Gość: jacek IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.01.05, 11:20 W OGRODACH Shiraz mają straszny problem z izolacją garażową, czy ktoś to może potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Ogrody Shiraz IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.01.05, 11:29 To prawda. Raz miałam zalaną piwnicę i nawet nie wiem dokładnie czy wodą czy szambem. Oczywiście nikt nie reagował od razu i do tej pory cuchnie w piwnicach. Dodatkowo zalewa garaże, więc nie wiadomo ile lat wytrzyma taka podmoczona konstrukcja. Z rękojmi nie korzystamy w ogóle, bo spółka zewnętrzna (administrator), która ponoć jest powołana jako ZARZĄD !!!??? wspólnoty (ale dokumentów formalnych nie ma)- nie pozywa developera a jedynie ciągle prosi o naprawę. Dodatkowo jest problem z bramą wjazdową na parking podziemny... bo ciągle się psuje, jak nie brama w budynku to brama zewnętrzna... w związku z czym jedną w ogóle na dzień pozostawia się otwartą... poprostu bez komentarza Mamy fitnes, który wjeżdza na parking podziemny bez wiedzy mieszkańców (obcy ludzie!!! - którzy kręcą się po naszym osiedlu) Były już kradzieże w piwnicach i mieszkaniach, mimo monitoringu 24H i ochrony... Totalny koszmar Nie wspomnę już o innych usterkach i w ogóle beznadziejnym zarządzaniu osiedlem. Na przykład nasz "zarząd" wymyśla regulaminy parkowania i wzywa straż miejską na nasz wewnętrzny parking, bo zdarzyło się, że dwa samochody zaparkowały na jednym miejscu ;-)) A nie skupia się na olbrzymim problemie - że goście mieszkańców nie mają gdzie zaparkować, ponieważ nie ma na terenie osiedla miejsc dla gości. Pozdrawiam i odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmaan Re: Ogrody Shiraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:52 patrząc z boku samo narzuca sie że za 5000-6000zł za m2 to bardzo duzo spotkalo was mieszkancow dobrego brak parkingow dla gosci to strzal w 11 rewelacja no ale mieszkacie w ogrodach sziraz gdzie jest pare drzew !!!??? izolacja jesli puszcza to zapewne na dylatacjach to mozliwe do usuniecia acz kosztowne jesli spieprzyli ja po calosci plyty to do 5-6 tysiecy troche dorzucicie robota bedzie gruba i nieprzyjemna a koszty spore bardzo a z paru drzew w ogrodach sziraz juz nic nie zostanie... zadziwiające jest jednak jak za taka kase mozna zbudowac takie badziewie szczere współczucie mieszkancom architekt (nie ogrodów sziraz na szczescie - tego powiescie na bramie - razem z developerem) qmaan@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapro1 Re: Ogrody Shiraz IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.01.05, 21:40 ja nie do konca sie zgodze. jesli wam jest tu tak zle,to poszukajcie czegos lepszego.Mi mieszka sie tu cudownie,a nigdzie nie jest tak kolorowo. Spokoj i cisza,blisko centrum,park i wiele sklepow.Gdzie znajdziecie lepiej? moze Wlodarzewska? problem z parkingiem to fakt,ja mam placek w podzienmiu i bardzo to sobie chwale Brama sie zacina,stoi tam ochroniarz,przy takich niskich czynszach to i tak dobrze gospodaruja.ja place niecale 500zl(platne od metra2). osiedle jest reprezantacyjne i robi wraznie,na pewno lepsze niz blokowiska w poblizu. To swietna inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ogrody Shiraz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 15:04 Nie tylko taki problem tutaj mamy. Jest jeszcze jeden, który dotyka jedynie tych którzy zakupili dopiero co mieszkanie w OS i tu zaczyna się pułapaka. Słynny sprzedawczyk - Pan Marcin - zapytuje od razu szczęśliwych posiadaczy nowej nieruchomości, czy mają już firmę, bądź osoby, które zajmą się remontem/wykończeniem mieszkania. Wtedy oszołomieni zakupem nabywcy zaczynają intensywnie myśleć, czy jest ktoś taki czy nie ... i wtedy Pan M - słynny sprzedawczyk oferuje usługi Pana Jarka (niby złotą rączkę). Często (choć nie jest to regułą) ludzie się godzą i tu po kilku miesiącach (remont wykonywany przez Pana JM trwa czasami 6 miesięcy na 60 m2)okazuje się jaki bląd zrobili, ale większa część pieniędzy już na koncie okularnika Pana JM a klient modli się tylko aby się to jakoś skończyło. Pan sprzedawczyk tymczasem, po odpoalonej mu przez Pana JM prowizji dalej namawia, a tych którym zaproponował ten bigos na ogol unika. Dla wszystkich tych, którzy postanowili skorzystać z usług Pana JM proszę rozważyć zmianę na innego wykonawcę, tudzież sprawdzać co ten Pan montuje i jak to robi, bo u mojej znajomej np. wymontował zbirnik spłukujący na stelażu dość dobrej marki zamontowany zresztą przez developera Ogrody Shiraz, a wrzucił jakiś syf z pchlego targu. Dowiedzieli się o tym niestety dopiero niedawno, gdy coś się zepsuło ... i trzeba było dotrzeć jakoś do zabudowanego zbiornika ... oj jaka niespodzanka i ile przymiotników w stronę tego szui JM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.172.* 24.02.05, 16:27 juz prawie kupilem mieszkanie w OS, ale wpadlem na pomysl ogledzin wieczornych , pojechalem i stracilem "troche" nerwów przy probie parkowania, a pozniej wyjazdu - bylo to cos po czym zapomnialem o tej przyjemnosci za ta kase. poza tym szumnie nazwany "basen" wygladał jak duza wanna, a do tego mieszkanie 56 m2, na poddaszu bylo tak zaprojektowane ze trzeba by sporo kaski zeby cos tam wymyslec i poustawiac chocby luzko. duzy balkon to fakt- ale nie byl tani, chociaz ustawny-:) Odpowiedz Link Zgłoś