Dodaj do ulubionych

Dostałem e-mail

20.09.12, 11:30
Który w swej treści zawiera m.in. następującą informację:

Tylko teraz najlepsze promocje first minute, a w nich:

* mieszkania od 4490 zł/m2
* rabaty nawet do 80.000 zł.
* w wybranych lokalach garaż gratis

Nazwy developera nie zdradzę, ale zdradzę, że w nazwie ma "pol" :) W e-mailu wymieniono następujące dzielnice: Mokotów, Żoliborz, Bielany, Włochy, Młociny (to akurat nie dzielnica), a zatytułowano go: Nowe jesienne promocje...

S.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Dostałem e-mail IP: 82.192.79.* 20.09.12, 12:10
      Wiem który bo kiedyś przesyłałem im ofertę kupna mieszkania i od tamtej pory co tydzień dostaję od nich maila. Jakieś 1,5-2 lata temu przesłałem im swoją ofertę właśnie 4500/m2. Mailowałem z kilkoma osobami ze sprzedaży bo co jakiś czas się zmieniały. Nie chcieli zejść wtedy z ceny, a tu proszę. Gdyby mi wtedy sprzedali to by mieli kasę na koncie już od dłuższego czasu, a tak nie mają nic poza pustostanami. Moja oferta dla tej inwestycji w kwocie 4500/m2 jest już niestety na dzień dzisiejszy nieaktualna.
    • Gość: H.G-KUTSCHERA Re: Dostałem e-mail IP: *.aster.pl 20.09.12, 12:25
      (...)ale zdradzę, że w nazwie ma "pol"

*UJ-POL? ;)
    • Gość: RudaKłamliwaMorda Re: Dostałem e-mail IP: *.play-internet.pl 20.09.12, 12:26
      No dobra rozwiążę zagadkę MARVIPOL :-)

• Gość: yyy Re: Dostałem e-mail IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.09.12, 14:24
      First minute czyli na etapie planowania wykonania ogrodzenia budowlanego. Dziura w ziemi planowana za co najmniej pół roku. Oddanie do użytkowania pocżątek 2016

Cena dotyczy mieszkań powyżej 120m2.

Kolejny marketingowy chwyt, którym jelenie się jarają. Ceny te same ale wrażenie robia.
      • sammler Re: Dostałem e-mail 20.09.12, 14:50
        Wiesz, czym się różni człowiek inteligentny od mało inteligentnego? Ten pierwszy umie analizować informacje i wyciągać z nich poprawne logicznie wnioski...

> First minute czyli na etapie planowania wykonania ogrodzenia budowlanego. Dziur
        > a w ziemi planowana za co najmniej pół roku. Oddanie do użytkowania pocżątek 20
        > 16
        > Cena dotyczy mieszkań powyżej 120m2.

Jedyne, czego wartość logiczną można próbować ocenić to stwierdzenie, że to etap dziury w ziemi. Tak (pewnie) właśnie jest. Spekulacje o terminie oddania i metrażu są tylko spekulacjami

> Kolejny marketingowy chwyt, którym jelenie się jarają. Ceny te same ale wrażeni
        > e robia.

Nie wiem, co robią jelenie, ja natomiast widzę w tej informacji prawdopodobne potwierdzenie tego, że deweloperzy zdają sobie sprawę, co ich czeka w najbliższej przyszłości (na przestrzeni 2-3 lat). Do tej pory żaden nie zszedł aż tak nisko z ceną nawet za mieszkania 120 m2 (takich to chyba będzie ułamek procenta w ofercie w całej Wa-wie), także w ofertach już wystawionych do sprzedaży. Traktuję to jako cenę terminową (jeśli wiesz, co to oznacza)... sygnał kierunku, w jakim ceny będą najpewniej dążyły i to wysłany przez dewelopera... Nie analityka, nie użytkownika tego forum... A to przecież nadal tylko "cena" ofertowa...

S.
      • Gość: Ten Re: Dostałem e-mail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 16:45
        Zawsze proponuję sprawdzić fakty zanim się coś napisze.

> First minute czyli na etapie planowania wykonania ogrodzenia budowlanego. Dziur
        > a w ziemi planowana za co najmniej pół roku. Oddanie do użytkowania pocżątek 20
        > 16

Poniżej fragment prospektu informacyjnego.

Rozpoczęcie budowy nastąpiło: 3 maja 2008
        Planowane zakończenie:
        - Przedsięwzięcie deweloperskie obejmujące trzy zadania - 31
        maja 2014
        - zadanie inwestycyjne pierwsze tj. budynki C i D - 31 grudnia 2012
        - zadanie inwestycyjne drugie tj. budynek E - 30 września 2013
        - zadanie inwestycyjne trzecie tj. budynki AB, F, G, HI - 31 maja
        2014
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka