Dodaj do ulubionych

ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa

25.10.04, 10:17
Interesuje mnie rozpietosc cenowa za m2 nowego mieszkania w roznych
dzielnicach w Warszawie, chce sie dowiedziec czy te kosmiczne ceny, ktore
odnajduje w biezacych ofertach to norma i co Wy na to ze w mniejszym miescie
m2 kosztuje 1500zl a w Wawie potrafi 5600zlWiem, wiem, Wawa to stolica itd,
ale i tak mnie to przeraza.Czy lepiej wiekszy metraz pod Wawa czy kawalerke w
centrum i splacac do emerytury?

Podzielcie sie opiniami/informacja prosze
Obserwuj wątek
    • mooj Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 25.10.04, 10:29
      nie patrz na cenę metra
      kupujesz mieszkanie a nie metry ("rozkład" często nie do zmiany)
      powiem więcej kupujesz nie mieszkanie a mieszkanie wraz z otoczeniem
      infrastrukturą (to jeszcze trudniej zmienić:)
      ale jeśli sie upierasz...
      2800-8000 zł:)
      • noelka28 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 25.10.04, 11:15
        fakt

a w jakiej dzielnicy Ty sie "zainstalowales"?
    • Gość: Azaz9 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 195.117.230.* 25.10.04, 12:24
      Noelka, ja wydałem na mieszkanie 2800 brutto z udziełm w gruncie za m2, plus 20
      tys. brutto za boks garażowy (to taki garaż w garażu :) )Fakt że kupowałem
      mieszkanie w sierpniu 2003 r. Teraz ceny skoczyły do góry. Wiem natomiast że w
      moim pobliżu jest nowe osiedle niskich bloków wśród zieleni za 2700 cośtam za
      m2. Dzielnica to Białołęka rejon Nowodworów.
      Pozdrawiam.
      • noelka28 azaz 25.10.04, 13:17
        a jak Ci sie dojezdza do centum?
        jak sie nazywa ta spoldzielnia, o ktorej pisales?

pozdr
        • Gość: Azaz9 Re: azaz IP: 195.117.230.* 26.10.04, 08:47
          Do centrum to fakt jest trochę tłoczno, ale w największych korkach, przejazd
          przez Grota-Roweckiego zwiększa się o jakieś 20 minut. Ja natomiast wybieram
          autobusy. Mam wspaniały dojazd do stacji metra Dworzec Gdański. Wsiadam do E-4
          i wiezie mnie szybko na miejsce. W ten sposób na Ursynów dojeżdżam w 40 minut
          (serio :) ) A mieszkanie kupiłem nie od spółdzielni, tylko od Developera Ama-
          Bud. Po okresie roku ustanawia się wspólnotę i sami się sobą rządzimy. On
          stawia swoje bloki na końcu ul.Światowida, tuż przy pętli autobusowej. Okolica
          ładna, ale za parę lat będzie tam trochę głośniej, bo chcę połączyć Światowida
          z Modlińską, także od drugiej strony (na razie jest połączona od strony
          ratusza). Ama-Bud znajdziejsz na ul.Nowodworskiej (Białołęka), albo zobacz
          sobie ich stronę internetową www.ama-bud.com.pl
          Pozdrawiam.
          • Gość: Jarek Re: azaz IP: *.citibank.com 26.10.04, 13:00
            Wspanialy dojazd, Ursynow w 40min., ciekawe. Ja z Ursynowa do Bankowego jade 30
            min. Rozumiem, ze ty z Bialoleki do metra Dw. Gdanski w korkach dojezdzasz w 8
            min. ?
            • Gość: Azaz9 Re: azaz IP: 195.117.230.* 26.10.04, 13:15
              Nie w 8, ale w 15, dalej metrem w 20 do stacji Stokłosy i już. Sprawdzałem
              wiele razy, znajomy który tak dojeżdża do pracy, też potwierdził ten czas.
              Pewnie że autobusem, albo samochodem to jest to nie realne.
              Pozdrawiam.
              • Gość: gosc Re: azaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:23
                Nie zgadzam sie z Tobą, ale podzielam zdanie Jarka.
                Nie wiem o której jeżdzisz tymi autobusami z Tarchomina na Ursynów, czy nawet do centrum. Moze wyjedzasz pierwszymi autobusami z petli. Wtedy ok, oddaje Ci honor, chyba ze twoja praca wymaga od Ciebie innych godzin pracy.
                Ponadto nie uwgzledniłeś w swoich obliczeniach czasu potrzebnego na oczekiwanie na przyjazd autobusu i metra. To zawsze dodatkowych kilka cennych minut.

Wystarczy, ze przejedziesz się w godzinach szczytu 7-9, a następnie 16-18 i Zmienisz zdanie!
              • Gość: gosc Re: azaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 22:30
                na dowod mych slow -prosze zobaczcie, jak długo jedzie autobus E-4 (info ze strony www.ztm.waw.pl)
                Chyba bardzo żadko jezdzisz tym autobusem ... tak mi sie wydaje ....
                E-4 - LINIA EKSPRESOWA
                Wybierz przystanek
                Ulica lub --Miejscowość
                • Gość: Azaz9 Re: azaz IP: 195.117.230.* 27.10.04, 08:21
                  Nie wiem co piszą na ZDM, ale ostatnio mierzyłem czas dojazdu na stoperze i
                  wyniósł on 19 min z groszami. Na pewno nie zatrzymuje się ten autobus na tylu
                  przystankach. Ostatni jest jeszcze na Białołęce, a następny dobiero przy
                  metrze. Na metro prawie się nie czeka. Ale faktycznie mieszkam tuż przy pętli i
                  wychodzę tak by być na styk z odjazdem. Jeżdżę do pracy na 9, a więc w godz.
                  największych korków. Posłuchaj, nie chcę nikomu wmawiać ciemnoty, chodzi mi
                  tylko o to, że mieszknie na Białołęce nie jest aż tak uciążliwe, jak się wielu
                  wydaje. Ta dzielnica ma wiele malowniczych i pięknych obszarów, które nigdy
                  (mam nadzieję że nigdy, ale z naszymi władzami nigdy nie wiadomo) nie zostaną
                  zabudowane. Jak wszystko i tu są minusy, ale dla mnie przeważają plusy. Zauważ
                  że na forum ludzi którzy są zadowoleni z tej dzielnicy prawie nie ma. Ale ja
                  lubię tą dzielnicę. Miałem okazję mieszkać na Bielanach i na Żoliborzu. Też tam
                  było fajnie, każda z tych dzielnic ma co innego do zaoferowania. Wychwalanie
                  jednej i plucie na drugą, uważam za duże nieporozumnienie na zasadzie, to co
                  moje jest najlepsze.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: piter Re: azaz IP: *.warszawa.comarch.pl 27.10.04, 10:53
                    puknij sie gosciu w sam srodek czola
                    jezdze przez Modlinska rano codziennie
                    i widze co sie dzieje

nie wspomne juz o korku kolo budynku policji

E-4 rano od petli do petli jedzie sie 40-50 minut
                  • Gość: gosc Re: azaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:23
                    Witam serdecznie
                    1. co do ZTM, to polecam link
                    www.ztm.waw.pl/baza/20041027/E-4/TP-DWG.HTM
                    Faktem, jest, ze autobus nie zatrzymuje sie na tych wszystkich wymienionych
                    przystanach, przejeżadza jedynie wymienionymi ulicami i stało sie to
                    nieczytelne ponieważ kopiując - tekst mi sie rozjechał.
                    2. co do uciązliwości i preferencji dzielnic - zgadzam sie z Tobą w zupełności,
                    ale uważam, że nalezy rzetelnie przedstawiać pewne fakty, aby czytelnika nie
                    wprowadzać w błąd. Taka jedynie była moja intencja "mojego głosu w sprawie",
                    którą Ty opacznie zrozumiałeś ( wg mnie za bardzo bierzesz wypowiedzi innych
                    do siebie. Ja tez mieszkam na Tarchominie i mi sie tam podoba, ale dojazdy do
                    pracy denerwuja mnie).
                    Według mnie szkoda czasu na spedzanie zycia w środkach komunikacji i jak bedzie
                    mnie stac zmienie miejsce zamieszkania!
                    pozdrawiam wszytskich pasażerów środków komukcaji MZK!

• Gość: Tymon Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.127.* 25.10.04, 16:33
      Ja dałem 3350 za nowe u developera na Górczewskiej koło Wola Park.
      Czteropokojowe były za 3100! Kupilem w styczniu a teraz w tym samym bloku ludzie
      odsprzedają już za 3600 i wiecej.
      • noelka28 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 25.10.04, 16:40
        niezle
        • mooj Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 25.10.04, 16:45
          licząc z opłatami notarialnymi, pieniądzem w czasie, i innymi drobnostkami
          prawie nie tracą
      • mp23 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 08:41
        Tymon, czy mógłbyś napisać co to za deweloper i podać mi ewentulanie jego www?
        • Gość: xxx Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:21
          kupiłam w tym samym blkou, w tej samej cenie buduje SERWBUD-
          www.serwbudsa.com.pl/gorczewska.php
          • mp23 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 09:53
            Niestety, wszystkie lokale wyprzedane, tylko Serock został.

pozdrawiam i dziekuję za linka
            • mozdzins Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 10:05
              www.osiedlezawiszy.prv.pl dałem 3290 PLN za m2 w 43 metrowym mieszkaniu.
              Wola / Koło :) 15 minut tramwajem od Dworca Centralnego.
              NIestety nic już zdaje się nie ma ale szykują się kolejne inwestycje na
              sąsiednich działkach, radzę być czujnym bo miejsce robi się naprawdę niezgorsze.
              • Gość: xawier Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 195.94.207.* 26.10.04, 13:24
                to ciekawe. oglądałem u nich mieszkanka na początku roku i cena wynosiła
                ok.4000/m2
                • mozdzins Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 13:36
                  Ja umowę podpisałem w lutym 2003, cena była wtedy 3200 + VAT, dodatkowo był
                  bonus za wcześniejsze wpłaty :)
                  • Gość: xawier Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 195.94.207.* 26.10.04, 14:28
                    w takim razie dosyc znacznie podskoczyła cena mieszkań w budimexie od 2003
                    roku. Czy równiez była sprzedaż na zaszadzie 10%na początku reszta przy
                    odbiorze mieszkania?
                    • mozdzins Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 14:55
                      Tak , było 10 % po otrzymaniu pozwolenia 90 % przy odbiorze kluczy.
                      Natomiast ja skorzystałem z upustu : 0,5 % za każdy miesiąc przed oddaniem
                      kluczy od nadpłaconej kwoty. W nastęnych etapach już tego nie oferowali.
            • Gość: Tymon Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.127.* 26.10.04, 12:14
              No wlasnie to Serwbud. Myslalem tez o Grdkowskiej, tam jeszcze powinny byc wolne
              mieszkania. Maja cene 3,100+vat chyba, bo miala ulec zmianie. Dowiedz sie to tez
              fajna inwestycja: www.wapdeco.beep.pl
              No i nawet dach zbudowany wiec male ryzyko.
              • Gość: kk Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:20
                3950 pln, za m2 mieszkania z ogrodkiem w jozefoslawiu - i uwaga mieszkanie
                wykanczaja pod klucz!
                • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 26.10.04, 14:38
                  witam
                  nie wiem o jakich cenach piszecie? na woli nowe za 3100-3400zł m2?? to ja biore
                  podajcie moze dokladniej ile z vatem i jak wykonczone bo ceny sa bardzo
                  atrakcyjne ktore podajecie. w tych cenach sa mieszkania na tarchominie i jaka
                  odleglosc od centrum chociaz musze przyznac ze fajna miescina.
                  a wiec:
                  np. przy rondzie waszyngtona nowy budynek cos 5 pieter cena około 4000zł (+-
                  zaleznosc od pietra i wielkosci, mniejsze drozsze)
                  bialoleka ceny od 2900zł pod klucz (gumoleum, lub pcv) do 3700: 2900 na petli
                  ul odkryta i co wiecej im mniejsze tym tansze, ul pasłecka od 3000 pod klucz
                  (jak wczesniej niski standard), mehoffera 103 niecale 3000zł pod klucz tylko
                  problemy maja..., mehoffera 68? przy cmentarzu ceny od 3200 budynki od
                  cmentarza maja spasc z ceny-ladne osiedle ale np oddaja bez wylewki pod
                  posadzke, kazdy blok ma swoja kotlownie. takze wszystko zalezy od standardu no
                  i od podlaczenia pod siec miejska (gaz, szambo, woda) roznie to jest.
                  ogolnie moge powiedziec ze ceny na tarchominie z vatem ksztaltuja sie srednio
                  okolo 3300zł. garaze bardzo roznie ale czesciej buduja miejsca postojowe w
                  garazu podziemnym.
                  pozdrawiam i prosze o opinie. I JESZCZE ZDROZEJA CHOC DUZO SIE BUDUJE.........
                  • Gość: gość Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:58
                    Ja kupiłem w Ursusie Osiedle Skorosze V w 2003r cena netto 3150 za m2 bez
                    podłóg i białego montażu plus 23 tys za miejsce parkingowe w garażu pod
                    budynkiem
                    Bardzo solidny deweloper. Info i opinie o osiedlu i deweloperze mozna zaciągnąć
                    pod adresem www.skorosze.pl/
                  • Gość: Tymon Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.127.* 26.10.04, 15:35
                    Oczywiscie mowa o cenach z vatem. Ja placilem dokladnie 3350 za dwupokojowe, a
                    czteropokojowe to była cena 3100 przy samym Wola Park. Do centrum, hmmm.. ze 20
                    min. Sam nie wiem... Oczywiscie nowe, bo odbior za miesiac lub dwa. A wykonczone
                    standardowo czyli wylewka na podlogi i otynkowane do pomalowania. Jak juz
                    pisalem w naszym bloku miejsc juz nie ma, ale sa w tym na przeciwko czyli
                    inwestycja Decoma ulica Grodkowska.
                    Powodzenia
                    • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 26.10.04, 15:47
                      to naprawde dobra cena-wola park- 3350za m2 bdb cena. a jak sie ona ma do
                      malych mieszkan do 40m2, jak jest liczony balkon. sa garaze?? mozna jakis
                      namiar do tego budynku na przeciwko " inwestycja Decoma ulica Grodkowska"
                      • Gość: ABc Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 195.85.249.* 27.10.04, 15:59
                        Pisałeś o problemach na mehofera 103. O co dokładnie chodzi, bo własnie
                        myślałem o tym miejscu
                        pzdr
                        • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 16:37
                          moim zdaniem, mozeinni sie tym nie przejmuja ale chodzi mi o kanalizacje
                          przedewszystkim. to ze budowa trwa juz kilka lat zaczal kto inny a konczy kto
                          inny i ze niektore garaze cos ponoc nie maja wejsc to jusz mniej istotna sprawa
                          (alternatywy 4) ale moze sie myle i zdaza z oddaniem pierwszysch mieszkan
                          gotowych z kanalizacja w grudniu tego roku. projekt tez wykonywal kto inny pare
                          lat temu. no i pracownicy to chyba nie 100% fachmani, ale jak pisalem moge sie
                          mylic i pewnie moja glowa poleci. to jest moje zdanie o tej budowie. wiecej
                          jest na forum.
                      • Gość: Tymon Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.127.* 27.10.04, 17:06
                        Cena zależało od liczby pokoi tzn. 3350 to były dwa pokoje zarówno 40 metrow jak
                        i 50. Znajoma kupila wlasnie 43 metry za ta cene. Balkony byly wliczone w cene
                        (nawet 10 metrowe!!). A garaż tzn miejsce parkinkowe pod blokiem to wydatek 15
                        tys., wiec tez nie najgorzej.
                        A namiary na Grodkowska juz w tym temacie podawalem www.wapdeco.beep.pl
                        • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 18:23
                          wiec dzwonilem do sm wola, oni bezposredni nie sprzedaja mieszkan, jest firma
                          ktora sie tym zajmuje i:
                          mieszkanie 38m2 kosztuje 144tys zl+6000zl za infra.+17000garaz w innym budynku,
                          lub miejsce postojowe okolo 6000zl chyba w tym jest ta infrastruktura=okolo
                          170000zl 38m2 z garazem. 40metrow z chakiem cos okolo 150tys z chakiem, wiec
                          ceny wzroslu od tych podawanych na stronie www i na forum.
                • klaudiaimaciek Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 26.10.04, 23:16
                  a możesz dać na nich namiary.
                  to ciekawa oferta !!!!!
              • mgrusia_77 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 27.10.04, 21:43
                nie ma tej strony!
                • Gość: Tymon Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.127.* 28.10.04, 13:16
                  To jeszcze raz: www.wapdeco.beep.pl/
    • Gość: szuwax Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: 212.160.172.* 26.10.04, 16:01
      Ja płaciłem 3700 za m2 (brutto) rok temu. Mieszkanie jest przy ul. Piaskowej
      (okolice cmentarza Powązkowskiego). Cena była stała niezależnie od piętra i
      powierzchni.
      • Gość: tomaskub Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.centertel.pl 27.10.04, 17:38
        Ja kupiłem za 2150 zł/m2 ale w grudniu 2001 podpisałem umowe. Teraz szukam bo
        musze/chce kupic wieksze i na Targówku wychaczełem za 3200 z VAT plus garaż
        17000 i piwnica ponad 5m2 za 3500zł (całość) blisko Carrefoura Targówek.
        Oddanie mieszkań w 2006, jest winda, łatwy dojazd do centrum (most Grota),
        blisko kino, basen, centrum handlowe, park....polecam
        • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 18:27
          przypuszczam ze na przeciwko carrura i za ul. głębocką w strone marek???
          przy trasie? cos wielkiego sie tam buduje. no a co do mostu grota to "ciasny
          jest" a w 2006 maja zaczac budowac most polnocny, tylko ze do tego czasu to i
          marki sie rozbuduja i inne dzielnice warszawy no i w koncu grota bedzie dalej
          robic za grota.....
          • Gość: kasia44 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:21
            Umowa podpisana we wrzesniu - cena mieszkania 4900 netto za m2. Cena zalezna od
            pietra i metrazu.
            Lokalizacja - moim zdaniem naprawde bardzo dobra: Zoliborz (tylko jeden
            przystanek od placu Wilsona), a budynek usytuowany bedzie na przeciwko stacji
            Metro Marymoncka.
            • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 22:27
              super punkt, mieszkam niedaleko. w dodatku powiem ze robote wykonuja
              profesjonalnie, przynajmniej jak sie patrzy zza plota, hehe.
              4900 i za co takiszary czlowiek ktory zarabia 2000zl ma takie cudo kupic. do
              czego ten swiat zmierza, ale za 30-40lat moze i metro bedzie jak na
              manhattanie. pozdro
              a sa garaze?? i po ile??
              • Gość: kasia44 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:49
                Cena miejsca parkingowego w garazu podziemnym to 34 000 + VAT.
                Budynek sam w sobie nie jest chyba wart zadanej przez developera ceny. Prawie
                caly bedzie z betonu, zdaje sie ze nie najlepsza hydraulika, najtansze
                materialy.
                Ale kazdy ma swoje wazne i mniej wazne kryteria oceny. Dla mnie liczy sie to,
                ze jest to Stary Zoliborz, ze sasiaduje ze stacja metra i trasa torunska oraz,
                ze w przydku, kiedy kolejne wplaty przekrocza mozliwosci budzetowe, to znajdzie
                sie chetny na odkupienie udzialow. Ale jesli sie uda to szczesliwie splacic, to
                witam sasiada z niedalekiej okolicy...
                • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 23:02
                  teraz wszystkie budynki robia z betonu, w niektorych nawet sciany zewnetrzne.
                  ja mowie ze z zewnatzr jak sie patrzy to maja dobry sprzet do robot budowlanych.
                  miejsce garazowe, czli miejsce na auto w garazu podziemnym za 41500 bo vat na
                  garaz 22% to bardzo duzo, ale na ursynowiejest w bywaja w podobnej cenie i nie
                  tylko na ursynowie. jednak uwazam ze za taka cene to powinien byc garaz
                  indywidualny.
                  na zoliborzu jestem od urodzenia paaare ladnych lat. ale mioejsce jest super, u
                  ciebie jednak bedzie glosno (ulice, trasa co prawda dalej, no i ciekawe jak
                  budynek metro odbierze).pozdrawiam i zycze sfnalizowania transakcji do konca.
                  • Gość: kasia44 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:14
                    Dzieki mam nadzieje, ze sie uda. Na dzien podpisania umowy stawka VAT na
                    miejsce w garazu wynosila 7%. Czy cos sie zmienilo?
                    Pytam, bo widze ze jestes swietnie zorientowany na lokalnym rynku mieszkaniowym
                    (Ursynow, Bialoleka, Tarchomin).
                    • Gość: marcin Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.chello.pl 27.10.04, 23:28
                      stawka na garaze jest 22%, byc moze na miejsca parkingowe licza jak za
                      mieszkanie 7%, ale nie wiem, ja za garaz indywidualny mam 22%.
                      orientuje sie moze nie za dobrze ale mam taki zawod ze po budowach sie czasami
                      krece, no i sam poszukiwalem mieszkania.
                      • noelka28 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 28.10.04, 09:09
                        a czy ktos z was zdecydowal sie zaplacic np 5200 za m2 tylko ze wzgledu na
                        lokalizacje? (np Mokotów, itp.)

rzeczywiscie, zeby splacic tak drogie mieszkanie trzeba zarabiac kokosy i miec
                        STABILNA prace, ale czy to mozliwe w naszych czasach?
    • Gość: raffi Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.eranet.pl 28.10.04, 10:57
      Ja kupiłem 55 metrów 300m od metra stokłosy. Cena 3700 netto.
      Do loggia i baklkon o łącznej powierzchni 12m wliczone w cenę mieszkanka.
      Firma solidna odbiór za rok a budynek już stoi w stanie surowym.
      • noelka28 raffi 28.10.04, 11:03
        napisz co to za developer? bardzo atrakcyjna oferta, musze przyznac :)

pozdr
        • Gość: raffi Re: raffi IP: *.eranet.pl 28.10.04, 11:43
          Info o tej inwestycji znajdziesz na stronie www.simur.com.pl
          Jeśli będziesz miała jakies pytania służę pomocą.
          • noelka28 Re: raffi 28.10.04, 12:04
            ale ktora to inwestycja? bo na www jest info ze juz w zadnej nic nie maja

moja kolezanka kupila przy jarzebowskiego za 3900 za m2, troche sie zagapilam i
            teraz zaluje :(
            • Gość: raffi Re: raffi IP: *.eranet.pl 28.10.04, 12:09
              www.simur.com.pl
              Wybierz mieszkanie
              Jastrzębowskiego 24

i tam już masz wszelkie dane o dostępnych lokalach
              • Gość: Jarek Re: raffi IP: *.citibank.com 28.10.04, 13:59
                Pamietajcie tylko 6 pasmowej Rosola pod oknami i z drugiej strony o stacji
                benzynowej.
                • Gość: mm Re: raffi IP: *.chello.pl 28.10.04, 17:22
                  to sobie dom kup pod warszawa i nie bedziesz mial stacji i trasy. nie rozumiem
                  ludzi ktorzy pisza ze bedziesz mial....., w koncu to ja sie decyduje gdzie chce
                  mieszkac. a na marszalkowskiej bys nie chcial za 3900m2, mysle ze tak.
                  to jest tak samo jak sasiad przychodzi i mowi ze zaglosno, to niech sie
                  wyprowadzi jak nie umie sie przystosowac do zycia w duzej aglomeracij i
                  sasiadami za sciana.
                  kup sobie wille w konstancinie.....
                  pozdrawiam
                  mm
                  • Gość: Jarek Re: raffi IP: *.ssmb.com 29.10.04, 12:03
                    ale czym sie podniecasz ? Ktos sie pyta gdzie inwestycja to pisze. Kazdy
                    decyduje sam gdzie chce mieszkac.
                    Po co zasmiecasz forum ? Czy twoja wypowiedz wniosla cos konstruktywnego ?
                    • naturella Re: raffi 29.10.04, 14:24
                      Ja kupiłam za 2950 na Skoroszach.
                    • Gość: kasia44 Re: raffi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:37
                      To jasne, ze wypowiedzi na forum maja subiektywny charakter. Jezeli ktos pyta,
                      forumowicze odpowiadaja. Jezeli ktos przedstawia swoje uwagi (w tym przypadku
                      wskazuje na pewne wady lokalizacji), to po co tak reagowac (jak to Jarek
                      okreslil podniecac sie) i zageszczac atmosfere na forum???
    • Gość: bronka burak Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.regionline.fi 01.11.04, 12:33
      4400 zlp z m2. bez garazu. Kawalerka z kuchnia razem 39 m
      • Gość: pl Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 18:52
        Bronka a co ty się tak z tej finlandii wysuwasz????? Nudzi ci się czy co?
        • Gość: bronka Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.kpnet.fi 02.11.04, 12:57
          Szykuje se bungalowik w stolicy. a co nie wolno ??
          • Gość: pl Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 15:25
            Ależ, jak najbardziej, tu jest cieplej, przy najmniej pogodowo.
    • megiszew Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 01.11.04, 19:12
      cześć - ostatnio chciałam kupić mieszkanie na Bemowie - i tu ceny kształtują
      się od 3900 (Mostostal - Zielone Mieszkanko II) do 4200 za m2 przy Parku
      Moczydło (co prawda to już nie Bemowo, ale okolice). Coś niesamowitego -
      mieszkania są strasznie drogie a kredyty mieszkaniowe jeszcze droższe - i fakt,
      jak chcesz kupić mieszkanie - to spłata kredytu może trwać do emerytury:))
      zatem najlepiej pod Warszawą - i tak wszysyscy powoli uciekają z Centrum...Tyle
      tylko ze musisz mieć dobry węzeł komunikacyjny, ewentualnie własny pojazd
      (deskorolka, rower...;)) A Ty gdzie szukałaś?
      • noelka28 Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 02.11.04, 12:01
        ja szukalam w Ursusie, tam jeszcze ceny przystepne, ale dojazd do Centrum
        kiepski i okolica nie najladniejsza, oczywiscie marzenie to Mokotów albo bliska
        Ochota,ale cos nei wierze we wlasne sily jesli chodzi o splacanie wysokiego
        kredytu w dzisiejszych niestabilnych czasach - a wy sie nie baliscie? przeciez
        dzis praca dobra, jutro zailek - taka prawda o naszych czasach
        • Gość: zeter Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 12:10
          My daliśmy 3680 zł brutto za m2 zielony nugat(www.simur.com.pl).
          • Gość: AHA Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.state.gov 02.11.04, 13:20
            3850 PLN Kabaty, 2 pokoje + loggia + garaz w pieciopietrowym budynku.
        • naturella Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa 02.11.04, 15:14
          No dobra, a jaka alternatywa? Całe życie wynajmować???
    • Gość: rybka Re: ile daliscie za m2 swojego mieszkania?Wawa IP: *.man.polbox.pl 02.11.04, 15:51
      2950 brutto za m2, Wesola (ta czesc blizej Rembertowa), balkonik w cenie.
      Garaz podziemny 19 000, miejsce parkingowe 5 000 - ale na zadne sie nie
      zdecydowalam.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka