Gość: Maciek IP: *.toya.net.pl 07.01.05, 20:29 Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i rozważam dwie dzielnice Bemowo i Ursynów. Którą wybrać? Jakie są wasze opinie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: remg Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:10 Niektorzy mowia ze ursynow to blokowisko. Ale moim zdaniem jest to bardziej przyjazne blokowisko niz wiekszosc innych blokowisk w warszawie. Jest tu wszystko czego trzeba, poza tym dobra komunikacja za pomoca metra. Dzielnica ma swoj charakter, a szczegolnie niektore jej zakątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:06 Ja wybralam ursynow. bemowo jest ostatnim miejscem, w ktorym chciałabym miec mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp1 Re: Bemowo czy Ursynów 07.01.05, 22:25 Ursynów a właściwie Mokotów polecam.Bemowo-zobacz jak tam wyglada osiedle JW blok przy bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: Bemowo czy Ursynów 08.01.05, 07:04 polecam URSYNOW . mieszkam tu od urodzenia i wlasnie zapisalem sie na kolejne mieszkanie. blisko las, metro, WILANOW, POWSIN, KONSTANCIN. na KABATACH sa same nowe bloki. inne dzielnice mnie nigdy nie interesowaly i jedyne miejsce gdzie moglbym sie przeniesc z URSYNOWA to do domku jednorodzinnego gdzies pod WARSZAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek To tak jabyś zapytał: szambo czy wysypisko ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:27 Oczywiście znajdął się utopieni w szambie jego fanatycy, jak i zwolennicy wysypiska. Ani jedno, ani drugie. W jednym miejscu neo-sowiecki sowchoz niczym scenografia do filmu, w drugim wiocha z wieloma kościołami i ani jednym parkiem. Wszedzie to sama sfołeczność - mix komuno-katoli, dewocji, psiarzy, kwachofoili, śmieciarzy-peciarzy, cwaniaczków, oraz miłośników hip-hopu i grafitti. Niska przecietna kultura ogólna - tak że blok to zawsze ryzyko (hałasy, smród, itp.) Nie patrz się na metro - kto jeżdzi metrem ? Najlepiej wyjedź za granicę. A jak już jesteś zmuszony zamieszkiwać warszwkie to albo domek w osiedlu zamknięym (wilanów, konstancin), albo szczęśliwice, ewentualnie mokotów - z tym, ze zawsze większy metraż i jak najmniej sąsiadujacych mieszkań. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 do MARKA 09.01.05, 09:44 ale zes wymyslil. to tak jakbys polecal mercedesa ludzia ktorzy sie zastanawiaja nad zakupem jakiegos miejskiego samochodu. kazdy chcialby mieszkac w willi z basenem , jezdzic luksusowym samochodem albo nawet latac helikopterem. to ze mieszkasz za granica nie znaczy to ze w oczach tamtych ludzi jestes kims wiecej niz tylko polaczkiem z polski. zastanow sie nad tym. na drugi raz czytaj uwaznie pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: To tak jabyś zapytał: szambo czy wysypisko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 19:40 Taaaa, wiemy że na Opaczewskiej jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.aster.pl 09.01.05, 10:19 a ja wybrałem Bemowo - Ursynów jest obecnie już koszmarnie napchany (blok na bloku i to po 10 pięter budują, bo ziemia droga) a ciekawe, niskie i kameralne inwestycje oczywiście też można znaleźć ale wtedy masz 1,5 czy 2 km od metra, a więc w zasadzie jakby metra nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 MIK piszesz nieprawde 10.01.05, 11:12 wiekszosc blokow na samych kabatach ma najwyzej po 5 pieter. wyzsze budowane sa przewaznie na natolinie. ja zapisalem sie na inwestycje w tamtym roku przy ulicy KEN naokolo bloki do 5 pieter a wejscie do metra tuz przed blokiem. w mojej inwestycji wszystko juz sprzedane ale wzdloz KENu buduje jeszcze kilku developerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Bemowo czy Ursynów IP: *.aster.pl 30.01.05, 16:59 Ja także rok temu mialam ten problem. Mialam propozycje na Ursynowie i na Bemowie. Ursynow jest strasznie zabudowany, a nowe bloki stawiane sa jedne na drugich - obrzydliwe blokowiska i do tego strasznie drogo - nie wiem za co. Samo metro nie wystarczy (zresztą jeśli do metra musisz dlugo isc, bo nie ma autobusu to zaden atut).Wybralam Bemowo i jestem b. zadowolona. Wiecej przestrzeni, cisza, dobra komunikacja, las, supermarkety w poblizu, ale oczywiście....decyzja nalezy do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Bemowo czy Ursynów IP: 213.206.148.* 31.01.05, 15:45 zdecydowanie bemowo. Na ursynowie może i kiedyś było fajnie, ekskluzywnie, nowocześnie a teraz - to zwykle blokowisko. Metro - jeżeli masz samochód to nie skorzystasz a do obłędu Cię doprowadzą poranne korki na 1000 rond i wąskich drogach na KENie (żeby przejechac przez Puławską tez musisz swoje odstac). Teraz walory bemowa: - cisza - dużo przestrzeni - liczne ścieżki rowerowe - w pobliżu duzo zieleni (fort bema, las) - drogi w bardzo dobrym stanie, - bardzo dobre połączenie z centrum (by car) - bardzo dobre połączenie z centrum (by bus - pętle autobusowe i tramwajowe) - centra handlowe wokoło - nowe osiedla są w dalekim sąsiedztwie blokowisk (w stylu wielka płyta) - nawet stare, wielkie blokowiska są czyste, schludne i zadbane Według mnie Bemowo to najbardziej europejska dzielnica Warszawy (jest czysto, przestronnie, drogi równe, eleganckie, szerokie, wielopasmowe),a Ursynów - teraz jest modny, ale to prawda że jest to tzw. "sypialnia warszawY" - pomyśl sobie co sie niebawem stanie kiedy to zaczną wychodzić na podwórka wszystkie te do niedawna małe brzdące bawiące się w osiedlowych piaskownicach - według mnie to dopiero będzie dzielnica hip-hopu, graffiti i różnego rodzaju subkultur, które będą rywalizowały ze sobą wśród tego całego blokowiska. No ale ...... to tylko moje zdanie. Decyzja nalezy do Ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 16:20 Nooooo, widzę, że jakiś inwestor z bemowa nakłania do tej dzielnicy. Niestey, a wręcz stety, świadomie mija się z prawdą. Jęsli rzeczywiście jesteś zainteresowny/na tymi dwoma dzielnicami, to wystarczy pojechać, pooglądać, przypatrzeć się i odpowiedź sama szybko się nasunie. URSYNÓW bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Ursynów IP: *.bphpbk.pl 31.01.05, 17:02 Absolutnie wolę Bemowo. Jest to dużo bardziej rozwojowe miejsce niż Ursynów, z lepszą komunikacją i drogami, dużo bliżej centrum (nie jedzie się jak za miasto jak na Ursynów, autem masz 15 min do pekinu i centralnego) i z dużo lepszą infrastrukturą a za to znaczniej mniej zapchane i zawalone blokowiskami jeden na drugim.. no i dużo tańsze mieszkanie na Bemowie bo od dłuższego czasu jest wielki boom wśród przyjezdnych na Ursynów i tę linię metra głównie.. do której większość musi jednak kilka przystanków autobusowych dojeżdzać. Ja jadę szybciej do centrum autem niż się jedzie z Kabat metrem w ścisku i taka jest prawda. By the way, może to i nie szybka perspektywa ale druga linia metra ma swoje plany przebiegu także w naszej okolicy. Bemowo na którym mieszkam jest w otulinie olbrzymiego Kampinosu przy którym Kabacki to skwerek, na pograniczu osiedli domów jednorodzinnych i samych lasów dookoła. Bez dwóch zdań Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś