Dodaj do ulubionych

SBM VISTULA

IP: 57.67.23.* 10.08.04, 11:03
Bede wdzieczna za info dotyczace SBM VISTULA a szczegolnie ich nowej
inwestycji na Lowickej (czy to prawda ze juz sprzedali wszystkie
mieszkania?). A moze macie info o agencji ktora sprzedaje mieszkania w
apartamentowcu z 2003 roku?
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zawiedziony Re: SBM VISTULA IP: 193.111.166.* 11.08.04, 12:35
      Nie ludz sie ze kupisz u nich mieszkanie, organizuja spendy na ktore zapraszaja
      ludzi z zewnatrz stwarzajac pozory ze sprzedaja swoje mieszkania na rynku.
      Tymczasem prawda jest taka ze sprzedaja to albo swoim znajomkom albo tym kto
      lepiej posmaruje (tak podejrzewam). Sam kiedys probowalem kupic legalnie i
      teraz musze sobie szukac gdzie indziej. Mieszkania te sa kupowane glownie przez
      ludzi ktorzy robia na tym deal, jak nie iwerzysz to sie przejedz i zobacz w ilu
      oknach sie pali swiatlo wieczorem :) Te mieszkania sa kupione za cene ok 2800
      (jakis czas temu) a teraz nabieraja ceny. Jesli chodzi o mieszkania z rynku
      wtornego to nalezy spodziewac sie wkrotce wysypu z ulicy Lowickiej
      prawdopodobnie 6-7 tys za metr a moze i wiecej (w zaleznosci od popytu i
      standardu wyposazenia)
      • Gość: Aga Re: SBM VISTULA IP: 57.67.23.* 11.08.04, 13:14
        Dzieki za odpowiedz.
        Mieszkam blisko Lowickiej (wynajem) i tez widze ze duzo mieszkan jest pustych.
        A ze budynek bardzo mi sie podoba, probowalam poszukac wolnych lokali (kupno).
        Ostatnio pojawiaja sie ogloszenia na rynku wtornym ale ceny sa powalajace..a
        tak swoja droga to nawet mieszkania w nowym, dopiero budowanym segmencie obok
        sa juz wykupione od poczatku 2003 roku.
        szkoda ze jak pojawia sie taka perelka budowlana to zarezerwowana jest ona
        tylko dla "wtajemniczonych"

a slyszales cos moze o innych ciekawych inwestycjach na starym mokotowie? czy
        szukalbys raczej na rynku wtornym?
        pozdrawiam
        • janekpis Re: SBM VISTULA 11.08.04, 13:33
          witam,
          Również potwierdzam informacje, że Vistula to jakas dziwna banda. Moi znajomi
          interesowali się tymi mieszkaniami, i dzwonili pytać o ofertę jeszcze na
          etapie - kiedy wykonawca nawet dziuty w ziemi nie wykopał. Otrzymał
          informacje,że wszytskie mieszkania są już wykupione. Stwierdził, że to chyba
          dziwne, że nna etapie kiedy budowa nie ruszyła, przy dzisiejszej kokurencji - a
          Vistula już wszystko sprzedała. Usłyszał - "No widzi Pan - tak jakos nam się
          poszczęściło...".
          Tak więc lepiej się nimi nie interesować - bo to prawda, że robia jakieś lewe
          interesy!!!!
          • Gość: gość Re: SBM VISTULA IP: 213.17.172.* 11.08.04, 13:49
            Dlaczego zaraz lewe interesy - po protu wybierają osoby, którym mają ochotę
            sprzedać mieszkanie - takie życie.
            • janekpis Re: SBM VISTULA 11.08.04, 14:37
              piszę lewe interesy - bo słyszałem też o tym jak to budowali - jak chcieli
              wykosić sąsiadów i jak kręcili - ale co tam, już i tak nie można kupić - więc
              nie mamy o co się martwić :)

Jeśłi chodzi o Mokotów - to też szukam, ciekaw jestem Dom Development na Dobrej
              zaczyna budowę - ale sam nie wiem czy lokalizacja do końca mi odpowiada,
              Ma tez Bukowinska Development - na Bukowińskiej - ale tam to ja raczej na pewno
              nie.
              mam zamiar spradzić tez Catalinę - ale to już dalej ciut bo na Sadybie. Projekt
              nazywa się Przy Bernardyńskiej Wodzie. na razie wiem tylko tyle, że ceny z
              metra od 1000 -1500 USD.
              jak będziesz miała jakieś informacje - albo możesz polecić coś ciekawego - z
              góry dziękuje!!!
              • Gość: Aga Mokotow - inwestycje IP: 57.67.23.* 11.08.04, 14:59
                Mnie najbardziej zaciekawila inwestycja na Wiktorskiej 8 (kolo Pulawskiej).
                Buduja nowy apartamentowiec i maja jeszcze troche wolnych mieszkan. Problem
                tylko w tym ze mieszkania sa duze (92 i 102 m kw.). Cena wyjsciowa to 5000 + 7%
                vat. Ale jak zapewnia bardzo mila Pani to cena do negocjacji ;)
                Interesujaca tez jest inwestycja Marvipolu - Kazimierzowska/Rozana. Szkoda
                tylko,ze prace sa wstrzymane - brak zgody na budowe tak wysokiego budynku.
                A wracajac na chwile do Vistuli - mieli budowac tez na Narbutta/Kieleckiej. Z
                tego co wiem, we wrzesniu 2003 mieli juz pozwolenie na budowe i szukali
                chetnych (cena byla dwuczlonowa - najpierw kupowalo sie ziemie a potem
                mieszkanie). Inwestycje przerwano - brak zgody (teren zajmuje obecnie
                przedszkole).

Dlatego coraz bardziej sklaniam sie do rynku wtornego Starego Mokotowa.
                Pozdrawiam serdecznie

• Gość: Magda Re: Mokotow - inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:02
                  Czy jest ktoś na forum kto kupił lub jest zainteresowany kupnem mieszkania na
                  Wiktorskiej 8 ?? Gdzie można się czegos dowiedziec na ten temat??
              • Gość: mam 2 mieszkania co ty bredzisz janku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:59
                nikogo tam nie wykosili. sasiedzi za duzo chcieli od spoldzielni za pozwolenie
                na budowe, wiec dostali fige z makiem.
          • Gość: mam 2 mieszkania janku nim cos napiszesz sprawdz o czym piszesz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 18:57
            kupielem sobie mieszkanie w tym budynku. Lopaty wbili w pazdzierniku, a ja
            mialem zaklepane mieszkanie juz w maju. Nie wiem czy wiesz, ze na kolejna
            inwestycje Vistuli, mimo iz sie jeszcze nie rozpoczela tez juz jest ustawiona
            kolejka rezerwowych. moze to dziwne ale tak jest. Bo buduja tanio, w dobrych
            punktach i w bardzo wysokom standardzie. To jest tajemnica sukcesu.
          • burdelini Banda???? Znasz ich???? 22.02.05, 14:32
            witam,
            > Również potwierdzam informacje, że Vistula to jakas dziwna banda. Moi znajomi
            > interesowali się tymi mieszkaniami, i dzwonili pytać o ofertę jeszcze na
            > etapie - kiedy wykonawca nawet dziuty w ziemi nie wykopał. Otrzymał
            > informacje,że wszytskie mieszkania są już wykupione. Stwierdził, że to chyba
            > dziwne, że nna etapie kiedy budowa nie ruszyła, przy dzisiejszej kokurencji -a
            > Vistula już wszystko sprzedała

To, że ktos nie chce mieć twoje znajomego za sasiada nie oznacza od razu, ze to
            banda. Ja natomiast potwierdzam, ze do Vistuli zawsze było się ciezko dostać,
            ponieważ buduja znacznie taniej niz reszta developerów.
        • Gość: jola Re: SBM VISTULA IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 19:53
          A może ktoś coś wie o inwestycji EKOPARK przy Wołoskiej? To też Stary Mokotów.
          Jak tam się mieszka, a najpierw kupuje, jakie są ceny
        • Gość: lider Bo sa pod wynajem IP: 217.153.143.* 21.02.05, 18:40
          Mam tam mieszkanie i wiem coś na ten temat.
          • Gość: jola Re: Bo sa pod wynajem IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 20:19
            ale co konkretnego wiesz? Jak tam kupić mieszkanie i co nowego będą budować.
            Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka