Gość: Olaf IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 17.06.02, 19:30 O co chodzi z firmą BARC i osiedlem "Pod Dębami" na Tarchominie? Cena rewelacyjna, ale czy tu nic nie śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pegaz_ Re: Pod Dębami-BARC IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 18.06.02, 15:27 > O co chodzi z firmą BARC i osiedlem "Pod Dębami" na Tarchominie? Cena > rewelacyjna, ale czy tu nic nie śmierdzi? Sporo ludzi pisalo jakis czas temu na tym forum na temat firmy BARC - zazwyczaj b. niepochlebne opinie, ogolnie sprawa moze byc (i pewnie jest) smierdzaca. pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pod Dębami-BARC IP: *.polkomtel.com.pl 19.06.02, 12:27 Gość portalu: pegaz_ napisał(a): > > O co chodzi z firmą BARC i osiedlem "Pod Dębami" na Tarchominie? Cena > > rewelacyjna, ale czy tu nic nie śmierdzi? > Chyba coś było o kinder niespodziankach z powodu niejasnej umowy i zarządzaniu. Ale z drugiej strony jaka cena, taka jakość. Za to ta ich lokalizacja, to odlot, sama zieleń dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz_ Re: Pod Dębami-BARC IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 19.06.02, 13:03 > Za to ta ich lokalizacja, to odlot, sama zieleń dookoła. Jak na razie ;))) Bardzo ciekawe sasiedztwo blok w blok z Energopolem (to trzeba zobaczyc zeby uwierzyc). pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pod Dębami-BARC IP: *.polkomtel.com.pl 19.06.02, 15:10 Gość portalu: pegaz_ napisał(a): > > Za to ta ich lokalizacja, to odlot, sama zieleń dookoła. > > Jak na razie ;))) > > Bardzo ciekawe sasiedztwo blok w blok z Energopolem (to trzeba zobaczyc zeby > uwierzyc). > Bo to era big bradera! (Tak naprawdę kwestia strony świata) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz_ Re: Pod Dębami-BARC IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 19.06.02, 15:35 > Bo to era big bradera! > (Tak naprawdę kwestia strony świata) Nie tylko sasiedzwto z Energopolem (wspolczuje tym, ktorzy kupili w Energopolu mieszkania - wtedy jeszcze nie stal blok BARC-a) - same bloki w ksztalcie litery U sa troche (a nawet bardzo troche) za ciasne - no chyba, ze ktos lub miec bliskie kontakty z sasiadem. Ale temu trzeba sie przyjrzec przynajmniej cztery razy (dopiero za czwartym razem stwierdzilem, ze tak sie nie da mieszkac). Sam bylem zainteresowany kupnem tam mieszkania rok temu, ale na moje szczescie (potem sobie troche poczytalem o BARC-u) pan z obslugi klienta nie oddzwonil i kupilem w innej firmie (a BARC byl najpowazniej rozwazana przeze mnie oferta - ze wzgledu na cene). pegaz_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Pod Dębami-BARC IP: *.netia.pl 26.06.02, 08:52 Oj tak , Barc śmierdzi z daleka. Poczytaj wcześniejsze relacje o tej firmie i ich inwestycjach. Ja u nich kupilem mieszkanie na Bielanach i gorzko tego pozalowalem. Na szczeście udalo nam sie z innymi mieszkancami odkupić od Barcu kotłownie za którą juz wcześniej zapłaciliśmy, było jeszcze dużo innych niespodzianek. Teraz podobno umowa z Barckiem ( na mieszkania na Tarchominie) jest tak sformułowana że nawet kiedy przyszli mieszkańcy sie nagle zreflektują że coś nie tak, nawet nie pisną i będą za wszystko płacić kochanemu deweloperowi tyle ile zarząda ( podobno kotłownia w blokach na tarchominie jest Barcu, i nie wierz że ceny są regulowane bo tak nie jest w przypadku takich kotłowni). A tak wogóle to poczytaj wczesniejsze relacje o tym Deweloperze. t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Pod Dębami-BARC IP: 217.17.44.* 26.06.02, 15:39 Mieszkam tam od kilku miesięcy i nie narzekam. Mam bardzo słoneczne mieszkanie, którego żaden blok nie "zaciemni". Trzeba wsześniej obejrzeć plan całego osiedla. W okna sąsiado więc też nie zaglądam ( zewętrzna strona "U").I tak właściwie mieszka się spokojnie, żadnych problemów z developerem nie ma. Czynsz jest ok, usterek w mieszkaniu nie stwierdzam żadnych. Właściwie nie wiem w czym tu się doszukiwać problemów? Lokalizacja fajna, blisko do lasu (polecam spacery) i do autobusu, parking strzeżony (100 zł/miesiąc). Wbrew temu co pisano w poprzednich forach - okna się otwierają bez problemu a na karton-gipsie można zawiesć szafki kuchenne :))) Grzyba też nie zauważyłam :)) Co jeszcze? Powstała wspólnota której przekazano zarządzanie sprawami mieszkańców, jest jakiś zarząd. Kotłownie mają być też przekazane. Z opowieści znajomych wiem że u innych developerów sa znacznie gorsze problemy. Ja na razie nie mam z mieszkaniem żadnych problemów. Oby tak dalej :))) PS: nie jestem pracownikiem firmy BARC :)) a pozytywna opinia była całkiem spontanicznym wyrazem zadowolenia z nabytego lokalu mieszkalnego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pod Dębami-BARC IP: *.pkobp.pl 27.06.02, 11:55 Witam Jestem zaintersowany ofertą Barcu w budynku nr 3 Jakie są twoje odczucia z zamieszkiwania na tym osiedlu Czy jest ono strzeżone Jaka jest wysokość czynszu za m2 Co to za problem z tą kotłownią P.S. Cena jest atrakcyjna ( 2081 z VAT-em ) ale to są mieskzania powyżej 90 m2 i na dodatek na poddaszu Cena "normalnych" mieszkań to nieco ponad 3000 zł i to chyba przy obecnych cenach w Warszawie nie jest już taka okazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jon Re: Pod Dębami-BARC IP: 10.30.1.* 27.06.02, 12:08 kotlownia bedzie Barcu i bedziesz placil za ogrzewanie i ciepla wode ... bedziesz placil - sprawdz u tych na Bielanach co z nimi mieli i maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Pod Dębami-BARC IP: 217.17.44.* 28.06.02, 09:06 Osiedle jest strzeżone na razie teoretycznie - tzn. jest szlaban przy wjeździe ale ogrodzenie nie wygląda na bardzo szczelne :) Nie mniej jednak szlaban może poniekąd odstraszać potencjalnych bandziorów :) jest natomiast parking strzeżony. A ogrodzenie zostanie zmienione jak zostaną ograniczone roboty budowlane, chyba :) Co do czynszu - przez 6 miesięcy (zima) płacimy 10 zł/m2 w co wliczone jest ogrzewanie oraz zaliczka na ciepła i zimną wodę. Natomiast przez 6 kolejnych miesięcy (lato) jest to 5 złotych/m2. Ja płaciłam za mieszkanie 2600 zł/m2 ale w cenę wliczone było częsciowe wykończenie - tzn. biały montaż, terakota w kuchni i łazience itp. Nie wiem jak jest z mieszkaniami dwupoziomowymi, ja mam małą kawalerkę, z której jestem zadowolona. Co do kotłowni - na forum pojawiały się często opinie, że BARC jako złodziejska firma jest właścicielem kotłowni w swoich budynkach i jako monopolista w tym zakresie dyktuje ceny zwalające z nóg. No i nie chce przekazać kotłowni wspólnocie mieszkańców. Swoją drogą, myślałam że padnę za śmiechu jak byliśmy w BARCU zapytać o te mieszkania (przed zakupem)i każdy z zainteresowanych potencjalnych lokatorów pytał o te kotłownie :-)A, jeszcze były opinie na forum, że na osiedlu BARC na BIelanach nie otwierają się okna, więc wszyscy potencjalni lokatorzy już od progu (ja też!!!!) rzucali się do okien. Potwierdzam że moje działają bardzo dobrze :) O ile mi wiadomo (przyznaję szczerze że za bardzo się tym nie interesuję) sprawa prekazania kotłowni wspólnocie jest w toku i BARC nie robi problemów. Ale może czegos nie wiem :) A ten nowy blok który Cię interesuje już kończą. Pracują nad nim nawet w niedziele. Trochę hałasują i śmiecą styropianem ale w końcu trzeba być wyrozumiałym :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pod Dębami-BARC IP: *.pkobp.pl 28.06.02, 09:21 Sorry podałaś cenę 2600 za m2 z wykonczeniem To trochę dziwne bo mnie za to samo powiedzieli 3000 ( podlogi, terakota, glazura, bialy montaż, drzwi wewnętrzne ) Chyba że mieszkasz na parterze Do kiedy osiedlem ma administrować BARC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILKA Re: Pod Dębami-BARC IP: 217.17.44.* 28.06.02, 16:27 Dokładnie 2650 zł. Ale ja kupowałam je w październiku - ostatnią ratę zapłaciłam w grudniu, żeby się załapać na dużą ulgę budowlaną. A mieszkanie jest na piętrze, być może zdrożało. Z pism które ostatnio dostałam i z ulotek w klatce schodowej wnioskuję, że wspólnota mieszkaniowa wynajęła jakąś firmę, która zajmie się administracją, chyba od 1go lipca. Czyli chyba BARC już przekazał tę sprawę. Sorry że nie mogę podać dokładniejszych informacji, ale po pierwsze tymi sprawami zajmuje się mój mąż, a po drugie mam optymistyczny stosunek do życia (niektórzy mówią że olewający :) i póki czynsz mnie nie rujnuje i od kiedy mam akt notarialny jakoś nie chce mi się zajmować takimi sprawami jak rada mieszkańców. nie mam też natury aktywistki żeby w niej działać :)Nie rozumiem natomiast ludzi, którzy kupują mieszkanie zanim zostanie zbudowane. Sorry, ale kot w worku to przy tym pewna inwestycja. Ja przynajmniej swoje mieszkanie widzaiałam zanim kupiłam. Nie uważam że jest idealne, ale na lepsze mnie po prostu nie stać. BARC był po prostu na moją kieszeń. I raczej nie żałuję, bo jak już pisałam - do mieszkania się nie można przyczepić, czynsz może nie jest najniższy ale też nie zwala z nóg, okolica fantastyczna, nawet zjeżdżalnie w piaskownicy dla dzieci :)Rozumiem Twoje obawy, miałam podobne jak weszłam na to forum we wrześniu :) BARC wydawał mi się firmą od której należy się trzymać z daleka, ale jak zaczęłam szukać ofert innych developerów - a zależało mi żeby odebrać mieszkanie jak najszybciej - to stwierdziłam że to optymalny wybór - okna się mimo wszystko otwierały :) I jak teraz czytam o problemach ludzi, którzy kupili w tych"pewnych" firmach to się cieszę że dobrze wybrałam :) Ale wiem jaka to trudna decyzja i życzę Ci dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamber Re: Pod Dębami-BARC IP: *.tim.com.pl / 192.168.1.* 05.07.02, 13:24 Znajmomy kupił tam mieszkanie i z tego co wiem nie narzeka. Ja się jeszcze zastanawiam, jak narazie jestem dobrej myśli - podoba mi się lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś