Gość: oczarowany Na poprawe humoru ;) IP: *.gprs.plus.pl 03.04.08, 12:27 Dopiero teraz to zobaczylem: www.kolonia-brzezinki.pl Intro od razu wywoluje usmiech na twarzy - a juz ten napis "PROFESJONALNY DEVELOPER" - po prostu sama radosc. Nie martwmy sie - jestesmy w profesjonalnych rekach profesjonalnej spoldzielni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: Na poprawe humoru ;) IP: *.acn.waw.pl 03.04.08, 20:46 Możesz się śmiać z tego intro i w ogóle z tej stronki. Ja też uważam, że jest "cudowna" szczególnie intro. Tylko pamiętaj, że na 99%za to intro zapłaciłeś Ty, ja i nasi zacni przyszli sąsiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Na poprawe humoru ;) IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.04.08, 11:18 Czarny humorek się wyostrza :) - denifer, prosze nie dołuj już mieszkańców... :) każdy siedzi jak mysz pod miotłą, czekając tego sądnego dnia, kiedy to otrzymamy klucze (no może sądny będzie, jak będziemy mieli akty notarialne w dłoniach...) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozolek-1 Re: Na poprawe humoru ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:06 proponuję aby Pani Megane zapłaciła za wszystkich te dopłaty!!!!!! A humoru nikt nikomu nie psuje z tego oczywistego powodu, iż spółdzielnia wystarczająco się do tego przyłożyła .....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane cierpiętnik Zozolek IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.04.08, 15:08 Każdy niech się martwi o swoje dopłaty... Panie/Pani Zozolku, jeśli nie stać Pani/Pana na dopłaty, to zaczynam się martwić o to, co będzie jak założymy już po tych nieszczesnych 4 latach wspólnotę mieszkaniową i będziemy się za media rozliczać bez udziału spółdzielni... To dopiero popsuje mi humor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Klucze IP: *.atman.pl 10.04.08, 09:53 Czy ktoś już wie kiedy dostaniemy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: Klucze 10.04.08, 12:25 Klucze będą na dniach ;) Dziś otrzymałam telefon ze spółdzielni. Gość portalu: ben napisał(a): > Czy ktoś już wie kiedy dostaniemy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazz Re: Klucze IP: 195.47.201.* 10.04.08, 12:31 KLUCZEEE !!! Panowie z SM już telefonują i umawiają na odbiór. PZDR Sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Klucze IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.04.08, 13:37 uffffff... Ja tez juz po tel. :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: koziłek ofiarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 12:20 Po 4 latach ??? Ja mam w umowie że po 2 latach !!! No cóż skoro znaleźli sobie w Pani kozła ofiarnego żeby doić kasę to tylko z korzyścią dla nas -reszty lokatorów!!! Ktoś musi utrzymywać spółdzielnię żeby inni mieli lżej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: koziłek ofiarny 11.04.08, 14:04 a ja nic takiego nie mam w umowie ... Gość portalu: Zozolek napisał(a): > Po 4 latach ??? Ja mam w umowie że po 2 latach !!! No cóż skoro znaleźli sobie > w > Pani kozła ofiarnego żeby doić kasę to tylko z korzyścią dla nas - reszty > lokatorów!!! Ktoś musi utrzymywać spółdzielnię żeby inni mieli lżej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: koziłek ofiarny 11.04.08, 14:57 A czy Wspólnoty nie zakładamy od razu, natomiast SM przez 2 lata jest administratorem? (o czym wcześniej nie było mowy, ten zapis pojawia się dopiero w akcie notarialnym) elendil7 napisała: > a ja nic takiego nie mam w umowie ... > > Gość portalu: Zozolek napisał(a): > > > Po 4 latach ??? Ja mam w umowie że po 2 latach !!! No cóż skoro > znaleźli sobie > > w > > Pani kozła ofiarnego żeby doić kasę to tylko z korzyścią dla nas - > reszty > > lokatorów!!! Ktoś musi utrzymywać spółdzielnię żeby inni mieli > lżej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane wspolnota IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.04.08, 16:08 Tez nie mam takiego zapisu w umowie, ale jak kupowałam mieszkanie, to byłam poinformowana o tym, że do 4 lat SM będzie naszym administratorem, później będziemy musieli działać już jako wspólnota... Aktu notarialnego niestety nie widziałam, więc nie wiem jakie będą w nim zapisy... Panie Zozol... kwota za niepłacących lokatorów może okazać się spora, a zadłużenie niestety muszą spłacić pozostali lokatorzy. Życzmy więc sobie, aby wszyscy byli wypłacalni. No i teraz płacimy SM, później będzie trzeba opłacić "Prezesa" wspólnoty (no bo kto w tych czasach, chce coś robić za darmo), księgową, skarbnika, jakąś sekretarkę... przed żłobem ustawi sie kolejeczka ... I z tego musimy utworzyć jeszcze jakiś fundusz remontowy - pewnie 200 zł. miesięcznie nie wystarczy na te cele ... Znajomy we wsi Tarchomin w "chronionym" bloku z windą płaci 400 zł miesięcznie... no, nam na szczescie te udogodnienia odpadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: wspolnota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 16:15 ludzie z dwóch bloków już oddanych- te za nami- powiedzieli, że za niewielką sumę a konkretnie za 500 zł- mogli zrezygnować z bycia członkiem spółdzielni. Ciekawe tylko czy mówili prawdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wspolnota 15.04.08, 10:00 Gość portalu: Zozolek napisał(a): > ludzie z dwóch bloków już oddanych- te za nami- powiedzieli, że za niewielką > sumę a konkretnie za 500 zł- mogli zrezygnować z bycia członkiem spółdzielni. > Ciekawe tylko czy mówili prawdę.... tak, przy podpisaniu aktów wpłacalismy 500 zł i zostaliśmy wypisani z członkostwa w spółdzielni. No ale co to zmienia? U nas nic. A jesli chodzi o czynsze - za 63m płace 440 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wspolnota IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.04.08, 10:49 Pani Iniu25, rozumiem, że załozyliście wspólnotę i ten Wasz czynsz wpłacacie na "wspólnotowe" fundusze? Czynsz u nas (wpłacany do SM) to 7 pln za 1m2. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wspolnota 15.04.08, 19:55 no niestety, my nei mamy jeszcze wspólnoty, bo: 1. nie ma się kto tym zająć 2. kazdy patrzy na sąsiada, że moze to on zacznie innych powodów nie znam niestety, ale to już prawie 2 lata jak wspólnota się nie zawiązała, wiec, życze powodzenia Wam, moze jak Wam się uda, to i nas to zmobilizuje??? Oby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wspolnota IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.04.08, 15:15 Dziękuję Inia25 za odpowiedź... Nie pocieszę Cię chyba, mobilizacja będzie marna ... - już to wiem... No, ale cuda się zdarzają :o))) Pozdrawiam... Czy ktoś już odebrał klucze do mieszkanka? Jak prace wykończeniowe? Trwają już? Może do końca maja uda się społdzielni oddać cały blok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: wspolnota IP: 212.160.172.* 18.04.08, 10:40 Jeszcze nie ma prądu, ma być w najbliższym tygodniu. Mimo to wchodzę z pracami unplugged:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wspolnota 18.04.08, 11:37 Megane, życze cudu, bo może i o nas on w końcu zahaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wspolnota IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.04.08, 13:12 inia, oby - oby ... :) Calif - a SM nie użyczy Ci prądu do prac? Idz, pogadaj... Ja dostałam informację, że mimo braku liczników można będzie korzystać z energii spółdzielczej ... ;) (ciekawe...) to chyba w ramach tych opóźnień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: wspolnota IP: 212.160.172.* 18.04.08, 15:26 Użyczy ale nie spółdzielnia tylko kierownik budowy (pozdrawiam pana kierownika). Można sobie podciągnąć przedłużaczem z garażu albo sprzed bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscxxx Re: wspolnota IP: *.fastres.net 11.04.08, 18:39 Tarchomin czy zielonka tu nie bedzie miala nic do rzeczy sasiadko Megane :),bo takie stawki jakie sobie zazyczy s.m. bedziemy niestety placic,a tak na marginesie to z tego co juz slyszalem beda one bardzo zblizone do tych z cytowanego przez Pania Tarchomina.Oczywiscie wysokosc tej kwoty bedzie uzalezniona od metrazu jaki kazdy posiada w mieszkaniu.Pozdrawiam wszystkich sasiadow,tych przepadlych bez wiesci ktorzy przestali sie pojawiac na forum tez. Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 dopłata do mieszkania 14.04.08, 12:43 Czy ktoś próbował uzyskać w sm informację co się składa na taki a nie inny wzrost ceny za m2? i jaka jest przyczyna tak dużego opóźnienia? (wg umowy kary za opóźnienie nie ma tylko gdy opóźnienie jest z przyczyn "niezależnych" od generalnego wykonawcy; ciekawa jestem co to za "niezależna" przyczyna). Może byśmy wspólnie wystowali do spółdzielni pismo z prośbą o wyjaśnienie? (obawiam się, że jak zrobię to sama, to mnie oleją). Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozolek Re: opóźnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 15:02 Przyczyny opóźnienia oddania lokalów są jasne- wystarczy zapytać pracowników na budowie gdzie byli wtedy kiedy powinni być na budowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: opóźnienia 14.04.08, 15:40 o.k., ale ciekawe jak brzmi oficjalna wersja spółdzielni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Podłączenie odbiornika gazu IP: 212.160.172.* 18.07.08, 09:24 Witajcie Ma ktoś z Was już podłączony odbiornik gazu? Potrzebuję jakiegoś magika z uprawnieniami do podłączenia, może ktoś ma namiary? Ile taka przyjemność kosztuje? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Akty Notarialne IP: 195.47.201.* 30.07.08, 07:56 Czy słychać już coś o tych aktach notarialnych, ma ktokolwiek już jakąś informacje kiedy to będzie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Akty Notarialne IP: 212.160.99.* 31.07.08, 10:57 Z informacji, którą otrzymałam od p. Rybaczuka wynika, że zostaną wydawane dopiero na początku września. Ręce opadają ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.08.08, 11:17 Calif2 - udało Ci się zwerbować jakiegoś gazownika za rozsądną cenę? Ja jak jeździłam do Wołomina podpisywać umowę z gazownią dostałam namiar na jakiegoś gazownika, ale oczywiście karteczkę/wizytówkę gdzieś posiałam. Mam pytanko... W naszym "ogródku" jest wyłożony kostką brukową chodniczek i placyk - nie wiecie co tam będzie? Mam nadzieję, że plac zabaw a nie ogródek piwny? A może to tylko taki wybryk architekta? Nie podoba mi się, że nasz sklep zafundował mieszkańcom wózki sklepowe. Po pierwsze dodatkowy hałas, po drugie poobijane samochody. W miejscu przeznaczonym na wózki mogli zrobić parking dla rowerów :( Czy w takim "zacisznym" sklepie, bez porządnego parkingu, w obecności 2-ch dużych sklepów (Biedronka i sam w bloku obok) liczą na tak wysokie obroty, ze te wózki będą im potrzebne? Wrrrr... No nic, liczę jednak na to, że nikomu nie będzie się chciało jeździć tym podjazdem - slalomem :) Ostatnia bolączka - wentylatory sklepowe, ciekawe czy cicho pracują, wyglądaja nieciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: 212.160.172.* 04.08.08, 11:47 Nie szukałem, sam pewnie podłączę. A co do tych wentylatorów to też mam obawy, są pod moim oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.08.08, 15:08 w przyszłym tygodniu będę wzywała jakiegoś magika do sprawdzenia instalacji, tak więc podrzucę namiar. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... 05.08.08, 10:28 Namiary na pana z gazowni: 508 405 651 (też dostałam wizytówkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.08.08, 13:19 alex9933 - dzięki za wizytówkę gazownika, pewnie się przyda :) Wolę nie ryzykowac samodzielnego podłączania gazu bez sprawdzenia instalacji :) Co do tych aktów, - to chyba karalne, jeśli daję się do podpisu inną wersję dokumentów, niż był ich pierwotny zapis? To tylko świadczy o niekompetencji prawnika i o tym, że spółdzielnia to mafia ;o)))) Pan G. pewnie też jest z rodzinnego interesu... Jakie były te rozbieżności w zapisie przed i po zbindowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:22 teraz wszystkich rozbieznosci nie pamietamy, ale zapamietalismy jedna podstawową - był zapis, że spóldzielnia zarządza nieruchomością do czasu powołania wspólnoty, a teraz tego zapisu w akcie nie ma. Konsultowałem to z kilkoma osobami, maja podobne odczucia co do tego oszustwa... No ale cóż, teraz się nic nei udowodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 16:24 tylko baran nie czyta tego co podpisuje...każdy z nas przecież dostał wzór aktu i bynajmniej ja podpisałem to samo co mam w akcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane akty notarialne IP: *.MAN.atcom.net.pl 05.08.08, 21:59 Wujku dobra rada - nie dostałam jeszcze wzoru aktu (mam tylko umowę) a z miłą chęcią sprawdziłabym jego zgodność formalną z moim firmowym mecenasem - pewnie i tak to uczynię. Ja czytam umowy, jestem w tym upierdliwa do bólu, ale to już zboczenie zawodowe. Jest jednak coś takiego, jak zaufanie do instytucji wyższego szczebla, więc zmiana jednego akapitu nie powinna wymagać czytania całego pisma od początku, ale jak widać na poniższym przykładzie, trzeba na to uważać!!!!!!!! W mojej branży też klienci starają się często "podłożyć świnię" w finalnej wersji kontraktu, niestety źle to rzutuje na naszą dalszą współpracę. Zachwianie zaufania. No nic, trzeba zwrócić uwagę na kancelarię tego Pana - to już nie pierwsze oszczerstwo pod pod jego kątem. Tyle tylko, że po tych informacjach pójdę do niego z takim nastawieniem, jakbym szła na wojnę... Z tego co wiem, to w ciągu 7 dni mamy prawo odwołac sie do każdego pisma, więc jeśli zauważymy, że jakiś zapis nie jest kompatybilny z pierwotnym, możemy się do niego odwołać. Co do SM to wiemy wszyscy, że nie jest fair - choćby nawet z uwagi na to, że kilka z umów różnych mieszkańców, różni się zapisami, - jedna inwestycja, a kilka jej wzorów (choćby nawet info o tym, jak długo SM będzie administrowała nasz budynek, różne są terminy wydawania aktów po odbiorze budynku itp.) Niestety takie zagrywki praktykuje niejeden deweloper i to jest w tym wszystkim wk... pi pi pi... Bądźmy dobrej myśli, u nas wszystko będzie w porządku :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: akty notarialne IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.08.08, 10:24 Pani z "naszej" kancelarii powiedziała mi, że wypisywanie aktów dla wszystkich mieszkańców trwa około tygodnia, niestety SM nie przesłała jeszcze naszych umów do "obróbki" Ze strony mieszkańców - kredytobiorców potrzebne jest tylko zaświadczenie z banku o warunkach i wysokości kredytu, oraz dane osobowe, reszta leży po stronie SM. To tyle na dobry początek dnia... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: akty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:48 kilkadziesiąt aktów w tydzien no to powodzenia...ktoś chyba buja w obłokach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: akty notarialne IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.08.08, 12:15 Też w to nie wierzę :) jeśli miałaby to robić jedna osoba, to nie zrobi tego dokładnie, ale w kilka osób jest to możliwe... Powtórzyłam tylko słowa Pani z kancelarii, więc trzymajmy się tej optymistycznej wersji :) Może ktoś w tym całym bałaganie w końcu nie zawiedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Podłączenie odbiornika gazu i inne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:46 wujek dobra rada niewątpliwie jest Panem ze spółdzielni od baranów to tylko przemiły Pan Daniel potrafi wyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:09 wqqqqq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwww Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:23 wwww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec UWAGA ************ na akty notarialne!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 11:09 drodzy Państwo, mam małą uwagę do Was. Jeśli będziecie akty notarialne podpisywali u Pana Górala, to proponuję przed podpisaniem sprawdzić wszystkie egzemplarze. Gdy my podpisywaliśmy akty, miała miejsce taka sytuacja, że przynosili nam do przeczytania przed podpisaniem inną treść aktu, a do podpisania już zabindowane akty miały inną treść. Proponuję więc przeczytać treść aktu tego, któy już przyniosą Wam podstemplowany i zabindowany. A i jeszcze jedno - upomnijcie się do razu o akty na garaże, u nas, dwa lata po odebraniu inwestycji dopiero były gotowe do podpisywani akty. Oczywiście koszt - dodatkowe 1000 zł, bo to przecież dodatkowa praca dla notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddd Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:50 Mam prośbę do Państwa z bloków wcześniej wybudowanych- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.08.08, 10:00 ddddd, poniżej skopiowana wcześniejsza wiadomość z tej strony Cytuję całość: "Gość portalu: xxxx napisał(a): > Koszty aktu zależą od wartości mieszkania. Przelicznik jest następujący : Od > kwoty mieszkania odejmujemy 60000zł wynik mnożymy przez 0,4% a następnie > dodajemy 1010zł i ewewntualnie z paragrafu 16 - 200zł za postawienie wniosku. Z > e > względu że to są kupowane od spółdzielni taksa może być dzielona przez dwa ale > nie jestem pewna! Podatku 2% PCC nie ma bo ustanowienia odrębnej własności > lokalu to nie dotyczy. Jeszcze dochodzi do tego wpis do KW prawa własności 200z > ł > no i ewentualne hipotek, które liczy się tak jak taksę tylko dzieli przez 4. > Pragnę nadmienić że opłaty sądowe są opłatami stałymi natomiast taksa notarialn > a > jest do negocjacji z notariuszem- a jak wiadomo wystarczy iść do jednego i > powiedzieć że inny obniżył nam tyle to ten opuści jeszcze więcej.W żadnym > wypadku nie powinniśmy godzić się na stawkę określoną przez notariusza tylko on > ma się dostosować do nas bo nie ma takiego przepisu który nakazuje nam robić > akty u notariusza wybranego przez spółdzielnię. " koniec cytatu Miłego przeliczania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:07 Jesli chodzi o przelicznik taksy notarilanej to wiem. Interesuje mnie szczególnie ten podatek PCC 2% i VAT bo są różne zdania. W kancelarii pana notariusza powiedzieli że PCC nie ma ale nie są pewni co do Vatu bo jeśli kupowaliśmy mieszkania już z wliczonym Vatem tzn Spółdzielnia do ceny mieszkania doliczała sobie Vat to nie płacimy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 07.08.08, 10:20 Przecież vat płaciliśmy już do SM. 7% za część mieszkalną i 22% za garaż. Proszę przeczytać sobie umowę :) No chyba, że moja umowa jest inna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary mieszkaniec Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:03 Jeśli chodzi o akty notarialnej to wszystko wygląda następująco: spółdzielnia dostarcza dokumenty do notariusza a kupujący dane osobowe + NIPy + ewentualnie zaświadczenie z banku o udzielonym kredycie ale tylko wtedy jeśli bank życzy sobie wpisania hipotek aktem notarialnym- lepiej oczywiście samodzielnie ustanawiać hipotekę bo są mniejsze koszty. Potem notariusz przygotowuje projekt aktu notarialnego i są ustalane terminy z każdym z mieszkańców- następuje odczytanie aktu, podpisanie a następnie przygotowanie wypisów dla stron stawających- po czyn notariusz sam dokonuje reszty czynności tj. wysłanie wypisów do odpowiednich urzędów. potem czeka się na zawiadomienie z sądu o dokonanym wpisie i założeniu księgi wieczystej- tak wyglądało wszystko gdy my podpisywaliśmy akty. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 opłaty ujęte w akcie 08.08.08, 12:20 poniżej kopiuję ostatni paragraf z aktu notarialnego, dotyczący wniesionych opłat: "Pobrano: ----------------------------------------------------------- ---------------------------- - podatek od czynności cywilnoprawnej na podstawie art. 1 ust. 1 pkt. 1 lit h) w zw. z art. 6 ust. 1 pkt. 10 i art. 7 ust. 1 pkt. 7 lit. a) ustawy z dnia 09 września 2000 roku o podatku od czynności cywilnoprawnych (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 41, poz. 399 z późn. zm.) w kwocie --- - ... zł, - wpisy sądowe na podstawie art. 42 ust. 1 i art. 44 ustawy z dnia 28 lipca 2005 roku o kosztach sądowych w sprawach cywilnych (Dz. U. Nr 167, poz. 1398 z późn. zm.) w kwocie ------------------------------------------------- ----------------- 200,00 zł + ... zł + ... zł = ... zł; - taksę notarialną na podstawie rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 28 czerwca 2004 roku w sprawie maksymalnych stawek taksy notarialnej (Dz. U. Nr 148, poz. 1564 z późn. zm.) w kwocie -------------------------- -------.,00 zł; - 22% podatku od towarów i usług z art. 5 ust. 1 pkt. 1 w zw. z art. 29 ust. 1 i art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54, poz. 535 z późn. zm.) w kwocie ---------------------------- --------.,00 zł. ŁĄCZNIE POBRANO: ., zł (tysiące złote groszy). ---------------------- ----------- Podatku od czynności cywilnoprawnych (ustanowienie odrębnej własności lokalu i przeniesienia prawa jego własności) nie pobrano z uwagi na treść art. 2 ust 4 ustawy z dnia 09 września 2000 roku o podatku od czynności cywilnoprawnych (tekst jednolity: Dz. U. z 2005 r. Nr 41, poz. 399 z późn. zm.) w związku z treścią art. 43 ust. 1 pkt. 10 i 11 ustawy z dnia 11 marca 2004 roku o podatku od towarów i usług (Dz. U. Nr 54, poz. 535 z późn. zm.). -- ------------ Wszystkie opłaty, a w tym wpisy sądowe zapłacone zostały gotówką przez ... i zarejestrowane w Repertorium A pod numerem niniejszego aktu. -------- ---------" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiiiiiiii Re: opłaty ujęte w akcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 12:42 Czyli płaciła Pani - inia25- tylko taksę notarialną od tej taksy i opłatę sądową???? Bez żadnych dodatkowych opłat???? Czy notariusz Góral zrobił obniżkę taksy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane aneksy IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.08.08, 13:09 wczoraj przeglądałam swoją umowę sprzedaży mieszkania... W umowie mam wpisany nr mieszkania X, ale ponieważ zmieniła się z czasem numeracja, w protokole odbioru mam już teraźniejszą numerację, tzn. "y" Powiedzcie mi proszę, czy prosiliście o jakieś aneksy do umów SM, czy mamy z takim "błędem" iść do notariusza? Kredyt mam na nr mieszkania "X". Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: aneksy 11.08.08, 11:36 ciekawe spostrzezenie co do tych aneksow.Sam jestem ciekaw jak to sie ma do tych aktow notarialnych ktore bedziemy podpisywac.Moze ktos potrafi sie wypowiedziec na ten temat,czy ma jakies to znaczenie.Jezeli tak to jakie?.w koncu jest to w naszym wspolnym interesie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: aneksy IP: 212.160.172.* 11.08.08, 11:48 To co mamy w umowach to numery tzw budowlane. Ostateczna numeracja budynku i lokali (tzw administracyjna) nadawana jest na końcu inwestycji i według mnie nie wymaga aneksu. Ostatecznie nie zmienia się przecież mieszkanie a tylko jego numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: aneksy IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.08.08, 12:07 Tez nie wydaje mi się to większym problemem, ale wolałabym uniknąć kilkakrotnego jeżdzenia na Ostrobramską tylko dlatego, że na umowie mam wpisany numer budowlany, a akt notarialny będe chciała mieć z numerem, pod którym mieszkam. Jeśli wszyscy mamy ten sam "problem" to znaczy, że pewnie SM dostarczy notariuszowi poprawne dane "ze zmianami" i całe to numeryczne wyjaśnianie nas personalnie ominie. Podpytałam o to na forum, myśląc, że może czegoś nie dopilnowałam przy odbieraniu mieszkania ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane "ciepłe bułeczki" z naszego marketu IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.08, 13:33 Miłego czytania www.wiesci.wolomin.com/?f=xml/200831.xml&p=2 pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloletni mieszka Re: trzymam kciuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:31 Mam nadzieję że Rada Osiedlowa coś wskura!!!! Nam - wieloletnim mieszkańcom tego osiedla też nie podoba się pomysł z tym całym sklepem- wspołczuję mieszkańcom tego bloku w którym będzie market- ciągłe samochody, krzyki itd. Nieźle WAS Szanowna Spółdzilenia załatwiła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję wyboru "Developera" !!!!!!! Ha Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re:akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:49 Szanowni Państwo z bloku z marketem na dole !!!!!!! Myślę ze nadszedł czas na akty notarialne!!! Czy Spółdzielnia do kogoś dzwoniła w tej sprawie??? Może mają tyle problemów teraz z tym nowym marketem i Radą Osiedlową że zapomnieli. . . . ???? Ale my powinniśmy o sobie przypomnieć !!!!! Czas im się kończy !!!!! Nasza cierpliwość też!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:akty IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.08, 17:53 ... ja poczekam do końca sierpnia z nękaniem o akty, może po wakacjach bedą mieli werwę do pracy? W końcu chyba SM nie zależy na tym, aby opóźniac jakoś specjalnie wydanie dokumentów? Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli sie mylę... Mogą mieć w tym jakiś cel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:akty IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.08, 18:13 28 sierpnia zadzwonie do Kancelarii i zapytam na kiedy mam przygotowac dokumenty bankowe, potrzebne do spisania aktów notarialnych :o) w końcu w umowie mam zapisaną ich kancelarię jako współpracującą "ściśle" ze SM, no a ich już obowiązuje dotrzymywanie terminów... jeśli się nie wywiązują, to mogę chyba zerwać umowę z nierzetelnym podwykonawcą... Teraz nie ma się co rzucać, bo się wymigają podpisaną umową sprzedaży lokali - tak mi się wydaje... Nie chce usłyszeć od Pana R. tekstu w stylu "a co Pani podpisała?? jaki ma Pani termin w umowie?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxbb Re:akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 18:45 ciekawa dyskusja!!! Gdy ja kupowałem mieszkanie w tym bloku usłyszałem że tam będzie prawdopodobie bank!!!! Ja wierzę tym którzy też tak myśleli bo sam tak usłyszałem. O sklepie dowiedziałem się pod koniec ubiegłego roku. Ciekawe czy szanowna Spółdzilenia czyta to forum????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:akty IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.08.08, 10:16 faktem jest, że cokolwiek nam tam zrobią, to utrudnienia będą i tyle. Bank byłby najlepszym rozwiązaniem, ale poczta już chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re:akty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:39 drodzy Państwo: po 1: wspomniany w artykule Pan Góra ściemnia, że nie wiedział że tam będzie sklep, bo sam na początku chciał ten lokal kupić własnie na sklep po 2: od 2 lat słyszałem że będzie sklep w nowym bloku po 3: spółdzielnia czyta i owszem, najgorsze i najbardziej chamskie teksty wpisywane tutaj pochodzą od spółdzielni, głownie od Pana Daniela - on się lubuje w zaczytywaniu forum po 4: spółdzielnia nie myśli o Waszych aktach, bo w tej chwili walczą o stare bloki, które w końcu zawiązały wspólnote i chca się od spółdzielni odciąć, a spółdzielnia sie boi bo ucieka im niezłe źródło finansowe po 5: niektórzy lokatorzy ze starych bloków do dziś nie mają aktów na garaże, bo spółdzielnia "nie ma czasu ich podpisać", a co tu dopiero mówić o Waszych aktach. Współczuję, ale życzę wygranej walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re:akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 15:44 po1. przy kupnie mieszkania dokładnie panowie siedzący wówczas w lokalu Spółdzielni w Zielonce powiedzieli mi również!! że tam będzie bank !!!!!! Jest sklep- trudno- ciekawe tylko jak długo !!!!!! po 2. być może mieszkańcy wcześniejszych bloków nie naciskali na terminy aktów- dlatego spółdzielnia leciała sobie w kulki!! Myślę że teraz nie będą aż tak zwlekać bo lokatorzy z tego bloku nie mają tyle cierpliwości do panów ze spółdzielni, gdyż już wykorzystali ją prawie do końca. Poza tym problemów mają coraz więcej a i mieszkania coraz słabiej schodzą. A już tylu Developerów zbankrutowało........... Ktoś poruszył temat na forum czy spółdzielnia czyta to forum??? Daję 100% że tak!!!!!! A nawiasem mówiąc to forum to niezła NEGATYWNA reklama dla Spółdzielni "Kolonia Brzezinki"- dzięki niemu już wielu wielu ludzi zniechęciło się co do kupna mieszkania od Spółdzielni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane negatywna reklama IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.08.08, 17:15 "A nawiasem mówiąc to forum to niezła NEGATYWNA reklama dla Spółdzielni "Kolonia Brzezinki"- dzięki niemu już wielu wielu ludzi zniechęciło się co do kupna mieszkania od Spółdzielni!!!! " - nie bronię nikogo, ale kupując mieszkanie przy Wyszyńskiego czytałam opinie o developerze jak też i o innych developerach... i szczerze mówiąc inni wypadali jeszcze gorzej... Polecam lekturę na gazeta.pl np. o JV Cons., dom dev. Takie pisanie na forum jest troszke bez sensu, wrócę może do korzeni polskiego budownictwa, - Alternatywy 4., - może jakieś spotkanko lokatorskie?(jak już będzie wiadomo co z aktami, czy będą tuż tuż, czy SM nas oleje) Znając już problemy wcześniejszych bloków, prawdopodobnie u nas będzie tak samo, może więć huknąć wcześniej? Nawet bez naszego Anioła - Pana K., choć jakiś przedstawiciel by się przydał ze SM, ale pewnie nikt nie zaszczyci nas swoją obecnością... Na forum jest tylko kilku mieszkańców, w całym bloku pewnie ponad 60, część z nich nawet nie wie, ze tu istniejemy i mamy "jakieś problemy" - jak to się mówi "w kupie siła" - może wspólnie ustalimy jakiś plan działań ... tak sobie tylko rzuciłam nieśmiało propozycję do rozważenia... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: negatywna reklama 21.08.08, 10:26 uwierzcie mi ze nalegaliśmy na akty i to bardzo. Problem był w tym, że pierwsze akty musi podpisać gmina, a dopiero potem jak już spółdzielnia będzie właścicielem gruntu, podpisuja lokatorzy - z tego zapewne wynikało opóźnienie. Oczywiście życzę z całego serca przyspieszenia sprawy aktów. do Megane - czy jest do Ciebie jakiś kontakt mailowy, mam małe pytanie, którego nei chciałabym zadawać tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: negatywna reklama IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.08.08, 10:45 magdagi@wp.pl Proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:48 czy ktoś miał jakąś informację o aktach notarialnych ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejnymieszkaniec Re:akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 00:50 W sprawie aktów na garaże to chyba wszcyscy dostaliśmy pełnomonictwa od spółdzielni na zawarcie aktów w imieniu spółdzielni sami ze sobą co znaczy że w każdej chwili możemy przenieśc własnośc garaży na siebie... wystarczy udac się do najbliższego notariusza...doczytaj proszę pełnomocnictwo które dostałas skarbie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: trzymam kciuki IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.08.08, 17:47 ...o sklepie wiedziałam od samego początku, jak chodziłam oglądac budynek, tak więc market mnie osobiście nie zraża... gorsze są jak wspomniałam wcześniej - wózki sklepowe, bo te już dadzą popalić zaparkowanym samochodom. No i ciekawe w jakich godzinach market będzie czynny, (7 - 21 ??)tego jeszcze nie wiem, ale nie będzie całodobowy, więc tez da się żyć. No i wg. artykułu, Rada Osiedlowa nie wiedziała o markecie, to skąd ja wiedziałam o tym, że ma być tam jakiś sklep? Mi nikt wcześniej nie mówił, że tam będzie poczta... Dopytywałam tylko w spółdzielni, czy oby jakiejś knajpy tam nie zrobią... bo wtedy bym nie brała mieszkania w tej lokalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec osiedl Re: trzymam kciuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 01:07 Pewnie Panie wieloletni mieszkaniec lepsze sa panskie przeterminowane serki roztopione lipcowym sloncem czekoladki w cenie nie roztopionych... i pijaki pod sklepem zalatwiajace pilne potrzeby gdzie popadnie... zapewne tylko pan ma prawo prowadzic sklep na tym osiedlu czyzby obawial sie pan konkurencji... a jezeli chodzi o uciazliwośc nowego sklepu to poczekamy zobaczymy ten sie smieje kto sie smieje ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re:ciekwaostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 14:27 Szanowni Państwo!!!! Przy odpisywaniu na wpisy na forum dokładnie czytajcie komu odpisujecie ponieważ pracownicy Spółdzielni zaczęli trochę się rozpisywać i podstawiać pod osoby mieszkające na tym osiedlu!!!!!!!!!!!!!! A sklepów na osiedlu jest wystarczająco dużo- ten w bloku jest zupełnie niepotrzebny a wręcz uciążliwy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:ciekwaostka IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.08.08, 15:57 Po 1. Sklep na razie uciążliwy nie jest, jak będzie - zobaczymy ... - jak go otworzą - prosze nie siać niepotrzebnie fermentu na "zaś". Mieszkałam kilka lat blisko kościola, prosze mi uwierzyć, że to dopiero było uciążliwe sąsiedztwo... po 2. Mamy świadomość tego, że tu też są przedstawiciele spółdzielni - mają prawo, jak wszyscy inni się na forum wypowiedzieć. Przynajmniej przeczytają o sobie jakieś "ciepłe słowo" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:ciekwaostka IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.08.08, 10:25 cyt. z gazetki wołomińskiej... "Argument o sprzedaży alkoholu obok przedszkola też jest bezzasadny, ponieważ jeszcze nie wiadomo czy przedsiębiorca, który zakupił nasz lokal będzie się w ogóle starał o koncesję - wyjaśnia Piotr Chabelski" Wczoraj zaglądałam do sklepu, jest w nim oddzielny, duży dział z alkoholem. Do przewidzenia było to, że nikt nie wynajmie lokalu na sklep spożywczo - przemysłowy, bez załatwienia wcześniej koncesji na alkohol. Jak widac prawo można obejść i załatwić koncesję nawet w pobliżu szkoły czy przedszkola. Sklep jest ogromny, nie wiem jak ktoś mógł bez dużego parkingu sklepowego rzucić się z taką inwestycją w takiej lokalizacji. W Zielonce nie ma chyba większego marketu niż ten u nas w bloku... Nie wróżę mu długiego istnienia w tej lokalizacji... W sprawie aktów notarialnych ... dzwonił do spółdzielni mój sąsiad i otrzymał informację, że na początku września będą już umawiane spotkania na ich podpisywanie. Czyli wygląda na to, że trzymają sie jednego terminu... oby tak było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Re:ciekwaostka IP: 195.47.201.* 27.08.08, 11:11 Nie wierzę kolejne kłamstwo co chwile słychać że umawiają na początek miesiąca lub początek tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: żart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:24 To dobre. Ja dzwoniłem do notariusza który ma przygotowywać nasze umowy i powiedziała osoba z sekretariatu że jak na chwilę obecną żadnych terminów nie umawiali ze Spółdzielnią i to są jakieś wierutne kłamstwa!!!!! Więc Spółdzielnia początek września sobie wymyśliła żeby przez jakiś czas mieć spokój. Osobiście nie wyobrażam sobie że klienci sklepu będą parkować przed naszymi klatkami!!! Słyszałem że jest propozycja zamontowania metalowych słupków na drodze możliwych do opuszczenia tylko przez mieszkańców bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Re: żart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:55 Jeśli sklep okaże się uciążliwy - zwłaszcza samochody klientów i wózki sklepowe - z wielką chęcią dołączę się do Rady Osiedlowej żeby zamknąć sklep jak również pomóc w zakończeniu tej całej farsy jaką jest Spółdzielnia "Kolonia Brzezinki"- chociaż oni to i tak bliżej końca są niż dalszego rozwoju !!!! P.S.- ostatnio widziałem jak pan administrator przechadzał się razem z synem - tym co jeszcze niedawno tak szybko awansował w szanownej spółdzielni a tera chyba przenieśli go do tatusia- niezła para się stworzyła!!! Dwóch zorientowanych w temacie "inteligentów" . Ciekawe ilu jeszcze takich bystrzaków posiada Spółdzielnia !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: żart IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.08.08, 15:52 mam kilka pomysłów na to, aby zakupy w sklepie dla "przyjeżdżających" były uciążliwe, ale lepiej nie pisać o tym na forum. Niektóre sprawy nie sa jednak do czytania przez SM, czy też przedstawicieli naszego sklepu. Jak go otworzą, okaże się, że jest problem z klientami, to też zaczynam działać. Jak na razie nie mam argumentów, ale jeszcze kilka dni i się znajdą... Problem w tym, że powinniśmy jak najszybciej założyć wspólnotę, bo na pomoc SM liczyć nie możemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:00 Pani Megane ma Pani całkowitą rację- im wcześniej założymy wspólnotę tym lepiej. Spółdzielnia działa tylko na niekorzyść dla wszystkich!! Poza tym tam nie ma osób kompetentnych- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: prawda IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.08.08, 15:45 znów coś wygrzebałam :) mam nadzieję, że nie rozbudują jej po dwa pasy w każdą stronę... Czy widział już ktoś plany? www.zielonka.pl/artykul/ogloszenie-dotyczace-rozbudowy-ulicy-wyszynskiego-w-zielonce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane remonty ... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.08.08, 16:00 ...swoją drogą przydałaby się porządna ulica z poboczem, a nie z dziurami... ciekawe na kiedy jest planowana przebudowa ulicy, czy na "już", czy na "za 5 lat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: remonty ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 16:49 To prawda- są plany na przebudowę drogi z Wołomina w stronę Warszawy. Mają być wyburzone lokale handlowe przy biedronce oprócz samej Biedronki - jeśli właściciele się zgodzą!! Droga ma być poszerzona - od naszej strony ma być ścieżka rowerowa a od strony pizzerii szersza ulica. Te plany są od 1995 roku bo właściciele posiadłości przy samej ulicy nie chcą wyrazić zgody na zabranie im tego kawałka gdyż mają tam najczęściej parkingi do swoich lokali handlowych np. pizzeria!! Jeśli uzyskają zgodę to może rozpocznie się przebudowa w 2012 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: wynajme miejsce garazowe podziemne.... 28.08.08, 18:29 Wynajme miejsce garazowe podziemne w bloku z ostatniej inwestycji spoldzielni.Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy marti17087@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapral Re: remonty ... IP: *.centertel.pl 28.08.08, 21:56 > Droga ma być poszerzona - od naszej strony ma być > ścieżka rowerowa a od strony pizzerii szersza ulica. To zaczynam rozumieć dlaczego nasza znajoma SM czwarty blok buduje tuż pod samymi drzewami, zamiast bardziej na środku działki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane osla ławka IP: *.MAN.atcom.net.pl 29.08.08, 11:02 ufffff... rano była informacja, że nasz wątek przenieśli do "oślej ławki" ale dobrze, ze wszystko wróciło do normy ;) Co do drogi, to wiem, że w planach jest też budowa obwodnicy, - z tego co pamiętam to ma przebiegać gdzieś w okolicy Rembertowa. Dobrze, niech coś zrobią z tymi drogami, bo korki są już teraz spore, a od września będą 2 razy wieksze. No i w temacie, co by nam wątku nie zamknęłi... Rozumiem, że od poniedziałku robimy najazd na akty?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
instytut_walki_z_maniactwem Przepraszam 29.08.08, 11:07 Wczoraj podczas walki z kilkudziesięcioma podbitymi wątkami przez klasycznego spamera, Wasz wątek padł ofiarą mojej omyłki. Niniejszym przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: remonty ... IP: 81.15.148.* 01.09.08, 08:07 Ja znam stronkę www.siskom.pl na której jest sporo informacji dotyczących inwestycji drogowych. Na pewno jest o wschodniej obwodnicy warszawy. zainteresowanych odsyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: remonty ... IP: 81.15.148.* 03.09.08, 07:22 Pomyłka z tym adresem - siskom.waw.pl/main.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re:sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 09:44 Jak podoba się Państwu nasz sklep osiedlowy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:sklep IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.09.08, 11:54 a sklep... Na razie czysty, ze świeżym towarem, tani... ale to na początku ... z tego co widzę, to alkohol jest zasłonięty (wydaje mi się, że stoisko monopolowe było po lewej stronie od wejścia, ale mogłam być "przyślepa" jak zaglądałam przez zamknięte drzwi jeszcze przed otwarciem...sama juz nie wiem, może mam zwidy - na 99% jednak myślę, że się nie mylę i dział z alkoholami tam widziałam...) Prawdopodobnie Rada Osiedla zadziałała i sklep nie otrzymał jeszcze koncesji, i może w ogóle nie otrzyma... oby... Kolejna rzecz... jakiś palant, dostawca wędlin i mięsa przedwczoraj o 3:40 podjechal z towarem, zaparkował pod blokiem i czekał na przyjęcie towaru do 6-ej, - oczywiście agregat (samochód chłodnia) włączał sie co 15 minut i wydawał dzwiek jak stara kosiarka... Dobrze, że okna są szczelne. Poza tym na szczescie innych dostaw nie słysze... A jak wielkie wentylatory? Uciążliwe? A akty... podobno w przyszłym tygodniu pierwsza tura..................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: sklep i spółdzielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 13:59 Wielkiego ruchu jak na pierwszy dzień otwarcia to nie było. Tyle samo albo więcej ludzi było w biedronce- więc jakiejś furory sklep nie zrobił!!!!! Mama nadzieję że samochody klientów nie będą parkować na naszej drodze przed blokiem tylko na parkingu - jak to zaznaczyła Spółdzielnia - specjalnie odstąpionym przez Spółdzielnię dla potrzeb sklepu.Osobiście przeszkadzałyby mi samochody przed klatką i należałoby zainterweniować i to w jakiś przemyślany sposób skończyć!!!!! Co do aktów- to Kancelaria gdzie będziemy mieć akty nic nie wie na temat jakiś konkretnych terminów- spółdzielnia coś zaczyna zwlekać!!! Jeśli chodzi o koszty aktu dowiadujcie się indywidualnie w kancelarii bo panowie ze spółdzielni nawet nie wiedzą co to jest taksa notarialna i od czego się pobiera- śmiech na sali!!! A podobno tyle aktów już przeżyli !!!!To się nazywa profesjonalizm. Obiło mi się o uszy że efekty ich nieudolnych działań jako "developera" zaczynają mieć konsekwencje- ciekawe ile jeszcze podziałają!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re:sklep IP: 212.160.172.* 04.09.08, 15:36 Mam te wentylatory pod oknem. Narazie póki łożyska nowe chodzą cicho:)) Byłem wczoraj w sklepie, wygląda obiecująco a szczególnie niewielka ilość ludzi w sklepie:) Stoisko monopolowe zatowarowane i zamknięte na 3 spusty. Co do aktów dziś powiedziano mi, że w przyszłym tygodniu będą umawiać pierwszych lokatorów. Uwierzę jak zobaczę. Może jak się znudzą naszymi telefonami to w końcu wezmą się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:sklep IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.09.08, 18:28 ... ja tam też kontrolnie zadzwoniłam w sprawie aktów, a co? Zalecam wszystkim mieszkańcom taki chwyt, czym więcej i częsciej tym lepiej... Calif2, a jak dostawy? Bardzo upierdliwe? A teraz chwilkę pomarze :o)))) Jak już upadnie ten sklep, to fajnie by było mieć w pobliżu: - lepszy oddział pocztowy (bo ten w bloku obok jest fatalny) - sklep papierniczy i z art. szkolnymi - księgarnię - kwiaciarnie - pijalnie czekolady i ciastkarnie - sklep odzieżowy i obuwniczy (może byc nawet z firankami) - bank - ... (dopisujcie, co Was jeszcze interesuje hihihihihihi) a to wszystko czynne w godzinach 9 - 20, a w soboty 8 - 14 hmmmm... pomarzyć zawsze warto :) ale jak sie o czymś intensywnie myśli, to się spełnia :o))))))))))) Może później rozkręcimy tam jakiś biznes blokowy ? Miejsca na kilkanaście stoisk jest, a zawsze to i bardziej przydatne i mniej uciążliwe sąsiedztwo. Ja tam z miłą chęcią wynajme jakis kawałek powierzchni i coś dorywczo rozkręcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Re: aktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 09:47 Miały zacząć się akty notarialne i co ?????!!!!! Miał ktoś już jakąś wiadomość czy spółdzielnia olała? Podobno tydzień temu stanowczo twierdzili że zaraz na poczatku września będą akty...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młynek Re: aktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 16:10 > Miały zacząć się akty notarialne i co ?????!!!!! Miał ktoś już jakąś wiadomość > czy spółdzielnia olała? Podobno tydzień temu stanowczo twierdzili że zaraz na > poczatku września będą akty...... Jeśli wszystko pójdzie tak sprawnie jak przy pierwszej inwestycji, aktów spodziewajcie się na święta. Wielkanocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: remonty ... IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.09.08, 18:36 danifer, dzięki za stronkę WOW wygląda obiecująco i oby jak najszybciej zaczęli ją budować, bo ten off road, który pokonuje każdego ranka kiedyś się skończy :) tzn. moja osobówka sie skończy :) tfu tfu... Ale choć droga fatalna, to jestem w pracy w pół godziny (czasem 20 minut), a nie w godzinę jakbym jechała Żołnierską :( Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 parkowanie aut 09.09.08, 08:15 Wczoraj w przedszkolu było zebranie, w związku z czym ilość samochodów parkujących przed "naszym" blokiem przekroczyła najśmielsze oczekiwania ... do tego klienci sklepu i wielkie kałuże. Nie miałam się jak dostać do klatki ... auta były zaparkowane nawet na trawniku i pod wielkimi wentylatorami. Tym razem odpuściłam wzywanie policji, następnym razem nie omieszkam wykonać anonimowego telefonu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane sklep IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.09.08, 18:45 ...slyszałam fajną dyskusje w sklepie: Klient: Kiedy będzie otwarty dział monopolowy? Kasjerka: Już niedługo, staramy się o koncejsję. Klient: A jak dłudo to potrwa? Kasjerka: Nie wiem, walczymy! Ciekawe co i kiedy wywalczą... Elendil7 - warto robić zdjęcia w takiej sytuacji, będzie jakaś dokumentacja fotograficzna w razie czego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻOKEJ Re: sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 22:50 Typowe polskie piekiełko... Hej Megane powiedz jak to jest, że z jednej strony sam fakt istnienia sklepu jest do dupy ale zakupy w nim robisz i po browarek tez pewnie polecisz jak już będzie? Sklep ci się nie podoba, bo przecież jest uciążliwy i dalej Fe bo tanio?? innym razem napewno upadnie, bo mało w nim ludzi to w końcu, kto parkuje te samochody...? Mi się podoba, bo faktycznie mało jest klientów i czysto i blisko a ty jak koń z klapkami na oczach ciągle na nie Chyba rozdarta z ciebie kobyłka. P.S Bardzo proszę drogich sąsiadów o nie obdzieranie przy wnoszeniu bambetli farby na klatkach, bo burdel się robi...a tak ładnie było… kredyt na 30 lat mam to szkoda żeby się zawaliło :-) A alkohol będzie, bo musi być a poza tym, dlaczego ten bar z pijakami może sprzedawać a sklep nie, bo niby, co czterolatki będą dawać w palnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: sklep IP: 212.160.172.* 10.09.08, 11:19 Puenta pierwsza klasa:)) Wypijmy za to pod sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sklep IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.09.08, 11:47 Hej Dzokej, samo istnienie sklepu mi nie przeszkadza, ani mnie jego obecność nie grzeje, ani nie ziębi - dopóki nie wchodzimy sobie w drogę jest ok. Na razie jak wspominałam wcześniej, w sklepie jest czysto, schludnie i tanio, ale tanio będzie na początku, aż okoliczne sklepiki nie zaczną padać, to typowy chwyt... jak innym noga się pośliźnie, nasz sklep podniesie ceny do ogólnorynkowych. Sklepów spozywczych mamy w okolicy pod dostatkiem, po co więc kolejny? Osobiście wolałabym, aby w tym miejscu były inne sklepy, których w Zielonce jest niedosyt. Rzadko też w nim kupuję, bo od 9 rano, do 21-22 jestem w Warszawie, tak więc nawet nie widze uciążliwości związanej z parkowaniem samochodów, jak podjeżdżam jest już pusto. Osobiście jestem po stronie rady osiedla, dlatego im kibicuję i dlatego cieszy mnie fakt "walki o koncesję" - mi dzial monopolowy pod blokiem potrzebny nie jest, 80 metrów dalej mam sklep z browarkiem, i nie mam najmniejszego problemu aby tam skoczyć. Zgadzam się jednak z Tobą, że koncesję mimo wszelkich starań Rady Osiedla otrzymają, choć sprawa się przeciągnie jeszcze w czasie. Jak pobliskie sklepiki upadną, w naszym zacznie się ruch i zwiększy się też ilość parkujących samochodów, zaczną parkowac na pasie zieleni i na terenie całego osiedla - wtedy stanie się uciążliwy. Z tego też co widzę, to większość rodzin w naszym bloku ma małe dzieci lub właśnie pociech oczekuje, dlatego też większość z mieszkańców nie będzie sobie życzyła, aby uliczki dookoła budynku były ruchliwymi ulicami - dla bezpieczeństwa ... Cyt. "Sklep ci się nie podoba, bo przecież jest uciążliwy i dalej Fe bo tanio?? innym razem napewno upadnie, bo mało w nim ludzi to w końcu, kto parkuje te samochody...?" ... i niby ja to napisałam? Polecam poczytanie moich wcześniejszych wpisów... A co za samochody parkują? Odpowiadam, parkują mieszkańcy, ponieważ miejsc garażowych jest za mało a w wiekszości gospodarstw domowych są po dwa auta, gdzieś to trzeba upchnąć, szczególnie jak ma się jedno miejsce postojowe w garażu podziemnym. Osobiście chciałabym, aby uliczki przynajmniej z trzech stron naszego bloku były wyłączone z ruchu, tzn. niech zostaną tylko do dyspozycji mieszkańców, przedszkola i dostawców do sklepu. Boję się, z czasem nasz blok będzie stał na środku ronda. Acha, o zwierzętach Dzokeju widze, że nie masz zielonego pojecia, stosuj porównania, które mają odzwierciedlenie w rzeczywistości ;)))) Psychologia zwierząt, to moja specjalizacja - polecam wykłady, kontakt na PW. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sklep IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.09.08, 12:30 Ok, na temat sklepu już się wypowiadac nie będę, bo tak jak jest obecnie, jest dobrze, (póki towar świeży, ceny niskie i mało parkujących samochodów)jak się pogorszy to myślę, że wszyscy ruszymy do boju... A forum jest po to, aby wymieniać się osiedlowymi nowinkami, dlatego czasem coś napisze lub zamieszczam linki do interesujących tematów, które dotyczą mieszkańców osiedla. Jestem obiektywna i na siłę nie trzymam niczyjej strony, mam jednak jakieś swoje spostrzeżenia i wątpliwości. Klapek na oczach niestety nie mam, choć czasami żałuję, bo chyba z klapkami lepiej się żyje, ma się jedną drogę, której się kurczowo trzyma i nie myśli o innych rozwiązaniach, bo i po co? Przepraszam wszystkich urażonych sąsiadów i postaram się już nie wypowiadać na forum, tak będzie bezpieczniej ;o))) Na zakończenie jeszcze tylko jedno pytanko... Jak tam akty? Ktoś już został wezwany do notariusza? W Spółdzielni mówili, że od tego tygodnia zacznie się wydawanie aktów, po 4 w tygodniu... Ktoś został już szczęśliwcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noonex Re: sklep IP: 217.153.34.* 15.09.08, 13:56 Akty? Juz?? Tak szybko? Ale kto, ale gdzie? A ja taki nieuczesany, ale trudno - zakladam odswietne kapcie i lece... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferex Re: sklep IP: *.merinet.pl 16.09.08, 22:49 witam sąsiada Ja też o niczym nie wiem, ale jak trzeba to też szybko znajdę jakieś lepsze ciapy. Wydaje mi się, że teraz to SM ma nas w ....Oby tylko przetrwali do czasu podpisania mojego aktu, bo przyszłość SM widzę tak, jak przyszłość sklepu - czyli krótko. Pozdrawiam sąsiadów.Jeśli z aktami rzeczywiście coś się ruszyło to proszę o informację i zwracam honor. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: akty IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 21:20 a czy ktoś juz widział akt na własne oczy, czy tylko SM mówi wszystkim, ze już są umawiane spotkania z notariuszem? Uwierze jak zobacze i na razie najkościelniejszych trzewików nie wyciągam, bo kurz je przykryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: akty IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 21:33 a pan dzokej niech sie wezmie za te akty, a nie sciemnia ze jest mieszkancem naszego bloku. Za bardzo spoldzilnia mi tu smierdzi. Pozdrawiam mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: akty 18.09.08, 09:30 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > a czy ktoś juz widział akt na własne oczy, czy tylko SM mówi > wszystkim, ze już są umawiane spotkania z notariuszem? > Uwierze jak zobacze i na razie najkościelniejszych trzewików nie > wyciągam, bo kurz je przykryje. Ja widziałam, ale niestety jeszcze nie mój (i, gdyby ktoś miał wątpliwości, nie jestem z SM). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: akty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 09:44 > i, gdyby ktoś miał wątpliwości, nie jestem z SM Nie, żebym nie wierzył, ale takie stwierdzenie nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: akty 18.09.08, 10:30 Gość portalu: młotek napisał(a): > > i, gdyby ktoś miał wątpliwości, nie jestem z SM > > Nie, żebym nie wierzył, ale takie stwierdzenie nic nie znaczy. Wiem, że to nie dowód, ale trochę wiary w ludzi nie zaszkodzi. O ile wiem, w Zarządzie SM nie ma kobiet (chyba, że dla zmyłki podaję się za kobietę :) Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: opłaty ujęte w akcie 10.08.08, 18:50 notariusz twierdził, że obniżył takse, ale czy na 100% to nie wiem. Dodatkową opłata było 500 zl dla spółdzielni, za wypisanie nas z członkostwa (Was też ta opłata czeka, ale czy będzie taka sama nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 212.160.172.* 18.09.08, 16:21 Witam Dzwoniłem dziś do spółdzielni i dowiedziałem się, że jeśli mieszkanie zostało kupione na kredyt to bez stosownego zaświadczenia z banku dostarczonego do spółdzielni nikt nas nie umówi na podpisanie aktów. Więc jeśli macie kredyt i nie załatwiliście stosownego zaświadzenia to możecie czekać na akty do wielkanocy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.09.08, 16:40 Czyli powinnam być wróżką i przewidzieć, że taki dokument mam najpierw dostarczyć do spółdzielni? Jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu, nie zostałam poinformowana, że mam do spółdzielni cos dostarczać. Dostałam tylko info., "Prosze czekać na swoją kolej, obdzwaniamy mieszkańców" W kancelarii mi powiedzieli, że SM. dostarcza część dokumentów, a ja mam dostarczyć bankowe - sorki, ale wyszło na to, że do Kancelarii lecę z zaświadczeniem z banku, już po tym, jak mnie spółdzielnia umówi... Calif2, a czy wiesz może przez jaki czas takie zaświadczenie z banku ma ważność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.09.08, 16:44 Zadzwoniłam do banku, czas oczekiwania na zaświadczenie np. z Millennium to 1 do 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 212.160.172.* 18.09.08, 21:19 Panom ze spółdzielni nie zależy na szybkim załatwieniu sprawy z wiadomych względów. Mi powiedziano w kancelarii, że najpierw zaświadczenie z banku do spółdzielni, potem spółdzielnia przygotowuje dokumenty do kancelarii i umawiają hurtem lokatorów po kilka sztuk. Najlepsze jest to że nikt o tym nie informuje od razu tylko dopiero jak jesteś zbyt dociekliwy. Normalnie scyzoryk mi się otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.09.08, 10:11 echhh... już nie skomentuję nawet tego :( pozdrówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.09.08, 10:28 zaświadczenie z banku jest wazne 30 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce 19.09.08, 22:01 zaświadczenie z banku nei ma terminu ważności. Przynajmniej w PKO BP, jak my podpisywaliśmy akty, moje zaswiadczenie było wydane w styczniu, a akt podpisałam w listopadzie. Nikt do saty zaświadczenia się nie czepiał. Oczywiście trzeba pamiętać, że zaświadczenie kosztuje 50 zł:) Aha i ja wszystkie dokumenty przesyłałąm faxem do kancelarii (zaświadczenie z banku i dowody osobiste). Jak to zrobiłam zadzwoniłam do spółdzielni i wtedy mnie umówili na akt. aha - jestem z pierwszej inwestycji, nie z tej Waszej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.centertel.pl 20.09.08, 11:56 Witam mam pytanie czy którykolwiek z sąsiadów oczekuje zwrotu nadpłaconej kwoty za m2. W moim przypadku taka sytuacja ma miejsce i szukam osób które również mają taką nieciekawą sytuacje serdecznie był bym wdzięczny za odp. btw. Warto by było się zastanowić nad czymś takim jak WSPÓLNOTA drodzy sąsiedzi chyba że jesteście zadowoleni z poczynań admina :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noonex Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 217.153.34.* 22.09.08, 11:33 To mozna bylo nadplacic? Bo mysle ze wszyscy mieli raczej jeszcze dolozyc do kazdego m2. No a tak na marginesie chetnie w koncu ujrzalbym rozliczenie inwestycji i zasadnosc tych naszych doplat. Jak myslicie sa na to jakies szanse? Ale w kazdym razie nie zazdroszcze - bo odzyskanie pieniedzy ze spoldzielni nasuwa mi na mysl flm: mission impossible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlotek Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.centertel.pl 22.09.08, 13:21 > tak na marginesie chetnie w koncu ujrzalbym rozliczenie inwestycji i > zasadnosc tych naszych doplat. Jak myslicie sa na to jakies szanse? Tylko drogą sądową. Trzeba wyłożyć coś około 20 tys na rzeczoznawcę, czyli samemu się nie opłaca. Ale w przypadku wykrycia nieprawidłowości, sprawa jest prosta i oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwy Re:Mam wzór aktu IP: 89.108.253.* 23.09.08, 23:23 Tak na wstepie witam wszystkich mieszkańców przy Wyszyńskiego 7/21. Nie było mnie dawno na forum, ale remont, przeprowadzka, odpalenie netu trochę trwało. A zatem, co do aktów, zacznę może od żaświadczenia z banku. Chyba w maju otrzymałam pierwszy telefon w sprawie aktu, ale podejrzewam, że to była podpucha, żeby zapłacić im kaskę. Ale wówczas otrzymałam tą cenną informację, że musze mieć zaświadczenie o hipotece, bez tego nie ma aktu, jeśli był kredyt. No to zaświadczenie załatwiłam, następnie trzeba było im to przesłać, no to około sierpnia przesłalam i dostałam wzór aktu na maila i termin na spotkanie z notariuszem. A co do zmiany numerów lokali, spróbujcie cokolwiek załatwić na podstawie umowy kupna mieszkania i wytłumaczcie, że lokal w umowie należy do sasiada, bo ja mam inny. Życzę powodzenia. Jestem rozczarowna, na forum taka życzliwość i solidarność, której niestety nie widać na codzień. :( Szkoda A sklep, może być, tylko że niestety chyba nigdy nie ogrodzimy sobie bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane prosba IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.08, 14:02 Witam serdecznie sąsiadów. Mam dwie prośby. Po pierwsze proszę o zamykanie drzwi od klatki schodowej i drzwi od wejścia do garażu - mamy tylko jeden grzejnik na parterze, na wszystkie 3 pietra, po co płacić za ogrzewanie podwórka? Druga prośba jest o sprawdzanie czy drzwi garażowe zamykają się za nami po wjechaniu/wyjechaniu z niego. Dziś wiatr hulał w garażach a brama wjazdowa była otwarta. Zazwyczaj drzwi same się opuszczają, ale jak widac czasem coś nie zadziała poprawnie. Powiedzcie mi proszę, w której klatce jest jakiś "właz" na dach? Dziś w nocy miałam wrażenie, że ktoś biegał po dachu, później był dzwięk jakby się ktoś przewrócił i dalej była cisza... to było gdzieś przed północą. Odgłos przebiegał w kierunku klatki IV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: prosba IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.08, 14:05 sorki, miało być w kierunku klatki VI., a nie IV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: prosba IP: 212.160.172.* 24.09.08, 16:07 Drzwi się nie zamykały bo jacyś umyślni z drabinami coś dłubali w piwnicy. Zauważyłem, że jak "fachowcy" od wykonawcy krążą po bloku brama jest zazwyczaj otwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: prosba IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.09.08, 17:25 Calif2 - wystarczy postawić znak zakaz wjazdu z tabliczką "nie dotyczy mieszkańców, dostaw itp..." tak jak to jest przy innych blokach na naszym osiedlu, ale my tego oczywiście nie zrobimy :( Nikt chyba nie ma zamiaru ustawiać płotu dookoła budynku :) W akcie notarialnym jest zapis, że do sklepu przynależą miejsca od 1 do 24, myslę że tych oznakowanych miejsc aż tyle nie ma, więc klienci mają prawo też parkować na niewyznaczonych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re:Mam wzór aktu IP: 212.160.172.* 24.09.08, 16:05 Przepraszam a po co się grodzić? Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwy Re:Mam wzór aktu IP: 89.108.220.* 24.09.08, 17:31 Może dla bezpieczeństwa? Mam wrażenie, że każdy może wejść do naszego bloku i nie czuję się z tą myślą bezpiecznie. Z tego co wiem, już w 2 klatkach są uszkodzone drzwi wejściowe. Być może są to obawy na wyrost, ale to trochę niepokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re:Mam wzór aktu IP: 212.160.172.* 25.09.08, 10:03 Drzwi uszkadzają sami mieszkańcy lub "fachowcy". Uszkodzenia trzeba zgłaszać a nie czekać aż ktoś inny to zrobi. A co do grodzenia się: bezpieczeństwa to nie poprawi a będziemy się czuć jak w klatce. To jest dziwny Polski wymysł. Nikt w normalnych krajach tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da_boss Re:Mam wzór aktu IP: 195.47.201.* 25.09.08, 12:36 Kolego "Szczęśliwy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy Re:Mam wzór aktu IP: 89.108.252.* 25.09.08, 17:44 Drogi sąsiedzie. Bzdura, nie bzdura. Chce mieć ten akt, zaświadczenie spółdzielnia dostała. A doprawdy nie mam już do nich cierpliwości i mam dosyć już amatorszczyzny w ich wykonaniu. Chcę podpisać akt i tą sprawę już zakończyć. Jak już to wydarzenie dojdzie do skutku, podzielę się na forum wrażeniami, informacją o kosztach itp. Wydaje mi się, że w naszym bloku już parę aktów zostało podpisane - informacja nie formalna. Tak a propo.Pisząc o numeracji nic chodzi o bank:) Jeśli sąsiad da_boss poda maila, chętnie rozpocznę korespondencję mailową. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da_boss Re:Mam wzór aktu IP: 195.47.201.* 26.09.08, 09:11 da_boss@wp.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re:Mam wzór aktu IP: *.gprs.plus.pl 26.09.08, 21:04 Witam. Sąsiad da_boss ma rację. Nie potrzebne do podpisania aktów są zaświadczenia i oświadczenia z Banków o hipotece. Wniosek o założenie księgi i wpis hipoteki można zrobić osobiście wybierając się do sądu z aktem notarialnym. Miesiąc temu usłyszałam od pracownika spółdzielni, że dobrze żebym załatwiła sobie powyższe dokumenty przed podpisaniem aktów ponieważ jest wynegocjowane, że notariusz zrobi wszystkim wpisy za darmo. Niestety już tydzień temu od tego samego "kompetentnego" pracownika usłyszałam, że notariusz bierze za wpis połowe ceny. Wszystko wyjdzie przy podpisywaniu aktów. Proszę tylko pamiętać, że wnioski do sądów można złożyć osobiście (opłata prawdopodobnie 500 PLN) i nie można nikomu narzucić notariusza. A osoby wypowiadajace się w tej sprawie ze spółdzielni absolutnie nie mają pojęcia o czym mówią. Miałam już z hipoteką do czynienia więc wiem jak to działa. A i proszę się nie dać nabrać na tekst "jeżeli notariusz zrobi wpisy będzie to znacznie krócej trwać w sądzie... " to nieprawda. Różnica w czasie może być max. tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re:Mam wzór aktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:23 Właśnie otrzymałam wzór aktu. Bardzo nie podoba mi się zapis dotyczący służebności . Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba według tego dokumentu jesteśmy skazani na spółdzielnie do końca i o założeniu wspólnoty możemy zapomnieć (albo niezłe koszty poniesiemy za jej założenie). Czy może ktoś sprawdzić czy to jest legalne. Czy spółdzielnia ma prawo narzucić nam siebie??? Jeżeli źle zrozumiałam ten zapis proszę o wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re:Mam wzór aktu 10.10.08, 14:57 spółdzielnia może zrobić taki zapis, ale jesli będziecie chcieli zmienić sposób zarządzania nieruchomością, wystarczy, że na zebraniu zawiązującym wspólnotę przy podejmowaniu uchwały będzie obecny notariusz. Koszt notariusza - 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re:Mam wzór aktu IP: *.gprs.plus.pl 10.10.08, 20:46 własnym podpisem tez zalatwiamy koncesje dla sklepu. Takich rzeczy chyba nie powinno się wpisywać do aktów notarialnych... w końcu sklepu nie kupiłem, tylko mieszkanie w tym bloku a teraz mam wyrazac zgode, aby sklep mogl sprzedawac alkohol. Niech sobie sprzedaja, ale ta sprawa chyba nie dotyczy mnie. I co? Teraz jak ktorys mieszkaniec nie zgodzi sie na taki zapis w akcie, to sm aktu nie podpisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re:Mam wzór aktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 09:37 akt konsultowałam z prawnikiem - spóldzielnia nie ma prawa robić zapisu o koncesji. W akcie moga bbyć tylko zawarte info dotyczące mieszkania i po prostu umowy kupna-sprzedaży. Nalezy odmówić podpisania aktu w takiej formie (najlepiej pisemnie) i zarządać pisemnej odpowiedzi. Jesli spółdzielnia odpowiedzi nei udzieli można złozyc zgłoszenie do prokuratury na działalność spółdzielni (dokładnie na zapis o koncesji w akcie notarialnym). Takie sprawy sa załatwiane w trybie przyspieszonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re:Mam wzór aktu IP: *.telenet.dn.ua 19.10.08, 17:17 To ja takie male pytanie - jak ktos juz konsultowal sie z prawnikiem to moze bedzie znal odpowiedz: jak jest z zapisem o tym że zarzad nad nieruchomoscia bedzie sprawowac SM"KB". I tyle koniec kropka, bez furtki na zmianę tego stanu rzeczy. I w innym punkcie o niodwolalnych i niewygasajacych w razie smierci pelnomocnictwach przyznanych przeze mnie SM"KB". Brzmi groznie. Czy napewno beda mogly byc zmienione skoro są nieodwołalne?? Jak ktoś wie to niech sie podzieli wiedza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re:Mam wzór aktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 10:30 wszystko co jest zawarte w akcie - można innym katem zmienić. W bl. 19 i 20, też był zapis o tym, że zarząd nad nieruchomością pełnić będzie SM, wystarczyło takiej zmiany dokonać aktem notarialnym. Co do pełnomocnictw - jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:Mam wzór aktu IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.11.08, 14:24 Witam serdecznie, Czy wszyscy mają już akty notarialne? Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re:Mam wzór aktu 13.11.08, 15:19 Nie wszyscy mają akty. Od SM słyszymy z mężem wciąż te same wymówki: 1. akty w pierwszej kolejności podpisuje grupa 20-30 osób, które mieszkania nabyły jako pierwsze, potem reszta lokatorów podpisze; 2. akty w pierwszej kolejności podpisują Ci, którzy nie mają żadnych zaległości finansowych względem SM ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re:Mam wzór aktu IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.11.08, 15:43 Też otrzymuję taką samą informację :( a co do pkt. 2. to chyba aby odebrać mieszkanie, trzeba było mieć wpłaconą pelną kwote? Przynajmniej ja musiałam wpłacać ostatnią transzę. Troche się denerwuje, bo podobno tygodniowo podpisywane są 4 akty (na chłopski rozum - od początku września to około 40 szt.)a tu cisza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re:Mam wzór aktu IP: 212.160.172.* 13.11.08, 16:01 Drodzy sąsiedzi. To wygląda na standardową odpowiedź SM. Jednak jeśli nie macie zaległości to wystarczy poprosić o podanie konkretnego terminu podpisania aktu. Ja tak zrobiłem w piątek i w następny czwartek miałem już podpisany akt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane przy okazji ogloszenie... IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.11.08, 18:49 ... prosiłam o podanie konkretnego terminu... Drodzy sąsiedzi, tak przy okazji... szukam opiekunki do dziecka, może macie kogoś, kto chciałby dorobić np do renty czy emerytury? (zamieszczam ogłoszenia gdzie mogę, więc i tu próbuję - nie krzyczcie za O.T.) Praca 8-18, pon. - pt. wynagrodzenie 1.500 - 1.700 na rękę więcej info magdagi@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 wentylacja w mieszkaniach 18.11.08, 09:08 Witam Sąsiadów, w moim mieszkaniu nie działa wentylacja (nie tak jak powinna), pranie nie schnie, na szybach przy grzaniu ustawionym na 2-3 skrapla się para wodna, kratki wentylacyjne ledwo co zasysają płomień zapałki. Czy Wy też macie taki problem? Chcę zgłosić tę usterkę do SM, wiem jednak, że im więcej osób zakomunikuje tę sprawę, tym większa (i może szybsza) będzie reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
calif2 Re: wentylacja w mieszkaniach 18.11.08, 10:07 Para wodna będzie sie skraplać bo masz masę wody w ścianach i podłogach (posadzka, tynki, farby etc). To wszystko wbrew pozorom jeszcze nie jest w 100 % suche. To trwa. A co do wentylacji to odrębna sprawa, jeśli faktycznie jest za słaba to trzeba zgłaszać. Szczególnie na ostatnich kondygnacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wentylacja w mieszkaniach IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.11.08, 17:11 u nas na 3 p. wentylacja jest w porządku, w łazience mam wyciąg elektryczny więc nie mam nawet zamglonego lustra po kąpieli. Co do ścian... w kilku miejscach, szczególnie za drzwiami i komodą (tam gdzie nie ma cyrkulacji powietrza) odchodzi farba od wilgoci. Z tego co mówił mi mój budowlaniec, w nowym budownictwie mogą do roku pokazać się szczeliny w tynku i wylewkach (wylewek juz nie widze, bo mam połozone podłogi) na ścianach na razie nic sie nie dzieje, tzn. nic nie pęka. - ufffff... Okno w sypialni jednak ciągle zachodzi mgłą, ale to wyjaśnił calif2. Musimy tak jeszcze przezimować... Z tego co wiem , to u nas jest łagodny objaw odchodzącej farby, u sąsiadów jest gorzej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Re: wentylacja w mieszkaniach IP: 195.47.201.* 19.11.08, 07:44 Ja z skraplającą się wodą walczę w delikatny sposób np zostawiam okno uchylone na mikro-wietrzenie tak by w pomieszczeniu była odpowiednia cyrkulacja powietrza, wówczas nie zauważam wody na szybach. Jeżeli u kogoś jest słaby ciąg proponuję zdemontować kratką i sprawdzić czy nie ma tam starych gniazd ptasich z czasów budowy, u mnie taka sytuacja miała miejsce w każdym ciągu było gniazdo btw. /nie tolerują gołębi/. Po oczyszczeniu jest w normie pozdrawiam k2z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Pytanie o internet IP: 217.153.34.* 03.12.08, 12:57 Witam, Mysle ze juz wszyscy zadomowili sie w nowych mieszkankach bloku 21. Gratulacje. Pytanie moje: czy podlaczal ktos juz sobie internet? Wlasnie planuje cos takiego popelnic i zastanawiam sie nad opcjami.. Bo na kablowki z tego co wiem nie ma co liczyc, tzn. administracja ich nie wpusci. Jakby ktos byl juz zorientowany w tej sprawie to pls o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Pytanie o internet IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.12.08, 14:13 Nasz Administrator kiedyś wspominał, że mają kogoś od internetu ( w ogóle była jakaś opcja masztu na naszym bloku chyba do bezprzewodówki) może po prostu najpierw podpytać administrację, na co "zezwala"? U nas jest bezprzewodowy Orange i Era, działają bez zarzutu w pokoju "od ulicy", w pokoju od podwórza jest gorzej. Do normalnej pracy taki internet się nadaje, niestety do sciągania filmów i muzyki to juz za słaby transfer. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Pytanie o internet 12.12.08, 11:26 Wam tez obiecuję maszt na bloku? Nam administrator obiecywał przez ostatnie 2 lata, do tej pory nic z tego nei wyszło. Dobrze, że wzieliśmy sprawy w swoje ręce i wchodzi do nas lada moment UPC i Astercity, juz mamy umowy podpisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Pytanie o internet IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.12.08, 13:47 noone, udało se cos załatwić? inia25, - rozwiniemy do Was kabelek dachem :) Bedą miały na czym gołębie i wróble siadać! (a tak zasrywają nam parapety :) ) pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Pytanie o internet 12.12.08, 14:41 he he he :) W ogóle ten maszt to miało miasto sponsorować u nas, w ramach miejskiego bezpłatnego internetu :) Ah w ogóle administrator nam obiecywał najróżniejsze rzeczy :) Dobrze, że już mamy to za sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Pytanie o internet IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.12.08, 15:40 Wytłumaczcie mi proszę a co miasto by z tego miało, że postawiłoby maszt na naszym bloku "za darmo" ?? (tzn. z darmowym ineternetem) Czy coś w tym kraju może być za darmo? Jak to sie mówi: "nawet w pysk za nic się nie dostaje" Maszt miałby oczywiście i zwolenników i przeciwników, - jak z tarczą "antyrakietową" :) Jedni by byli zadowoleni z szybkiego internetu, inni by mówili że świecą nocą jak grzybki pod Czarnobylem... Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: Pytanie o internet - maszt na dachu 15.12.08, 12:28 Nikt ot tak nie postawi nam na dachu masztu (BTS), potrzebna jest na to nasza zgoda w postaci odpowiedniej uchwały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infi Re: Pytanie o internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:26 > Wytłumaczcie mi proszę a co miasto by z tego miało, że postawiłoby > maszt na naszym bloku "za darmo" ? Spójrz na to: www.zielonka.pl/artykul/hotspot Wyjątki z regulaminu: "Każdy Użytkownik otrzymuje pasmo o przepustowości do 512 kb/s z dostępem ograniczonym do protokołów http, https, snmp, pop3, z zablokowanym dostępem typu p2p." "Urząd Miasta prowadzi listę osób, które zostały dopuszczone do korzystania z HotSpota." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Pytanie o internet IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.12.08, 17:46 i wszystko jasne ... :) dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane zyczenia IP: *.MAN.atcom.net.pl 23.12.08, 16:14 Drodzy Sąsiedzi, Życzę Wszystkim Udanych i prawdziwie świątecznych Świąt: rozświetlonych, radosnych, pachnących i smacznych a potem… Nowego Roku z marzeniami, o które warto walczyć, z radościami, którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi, z którymi warto być, i z nadzieją, bez której nie da się żyć Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: Ciekawe co przyniesie nowy rok... 20.01.09, 22:26 Serdecznie witam wszystkich sasiadow, Cos ostatnio nikt na nasze forum juz nie zaglada,drodzy sasiedzi az tak pochlonieci jestescie praca?.A moze powstalo jakies nowe forum o ktorym nie wiem.Podzielcie sie doswiadczeniami,jak sie mieszka w Zielonce.Serdecznie pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: Ciekawe co przyniesie nowy rok... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 10:09 Jak mawia dzisiejsza młodzież: mieszka się spoko:) W zasadzie wszystko pod ręką, sklep nie przeszkadza (przynajmniej mi), sąsiedzi też ok. Ogólnie nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojto Re: Ciekawe co przyniesie nowy rok... IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 15:18 żyje sie ogólnie dobrze. Sklep nie przeszkadza, Co do sąsiadów... prawie ich nie słychać. Czasem tylko wychodza jakieś niewielkie problemy, np. - niezamiatana klatka przez 2 tygodnie (okres miedzyswiateczny) - Nieumyta lamperia na klatkach od poczatku oddania bloku do uzytku - problemy z sasiadami z bloków obok dot. parkowania - notorycznie otwarte drzwi do klatek (z zewnątrz i z garaży) - pety na schodach - brak gaśnic, bo juz ktoś je zapierdzielił - sąsiadom zginął wózek z korytarza Ogólnie źle nie jest, da sie z tym żyć Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Ciekawe co przyniesie nowy rok... IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.02.09, 10:35 Witam Sąsiadów, Co do drzwi, to możnaby zgłosić do administracji, aby załozyli mocniejszy mechanizm zamykający, albo "podkręcili" troszkę ten co jest. U nas w klatce same się otwierają w momencie zamykania za sobą drzwi "środkowych" (nie zawsze, ale często odbijają) Nie wiem jak inne klatki, ale nasza wygląda kiepsko - cała odrapana, ciekawe czy można liczyć na wsparcie administracji w odnowieniu tego, co zdemolowali też (ale nie tylko) i nasi robotnicy... (będę miała troszkę czasu, to porozmawiam z Naszym Administratorem, ale pewnie dopiero gdzieś w marcu :( ) achhhh... no i palenie na klatce, faktycznie - drodzy Sąsiedzi - zlitujcie się, macie balkony ... Sama jestem palaczką, ale jestem przeciwniczką palenia w miejscach publicznych, to nic miłego smród i rzucone filtry na schodach... Da się żyć, ale można sobie troszkę bardziej umilić sobie mieszkanie w naszym bloku :) A najbliższych sąsiadów mam bardzo miłych :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: Nowa inwestycja (świeży blok) IP: *.subscribers.sferia.net 14.02.09, 01:21 Witam po raz pierwszy na forum (ale zdążyłem już przeczytać poprzednie posty). Kupiłem mieszkanie w nowym bloku od wyszyńskiego. Jeśli ktokolwiek z nowych (przyszłych) mieszkańców czyta to forum to proszę o kontakt na tym forum. Do starszych, bardziej doświadczonych w kontaktach z SM Brzezinki pytanie > jakie mogą być niespodziewanki ze strony spółdzielni przy odbieraniu lokalu i podpisywaniu umowy? Na co uważać ? Za wszelkie rady będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowa inwestycja (świeży blok) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.09, 17:20 no przede wszystkim dobry początek z idealnie trafionym nickiem, bo przy SM Brzezinki trzeba być "świętym". Życzę wytrwałości, powodzenia i w ogóle wszystkiego naj w kontaktach z tymi panami:)))) A na co uważać? 1. WSZYSTKO brac na piśmie, z potwierdzeniem pisemnym że otrzymali wszelkie pisma, nawet dotyczące zmiany umiejscowienia gniazdka 2. przy odbiorze lokalu mieć przy sobie nie tylko budowlańca do sprawdzenia, ale także np. elektryka, żeby sprawdził instalację, hydraulika, żeby sprawdził czy liczniki sa dobrze i do właściwego lokalu podłączone 3. wpłat za czynsze dokonywać na podstawie książeczki czynszowej i trzymać ją przez wiele lat. 4. cała korespondencje przetrzymywać "na wieki". 5. nie ustalac nic "na gębę" 6. i w ogóle być b. ostrożnym. Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 pytanie dotyczące aktu notarialnego 24.02.09, 08:14 Witam, moje pytanie skierowane jest do Sąsiadów, którzy podpisali już akt: 1. czy przez podpisaniem aktu notariusz/przedstawiciel spółdzielni udostępnił Wam umowę dot. sprawowania zarządu z dnia 20/02/2008r., o której mowa w art. 7 - potwierdzacie, iż znane są Wam postanowienia niniejszej umowy i postanowienia te akceptujecie ... 2. w art. 9 wyrażamy zgodę i dajemy pełnomocnictwo SM na ustanowienie służebnośći. Czy notariusz/przedstawiciel spółdzielni wyjaśnił o jakie konkretnie służebności chodzi? Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Re: pytanie dotyczące aktu notarialnego IP: 195.47.201.* 24.02.09, 12:14 Możesz konkretnie napisać o co ci chodzi z tym zapisem i czym on skutkuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: pytanie dotyczące aktu notarialnego IP: 212.160.172.* 24.02.09, 16:13 Masz prawo wglądu do zapisów tej umowy. Służebność dotyczy o ile pamiętam dostępu do działki w przypadku np konieczności poprowadzenia lub wymiany jakiejś instalacji do np pieca gazowego lub zasilania elektrycznego czy też kanalizacji itp. O wszystko pytaj jak masz wątpliwości, SM ani notariusz z własnej inicjatywy nic Ci nie wyjaśni. Przy okazji: pan notariusz G. jest wyjątkowo opryskliwym i nieprzyjemnym typem więc nie licz na przychylność tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczenie Re: Nowa inwestycja (świeży blok) IP: *.subscribers.sferia.net 25.02.09, 13:23 Jesli juz kupiles, masz akt notarialny, to zglos sie do zarzadu lub zarzadcy budynkow 19 i 20 , to zobaczysz jakie aktrakcje dostales w pakiecie. Wspolnota Pod brzozami, ktora powstala w bolach wlasnie idzie do sądu z Kolonia brzezinki. Teraz bedziesz plakal i placil, nie licz na rozliczenia, rzetelnosc i uczciwosc. a jak w koncu razem z reszta szczesliwcow, ktorym udalo sie podpisac akt notarialny zalozycie wspolnote, to bez sądu nie dostaniecie zadnej dokumentacji i zadnych rozliczen, a na sam koniec dowiesz sie ze jestes dluznikiem spoldzielni( jesli spoldzielnia do owego konca dotrwa). No i chodza sluchy, ze spoldzielnia za moment bedzie w upadlosci. I to jest to pare slow o twoim deweloperze. Podobnych do Ciebie masz pod reka we wczesniejszych budynkach (19,20), wiec o informacje nie trudno.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Dopłaty / Niedopłaty IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 20:54 Drodzy Sąsiedzi, powiedzcie mi proszę kiedy otrzymaliście rozliczenia końcowe czynszu za 2008 rok? Ja wyjęłam ze skrzynki pismo dziś, ale przez 5 dni jej nie sprawdzałam - chodzi mi o ustalenie dokładnej daty dostarczenia... Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: Dopłaty / Niedopłaty 11.03.09, 23:32 Droga sasiadko Megane,a czy to ma jakies wieksze znaczenie co do tej daty,i tak jak jest nadplata to odliczy ja sobie pani w czynszu a jak jest niedoplata to trzeba bedzie wyrownac,proste. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Dopłaty / Niedopłaty IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.03.09, 13:33 Ma, mogę odpowiedzieć na pw. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ca Re: Dopłaty / Niedopłaty IP: 212.160.172.* 13.03.09, 10:08 Czyżby nowa teoria spiskowa?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Dopłaty / Niedopłaty IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.03.09, 11:53 eeeee.... tam, od razu teoria spiskowa :) Wszystko w normie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbhjgfgf dopłaty do lokali IP: *.centertel.pl 16.03.09, 14:47 Mam pytanie- czy wszyscy Państwo już zrobiliście dopłaty do ostatecznego rozliczenia zakupu lokalu mieszkalnego ????? Słyszałem od jednego z pracowników spółdzielni że panowie prezesowie nie mają kasy na wypłaty dla robotników i nikt nie pracuje na budowie dopóki nie dostaną pieniędzy. . . a spółdzielnia podobno tłumaczy im że najpierw muszą ściagnąc należne im pieniądze od tych którzy nie uregulowali jeszcze należności za lokale mieszkalne a dopiero im wypłacą-błędne koło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: dopłaty do lokali IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.03.09, 18:30 Czy pytanie dotyczy nowych inwestycji, czy bloku 21 też? Jeśli też, to odpowiem za siebie ... Ja w umowie mialam podzielone wpłaty na kolejne etapy budowy naszego bloku, przed odbiorem kluczy wpłacałam ostatnią transzę. Pewnie to mieszkańcy nowych bloków nie regulują transz na czas? (np. przez problemy z kredytami ...) Ogólnie na rynku jest fatalnie, jestem w stanie uwierzyć, że tak jest - nie tylko developerka jest teraz niewypłacalna ... :( Zyczę wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: dopłaty do lokali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 11:25 Gość portalu: Megane napisał(a): > Pewnie to mieszkańcy nowych bloków nie regulują transz na czas? (np. > przez problemy z kredytami ...) To nie chodzi o to że ci co kupili nie wpłacają na czas. Po prostu jest ich za mało - nowe bloki się nie sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 akt notarialny 17.03.09, 12:55 Witam, czy znajdzie się na forum lokator, który nie podpisał jeszcze aktu? Proszę o odzew. Niepokoi mnie odwlekanie podpisania aktu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: akt notarialny IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.03.09, 18:27 tak, znajdzie się niejeden... Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: akt notarialny 18.03.09, 09:29 Ja dzwonię, mąż dzwoni, wysyłamy fax'y ... nawet termin jeden już nam zaproponowano a dzień wcześniej z powodu choroby Prezesa odwołano ... na prawdę brak mi już sił na tę nierówną walkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: akt notarialny IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.03.09, 10:25 Elendil7, a czy nowy termin juz został Wam zaproponowany? Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: akt notarialny 18.03.09, 10:52 niestety nie, sm wspomniała coś o drugiej połowie kwietnia ... i że tyle osób jeszcze czeka w kolejce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: dopłaty do lokali IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 22:02 Z tego co pamiętam to kiedy kupowalem mieszkanie (koncowka 2006) panowie ze spoldzielni żalili se ze wiekszosc lokatorow z poprzednich blokow (19 i 20) nie zaplacilo jeszcze ostatnich 10% wartosci mieszkania. Wiec pewnie jest to wersja powtarzana od kilku lat. A co do wróżonego upadku SM - to chyba niestety tak szybko to nie nastąpi - sami siebie spokojnie wyżywią z naszego czynszu. Mimo wszystko jednak polecam akty notarialne podpisywać jak najszybciej - na wszelki wypadek.... Pozdrawiam mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: dopłaty do lokali 19.03.09, 11:21 Gość portalu: noone napisał(a): > Z tego co pamiętam to kiedy kupowalem mieszkanie (koncowka 2006) > panowie ze spoldzielni żalili se ze wiekszosc lokatorow z > poprzednich blokow (19 i 20) nie zaplacilo jeszcze ostatnich 10% > wartosci mieszkania. no to Panowie ze spółdzielni coś pieprzyli, bo zeby odebrać klucze do lokali trzeba było mieć wszystko z nimi uregulowane. A pod koniec 2006 roku, większość ludzi juz mieszkała a Ci co nie mieszkali, to własnie kończyli remonty. Prędzej chodziło o dopłaty wynikające z podwyższenia kosztów budowy - z tym ludzie zwlekali, bo spółdzielnai nei wykazała zadnych dokumentów ani sprawozdanai finansowego, które wykazywałoby rzeczywiście ten wzrost kosztów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga24 Re: dopłaty do lokali IP: *.centertel.pl 20.03.09, 14:57 w sprawie pytania osoby djkldhslh..... czy jest ktoś kto nie wpłacił jeszcze spółdzielni kasy z dopłaty??? Mam na myśli tu nie transze z kredytu tylko dopłaty jakie spółdzielnia wysłała po ostatecznym rozliczeniu kosztów inwestycji- jak sami stwierdzili- bo koszty inwestycji wzrosły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.w. problemy IP: *.centertel.pl 20.03.09, 15:17 czy wy drodzy sąsiedzi też macie same problemy ze spółdzielnią jak ja ????? czy w blokach 19 i 20 jest już założona wspólnota?? prawdą jest że lokatorzy z bloku 19 i 20 założyli jakąś sprawę spółdzielni w sadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:08 >czy w blokach 19 i 20 jest już założona wspólnota?? Tak. Od zeszłego roku. >prawdą jest że lokatorzy z bloku > 19 i 20 założyli jakąś sprawę spółdzielni w sadzie? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczenie Re: problemy IP: *.subscribers.sferia.net 20.03.09, 23:24 W budynkach 19 i 20 istnieje wspolnota od maja 2008, pod koniec sierpnia zostal zmieniony (notarialnie) zarzad spoldzielni na normalny wlascicielski. Teraz wspolnota zlozyla pozew do sądu o wydanie dokumentacji ( technicznej, finansowo- ksiegowej i wlascicielskiej), zlozone jest doniesienie do prokuratury oraz skarga do nadrzednych organow spoldzielczych. to jest bardzo fajna spoldzielnia,stosuje jedyna metode- olewki... dziwie sie, ze nowym wlascicielom z bloku 21 nie daje to do myslenia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel z bl 21 Re: wiadomo IP: *.centertel.pl 22.03.09, 17:43 własciciele z bloku 21 znają pracowników spoldzielni i już wiedzą na co ich stać !!!!! zapowiada się że również spotkamy się ze spółdzilenia w sądzie- tak niekompetentnych ludzi sporadycznie się znajduje, Dziwię sie że tak długo sie utrzymują............ Najlepsze jest to ze wszyscy ze spóldzileni zwą sie jako prezesi a jak już do czego przyjdzie i lokator chce sie z kimś spotkać i wyjaśnić sprawę to każdy zamyka drzwi do swojego "gabinetu" na klucz i udaje że go nie ma mimo że samochód stoi a na obstrzał wystawiają tego biedaka który siedzi w biurze na środku przy małym biureczku z małym laptopikiem i odbiera telefony- i ma wiecznie zdziwione oczy w okularach i wiecznie nic nie wie, Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wiadomo 23.03.09, 11:05 o tak to prawda, same prezesy w tytułach, ale odpowiedzialność i kompetencje co najwyżej stróża :) A jeśli chodzi o nowy blok - proponuję jak najszybciej załóżcie wspólnote i odetnijcie się od spółdzielni, póki jeszcze za dużo Waszej kasy nie mają... Nam nie chcą oddać nawet funduszu remontowego, bo twierdzą że "nie maja bo musieli wydać na zapłącenie rachunków..." Działajcie szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wiadomo IP: *.MAN.atcom.net.pl 23.03.09, 12:19 Inia25, jak wiesz, - trzeba mieć najpierw podpisane akty notarialne : ( aby zacząć działać w sprawie wspólnoty... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wiadomo 23.03.09, 12:44 nie wszyscy musza miec podpisane akty - jaka dokładnie ilość musi być podpisana, to trzeba sprawdzić w przepisach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:58 Żeby założyć wspólnotę wystarczy jeden lokal z wydzielonym prawem własności, ale co z tego. Żeby przejąć zarząd trzeba mieć ponad 50% udziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: wiadomo 23.03.09, 15:10 Gość portalu: młotek napisał(a): > Żeby założyć wspólnotę wystarczy jeden lokal z wydzielonym prawem własności, ale co z tego. Żeby przejąć zarząd trzeba mieć ponad 50% udziałów. wystarczy jeden lokal z wydzielonym prawem własności to się zadza. A uchwała o zmianie zarządu nieruchomością przechodzi, jesli za głosuje ponad 50% udziałów z całej nieruchomości. Jest to do zrobienia więc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotek Re: wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 15:53 > A uchwała o zmianie zarządu nieruchomością przechodzi, jesli za > głosuje ponad 50% udziałów z całej nieruchomości. Jest to do > zrobienia więc:) Jeśli akty podpisała już wystarczająca liczba osób to rzeczywiście mogą brać się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczenie Re: wiadomo IP: *.subscribers.sferia.net 23.03.09, 15:56 do organow nadrzednych dla spoldzielni mieszkaniowych zostały zlozone sargi na dzialalnosc kolonii, jest nadzieja, ze porzadna kontrola organu nadrzednego przysieszy podpisywanie aktow notarialnych, swoja droga nie mozecie sie pomalu zliczac? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wiadomo IP: 83.17.94.* 24.03.09, 11:23 a możecie mi napisać, gdzie dokładnie SM urzęduje? nie mam bladego pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wiadomo IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.03.09, 11:59 www.kolonia-brzezinki.pl/ - na ich stronie jest tylko adres na Wyszyńskiego, tam urzęduje nasz administrator. Biuro mają w Wołominie, ale adresu siedziby nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wiadomo IP: 83.17.94.* 24.03.09, 12:11 No właśnie na stronie jest Wyszyńskiego 7, a przecież całe osiedle to Wyszyńskiego 7. A jednak chciałabym się osobiście z nimi spotkać. Ale dzięki Megane za info będę szukać dalej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: wiadomo IP: *.centertel.pl 24.03.09, 20:28 spółdzielnia ma siedzibę w Helenowie koło Wołomina- adres jest na samochodzie przy tym nowym bloku co jest w trakcie budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: wiadomo 24.03.09, 22:24 to ich biuro w budynku gdzie miesci sie redakcja gazety wiesci Podwarszawskie na ul.Koscielnej w Wolominie juz nie istnieje?,w zeszlym roku bylem tam osobiscie.Mysle ze tam powinni jeszcze byc,prosze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: wiadomo IP: 94.254.207.* 25.03.09, 07:51 Proponuje aby mieszkańcy bloku 21, którzy są chętni do zrezygnowania z usług SM Kolonia Brzezinki i posiadający już akt notarialny, zgłaszały tą chęć na tym forum. Ja dla porządku będę te aktualizował listę.Gdy zbierze się odpowiednie grono spotkamy się w tej sprawie. Proszę o poinformowanie sąsiadów o tej inicjatywie. Na dobry początek mam dwóch lokatorów. Lista mieszkańców 1.danifer 2.noone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:35 Mnie też wciągnij na tą listę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: wiadomo IP: *.mobile.playmobile.pl 28.03.09, 20:12 Aktualizacja listy osób chętnych wiadomo na co: 1. danifer 2. noone 3. calif2 4. martik5 5. mark 6. mag 7. megane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Rwspólnota IP: *.centertel.pl 29.03.09, 22:58 do założenia wspólnoty wystarczy jeden wyodrebniony lokal z aktem notarialnym i wtedy jest mała wspólnota . jesli jest ich 7 powstaje duża normalna wspólnota. Powinniśmy spotkać sie bez udziału zarządcy i omowić co dalej robimy. Do powstania wspólnoty troche trzeba przygotować: uchwały, regulamin, itd. A tak na marginesie to panowie ze spółdzileni wchodzą na to forum i czytaja a nawet czasami odpisują niby w naszy imieniu więc nie wszystko można tu pisać a na spotkaniu mozna sobie wszystko ustalić Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: Rwspólnota 30.03.09, 09:13 też mam akt notarialny. Nie znam się na tym za bardzo, ale czy nie jest tak, że wspólnota już istnieje? (nagłówek na tablicy ogłoszeniowej na klatce schodowej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Rwspólnota IP: *.centertel.pl 30.03.09, 15:57 poczytaj sobie ustawy o wspólnotach i zrozumiesz ze wspolnota jeszcze nie istnieje i sami do tego dązymy żeby ją założyć ponieważ chcemy jak najszybciej odciąc sie od spółdzielni kolonia brzezinki gdyż większość lokatorów już wymiotuje od tych wszystkich prezesów w spółdzileni- bo tam każdy to prezes z "wykształceniem i doświadczeniem" ha ha ha Ups... doświadczenie to niektorzy maja bo poczatkowo pracowali przy łopacie na naszej budowie a potem cudownie awansowali na zastępce prezesa i innych kierowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane PIT 2008 IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.04.09, 14:51 Powiedzcie mi proszę, czy jeśli nie mam jeszcze aktu notarialnego (mam umowę kupna mieszkania, odpowiednie dokumenty o hipotece z banku, druk z wysokością odsetek itp.) mogę rozliczyć sobie z fiskusem odsetki od kredytu za 2008 rok? Szkoda by było, jakby mi przeszło koło nosa kilka tysięcy złotych przez SM... Ktoś może już próbował się rozliczyć z US i może podpowie mi cokolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: PIT 2008 IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.04.09, 14:59 ...i po ptokach, ustawa o rozliczaniu odsetek kredytowych działała do 2006 roku, kredyty zaciągnięte w 2007 i później nie podlegają odliczeniu... No ale pewnie wiekszość z Was ma kredyty zaciągnięte w 2006 wiec macie szanse uzyskać od fiskusa parę złotych... Poszperam jeszcze troszkę ... może coś odliczę, jak się postaram ;o) Wszystkie pomysły mile widziane ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: PIT 2008 IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.04.09, 15:24 juz nic nie rozumiem, Pani z US mówi mi jedno, a prasa ... podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/95909,juz_za_2008_rok_zlozymy _nowy_pit_2k.html Zadzwonie do innego US... wrrrrrrrrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: PIT 2008 05.04.09, 10:53 z tego co wiem, odpisać można odsetki dopiero jak się ma akt ntarialny. Najlepiej zadzwoń do swojego US i uzyskaj tam informacje - bo co urząd to inna interpretacja. I koniecznie weź nazwisko osoby z która rozmawiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: PIT 2008 IP: *.MAN.atcom.net.pl 06.04.09, 10:30 Dzwoniłam do 2-ch US i faktycznie jeśli zaciągnęlam kredyt w 2007 roku, odpis odsetek kredytowych mnie nie dotyczy... Szkoda... Dzięki Inia25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: PIT 2008 IP: 193.193.181.* 06.04.09, 16:28 tylko odsetki z kredytów zaciągniętych do końca 2006 roku mogą być odliczane i trzeba mieć akt notarialny mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: PIT 2008 IP: *.centertel.pl 07.04.09, 16:50 żeby odliczyć odsetki nie wystarczy sam akt notarilany - trzeba mieć założóną księgę wieczystą. Wiem to na 100% poniewaz zakupiłam mieszkanie w 2006 roku odliczam sobie odsetki ale dopiero to mogłam zrobić gdy miałam założoną księge wieczystą Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: PIT 2008 08.04.09, 13:02 Gość portalu: fff napisał(a): > żeby odliczyć odsetki nie wystarczy sam akt notarilany - trzeba mieć założóną > księgę wieczystą. Wiem to na 100% poniewaz zakupiłam mieszkanie w 2006 roku > odliczam sobie odsetki ale dopiero to mogłam zrobić gdy miałam założoną księge > wieczystą właśnie dzwoniłam do krajowej informacji podatkowej, gdzie powiedziano mi, że wystarczy akt notarialny - księga wieczysta nie jest wymagana. Czy U.S. Wołomin domaga się posiadania założonej księgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re:gg IP: *.centertel.pl 09.04.09, 20:57 czy ktoś z wczesniejszych bloków ma zalozona księgę wieczystą na miejsce postojowe? jak to sie odbywa? Dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: spółdzielnia IP: *.centertel.pl 07.04.09, 16:54 Radzę wszystkim pośpieszyć sie z podpisywaniem aktów notarilanych ze spółdzilenią- zaczynają mieć poważne problemy finansowe!!!!! Pracownicy z tego bloku co niby sie buduje od ulicy powiedzieli że już 5 miesięcy im nie płacą pensji tylko ostatnio coś skapneli!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wiadomo IP: 83.17.94.* 25.03.09, 10:42 dzięki za każdą informację. Na Kościelnej w Wołominie ich już nie ma, ostatnio byłam w październiku i już biuro stało puste. Co do Helenowa to nie słyszałam, wydaje mi się że jest to adres wykonawcy, ale sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
martik5 Re: wiadomo 25.03.09, 19:51 No to ciekawa sprawa odnosnie tego biura S.M.,w zwiazku z tym nie wiadomo tak na dobra sprawe gdzie teraz znajduje sie ich siedziba.Czy aby S.M. nie powinna takowej informacji z ta zmiana zamiescic w gablocie informacyjnej na klatkach.jednym slowem mamy biuro widmo,czyzby tak czeste zmiany siedziby mialy zwiazek z ich problemami.Co do zmiany zarzadu,z checia dolacze sie do zalozonej listy.Pozdrawiam sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wiadomo IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.03.09, 20:23 martik5 - w naszych gablotkach wiszą jeszcze życzenia świąteczne na Boże Narodzenie ... więc nie ma co mówić o aktualizacji danych dot. siedziby SM. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: wiadomo IP: *.centertel.pl 25.03.09, 21:37 by~łem u nich w biurze w Helenowie- tan siedza już d~łuższy czas na 100%. Do~łączam sie do chetnych odejścia od spo~łdzielni MARK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wiadomo IP: *.centertel.pl 25.03.09, 21:43 potwierdzam sa w Helenowie. Zwraca~łem im uwage że obowiązkim ich jest poinformowanie wszystkich o zmianie siedziby a oni na to że oni wiedza co mają robić a my mamy p~łacić czynsz i reszta nie powinna nas interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wiadomo IP: 83.17.94.* 26.03.09, 10:22 ok, to wybiorę się tam. Też mi się wydaje, że powinni poinformować gdzie teraz mają siedzibę. W KRSie adres jest nadal Wyszyńskiego 7. Również dołączam się do odejścia od SM, ale na razie nie mam aktu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:37 Znalazłem w skrzynce zaproszenie na spotkanie ze spółdzielnią w niedzielę. Może dobrze by było przy tej okazji spotkać się w gronie mieszkańców i naradzić się co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: wiadomo IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.03.09, 14:05 jestem za spotkaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: wiadomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:51 .......w niedzielę 19 kwietnia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlotek Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:19 > Zastanawiam sie nad kupnem u nich mieszkania...Oczywiscie niezmiernie bylbym > wdzieczny za komentarze, uwagi, doswiadcznia itp. obecnych mieszkancow w > kontaktach z w/w wymieniona spoldzielnia i jej rzetelnosci, ucziwosci, > fachowosci albo braku w/w cech. A nie wystarczy ci to co dotychczas napisano w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif2 Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 212.160.172.* 14.04.09, 15:29 Witam sąsiadów. W skrzynce znalazłem dokumenty na zebranie lokatorów na 19.04. Może sie mylę ale wydaje mi się, że dysponujemy znaczną kwotą w funduszu remontowym. Nasunął mi się w związku z tym pomysł na wykorzystanie części środków na zbudowanie placu zabaw na kawałku trawnika obok śmietnika. Przy okazji można by odgrodzić widok na śmietnik od strony bloku ściankami ogrodowymi (nie wiem jak to się zwie). Co drodzy sąsiedzi na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.04.09, 15:52 Ja bym się skłaniała ku temu, aby poremontowe i pobudowlane poprawki na klatkach zrobić... myślę, że na ten cel może uzbieraliśmy troche kasy... No i ogrodzenie śmietnika - tez jestem "za", nieciekawy sąsiedzi mają widok przed oknami, można to jakoś ładnie zabudować, aby milej było wyglądać przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.09, 12:26 proponuję państwu szybko podpisać akty notarialne, bo spółdzielnia ogłosiła swoją upadłość. Lokale z niepodpisanymi aktami wejdą w skłąd masy upadłościowej i niestety mogą zostać odebrane przez wierzycieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.04.09, 12:39 a skąd ma Pan takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.09, 12:59 moj prawnik to sprawdził. Mają już nawet wyznaczonych pełnomocników. Wczesniej już chodziły takie plotki, ale dopiero niedawno zostały potwierdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 195.246.216.* 15.04.09, 14:50 No to widzę że to spotkanie 19.04 było zorganizowane po to żeby trochę zamydlić oczy do czasu ogłoszenia upadłości. Ciekawe zatem co z naszymi garażami bo z tego co wiem to nikt jeszcze nie ma aktu na garaż. Życzę wszystkim dużo szczęścia i silnych nerwów, bo zdaje się, że mamy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 195.246.216.* 15.04.09, 14:53 Założę się że głównym wierzycielem jest firma budowlana powiązana ze spółdzielnia i to jej roszczenia będą pokrywane w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.04.09, 15:43 Czy ma ktoś z sąsiadów już księgę wieczystą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 94.254.222.* 15.04.09, 16:23 Z tego co wiem to większość ma. Ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.04.09, 16:30 Mój sąsiad ma akt notarialny od września, ale księgi wieczystej jeszcze nie ma i sie jej doczekac nie może, stąd tez moje pytanie. Zalożenie księgi wieczystej to oczekiwanie około 3 m-cy, On czeka już 7. Sąsiedzie danifer, czy długo po podpisaniu aktu czekałeś na księgę wieczystą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 94.254.222.* 15.04.09, 16:45 Ja wpisu do księgi wieczystej jeszcze nie mam. Przy składaniu wniosku w sądzie w wołominie powiedziano mi że okres oczekiwania jest około 8 miesięcy. Wniosek złożyłem w listopadzie. Poniżej link który warto przeczytać. www.rp.pl/artykul/92669,59798_Upadlosc_spoldzielni_na_innych_zasadach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 94.254.222.* 15.04.09, 16:54 www.rp.pl/artykul/62667,174746_Upadlosc__Nie_wstepuj_do_spoldzielni.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 94.254.222.* 15.04.09, 18:18 Jeśli się nie mylę, to tak wygląda sprawa naszych garaży: "Zupełnie inaczej wygląda sytuacja wierzycieli spółdzielni, którzy zawarli z nią umowy o wybudowanie lokalu zarówno spółdzielczego, jak i własnościowego. Jeżeli do dnia ogłoszenia upadłości osoba taka nie uzyskała przydziału mieszkania (i nie ustanowiono jego odrębnej własności), to zakres jej praw w postępowaniu jest identyczny jak każdego innego wierzyciela. Zwłaszcza że z żadnego szczególnego przepisu nie wynika ich jakikolwiek związek z lokalem, który mają nabyć, chociażby był on już wybudowany, a nawet oddany we władanie nabywcy. Prawo domieszkania powstaje bowiem dopiero z chwilą zawarcia umowy o przydział lub umowy sprzedaży lokalu. Wcześniej spółdzielcy służy tylko roszczenie o zawarcie umowy. Takie roszczenie w razie ogłoszenia upadłości w celu likwidacji majątku dłużnika przekształca się z mocy prawa w roszczenie pieniężne i podlega zaspokojeniu w odległej III kategorii. Czy można jakoś ograniczyć ryzyko upadłości spółdzielni? Nie ma takiej możliwości. Ryzyko utraty pieniędzy wpłaconych na mieszkanie można jednak ograniczyć. Pierwsza metoda to umowa zobowiązująca do wybudowania lokalu mieszkalnego, zawarta w formie aktu notarialnego i w pisana do księgi wieczystej. Taki wpis wprawdzie nie zapewni pierwszeństwa przed wcześniej wpisanym do hipoteki wierzycielem (najczęściej bankiem kredytującym), ale istotnie wzmocni pozycję wierzyciela w postępowaniu upadłościowym. A gdyby doszło do sprzedaży nieruchomości przez syndyka -zapewnia zaspokojenie się z kwot uzyskanych ze sprzedaży (pod warunkiem że sumy te będą wyższe od należności wcześniej wpisanych wierzycieli hipotecznych)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.gprs.plus.pl 15.04.09, 19:43 a czy ktoś wie, czy SM sama ogłosiła upadłość, czy ktoś ich zgłosił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.gprs.plus.pl 15.04.09, 22:28 wlasnie wyjelam ze skrzynki propozycje uchwał i plany finansowe na 2009 rok. hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:45 Dzwoniłem do Spółdzielni żadnej upadłości nie ma, poinformowano mnie również o tym ze spółdzielnia składa doniesienie dot. pomówień - wniosek pilnujcie swojego IP. p.s. zbierałem na mieszkanie bardzo długo i wkurza mnie jak ktos piszac nie prawde funduje mi nie przespane noce - mieszkaniec jestes palantem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 11:48 zeby nie było takie informacje można znaleźc w odpisie KRS - tam rowniez o upadlosci nie ma slowa...mieszkaniec jestes mega palantem - i oddaj 30 zeta za krs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.04.09, 12:38 tez dzis sprawdzałam w KRS - zapisu nie ma (tyle, że ja sprawdzam on- line, bez dodatkowych opłat :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 195.246.216.* 16.04.09, 14:29 No to nieźle zostaliśmy wystawieni. <br /> Cieszę się, że to tylko plotka z ta upadłością, ale dzięki temu poczytałem trochę w temacie i myślę, że ta sytuacja wszystkim dała dużo do myślenia a propos sytuacji w jakiej się znajdujemy.<br /> Proponuje abyśmy spróbowali na spółdzielni wymóc jak najszybsze podpisanie pozostałych aktów. Odpowiedz Link Zgłoś
feniksmax Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce 16.04.09, 18:27 Witam, drodzy Sąsiedzi trzeba rozróżnić ogłoszenie upadłości od samego złożenia wniosku o ogłoszenie upadłości, fakt czy został złożony do sadu gospodarczego wniosek o ogłoszenie upadłości mozna sprawdzić osobiście w X Wydziale Gospodarczym ds. Upadłościowych i Naprawczych Sądu Okregowego w Warszawie przy ul. Czerniakowska 100 pok. 391, tel. 022 44 00 392,(sprawdze to jutro osobiście) w KRS zostanie uwidocznione dopiero sam fakt/wpis ogłoszenia upadłości jesli Sad Gospodarczy zatwierdzi wniosek o ogłoszenie upadłości...zatem obecnie jeszcze w KRS moze jeszcze nie byc wpisu upadłości. Apeluje do tych wszystkich "w goracej wodzie kąpanych" by przed wypisywaniem takich szokujacych informacji wpierw dokładnie sprawdzili informacje wypisywane na forum, bo tylko narazacie innych mieszkanców na niepotrzebny dodatkowy stres. pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 08:10 A ja uzyskałem informacje że całe zamieszanie z wyssaną z palca (brudnego zapewne) upadłością ma związek ze spotkaniem które ma się odbyć w niedzielę kilka osób (bynajmniej nie bezinteresownie) chce koniecznie zarządzać naszym blokiem badź umożliwic taką ewentualnosc osobie trzeciej wykorzystując niewiedzę lub naiwność niektórych z nas karmiąc nas atmosferą strachu. Osobiście uważam to za bardzo nie czyste zagranie. Czy mam racje ? sprawdzimy na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 212.160.172.* 17.04.09, 14:55 A nie przyszło Ci do głowy Jasiu Kowalski, że chodzi o uspokojenie nastrojów a nie o żaden biznes? Zarządzanie nieruchomością jako zarząd czy jakkolwiek jest totalnie nieopłacalne. Chyba, że jest się administratorem. Jak narazie na tym forum rządzi totalny chaos, grupka nieznających się ludzi przerzuca się błotkiem, odważni bo siedzą w swoich pokojach/w pracy przy klawiaturze. Może warto powiedzieć sobie parę rzeczy prosto w oczy i zacząć mówić jednym głosem. W końcu i tak jesteśmy na siebie skazani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 217.96.32.* 18.04.09, 09:48 A co ma forumowe ogłoszenie nie prawdziwej upadłości do uspokajania nastrojów? To chyba jakiś egzotyczny żart, bo mnie takie informacje nie uspokajają. Co do jakości biznesu związanego z zarządzaniem to nie mam o tym pojęcia i nic mnie to nie obchodzi, ale skoro ktoś wymyśla plotki o upadłości robiąc z nas idiotów to chyba ma w tym jakiś cel. p.s. przyznam szczerze, że ja byłem spokojny dopóki nie usłyszałem o upadłości w przypadku, której nawiązując do wcześniejszych wpisów faktycznie miałbym problem z garażem a dalej g. mnie reszta obchodzi w szczególności gry i zabawy wojenne innych (oni nie przejmują się moim spokojem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.09, 15:02 Chodziło mi o Twoje insynuacje jakoby niedzielne spotkanie miało na celu zrobienie przewrotu. Według mojej wiedzy nie o to chodzi. Zresztą pewnie przekonasz się sam w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 217.153.34.* 20.04.09, 12:24 i jakos nikt nie dzieli sie refleksjami po wczorajszym spotkaniu.. No to jak sasiedzi podobalo sie czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 195.246.216.* 20.04.09, 13:13 no mi tez humor dopisuje. Mi się podobało, przynajmniej wszyscy się spotkaliśmy i wymieniliśmy poglądy:-).Teraz to już będzie chyba tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: 212.160.172.* 20.04.09, 13:57 I niewiele nam brakuje do większości - jakieś 15 aktów na mieszkania (garażu nie liczę). I dużo to i mało. Jeśli Pan prezes dotrzyma słowa i do lipca podpisze brakujących 20 aktów to jesteśmy na swoim. I nikt nas więcej nie przebije jednym głosem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.centertel.pl 20.04.09, 14:50 no to śpieszcie sie z tymi aktami- póki nie zaczna wam utrudniac. czesto przytrafia im sie choroba dzien przed podpisaniem aktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.04.09, 15:17 Witam miło mi było poznać Sąsiadów :) Co do spółdzielni ... Nie wierzę w to, że przez najbliższe 3 m-ce podpiszą 20 aktów, jak przez tyle miesięcy podpisali ich 32 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.aster.pl 29.04.09, 14:10 Tez nie widze tego zeby podpisali w szystkie akty w tym terminie. Wlasnie przelozyli mi o miesiac podpisanie aktu :( ... i chyba wystarczy komentarza Pozdrawiam sasiadow (szczesliwych z aktami i tych bez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 09:46 zgodnie z wpisem feniksmax zadzwoniłem do sądu, zarówno do X wydziału gospodarczego jak i do sadu dla pragi (tel. 022 5091692) który jest właściwy dla Spółdzielni i w żadnym NIE został złożony wniosek o ogłoszenie upadłości spółdzileni. Tak więc chyba na naszym forum są osoby ktore bardzo chcą spółdzielni naszymi rękami zaszkodzic przy okazji psując nam nerwy może niech się ujawnią to sobie wyjaśnimy o co naprawdę chodzi... (bo jak nie wiadomo o co chodzi to może o....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsdh Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:41 Wiadomo że spółdzielnia czyta to forum- no i dobrze- w mojej klatce mieszka jeden z pracowników spółdzielni........................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
mamery Miejsce postojowe 22.04.09, 10:16 Witam,do sprzedania mam miejsce postojowe w naszym garażu podziemnym,jeżeli ktoś jest zainteresowany to pisać GG:3771593 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Księga wieczysta IP: 212.160.172.* 24.04.09, 15:26 Jaskółki doniosły, że właśnie założono księgę wieczystą dla mojego mieszkania. Akt podpisany 6 listopada. To daje 5 miesięcy, pytanie jak to się ma do info od SM, że wniosek o wydzielenie księgi dla garażu został złożony w sierpniu i jeszcze nie ma odpowiedzi z sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamery Re: Księga wieczysta 24.04.09, 19:58 Witam my też dziś dostaliśmy pismo z sądu w Wołominie akt podpisany w lutym teraz tylko czekać na wyciąg z księgi podobno od dostarczenia 7 dni czeka się także niezły wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Księga wieczysta IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 21:22 jeżeli chodzi o wydzielenie KW lokalu to wnioski złożyła spółdzielnia nie lokatorzy (informacja w akcie &10) i zrobiła to prawdopodobnie około listopada. My składaliśmy tylko wniosek o wpis hipoteki około grudzień-styczeń i jeszcze na to sobie poczekamy. Mam nadzieje, że spółdzielnia w tym samym terminie (listopad) złożyła wnioski o wydzielenie miejsc postojowych :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Księga wieczysta IP: 212.160.172.* 27.04.09, 09:59 Wniosek o wydzielenie KW i wpis był złożony przez notariusza (przynajmniej w moim przypadku) 7 dni po podpisaniu aktu notarialnego. Info, które przyszło z sądu mówi o tym, że KW została założona i został dokonany wpis. Natomiast o wydzielenie KW garażu składała spółdzielnia, lub notariusz w ich imieniu. Z tego co słyszałem sąd potraktował nas hurtowo i wydzielił księgi z księgi ogólnej w jednym terminie. Mam nadzieję, że garaż tez załatwili za jednym zamachem. Spróbuję się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamery Re: Księga wieczysta 29.04.09, 20:03 Witam a czy ktoś z mieszkańców ma już wpisaną hipotekę do księgi wieczystej dziś się dowiedzieliśmy że na to czeka się 10 miesięcy załamka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Księga wieczysta IP: 212.160.172.* 30.04.09, 10:00 Ja niestety nawet nie mogę złożyć wniosku dopóki nie będę miał księgi na garaż - polityka banku. Wygląda na to, że raty zwiększone o 1% będę płacił jeszcze dłuuuuuuuugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jshd Re: Księga wieczysta IP: *.centertel.pl 07.05.09, 22:24 ja mam wpisana hipotekę do księgi wieczystej ale wymagało to troche kombinacji poniewaz kredyt bank udzielił na mieszkanie i garaż więc załozone powinny być dwie kw- dlatego podpisałam z bankiem dodatkowy aneks aby hipoteką obciązyć tylko lokal a miejsce postojowe a raczej udział w miejscu postojowym nie obciązać i wtedy bank nie robi problemów i mozna wpisać hipotekę do kw bez problemu - no i oczywiście pomostówka odpada i raty są mniejsze. Ale niestety za wszystkim trzeba sie nachodzić i naprosić bo bank na ten aneks do umowy kredytowej też musi wyrazić zgode, Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 poszukiwany sprawdzony, tani mechanik ... 11.05.09, 08:13 ... w Zielonce i okolicach (przede wszytskim do wymiany amortyzatorów w VW, ale i innych, przyszłych napraw). Info proszę na maila: elendil7@o2.pl. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2z Re: poszukiwany sprawdzony, tani mechanik ... IP: 195.47.201.* 11.05.09, 10:38 Ile kosztuje podpisanie aktu notarialnego na miejsce postojowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: poszukiwany sprawdzony, tani mechanik ... IP: 195.246.216.* 11.05.09, 11:19 Jeśli chodzi o mechanika to polecam Andrzej Soczewka Wołomin tel 602 216 667. Nie wiem jak wypada cenowo na tle innych (wydaje mi sie, że tanio), ale zna się na rzeczy i jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cali Cena za akt na miejsce postojowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 20:53 Mi dziś pan Góral zaśpiewał 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Cena za akt na miejsce postojowe IP: 193.193.181.* 15.05.09, 15:07 mi również powiedziano około 1000 PLN ( u Pana Górala), u innego notariusza zaśpiewali mi około 1300 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Cena za akt na miejsce postojowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 21:14 Ciiiiii bo Góral się dowie i podbije cenę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M płytki IP: 38.119.107.* 26.05.09, 23:18 Kilka płytek na moim tarasie zaczęło trzeszczeć gdy się na nie stąpnie. Obawiam się, że już niedługo zaczną się ruszać i odpadać. Czy ktoś z Państwa ma podobne spostrzeżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cool Re: płytki IP: 151.68.227.* 27.05.09, 10:06 U mnie sà innego typu usterki zwiazane z tym gresem,ale juz to zglosilem do S.M.,i bedà to poprawiac.Prosze sie z nimi skontaktowac w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buzdygan Planowane zmiany IP: 195.47.201.* 22.06.09, 10:04 Witam Sąsiadów. Nie wiem czy jeszcze ktoś to czyta ale warto zadać te kilka pytań które mnie nurtują dotyczą zapowiedzianych nazwijmy to inwestycji które to na ostatnim spotkaniu zapowiadał administrator budynku. 1. Czy zauważył ktoś by polepszyło się cokolwiek w temacie czystości na klatkach jak i garażu. 2. Czy zakupione zostały wycieraczki o których wspominał pan adm. 3. Czy zostały wykonane prace związane z załataniem zadrapań na klatkach. 4. Czy na gzymsie pojawiły się kole odstraszające ptactwo. 5. Czy powstała wiata okalająca śmietnik. Serdecznie będę wdzięczny za odpowiedzi niestety nie jestem na bieżąco. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Planowane zmiany IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.06.09, 11:10 To ja tak na szybko :) 1. u nas w klatce tak, w garażu po staremu 2. nie 3. nie 4. nie 5. nie Nie wiem, jak sytuacja się przedstawia w innych klatkach. Z tego co wiem, to sąsiedzi nadal czekają na poprawki gwarancyjne po odbiorze mieszkań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Planowane zmiany IP: 83.17.94.* 22.06.09, 11:18 Jeżeli chodzi o klatkę nr 6 to: 1. nic się nie zmieniła, przed klatką jak zwykle są nieczystości od ptaków :-( 2.nie 3.nie 4.nie 5.nie Moim zdaniem, jeśli spotkanie nie pomogło, to trzeba wysyłać pisma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Planowane zmiany IP: 212.160.172.* 22.06.09, 13:17 A może najwyższy czas policzyć głosy, sprawdzić kto ma większość i zastanowić się nad dalszymi działaniami w stosunku do SM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazz Re: Planowane zmiany IP: 195.47.201.* 23.06.09, 10:02 Czystość nadal w opłakanym stanie dzisiaj udając się do pracy widziałem jak pan z panią zapewniający chyba czystość w budynku zamiatali ulice z liści. A klatka bez zmian garażu to samo pozostaałe pytania na NIE. Jestem oczywiście za !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: Planowane zmiany IP: 195.246.216.* 25.06.09, 08:15 czy uważacie, że sytuacja w której w garażu i nawet na schodach do garażu przesiąka woda jest normalna przy dzisiejszej pogodzie, czy może jest to raczej usterka którą należałoby gdzieś zgłosić. (ciekawe jak to będzie schło). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Planowane zmiany IP: 212.160.172.* 25.06.09, 09:47 Widziałem to dziś, wygląda jakby leciało z rur. Zdecydowanie trzeba to zgłosić do admina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megane Re: Planowane zmiany IP: *.centertel.pl 28.06.09, 13:33 ... zauważyłam, że do naszego śmietnika klucze mają ludzie z bloku nr 18 i któregoś z tych po prawej stronie za klubem. Czy wie ktoś może, czy te śmietniki są wspólne? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Planowane zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:48 jak idzie z podpisywaniem aktów? Miał być obudowany śmietnik, jakiś plac zabaw dla dzieci i co ???? A na klatkach syf jak był tak jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Planowane zmiany IP: 212.160.172.* 29.07.09, 09:12 Wszystkie obietnice administratora to była ściema, żeby na chwilę uspokoić towarzystwo. Chętnych do zmiany tej sytuacji i wzięcia spraw w swoje ręce zapraszam na mail: brzezinkibl21@gmail.com. Mile widziane osoby chętne do działania na rzecz wspólnoty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danifer Re: Planowane zmiany IP: 195.246.216.* 29.07.09, 11:44 ja jestem chętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: Planowane zmiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:40 Żeby to miało sens proszę osoby chętne do działania o pozostawienie swojego śladu lub namiarów na skrzynce brzezinkibl21@gmail.com tak aby był możliwy kontakt poza tym forum. Chodzi tu o to, że pewnych spraw na forum załatwić się nie da. Idealnie by było aby zgłosiła się przynajmniej 1 osoba z każdej klatki. Oczywiście każdy chętny będzie miał wgląd do tego co się dzieje po ujawnieniu się na skrzynce. Inne pomysły i postulaty mile widziane. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Rozliczenie wody IP: 83.238.7.* 04.09.09, 12:30 mam pytanie co sadzicie o rozliczeniu mediów ktore zostało nam dostarczone (wrzucone do skrzynek) z blisko 2 tyg opóźnieniem (data na rozliczeniu), jesli dobrze wyliczyłem to 1m3 ciepłej wody kosztuje 20zl!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Sprzedam miejsce postojowe IP: *.centertel.pl 05.10.09, 16:54 Sprzedam miejsce postojowe w naszym podziemnym garażu. Kontakt pod numerem telefonu: 667-864-220 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowe decyzje IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.09, 20:56 zauważyłem, iż dziś w drzwiach mieszkań pojawiły się pełnomocnictwa do głosowania w naszym imieniu i pismo odnośnie złej sytuacji w naszym bloku ok jak większość jestem za zmianami ale przed wystawieniem pełnomocnictwa do głosowania w moim imieniu (bo jest z góry zakładane że nie będę miał czasu) proponowałbym jeszcze z jedno spotkanie z mieszkańcami bloku w celu chociażby poznania ludzi którym takiego pełnomocnictwa mam udzielić, ewentualnie kim są czym się zajmuj Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: nowe decyzje 27.10.09, 09:41 Gość portalu: gość napisał(a): > zauważyłem, iż dziś w drzwiach mieszkań pojawiły się pełnomocnictwa do głosowan > ia w naszym imieniu i pismo odnośnie złej sytuacji w naszym bloku > ok jak większość jestem za zmianami ale przed wystawieniem pełnomocnictwa do gł > osowania w moim imieniu (bo jest z góry zakładane że nie będę miał czasu) propo > nowałbym jeszcze z jedno spotkanie z mieszkańcami bloku w celu chociażby poznan > ia ludzi którym takiego pełnomocnictwa mam udzielić, ewentualnie kim są czym si > ę zajmuj też jestem takiego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: nowe decyzje IP: *.cdma.centertel.pl 27.10.09, 13:28 Po pierwsze: nikt z góry nie zakłada, że kogoś nie będzie. Pełnomocnictwa są dobrowolne i nie są głównym celem a jedynie mają pomóc w dojściu do celu. Jeśli ktoś wie, że na 100% będzie i będzie mógł i chciał głosować - pełnomocnictwo jest zbędne. Jednak mając na uwadze ostatnią frekwencję na spotkaniu chcemy się zabezpieczyć - za Waszym przyzwoleniem. Po drugie: jeśli chodzi o ludzi: były już dwa zebrania organizowane przez te właśnie osoby, te same osoby odwiedzały Was osobiście w mieszkaniach i zrobią to ponownie w terminach podanych w piśmie. Po trzecie: nie ukrywamy się, rozmawiamy z Wami, piszemy do Was maile, zapraszamy do współpracy, informujemy na bieżąco co się dzieje i co robimy w temacie. Po czwarte: dla tych, którzy nas nie znają najbliższa okazja już dziś w godzinach 19:30-21:00 wystarczy być w mieszkaniu. I tak do skutku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: nowe decyzje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 16:05 Czy takie pełnomocnictwo nie powinno być trochę bardziej szczegółowe, przecierz na jego podstawie pełnomocnik moze wybrać kogo chce...np. siebie albo kolegę mając kilkanascie takich pełnomocnictw dwie osoby będą rządzić nami wszytskimi chyba trochę za szybko może faktycznie zróbmy jakieś spotkanie w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: nowe decyzje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 18:34 Nie chcemy za Państwa głosować, chcemy aby 100 % mieszkańców przyszło i oddało głos za siebie. Poza tym nie chodzi o rządzenie tylko tak jak napisane jest w pełnomocnictwie o głosowanie za zmianą sposobu zarządu i wyborem zarządu spośród mieszkańców. Jeszcze raz powtarzam: CHCEMY ABYŚCIE WSZYSCY BYLI NA ZEBRANIU I GŁOSOWALI ŚWIADOMIE!!!!!!!! Ludzie powyłączajcie komplikatory i czytajcie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowe decyzje IP: *.xdsl.centertel.pl 30.10.09, 23:20 dlatego też uważam że przed właściwym spotkaniem należy odbyć spotkanie "robocze" na którym należy wspólnie i na forum wyjaśnić wszelkie kwestie i niejasności, aby na spotkaniu w obecności już notariusza wszystko było jasne i klarowne sądzę że pan Calif pretenduje na członka nowego zarządu (co się ceni za jego zaangażowanie) w związku z czym w interesie jego jak i wymienionych osób w dostarczonym piśmie winno odbyć się spotkanie robocze aby publicznie można było rozwiązać wszelkie kwestie, bo samo pismo jest typu "jest źle, zróbmy lepiej, my wiemy jak" ps. jak zazaczono wcześniej pełnomocnictwa są troche na zasadzie zaufania, bo tak naprawdę osoby które je otrzymały zagłosują tak jak zaplanowały ABY MIAŁO TO WSZYSTKO SENS NA PRZYSZŁOŚĆ I WSZYSCY SIĘ DOBRZE ROZUMIELI UWAŻAM ŻE TAKIE SPOTKANIE JESZCZE PRZED PLANOWANYM SPOTKANIEM Z NOTARIUSZEM POWINNO SIĘ ODBYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Re: nowe decyzje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 09:30 Po to odwiedzaliśmy Państwa w mieszkaniach żeby wszystko wyjaśnić. Jeśli ktoś ma jeszcze niedosyt proszę o zorganizowanie spotkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alex9933 Re: nowe decyzje 02.11.09, 11:39 Spotkanie robocze jest zaplanowane na wtorek 03 listopada o 19.00, niestety w garażu, bo nie ma możliwości wynajęcia sali klubowej z dnia na dzień. Jak widać, jest jednak zainteresowanie spotkaniem przed wyborami :) Odpowiedz Link Zgłoś
3-szprotki blok 22 nowa inwestycja 06.11.09, 15:13 Witam szukam osób, które kupiły mieszkania w nowym bloku Koloni Brzezinki przy Wyszyńskiego 7 w Zielonce. Czemu nie wykańczacie mieszkań? Czy wszyscy dostali pismo o rzekomym opóźnieniu ze względu na elektrownie? Podobno sprzedane są tylko 4 mieszkania w całym bloku? Coś jest nie tak tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 Re: Sprzedam miejsce postojowe 14.02.10, 10:45 Witam, czy udało się Pani sprzedać miejsce postojowe? Jeśli nie, czy byłaby Pani zainteresowana wynajęciem. Proszę o kontakt mailowy: elendil7@o2.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 12:33 Mam pytanie do Kogoś z lokatorów z bloku 1 lub 2- czy po założeniu Wspólnoty- i zrezygnowaniu z usług zarządzania Spółdzielni - koszty czynszu i innych opłat zmniejszyły się??? Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: zapytanie 10.03.10, 12:38 tak, zwłaszcza zdecydowanie spadł koszt zarządcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
3-szprotki Nowa inwestycja w 2009 roku 09.11.09, 13:16 Witam szukam osób, które kupiły mieszkania w nowym bloku Koloni Brzezinki przy Wyszyńskiego 7 w Zielonce. Czemu nie wykańczacie mieszkań? Czy wszyscy dostali pismo o rzekomym opóźnieniu ze względu na elektrownie? Podobno sprzedane są tylko 4 mieszkania w całym bloku? Coś jest nie tak tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.subscribers.sferia.net 09.11.09, 19:20 Ja kupilem i cholera mnie strzela bo mieszkania niszczeja nieogrzewane ze wzgledu na pogode. Moze jakis prawnik i proces za niedotrzymanie umowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.centertel.pl 09.11.09, 20:28 Witajcie w klubie zadowolonych klientów SM Kolonia Brzezinki. Odpowiedz Link Zgłoś
3-szprotki Re: Nowa inwestycja w 2009 roku 10.11.09, 07:28 sprawa z prądem jest już sławetna, ale jeżeli ktoś sam nie myśli to już trudno. Nie mogą podłączyć prądu bo kabel biegnie przez sąsiadującą działkę a tam nie zgadza się wspólnota. Po pierwsze SM była właścicielem i zarządcą działki i mogli podłączyć prąd już bardzo dawno ( ok 1,5-2 lata temu}ale jak się nie myśli to tak wychodzi. Po drugie troszkę mi przykro ponieważ ta wspólnota blokując podłączenie prądu blokuje nasz odbiór mieszkań im pewnie jak kupowali też nie było łatwo więc apeluje o troszkę empatii, my też nie mamy gdzie mieszkać!!!! Proces w tym przypadku jest możliwy bo wiele zarzutów można im udowodnić - ale przeciągnie to tylko sprawę. Sprawa już trafiła do gazety i w najbliższy czasie wszyscy sobie poczytają a czarny PR nikomu jeszcze nie pomógł.Można jeszcze zadziałać u Pani Jaworowicz w Sprawie dla reportera. Proponuje spotkanie bo mam inne ciekawe wieści - sprawdzone, potwierdzone. Piszce na maila: 3-szprotki@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.159.23.242.static.crowley.pl 10.11.09, 15:26 a no to drodzy Państwo, jeśli chodzi o prąd, to niestety ale macie nie do końca prawdziwe informacje. Wspólnota jak najbardziej wyraziła zgodę na podłączenie się do trafo, ale na pewnych warunkach, które RWE odrzuca. No i tu o dziwo ale muszę wytłumaczyć SM Kolonia Brzezinbki, że to wcale nei ich wina, tylko RWE (tfu, że też mi spod klawiszy wyszła jakaś obrona spółdzielni...) Co do własności gruntu - SM Kolonia Brzezinki nigdy nie była właścicielem tego gruntu tak naprawdę. Właścicielem było miasto, a potem aktami notarialnymi własność przeniesiona została na lokatorów. SM Kolona Brzezinki była właścicielem gruntów max 2-3 miesiące (różnica w czasie pomiędzy podpisaniem aktu z miastem a podpisaniem aktów w właścicielami mieszkań) I było to jakieś 3 lata temu, kiedy w planach jeszcze nie było bloku 22, a dopiero co powstawał blok 21. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3-szprotki Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.subscribers.sferia.net 10.11.09, 18:18 Faktycznie brzmi Pan jak pracownik SM a nie jak mieszkaniec dziwi mnie taka krótka różnica w czasie ponieważ wszyscy tu nażekali że bardzo długo czekali na akty notarialne. Więc Pan wyjątkowo szybko go podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.chello.pl 10.11.09, 21:58 no więc na akt czekaliśmy długo, bo długo gmina aktu nie podpisywała, bo długo nie było oddanego budynku. W skrócie, mielismy według umowy podpisywać akty we wrześniu, w październiku została oddana inwestycja (tak legalnie, oficjalnie), w styczniu akty podpisała gmina, a od kwietnia zaczeli podpisywac mieszkancy, Tzn od kwietnia byla mozliwosc, a sporo osob to przeciagnelo w czasie, ze wzgledu na finanse. No i nie Pan tylko Pani. A w ogóle to pisze na priv :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda czy fałsz Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.subscribers.sferia.net 17.11.09, 22:40 Szanowni Państwo nie ma możliwości aby SM budowała na ziemi Gminy i sprzedawała mieszkania klientom a na mocy aktu prawnego własność była przeniesiona na lokatorów. W umowach przedwstępnych istnaiał zapis iż Kupujący wyraża zgodę na ustanowienie służebności gruntów i prawa użytkowania w celu zapewnienie infrastruktury technicznej, teletechnicznej wytyczenia drogi itp. w okresie obowiązującym w umowie. Czyli SM mogła poprowadzić kabel w czasie zarządzania budynkiem. Po drugie 3 lata temu hm......... prawomocne pozwolenie na budowę jest z początku 2007roku a przydział mocy też z 2007r. więc plany napewno były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.09, 03:38 Poczytałem sobie o odbiorach w poprzednich budynkach na tym forum. Moze zorganizujemy sie w jakas grupe wsparcia? tak chyba łatwiej patrząc po doświadczeniach z KB poprzednikow. Ehhh, a wilgoc dziala. Mam nadzieję że jesień i zima lekką będą. Termin krytyczny wyznaczam na 1 grudnia. Pozniej bez względu na koszty i czas jednak zaciągnę panow z koloni do sądu po odszkodowanie za bezdomność, utudnienia, niszczejące materiały, zniszczenia tynkow (wilogc) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans kloss Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.centertel.pl 17.11.09, 22:40 Witam! Mieliśmy to nieszczęście,że kupiliśmy mieszkanie w tym samym bloku. Zalewa nas krew,że SM Kolonia Brzezinki traktuje nas jak zło konieczne. Nie odpowiadają na nasze pisma,a telefonicznie dają zbywające odpowiedzi.Nie zamierzamy czekać w nieskończoność.Jeśli ktoś jest zainteresowany walką z nieuczciwością prosimy o kontakt. j23hanskloss@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balon Re: Nowa inwestycja w 2009 roku IP: *.subscribers.sferia.net 17.11.09, 22:45 News z ostatniej chwili!!! Mieszkam na tym osiedlu i widzę że coś zaczeło się dziać w tym waszym budynku ale tylko w jednym lokalu. Czyli są jednak osoby które coś już wykańczają. Walczcie o swoje jak my walczyliśmy kiedyś. Pozdrawiam nowych sąsiadów. Prezio. Odpowiedz Link Zgłoś
elendil7 poszukuję miejsca w garażu podziemnym do wynajęcia 12.02.10, 19:28 Kontakt: elendil7@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosur@domeczek.pl Re: poszukuję miejsca w garażu podziemnym do wyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 15:11 Posiadam miejsce w garażu podziemnym przy ul.Siennej, wolne od jutra. Tel.: 601642200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calif Forum w strefie mieszkańca - dotyczy bloku 21 IP: 212.160.172.* 16.03.10, 11:16 Witam Wraz z naliczeniami czynszu każdy z nas otrzymał dostęp do strefy mieszkańca na stronie firmy zarządzającej. Jest tam funkcjonalnośc forum dyskusyjnego dedykowanego dla naszej wspólnoty, zachęcam do korzystania w sprawach dostyczących wspólnoty Wyszyńskiego 7 blok 21. Jeśli ktoś jeszcze nie dostał informacji proszę o kontakt: brzezinkibl21@gmail.com. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Blok 22 - IP: *.ebstrade.com 26.04.10, 15:39 Blok widmo.... inaczej nie można określić. Kiedy go skończą bajki o prądzie, czcze gadanie....a gdzie Pan Jarek R. frontmen SM Kolonia Brzezinki czyżby też poznał się na swoich pracodawcach.... znacie odpowieć piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saint Re: Blok 22 - IP: *.subscribers.sferia.net 09.05.10, 23:13 Blok widmo? dokladnie. Burmistrz miasta jak slyszy haslo "Kolonia brzezinki" to reaguje dosc zywiolowo, a po za tym jestem splawiany juz od roku.. hmm moze ktos sie zechce z mediow tematem bardziej zainteresowac ?? Np. dlaczego w bloku tyle mieszkan komunalnych, albo dlaczego inwenstycja prawde mowiac w wiekszosci komunalna jest widmem ? Ciekawe jak rozliczył ją sobie urząd miasta, albo dlaczgo nikomu z zarządu spółdzielni nie zalezy na tej inwestycji i jej ukonczeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Blok 22 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 00:35 Widać poważnemu deweloperowi stronę w sieci wcięło i nawet tego nie zauważono.... tak .. po takich szczegółach widać wiarygodność firmy i dbałość o klienta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Blok 22 - IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 14:31 Do Urzędu Miasta Mikołaj przyniósł dzisiaj nie lada niespodziankę, rózgą dostało się staremu gospodarzowi. Zobaczymy jak nowa miotła będzie zamiatać i jaki wpływ to nowe zamiatanie mięć będzie na tą inwestycję, bądź co bądź w więkrzości finansowaną ze środków miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już niepokorny Re: Blok 22 - IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.12.10, 21:09 czy Kolonia Brzezinki po zmianie burmistrza nadal będzie funkcjonowała czy zmiana władzy to koniec złotej ery psełdo prezesa...?czy blok 22 kiedykolwiek zostanie oddany do użytku czy miasto Zielonka stać na tak drogie prezenty? tylko komu się on dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulwersat Re: Blok 22 - IP: *.zus.pl 22.02.11, 04:38 Mija juz dwa lata jak blok sobie stoi i myszy razem z dzieciakami po nim harcuja .... Przyszli niedoszli mieszkancy po podpisaniu umow przedwstepnych i po wzieciu kredytów splacaja swoje mieszkajac katem gdzies tam .... misto sie nie odzywa a dewlopera wcielo... telefony zamilkły strony nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystko w temacie Re: Blok 22 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 01:19 Alez strony nie wcielo .. tylko odcięto sie od starych bledow nowa szata graficzna i imagem ...a ekipa ta sama :))) www.mieszkaniakobylka.pl/ - nowe wcielenie koloni brzezinki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła lokatorka Re: Blok 22 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 19:59 Też jestem ciekawa kiedy skończy się to się oczekiwanie na klucze bloku 22. Na ile informacje o prądzie to blef, a na ile prawda. Z rozmów telefonicznych wynika, że blok będzie podłączony do stacji trafo, którą wybuduje zakład energetyki w Wołominie na działce obok tego bloku. Jak długo można budować stację trafo....?Nie wiem czy można ze spokojem traktować takie informacje, tym bardziej że na tym podwórku nie dzieje w tej sprawie do chwili obecnej. Blok stoi i co najgorsze zbiera wilgoć, to już dwie zimy bez ogrzewania. Czy ktoś z SM KB o tym pomyślał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BANDYCTWO Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 15:12 hehe dziwię się że że ludzie są tak głupi .wpłacaja hajs a nawet planów nie ma żenie wspomne o własnosci ziemi itd.. wypadałoby też uwiadomić wszystkich kto jest prezesem , wice. i resztą zarządu ... chłopaki z wołomina ... pozabierał juz komornik co mógł reszta przepisana na rodzinę i sie smieją z matołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sm kolonia brzezinki w Zielonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 16:11 www.parkowa-aleja.eu/ Ta sama ekipa, te same metody, ci sami ludzie. A klienci nadal będą nabijani w butelkę.... Odpowiedz Link Zgłoś