Dodaj do ulubionych

Viterra przy Stryjeńskich

IP: *.acn.pl 04.08.04, 17:46
czy wykonawca zbankrutował? prawda to czy fałsz? od ok. 4 tygodni budowy
pilnują osiłki z ochrony i są to jedyni bywalcy na budowie
Obserwuj wątek
    • Gość: Andy Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 62.29.199.* 04.08.04, 18:42
      Niestety - prawda! Dzisiaj Viterra przysłała oficjalne pismo z tą informacją.
      Na szczęście Viterra nie ma należności od Marciniaka, więc nie powinno to
      dotknąć klientów (może z wyjątkiem opóźnienia w terminie oddania mieszkań).
      Pewnie będą musieli wynająć nowego podwykonawcę, który dokończy dzieła.
      Przeżywałem to samo 3 lata temu na przeciwko Viterry przy Stryjeńskich i
      dzisiaj blok stoi:)
      • Gość: gość Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 213.17.172.* 05.08.04, 16:26
        Upadłość generalnego wykonawcy została ogłoszona 28 lipca 2004 r. Jest to
        upadłość z możliwością zawarcia układu. Opóźnienia będą co najmniej 30-dniowe -
        o ile nie dłużej.
      • Gość: ! Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 213.17.172.* 15.09.04, 12:05
    • Gość: m Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.acn.pl 11.08.04, 21:37
      pancerny wóz ochrony z jupiterami zniknął jakieś dwa dni temu, teraz nikt nie
      pilnuje waszego dobytku, czy szanowni przyszli lokatorzy kontrolują sytuację?
      • Gość: aga_wa Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 15:37
        i zdjeto nawet rusztowania-czarno to widze
        • Gość: gość Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 213.17.172.* 24.08.04, 16:28
          Cała sytuacja z nieporadnością developera (Viterra) związaną z upadłością Z.
          Marciniak SA jest wyjątkowo irytująca. Przez 1,5 miesiąca na budowie nic się
          nie dzieje i jak widać developer nie przejawia szczególnej inicjatywy w
          znalezieniu nowego genaralnego wykonawcy lub bezpośredniesgo zatrudnienia ekip,
          które zakończą inwestycję. Taki stan jest nie do przyjęcia dla mieszkańców I
          etapu, którzy muszą funkcjonować na placu budowy, a tym bardziej dla nabywców
          lokali w drugim etapie inwestycji i nie stawia w najlepszym świetle inwestora.

• Gość: niedoszly Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 12.21.160.* 24.08.04, 21:29
            rok temu bylem bardzo blisko kupna mieszkania, wybralem jednak Wersal
            Podlaski, Dzieki Bogu !!!
            • Gość: gość Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:27
              Bardzo dużo wniosłeś swoim postem do tego wątku!

Pamiętaj tylko, że taka sytucja może przydarzyć się każdemu developerowi, który
              korzysta z usług generalnego wykonawcy - również temu, u którego nabyłeś lokal.

Problem tkwi w tym, że całe to zamieszanie w przypadku Viterry trwa
              zdecydowanie za długo - i to jest najbardziej irytujące. Być może musieli
              bardziej zaangażować się w usuwanie wad na innych osiedlach - patrz
              wątek "Wichrowy Park".
              • Gość: aga_wa Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 14:45
                smaczku dodaje fakt że Marciniak stracił płynność przez budowę... Światyni!!!
                Wisi wszystkim podwykonawcom -nie znam prawa ale tam prawie wszystko jest nie
                zapłacone przez Marciniaka-a kto bedzie regulował nalezności...ciekawe.
              • areck Re: Viterra przy Stryjeńskich 25.09.04, 16:08
                Trzeba było pomyśleć wcześniej. Kupiłem mieszkanie tak jak kolega w Wersalu
                przy KEN i jestem zadowolony. Wywiązują się z umowy, opóźnienie 2 tygodnie to
                chyba "małe miki", nieprawdaż? Nie oszukujmy się - płacenie za dom bez rachunku
                powierniczego (tak jak w Wersalu) to duuuże ryzyko. Ale każdy decyduje sam.
                Życzę szybkiego wprowadzenia się do Waszych nowych mieszkań.
          • Gość: mm Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 23:55
            witam sąsiadów ... tych obecnych i tych którzy jak pogoda dopisze ... może
            wprowadzą się na wiosnę ... sory ale ja nie mam złudzeń ...
            ja też mieszkam na "placu budowy" i to już od kilku miesięcy i obserwując
            sytuację staram się udawać ... , że mnie to nie dotyczy ...
            prawda jest taka, że do skończenia naszego osiedla potrzebna jest sprawna
            ekipa, która przewali ogrom pracy jaki jeszcze pozostał ... , a
            nasz "developer" (cudzysłów jest na miejscu - bo Viterra w swoim
            profesjonalizmie nie zasługuje na ten NIK ...) - nie radzi sobie z prostszymi
            problemami ...
            Panowie przespali lato, za chwile zrobi się zima bo mieszkamy pod tą a nie inną
            szerokością geograficzną i robota stanie ...
            Ja jestem z branżą związany zawodowo i złudzeń nie mam ... na zrobienie:
            - elewacji, balkonów, stropodachów, CO, całej wykończeniówki wewnętrznej ... ,
            klatek schodowych, wind, ogrodzeń, parkingu, dróg dojazdowych, odwodnień dla
            garaży i całego osiedla ..... , a na końcu zieleni i patio z oświetleniem i
            obiecanym placem zabaw dla naszych dzieci (jeżeli jest to prawda a nie mit ...
            bo może np. Viterra sprzedała plac zabaw na coś - komuś tak jak to zrobiła z
            pomieszczeniem dla ochrony ...)
            - na to wszystko potrzeba sporo czasu, pomysłu, chęci, wiedzy, i pogody ... , a
            to wszystko to zbyt wiele dla ludzi z Viterry ... .
            Oni potrafią tylko dbać o swoją kasę i próbują utrzymywać nieskazitelny
            wizerunek, za którym jest niedowład organizacyjny i amatorstwo ...
            Ja nie mam żadnych złudzeń ... nasze osiedla zostanie oddane przy dobrych
            wiatrach za rok od dziś i idę o duży zakład ... , że nie mają żadnych szans ani
            ochoty zrobić to w tym roku !!!
            Poza tym jeżeli "nowi" mieszkańcy podpisali z Viterrą umowy na ich
            warunkach ... to oni mogą nas wszystkich robić w balona jeszcze spokojnie przez
            dobry rok ...
            Odsetki karne to defakto maksymalnie 30 dni spóźnienia - a płacenie według ich
            harmonogramu rat - dało im pełny zwrot kosztów ... już dziś ...
            Pozostaje mieć nadzieję , że Viterra nie zwinie żagli ... a o tym mówią w
            mieście ... , że miasto będzie chciało z Viterrą gadać ... ( a podobno branża
            się ich boi i nikt się nie pali do współpracy ...)
            A swoją drogą to lepiej niech oni tego za szybko nie kończą ... - bo jak mają
            robić na wariata, przypadkowymi "fachowcami" i przy zimowych mrozach ... to
            lepiej niech nic nie robią ... bo koszty ich amatorstwa i tak pokryjemy "MY" w
            przyszłym FUNDUSZU REMONTOWYM ...
            Ja osobiście podpisałem umowę w której 9/10 faktów nie zostało przez Viterrę
            dotrzymanych i postanowiłem nie płacić im ani grosza czynszu – dopóki sytuacja
            się nie wyklaruje ... , a już całkiem na marginesie to moi klienci, którzy
            kupili mieszkania u „naszego” „developera” w innych ich inwestycjach ...
            opowiadają o swoich przygodach historie od których włos się jeży ....

pozdrawiam wszystkich MM
            • Gość: pepe Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.04, 11:38
              Cza aby faktycznie to że nie płacisz czynszu bije developera, czy wspólnotę?
              Czyli Twoich sąsiadów :-))
            • estachu Re: Viterra przy Stryjeńskich 30.09.04, 16:22
              innych? masz moze jakies info o Brzozowym Parku?
            • mr.bond Re: Viterra przy Stryjeńskich 01.10.04, 11:14
              Ja nabylem mieszkanie, mieszkam w uroczym osidlu Wichrowy Park i bardzo sobie
              chwale. Wspolnota (Zarzad - tu brawa dla niego) Viterre cisnie. Ale w
              porownaniu z historiami o innych developerach uwazam, ze wypada zdecydowanie
              dobrze.
            • Gość: AFS Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 217.153.164.* 25.10.04, 13:25
              Witam!
              Uważnie przeczytałem Pan uwagi i opinię o Viterra, w skrócie VDP. Z firmą tą
              zwarłem umowę o rezrwację "małego mieszkana", oczywiście koniecznie z
              miejscem postojowym w garażu podziemnym na tzw. osiedlu przy Wiśle. Pred
              tygodniem umowę tą wypowiedziałem, mam nadzieję że skutecznie.
              Podstawowym powodem - brak mojej zgody na wiele istotnych postanowień umowy
              przedwstepnej(zawiera ponad 460 wyrazów, która moim zdaniem zawiera wiele
              klauzul niedozwolonych.
              Proszę Pana o kontakt e-mailowy. Pozdrawiam serdecznie. AFS
              • Gość: Vanessa Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 5.6.* / *.cache.telstra.net 26.10.04, 01:34
                Ja zarezerwowalam mieszkanie w innej nowej inwestycji tego dewelopera na
                Mokotowie przy Madalinskiego. Z tego co wiem nic sie tam nie dzieje, nawet
                pozwolenia na budowe nie ma, i niczego nie mozna sie dowiedziec od Viterry.
                Budowa miala sie rozpoczac w tym roku. Chyba sprobuje wycofac umowe
                rezerwacyjna jesli deweloper probuje wcisnac nielegalna umowe przedwstepna.
                Prosze podac adres email. Chcialabym podyskutowac z Panem.
    • Gość: m Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: *.acn.pl 01.09.04, 22:58
      ruszyła na nowo wasza budowa, postawiono nowe rusztowania, będzie tynkowanie
      • Gość: ? Re: Viterra przy Stryjeńskich IP: 213.17.172.* 09.09.04, 10:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka