Dodaj do ulubionych

Goclaw jako lokalizacja

IP: *.konstancin.net 11.12.04, 19:10
Buduje tam Mostostal Invest , co sadzicie o tej lokalizacji.Plusy i minusy
bardzo prosze!
Obserwuj wątek
    • Gość: doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 12.12.04, 01:33
      Dobre miejsce , nie centrum a blisko do niego i nie wygwizdów jak tarchomin.
      Dobra infrastruktura miejska a i będzie tu prowadzona 3 linia metra :) za 30
      lat jak Bóg da.

pozdr
    • Gość: olka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:49
      Mieszkam na Gocławiu od 8 lat i bardzo sobie chwalę, jest wszystko czego
      potrzebujesz jako blokers + sympatyczne duże oczko wodne zwane Balatonem
      Gocławskim. Dodatkowym bonusem jest bliskość Wału Miedzeszyńskiego i świetnych
      ścieżek rowerowych nad Wisłą.
      pozdrawiam
      olka
      • Gość: ak Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.red-62-57-152.user.auna.net 12.12.04, 18:31
        wlasnie nabylem mieszkanie w edbudzie wiec mam nadzieje ze bede tez tam
        mieszkal, czy rzeczywiscie sciezki sa fajne, jak wyglada sprawa bezpieczenstwa
        • Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 13.12.04, 00:01
          Bardzo, baaaaardzo dziekuje.To pomaga w podjeciu decyzji, gdyz znajomi strasza
          mnie , ze to okropne blokowisko.Bylam 3 razy i mnie tez odpowiada to ,ze jest
          infrastruktura, ze dobry dojazd.Przeciez trasa Siekierkowska to dar, gdyz ja
          bede jezdzic nie w godzinach szczytu.
          Czy mieszkacie moze w osiedlu Iskra, czy mozna z nimi negocjowac?
          • Gość: olka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 01:18
            Mieszkam na Orliku, tuz przy "Balatonie", okolica wg mnie jest bezpieczna.
            Czesto pozna noca spacerujemy nad jeziorkiem i jest spokojnie, cicho i tak
            jakos czarownie.
            pozdrawiam
            ola
            • Gość: rs Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 195.136.49.* 13.12.04, 10:43
              Blokowisko, zgadza się, ale ze wszystkich warszawskich blokowisk jest
              najprzyjemniejsze i najmniejsze.
              -Dużo tras rowerowych
              -nie ma supermarketu (w osiedlu to duża zaleta), a jak trzeba to jest promenada
              z nowym budowanym centrum (w odpowiedniej odległości)
              -dużo małych, dobrze prowadzonych sklepów
              -szkoły, przedszkola
              -po wybudowaniu trasy siekierkowskiej do marsa zmniejszy sie ruch samochodowy
              przez Fieldorfa, i dodatkowo pojawią sie nowe trasy rowerowe
              -ze wszystkich blokowisk jest najlepszy dojazd do centrum (samochodem,
              autobusem, rowerem)
              -bezpieczeństwo bardzo się poprawił (wyrostki gocławskie po prostu wyrosły)
              • Gość: Agnieszka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 217.153.187.* 13.12.04, 11:53
                mieszkam na Gocławiu od lat ponad 20-tu i własnie kupiłam mieszkanie własnie w
                inwestycji Mostostalu Invest - z mojej strony to chyba najlepsza rekomendacja
                jakby było źle na pewno bym się stąd wyniosła ;-)
                A>
                • Gość: ak Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 62.57.153.* 13.12.04, 18:14
                  ale czy mialas swiadomosc za postawia wam te 15 pieter ?
                  pzdr
                  ak
                  • Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 13.12.04, 23:19
                    A czy udalo ci sie troche wynegocjowac z Mostostalem, ja chce kupuc spore
                    mieszkanie wiec ....
                    Co do 15 pieter w nowej iwestycji, to gdzie ich nie stawiaja? Objezdzilam
                    wszedzie i widze , ze tego nie da sie uniknac.To jest stolica.Nawet w Krakowie
                    stawiaja naprzeciw Wawelu . Inaczej wszystkich musieli by umieszczac poza
                    miastem, gdzie brak infrastruktury, szamba itd.
                    A jak z wykonczeniem w Iskrze?Czy macie dobrych fachowcow do polecenia?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Kasia Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 213.241.64.* 14.12.04, 09:22
                      Co prawda nie mieszkam na Gocławiu ale na Saskiej Kępie. Ale zakupiłam
                      mieszkanie na Gocłwiu w inwestycji Edbud Jantar.
                      Gocław jak każda dzielnica: trafiają wyrostki którzy kradną radia, pogryzmolą
                      blok, wybija szybę na przystanku itp. Ale to chyba jest plaga na każdym
                      osiedlu.
                      Jeżeli chodzi o inwestycje Mostostalu i bliskość supermarketu. Jakiś czas temu
                      obiło mi się o uszy, że Spółdzielnia Mieszkaniowa Gocław Lotnisko ma zamiar
                      przeznaczyć teren obok stacji benzynowej na supermarket bodajże Cerrfur.
                      Pzdr.
                      • Gość: rs Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 195.136.49.* 14.12.04, 10:01
                        Był taki pomysł. Wiadomo jednak ,że na pewno supermarketu tam nie będzie.
                        Słyszałem natomiast głosy że na teren działek kolo prmenady i nowych bloków
                        jwc,ma być przeznaczony na inwestycje rozrywkowo sportowo-kulturalne. Ciekawe
                        na ile to poważne projekty...
                        • Gość: doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 14.12.04, 19:13
                          Na carefour nie zgodzioł sie Kaczyński i całe szczęście. Na Iskrze moim zdnaiem
                          schrzanili z tym 15 pietrowcem , jest on zbudowany od pld strony kompleksu wiec
                          bedzie zasłaniał słońce wszystkim budynkon z tyłu - które mają bodajże 5
                          pieter. Zero światła od 11 do 15. Lepiej byłoby gdyby był od pln strony , wtedy
                          słonce miałyby wszystkie budynki w tym kompleksie. Dla mnie to spora wada tego
                          osiedla.
                          • Gość: Doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 14.12.04, 19:14
                            Nie zbudowany tylko dopiero będzie zbudowany :)
                            • Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 16.12.04, 23:37
                              Tak,bedzie zbudowany i to napewno.Jednak tak bedzie wszedzie, nawet w
                              niby "najlepszych" dzielnicach?
                              Tylko gdzie te najlepsze?Wszedzie kradna-patrz kroniki milicyjne.Wszedzie
                              blokowiska - w calej Warszawie.Jednak powinny byc pewne ograniczenia tzn.
                              zroznicowana architektura, a nie tylko wielkie landary.Wszedzie zastawiaja
                              niebo.
                              Ogladalam segmenty, ale to jeszcze wieksze wiezienie.Pojedziesz na wakacje czy
                              nawet do znajomych na imieniny, wracasz a w domu pusto.
                              Polska jest jednym z najbardziej niebezpiecznych krajow.No, troche lepiej niz
                              na Ukrainie.Pozostaja urokliwe, malopolskie i podkarpacke miasteczka a w nich
                              marazm.Wlasnie nie wiem co wybrac.Domek z natura i lek , czy blokowiska z
                              ochrona.
                              • Gość: cv Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.04, 00:02
                                Podstawa to bezpieczeństwo. Takie czasy.
                                Dla młodych lepszym rozwiązaniem jest chronione osiedle w mieście(dojazd do
                                pracy, szkoły dla dzieci, możliwość wyjazdów bez stresu że nikogo nie ma w
                                domu).
                                A na emeryturkę to może faktycznie jakis ładny domek z ogródkiem...
                                • Gość: embe Do Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:17
                                  Na temat inwestycji Mostostalu poczytaj wątek Mostostal Invest sp zoo - proszę
                                  o informację - znajdziesz tam wszystkie interesujące Cię kwestie.
                                  • Gość: Do embe Re: Do Anny IP: *.konstancin.net 17.12.04, 21:19
                                    Dziekuje. Nie o wszystkim pisza ( mi chodzi budynek F) np.o gruncie, ktory ma
                                    byc w dzierzawe ale po ukonczonej budowie 15 pietrowego budynku czyli dopiero
                                    po 2006 roku. Nie wiem jak z dachem , czy buduja solidnie.Podobno sa tez mokre
                                    fundamenty, woda w garazach.Od frontu beda tez nastepne sklepy i parking - tam
                                    gdzie a la trawa rosnie- bedzie wiecznie zapchany.Wjazd do garazy nie wiedziec
                                    czemu tylko 2 metry co oznacza , ze meblowy nie wjedzie. W pokojach widzialam
                                    mizerne kaloryfery, taka ilosc zeberek nie ogrzeje duzego salonu.No i jak z
                                    akustyka?, czy jeszcze przed bialym montazem zabezpieczac? by w miare
                                    swobodnie zyc.
                                    Czy jest dobre okablowanie, bo w poprzednim budynku mieli klopot.
                                    Pytajac o lokalizacje, meczy mnie pytanie, dlaczego przez tak dlugi okres czasu
                                    nie sprzedali wszystkich mieszkan, podczas gdy gdzie indziej wszystko poszlo.
                                    Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 17.12.04, 11:00
      A ja mysle, ze powinno byc odwrotnie.Abstrahujac ode mnie, ze juz nie mam
      dziecka w wieku szkolnym a do emeryturury jeszcze nascie lat.
      Mlodzi ludzie z dziecmi powinni miec swoje domki.Dzieci powinny poznawac jak
      sie budzi wiosna, jak ptaktom dac jesc i czasem przykucnac z nimi do
      towarzystwa.Nie stresowac sie , ze za glosno tupia i sasiad klnie.Starsi zas ,
      juz jesli to oszczedzac sily przy odsniezaniu itd.Tylko w naszym kraju , buduja
      nowe osiedla domkow kompletnie nie przygotowani z infrastruktura.Obserwuje
      zycie mojej corki za granica.Po 2 letnim mieszkaniu w betonie-bloku, szybko
      kupila dom ( taniej niz w Polsce).Autobus kazdego dnia podjezdza pod dzwi i
      zabiera oraz odwozi dziecko.Gdy zaczal stawac dalej o 1 dom , interweniowala,
      ze sobie zyczy jak przedtem.Widze jak dziecko po szkole najpierw sie
      wyszaleje , zeby odreagowac szkolna dyscypline ( w ogrodku ma wiekzy plac zabaw
      niz dzieci osiedlowe).Dom mozna zostawic otwarty bo jest bardzo
      bezpiecznie.Obserwujac widze , ze nasze spoleczenstwo jest malo wymagajace ,
      ciagle prosi miast wymagac za ciezko zarobione pieniadze.Potulny narod nauczony
      za komuny , ze mu sie malo nalezy.A na tej naiwnosci zeruja "obcy" z kasa i
      dyktuja warunki.Jesli sie o tym nie bedzie przypominac , szybko sie
      przyzwyczaja , ze tak ma byc.
      • Gość: cv Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.grafikus.com.pl 17.12.04, 12:27
        Masz dużo racji, niestety jak sama piszesz nie dzieje się to w Polsce.
        Wracając do konkretów to myśle,że gocław jako lokalizacja oraz Iskra I jako
        miejsce zamieszkania jest optymalnym rozwiązaniem (oczywiście uwzgledniając
        także kwestie finansowe). Blisko centrum,ale jednocześnie blisko wisły, co z
        czasem stanie się niezaprzeczalną atrakcją. Wystarczy krótki spacer i jesteśmy
        nad wodą wśród zieleni.
        Zamknięte, chronione osiedle pozwala natomiast na spokojne puszczenie dziecka
        na podwórko.
        Chciałbym mieszkać we własnym, wolnostojącym domu z ogrodem, jednak teraz za
        dużo widzę minusów takiego rozwiąznia , mam nadzieję że przyszłości to się
        zmieni.
        • Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 17.12.04, 21:04
          Dziekuje, wsparles mnie i ja tez chyba sie zdecyduje, bo maja jeszcze wolne
          mieszkania.Szkoda , ze sa male aneksy kuchenne, ale mozna cos pokombinowac.
          Czy mozesz napisac ile chca za czynsz?, bo mnie obiecuje od 3-4 zl.za metr, w
          tym jakis depozyt za ogrzewanie.Czy to prawda?
          Pozdrawiam.
    • dixon89 Ekstra 06.11.14, 01:34
      Tak rekomendacja dobra faktycznie niebezpiecznych rewirów nie ma podobnie jest na Ursynowie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka