Dodaj do ulubionych

A dobre koszule męskie?

15.05.25, 09:56
Od jakiegoś czasu mąż obserwuje spadek jakości koszul. Marki, które kiedyś produkowały świetne, albo chociaż bardzo dobre, produkty (Emmanuel Berg, linia premium Vistuli (Lantier? już nie istnieje), sama Vistula), nie spełniają już wymagań.

Polećcie firmę, której białe koszule (albo konkretne modele):
- są ze 100% bawełny
- są nieprzezroczyste
- da się porządnie wyprasować (ale całkiem na gładko)
- są produkowane w kroju slim fit

Oprócz ww. marek, mąż wypróbował internetowo Miller (przyszła niedoprasowana już w pudełku) i Eton - kupa kasy, a efekt średni). Chodzi też po wszystkich powszechnie dostępnych sieciówkach.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 09:58
      Zostawiam wpis taktyczny, mąż też szuka :p
    • wena-suela Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 10:35
      Serio, szukacie mężom koszul?? Mój ma zawsze ładne i wyprasowane, ale zupełnie mnie nie interesuje skąd się takie biorąwink
      • turzyca Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 10:49
        To zrób forumkom uprzejmość i spytaj się go, gdzie nabywa koszule.
        • asfiksja Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:52
          Popieram, takie z polecenia bezpośredniego użytkownika to nawet lepiej.
      • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:10
        Mój sam szuka, ale dzieli się ze mną koszulową frustracją, rozmawiamy po prostu 😅 więc jeśli mogę mu w tym poszukiwaniu pomoc, to dlaczego nie? Dla zasady?
        • magamaja Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:22
          To tak jak u nas smile

Tylko ja mu te koszule na dodatek piorę surprised Wprawdzie uwielbiam robić pranie, a on za to sprząta kocie kuwety, no ale jak to tak nowoczesna kobieta ma się zajmować koszulami męża! wink
          • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:28
            A, piorę też często, ale swetrów już mi prac nie daje, po tym jak mu kaszmiry skurczylam do rozmiaru pasującego na siedmiolatkę😅😅😅
          • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:31
            Ja tez piore. Prasujemy sobie nawzajem, kto akurat ma czas, ale on uwaza ze robi to lepiej. Ja sie z nim zgadzam big_grin
            • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:32
              Ja nie prasuję wcale i nic, jestem w tym tak beznadziejna, że właściwie nie ma różnicy przed i po moim prasowaniu 😅
              • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:40
                Ooo, ja jestem wielka milosniczka prasowania. Z prac domowych pranie i prasowanie to moj numer jeden.
                Moja polka z chemia do bialego, kolorowego, delikatnego i welnianego i jeszcze kazdego innego zajmuje wiecej niz kosmetyki w lazience big_grin
                Mam octy zapachowe, mydelka galasowe, wybielacze, odbarwiacze, krochmale, odplamiacze, odklaczacze, grzebyki do wyczesywania swetrow i rolki do wlosow. Plyny do plukania, chusteczki do suszarki wybieram rownie starannie jak perfumy big_grin
                Czasem mnie mama lub siostra prosza, zebym im swetry na spa wziela, bo po moim praniu wygladaja lepiej niz przed. Ja to serio uwielbiam big_grin
                Dla odmiany nienawidze myc podlog na przyklad i zabieram sie za nie z wielkim bolem, kiedy juz patrza blagalnie wink
                • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:45
                  Mam koleżankę taka, jak ty 😂 Włoszka mieszkająca w Holandii, przywozi chemię piorąco-pachnąca z IT w bagażniku, bo miejscowa jej nie zadowala 😅😅
                  • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:52
                    Zawsze wioze z wloch chemie
                    Jadac przez niemcy zgarniam jeszcze proszki big_grin
                    • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:55
                      A mnie ta włoska chemia masakruje, za bardzo to wszystko jest wypachnione. Wolę zapachy delikatniejsze a najlepiej żeby w ogóle wietrzały w cholerę:p
                      Jakiś czas temu odebrałam od teściowej z piwnicy moje ciuchy, które leżały tam w pudłach 7 lat! I nadal pachniały jak świeżo wyprane :p
                      • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 12:03
                        I to jest Jakiś czas temu odebrałam od teściowej z piwnicy moje ciuchy, które leżały tam w pudłach 7 lat! I nadal pachniały jak świeżo wyprane :p

O i to jest najlepsza rekomendacja big_grin
              • bywalec.hoteli Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:41
                szarmszejk123 napisał(a):

> Ja nie prasuję wcale i nic, jestem w tym tak beznadziejna, że właściwie nie ma
                > różnicy przed i po moim prasowaniu 😅

Koszule kupuje sobie mąż zawsze sam. Dobra żona zaś nie tylko pierze, prasuje te koszule, jak i dba o to by były zawsze nieskazitelne i nienaganne, by jej mąż mógł wyglądać świeżo, elegancko i schludnie.
                • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:43
                  Cisza, złą żona jestem, bo nie tylko wcale mnie to wszystko nie obchodzi, ale dodatkowo to mąż prasuje moje rzeczy 🤷
                  • szarmszejk123 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:45
                    Cusz*
                  • bywalec.hoteli Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:49
                    szarmszejk123 napisał(a):

> Cisza, złą żona jestem, bo nie tylko wcale mnie to wszystko nie obchodzi, ale d
                    > odatkowo to mąż prasuje moje rzeczy 🤷

No to Giuseppe ma pecha big_grin
      • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:21
        wena-suela napisał(a):

> Serio, szukacie mężom koszul??

Serio big_grin
        I nie tylko koszul.
        Ja uwielbiam zakupy, a on nienawidzi. Wszyscy szczesliwi

Mój ma zawsze ładne i wyprasowane, ale zupełnie
        > mnie nie interesuje skąd się takie biorąwink
    • kotejka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:10
      Zajrzalam do szafy starego. Te biale slim fit ma od sasa do lasa. Eton, olymp, tm lewis, riley, zara, simon carter. Na rozmiar, kroj, tkanine bardziej patrze, niz na marke smile
      Moj syn od studniowki ma najukochansza biala koszule z zary wlasnie. Miesisty bialy zakard. Swietna jest
      Btw do koszul bardzo polecam ten krochmal w spraju, ladnie sie prasuja i ladnie trzymaja formę.
      • magamaja Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:17
        Dzięki wielkie!
        A ten krochmal mu od razu podrzucam, może rozwiąże prasowalnicze frustracje big_grin
    • bywalec.hoteli Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 11:39
      Ja jestem team Wólczanka, Vistula i Bytom. W kręgu zainteresowań miałbym też Próchnik. Polskie koszule są super. Z tym, że od czasu pandemii noszę dużo mniej koszul i dużo rzadziej kupuję. Mówisz, że Vistula się pogorszyła? Kojarzę jeszcze linię Vistula Red. Lantier czy Lambert od Wólczanki nigdy jakoś mnie nie uwiodły.
      • magamaja Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:38
        Mąż porównuje stare koszule z tymi nowymi i zdecydowanie widać spadek jakości. Oczywiście nie wykluczam, że poszczególne modele mogą być lepsze i gorsze.
    • danaide2.0 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:15
      Stenströms są z genialnej bawełny. Mam jedną, damską, prasuje się sama.
      Mam dwie Crew Clothing Company, bardzo je lubię, grubsza, taka aksamitna w dotyku bawełna, która się też się bardzo lekko prasuje.
      Ted Baker też jest fajny w dotyku i ma ciekawy design.

Chciałam nawet zakładać wątek, co dobrego kupujecie mężom, ale ostatecznie i tak muszę polegać na własnym szczęściu i osądzie.
      • magamaja Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:39
        Bardzo dziękuję za polecenia!
    • mayolijka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:43
      Linia Lambert z Wólczanki, jeśli chodzi o białe koszule. Na mojego wprawdzie tylko to pasuje, bo ma bardzo długie ręce, ale są ok. Prasują się doskonale.
      • mayolijka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 15:47
        Nie, pomyłka! Lambert to było dawno. Teraz nosi koszule Lavard i to one są ok.
    • wakacje_50 Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 17:40
      U mnie nadal Wólczanka
    • andace Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 18:26
      Sprawdziłam i z polskich marek mąż nosi koszule Wólczanki, Vistuli i Lantier, ale tylko z egipskiej bawełny i najlepiej żeby była two ply.
      Nieważne jakiej firmy ale większość koszul to właśnie egipska bawełna two ply, nie kurczą się, dobrze wyglądają nawet po kilku latach noszenia.
    • eva_evka Re: A dobre koszule męskie? 15.05.25, 20:47
      Zobacz koszule Desoto. One praktycznie nie potrzebują prasowania. Po kilku godzinach dalej wyglądają bardzo dobrze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka