Dodaj do ulubionych

Konstans - Strumykowa

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 00:00
Witam.

Szukam ludzi, którzy zamierzają kupić mieszkanie od PHU Konstans przy
Strumykowej.
Obserwuj wątek
    • kara7 Re: Konstans - Strumykowa 01.03.05, 08:11
      Witam :)
      Jestem zainteresowana inwestycją Konstans na Tarchominie.
      Może masz już jakieś doświadczenia jeżeli chodzi o rozmowy, rezerwacje, umowy?
      Bardzo proszę o wszelkie info- tu lub na maila kara7@gazeta.pl
      Ja póki co dopiero wybieram się do Mińska.
      pozdrawiam
    • Gość: pmk Re: Konstans - Strumykowa IP: *.biol.uw.edu.pl 01.03.05, 11:48
      Gdzie to dokładnie ma być na tej Strumykowej?
      • Gość: Tomek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 20:21
        Blok ma być między szkołą a kościołem, obok prawie skończonego budynku (miesiąc
        temu był z czerwonej cegły).
    • Gość: arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:52
      Hej.

Ja też zamierzam kupić tam mieszkanko. Zarezerwowałem sobie nr 12.Byłem w
      tamtejszych okolicach i jest bardzo ładnie. Blisko pętli autobusowej, sklepu
      itd. itp. Jeżeli będziecie mieli jakieś dodatkowe info to oczywiście podzielcie
      się.
      • Gość: Tomek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.03.05, 11:02
        To będziesz mieszkał pod Nami :-D. Witamy Sąsiada. A kiedy chcesz podpisywać
        umowę? Dokonałeś rezerwacji? Pozdrawiamy
      • Gość: Tomek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 10:12
        Dowiedzieliśmy się, że ktoś już podpisał umowę przedwstępną, czy to może Ty,
        Sąsiedzie? Jesteśmy ciekawi, jak wrażenia.
        • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:36
          Cześć sąsiedzi

Jeszcze nie podpisaliśmy umowy.Jesteśmy w trakcie załatwiania.Czekamy na
          kontakt z Panią Irminą bo podobno muszą jeszcze załatwić jakieś formalności.

Pozdrawiam
          • Gość: Tomek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 13:47
            Cześć :-D
            P. Irmina będzie w poniedziałek, a formalności to pewnie ;-) pozwolenie na
            budowę. Też na nie czekamy.
            Pozdrawiamy

• Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 23:53
              Cześć.

Mam nadzieję że z pozwoleniem na budowę będzie ok ;). W ogóle mam nadzieje że
              konstans jest godny zaufania i jednak wybuduje nam te mieszkanka (a tak przy
              okazji to wiecie coś więcej o tej firemce poza informacjami które można znaleźć
              w sieci). Jeżeli macie jakieś info albo chcecie się skontktować piszcie na
              maila awf@o2.pl.

Pozdrawiam
              • Gość: ML Re: Konstans - Strumykowa IP: 213.76.139.* 07.03.05, 17:17
                Okolica jest ładna, developer też wydaje się w porządku. Ale czy nie martwi
                Was, że planowana jest rozbudowa oczyszczalni Czajka i planowane uruchomienie
                spalarni na jej terenie?
                • Gość: Tomek Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.05, 19:51
                  Nie martwi. Z jednej strony oczyszczalnia tutaj, z innej cmentarze w innych
                  częściach Warszawy, na Bemowie też jest wysypisko ... góra straszy. Warszawa ma
                  to niestety do siebie, że jak nie przesyłowania prądu to obwodnica, a to huta, a
                  to elektrociepłownia itp. Praktycznie w każdej części Warszawy można coś
                  znaleźć. Czajka jest dosyć daleko. Większym problemem powinna być nie rozwiązana
                  sprawa kanalizacji, bo to wstyd tak w centrum Polski, w stolicy wylewać szambo
                  do Wisły. Przy okazji Czajki mają to rozwiązać. Na początku panikowaliśmy, ale
                  wzięliśmy w Ratuszu Dzielnicy Białołęka mapkę z inwestycjami i uspokoiliśmy się.
                  Bardziej niepokojące potrafią być planowane drogi, ale wynika z tego, że w
                  najbliższej okolicy szaleć nie będą. Most przyda się, jak znalazł, ani za blisko
                  ani za daleko. Więc to nas nie gnębi na zapas.
                  • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 12:06
                    Hej. Coś ktoś już ruszył z zakupem mieszkanka?
                    • Gość: gość Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 13:37
                      zastój, czekamy na pozwolenie na budowę. Przynajmniej my. POzdrawiamy
                    • Gość: gość Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 13:39
                      Czekamy na pozwolenie na budowę. Przynajmniej my. Pozdrawiamy
                      • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 15:08
                        My też czekamy i też pozdrawiamy ;)
                    • Gość: darek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.03.05, 12:38
                      bylem w minsku oni jeszcze pozwolenia na budowe nie mieli 10 03 a casch juz
                      chcieli zainkasowac pozdrawiam
                      • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 00:10
                        To bardzo brzydko z ich strony. Oj coś mi się ten konstans coraz mniej podoba.
                        Ma ktoś może jakieś większe doświadczenia z tą firmą?
                        • Gość: ja Re: Konstans - Strumykowa IP: *.acn.waw.pl 18.03.05, 20:11
                          Jesteśmy świeżo po rozmowach i nikt nie proponował podpisywania umów do czasu
                          otrzymania pozwolenia na budowę. Podobno to kwestia 4 tygodni. Na razie
                          zmieniają plan budynku, bo na dachach będą skosy, tak jak wymaga tego plan
                          zagospodarowania przestrzennego.
                          • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 21:51
                            Dowiedzieliście się czegoś ciekawego na spotkaniu?
                          • Gość: Arek Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.05, 21:53
                            Ja dzwoniłem do Pani Irminy Król jakieś dwa tygodnie temu i wtedy mówiła, że
                            pozwolenie na budowę mają dostać ok 2-3 tyg. Minęły 2 tygodnie a o pozwoleniu
                            dalej ani widu ani słychu ;).
                            Pozdrawiam
                            • Gość: ja Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 09:23
                              Na razie czekamy na nowe plany mieszkań. I zmiany budynku.
                              • Gość: ana Re: Konstans - Strumykowa IP: *.sanet.ge 23.03.05, 10:38
                                Poważnie zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Strumykowej. Zarezerwowałam
                                już mieszkanie. Czekam teraz na informację kiedy Konstans otrzyma zgodę na
                                budowę. Czy wiecie coś o oddanych inwestycjach Konstans? I czy można negocjować
                                z nimi warunki umowy?
                                • Gość: ja Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 21:24
                                  Przejrzyj archiwum. Na temat umów znajdziesz informacje szukając ich inwestycji.
                                  Patrz: Konstans - Stara Miłosna. Te umowy różnią się nieznacznie. Które
                                  mieszkanie zarezerwowałaś?
                                  • kara7 życzenia 26.03.05, 09:28
                                    Życzenia szybkich decyzji ze strony Konstansu i wymarzonego mieszkania na Strumykowej wszystkim Sąsiadom ;)
                                    Karolina

- niestety, ostatnie info odnośnie pozwolenia na budowę- nie mamy, czekamy, jeszcze do końca kwietnia... (z 24.03)
                                  • Gość: ana Re: Konstans - Strumykowa IP: *.sanet.ge 13.04.05, 12:51
                                    witam, zarezerwowałam mieszkanie nr 20, ale martwi mnie ciągły brak pozwolenia
                                    na budowę. A ty dokonałeś rezerwacji? Które?
                                    • Gość: My Re: Konstans - Strumykowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 21:06
                                      Zzarezerwowaliśmy w tym samym pionie:D Też czekamy na pozwolenie. Dziś
                                      informowaliśmy się, że to jeszcze potrwa jakieś 2-3 tygodnie. Oni też czekają.
                                      Skoro tyle czekaliśmy to jeszcze troszkę poczekamy. Trzeba dać czas na
                                      ewentualne odwołania. Jak nie będzie to dopiero można spodziewać się zezwolenia.
                                      I wtedy będą dostępne zmienione plany bloku. Pozdrawiam
                                      • Gość: ana Re: Konstans - Strumykowa IP: *.sanet.ge 14.04.05, 13:26
                                        Jeśli to nie tajemica to które?
                                        My byśmy woleli na wyższym piętrze. Cóż, ktoś nas wyprzedził.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: My Re: Konstans - Strumykowa IP: *.acn.waw.pl 14.04.05, 20:53
                                          To My Was wyprzedziliśmy :P ... ale nie tylko My.
                                          • Gość: ana Re: Konstans - Strumykowa IP: *.sanet.ge 15.04.05, 07:47
                                            II czy III piętro?
                                  • Gość: MicKam Re: Konstans - Strumykowa IP: *.chello.pl 09.06.05, 09:01
                                    Jeśli ktoś z Państwa chce zobaczyć jak Konstans buduje można obejrzeć zdjęcia z
                                    budowy Osiedla Przy Ratuszu w Mińsku Mazowieckim na stronie internetowej
                                    www.bramowski.pl
    • Gość: lokator mam pytanie - umowa Konstans IP: *.sanet.ge 29.03.05, 10:48
      Witam
      Mam pytanie do osób zainteresowanych inwestycją na Strumykowej - jak
      zamierzacie państwo ustosunkować się do kwestii własności kotłowni (we wzorze
      umowy dostępnym na ich stronie internetowej nie ma mowy o przekazaniu jej
      Wspólnocie). Wstępnie zarezerowaliśmy sobie mieszkanie, ale sprawa tej kotłowni
      daje do myślenia (przykład firmy BMI gdzie opłaty za ogrzewanie i ciepłą wodę
      są jedne z wyższych).
      pozdrawiam
      M.
      • suhardus Re: mam pytanie - umowa Konstans 30.03.05, 13:50
        Witam

Kotłownia należy do części wspólnych nieruchomości i jako taka należy do
        wspólnoty mieszkaniowej, a więc w ułamkowej części do każdego z mieszkańców.
        Części wspólnych jest po prostu zbyt dużo aby wymieniać je wszystkie w umowie.
        Sytuacja o której piszesz może mieć miejsce w sytuacji, gdy w umowie kotłownia
        lub jej wyposażenie przekazane jest developerowi, jeżeli takich zapisów nie ma
        to wszystkie części nieruchomości należą do wspólnoty.
        • Gość: gość Re: mam pytanie - umowa Konstans IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 09:41
          Czekacie jeszcze na pozwolenie, czy znaleźliście coś innego? Według ich obietnic
          zbliża się termin wydania pozwolenia. Dajcie znać co u Was. Pozadrawiam
          • fylly Re: mam pytanie - umowa Konstans 03.05.05, 11:57
            Jeszcze poczekamy. Czy wiecie coś więcej dlaczego jeszcze nie ma zgody?
            • fylly Kto nadal czeka? 11.05.05, 21:58
              Czy już ktoś zrezygnował z mieszkania? Kiedy będzie zgoda na budowę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka