Gość: darik IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.09.04, 11:20 Czy zagląda na forum ktoś, kto interesuje się tą inwestycją???? Szukam potencjalnych przyszłych sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: 193.111.166.* 24.09.04, 12:18 Co to za inwestycja.Mogę uyskać więcej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.09.04, 16:53 To jest inwestycja PBM Południe na Bemowie przy Forcie Bema od Obrońców Tobruku. Budowa jest już zaawansowana, ma być skończona w przyszłym roku ok. sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:59 Ja jestem zainteresowany, ale trochę sięzaniepokoiłem po przeczytaniu postów na jakimś małym forum adres chyba zielone.mili.pl i sam nie wiem co robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.cchbc.com 29.09.04, 11:32 czy wiesz ile mieszkan jest jescze wolnych? jaki jest koszt za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem 29.09.04, 12:24 Gość portalu: gosia napisał(a): > czy wiesz ile mieszkan jest jescze wolnych? jaki jest koszt za metr? Nie wiem ile jest jeszcze wolnych mieszkań. Ja się zdecydowałam. Koszt metra niewiele ponad 4.000. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11826409 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.09.04, 15:09 No w końcu ktoś się odezwał na forum :-)) - już myślałam, że nikt tutaj nie zajrzy z zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem II... Ja dalej mam spore wątpliwości - głównie związane z planowaną (nie wiadomo na kiedy) trasą S-N. Ma przebiegać za halą Legii i po skosie przybliża się do Fortu. Od początku budynku ZM II (przy wjeździe na osiedle)jest w odległości ok. 120 metrów. Niby nie tak zaraz pod oknami, ale jednak :-(((. Panie z PBM rzeczywiście niewiele mówią na ten temat, ale ja dokładnie obejrzałam plan zagospodarowania przestrzennego z gminy i tereny pod trasę są wyraźnie zarezerwowane. Ale poza tym miejsce jest ładne, projekt budynku też... Jak Wam się wydaje, czy taka odleglość do trasy ekspresowej to będzie uciążliwe????? Odpowiedz Link Zgłoś
vondas Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem 29.09.04, 20:06 Najlepiej pójść sobie w pobliże takiej trasy i zobaczyć.. Wydaje mi się, że to też zależy od tego z której strony ma się okna.. Moje nie wychodzą na tamtą stronę, więc nie sądzę, żeby to było mocno uciążliwe. Zresztą w Warszawie nie ma miejsc idealnie cichych. Sam fakt, że masz ładny widok dzisiaj też nie znaczy, że za rok będzie taki sam. W oka mgnieniu stawia się nowe budynki w bardzo nieznacznych od siebie odległościach. Czy to na pewno jest tylko 120m?? Gość portalu: darik napisał(a): > No w końcu ktoś się odezwał na forum :-)) - już myślałam, że nikt tutaj nie > zajrzy z zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem II... > > Ja dalej mam spore wątpliwości - głównie związane z planowaną (nie wiadomo na > kiedy) trasą S-N. Ma przebiegać za halą Legii i po skosie przybliża się do > Fortu. Od początku budynku ZM II (przy wjeździe na osiedle)jest w odległości > ok. 120 metrów. Niby nie tak zaraz pod oknami, ale jednak :-(((. Panie z PBM > rzeczywiście niewiele mówią na ten temat, ale ja dokładnie obejrzałam plan > zagospodarowania przestrzennego z gminy i tereny pod trasę są wyraźnie > zarezerwowane. > > Ale poza tym miejsce jest ładne, projekt budynku też... > > Jak Wam się wydaje, czy taka odleglość do trasy ekspresowej to będzie > uciążliwe????? > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.eranet.pl 30.09.04, 09:30 Witam, Zielone Mieszkanko jest tez moim wymarzonym... Ja tez mam watpliwosci - wiec drążę temat z każdej strony. 1. Autostrada ma przebiegać dywizjonu 303 do Armii Krajowej, z tego co wiem to odległość ok. 1 km, nie 120 metrow - PLS o więcej szczegółowych info na ten temat. Poza tym to ma byc trasa szybkiego ruch , jako dojazdówka do A2. (sporo info znalazłam w google - szukaj Nowa autostrada Bemowo) 2. Bardziej nurtuje mnie kwestia zabudowy sąsiednich działek - z tego co wiem ZMII, ma być otoczone z każdej strony!!! Sprawdzałam południowego sąsiada i b. miła babka od tego developera przesłała mi plan zagospodarowania ich działki. 3. Tu pojawia się moj kolejny dylemat - bo nie wiem które mieszkanie wybrać - wychodzi na to, że z każdej strony - wykluczając tę od Obr. Tobruku - będą za chwilę okna sąsiadów w odległości ok 20m. 4. Treść umowy - jest moim zdaniem dość niekorzystna - zwróćcie uwagę na punkty o korekcie ceny lokalu przy zmianie stawki VAT i podwyżce mat. budowlanych. 5. Ciekawi mnie które mieszaknia Wy wybieracie - pls podajcie np. numer mieszkania mam ten plan to sobie sprawdzę. Mam tam swoją rezerwację także nie wejde w obszar waszych zainteresowań. Proszę o podjęcie dyskusji na temat.... Serdecznie pozdrawiam, Agi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:57 Agnieszko, mam prosbe...czy mozesz mi powiedziec czy mowicie o osiedlu budowanym przez Pekao Develop. przy Obroncow Tobruku...czy przez innego developera? Nieczesto tu zagladam...wiec gdybys mogla mi odpisac to napisz na adres sorte@op.pl Bardzo mnie to intereuje, jako ze moj ex kupil tammieszkanie...rozstalismy sie i ja takze zamierzam tam zainwestowac pieniadze...problem polega n atym, ze nie jestem pewna ktorego developera wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmxc Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.eranet.pl 12.10.04, 13:35 Witam Właśnie dzisiaj sie zdecydowaliśmy ( ja i moja lepsza połowa) na mieszkanie w ZMII. Do piątku mamy rezewację. Trochę nam miny zrzedły po przeczytaniu forum mieszkańców ZMI (te usterki)ale ... gdzie budują idealnie???? Niech ktoś mnie poprze, bo pakujemy się w ogromny kredyt i śnimy po nocach jakieś okropne rzeczy :-)))))) Krzychu i Łania (przyszli-chyba-sąsiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ajq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:02 Również tam zamierzam zamieszkać. Pozdrawiam i do zobaczenia na "naszym osiedlu" :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.09.04, 15:44 Agi: piszesz o przedłużeniu Armii Krajowej i to rzeczywiście jest daleko od ZM II. Ja piszę o tzw. łączniku S-N (nazywa się to na planie Trasa Ekspresowa N-S Lewobrzeżna (ona ma przebieg pn-pld, a Armii Krajowej wschód-zachód). To przedłużenie AK jest już pewną inwestycją, natomiast ten łącznik S-N nie ma jeszcze ponoć wyznaczonego terminu realizacji (ponoć rezerwy gruntowe robi się na 50 lat;-))) Co do VAT-u to chyba sporo developerów się tak zabezpiecza - w ZM II nie powinno to być zagrożeniem, bo w obowiązującej teraz ustawie VAT na mieszkania przewidziany jest 7% do końca 2007, a na materiały bud. to już i tak jest wyższy od wejścia to Unii. Vandas: Ta odległość ok. 120 m od planowanej trasy S-N do początku budynku przy wjeździe na osiedle to tak mniej więcej wychodzi z planu zagospodarowania przestrzennego. Może to też być ok. 130 m, bo ja tak dokładnie nie wiem, w którym miejscu zaczyna się budynek ZM II, ale myślę, że rząd wielkości jest taki jak podałam. Ten budynek jest i długi i ma te dwie „odnogi” na północ, więc do konkretnych mieszkań ta odległość się zwiększa. Można sobie to zobaczyć tak mniej więcej w terenie: na wprost od wyjazdu z ZM II widać duży zielono- żółty budynek – przed nim są niezabudowane tereny i to tamtędy ma biec ta nieszczęsna droga. W lewo od wyjazdu z ZM II Obrońców Tobruku wchodzi w łuk i za ok. 60 m znowu w łuk – tam po prawej stronie drogi jest łąka – teren najwyraźniej zarezerwowany pod trasę. Na planie wygląda to tak, jakby ta trasa miała być prawie styczna do tego drugiego łuku (jest w odległości niecałych 10 m od drogi). Ale to nie powinno być aż takim problemem, bo przed ZM II będą budynki, które zadziałają jak ekran. Co do usterek, o których można przeczytać na forum ZM I to rzeczywiście nie są zbyt zachęcające, ale prawda jest chyba też taka, że nieczęsto niestety są mieszkania bezusterkowe... Dla mnie i tak największym problemem jest ta trasa pomimo tego, że nie wiadomo kiedy będzie, ale ja chcę kupić mieszkanie „docelowe” i dlatego jest to dla mnie ważne żeby mi nic nie wyrosło takiego w sąsiedztwie ;-(((!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:33 Z tą trasą to naprawdę może być problem jeśli byłaby tak blisko, choć gdzieś przeczytłem, że to o czym piszesz jest negatywnie opiniowane przez gminę. Może był ktoś w urzędzie i oglądał plan zagospodarowania terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.10.04, 15:54 Te informacje o przebiegu trasy które mam i które zamieściłam na forum, są właśnie z Urzędu Gminy z planu zagospodarowania przestrzennego. Może ktoś dowiedział się czegoś innego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guzik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: 217.11.129.* 26.11.04, 12:47 Zapraszam : www.bemowa.pl/drogowe.html Informacje na temat trasy N-S. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek00 Salon " PRZYTULNY DOM " 09.11.04, 13:51 Szanowni Państwo! W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim: · Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz · Rolety, Verticale, Żaluzje · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax · Meble sosnowe Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty ! Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .ZapraszamY Re: Salon " PRZYTULNY DOM " juz OTWARTE IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 15:02 Szanowni Państwo! SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY ! w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce) Bogata oferta : Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz Rolet, Verticali, Żaluzji Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia Mebli sosnowych Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach ! Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie produkty ! zapraszamy na naszą stronę www.przytulnydom.com Serdecznie ZAPRASZAMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś