Dodaj do ulubionych

Bemowo czy Ursynów

IP: *.toya.net.pl 07.01.05, 20:29
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i rozważam dwie dzielnice Bemowo i
Ursynów. Którą wybrać? Jakie są wasze opinie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: remg Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:10
      Niektorzy mowia ze ursynow to blokowisko. Ale moim zdaniem jest to bardziej
      przyjazne blokowisko niz wiekszosc innych blokowisk w warszawie. Jest tu
      wszystko czego trzeba, poza tym dobra komunikacja za pomoca metra. Dzielnica ma
      swoj charakter, a szczegolnie niektore jej zakątki.
      • Gość: Ewa Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:06
        Ja wybralam ursynow. bemowo jest ostatnim miejscem, w ktorym chciałabym miec
        mieszkanie.
    • ppppp1 Re: Bemowo czy Ursynów 07.01.05, 22:25
      Ursynów a właściwie Mokotów polecam.Bemowo-zobacz jak tam wyglada osiedle JW
      blok przy bloku.
      • qqryq77 Re: Bemowo czy Ursynów 08.01.05, 07:04
        polecam URSYNOW . mieszkam tu od urodzenia i wlasnie zapisalem sie na kolejne
        mieszkanie. blisko las, metro, WILANOW, POWSIN, KONSTANCIN. na KABATACH sa same
        nowe bloki. inne dzielnice mnie nigdy nie interesowaly i jedyne miejsce gdzie
        moglbym sie przeniesc z URSYNOWA to do domku jednorodzinnego gdzies pod
        WARSZAWA.
        • Gość: marek To tak jabyś zapytał: szambo czy wysypisko ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:27
          Oczywiście znajdął się utopieni w szambie jego
          fanatycy, jak i zwolennicy wysypiska.
          Ani jedno, ani drugie.
          W jednym miejscu neo-sowiecki sowchoz niczym scenografia
          do filmu,
          w drugim wiocha z wieloma kościołami i ani jednym
          parkiem.
          Wszedzie to sama sfołeczność - mix komuno-katoli,
          dewocji, psiarzy, kwachofoili, śmieciarzy-peciarzy,
          cwaniaczków, oraz miłośników hip-hopu i grafitti.
          Niska przecietna kultura ogólna -
          tak że blok to zawsze ryzyko (hałasy, smród, itp.)
          Nie patrz się na metro - kto jeżdzi metrem ?

Najlepiej wyjedź za granicę. A jak już
          jesteś zmuszony
          zamieszkiwać warszwkie to albo domek w
          osiedlu zamknięym (wilanów, konstancin),
          albo szczęśliwice,
          ewentualnie mokotów - z tym, ze zawsze
          większy metraż i jak najmniej sąsiadujacych
          mieszkań.

Pozdr.
          • qqryq77 do MARKA 09.01.05, 09:44
            ale zes wymyslil. to tak jakbys polecal mercedesa ludzia ktorzy sie
            zastanawiaja nad zakupem jakiegos miejskiego samochodu. kazdy chcialby mieszkac
            w willi z basenem , jezdzic luksusowym samochodem albo nawet latac
            helikopterem. to ze mieszkasz za granica nie znaczy to ze w oczach tamtych
            ludzi jestes kims wiecej niz tylko polaczkiem z polski. zastanow sie nad tym.
            na drugi raz czytaj uwaznie pytanie .
            • Gość: elle zdecydoawnie URSYNÓW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 09:53
          • Gość: gość Re: To tak jabyś zapytał: szambo czy wysypisko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 19:40
            Taaaa, wiemy że na Opaczewskiej jest najlepiej.
    • Gość: mik Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.aster.pl 09.01.05, 10:19
      a ja wybrałem Bemowo - Ursynów jest obecnie już koszmarnie napchany (blok na
      bloku i to po 10 pięter budują, bo ziemia droga) a ciekawe, niskie i kameralne
      inwestycje oczywiście też można znaleźć ale wtedy masz 1,5 czy 2 km od metra, a
      więc w zasadzie jakby metra nie było...
      • qqryq77 MIK piszesz nieprawde 10.01.05, 11:12
        wiekszosc blokow na samych kabatach ma najwyzej po 5 pieter. wyzsze budowane sa
        przewaznie na natolinie. ja zapisalem sie na inwestycje w tamtym roku przy
        ulicy KEN naokolo bloki do 5 pieter a wejscie do metra tuz przed blokiem. w
        mojej inwestycji wszystko juz sprzedane ale wzdloz KENu buduje jeszcze kilku
        developerow.
    • Gość: Kama Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.aster.pl 30.01.05, 16:59
      Ja także rok temu mialam ten problem. Mialam propozycje na Ursynowie i na
      Bemowie. Ursynow jest strasznie zabudowany, a nowe bloki stawiane sa jedne na
      drugich - obrzydliwe blokowiska i do tego strasznie drogo - nie wiem za co.
      Samo metro nie wystarczy (zresztą jeśli do metra musisz dlugo isc, bo nie ma
      autobusu to zaden atut).Wybralam Bemowo i jestem b. zadowolona. Wiecej
      przestrzeni, cisza, dobra komunikacja, las, supermarkety w poblizu, ale
      oczywiście....decyzja nalezy do Was.
      • Gość: emma Re: Bemowo czy Ursynów IP: 213.206.148.* 31.01.05, 15:45
        zdecydowanie bemowo. Na ursynowie może i kiedyś było fajnie, ekskluzywnie,
        nowocześnie a teraz - to zwykle blokowisko. Metro - jeżeli masz samochód to nie
        skorzystasz a do obłędu Cię doprowadzą poranne korki na 1000 rond i wąskich
        drogach na KENie (żeby przejechac przez Puławską tez musisz swoje odstac).
        Teraz walory bemowa:
        - cisza
        - dużo przestrzeni
        - liczne ścieżki rowerowe
        - w pobliżu duzo zieleni (fort bema, las)
        - drogi w bardzo dobrym stanie,
        - bardzo dobre połączenie z centrum (by car)
        - bardzo dobre połączenie z centrum (by bus - pętle autobusowe i tramwajowe)
        - centra handlowe wokoło
        - nowe osiedla są w dalekim sąsiedztwie blokowisk (w stylu wielka płyta)
        - nawet stare, wielkie blokowiska są czyste, schludne i zadbane
        Według mnie Bemowo to najbardziej europejska dzielnica Warszawy (jest czysto,
        przestronnie, drogi równe, eleganckie, szerokie, wielopasmowe),a Ursynów -
        teraz jest modny, ale to prawda że jest to tzw. "sypialnia warszawY" - pomyśl
        sobie co sie niebawem stanie kiedy to zaczną wychodzić na podwórka wszystkie te
        do niedawna małe brzdące bawiące się w osiedlowych piaskownicach - według mnie
        to dopiero będzie dzielnica hip-hopu, graffiti i różnego rodzaju subkultur,
        które będą rywalizowały ze sobą wśród tego całego blokowiska.
        No ale ...... to tylko moje zdanie. Decyzja nalezy do Ciebie.
        Pozdrawiam
        • Gość: leo Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 16:20
          Nooooo, widzę, że jakiś inwestor z bemowa nakłania do tej dzielnicy. Niestey, a
          wręcz stety, świadomie mija się z prawdą. Jęsli rzeczywiście jesteś
          zainteresowny/na tymi dwoma dzielnicami, to wystarczy pojechać, pooglądać,
          przypatrzeć się i odpowiedź sama szybko się nasunie. URSYNÓW bez dwóch zdań.
          • Gość: roberto Re: Ursynów IP: *.bphpbk.pl 31.01.05, 17:02
            Absolutnie wolę Bemowo. Jest to dużo bardziej rozwojowe miejsce niż Ursynów, z
            lepszą komunikacją i drogami, dużo bliżej centrum (nie jedzie się jak za miasto
            jak na Ursynów, autem masz 15 min do pekinu i centralnego) i z dużo lepszą
            infrastrukturą a za to znaczniej mniej zapchane i zawalone blokowiskami jeden
            na drugim.. no i dużo tańsze mieszkanie na Bemowie bo od dłuższego czasu jest
            wielki boom wśród przyjezdnych na Ursynów i tę linię metra głównie.. do której
            większość musi jednak kilka przystanków autobusowych dojeżdzać. Ja jadę
            szybciej do centrum autem niż się jedzie z Kabat metrem w ścisku i taka jest
            prawda. By the way, może to i nie szybka perspektywa ale druga linia metra ma
            swoje plany przebiegu także w naszej okolicy. Bemowo na którym mieszkam jest w
            otulinie olbrzymiego Kampinosu przy którym Kabacki to skwerek, na pograniczu
            osiedli domów jednorodzinnych i samych lasów dookoła. Bez dwóch zdań
            Bemowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka