Dodaj do ulubionych

Teklinek B1bis U

IP: 217.11.151.* 08.02.05, 12:21
Kupiłam mieszkanko w tym bloku i poszukuję przyszłych sąsiadów.
Może jakieś news-y z budowy, bo bywam tam rzadko...
Pozdrawiam i czekam na odzew!
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: Teklinek B1bis U IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 08.02.05, 12:55
      Witam
      Już jest forum tej inwestycji, tylko coś mało aktywne.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=12028472
      • Gość: aga Re: Teklinek B1bis U IP: 217.11.151.* 08.02.05, 13:15
        dzięki bardzo... popiszę trochę!
        • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1bis U IP: 217.153.60.* 08.02.05, 13:32
          ja czesto pisalam na forum ale jakis czas temu zrezygnowalam z usług chello i
          nie mam za bardzo kiedy sie udzielac...;-) jakie masz mieszkanko??? ja kupilam
          na V pietrze lok 508 narożne dwupokojowe z zawijanym balkonem... sympatyczne,
          budowa idzie zgodnie z planem i odpukac mam nadzieje ze nie nawalą...
          pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: aga Re: Teklinek B1bis U IP: 217.11.151.* 09.02.05, 09:03
            Cześć imienniczko!
            Ja kupiłam kawalerkę na V nr 505... więc jesteśmy bliskimi sąsiadkami:)
            Dawno nie byłam na Tarcho, ale mam nadzieję, że chłopaki budują zawzięcie.
            Jeżeli twoje mieszkano jest OK, to moje pewnie też.
            Jestem na etapie planowania gniazdek elektrycznych itp.
            Tylko nie wiem czy można sobie zażyczyć jakieś dodatkowe za darmo,
            tzn. np. 2 telewizyjne??
            Z dostępem do internetu też u mnie nie najlepiej. Mam tylko w pracy, więc nie
            zawsze mogę korzystać, ale się staram...
            pozdrawiam przyszłych mieszkańców Teklinka
            obecnych też :)
            • Gość: Mieszkaniec Re: Teklinek B1bis U IP: 195.117.230.* 09.02.05, 09:31
              Witaj Aga.
              Jestem mieszkańcem osiedla od grugnia 2004 roku. Kupiłem mieszkanie w budynku
              "E". Jeżeli chodzi wam o postępy w budowie, to chłopaki teraz zwolnili z powodu
              mrozów. Natomiast kwestia gniazdek wygląda następująco: gniazdka elektryczne
              jeżeli nie przekracza się liczby standardowej, a tylko je przenosi, to nic się
              nie płaci, natomiast za każde następne trzeba płacić bodaj 20 złotych. Za
              gniazdka telewizyjne także trzeba dopłacać.
              Pozdrawiam
              • Gość: aga Re: Teklinek B1bis U IP: 217.11.151.* 09.02.05, 10:06
                Witaj mieszkańcu!
                Ja też miałam mieszkać w E, ale spóźniłam się o jakiś miesiąc... więc teraz
                czekam. A jak jest z dostępem do internetu? Tylko Aster, czy może jakaś sieć
                osiedlowa? I w ogóle jak się mieszka? Cicho? Ciepło? Tanio?
                Brzmi to jak 100 pytań do, ale fajnie wiedzieć coś wcześniej... bo i tak już
                wdepnęłam...:)
                Pozdrawiam
                • Gość: Mieszkaniec Re: Teklinek B1bis U IP: 195.117.230.* 09.02.05, 14:51
                  Co do opłat, to wychodzi jakieś 6,5 złotego za metr + koszty za prąd w
                  mieszkaniu (nie wiem ile bo jeszcze nie rozliczali). W cenie 6,5 jest już
                  wszystko (sprzątanie, ochrona, ubezpieczenie itd., zaliczka na wodę i
                  ogrzewanie). Jest bardzo ciepło i całkiem cicho, chociaż z powodu wciąż
                  wykańczanych mieszkań, nie zawsze. Mieszkania są nieźle wyciszona ale poziomami.
                  W pionie niestety słychać jak ktoś głośniej włączy muzykę (być może wina leży w
                  braku dywanów). Woda gorąca, sąsiedzi mili, windy, jak się zepsują to wystarczy
                  zadzwonić po konserwatora, przyjeżdża natychmiast. :) Przy odbiorze były pewne
                  mankamenty w mieszkaniu, np. tynk w jednym miejscu pękł, a w innym miał za małą
                  warstwę, ale Ama naprawiła te usterki w mig, mimo, że podpisałem protokół
                  odbioru nie zaznaczająć usterek. Jedyne zastrzeżenia, to dotyczące braku prądu i
                  ogrzewania na początku, oraz windy zaraz po ocbiorach. Ale uporali się z tym i
                  jest spoko. Jeżeli chodzi o dostęp do interenu, to masz wybór pomiędzy siecią
                  osiedlową a właśnie Asterem. Ja wybrałem aster i jestem zadowolony. Mam prędkość
                  300 kb/s gwarantowaną, bez żadnych limitów. Mi wystarcza. Czekam już tylko jak
                  oddadzą wasz blok, bo męczące jest to bieganie dookoła osiedla by dostać się na
                  przystanek autobusowy. ;)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: aga Re: Teklinek B1bis U IP: 217.11.151.* 10.02.05, 11:59
                    Dzięki za cenne info. Mówiąc szczerze jeszcze nie wiem o co pytać...
                    Nigdy jeszcze nie kupowałam mieszkania..:) Zamieszanie zacznie się pewnie
                    dopiero przed finałem!
                    Pozdrawiam!
                  • amelioni Re: Teklinek B1bis U 20.02.05, 18:59
                    a ja chciałabym kupić tam u Was mieszkanie, są jeszcze jakieś wolne....???
                    nawet bywałam na waszym V piętrze:)
    • Gość: grzes Re: Teklinek B1bis U IP: *.saint / 195.117.38.* 08.02.05, 13:40
      Witam.
      Zapraszamy także na forum osiedla. Trzeba się tylko zalogować.
      www.teklinek.pl
      • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1bis U IP: 217.153.60.* 17.03.05, 11:06
        witam, jak widze straszna cisza na forum... wybieram sie w weekend na budowe i
        bardzi ciekwa jestem co ujrzą moje oczeta ;-)mam nadzieje ze budowlancy pracuja
        uczciwei....moze ktos z was ma jakies newsy dotyczące budowy??? piszcie prosze
        bo inaczej ten wątek odpadnie...

pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
        • nowaa2 Re: Teklinek B1bis U 18.03.05, 09:41
          witam,
          wraz z mężem nabyliśmy lokal na +4 i teraz niecierpliwie czekamy na odbiór.
          Njusów z budowy nie mam jeszcze, ale planuję obejrzeć postępy prac panów
          budowlańców w niedzielę. Czyli w poniedziałek wymienimy się spostrzeżeniami:)
          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
          PS na forum teklinek też nas mało z B1Bis U...
          • Gość: agnieszka Re: Teklinek B1bis U IP: *.chello.pl 20.03.05, 14:45
            jest jeszcze jeden ątek dotyczący teklinka i konkretnie naszego budynku,
            zaczelam go juz dawno temu kiedy rozpoczelam sprawdzanie amabudu przed
            podpisaniem umowy notarialnej. tam jest duzo wiecej wypowiedzi wiec moze
            wymiane zdan bedziemy kontynuowac na tamtym wątku??? zaraz postaram sie go
            odszukac i cos napisze zeby pojawił sie na poczatku forum to łatwiej go
            znajdziecie
            pozdrawiam sąsiadów ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka