, 13:11
                plan zagospodarowania zakłada budowę po 2020 prace rozpoczynają się w 2022.

Pan z biura sprzedaży niech sobie sprawdzi

• Gość: aga Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 20:04
            ja też kupiłam i na razie jestem bardzo zadowolona , a zanim powstanie trasa to ja już będę miała kwaterę 1 m na 2m
    • Gość: nomoreAPM Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: 78.133.139.* 18.06.12, 12:58
      co nowego w temacie?
      • Gość: Mors w tors Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 21:16
        To już pewne. TOG powstanie w 2025. Powodzenia w kupowaniu mieszkań. Trasa będzie na 6 metrowej estakadzie (nie jak zakładano początkowo na poziomie jezdni). Ceny mieszkań w tym obszarze nie tylko już nie będą szły w górę, ale będą tylko spadać. obie jezdnie będą przechodziły kilka metrów! od okien. Nie będzie już terenu zielonego od strony ul. Grochowskiej.
        Nawet pętka autobusowa i zajezdnia autobusowa (sąsiadująca z nieruchomością) nie będą wydawały się już tak hałaśliwe jak ta trasa....

Zadziwiające jest to, że mimo tego developer stawia tam budynek.
        Tereny pod TOG były rezerwowane i są wciąż na każdym możliwym planie zagospodarowania przestrzennego. Ten blok będzie odcięty od jednej strony budynkiem użytkowym, od drugiej warsztatami, dalej zajezdnia, kościół i trasa olszynki... ;//////

a wydawało się tak atrakcyjnie ze względu na cenę...
        • the7heaven Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny 02.07.12, 14:15
          ostrzegam przed Novum- blok na Olbrachta to same ich błędy
          źle zrobiony dach, źle zrobione izolacje w garażu masa błędów.
          proces się toczy ale spółka zmieniła status z jawnej an zoo i kombinują jak mogą żeby się wywinąć od odpowiedzialności
    • Gość: K-asiara Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.12, 19:12
      a najlepsze, że budują z kredytu na 30 mln i z wpłat ze sprzedaży mieszkań muszą spłacać kredyt w get in banku. Nie ma rachunku deweloperskiego więc jak się im coś sypnie to kasa przepada i nie do odzyskania!
      dobrze, że rząd wprowadził teraz obowiązek dla każdego dewelopera podejmującego się budowy założenie takiego rachunku bo w tym kraju jest zbyt wielu oszustów!
      • Gość: mambo Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.12, 00:24
        A czy nie sądzicie, że sprawa TOG jest nieco odległa? Oczywiście pytanie jakie mieszkanie i na ile kto chce kupować, ale jeżeli ktoś planuje perspektywę 10-15 letnią to myślę, że nie należy się przejmować. Przy obecnej sytuacji finansowej, cięciach z UE i ogólnym kryzysie szanse na rozpoczęcie tej inwestycji przed 2020r. są mizerne, a od rozpoczęcia do wbicia pierwszej łopaty jest kilka lat... nie mówiąc już o dostępności jej dla samochodów...
        • Gość: weer Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.12, 11:47
          tak czy inaczej, prędzej czy później estakada powstanie, a czas leci szybko... zaraz mamy 2013...
          • Gość: mambo Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 00:10
            To na pewno, pytanie ile lat chcemy tam mieszkać...
    • Gość: mix Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.static.icpnet.pl 12.11.12, 20:44
      coś nowego w temacie? Czy koś jeszcze zdecydował się na zakup i może napisać coś więcej na temat evelopera?
      • Gość: Kefirek Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: 78.133.161.* 15.11.12, 09:57
        developer działa ze 20 lat wiec sadze że jakoś im tam idzie , opinie bywają różne ale każdemu się nie dogodzi co do Rodziewiczówny to zerknij sobie które mieszkania zostały jeszcze na "RNSie" novum-developer.pl/rodziewiczowny albo zerknij na stronę targów www.targibudowlane.pl/ rzekomo ma byc jakas specjalna oferte.
        Pozdrawiam Kefirek
        • Gość: Ania Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: 78.133.161.* 15.11.12, 13:22
          Zgadzam się z przedmówcą, jeśli ktoś decyduje się na zakup mieszkania w Warszawie to musi liczyć się z faktem, że wszędzie jest smog i hałas ulicy. Należy pamiętać, że Novum to znany i ceniony deweloper i na pewno jeśli nawet taka droga miałaby powstać to dodatkowo postawią też ekrany akustyczne. Pozdrawiam
          • Gość: Żal Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.ecatel.net 15.11.12, 17:04
            Jak ty się zgadzasz to i ja się zgodzę. Przecież część będzie uważać że cztery pasy na wyciągnięcie ręki i kościół z 300metrów jako dodatkowy atut.

Ania pozdrów Kefirka albo w drugą stronę... Sprzedaż tak siadła że prezes kazał takie pierdoły wypisywać? zacznijcie sprzedawać je 20% taniej to problem sam się rozwiąże i nie będziemy musieli słuchać takich marnych wypocin
          • Gość: tomi Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.13, 00:29
            Ania i Kefirek maja ten sam IP,i na pewno naleza do pracownikow developera,
    • exkaliszanka Re: Developer Novum Osiedle Rodziewiczówny 07.03.13, 18:54
      Uwaga Pochodzę z miasta z którego wywodzi się Novum. Powiem tylko, że radzę wszystkim ostrożność co do nich. Nie wiem jak jest teraz ale jakieś 8-9 lat temu zlecanie pracy ludziom i nie płacenie za nią było u nich normą. (Dla hejterów: mam na myśli czasy PRZED 2004 i 100tyś. miasto z 20% wówczas bezrobociem, skąd Novum się wywodzi).
      W ubiegłym roku znajomi w Kaliszu rozważali zakup mieszkania (maj 2012) to proponowali im wpisanie daty wstecznej(!) bo ta nowa ustawa to "tyyyyyle formalności i tylko dużo pieniędzy na notariusza stracą" (no comment). Rozumiem, że biznes to nie przedszkole ale Ci ludzie są po prostu bezwzględni i obchodzi ich jedynie własna kieszeń a ludzi mają za nic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka