Dodaj do ulubionych

Osiedle Pod Sosnami

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 21:45
Witam!! Czy ktoś zainteresował sie Osiedlem Pod Sosnami w Starej Miłosnej?
Czy macie jakieś informacje o wykonawcy - PHU Konstans i jakości świadczonych
przez niego usług?

Z góry dziękuję za wszelkie info!
Obserwuj wątek
    • Gość: arche Re: Osiedle Pod Sosnami IP: 5.5R* / 61.233.144.* 20.02.05, 17:12
      w Starej Miłosnej budowały od zawsze dwie firmy - Vena i Konstans, znam ludzi
      mieszkają tam od x lat i różne jazdy były z Konstansem (jak i Veną). Na pewno
      jednak coś wybudują, nie jest to firma z tych co mają niepewną przyszłość. Ale
      Uwaga!! Od niedawna zaczęli bardzo kombinować - wprowadzają do umowy bardzo
      niekorzystny zapis wpis, że pełnią bezterminowo zarząd całej nieruchmości. Nie
      ma też dostatecznie jasno informacji o tym, że kotłownia będzie częscią
      wspólnoty, wiem wiem, że pojawią się głosy, że nie musi być takiego wpisu, bo
      nie pisze sie tego np. o klatkach schodowych. Jednak wszystko zależy od dobrej
      woli developera, a wyrażających te głosy odsyłam do zapoznania się z BMI z
      Białołęki, gdzie ten wyjątkowo nieuczciwy developer właśnie sobie kotłownie
      zostawia, żeby ściągać potem haracz za ciepło. Z zarządem Konstantu nie
      wygracie szybko (wspólnota jest na całą nieruchomość, osiedle będzie się
      budować jeszcze wiele lat, i przez te wiele lat Kontans będzie miał ponad 50%
      udziałów). Wszelkie wady techniczne budynków (poza samymi mieszkaniami które
      odbierają mieszkańcy) odbiera zarząd, Konstans sam więc będzie akceptował swoje
      fuszerki. Sam ustalał wysokości czynszów, a gdy minie okres gwarancji sam sobie
      zleci poprawki architektoniczne i sam wyceni, tyle że z Waszej kieszeni.
      Kotłownia. Nie ma stosownego wpisu w umowie, i nie ma mowy żeby był (odp. od
      Kontans), dlaczego skoro i tak mają oddać to wspólnocie?? Wnioski niech kazdy
      wyciąga indywidualne, może jestem zbyt przeczulony, ale to kupa kasy,
      przynajmniej jak dla mnie, no i ciagle mam w głowie BMI. Ostatnia drobnasprawa
      to arogancja córki/żony własciciela, nadobnej pani Irminy, która zachowuje się
      jakby prezes spółdzielni za komuny, ale to szczegół, zawsze można wziąć na
      karby chorej polskiej mieszkaniówki, chyba że ktoś ma nazbyt wybujałą dumę :)

pozdr,
      Arche
      • Gość: Ania Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 18:32
        Dzięki za szczegółowe informacje. W sobotę odwiedziłam to miejsce i niestety
        byłam srodze zawiedziona. Osiedle powinno mieć chyba nazwę "Pod
        kablami/drutami". Widok z okna miał być na las, a jest na stację
        transformatorowo-rozdzielczą. Odwiedziłam też dzisiaj kilka innych miejsc i na
        razie (w podobnej grupie cenowej) wygrywają będące jeszcze łąkami - Derby-5.
        Pozdrawiam - Ania
        • Gość: arche Re: Osiedle Pod Sosnami IP: 82.101.129.* 24.02.05, 12:02
          Ja już kupiłem w Derby :))

Nie jest to szczyt sztuki architektonicznej, ale developer solidny, budowane w
          miarę porządnie (opinia budowlańca). Trochę za daleko, ale za taką cenę uważam
          że nie jest źle, zwłaszcza na tle rynku w ogóle...

Jeśli się poważnie zastanawiasz nad Derby to pojedź do Urzędu Gminy Białołęka i
          poproś o plany obwodnicy, ma biec podobno niedaleko gdzieś, ja już tego nie
          drążyłem, upewniłem się tylko, że nie będzie mi lecieć "pod oknami" i sobie
          odpuściłem śledztwo..

pozdr,
          Arche

• Gość: mnm Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.chello.pl 21.02.05, 21:12
        A Pan Panie Arche wciąż to samo, jak ta sama bardzo stara i zgrana już płyta...
        Ale to Twoje zdanie i masz do niego prawo... miałem okazję poznać prezesa,
        wspomnianą Panią Irminę, rozmawiałem z mieszkańcami bloków wybudowanych
        dotychaczas przez firmę Konstans i mam na ich temat zupełnie inne zdanie...
        pozdrawiam
        • Gość: kejter Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:05
          ile się jedzie rano z ulicy Jeździeckiej (Wesoła przystanek Nizinna) do metra
          Politechnika autobusem nr 402?
        • Gość: Arche Re: Osiedle Pod Sosnami IP: 82.101.129.* 24.02.05, 11:53
          Piszę co myślę, więcej mam przekonanie że mówię rzeczowo, posługując się
          argumentami bardziej racjonalnymi niż "miałem okazję poznać prezesa".

Co zaś do drugiego argumentu "rozmawiałem z mieszkańcami bloków...":
          - ja też i zdania są różne, nie poddałem w wątpliwość, że ten developer nie
          wybuduje itp. ale, że umowa zawiera niekorzystne wpisy, co więcej! DOTĄD TEN
          DEVELOPER NIE WPISYWAŁ SIĘ NA ZARZĄD, jest to trzecie budowane osiedle gdzie
          rozpoczął tą nieuczciwą wobec Klientów praktykę (dwie świeże inwestycje w
          Mińsku - ludize dopiero się wprowadzają) Jak widać chora sytuacja na rynku
          mieszkaniowym potrafi rozpanoszyć...

pozdr,
          Arche
          • Gość: 402 Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 19:52
            to ile jedzie ten autobus?
            • Gość: wine Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.supernet.pl 25.02.05, 19:24
              nie jechałam rano, ale przejazd o 17 z Placu na Rozdrożu na Nizinną zajął 40
              min. zastrzegam jednak,że na całej trasie nie było ani kawałka korka i trzeba
              mieć nadzieję, że tak będzie jak najczęściej.
              pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:02
                dzisaj jade przetestowac nowy 502 zobacze jak dlugo sie jedzie :-)
                • Gość: mnm Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.chello.pl 06.03.05, 11:42
                  testowałem w sobotę - 35 minut :)
                • Gość: PYTANIE Re: Osiedle Pod Sosnami IP: *.chello.pl 08.03.05, 22:38
                  CZY KTOŚ WIE COŚ O WENIE Z MIŁOSNEJ KTÓRA KOŃCZY W TYM ROKU BUDOWĘ W WESOŁEJ-
                  ZIELONEJ?
                  TOMEK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka