Dodaj do ulubionych

Developer SEDNO - czy są OK ??

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 20:10
Witam, Prośba o komentarze od osób, które kupowały nieruchomości od Sedna.
Czy jest to firma godna zaufania? Bo takie odniosłem pierwsze wrażenie..

pozdrawiam !!

Obserwuj wątek
    • Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 08:45
      my juz kupilysmy od nich druga nieruchomosc i moim zdaniem sa bardzo oki! dosc
      elastyczni, uprzejmi , nie robia problemow - np mielismy maly poslizg z
      pierwsza transza z winy opieszaloego banku i nawet grosza odsetek nam nie
      naliczyli a ponadto sa terminowi i rzetelni... jesli chcesz wiedziec cos
      jeszcze to pytaj smialo...
    • Gość: gosc Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.polkomtel.com.pl 03.11.04, 08:56
      generalnie ok
      poczytaj wiecej w
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11027308
      (forum Sasiedzi z osiedla Zakątek)
      Pozdrawiam
    • o_k_o Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 03.11.04, 09:37
      Bardzo dobry deweloper. Kupiłem w Zakątku. Oczywiście jakieś drobne problemy
      były, ale wszystkie sprawnie były rozwiązywane. Przede wszystkim należy jednak
      podkreślić uczciwość firmy
      • Gość: kasia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 10:46
        ...az szkoda,ze sa tacy uczciwi - nie rozwija sie przez to za duzo watkow na
        ich temat i nie moge sie dowiedziec o kilka nurtujacych mnie rzeczy dotyczacych
        standardu wykonczenia... pozdrawiam
        • Gość: mm Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.04, 20:55
          • Gość: zofijka Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 21:30
            fajne te nowe bloczki- zakatek II - ktos moze juz negocjowal cene? czy jest
            elastyczna?

www.sedno.com.pl
            • mr_cherokee Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 26.11.04, 09:32
              jestem bliski podjecia decyzji o zakupie mieszkania w zakatku II, rozpoczeli
              juz budowe (przedtem troche sie obawialem), z pierwszych rozmow wynika, ze sa
              sklonni do negocjacji cenowych (ale jeszcze nie podchodzilem do wlasciwych
              negocjacji),
              Udalo mi sie porozmawiac z jednym z mieszkancow zakatka I, pojawialy sie jakies
              male usterki, ale developer dosyc szybko sie z nimi uporal, w sumie chyba sa
              zadowoleni
              • Gość: Stary inwestor Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 22:41
                Diabeł siedzi w szczegółach, a te są w przypadku Sedna drogie, za to byle jakie
                i nie do negocjacji, bo nieokreślone w umowie...
                Ale pryncypia ok.

• Gość: młody inwestor Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.polkomtel.com.pl 07.12.04, 11:35
                  nie wiem o co chodzi staremu, może mu się nazwa dewelopera nie podoba, bo do
                  czynienia z nimi to chyba nie miał..

Tak się składa że kupiłem od nich mieszkanko w Zakątku I i jestem zadowolony.
                  Porównując do przekrętów innych i możliwych utrudnieniach to zauważone przeze
                  mnie usterki to mały pikuś.

Co ważne w Sednie - podejście jak do człowieka - a nie tylko umowa - bank
                  spóźni się z wpłatą? - OK - nie ma sprawy, chcesz coś zmienić w umowie?,
                  negocjacje czy skargi? - ZAWSZE miałem możliwość zwrócić się bezpośrednio do
                  osoby kompetentnej - Pani lub Pana Prezes - w molochach nie do pomyślenia... -
                  tego samego dnia załatwiona sprawa bez tony papierków..

Inna sprawa ceny nie są najmniejsze (ale jest też masa droższych)- ale
                  taniej=gorzej, a w porównaniu do naszego osiedla Zakątek II jest jeszcze
                  droższy - ale i jakość chyba lepsza - przynajmniej sądząc po obrazkach na
                  folderach -:)
                  Martwiąca jest też bliskość bloków Zakątka I i II - ale to niestety normalka...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: zoja Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 09:27
                    a moze by sie stary inwestor wypowiedzial konkretniej??? bardzo prosze, bo my
                    kupilismy w sednoskim zielonym sadzie i zaraz dojdzie do rozliczania
                    szczegolow , no i chce byc gotowa:)...
                    • Gość: stary inwestor konkretniej... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 21:42
                      jak podpisaliscie umowę, to już szczegółów nie zmienicie, a: okna mogą być
                      marnie uchylne, bądź uchylne w kilku płaszczyznach; z różnym współczynnikiem;
                      parapety w wielu wariantach; porównajcie minus ceny za ściankę nie wstawioną i
                      postawioną dodatkowo; dalsze drobiazgi wyjdą Wam w "praniu", bo rozumiem że w
                      umowie tego nie macie.
                  • Gość: ppp Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.chello.pl 12.01.05, 23:06
                    Czytam sobie różne dyskusie. Moje spostrzeżenie : jeśli ktokolwiek skrytykuje
                    Sedno od razu ktoś go broni. Ciekawe dlaczego???????????
                    • Gość: m. Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.crowley.pl 12.01.05, 23:47
                      a jakies przykaldy??? bo ja czytam ,a zednej krytyki tu nie widze, zwlaszcza
                      sedna..., chyba ze krytyka mieszkania w jozefoslawiu jest tozsama z krytyka
                      Sedna????
              • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 20:39
                i jak z negocjacją ceny, o ile w % są skłonni obniżyć cenę? Ile metrów kupujesz?
                • merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 13.12.04, 09:59
                  negocajacje cenowe z sednem sa dosc przyjemne, obie strony wygladaly na
                  zadowolone wiec polecam
                  • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 23:09
                    ale ile można z nimi wynegocjować (szacunkowo) 2 czy 3 czy 4 % łącznej ceny
                    mieszkania? Macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii ? Proszę o info.
                    • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 12:28
                      hmmm, jesli chodzi o upust cenowy , to nas nie bardzo interesowal, natomiast w
                      cenie dostalismy dodatkowe miejse parkingowe, wiekszy ogrodek, dodatki we
                      wnetrzu itp, to tyle
                      pozdrawiam
                      • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 20:17
                        Merusia !!! to my może będziemy sąsiadami. Ja jestem bliski podpisania umowy na
                        mieszkanie w budynku C. Roboty są już całkiem zaawansowane jak na tak późne
                        rozpoczęcie prac (to oczywiście w dużej części dzięki ładnej pogodzie).
                        Serdecznie pozdrawiam.
                        • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 22:08
                          hej elton... to fajnie,ale czy mowimy o inwestycji Zielony Sad czy o Zakatku ,
                          bo tu o roznych inwestycjach ludzie mowili tego samego developera??
                          • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 09:50
                            mam na myśli Zakątek II. Merusiu czy Twoje mieszkanko będzie właśnie w Zakątku
                            II?
                            • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 10:11
                              no to niestety , bo my jestesmy z zielonego sadu ...a juz myslalam ,ze poznam
                              jakis fajnych sasiadow i sasiadki:(... ale moja siostra przymierza sie do
                              zakatka II, mysli intetsywnie ,a ja ją namawiam,bo to jednak niedaleko od
                              siebie sa usytuowane te inwestycje...
                              tak czy inaczej zycze powodzenia w negocjacjach - pan prezes ma tak pokerowa
                              twarz,ze trudno go wyczuc ,ale wydaje mi sie ,ze to mily czlowiek:)
                            • Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 15.12.04, 10:11
                              Hej Elton! Być może to ja będę Twoją sąsiadką. Dzisiaj podpisuję umowę na zakup
                              mieszkania w budynku A w osiedlu "Zakątek II".
                              • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 10:51
                                Merusia a już myślałem... Tak czy inaczej w Józefosławowie. Bardzo ładne
                                miejsce, zelono, sympatycznie, niskie budownictwo, to jest to co lubię jeszcze
                                jakby był widok na morze...). Życzę miłego mieszkania i namówienia siostry na
                                Zakątek II.
                                Medea wyobraź sobie, że ja też wybieram się na podpisanie umowy rezerwacyjnej.
                                No to my już napewno będziemy Sąsiadami- tak myślę (wcześniej też myślałem i
                                się okazało, że błędnie). Jak rozumiem kupujesz w Zakątku II Józefosław Sedno?
                                Bardzo się cieszę na myśl o mieszkanku, ponieważ bardzo podoba mi się
                                architektura osiedla, wreszcie ktoś pomyślał o doznaniach estetycznych no i
                                okolica (oczy wspomiałem wcześniej). A które mieszkanko kupujesz? My kupujemy w
                                budynku C mieszkanie 81 m2. Pozdrawiam.
                                • Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 15.12.04, 12:16
                                  Elton, w takim razie witam przyszłego sąsiada. W pełni podzielam Twoją opinię
                                  na temat architektury i otoczenia osiedla "Zakątek II" (fakt, brakuje widoku na
                                  morze albo na góry). My kupujemy mieszkanie w budynku A o powierzni 46 m kw.
                                  oraz garaż. Wraz z nami, na przeprowadzkę w okolice Lasu Kabackiego, czekają
                                  niecierpliwie nasze rowery wciśnięte w kąt małego mieszkanka w centrum
                                  Warszawy :-). Dzisiaj podpisujemy umowę przedwstępną w biurze "Sedna", a u
                                  notariusza prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
                                  Mam nadzieję, że w miarę upływu czasu na Forum zaczną sie pojawiać kolejni
                                  sąsiedzi z "Zakątka II". Nasi poprzednicy - mieszkańcy "Zakątka I" - założyli
                                  sobie własne forum, na którym wymieniali informacje na temat postępów budowy,
                                  wykończenia itp.
                                  Czy byłeś w ostatnich dniach na budowie? My byliśmy w Józefosławiu ok. 3
                                  tygodni temu. Jesteśmy ciekawi, jak postępują prace.
                                  Serdecznie pozdrawiam!
                                  • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 12:29
                                    Takie forum dla Zakątek II to dobry pomysł. Zawsze można się wcześniej
                                    informować o problemach bądź ich braku, dobrych pomysłach, postępach na budowie
                                    itp. Ja osobiście na budowie byłem w poprzednią sobotę. W budynku C wykonywano
                                    uzbrojenie, natomiast w A był na razie tylko wykop. Ale myślę, że po 1 1/2
                                    tygodnia dobrej pogody sprawa wygląda znacznie lepiej. Ja również cieszę się z
                                    poznania pierwszej osoby która będzie mieszkała w Zakątku II. Serdecznie
                                    pozdrawiam.
                                    • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 12:59
                                      no tak , a Ci z Zielonego Sadu milczą, chyba za male to nasze osiedle...bu
                                • Gość: Sąsiadessa Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 81.210.125.* 15.12.04, 22:55
                                  Gość portalu: elton napisał(a):

> Merusia a już myślałem... Tak czy inaczej w Józefosławowie. Bardzo ładne
                                  > miejsce, zelono, sympatycznie, niskie budownictwo, to jest to co lubię
                                  jeszcze
                                  > jakby był widok na morze...).

No nie mogłam się nie odezwać. Zielono??? Mieszkam od 4 lat po sąsiedzku, w os.
                                  Przylesie. Od kilku m-cy mam małe dziecko i próbuję tu spacerować. Ludzie, tu
                                  nie jest zielono i czysto! Do lasu nie pójdziecie z wózkiem, bo trzeba iść po
                                  wertepach, do tego samochody śmigające Wilanowską bez opamiętania i tiry, które
                                  pod moim osiedlem zawracają.
                                  Proponuję spacerek wzdłuż ulicy i zerknięcie na pobocze... Syf, smieci i psie
                                  kupy.

Sorry, nie z Zakątka, ale po sąsiedzku. Jak się tu sprowadzałam, też byłam
                                  zachwycona:)
                                  • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 16.12.04, 09:55
                                    Sąsiadesso, Napewno nie jest tak zielono jak na Kaszubach ale lepiej niż na
                                    Kabatach,Ursynowie, Ochocie, Ursusie, Pradze, Centrum (gdzie aktualnie
                                    mieszkam -tam to są psie KUPSZTALE). Mówiąc o zieloności nie miałem na myśli
                                    kotliny Kongo albo Parku Yellowstone. Jak na warunki warszawskie Józefosław
                                    jest stosunkowo najbardziej ekologiczny. A jeśli chodzi o tiry i ciężarówki to
                                    mam nadzieję, że jak się teren nasyci budynkami to będzie ich trochę mniej. Mam
                                    przynajmniej taką nadzieję. Można ewentualnie kupić na Mokotowie przy Oranżerii
                                    (tam jest trochę zieleni) ale cena jest ciut wysoka ok 7500 PLN za m2 (przy 80
                                    m2 to jest ok . 600 000 PLN).
                                    • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 00:00
                                      podciągam wątek
                                      • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 09:39
                                        no coz, obie strony maja racje- z jednej strony zielono jak na wsi ,a zdrugiej
                                        jak to na polskiej wsi ,nic z infrastuktura sie nie dzieje, brudno i balagan -
                                        a u nas na osiedlowej / zielony sad z koszmarnie niebieska dachowka/ to dopiero
                                        jest wies, nawet chodnikow nie ma...
                                        • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 22:59
                                          Faktycznie ten niebieski rzuca na kolana. Kto wymyślił taki kolor. A jeśli
                                          chodzi o polską architekturę to jest niestety "od sasa do lasa". Poza tym nie
                                          dba się o infrastrukturę na osiedlach. Józefosław nie jest w tym przypadku
                                          wyjątkiem. Cieszy jednak fakt, że nie ma tam wysokiego budownictwa, dzięki temu
                                          jest trochę bardziej humanitarnie. I jest ociupinkę więcej zieleni niż w inny
                                          miejscach W-wy.
                                          A z innej beczki-Zastanawiam się czy władze Piaseczna myślą o jakichś
                                          udogodnieniach dla mieszkańców Józefosławia, mam tu na myśli komunikację z
                                          centrum Warszawy, szkoły, jakieś fitnessy/baseny itp (?).
                                          • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 08:05
                                            ... mam osobisty zamiar poslac moja tesciowa , emerytowana urzedniczke z
                                            piaseczna:), do gminy ,zeby sie dowiedziala tego i owego... ma duzo czasu i
                                            cierpliwosci ,a plan zagospodoarowania Jozefoslawia jest podobno w toku, wiec
                                            moze cos wyweszy...
                                            a co do niebieskiej dachowki , w lipcu jak rozmawialam z prezesem ,
                                            powiedzial,ze dach bedzie granatowy ,a elewacja ecru , nie bylam
                                            zachwycona ,ale stwierdzilam,ze nie kolor dachu bedzie decydowal o kupnie
                                            mieszkania...ale jak zobaczylam ten niebieski kolorek i zolciutka elewacje, to
                                            mi rece opadly i stwerdzilam,ze prezes jest daltonem:)...
                                            pozdr
                                            M.

p.s. jeszcze jedno ... negocjucie terminy platnosci , u nas zapomnielismy i
                                            teraz placimy transze za transza, a do konca budowy jeszcze szmat czasu...
                                            • Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 21:09

Merusia masz cudowną teściową! Jeśli uda Jej się czegoś dowiedzieć to będę
                                              niezmiernie wdzięczny za jakieś newsy, jeśli nie będziesz chciała opisywać na
                                              forum to skrobnij coś na mój e-mail st.elton@gazeta.pl

A z innej beczki. Słyszałem, że w Piasecznie jest fabryka Thompsona która
                                              czasami hałasuje. Czy to prawda? Czy to możliwe, że mieszkańcy Zakątka mogą
                                              słyszeć jej odgłosy, to jednak spory kawałek od Wilanowskiej a przynajmniej od
                                              Zakątka. Czy te hałasy są codziennie, jak są dokuczliwe, czy słychać je w
                                              Zakątku? (chyba trochę przesadziłem z ilością pytań :-)

A poza tym, słyszałem, że są plany, żeby z Wilanowskiej zrobić coś na kształt
                                              drogi przelotowej przez Las Kabacki łączącej nowe osiedla z Kabatami i dalej.
                                              Może się zatem zwiększyć ruch i nie będzie tak spokojnie ale z drugiej strony
                                              może będzie lepszy dojazd. Tak przynajmniej napisał ktoś na forum Józefosław.
                                          • Gość: Sąsiadessa Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 81.210.125.* 19.12.04, 16:15
                                            Eltonie, z danych o komunikacji to pragnę donieść, że w ostatnich dniach
                                            postawiono dwa przystanki autobusowe na Wilanowskiej. Będzie jeździł tędy
                                            przecudownego stanu technicznego Rojbus, który jedzie zdaje się do Centrum.

Infrastruktura jest niestety do kitu, o sklepach spożywczych nie wspomnę.
                                            Mojemu "osiedlowemu" to nawet kontrola PIH-u niewiele pomogła. Mnie razi chaos
                                            osiedli - każde w inną stronę, byle jak.

No dobra. Nie będę się czepiać, zwłaszcza że rozglądam się za czymś nowym,
                                            bliżej Centrum.

PS A co do Kabat, to co by nie powiedzieć, ale infrastrukturę mają godną
                                            pozazdroszczenia. Nie wiem, jak z psimi kupami;-)

Pozdrawiam serdecznie
                                            • Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 21:32
                                              ...hmm, co do thompsona, to teraz mieszkam znacznie blizej tego zakladu i nic
                                              nie slychac, wiec nie sadze,zeby w jozefoslawiu bylo gorzej...
                                              ...dam znac jak tesciowa zrobi wywiad,ale to pewnie juz po swietach:)
                                              • merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 09.01.05, 21:51
                                                witam , wlasnie sie zasmucilam wiesciami z sedna i podziele sie z wami, zeby
                                                sie upewnic,czy tylko ja taka nierozsadna jestem... kupila mieszkaniue z
                                                wykonczeniem,wiec myslalam,ze termin 30 pazdziernika oddanie lokalu oznacza,ze
                                                ze okolo 30 pazdziernika lokal jest gotowy , tzn wykonczony w zakresie jaki
                                                jest w umowie lacznie z podlogami, bialym montazem itd - a mnie pozostaje
                                                wsawic meble , zamontowac odpowiednio wczesniej zamowiona kuchnie i mozna sie
                                                przeprowadzac... a tu klops, dobrze bedzie jesli wprowadzimy sie do swiat
                                                bozego narodzenia - czy tylko ja tak zrozumialam , czy tylko ja jestem
                                                taka ...madra:(?
                                                • Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 10.01.05, 12:04
                                                  Witam Merusiu!
                                                  Podpisałam umowę przedwstępną z "Sednem" przed świętami Bożego Narodzenia
                                                  (mieszkanie w "Zakątku II"). Z tekstu umowy, jaki otrzymałam po pierwszej
                                                  wizycie w biurze wynikało, że w praktyce istnieją dwa terminy odbioru
                                                  mieszkania: pierwszy - w stanie surowym, drugi - po wykończeniu "pod klucz" ( w
                                                  umowie "Sedno" zobowiazuje się wykończyć mieszkanie w terminie do 60 dni po
                                                  odbiorze w stanie surowym). W dalszych rozmowach z p. prezes poprosilismy o
                                                  doprecyzowanie w umowie tej kwestii - czekają nas więc, zgodnie z naszą
                                                  sugestią, dwa odbiory: w stanie surowym oraz po wykończeniu "pod klucz", czego
                                                  nie przewidywała umowa standardowa. Tak więc jedyny konkretny termin, jaki
                                                  pojawia się w umowie, zarówno standardowej, jaki i naszej zmodyfikowanej
                                                  poprzez dodanie zapisu o drugim odbiorze mieszkania, to termin odbioru
                                                  mieszkania w stanie surowym. Aby otrzymać temin całkowitego wykończenia
                                                  mieszkania, należy, zgodnie z trescią umowy, doliczyć max. 60 dni.
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: m. Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.crowley.pl 10.01.05, 13:24
                                                    chyba jednak powinnam czytac dokladniej te umowy albon ze zrozumieniem:)
                                                  • Gość: Zakątek Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.net.skanska.pl / 213.17.161.* 10.01.05, 15:08

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=19234348&wv.x=2&v=2&s=0
                                                    miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2484132.html
                                                  • Gość: any news ??? Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:35
                                                  • Gość: Jagoda Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 213.244.7.* 20.04.05, 13:21
                                                    Nie,nie są OK, wręcz przeciwnie.Niedawno kupilismy od nich dom wolnostojący i
                                                    współpraca z tym developerem to dramat.Są nieuczciwi, zadufani w sobie, nie
                                                    potrafią przyznać się do własnych błędów. Klienta usiłują "wydoić" na maxa, nie
                                                    dając z siebie nic w zamian.
                                                    Wszytkich ostrzegam przed kupnem domu (nie wiem jak wygląda sprawa z
                                                    mieszkaniami)u tego developera. A jeśli ktoś się zdecyduje to proponuję od razu
                                                    przeznaczyć kwotę dla prawnika,który przygotuje umowę korzystną dla nabywcy,a
                                                    nie chroniącą tylko developera i inspektora budowy, który wyłapie wszystkie (b.
                                                    liczne) błędy podczas budowy domu.
                                                  • Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 217.153.87.* 21.04.05, 07:26
                                                    a moze jakies konkrety , bo ja mam pewne uwagi a,el ,zeby az tak ostro???
                                                    jesli nie chcesz tutaj to moze na priv'a :merusia@gazeta.pl
                                                  • krzysta Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 21.04.05, 10:51
                                                    Witam

Może jakieś konkrety.

Jestem zainteresowany jakie uwagi mają klienci Sedno.
                                                    Podpisałem umowę z Sednem (więc trochę już po fakcie) i chciałbym wiedzieć na co jeszcze powinienem uważać.

Jak na moją wiedzę to umowa jest OK. Przeglądałem umowy innych deleloperów i tam to dopiero są kwiatki, które dla laika są nie do wychwycenia.
                                                    Co innego to reklamy (jest to wg mnie bez znaczenia, ktoś napisał niedawno że to tak jak program wyborczy, więc same och ach i po prostu samo cudo) Najważniejsze jest to co zostało zapisane w umowie, bo to można wymusić, a wszystkie inne zapewnienia (reklamowe, ustne itd) to tylko "program wyborczy".

Proszę o info
                                                    moze być na priv: krzysta@aster.pl

Pozdrawiam
                                                    Krzysiek

• Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 217.153.87.* 22.04.05, 07:33
                                                    w zasadzie umowa jest oki, tylko jesli nie wynegocjowales terminow platosci to
                                                    z tym troche przeginaja, my juz na etapie stanu surowego otartego zaplacilysmy
                                                    70% kwoty calosci wiec dosc szybko ?:(
                                                    potem zaczynaja sie klopociki, pamietaj,zebys nie dokladal za duzo punktow
                                                    elektruycznych , bo ceny maja za dodatkowe prace takie ,ze mozg staje w
                                                    poprzek,a i trzeba pilnowac przy elementach wykonczenia co do cm,oczywiscie jak
                                                    cos zrobia zle to poprawia, ale po co przedluzac sprawe? jesli chcesz wiecej
                                                    szczegolow lub masz jakies dodatkowe pytania to napsz na priv'a:
                                                    merusia@gazeta.pl
                                                    pozdr
                                                    m.
                                                  • hgrala Re: a może forum ZIELONY SAD 14.06.05, 13:41
                                                    witam,
                                                    widzę, że zakątki sa bardzo aktywne, ale i w zielonym sadzie zczyna sie cos
                                                    dziac , prawda sąsiedzi ?

co myslicie o założeniu forum ?
                                                    pozdrawiam wszytkich sąsiadów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka