Gość: cyl IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 09:39 Poszukuje nabywców i przyszłych nabywców mieszkań w tym budynku na Osiedlu Brzeziny III w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyczliwy Re: AGROMAN - ORION 12 IP: 217.153.88.* 10.05.02, 10:52 zastanów sie poczytaj jakie problemy mają mieszkancy pierwszego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyl Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 13:22 TROCHE SOBIE POCZYTALEM. JEDNI SOBIE CHWALA A INNI NARZEKAJA NA AGROMAN JEDNAK W POROWNANIU Z INNYMI NP. J.W C LUB BARC - AGROMAN NIE JEST NAJGORSZYM DEVELOPEREM NA RYNKU ?! TRUDNO STWIERDZIĆ OSTATECZNIE ... POZDRAWIAM, CYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.eds.com 10.05.02, 11:27 Witam Jestem przyszłym mieszkańcem osiedla Brzeziny III. Proponuje jednak dyskusje toczyć na wątku ogólniejszym, np. na istniejącym już "Agroman - Sąsiedzi Etapu III-go". Większość wątków typu Orion X, Pegaz Y, umiera po kilku postach. Co prawda wspomniany przeze mnie wątek jak do tej pory rodzi się w dużych bólach. Jeśli jednak skupimy się wokół niego, to może się rozrusza i ruch będzie tam znacznie większy. Pozdrawiam, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYL Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 11:51 DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. CHCIALBYM KUPIC MIESZKANIE WLASNIE NA BRZEZINACH, ALE CZYTAJAC LISTY OD INNYCH ZACZYNAM SIE OBAWIAC ZAKUPU. PRZEGLADAJAC UMOWE ZMALAZLEM WIELE HACZYKOW DOTYCZACYCH OSTSTACZNEJ CENY MIESZKANIA I OPOZNIEN WYNIKAJACYCH Z ROZNYCH POWODOW TYPU: SAD, ZIMNO, CIEPLO :), CO SADZICIE O SAMEJ UMOWIE. CZY AGROMAN CHCE NEGOCJOWAC UMOWY I CENE ? POZDRAWIAM, CYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.eds.com 10.05.02, 12:02 Cześć, Ja nie jestem spacjalistą od umów, więc dla mnie ona brzmiała w porządku. Znajomy prawnik też nie miał jakiś większych zastrzeżeń. Może napisałbyś cos bardziej konkretnego o tych haczykach. Odnośnie zmain w umowie, to spokojnie można to negocjować z Agromanem. Ja zażyczyłem sobie jasnego sformułowania na darmowy internet i takowe mi wprowadzili. Cen nie próbowałem negocjować, ale w sumie też chyba warto spróbować. Trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć, fakt że są pewne opóźnienia z I etapem. Z drugiej strony słyszałem np. bardzo pozytywną opinię od osoby zajmującej się kredytami w banku o współpracy z Agromanem. Od siebie dodam, że w biurze sprzedaży najlepiej rozmawiało mi się z p.Hubertem i jego polecam. Pozdrawiam, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYL Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 12:21 ODNOSNIE UMOWY NP. PAR3 P.4 JEST SPRZECZNY Z PAR.7 P.1 i 2 ( STALA CENA ) CO Z DARMOWYM MIEJSCEM PARKINGOWYM PAR.10 BIORAC POD UWAGE OPOZNIENIA BUDOWY CHYBA KARY POWINNY BYC TAKIE SAME DLA STRON. CZY BRALES KREDYT? POZDRAWIAM, CYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.eds.com 10.05.02, 12:56 Sprawdzę w domu te paragrafy. Odnosnie miejsca parkingowego to faktycznie długo nad tym dumałem. Jednak wygląda, że inaczej tego w umowie nie mozna było zapisać. Żeby mieć te czarne na białym musiałbys być wałaścicelem tego kawałka gruntu, a to byłoby zbyt skomplikowane do zrealizowania. Co prawda znajomy prawnik powiedział, że z tym miejscem to jest w porządku. Co do kar, to nie powinny być równe ale zgodnie z tym co jest na rynku (bynajmniej w mojej branży) my powinniśmy mieć niższe, wykonawca wyższe. Co prawda jak znam życie, jeśli będzie np. opóźnienie 2 miesiące, to nie masz szans cos odzyskać. Jedynie możesz wstrzymać wpłaty rat. Ale tak niestety jest na całym rynku budowlanym. Tak, kredyt wziąłem, tzn. słożyłem w tym tygodniu wniosek i czekam na decyzję. Jako bank wybrałem bzwbk. tomek Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - ORION 12 10.05.02, 13:46 Witam sąsiadów z III etapu i ewentualnych sąsiadów. O ewentualnych problemach Agromana nie będę się wypoiwadał, bo mnie one nie dotyczą, gdyż szczęśliwie wybrałem Oriona 5, na którego aż miło popatrzeć. Zresztą u Was na III etapie prace też idą bardzo ładnie, bo tydzień temu widziałem już gotowy parter w pierwszym Pegazie i murowanie parterów w dwóch pierwszych Orionach. Chyba szykują się też do budowy kolejnych budynków. A termin oddania zdaje się, że macie dosyć bezpieczny (u nas wyśrubowali go sobie na 7 miesięcy i stąd pewne problemy) Co do umowy to cena stała odnosi się do metra kwadratowego, natomiast umowie (przynajmniej naszej), jest że po zakończeniu budowy zostanie dokonany ostateczny pomiar powierzchni w związku z tym cena całkowita za mieszkanie może się różnić od tej w umowie, w obydwie strony, na twoją korzyść lub będziesz musiał coś tam dopłacić, za dodatkowe centymetry kwaratowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYL Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 13:55 BARDZO MNIE CIESZY TA WIADOMOSC, ZE III ETAP WYDAJE SIE BYC "WYKONANY" W TERMINIE. CIESZE SIE ZE NIE CZYTAM TYLKO PESYMISTYCZNYCH WIADOMOSCI O BRZEZINACH. CO DO USTALONEJ CENY TO ZGADZAM SIE ZE PO PRZEROBKACH MOZE SIE ZMIENIC ALE POWINNI OKRESLIC W UMOWACH W JAKA MAX KWOTE W % MOZE WZROSNAC CENA PRZY ODDANIU BUDYNKU (BEZ TAKIEGO ZAPISU MAJA WOLNA REKE). MAM NADZIEJE ZE JESLI DODADZA W CHYBA CM. POZDRAWIAM, CYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matie Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.05.02, 14:02 Gość portalu: CYL napisał(a): > POWINNI OKRESLIC W UMOWACH W JAKA MAX KWOTE W % MOZE WZROSNAC CENA PRZY ODDANIU O ile dobrze pamietam to jest podany % mozliwych zmian metraza. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYL Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 14:23 W UMOWIE W PAR.7 P.2 JEST ZAPIS ZE CENY SA STALE WIEC OBOWIAZUJA W DNIU PODPISANIA UMOWY W PAR.3 P.4 MOWA JEST O 5 % ZMIANIE POWIERZCHNI LOKALU (TECHNICZNIE), A O CENIE MOWI SIE ZE ZOSTANIE USTALONA OSTATECZNIE PO ZAKONCZENIU REALIZACJI OBIEKTU. TE PARAGRAFY WG MAJEGO PRAWNIKA SA SPRZECZNE CYL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.eds.com 10.05.02, 14:09 Tak, termin oddania naszych budynków w etapie III (Oriony 6 i 7 oraz Pegazy 6 i 7) mija w maju przyszłego roku, więc jest zaplanowany bardzo rozsądnie. No i same prace wydają się posuwać w tej chwili bardzo sprawnie, tak więc jak dla mnie to wszystko idzie po najlepszej drodze. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z Brzezin, tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYL Re: AGROMAN - ORION 12 IP: *.proxyplus.cz / 10.10.10.* 10.05.02, 14:27 POZDRAWIAM PRZYSZLYCH MIESZKANCOW BRZEZIN DO PONIEDZIALKU MILEGO I SLONECZNEGO WEEKENDU CYL Odpowiedz Link Zgłoś
przemeque Re: AGROMAN - ORION 12 10.05.02, 14:30 My też pozdrawiamy i wyłącz CapsLocka Odpowiedz Link Zgłoś