Dodaj do ulubionych

Ciekawy artykuł z blogosfery

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 00:17
Słyszeliście kiedyś o inwestowaniu w nieruchomości? Powiedzcie szczerze, pewnie nigdy? "Nieruchomości na wynajem to nadal jedna z mniej popularnych form inwestowania"...

jakoszczedzacpieniadze.pl/zarabianie-na-wynajmie
Autor bloga o tematyce ekonomicznej zachęca do inwestycji właśnie w nieruchomości, bo tylko na rynku nieruchomości "można kupować poniżej ceny rynkowej", np. produkt "wyceniony przez rzeczoznawcę na 400 tysięcy" można bez problemu kupić za 350. To tylko przykład, cały artykuł jest równie fascynujący.

"Dodam również, że nieruchomość na wynajem dosyć dobrze zabezpiecza mnie przed inflacją."

Dawno nie czytałem czegoś tak kuriozalnego. Czy ktoś może mi wyjaśnić, w jaki sposób u schyłku 2012 roku, można wierzyć w takie tezy? I to facet, który interesuje się ekonomią (prowadzi bloga). Jaki mechanizm poznawczy za tym stoi?
Obserwuj wątek
    • Gość: zombie2006 Re: Ciekawy artykuł z blogosfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 01:38
      Z ciekawych danych jeszcze roczna stopa zwrotu z inwestycji w nieruchomość - 880%, ewentualnie 810% przy przestojach. I ciekawe rekomendacje:

"2-dniowe szkolenie prowadzone przez Piotra Hryniewicza, aktywnego inwestora z Poznania, który utrzymuje się dzięki mieszkaniom i lokalom użytkowym na wynajem. Szkolenie u Piotra nie jest tanie (kosztuje około 2000 zł)"

"Prawda jest taka, że koszt szkolenia zwraca się z nawiązką przy pierwszej transakcji"
      • Gość: reskiton co za kosmita?! IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 19:28
        "Dzięki! Moim mentorem jest polecany w artykule Piotr Hryniewicz, który prowadzi szkolenia w zakresie inwestowania w nieruchomości. Dla mnie 2-dniowe szkolenie z Piotrem to było za mało. Nawiązałem współpracę z Piotrem na zasadach komercyjnych – wykupiłem u niego “pakiet konsultacji” składający się z kilkunastu godzin wsparcia. I tak się zaczęło. Przegadaliśmy godziny telefonicznie, na Skype i osobiście. Praktycznie z każdym poważniejszym pytaniem uderzam do Piotra – oczywiście starając się mentorowi nie zawracać głowy banałami :) Dzięki temu jestem w stanie bardzo szybko uzyskać konkretne informacje od praktyka. A czas jest bardzo cenny – zwłaszcza jeśli trafia się prawdziwa okazja inwestycyjna.
        • Gość: Roman Ku przestrodze IP: *.warszawa.mm.pl 29.12.12, 20:49
          Znajomi opowiadali mi, że dzięki poradom takiego Pana (które podobno można uzyskać także SMS-owo, choć nie wiem czy to prawda?) robią świetne interesy. Kupują tanio, remontują i sprzedają z atrakcyjną marżą z nawiązką równoważącą zarówno inflację, jak i ewentualne zyski z alternatywnych form inwestowania (np.: giełda czy lokaty). Ostatnio sami zaczęli udzielać porad uprzednio wynająwszy na biuro całe piętro w jednym z warszawskich wysokościowców. Profesjonalna aranżacja wnętrza biura, odpowiednio przygotowane prezentacje oraz uroda i odpowiedni ubiór podkreślający kompetencje, zapewniają im stałe zainteresowanie ze strony klientów, którzy lubią przebywać w miejscach odpowiadających ich aspiracjom i wyobrażeniom o sobie (lub własnej przyszłości).

W ten sposób można zarobić nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie na wciskaniu kitu jeleniom. W każdej branży. Chciwych głupców, którzy wierzą, że inni za pieniądze poinformują ich jak robić kasę nigdy nie brakuje.

Mówiąc wprost: chcesz zarobić kasę? Doradzaj głupcom. Co? Cokolwiek, przecież to głupcy. Najlepiej zarób dwa razy. Weź kasę od głupka i prowizję od dostawcy dobra (usługi), którą głupcom polecasz.
    • Gość: ap.pl kazdy sposob inwestowania jest dobry - ex-post ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 15:01
      tylko problem jest z ex-ante

dla kazdego skutecznego inwestora czy przedsiebiorce mozna wskazac dziesieciu - ktorzy zaczynali w tym samym czasie, robiac dokladnie to samo - ktorzy sa dzis bankrutami

w ekonomii zupelnie niewlasciwie wykorzystuje sie statystyke - mozna powiedziec, ze w kazdej dziedzinie jeden na stu uzyska sukces - tylko nie wiadomo, ktory to konkretnie bedzie

w najprostszym modelu mozna w 20 krokach wygenerowac jednego milionera z miliona golodupcow - dzielac za kazdym razem populacje na polowy z przeciwstawnymi rekomendacjami (podowojenie stawki lub strata)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka