Dodaj do ulubionych

Trasy przez Warszawe

IP: 44,1.* / 193.193.181.* 15.11.04, 13:22
Planuje w niedalekiej przyszlosci zakupic mieszkanie ale jestem lost jesli
chodzi o trasy szybkiego ruchu/autostrady jakie maja biec przez W-we. Nie
jestem w stanie nadazyc.

Mam wiec ogromna prosbe. Czy mozecie sie podzielic informacjami gdzie
dokladnie maja biec (kolo jakich ulic), gdzie mozna zobaczyc plany itp.

Mam pomysl zeby zebrac te informacje i opublikowac na forum. W koncu bedzie
jedno zrodlo.
Jak rozumiem beda zasadniczo dwie drogi/autostrady: jedna wjezdzajaca od
strony Bemowa (Lazurowa) i druga od Ursynowa.

Obserwuj wątek
    • michalfront Re: Trasy przez Warszawe 15.11.04, 13:49
      Witam. Też od pewnego czasu szukam mieszkania - głównie na Bemowie - i widzę,
      że zakupienie tam mieszkania w nowej inwestycji ponad 500 m od jakieś
      autostrady to niezły wyczyn. Z tego co wiem:

- przedłużenie trasy AK będzie biec od węzła Konotopa. W okolicach Górczewskiej
      wejdzie w granice Warszawy (1 węzeł), potem na południe od fortu Blizne wzdłuż
      torów kolejowych do skrzyżowania Dywizjonu 303 z Powstańców Śląskich (2 węzeł),
      potem wzdłuz Dywizjonu 303 do skrzyżowania torów tramwajowych w okolicach
      Radiowej z Wrocławską (3 węzeł). W miejscu dzisiejszego wiaduktu
      Raiowej/Obozowej nad torami kolejowymi przetnie trasę NS (4 węzeł), a potem na
      północ do "zakrętu" na już istniejacym odcinku trasy AK (4 węzeł)

- trasa NS wejdzie w granice Bemowa na terenie ogródków działkowych i pasa
      startowego lotniska, potem przetnie Powstańców Ślaskich w okolicach
      dzisiejszego miasteczka ruchu drogowego (1 węzeł), potem za Centrum Bemowo, a
      przed budowanym osiedlem (PKO Dev., JWC i inni), w okolicach hali Legii
      przetnie skrzyżowanie Obrońców Tobruku i Księcia Bolesława. Nastepnie wzdłuż
      torów kolejowych do węzła z trasa AK (2 węzeł)i dalej na południe wzdłuż torów
      pomiędzy Grodkowską a Auchanem dojdzie do Górczewskiej (3 węzeł). Potem przez
      Jelonki cały czas wzdłuż torów do skrzyżowania z Połczyńską (4 węzeł).

Jak widać zakup mieszkania na Bemowie to może być niezły survival. Ja sam
      rozpatruję "Zielone Bemowo" ale muszę jeszcze osobiście pojechać i pochodzić po
      okolicy żeby zobaczyć, na ile daleko od osiedla będę miał te trasy.
      Z ich powodu zrezygnowałem z bardzo fajnego mieszkanka na "Bemowo-Park".

Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach (o ile szukasz czegoś na Bemowie
      mapkę z planowanym przebiegiem tras mogę przesłać na maila).
      • Gość: Marek Re: Trasy przez Warszawe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 16:39
        A może masz mapkę tras w okolicach Warszawy? Jestem zainteresowany przebiegiem
        tras po praskiej stronie Warszawy.
        • Gość: Paweł Re: Trasy przez Warszawe IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 15.11.04, 17:07
          Poszukajcie tutaj:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23704
          To jest forum zwolenników obwodnicy maja dużo ciekawych informacji ale trzeba
          tam pogrzebać.
          www.ursynow.waw.pl/informacje/prezentacja_1.php - a tutaj powinna być cała
          trasa aż po trase lubelska na wsch.
          Pozdrawiam
        • michalfront Re: Trasy przez Warszawe 16.11.04, 13:47
          praskiego przebiegu tras niestety nie mam - słyszałem tylko o planowanej al.
          Tysiąclecia od ronda Żaba, mniej więcej wzdłuż Wincentego, do Głębockiej
      • Gość: marcing Re: Trasy przez Warszawe IP: *.opinion.com.pl 15.11.04, 17:02
        Poproszę o taką mapkę (marcing2@gazeta.pl)
      • Gość: Mat Re: Trasy przez Warszawe IP: 5.6R* / *.nokia.com 15.11.04, 17:16
        Kilka dni temu pisali w gazecie (tylko nie pamiętam niestety w której, albo w
        Rzepie albo w ZW ale raczej w Rzepie) ze decyzja co do realizowanego wariantu
        trasy NS na Bemowie bedzie podjęta przez GDDKiA już w grudniu i że (uwaga)
        prawie pewne jest że zwycięzy wariant że jej w ogóle nie będzie! Zamiast tego
        wybudują łącznik prowadzący otuliną Kampinosu, od łącznika autostradowego z
        okolic Górczewskiej prosto na północ, koło starego wysypiska i cmentarza na
        Wólce do trasy na Gdańsk. Oczywiście zastąpiło by to tylko północną część trasy
        NS, choć w tym przypadku realizacja reszty trasy NS nieco mijałaby się z celem.

Apropos mapki to tu jest jedna (choć niepełna)

www.ursynow.waw.pl/informacje/a2/POW_Show/00_Region.gif
      • Gość: - Re: Trasy przez Warszawe IP: *.crowley.pl 17.11.04, 23:46

stary zapomnij o zielonym mieszkanku - na chyba ze lubisz tiry smigajace ci
        przed oknem, pozatym spoldzielnia ktora to buduje po rozliczeniu dodatkowych
        kosztow doliczy ci pewnie nawiazke
      • Gość: RybaOwen Re: Trasy przez Warszawe IP: *.citibank.com 18.11.04, 13:48
        Czy moglbym poprosic o taka mapke na adres: ryba95@op.pl
        Z gory dziekuje.
        • michalfront Re: Trasy przez Warszawe 18.11.04, 22:03
          mapkę mam w pracy - jutro rano wysyłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka