Gość: Anna IP: *.konstancin.net 11.12.04, 19:10 Buduje tam Mostostal Invest , co sadzicie o tej lokalizacji.Plusy i minusy bardzo prosze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 12.12.04, 01:33 Dobre miejsce , nie centrum a blisko do niego i nie wygwizdów jak tarchomin. Dobra infrastruktura miejska a i będzie tu prowadzona 3 linia metra :) za 30 lat jak Bóg da. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 12:49 Mieszkam na Gocławiu od 8 lat i bardzo sobie chwalę, jest wszystko czego potrzebujesz jako blokers + sympatyczne duże oczko wodne zwane Balatonem Gocławskim. Dodatkowym bonusem jest bliskość Wału Miedzeszyńskiego i świetnych ścieżek rowerowych nad Wisłą. pozdrawiam olka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.red-62-57-152.user.auna.net 12.12.04, 18:31 wlasnie nabylem mieszkanie w edbudzie wiec mam nadzieje ze bede tez tam mieszkal, czy rzeczywiscie sciezki sa fajne, jak wyglada sprawa bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 13.12.04, 00:01 Bardzo, baaaaardzo dziekuje.To pomaga w podjeciu decyzji, gdyz znajomi strasza mnie , ze to okropne blokowisko.Bylam 3 razy i mnie tez odpowiada to ,ze jest infrastruktura, ze dobry dojazd.Przeciez trasa Siekierkowska to dar, gdyz ja bede jezdzic nie w godzinach szczytu. Czy mieszkacie moze w osiedlu Iskra, czy mozna z nimi negocjowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 01:18 Mieszkam na Orliku, tuz przy "Balatonie", okolica wg mnie jest bezpieczna. Czesto pozna noca spacerujemy nad jeziorkiem i jest spokojnie, cicho i tak jakos czarownie. pozdrawiam ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 195.136.49.* 13.12.04, 10:43 Blokowisko, zgadza się, ale ze wszystkich warszawskich blokowisk jest najprzyjemniejsze i najmniejsze. -Dużo tras rowerowych -nie ma supermarketu (w osiedlu to duża zaleta), a jak trzeba to jest promenada z nowym budowanym centrum (w odpowiedniej odległości) -dużo małych, dobrze prowadzonych sklepów -szkoły, przedszkola -po wybudowaniu trasy siekierkowskiej do marsa zmniejszy sie ruch samochodowy przez Fieldorfa, i dodatkowo pojawią sie nowe trasy rowerowe -ze wszystkich blokowisk jest najlepszy dojazd do centrum (samochodem, autobusem, rowerem) -bezpieczeństwo bardzo się poprawił (wyrostki gocławskie po prostu wyrosły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 217.153.187.* 13.12.04, 11:53 mieszkam na Gocławiu od lat ponad 20-tu i własnie kupiłam mieszkanie własnie w inwestycji Mostostalu Invest - z mojej strony to chyba najlepsza rekomendacja jakby było źle na pewno bym się stąd wyniosła ;-) A> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 62.57.153.* 13.12.04, 18:14 ale czy mialas swiadomosc za postawia wam te 15 pieter ? pzdr ak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 13.12.04, 23:19 A czy udalo ci sie troche wynegocjowac z Mostostalem, ja chce kupuc spore mieszkanie wiec .... Co do 15 pieter w nowej iwestycji, to gdzie ich nie stawiaja? Objezdzilam wszedzie i widze , ze tego nie da sie uniknac.To jest stolica.Nawet w Krakowie stawiaja naprzeciw Wawelu . Inaczej wszystkich musieli by umieszczac poza miastem, gdzie brak infrastruktury, szamba itd. A jak z wykonczeniem w Iskrze?Czy macie dobrych fachowcow do polecenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 213.241.64.* 14.12.04, 09:22 Co prawda nie mieszkam na Gocławiu ale na Saskiej Kępie. Ale zakupiłam mieszkanie na Gocłwiu w inwestycji Edbud Jantar. Gocław jak każda dzielnica: trafiają wyrostki którzy kradną radia, pogryzmolą blok, wybija szybę na przystanku itp. Ale to chyba jest plaga na każdym osiedlu. Jeżeli chodzi o inwestycje Mostostalu i bliskość supermarketu. Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że Spółdzielnia Mieszkaniowa Gocław Lotnisko ma zamiar przeznaczyć teren obok stacji benzynowej na supermarket bodajże Cerrfur. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 195.136.49.* 14.12.04, 10:01 Był taki pomysł. Wiadomo jednak ,że na pewno supermarketu tam nie będzie. Słyszałem natomiast głosy że na teren działek kolo prmenady i nowych bloków jwc,ma być przeznaczony na inwestycje rozrywkowo sportowo-kulturalne. Ciekawe na ile to poważne projekty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 14.12.04, 19:13 Na carefour nie zgodzioł sie Kaczyński i całe szczęście. Na Iskrze moim zdnaiem schrzanili z tym 15 pietrowcem , jest on zbudowany od pld strony kompleksu wiec bedzie zasłaniał słońce wszystkim budynkon z tyłu - które mają bodajże 5 pieter. Zero światła od 11 do 15. Lepiej byłoby gdyby był od pln strony , wtedy słonce miałyby wszystkie budynki w tym kompleksie. Dla mnie to spora wada tego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doom Re: Goclaw jako lokalizacja IP: 84.10.103.* 14.12.04, 19:14 Nie zbudowany tylko dopiero będzie zbudowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 16.12.04, 23:37 Tak,bedzie zbudowany i to napewno.Jednak tak bedzie wszedzie, nawet w niby "najlepszych" dzielnicach? Tylko gdzie te najlepsze?Wszedzie kradna-patrz kroniki milicyjne.Wszedzie blokowiska - w calej Warszawie.Jednak powinny byc pewne ograniczenia tzn. zroznicowana architektura, a nie tylko wielkie landary.Wszedzie zastawiaja niebo. Ogladalam segmenty, ale to jeszcze wieksze wiezienie.Pojedziesz na wakacje czy nawet do znajomych na imieniny, wracasz a w domu pusto. Polska jest jednym z najbardziej niebezpiecznych krajow.No, troche lepiej niz na Ukrainie.Pozostaja urokliwe, malopolskie i podkarpacke miasteczka a w nich marazm.Wlasnie nie wiem co wybrac.Domek z natura i lek , czy blokowiska z ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.04, 00:02 Podstawa to bezpieczeństwo. Takie czasy. Dla młodych lepszym rozwiązaniem jest chronione osiedle w mieście(dojazd do pracy, szkoły dla dzieci, możliwość wyjazdów bez stresu że nikogo nie ma w domu). A na emeryturkę to może faktycznie jakis ładny domek z ogródkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embe Do Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:17 Na temat inwestycji Mostostalu poczytaj wątek Mostostal Invest sp zoo - proszę o informację - znajdziesz tam wszystkie interesujące Cię kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do embe Re: Do Anny IP: *.konstancin.net 17.12.04, 21:19 Dziekuje. Nie o wszystkim pisza ( mi chodzi budynek F) np.o gruncie, ktory ma byc w dzierzawe ale po ukonczonej budowie 15 pietrowego budynku czyli dopiero po 2006 roku. Nie wiem jak z dachem , czy buduja solidnie.Podobno sa tez mokre fundamenty, woda w garazach.Od frontu beda tez nastepne sklepy i parking - tam gdzie a la trawa rosnie- bedzie wiecznie zapchany.Wjazd do garazy nie wiedziec czemu tylko 2 metry co oznacza , ze meblowy nie wjedzie. W pokojach widzialam mizerne kaloryfery, taka ilosc zeberek nie ogrzeje duzego salonu.No i jak z akustyka?, czy jeszcze przed bialym montazem zabezpieczac? by w miare swobodnie zyc. Czy jest dobre okablowanie, bo w poprzednim budynku mieli klopot. Pytajac o lokalizacje, meczy mnie pytanie, dlaczego przez tak dlugi okres czasu nie sprzedali wszystkich mieszkan, podczas gdy gdzie indziej wszystko poszlo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 17.12.04, 11:00 A ja mysle, ze powinno byc odwrotnie.Abstrahujac ode mnie, ze juz nie mam dziecka w wieku szkolnym a do emeryturury jeszcze nascie lat. Mlodzi ludzie z dziecmi powinni miec swoje domki.Dzieci powinny poznawac jak sie budzi wiosna, jak ptaktom dac jesc i czasem przykucnac z nimi do towarzystwa.Nie stresowac sie , ze za glosno tupia i sasiad klnie.Starsi zas , juz jesli to oszczedzac sily przy odsniezaniu itd.Tylko w naszym kraju , buduja nowe osiedla domkow kompletnie nie przygotowani z infrastruktura.Obserwuje zycie mojej corki za granica.Po 2 letnim mieszkaniu w betonie-bloku, szybko kupila dom ( taniej niz w Polsce).Autobus kazdego dnia podjezdza pod dzwi i zabiera oraz odwozi dziecko.Gdy zaczal stawac dalej o 1 dom , interweniowala, ze sobie zyczy jak przedtem.Widze jak dziecko po szkole najpierw sie wyszaleje , zeby odreagowac szkolna dyscypline ( w ogrodku ma wiekzy plac zabaw niz dzieci osiedlowe).Dom mozna zostawic otwarty bo jest bardzo bezpiecznie.Obserwujac widze , ze nasze spoleczenstwo jest malo wymagajace , ciagle prosi miast wymagac za ciezko zarobione pieniadze.Potulny narod nauczony za komuny , ze mu sie malo nalezy.A na tej naiwnosci zeruja "obcy" z kasa i dyktuja warunki.Jesli sie o tym nie bedzie przypominac , szybko sie przyzwyczaja , ze tak ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.grafikus.com.pl 17.12.04, 12:27 Masz dużo racji, niestety jak sama piszesz nie dzieje się to w Polsce. Wracając do konkretów to myśle,że gocław jako lokalizacja oraz Iskra I jako miejsce zamieszkania jest optymalnym rozwiązaniem (oczywiście uwzgledniając także kwestie finansowe). Blisko centrum,ale jednocześnie blisko wisły, co z czasem stanie się niezaprzeczalną atrakcją. Wystarczy krótki spacer i jesteśmy nad wodą wśród zieleni. Zamknięte, chronione osiedle pozwala natomiast na spokojne puszczenie dziecka na podwórko. Chciałbym mieszkać we własnym, wolnostojącym domu z ogrodem, jednak teraz za dużo widzę minusów takiego rozwiąznia , mam nadzieję że przyszłości to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Goclaw jako lokalizacja IP: *.konstancin.net 17.12.04, 21:04 Dziekuje, wsparles mnie i ja tez chyba sie zdecyduje, bo maja jeszcze wolne mieszkania.Szkoda , ze sa male aneksy kuchenne, ale mozna cos pokombinowac. Czy mozesz napisac ile chca za czynsz?, bo mnie obiecuje od 3-4 zl.za metr, w tym jakis depozyt za ogrzewanie.Czy to prawda? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Ekstra 06.11.14, 01:34 Tak rekomendacja dobra faktycznie niebezpiecznych rewirów nie ma podobnie jest na Ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś