Gość: Art IP: *.net.external.hp.com 16.05.02, 13:12 UWAZAJCIE !!! WLASNIE SIE DOWIEDZIALEM, ZE ZNAJOMYM UKRADZIONO 3 ROWERY Z BALKONU. I ZEBY BYLO SMIESZNIEJ Z 5-GO PIETRA !!! NAWET NIE WIEM JAK TO SKOMENTOWAC... Pozdrawiam Art Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gawdar Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! IP: 212.76.37.* 17.05.02, 09:53 Wiadomo z jakiego bloku te rowery zniknęły ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lord.peter Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! 17.05.02, 09:56 Hi, Mam pytanko – w którym bloku miała miejsce opisana przez Ciebie kradzież? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! IP: *.net.external.hp.com 17.05.02, 10:45 W bloku 8 Odpowiedz Link Zgłoś
lord.peter Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! 17.05.02, 12:04 Dzięki Art za info. Może takie posty (jak Twój) przkonają przeciwników "ochrony" na naszym osiedlu. Boję się, że przyszłości naszego osiedla, może wyglądać tak jak opisał to "look" w wątku "co na zebraniu SKOROSZE III?" (post z 19-04-2002 16:14). Pozdr. Peter Odpowiedz Link Zgłoś
lord.peter Re: SKOROSZE III - ochrona osiedla 17.05.02, 12:29 Zakładając, że ochroniarz zarabia 7PLN/h, jego miesięczne zarobki netto wynoszą 7PLN/h x 8h/dziennie x miesiąc pracy [20..22dni] = 1200PLN/miesięcznie (netto) Realnie - godzina pracy ochroniarza, kosztuje nas (mieszkańców) w przybliżeniu 7PLN/h + zaliczka na podatek + ZUS + itd + zysk dla firmy ochroniarskiej = 20PLN Zakładając, że osiedle (cztery bloki) jest chronione 24h/dobę przez "patrol" składający się z dwóch ochroniarzy, to miesięczny koszt ochrony osiedla (na 1 mieszkanie) wynosi: (2ochroniarzy x 24h x 30dni x 20PLN/h) / (360 mieszkań) = 80PLN/miesięcznie na lokal Może kwota, która padła (90PLN/miesięcznie) na lokal, nie jest przesadzona? Co o tym myślicie? Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
lord.peter Re: SKOROSZE III - ochrona osiedla 17.05.02, 12:36 Zanim wprowadziłem się do mieszkanka przy Skoroszewskiej, mieszkałem przy ul. Kasprzaka - stawiałem samochód na strzeżonym parkingu (za „Delfinem”) – kosztowało mnie to miesięcznie 120PLN – dlatego też nie wydaje mi się zbyt wygórowaną ceną 80..90PLN (kosz miesięcznej ochrony całego osiedla). Pozdrawiam Peter Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa.pitstop Re: SKOROSZE III - ochrona osiedla 10.06.02, 19:49 Mieszkam na zupelnie innym osiedlu, ktore podobno jest ochronione , a gdy ukradli mi kola z auta na parkingu pod budynkiem (chroniony oczywiscie) to do tej pory bujam sie ze zwrotem kasy, takze radze uwazac dokladnie przy podpisywaniu umowy o ochrone , bo wyjdzie na to, ze ochrona nie odpowiada za nic i placi sie za nic a nie za ochrone. Pozdrowienia Penelopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezer Re: SKOROSZE III - ochrona osiedla IP: 213.158.197.* 22.06.02, 17:07 OCHRONA G... DAJE !!!! Ochroniarz jest wścibski jak stara baba w oknie (wszystko wie i widzi - a najbardziej KTO ILE MA !) Potem dzwoni do znajomych drechów (scenariusz ala Kredyt Bank) i ... samochód lub mieszkanie jest okradane. Mieszkam przy Dzieci W-wy 31 (róg T. Palucha) już 2 lata. Pierwszy blok z ochroną (najpierw 12 godz., teraz 18 godz. na dobę). W tym czasie obrobili ok. 11 samochodów (w tym mój) i 2 mieszkania. Ślicznie no nie ??? JA STAWIAM NA DOBRE DRZWI + SYSTEM ALARMOWY Z POWIADAMIANIEM TEL. GSM (2500 + 2000 pln). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 10:05 sprawdz jakich masz sasiadów na gorze, z takich pieter kradna najczesciej z gory, wystarczą 2 linki z hakami. no chyba, ze masz balkony łatwe do przejscia lub wejscia. polecam nawet na balkonie przypinac kryptonitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: SKOROSZE - KRADZIEZ Z BALKONU !!!! IP: 193.0.68.* 12.06.02, 10:41 Mnie zawsze kradziez z balkonu wydawala sie mitem, ale kiedy kilka lat temu znajomi ostrtzegli mnie oprzed tym to jednak schowalam rower z balkonu mimo ze mieszkalam na 14 pietrze, podobno zlodzieje sa wyszkoleni i dla nich to nic trudnego a popieram zeby sprawdzic dokladnie za co ma sie placiic ochronie, bo sama ochrona nic nie da jesli faktycznie nie bedzie chronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezer Re: SKOROSZE - KRADZIEŻE W OGÓLE IP: 213.158.197.* 22.06.02, 17:03 W URSUSIE kradną (wszędzie !) z garaży podziemnych non-stop: radia (tych naiwnych co zdejmują tylko panel), alufelgi, zmieniarki CD, kołpaki. Mieszkam przy Tomcia Palucha 2 lata. Od sąsiadów i Policji wiem o ok. 23 okradzionych samochodach - a więc średnio 1 / m-c. A ILE BYŁO TAKICH ROZBOJÓW O KTÓRYCH NIE WIEM !?!?!?! 3 mieszkania na parterze też już załatwiły łyse drechy. Wyprowadzam się stamtąd wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś