Dodaj do ulubionych

Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem II

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.09.04, 11:20
Czy zagląda na forum ktoś, kto interesuje się tą inwestycją???? Szukam
potencjalnych przyszłych sąsiadów!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: 193.111.166.* 24.09.04, 12:18
      Co to za inwestycja.Mogę uyskać więcej informacji?
      • Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.09.04, 16:53
        To jest inwestycja PBM Południe na Bemowie przy Forcie Bema od Obrońców
        Tobruku. Budowa jest już zaawansowana, ma być skończona w przyszłym roku ok.
        sierpnia.
        • Gość: majq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:59
          Ja jestem zainteresowany, ale trochę sięzaniepokoiłem po przeczytaniu postów na
          jakimś małym forum adres chyba zielone.mili.pl
          i sam nie wiem co robic
          • Gość: gosia Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.cchbc.com 29.09.04, 11:32
            czy wiesz ile mieszkan jest jescze wolnych? jaki jest koszt za metr?
            • vondas Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem 29.09.04, 12:24
              Gość portalu: gosia napisał(a):

> czy wiesz ile mieszkan jest jescze wolnych? jaki jest koszt za metr?

Nie wiem ile jest jeszcze wolnych mieszkań. Ja się zdecydowałam. Koszt metra
              niewiele ponad 4.000.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11826409
    • Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.09.04, 15:09
      No w końcu ktoś się odezwał na forum :-)) - już myślałam, że nikt tutaj nie
      zajrzy z zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem II...

Ja dalej mam spore wątpliwości - głównie związane z planowaną (nie wiadomo na
      kiedy) trasą S-N. Ma przebiegać za halą Legii i po skosie przybliża się do
      Fortu. Od początku budynku ZM II (przy wjeździe na osiedle)jest w odległości
      ok. 120 metrów. Niby nie tak zaraz pod oknami, ale jednak :-(((. Panie z PBM
      rzeczywiście niewiele mówią na ten temat, ale ja dokładnie obejrzałam plan
      zagospodarowania przestrzennego z gminy i tereny pod trasę są wyraźnie
      zarezerwowane.

Ale poza tym miejsce jest ładne, projekt budynku też...

Jak Wam się wydaje, czy taka odleglość do trasy ekspresowej to będzie
      uciążliwe?????

• vondas Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem 29.09.04, 20:06
        Najlepiej pójść sobie w pobliże takiej trasy i zobaczyć..
        Wydaje mi się, że to też zależy od tego z której strony ma się okna.. Moje nie
        wychodzą na tamtą stronę, więc nie sądzę, żeby to było mocno uciążliwe. Zresztą
        w Warszawie nie ma miejsc idealnie cichych.
        Sam fakt, że masz ładny widok dzisiaj też nie znaczy, że za rok będzie taki
        sam. W oka mgnieniu stawia się nowe budynki w bardzo nieznacznych od siebie
        odległościach.
        Czy to na pewno jest tylko 120m??

Gość portalu: darik napisał(a):

> No w końcu ktoś się odezwał na forum :-)) - już myślałam, że nikt tutaj nie
        > zajrzy z zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem II...
        >
        > Ja dalej mam spore wątpliwości - głównie związane z planowaną (nie wiadomo na
        > kiedy) trasą S-N. Ma przebiegać za halą Legii i po skosie przybliża się do
        > Fortu. Od początku budynku ZM II (przy wjeździe na osiedle)jest w odległości
        > ok. 120 metrów. Niby nie tak zaraz pod oknami, ale jednak :-(((. Panie z PBM
        > rzeczywiście niewiele mówią na ten temat, ale ja dokładnie obejrzałam plan
        > zagospodarowania przestrzennego z gminy i tereny pod trasę są wyraźnie
        > zarezerwowane.
        >
        > Ale poza tym miejsce jest ładne, projekt budynku też...
        >
        > Jak Wam się wydaje, czy taka odleglość do trasy ekspresowej to będzie
        > uciążliwe?????
        >
        >
        • Gość: agi Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.eranet.pl 30.09.04, 09:30
          Witam,
          Zielone Mieszkanko jest tez moim wymarzonym...
          Ja tez mam watpliwosci - wiec drążę temat z każdej strony.
          1. Autostrada ma przebiegać dywizjonu 303 do Armii Krajowej, z tego co wiem to
          odległość ok. 1 km, nie 120 metrow - PLS o więcej szczegółowych info na ten
          temat. Poza tym to ma byc trasa szybkiego ruch , jako dojazdówka do A2. (sporo
          info znalazłam w google - szukaj Nowa autostrada Bemowo)
          2. Bardziej nurtuje mnie kwestia zabudowy sąsiednich działek - z tego co wiem
          ZMII, ma być otoczone z każdej strony!!!
          Sprawdzałam południowego sąsiada i b. miła babka od tego developera przesłała
          mi plan zagospodarowania ich działki.
          3. Tu pojawia się moj kolejny dylemat - bo nie wiem które mieszkanie wybrać -
          wychodzi na to, że z każdej strony - wykluczając tę od Obr. Tobruku - będą za
          chwilę okna sąsiadów w odległości ok 20m.
          4. Treść umowy - jest moim zdaniem dość niekorzystna - zwróćcie uwagę na punkty
          o korekcie ceny lokalu przy zmianie stawki VAT i podwyżce mat. budowlanych.
          5. Ciekawi mnie które mieszaknia Wy wybieracie - pls podajcie np. numer
          mieszkania mam ten plan to sobie sprawdzę. Mam tam swoją rezerwację także nie
          wejde w obszar waszych zainteresowań.
          Proszę o podjęcie dyskusji na temat....

Serdecznie pozdrawiam,
          Agi
          • Gość: Nika Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:57
            Agnieszko, mam prosbe...czy mozesz mi powiedziec czy mowicie o osiedlu
            budowanym przez Pekao Develop. przy Obroncow Tobruku...czy przez innego
            developera? Nieczesto tu zagladam...wiec gdybys mogla mi odpisac to napisz na
            adres sorte@op.pl
            Bardzo mnie to intereuje, jako ze moj ex kupil tammieszkanie...rozstalismy sie
            i ja takze zamierzam tam zainwestowac pieniadze...problem polega n atym, ze nie
            jestem pewna ktorego developera wybrac.
        • Gość: kmxc Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.eranet.pl 12.10.04, 13:35
          Witam
          Właśnie dzisiaj sie zdecydowaliśmy ( ja i moja lepsza połowa) na mieszkanie w
          ZMII. Do piątku mamy rezewację. Trochę nam miny zrzedły po przeczytaniu forum
          mieszkańców ZMI (te usterki)ale ... gdzie budują idealnie????
          Niech ktoś mnie poprze, bo pakujemy się w ogromny kredyt i śnimy po nocach
          jakieś okropne rzeczy :-))))))

Krzychu i Łania (przyszli-chyba-sąsiedzi)
          • Gość: m_ajq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:02
            Również tam zamierzam zamieszkać. Pozdrawiam i do zobaczenia na "naszym
            osiedlu" :).
    • Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.09.04, 15:44
      Agi: piszesz o przedłużeniu Armii Krajowej i to rzeczywiście jest daleko od ZM
      II. Ja piszę o tzw. łączniku S-N (nazywa się to na planie Trasa Ekspresowa N-S
      Lewobrzeżna (ona ma przebieg pn-pld, a Armii Krajowej wschód-zachód). To
      przedłużenie AK jest już pewną inwestycją, natomiast ten łącznik S-N nie ma
      jeszcze ponoć wyznaczonego terminu realizacji (ponoć rezerwy gruntowe robi się
      na 50 lat;-)))

Co do VAT-u to chyba sporo developerów się tak zabezpiecza - w ZM II nie
      powinno to być zagrożeniem, bo w obowiązującej teraz ustawie VAT na mieszkania
      przewidziany jest 7% do końca 2007, a na materiały bud. to już i tak jest
      wyższy od wejścia to Unii.

Vandas: Ta odległość ok. 120 m od planowanej trasy S-N do początku budynku przy
      wjeździe na osiedle to tak mniej więcej wychodzi z planu zagospodarowania
      przestrzennego. Może to też być ok. 130 m, bo ja tak dokładnie nie wiem, w
      którym miejscu zaczyna się budynek ZM II, ale myślę, że rząd wielkości jest
      taki jak podałam. Ten budynek jest i długi i ma te dwie „odnogi” na północ,
      więc do konkretnych mieszkań ta odległość się zwiększa. Można sobie to zobaczyć
      tak mniej więcej w terenie: na wprost od wyjazdu z ZM II widać duży zielono-
      żółty budynek – przed nim są niezabudowane tereny i to tamtędy ma biec ta
      nieszczęsna droga. W lewo od wyjazdu z ZM II Obrońców Tobruku wchodzi w łuk i
      za ok. 60 m znowu w łuk – tam po prawej stronie drogi jest łąka – teren
      najwyraźniej zarezerwowany pod trasę. Na planie wygląda to tak, jakby ta trasa
      miała być prawie styczna do tego drugiego łuku (jest w odległości niecałych 10
      m od drogi). Ale to nie powinno być aż takim problemem, bo przed ZM II będą
      budynki, które zadziałają jak ekran.

Co do usterek, o których można przeczytać na forum ZM I to rzeczywiście nie są
      zbyt zachęcające, ale prawda jest chyba też taka, że nieczęsto niestety są
      mieszkania bezusterkowe...

Dla mnie i tak największym problemem jest ta trasa pomimo tego, że nie wiadomo
      kiedy będzie, ale ja chcę kupić mieszkanie „docelowe” i dlatego jest to dla
      mnie ważne żeby mi nic nie wyrosło takiego w sąsiedztwie ;-(((!!!

• Gość: majq Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:33
        Z tą trasą to naprawdę może być problem jeśli byłaby tak blisko, choć gdzieś
        przeczytłem, że to o czym piszesz jest negatywnie opiniowane przez gminę. Może
        był ktoś w urzędzie i oglądał plan zagospodarowania terenu?
        • Gość: darik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.10.04, 15:54
          Te informacje o przebiegu trasy które mam i które zamieściłam na forum, są
          właśnie z Urzędu Gminy z planu zagospodarowania przestrzennego. Może ktoś
          dowiedział się czegoś innego????
          • Gość: Guzik Re: Szukam zainteresowanych Zielonym Mieszkankiem IP: 217.11.129.* 26.11.04, 12:47
            Zapraszam :
            www.bemowa.pl/drogowe.html

Informacje na temat trasy N-S.
      • marcinek00 Salon " PRZYTULNY DOM " 09.11.04, 13:51
        Szanowni Państwo!

W drugiej połowie listopada w pasażu handlowym przy ul. Obrońców Tobruku
        (inwestycja Mostostal Siedlce) zostanie otwarty salon „Przytulny DOM” a w nim:

· Drzwi wewnętrzne firm PORTA i INTERDOOR
        · Szafy wnękowe i zabudowa wnętrz
        · Rolety, Verticale, Żaluzje
        · Materace i Stelaże firm Koło, Dunlopillo, Relax
        · Meble sosnowe

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło „Jestem z FORUM” 4 % rabatu na wszystkie produkty !

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!
        • Gość: .ZapraszamY Re: Salon " PRZYTULNY DOM " juz OTWARTE IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 17.01.05, 15:02
          Szanowni Państwo!

SALON PRZYTULNY DOM JUZ OTWARTY !
          w pasażu handlowym przy ul. OSMAŃCZYKA 22 (inwestycja Mostostal Siedlce)

Bogata oferta :

Drzwi wewnętrznych firm PORTA i INTERDOOR
          Szaf wnękowych i zabudowy wnętrz
          Rolet, Verticali, Żaluzji
          Materacy i Stelaży firm Koło, Sembella, Dunlopillo, Schlaraffia
          Mebli sosnowych

Z nami zawsze porozmawiasz o rabatach !

Na hasło Jestem z FORUM” 4 % rabatu od cen katalogowych na wszystkie
          produkty !

zapraszamy na naszą stronę
          www.przytulnydom.com

Serdecznie ZAPRASZAMY !!!!