Dodaj do ulubionych

autobus odjeżdża 8.13

13.01.22, 00:07
Autobus nr 319
..
Nowa od poniedziałku linia ztm
relacji: Międzylesie, CZD- Metro Ursynów Imielin.
Jeśli wsiądziesz o 8.13 na przystanku na Szachowej, róg Patriotów, strona zach. obok Przystanku Miedzeszyn, to po 30 min. wysiadasz przy Metro Ursynów Imielin.
..
Autobusy 319 odjeżdżają w dni powszednie, w godzinach szczytu co 15 minut.
..
Miejmy nadzieję, że będzie ciąg dalszy dobrego.
Obserwuj wątek
    • feelek Re: autobus odjeżdża 8.13 14.01.22, 16:55
      dyskutując samemu ze sobą:
      autobus Mostem Anny [ : Anną?] to dobra i ... taka sobie wiadomość.
      Starając się uniknąć typowego dla Polaków narzekactwa podam niżej plan dojazdu do Mordoru:

1. via SKM lub KM jadę 2 przystanki do Miedzeszyna 5 min
      2. autobusem 319 z ul. Sxachowej do Stacji Metra Imielin: 30 minut
      3. metrem z Imielina do Dworca Południowego 5 minut,
      4. autobusem z Dworca Południowego do Mordoru: 7 minut
      podsumowanie: w 47 minut, za pomocą 3 przesiadek dojeżdżam komunikacją do Mordoru. To czas o 5 minut krótszy wobec dojazdu SKM/ KM gdy jedzie się via Tunel Średnicowy. Ale tam jest tylko 1/0 przesiadek: (jest rano 1 połączenie bezpośrednie).
      ..
      Teraz nam marzyć aby:
      1. 319 jechało dalej: nie jedynie do Metra Imielin, a od razu do Mordoru, powiedzmy 40 minut. 1 przesiadka w Miedzedzynie i finito!
      • tomjani Re: autobus odjeżdża 8.13 09.02.22, 14:06
        Przetestowałem tę linię parę tygodni temu, ale któregoś razu mocno się naciąłem. Zamiast dojechać do Lemingradu aby tam przesiąść się w 522 wysiadłem już w Powsinku, z uwagi na liczne tam linie w kierunku Wilanowa. Trafiłem jednak na 20(!) minutową dziurę, i pierwszym autobusem jakiego doczekałem się na przystanku był... kolejny 319. Więcej już tego błędu nie zrobię, mimo że przesiadki w jeden jedyny 523 na Branickiego są niewiele lepsze.
        • tomjani Re: autobus odjeżdża 8.13 09.02.22, 14:07
          Oczywiście pomyłka: 522 nie 523.
    • feelek Re: autobus odjeżdża 8.13 17.04.22, 19:32
      Czy słyszał kto o autobusie z Otwocka skręcającym w S2 w kier. Mordoru?
      • tomjani Re: autobus odjeżdża 8.13 22.04.22, 12:52
        "Wystąpmy do Bumistrza aby zorganizował linię autobusową do Warszawy, najlepiej prywatną" - mniej więcej takie propozycje padały na tym forów ze strony słojów co się sprowadzili świeżo do Józefowa gdzieś tam spod Zamościa i w pale im się nie mieściło aby można było jeździć do Warszawy pociągiem. Z wtp.waw.pl wyczytać można że jedynym autobusem ZTM kursującym po autozdradzie jest 319, a więc od strony Międzylesia i niestety tylko w dni powszednie. Rozumiem że z utęsknieniem czekacie na prywatnego gratobusiarza, choćby Mini-Busa aby część swoich kursów skierował nową trasą? Kto wie, może już jest taki? Trasą Łazienkowską w godzinach porannych niczym widmo przemyka jakiś Wisiński dowożąc łebków do owych tajemniczych Szyszek gdzieś koło Stoczka Łukowskiego. Musisz zaczaić się osobiście na nowym moście i wypatrywać kto tam przejeżdża.
        • feelek Re: autobus odjeżdża 8.13 22.04.22, 21:37
          tomjani Re: autobus odjeżdża 8.13 22.04.22, 12:52 "Wystąpmy do Bumistrza aby zorganizował linię autobusową do Warszawy, najlepiej prywatną" - mniej więcej takie propozycje padały na tym forów ze strony słojów co się sprowadzili świeżo do Józefowa gdzieś tam spod Zamościa i w pale im się nie mieściło aby można było jeździć do Warszawy pociągiem.
          ..

..
          byłaby prośba do pani/pana::
          ..
          NIE OBRAŻAĆ TU PISZĄCYCH/ CZYTAJĄCYCH...
          ..
          ... byłaby gdyby nie to, że procedura bana na forum jozefow dla pani/ pana o nicku: "tomjani" i tak już została wszczęta ...
          ... za zaśmiecanie fj tematami nie na temat/ kulturę dyskusji ... etc...
          ... zresztą ona/on już tam wiedzą najlepiej...
          ...
          ...więc: bez żalu ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka