Dodaj do ulubionych

AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW

IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 21:24
16 wrzesnia jest spotkanie w Palacu Kultury o 10.00 na IV pietrze.
Nie pozwolmy aby autostrada przebiegala przez nasza dzielnice.
Chronmy Las Kabacki!!!!!!!!!!!
Mamy duza szanse aby ten projekt zostal skazany na niepowodzenie.
Niech ona powstanie ale z dala od osiedli mieszkaniowych.
Im wiecej osob przyjdzie i zlozy swoj szanowny podpis tym lepiej
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: *.chello.pl 12.09.04, 23:57
      Bedzie autostrada i nic nie zrobisz, moj kolega zajmuje sie planami budowy tej
      arterii - mówi że jest ciśnienie - mają niedługo zacząć.
    • shamway Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW 13.09.04, 06:28
      Las Kabacki !?!?!?!?! Czy ty człowieku wogóle wiesz gdzie będzie szła ta
      autostrada ????? - Uwierz nie przez las kabacki.....

Nie rozumiem takich ludzi - to ten sam typ który zatrzymuje budowę elektrowni
      atomowych - choć te są bezpieczniejsze dla środowiska...
      Przecież ta autostrada odciąży całe miasto a więc i tobie ułatwi życie !!!! a
      co ci przeszkadza tunel parę metrów pod ziemią !!!!

A METRO ci nie przeszkadza ???? - Tam dopiero powinny powstawać drgania i
      chałas.... a autostrada.... i tak ma biec jeszcze pod metrem....

Ludzka głupota nie ma granic...
      • derbeste Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW 13.09.04, 11:54
        Niestety ludzie myślą kategoriami nie dłuższymi niż czubek ich własnego nosa.
        Mieszkańcy Ursynowa są za ale nie na Ursynowie, Bemowa za ale nie na Bemowie
        itd.
        Tu nie ma żadnych przekrętów, autostrada miała być tam w planach od wielu lat.
        Nikt nikogo niczym nie zaskoczył.

Warszawa potrzebuje nowoczesnego sytsemu komunikacyjnego, do którego zaliczyć
        trzeba obwodnicę, której częścią będzie bięgnący fragment autostrady / drogi
        ekspresowej??
        Głównym celem powinno być wyprowadzenie ruchu samochodowego (głównie tranzyt)
        poza miasto.
        Uważam, że poza opleceniem miasta obwodnicą-ami (świetnym przykładem może być
        rozwiązanie z Monachium - 2 tzw. "Ringi" wokół miasta), należy rozważyć tzw.
        szybką komunikację szynową (pod)miejską, np. ruch szynowy łączący przedmieścia
        W-wy z centrum. Aż prosi się o takie rozwiązanie na połudnowych i północnych
        arteriach miasta (Puławska i Al. Krakowska oraz przedłużenie linii tramwajowej
        na Bielanach aż do Łomianek).
        Im więcej ludzi przesiądzie się do komunikacji miejskiej, tym mniejszy ruch
        będzie w samym mieście (wyeliminujemy sporo jeżdżących tylko do pracy i z
        powrotem).
        Jestem ciekawy czy jest gdzieś taki system rozważany
    • Gość: As Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 13:24
      spadaj idiotko...
    • Gość: jan Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: *.hartwig.pl 13.09.04, 15:05
      Ciekawe dlaczego autostarda nie przebiega przez Berlin, Poznan, i inne miasta
      polskie tylko ktoś się uparł ze musi przebiegać przez Warszawę i Bemowo. Proszę
      sobie wyobrazić jakie to koszty. (tunel, wykup działek) itp.
      • Gość: gienadij Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: 12.21.160.* 13.09.04, 15:21
        na calym swiecie obwodnice sa uwazane za pozytywne rozwiazania tylko nie w
        Polsce, my zawsze musimy byc madrzejsi.
        no coz , widac to na kazdym kroku.
        gienadij z Ursynowa
    • Gość: jacek Jakie uzasadnienie, że przez Ursynów IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 15:39
      Nigdzie nie mogę znaleźć uzasadnienia dla przebiegu autostrady A2 przez
      Ursynów. Dlaczego nie może ona przebiegać kilka, kilkadziesiąt kilometrów od
      Warszawy na południe i łączyć się ze stolicą jakąś ekspresową drogą dojazdową.
      Gapiąc się na plan który znalazłem w internecie
      (www.gddkia.gov.pl/html/img/programy/pba2003.pl.jpg) i inne mapy po
      prostu tego nie rozumiem (na marginesie nie jestem mieszkańcem Ursynowa)
    • dc22 Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW 13.09.04, 15:46
      ja tylko z malym koreferatem:)
      szukajac miejscowki dowiadywalam sie ze ma biec jakas trasa obok interesujacego
      mnie osiedla - do mnie nalezala decyzja kupie czy nie i jaki wplyw na to bedzie
      miala wspomniana trasa.
      dlatego troche mnie dziwi (hm, no moze drazni) jesli ktos kupil mieszkanie w
      pblizu planowanej podobno od lat trasy a teraz protestuje

ale jestem obok, wiec moze za malo rzeczy rozumiem.....
      • Gość: de' Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 16:22
        Autotrada ma byc i koniec. Planowana była przez Ursynów od lat 70-tych. Mimo,
        że mieszkam w poblizu jetem ZA !!!!
        • dc22 Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW 13.09.04, 16:27
          glos wolajacego na puszczy:)))

pozdrawiam
        • Gość: ja Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: 217.153.92.* 14.09.04, 16:27
          A ja mieszkam jeszcze blizej planowanej autostrady i uwazam to za duzy
          blad...wcielac plany sprzed 40 lat w zycie gdy tyle rzeczy tu sie zmienilo. To
          co sie dotknie to wartosc mieszkania ale poniewaz mieszkasz w wielkiej plycie
          to pewnie nie odczujesz tego za bardzo.Niestety Polacy ucza sie na bledach i
          dostrzega to po kilkunastu latach:-( Zal mi tych ktorzy nie beda mieli tunelu i
          Lasu Kabackiego( gdy opadna wody gruntowe zacznie usychac)
          • Gość: ZA A2 na ursynowie Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 14.09.04, 17:27
            A co się zmieniło?
            Po to są plany aby potem do nich się dostosowac a nie kupić mieszkanie za psie
            pieniądze licząc, że autostrada nie powstanie.
            Każdy miał wybór. Jeżeli były plany poprowadzenia autostrady przez Ursynów to
            ten, kto nie chciał w pobliżu niej mieszkać lokal kupił w innej dzielnicy.
            A wy chcecie teraz tych ludzi oszukać.
            Jak mi nie podoba się lokalizacja mego mieszkania to je sprzedam i kupię drugie
            gdzie indziej.
            Zróbcie to samo a nie ciągle byście tylko protestowali.
            • Gość: karol Re: AUTOSTRADA PRZEZ URSYNOW IP: 62.29.199.* 14.09.04, 21:53
              Będę miał 250 m od domu ale jestem ZA (ZA, ZA, ZA, ....). Mam takie prawo by
              być ZA. Jak ktoś chce ciszy i spokoju niech się wyprowadzi do Puszczy
              Kampinowskiej lub Wilgi (byle daleko od drogi na Maciejowice). O autostradzie
              wiadomo było od dawna i jak ktoś liczył, że do tego nie dojdzie, niech nie ma
              teraz pretensji, że jednak jest szansa. Zresztą z KEN'u i tak nie będzie zjazdu
              na autostradę, więc osobiście niewiele skorzystam ale nadal jestem ZA. Pamiętam
              protesty przeciw Trasie Toruńskiej a dziś wszyscy gotowi są nadłożyć drogi by
              móc z niej skorzystać. Znajomi dostali nowe okna i teraz jest ciszej niż w
              czasach gdy w oddali za oknami od czasu do czasu walił jedynie podmiejski z
              Woli do Legionowa.
              Pozdrawiam wszystkich mieszczuchów - karol
              • Gość: dudu ZA autostradą przez Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 23:26
                jestem za, za ZA......................
                • Gość: marek SMRÓD, HUK i WIBRACJE - JESTEM ZA, ZA, ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 00:26
                  A co mam prawo być ZA.

Smród bedzie wypuszczany z tunelu.

Tiry i inne złomowozy to nie gładko poruszjące
                  się wagony po szynach. Bedzie dudniło.

A najlepiej żadnego tunelu tylko puscić w poprzek.
                  • shamway Re: SMRÓD, HUK i WIBRACJE - JESTEM ZA, ZA, ZA 15.09.04, 06:21
                    ?????? Pociąg ????? Cichszy niż Ciężarówka

A WIDZIAŁEŚ TY KIEDYŚ POCIĄG ????? :D:D:D
                    Zejdź na stację metra i wsłuchaj się w ten ciepły pomruk zbliżającego się
                    składu.... ( Trochę chociaż myślcie o tym co piszecie )

A na odpowadzanie spalin to są odpowiednie technologie... i uwierz taki tunel
                    nie został by dopuszczony do użytkowania gdyby nie spełniał ostrych i już
                    EUROPEJSKICH (niezapominajmy ! :) ) norm.

Ludzie i przedewszystkim jednego nie rozumiem czego wy sie nie zgadzacie na
                    tunel !?!?!?!?! :) jeszcze wm sie uda zablokować tunel i puszczą wam autostradę
                    na powierzchni... :):):) Wtedy będziecie mogli swoim dzieciom opowiadać:

- Tak... (wrrrrr...) to ja ra...(wrrrrr....) razem z mat...(wrrrrr...) matką
                    prote...(Bruuummm..) prote....(Tiiiiiiiidddiiii...) protestowaliśmy :):):):)

Będzie co wspominać, ludzie nie cofajmy sie :)
                    • Gość: BOB Re: SMRÓD, HUK i WIBRACJE - JESTEM ZA, ZA, ZA IP: *.ichip.pw.edu.pl 15.09.04, 08:29
                      Ty Shamway to jakis maniak jestes. Wybrales se mieszkanie w najbardziej
                      bezsensownej lokalizacji (skrzyzowanie Pulawskiej i Rzymowskiego). Tyle ze
                      ladnie sie nazywa, co? "Po mieszkanie na wyscigi" - tyle, ze chyba samochodowe.
                      Zes taki amator smrodu samochodowego?
                      Nuworysz jeden....
                      • Gość: papa AUTOSTRADA - JESTEM ZA, ZA, ZA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 08:42
                        jak wyżej
                        • shamway Re: AUTOSTRADA - JESTEM ZA, ZA, ZA 15.09.04, 08:57
                          ?????? Niewiedziałem że tam sobie wybrałem mieszkanie.... Muszę chyba poczytać
                          lepiej umowę... myślałem że na Kabatach... przy lesie....

Kurcze czego to się człowiek na forum może dowiedzieć :):):)

A fanem spalin nie jestem a jedynie zdrowego rozsądku...
                      • shamway Re: SMRÓD, HUK i WIBRACJE - JESTEM ZA, ZA, ZA 15.09.04, 08:59
                        A i przy okazji słownik sobie poczytaj i zasady poprawnej pisowni, no i nie
                        używaj słów których nie rozumiesz...
                        • Gość: Ewa A którędy na Urysnowie ma ta autostrada przebiegać IP: 193.111.233.* 15.09.04, 09:10
                          słyszałam o tunelu pod Płaskowicką a co poza tym?
                          • Gość: papa TAK, TAK, TAK dla autostrady na Ursynowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 15:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka