Dodaj do ulubionych

JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka

IP: *.waw.cdp.pl 10.05.02, 09:14
Chciałabym się dowiedzieć od mieszkańców czy samoloty nie przeszkadzają w
spokojnym mieszkaniu i w ogóle jaka jest ta okolica

D.
Obserwuj wątek
    • Gość: domino Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.waw.cdp.pl 10.05.02, 15:41
      Czy nikt nie mieszka w Józefosławiu? Ludzie odezwijcie się!! Interesuje mnie
      jak życiecie z hałasem startujących samolotów
      • Gość: zuni Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.waw.cdp.pl 10.05.02, 19:26
        Też sie tym interesowałem bo chcialbym kupic tam mieszkanie.
        Wedlug moich 'badan' teraz ruch jest niewielki ale nasila sie latem i jesienia.
        W okolicy ulicy Zwirowej da sie z tym podobno zyc kwestia przyzwyczajenia
        Samoloty nie tyle startuja co podchodzą do ladowania od strony poludniowo
        zachodniej.
    • Gość: domino Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.waw.cdp.pl 13.05.02, 09:03
      Nie wiem gdzie jest ta ulica. Ja chcę kupić mieszkanie na Ogrodowej.
      Rozmawiałam z jednym z mieszkańców tego osiedla - twierdzi, że samoloty
      najbardziej przeszkadzają w czasie deszczu (oczywiste!), ale tak ogólnie to jek
      ok. Chciałabym jednak usłyszec opinie innych mieszkańców. Dzięki za twoją
      odpowiedź.
      • Gość: mieszkam Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.man.polbox.pl 16.05.02, 14:08
        Mieszkam w Al. Bzów (osiedle Indry przy Ogrodowej). Przeszkadzają "tylko" nisko
        latające i stare samoloty. Poza tym można się przyzwyczaić. Nigdy mnie ze snu
        nie zbudziły.
        • Gość: marek Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.uk.sun.com / 129.159.180.* 12.06.02, 17:45
          Przed zakupem mieszkania w Jozefoslawiu postanowilem wynajac tam mieszkanie i
          sprawdzic, czy warto. Tak tez zrobilem, wynajmuje juz rok czasu w Sednie przy
          Ogrodowej i mieszka mi sie dobrze.

Co mi sie podoba w lokalizacji:
          - las jest blisko, spokojna okolica

Co mi sie nie podoba:
          - samoloty, przeszkadzaja jak mam otwarte okna, ostanio lataja coraz nizej, da
          sie z nimi zyc (ale po co ???)
          - dojazdy: do pracy na ochote jade samochodem 48minut, wracam 40 !!! - są korki
          i sama Geodetow tez sie korkuje zeby wyjechac na Pulawska, nastepnie Pulawska
          nie nalezy do najmilszych o 8-rano... ale dojazdy w Warszawie chyba juz tak
          maja;
          jest to najgorszy minus tej lokalizacji.
          - za drogo ... za duzo ludzi juz tam mieszka (nie to zebym nie lubial sasiadow!)

Kupilem po drugiej stronie Wisly, gdzie ceny sa nawet o 1000zl/m nizsze,
          odbieram za 2 miesiace, samoloty nie lataja, trasa torunska ma mniej dolow niz
          Pulawska, na Ochote bede jechal 50min, wracal 35min,
          proponuje przejedz sie na ul Juranda ze Spychowa, wyglada tak jak Jozefoslaw 5
          lat temu, tyle ze nie ma lasu tak blisko :-(
          Mam wrazenie, ze w jozefoslawiu mieszka juz za duzo ludzi.

moje 3 grosze,
          /marek
    • Gość: tygi Re: JÓŻEFOSŁAW - jak się mieszka IP: *.dial.plusgsm.pl 01.07.02, 23:25
      Mieszkam w Jozefoslawiu 6 m-cy na os przylesie (ul.magnolii od wilanowskiej).
      Rewelacja!!! Pracuje na Mokotowie, i dojazd samochodem) zajmuje mi ok 30 min,
      jets taki myk pod lasem ze oszczedza sie droge prze Geodetow i wyjezdza na
      Jagielskiej, troche trzesie, ale cala moja rodzina ma radoche jak jedziemy "na
      skroty". A co do samolotow... lataja, ale mowiac szczerze wole to niz
      ciezarowki i tramwaje oraz zarozumialych sasiadow, lub co gorsze tlum i tlok na
      osiedlu( patrz osiedla Multihek).Jesli jesczez nie kupiles w zadnym innym
      miejscu zapraszam na Przylesie. Ceny w miare normalne, osiedle kameralne,
      normalni ludzie, czynsze nizsze niz w Warszawie, basen i silownia na osiedlu.
      Po prostu spokoj i cisza ja wracasz do domu. A kazdy czlowiek powie ci dzien
      dobry. Budynki 2p. 6 mieszkan w domku. I zeby skonczyc te peany powiem tyko ze
      nie jestem przedstawicielem dewelopera lecz zadowolonym mieszkancem. jesli ktos
      chce wiedziec wiecej niech pisze tygi@poczta.fm . pozdrawiam Ania - tygi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka