Gość: Martinezz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 20:10 Witam, Prośba o komentarze od osób, które kupowały nieruchomości od Sedna. Czy jest to firma godna zaufania? Bo takie odniosłem pierwsze wrażenie.. pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 08:45 my juz kupilysmy od nich druga nieruchomosc i moim zdaniem sa bardzo oki! dosc elastyczni, uprzejmi , nie robia problemow - np mielismy maly poslizg z pierwsza transza z winy opieszaloego banku i nawet grosza odsetek nam nie naliczyli a ponadto sa terminowi i rzetelni... jesli chcesz wiedziec cos jeszcze to pytaj smialo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.polkomtel.com.pl 03.11.04, 08:56 generalnie ok poczytaj wiecej w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11027308 (forum Sasiedzi z osiedla Zakątek) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 03.11.04, 09:37 Bardzo dobry deweloper. Kupiłem w Zakątku. Oczywiście jakieś drobne problemy były, ale wszystkie sprawnie były rozwiązywane. Przede wszystkim należy jednak podkreślić uczciwość firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 10:46 ...az szkoda,ze sa tacy uczciwi - nie rozwija sie przez to za duzo watkow na ich temat i nie moge sie dowiedziec o kilka nurtujacych mnie rzeczy dotyczacych standardu wykonczenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.04, 20:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofijka Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 21:30 fajne te nowe bloczki- zakatek II - ktos moze juz negocjowal cene? czy jest elastyczna? www.sedno.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mr_cherokee Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 26.11.04, 09:32 jestem bliski podjecia decyzji o zakupie mieszkania w zakatku II, rozpoczeli juz budowe (przedtem troche sie obawialem), z pierwszych rozmow wynika, ze sa sklonni do negocjacji cenowych (ale jeszcze nie podchodzilem do wlasciwych negocjacji), Udalo mi sie porozmawiac z jednym z mieszkancow zakatka I, pojawialy sie jakies male usterki, ale developer dosyc szybko sie z nimi uporal, w sumie chyba sa zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary inwestor Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 22:41 Diabeł siedzi w szczegółach, a te są w przypadku Sedna drogie, za to byle jakie i nie do negocjacji, bo nieokreślone w umowie... Ale pryncypia ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody inwestor Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.polkomtel.com.pl 07.12.04, 11:35 nie wiem o co chodzi staremu, może mu się nazwa dewelopera nie podoba, bo do czynienia z nimi to chyba nie miał.. Tak się składa że kupiłem od nich mieszkanko w Zakątku I i jestem zadowolony. Porównując do przekrętów innych i możliwych utrudnieniach to zauważone przeze mnie usterki to mały pikuś. Co ważne w Sednie - podejście jak do człowieka - a nie tylko umowa - bank spóźni się z wpłatą? - OK - nie ma sprawy, chcesz coś zmienić w umowie?, negocjacje czy skargi? - ZAWSZE miałem możliwość zwrócić się bezpośrednio do osoby kompetentnej - Pani lub Pana Prezes - w molochach nie do pomyślenia... - tego samego dnia załatwiona sprawa bez tony papierków.. Inna sprawa ceny nie są najmniejsze (ale jest też masa droższych)- ale taniej=gorzej, a w porównaniu do naszego osiedla Zakątek II jest jeszcze droższy - ale i jakość chyba lepsza - przynajmniej sądząc po obrazkach na folderach -:) Martwiąca jest też bliskość bloków Zakątka I i II - ale to niestety normalka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 09:27 a moze by sie stary inwestor wypowiedzial konkretniej??? bardzo prosze, bo my kupilismy w sednoskim zielonym sadzie i zaraz dojdzie do rozliczania szczegolow , no i chce byc gotowa:)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary inwestor konkretniej... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 21:42 jak podpisaliscie umowę, to już szczegółów nie zmienicie, a: okna mogą być marnie uchylne, bądź uchylne w kilku płaszczyznach; z różnym współczynnikiem; parapety w wielu wariantach; porównajcie minus ceny za ściankę nie wstawioną i postawioną dodatkowo; dalsze drobiazgi wyjdą Wam w "praniu", bo rozumiem że w umowie tego nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.chello.pl 12.01.05, 23:06 Czytam sobie różne dyskusie. Moje spostrzeżenie : jeśli ktokolwiek skrytykuje Sedno od razu ktoś go broni. Ciekawe dlaczego??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.crowley.pl 12.01.05, 23:47 a jakies przykaldy??? bo ja czytam ,a zednej krytyki tu nie widze, zwlaszcza sedna..., chyba ze krytyka mieszkania w jozefoslawiu jest tozsama z krytyka Sedna???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 20:39 i jak z negocjacją ceny, o ile w % są skłonni obniżyć cenę? Ile metrów kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 13.12.04, 09:59 negocajacje cenowe z sednem sa dosc przyjemne, obie strony wygladaly na zadowolone wiec polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 23:09 ale ile można z nimi wynegocjować (szacunkowo) 2 czy 3 czy 4 % łącznej ceny mieszkania? Macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii ? Proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 12:28 hmmm, jesli chodzi o upust cenowy , to nas nie bardzo interesowal, natomiast w cenie dostalismy dodatkowe miejse parkingowe, wiekszy ogrodek, dodatki we wnetrzu itp, to tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 20:17 Merusia !!! to my może będziemy sąsiadami. Ja jestem bliski podpisania umowy na mieszkanie w budynku C. Roboty są już całkiem zaawansowane jak na tak późne rozpoczęcie prac (to oczywiście w dużej części dzięki ładnej pogodzie). Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.12.04, 22:08 hej elton... to fajnie,ale czy mowimy o inwestycji Zielony Sad czy o Zakatku , bo tu o roznych inwestycjach ludzie mowili tego samego developera?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 09:50 mam na myśli Zakątek II. Merusiu czy Twoje mieszkanko będzie właśnie w Zakątku II? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 10:11 no to niestety , bo my jestesmy z zielonego sadu ...a juz myslalam ,ze poznam jakis fajnych sasiadow i sasiadki:(... ale moja siostra przymierza sie do zakatka II, mysli intetsywnie ,a ja ją namawiam,bo to jednak niedaleko od siebie sa usytuowane te inwestycje... tak czy inaczej zycze powodzenia w negocjacjach - pan prezes ma tak pokerowa twarz,ze trudno go wyczuc ,ale wydaje mi sie ,ze to mily czlowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 15.12.04, 10:11 Hej Elton! Być może to ja będę Twoją sąsiadką. Dzisiaj podpisuję umowę na zakup mieszkania w budynku A w osiedlu "Zakątek II". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 10:51 Merusia a już myślałem... Tak czy inaczej w Józefosławowie. Bardzo ładne miejsce, zelono, sympatycznie, niskie budownictwo, to jest to co lubię jeszcze jakby był widok na morze...). Życzę miłego mieszkania i namówienia siostry na Zakątek II. Medea wyobraź sobie, że ja też wybieram się na podpisanie umowy rezerwacyjnej. No to my już napewno będziemy Sąsiadami- tak myślę (wcześniej też myślałem i się okazało, że błędnie). Jak rozumiem kupujesz w Zakątku II Józefosław Sedno? Bardzo się cieszę na myśl o mieszkanku, ponieważ bardzo podoba mi się architektura osiedla, wreszcie ktoś pomyślał o doznaniach estetycznych no i okolica (oczy wspomiałem wcześniej). A które mieszkanko kupujesz? My kupujemy w budynku C mieszkanie 81 m2. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 15.12.04, 12:16 Elton, w takim razie witam przyszłego sąsiada. W pełni podzielam Twoją opinię na temat architektury i otoczenia osiedla "Zakątek II" (fakt, brakuje widoku na morze albo na góry). My kupujemy mieszkanie w budynku A o powierzni 46 m kw. oraz garaż. Wraz z nami, na przeprowadzkę w okolice Lasu Kabackiego, czekają niecierpliwie nasze rowery wciśnięte w kąt małego mieszkanka w centrum Warszawy :-). Dzisiaj podpisujemy umowę przedwstępną w biurze "Sedna", a u notariusza prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że w miarę upływu czasu na Forum zaczną sie pojawiać kolejni sąsiedzi z "Zakątka II". Nasi poprzednicy - mieszkańcy "Zakątka I" - założyli sobie własne forum, na którym wymieniali informacje na temat postępów budowy, wykończenia itp. Czy byłeś w ostatnich dniach na budowie? My byliśmy w Józefosławiu ok. 3 tygodni temu. Jesteśmy ciekawi, jak postępują prace. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 15.12.04, 12:29 Takie forum dla Zakątek II to dobry pomysł. Zawsze można się wcześniej informować o problemach bądź ich braku, dobrych pomysłach, postępach na budowie itp. Ja osobiście na budowie byłem w poprzednią sobotę. W budynku C wykonywano uzbrojenie, natomiast w A był na razie tylko wykop. Ale myślę, że po 1 1/2 tygodnia dobrej pogody sprawa wygląda znacznie lepiej. Ja również cieszę się z poznania pierwszej osoby która będzie mieszkała w Zakątku II. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 12:59 no tak , a Ci z Zielonego Sadu milczą, chyba za male to nasze osiedle...bu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadessa Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 81.210.125.* 15.12.04, 22:55 Gość portalu: elton napisał(a): > Merusia a już myślałem... Tak czy inaczej w Józefosławowie. Bardzo ładne > miejsce, zelono, sympatycznie, niskie budownictwo, to jest to co lubię jeszcze > jakby był widok na morze...). No nie mogłam się nie odezwać. Zielono??? Mieszkam od 4 lat po sąsiedzku, w os. Przylesie. Od kilku m-cy mam małe dziecko i próbuję tu spacerować. Ludzie, tu nie jest zielono i czysto! Do lasu nie pójdziecie z wózkiem, bo trzeba iść po wertepach, do tego samochody śmigające Wilanowską bez opamiętania i tiry, które pod moim osiedlem zawracają. Proponuję spacerek wzdłuż ulicy i zerknięcie na pobocze... Syf, smieci i psie kupy. Sorry, nie z Zakątka, ale po sąsiedzku. Jak się tu sprowadzałam, też byłam zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.gov.pl 16.12.04, 09:55 Sąsiadesso, Napewno nie jest tak zielono jak na Kaszubach ale lepiej niż na Kabatach,Ursynowie, Ochocie, Ursusie, Pradze, Centrum (gdzie aktualnie mieszkam -tam to są psie KUPSZTALE). Mówiąc o zieloności nie miałem na myśli kotliny Kongo albo Parku Yellowstone. Jak na warunki warszawskie Józefosław jest stosunkowo najbardziej ekologiczny. A jeśli chodzi o tiry i ciężarówki to mam nadzieję, że jak się teren nasyci budynkami to będzie ich trochę mniej. Mam przynajmniej taką nadzieję. Można ewentualnie kupić na Mokotowie przy Oranżerii (tam jest trochę zieleni) ale cena jest ciut wysoka ok 7500 PLN za m2 (przy 80 m2 to jest ok . 600 000 PLN). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 00:00 podciągam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.04, 09:39 no coz, obie strony maja racje- z jednej strony zielono jak na wsi ,a zdrugiej jak to na polskiej wsi ,nic z infrastuktura sie nie dzieje, brudno i balagan - a u nas na osiedlowej / zielony sad z koszmarnie niebieska dachowka/ to dopiero jest wies, nawet chodnikow nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 22:59 Faktycznie ten niebieski rzuca na kolana. Kto wymyślił taki kolor. A jeśli chodzi o polską architekturę to jest niestety "od sasa do lasa". Poza tym nie dba się o infrastrukturę na osiedlach. Józefosław nie jest w tym przypadku wyjątkiem. Cieszy jednak fakt, że nie ma tam wysokiego budownictwa, dzięki temu jest trochę bardziej humanitarnie. I jest ociupinkę więcej zieleni niż w inny miejscach W-wy. A z innej beczki-Zastanawiam się czy władze Piaseczna myślą o jakichś udogodnieniach dla mieszkańców Józefosławia, mam tu na myśli komunikację z centrum Warszawy, szkoły, jakieś fitnessy/baseny itp (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 08:05 ... mam osobisty zamiar poslac moja tesciowa , emerytowana urzedniczke z piaseczna:), do gminy ,zeby sie dowiedziala tego i owego... ma duzo czasu i cierpliwosci ,a plan zagospodoarowania Jozefoslawia jest podobno w toku, wiec moze cos wyweszy... a co do niebieskiej dachowki , w lipcu jak rozmawialam z prezesem , powiedzial,ze dach bedzie granatowy ,a elewacja ecru , nie bylam zachwycona ,ale stwierdzilam,ze nie kolor dachu bedzie decydowal o kupnie mieszkania...ale jak zobaczylam ten niebieski kolorek i zolciutka elewacje, to mi rece opadly i stwerdzilam,ze prezes jest daltonem:)... pozdr M. p.s. jeszcze jedno ... negocjucie terminy platnosci , u nas zapomnielismy i teraz placimy transze za transza, a do konca budowy jeszcze szmat czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elton Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 21:09 Merusia masz cudowną teściową! Jeśli uda Jej się czegoś dowiedzieć to będę niezmiernie wdzięczny za jakieś newsy, jeśli nie będziesz chciała opisywać na forum to skrobnij coś na mój e-mail st.elton@gazeta.pl A z innej beczki. Słyszałem, że w Piasecznie jest fabryka Thompsona która czasami hałasuje. Czy to prawda? Czy to możliwe, że mieszkańcy Zakątka mogą słyszeć jej odgłosy, to jednak spory kawałek od Wilanowskiej a przynajmniej od Zakątka. Czy te hałasy są codziennie, jak są dokuczliwe, czy słychać je w Zakątku? (chyba trochę przesadziłem z ilością pytań :-) A poza tym, słyszałem, że są plany, żeby z Wilanowskiej zrobić coś na kształt drogi przelotowej przez Las Kabacki łączącej nowe osiedla z Kabatami i dalej. Może się zatem zwiększyć ruch i nie będzie tak spokojnie ale z drugiej strony może będzie lepszy dojazd. Tak przynajmniej napisał ktoś na forum Józefosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadessa Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 81.210.125.* 19.12.04, 16:15 Eltonie, z danych o komunikacji to pragnę donieść, że w ostatnich dniach postawiono dwa przystanki autobusowe na Wilanowskiej. Będzie jeździł tędy przecudownego stanu technicznego Rojbus, który jedzie zdaje się do Centrum. Infrastruktura jest niestety do kitu, o sklepach spożywczych nie wspomnę. Mojemu "osiedlowemu" to nawet kontrola PIH-u niewiele pomogła. Mnie razi chaos osiedli - każde w inną stronę, byle jak. No dobra. Nie będę się czepiać, zwłaszcza że rozglądam się za czymś nowym, bliżej Centrum. PS A co do Kabat, to co by nie powiedzieć, ale infrastrukturę mają godną pozazdroszczenia. Nie wiem, jak z psimi kupami;-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 21:32 ...hmm, co do thompsona, to teraz mieszkam znacznie blizej tego zakladu i nic nie slychac, wiec nie sadze,zeby w jozefoslawiu bylo gorzej... ...dam znac jak tesciowa zrobi wywiad,ale to pewnie juz po swietach:) Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 09.01.05, 21:51 witam , wlasnie sie zasmucilam wiesciami z sedna i podziele sie z wami, zeby sie upewnic,czy tylko ja taka nierozsadna jestem... kupila mieszkaniue z wykonczeniem,wiec myslalam,ze termin 30 pazdziernika oddanie lokalu oznacza,ze ze okolo 30 pazdziernika lokal jest gotowy , tzn wykonczony w zakresie jaki jest w umowie lacznie z podlogami, bialym montazem itd - a mnie pozostaje wsawic meble , zamontowac odpowiednio wczesniej zamowiona kuchnie i mozna sie przeprowadzac... a tu klops, dobrze bedzie jesli wprowadzimy sie do swiat bozego narodzenia - czy tylko ja tak zrozumialam , czy tylko ja jestem taka ...madra:(? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medea Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 82.177.9.* 10.01.05, 12:04 Witam Merusiu! Podpisałam umowę przedwstępną z "Sednem" przed świętami Bożego Narodzenia (mieszkanie w "Zakątku II"). Z tekstu umowy, jaki otrzymałam po pierwszej wizycie w biurze wynikało, że w praktyce istnieją dwa terminy odbioru mieszkania: pierwszy - w stanie surowym, drugi - po wykończeniu "pod klucz" ( w umowie "Sedno" zobowiazuje się wykończyć mieszkanie w terminie do 60 dni po odbiorze w stanie surowym). W dalszych rozmowach z p. prezes poprosilismy o doprecyzowanie w umowie tej kwestii - czekają nas więc, zgodnie z naszą sugestią, dwa odbiory: w stanie surowym oraz po wykończeniu "pod klucz", czego nie przewidywała umowa standardowa. Tak więc jedyny konkretny termin, jaki pojawia się w umowie, zarówno standardowej, jaki i naszej zmodyfikowanej poprzez dodanie zapisu o drugim odbiorze mieszkania, to termin odbioru mieszkania w stanie surowym. Aby otrzymać temin całkowitego wykończenia mieszkania, należy, zgodnie z trescią umowy, doliczyć max. 60 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.crowley.pl 10.01.05, 13:24 chyba jednak powinnam czytac dokladniej te umowy albon ze zrozumieniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakątek Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.net.skanska.pl / 213.17.161.* 10.01.05, 15:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=19234348&wv.x=2&v=2&s=0 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2484132.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any news ??? Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 213.244.7.* 20.04.05, 13:21 Nie,nie są OK, wręcz przeciwnie.Niedawno kupilismy od nich dom wolnostojący i współpraca z tym developerem to dramat.Są nieuczciwi, zadufani w sobie, nie potrafią przyznać się do własnych błędów. Klienta usiłują "wydoić" na maxa, nie dając z siebie nic w zamian. Wszytkich ostrzegam przed kupnem domu (nie wiem jak wygląda sprawa z mieszkaniami)u tego developera. A jeśli ktoś się zdecyduje to proponuję od razu przeznaczyć kwotę dla prawnika,który przygotuje umowę korzystną dla nabywcy,a nie chroniącą tylko developera i inspektora budowy, który wyłapie wszystkie (b. liczne) błędy podczas budowy domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 217.153.87.* 21.04.05, 07:26 a moze jakies konkrety , bo ja mam pewne uwagi a,el ,zeby az tak ostro??? jesli nie chcesz tutaj to moze na priv'a :merusia@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysta Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? 21.04.05, 10:51 Witam Może jakieś konkrety. Jestem zainteresowany jakie uwagi mają klienci Sedno. Podpisałem umowę z Sednem (więc trochę już po fakcie) i chciałbym wiedzieć na co jeszcze powinienem uważać. Jak na moją wiedzę to umowa jest OK. Przeglądałem umowy innych deleloperów i tam to dopiero są kwiatki, które dla laika są nie do wychwycenia. Co innego to reklamy (jest to wg mnie bez znaczenia, ktoś napisał niedawno że to tak jak program wyborczy, więc same och ach i po prostu samo cudo) Najważniejsze jest to co zostało zapisane w umowie, bo to można wymusić, a wszystkie inne zapewnienia (reklamowe, ustne itd) to tylko "program wyborczy". Proszę o info moze być na priv: krzysta@aster.pl Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merry Re: Developer SEDNO - czy są OK ?? IP: 217.153.87.* 22.04.05, 07:33 w zasadzie umowa jest oki, tylko jesli nie wynegocjowales terminow platosci to z tym troche przeginaja, my juz na etapie stanu surowego otartego zaplacilysmy 70% kwoty calosci wiec dosc szybko ?:( potem zaczynaja sie klopociki, pamietaj,zebys nie dokladal za duzo punktow elektruycznych , bo ceny maja za dodatkowe prace takie ,ze mozg staje w poprzek,a i trzeba pilnowac przy elementach wykonczenia co do cm,oczywiscie jak cos zrobia zle to poprawia, ale po co przedluzac sprawe? jesli chcesz wiecej szczegolow lub masz jakies dodatkowe pytania to napsz na priv'a: merusia@gazeta.pl pozdr m. Odpowiedz Link Zgłoś
hgrala Re: a może forum ZIELONY SAD 14.06.05, 13:41 witam, widzę, że zakątki sa bardzo aktywne, ale i w zielonym sadzie zczyna sie cos dziac , prawda sąsiedzi ? co myslicie o założeniu forum ? pozdrawiam wszytkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś