IP: *.4kroki.pl 15.01.05, 16:38
Czy słyszeliście o nowej inwestycji na Bemowie przy ul. Górczewskiej róg P.
Śląskicj?
Co myślicie?
Ja się zapisałam.....
Obserwuj wątek
    • Gość: jaro Re: JWC IP: *.jelonki.net.pl 15.01.05, 16:42
      a po ile tam metr bo sie tym interesuje. i kiedy planuja zakonczyc budowqe.
      ale slyszalem ze maja te bloki ogromne byc i ze dlugo budowa potrwa.co o tym
      sadzisz?
      • Gość: JWC Re: JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:47
        Okropne bloki wstrętne blokowiska JWC oszpecą całą okolicę. kto im daje
        pozwolenia?
        Szmaciarze jedni.
    • Gość: renifer Re: JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:41
      Booosh!
      Ludzie pchacie się w gó.. na własne życzenie! Jeśli już trafiliście na to
      forum to zróbcie z niego użytek: wrzućcie w wyszukiwarkę hasło JWC, sprawdżcie,
      co piszą inni i ........ uciekajcie, uciekajcie!!!!
      • Gość: ** Re: JWC IP: *.chello.pl 15.01.05, 18:56
        Ja kupiłem mieszkanko od JW przy Obrońców Tobruku czyli OGRODY BEMA. Na
        szczęście niedugo odbieram, ale opóźnienie będzie ponad 1 rok. Dlatego nie
        polecam tego dewelopera. Zresztą chyba mało jest takich którzy polecą, chyba że
        są pracownikami JW>
        • Gość: Anna Re: JWC IP: 157.25.31.* 18.01.05, 10:41
          no to dlugie opoznienie.moze dlatego ze zanim skoncza cos jednego budowac to
          zaczynają drugie.
          przy tej gorczewskiej to beda dlugo budowac bo to beda kolosy bloki i to
          jeszcze takie brzydkie.
          poza tym predko niezaczną bo niemają wszystkich pozwolen
          a do tego sytuacja prawna tej działki niejest do konca znana!
          • Gość: XXX Re: JWC IP: *.ds.ae.wroc.pl 26.01.05, 20:41
            JW DESTRUCTION
            RATUJ SIE KTO MOZE
            • agatka555 Re: JWC 27.01.05, 13:31
              JESTEM ZAINTERESOWANA ZAKUPEM MIESZKANIA NA TARCHOMINIE W JWC, MOŻE KTOŚ MÓGŁBY
              MI DORADZIĆ. SŁYSZAŁAM KIEPSKIE OPINIE O TEJ FIRMIE
              • agatka555 Re: JWC 27.01.05, 13:40

> JESTEM ZAINTERESOWANA ZAKUPEM MIESZKANIA NA TARCHOMINIE W JWC, MOŻE KTOŚ
                MÓGŁBY
                >
                > MI DORADZIĆ. SŁYSZAŁAM KIEPSKIE OPINIE O TEJ FIRMIE
                ODPISZ NA E-MAIL: pop3.poczta.gazeta.pl
                • Gość: Polo Re: JWC IP: 80.55.171.* 27.01.05, 14:10
                  JWC to bardzo dobra firma.Najprezniej się rozwija.Buduje najwięcej i w zeszłym
                  roku została wyróżniona nagrodą dla najlepszego dewelopera.Oczywiście,że ma
                  opóżnienia bo każdy deweloper ma.Musi kusi klientów krótkimi terminami bo każdy
                  tak robi a potem przekłada terminy.Ale JWC chociaż ceny ma niższe niż u
                  konkurencji a połowa tych negatywnych komentarzy to od pracowników zazdrosnych
                  innych deweloperów ,że JWC ma dużo działek i buduje dużo mieszkań a oni grzebią
                  się z jedną budową.Jakoś JWC wybudowało mieszkania dla tysięcy rodzin i
                  następne tysiące czekają na mieszkania.Jesli było by inaczej czy mieli by tylu
                  klientów ??? A w Marinie tyle mieszkań pustych stoi - a jak ładnie ludzi
                  nabijali w butelkę na proste chwyty marketingowe w mediach:miasto w
                  mieści ,Marina-przestrzeń heheheh .Zobaczymy za 2-3 lata kto będzie bardziej
                  zadowolony i spełniony w obietnicach:JWV czy Wielka Marina.
                  • Gość: gość Re: JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:47
                    LUDZIE, ODEZWIJCIE SIĘ. POWIEDZCIE CZY WARTO INWESTOWAĆ W JWC. CHODZI MI O
                    BUDYNEK NA TARCHOMINIE UL. ĆMIELOWSKA,
                    • Gość: maciek Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:42
                      Też szukałem w tej okolicy, teraz przejeżdzam Ćmielowską codziennie - miejsce
                      uważam za bardzo fajne ale ponieważ byłem już szczęsliwym posiadaczem
                      mieszkania wybudowanego przez JWC na kupno mieszkania od nich po raz drugi się
                      nie odważyłem (kupiłem kilometr dalej). Proponuję trzymać się od nich z
                      daleka, najlepiej przejedz się na jakieś osiedle wybudowane przez nich kilka
                      lat wczesniej a nie oddane niedawno bo tam jeszcze wszystko w miarę trzyma się
                      kupy a mieszkańcom jeszcze nie opadły klapki z oczu. Poszukaj też na tym forum,
                      znajdziesz duuuużo ciekawostek (ewentualne pozytywne opinie uwazam za dzieło
                      pracowników JWC)
                      • Gość: BĄK Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:48
                        (ewentualne pozytywne opinie uwazam za dzieło
                        pracowników JWC)

Ale kogo konkretnie podejrzewasz:prezesów,sekretark i czy murarzy ???
                    • Gość: Ania Re: JWC IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 27.01.05, 16:47
                      Ja mieszkam na Tarchominie w JWC. Polecam Ci tę inwestycje. fajne miejsce !
                      Musisz liczyć na opóźnienie ale tak poza tym to spoko
                  • Gość: 123 Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:05
                    ^ ten pan raczej nie kupuje w MEDIA MARKT ^
                    • Gość: mala Re: JWC IP: 62.29.137.* 28.01.05, 08:20
                      Poczytaj posty na JWC Ostrobramska to odpowiesz sobie na pytanie czy warto
                      kupować od JWC
                  • Gość: mike Re: JWC IP: 212.160.172.* 28.01.05, 08:58
                    Polo: to Ty jestes pracownikiem JWC. Jesli chodzi o "preznosc" to pragne
                    doniesc ze dla JWC zakonczylo sie to koniecznoscia ciecia kosztow na kazdym
                    kroku (kilka mies. temu swoim pracownikom kazali sprzatac w biurach i zabronili
                    im jezdzic windami). Co do cen... wcale nie sa niskie jak na taka marna jakosc
                    wykonania - proponuje sobie zwiedzic kilka osiedli budowanych masowo przez JWC
                    4-5 lat temu na Tarchominie... niektore bloki ledwie stoja bo pekniecia w
                    scianach nosnych maja po kilka cm szerokosci (nawet nie wspominam o tym co JWC
                    zrobilo w Zabkach) Za pare lat bedzie to samo z tymi oddawanymi dzisiaj (moze
                    szybciej, bo koszta sa bardziej obciete). Zeby nie bylo nieporozumien - nie
                    jestem przedstawicielem zadnego innego developera... pracuje natomiast w
                    firmie, ktora jest podwykonawca dla JWC... wierzcie mi... moge wiele powiedziec
                    o cieciach kosztow (nawet beton biora najtanszy jaki jest bez wzgledu na to czy
                    spelnia okreslone normy czy nie).
                  • Gość: Agnieszka Re: JWC IP: *.hogart.com.pl 28.01.05, 12:14
                    Nie jest prawdą że każdy developer ma opóźnienia. Mój (AGMET) nie ma.
                    • Gość: 123 Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:27
                      Mój developer wszystkie wybudowane dotąd mieszkania (buduje trzecie osiedle)
                      oddał przed terminem. W umowie miałem datę przekazania mieszkania do 30
                      pazdziernika - odebrałem 26-ego. Dzisiaj odbiera klucze moj znajomy, miał
                      odbiór do 30 stycznia. Przekazanie kluczy do mieszkania jest równoznaczne z tym
                      że budunek, otoczenie i infrastruktura są całkowicie zakończone. Panowie
                      budowlańcy zajmują się już kolejnym budynkiem (przewidziany na pazdziernik -
                      jest już pod dachem, otynkowany i pomalowany). A JWC...?
                      • Gość: 123 Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:50
                        zapomniałem dodać że standard i jakość jest DUŻO, DUŻO lepsza niż w JWC
                    • goldeneye Re: JWC 19.02.05, 23:03
                      Mój też nie ma, bo to też jest Agmet:-)
                  • Gość: Buhahaha Re: JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:47
                    > JWC to bardzo dobra firma.Najprezniej się rozwija.Buduje najwięcej i w
                    zeszłym
                    > roku została wyróżniona nagrodą dla najlepszego dewelopera.Oczywiście,że ma
                    > opóżnienia bo każdy deweloper ma.Musi kusi klientów krótkimi terminami bo
                    każdy
                    >
                    > tak robi a potem przekłada terminy.Ale JWC chociaż ceny ma niższe niż u
                    > konkurencji a połowa tych negatywnych komentarzy to od pracowników
                    zazdrosnych
                    > innych deweloperów ,że JWC ma dużo działek i buduje dużo mieszkań a oni
                    grzebią
                    >
                    > się z jedną budową.Jakoś JWC wybudowało mieszkania dla tysięcy rodzin i
                    > następne tysiące czekają na mieszkania.Jesli było by inaczej czy mieli by
                    tylu
                    > klientów ??? A w Marinie tyle mieszkań pustych stoi - a jak ładnie ludzi
                    > nabijali w butelkę na proste chwyty marketingowe w mediach:miasto w
                    > mieści ,Marina-przestrzeń heheheh .Zobaczymy za 2-3 lata kto będzie bardziej
                    > zadowolony i spełniony w obietnicach:JWV czy Wielka Marina.

siedź koleżko w tym swoim Białymstoku i nie gadaj o rzeczach, o których nie
                    masz pojęcia.
        • Gość: asia FORUM OGRODY BEMA IP: 213.241.41.* 23.02.05, 20:08
          szukam forum mieszkańcow Ogrodów Bema. Czy ktos zna ten adres?
          • Gość: ob Re: FORUM OGRODY BEMA IP: *.eranet.pl 24.02.05, 20:09
            ogrodybema.oknonet.pl/
            pozdr.
    • Gość: niejestemdeveloper NIGDY JW DESTRUCTION!!!!!! IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 27.01.05, 15:51
      NIGDY JW DESTRUCTION!!!!
      Jak się zapisałaś, to się wypisz jak najszybciej.
      A najlepiej - wpisz na tym forum w wyszukiwarce JWC, poczytaj opinie,
      niemożliwe, żeby wszyscy inni developerzy warszawscy uparli się, żeby zgnoić
      akurat tego jednego (a to sugeruje jakiś gość parę postów niżej lub wyżej).
      Paręset (jeśli nie tysięcy) negatywnych opinii na temat opóźnień, niedoróbek,
      stosunku do klienta ... da Ci obiektywny obraz tego, w co się pakujesz.
      • Gość: qwer Re: NIGDY JW DESTRUCTION!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 08:22
        ilość negatywnych opini jest i tak niewielka - wiekszość mieszkańców osiedli
        JWC traktuje te mieszkania przejściowo i chce je w przyszłości sprzedać, nie są
        więc zainteresowani nagłaśnianiem problemów
      • Gość: gosc z gdyni W GDYNI TEZ NIGDY JW DESTRUCTION!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.05, 13:02
        Bylem w tej firmie w dziel sprzedazy w Gdyni - boze co za laska beznadziejna -
        i nie chodzi bynajmniej o wyglad - ona po prostu sie zachowywala tak jakbym jej
        kur...wa przeszkadzal - jeszcze nigdy mnie nikt tak nie potraktowal...cena
        wcale nie taka dobra i ta cizia nic nie wiedziala...jesssu omijam wielkim
        lukiem to scierwo!

NIGDY W JW!

• Gość: destruction Re: JWC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 21:26
      A skąd my możemy wiedzieć jak będzie w nowej inwestycji?Mogę za to Ci
      napisać,jak beznadziejnie było w Markach.Jeśli ktos pisze o JW w samych
      superlatywach, to sprawdź , czy to nie dział marketingu i sprzedaży. Podstawowy
      feler:tanie materiały i najtańsi podwykonawcy.
    • Gość: gosc z gdyni NIGDY JWC!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.05, 13:04
      Bylem w tej firmie w dziel sprzedazy w Gdyni - boze co za laska beznadziejna -
      i nie chodzi bynajmniej o wyglad - ona po prostu sie zachowywala tak jakbym jej
      kur...wa przeszkadzal - jeszcze nigdy mnie nikt tak nie potraktowal...cena
      wcale nie taka dobra i ta cizia nic nie wiedziala...jesssu omijam wielkim
      lukiem to scierwo!

NIGDY W JW!
    • Gość: gosc trasa bardzo wazne i pilne IP: *.cofund.org.pl 03.03.05, 08:59
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_050303/warszawa_a_4.html
    • aleela Re: JWC 03.03.05, 10:31
      Ja też się zapisałem.
      Przeczytałem posty nt. innych developerów i doszedłem do wniosku, że jeżeli
      trzymać się prezentowanych opinii, to mieszkanie trzeba wybudować samemu, bo
      praktycznie każda firma to złodziej lub partacz.
      Sądząc po ostatnich inwestycjach z tą jakością JWC jest chyba lepiej, niż można
      by przypuszczać na podstawie forum.
      Bloki są duże ale na klatkach 3 lub 5 mieszkań.
      Trasy S-7 i S-8 wg projektów przebiegają daleko od osiedla i nie będą
      dla niego w żaden sposób uciążliwe. Gorzej z "Lazurową Doliną" Ronsona, ci będą
      mieli węzeł komunikacyjny pod samym nosem, podobnie z "Zielonym Mieszkankiem".
      • Gość: S. Re: JWC IP: 62.29.248.* 03.03.05, 11:19
        Mam kolegę, który kupił mieszkanie w JWC. Na pytanie, dlaczego się zdecydował
        mimo tak negatywnych opinii odpowiedział, że myślał, że tym razem będzie
        lepiej. No cóż... Jak sam mówi, pomylił się. (kupił w W-wie przy Bluszczańskiej)
        • Gość: kaska Re: JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:07
          Czy wiecie coś na temat bloków JWC przy ul. Aluzyjnej? Dlaczego jest tak dużo
          ogłoszeń o sprzedaży mieszkań na tym osiedlu? To są bloki z lat 2002-2003.
          Może ktoś z Waszych znajomych tam mieszka? Jaka jest Wasza opinia? Czy warto
          kupic tam mieszkanie, czy trzymać się od tego z daleka?
          • Gość: były lokator JWC Re: JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:08
            Mój znajomy tam mieszka.
            Z usterek ma dziurawe okna ktorych za h...ja JWC nie chce wymienic gdyz uwaza
            ze sa dobre a sam osobiscie zima poczulem jak z nich piździ. Skpawa wentyalcja
            w mieszaniu i co najważniejsze jest cholernie daleko. "0" sklepów itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka