Dodaj do ulubionych

Julianowska 48 Piaseczno

IP: *.chello.pl 07.02.05, 21:25
Witam,
interesują mnie inwestycje w okolicach Piaseczna (generalnie południe
Warszawy), ostatnio odkryłam nowe osiedle (w budowie) przy Julianowskiej 48.
Buduje to developer Eko Bud, czy ktoś może coś od tej firmy kupował? Cenowo
są dość atrakcyjni !
Obserwuj wątek
    • Gość: Zadowolona Re: Julianowska 48 Piaseczno IP: 83.238.161.* 04.05.05, 17:55
      Nie wiem, czy sprawa jest jeszcze aktualna, ale tak sie sklada ze ja tez chodze
      wokół tego osiedla i jestem juz praktycznie zdecydowana. Mam juz dopiętą umowę,
      którą (o dziwo!) mogłam dopasować do swoich możliwości - EKO-BUD jest naprawde
      elastyczny. Cieszy mnie fakt, że będę miała swojego inspektora nadzoru, który
      dopilnuje, żeby pod względem jakości było wszysko OK. EKO-BUD nie robił żadnych
      przeszkód, nawet mówili, że dla nich to też lepiej, że będą mieli do czynienia
      z fachowcem. Jeśli będziesz chciała gdziekolwiek się budować to naprawdę dobry
      pomysł.
      Firmę EKO-BUD znam, bo moja koleżanka z pracy też u nich kupowała, tylko w
      Wilanowie (ul. Zaściankowa). Faktycznie cenowo to nawet na Wilanowie pobili
      konkurencje prawie dwukrotnie (taniej oczywiście). Skoro mozna budowac za taką
      cenę, to po co rozpychać brzuchy tym developerom, którzy ściągają haracz za
      budowę domu. Przekonałam się, że drożej wcale nie oznacza lepiej. W
      Klinkierbudzie widziałam takie fuszerki, że głowa boli. Przyglądałam się
      dokładnie ich budowie, bo mieszkam niedaleko, np. niezaimpregnowane drewno na
      więźbę dachową - BRAWO! Naprawdę BRAWO!!! Aż się boję zapytać, czy w
      fundamentach jest tyle stali ile powinno być. Przecież nikt mi teraz tego nie
      pokaże. Wolę płacić za to co jest wykonane, ale pod warunkiem, że mam kontrolę
      nad tym JAK jest to wykonywane.
      Jestem przekonana, że w EKO-BUDzie to JA mam lejce w ręku. I to mi pasuje.
      A tak poza EKO-BUDem to niestety w okolicach Piaseczna nie ma zbyt wielu
      porządnych developerów: MultiHekk (skandal!), WillaNova (drogo, pasibrzuchy),
      KlinkierBud (j.w.).
      W każdym razie życzę powodzenia i naprawdę namawiam do Inspektora Nadzoru.
    • Gość: ewa Re: Julianowska 48 Piaseczno IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 14:55
      Polecam www.kandro-2.pl tez buduja w Piasecznie.
      • Gość: ROZCZAROWANY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:04
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: zadowolona Re: Julianowska 48 Piaseczno IP: 83.238.161.* 09.05.05, 15:28
          dzieki rozczarowany/mieszkancu za rady, przykro mi ze twoje doswiadczenia
          sprawily, ze jestes rozczarowany. moze zbyt duzo oczekiwales? ja biore poprawke
          na ogolna sytuacje na rynku nieruchomosci i porownujac oferty uwazam, ze w eko-
          budzie naprawde nie jest zle. mam pewne doswiadczenie na ten temat (to nie jest
          pierwsza moja budowa).

juz skorzystalam z porad prawnika - specjalisty od umow z developerami - to
          wlasciwie on z insp. nadzoru wynegocjowali ksztalt umowy i jestem pewna, ze
          wiem na czym stoje. mam dobre zabezpieczenia i wiem z jakim zakresem budowlanym
          bede miala oddany budynek. prawnik byl bardzo pozytywnie zaskoczony pierwotnym
          ksztaltem umowy oraz tym, ze mozna bylo wynegocjowac dodatkowe zabezpieczenia.

a jesli eko-bud sie spozni, to bede sie bardzo cieszyc, bo wykona mi kilka
          dodatkowych prac za darmo. prawde mowiac - licze na to.

jeszcze raz dzieki za rady i dobre checi

i glowa do gory - zycie jest piekne- nie ma co sie zatruwac jadem
        • Gość: MIESZAKNIEC Re: Julianowska 48 Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:35
          Hm jeżeli takie jest Twoje podejście...to gratuluję Ja stawiam na
          PUNKTUALNOŚĆ , SOLIDNOŚĆ i przede wszystkim na równouprawnienie wszystkich
          stron w Umowie.

Wolę płacić za wykonane etapy budowy a nie tak,że jak firma EKO-BUD wykonuje
          ściany parteru to już ma zapłacone 40-50% całej ceny przy wartości
          kosztorysowej i faktycznej (materiał+robocizna) znacznie niższej.

Wolę także ja developer się NIE SPÓŹNIA ze swoimi pracami polecam tutaj jako
          przykład firmę PYZEL DEVELOPERS.

Wolę również , gdy zakres prac budowlanych jest tożsamy z PROJEKTEM ! Chodzi o
          rozpiętości krokwi , a zbrojenie żeby było zgodnie z projektem tyle drutu o
          przekroju takim jak w projekcie ...

Wolę również , w przypadku osiedla wiedzieć kiedy wszystkie prace będą wykonane
          a nie tak jak na KUROPATWY z dwu - trzy letnim opóźnieniem w stosunku do
          pierwotnej oferty i deklaracji składanych pierwszym klientom.

Wolę poprostu mieć dom z wysokiej klasy materiałów budowlanych i z dochowaniem
          terminów realizacji...
          Zwróćcie uwagę na firmę PYZEL DEVELOPERS ; Iwa-Invest ; ELMIS budują obecnie w
          Mysiadle oraz Józefosławiu .
          Polecam
          • Gość: MIESZKANIEC Re: Julianowska 48 Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:40
            P . S nie neguję uczciwości firmy EKO-BUD , bo rzeczywiście jest to uczciwa
            firma podnoszę jednak moim zdaniem BRAK SOLIDNOŚCI ze storny tego developera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka