Dodaj do ulubionych

AKACJE-WARTO??????????

IP: 212.244.167.* 03.07.02, 16:16
Zainteresowała mnie oferta DD z osiedlami Akacje VI i VIII.Chciałbym poznać
opinie ludzi mieszkających na wcześniejszych osiedlach Akacje.Ciekaw jestem jak
się układała współpraca z DD.Będę wdzięczny za każdą opinię.
Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bestyjka Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.bakernet.com.pl 04.07.02, 09:36
      Jeśli po roku od wprowadzenia się chcesz wciąż nie znać terminu podpisania aktu
      notarialnego i lubisz wzmożoną produkcję adrenalinki - to polecam uprzejmie.
      Żeby nie było nieporozumień - nie potępiam Dom Development w czambuł -
      mieszkanko było wybudowane ładnie i 3 miesiące przed terminem, ale na tym
      kończą się zalety. Tzw. obsługa posprzedażna to koszmar!!! Najgorszemu wrogowi
      nie życzę.
      Mieszkanka Akacji 5
    • Gość: Krzysiek Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.itpp.pl 04.07.02, 10:01
      Akacje - TAK
      DD - NIE
    • Gość: ender Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.softlab.com.pl 04.07.02, 14:05
      Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Zainteresowała mnie oferta DD z osiedlami Akacje VI i > VIII.

Nic dziwnego, są oni mistrzami reklamy.

> Chciałbym poznać
      > opinie ludzi mieszkających na wcześniejszych osiedlach > Akacje.

Mieszkanie oddali 3 miesiące przed terminem ale wykonanie fatalne, we wszystkich pomieszczeniach odpadły mi sufity po malowaniu :-(, słabej jakości okna i kupa innych usterek o naprawę których nie można się doprosić.

> Ciekaw jestem jak się układała współpraca z DD.Będę wdzięczny za każdą opinię.

Przed wpłaceniem pieniędzy mało w du... nie wejdą, po zapłaceniu nie interesują się tobą. Nie wywiązują się z umów podpisanych w formie aktu notarialnego!

PS

Gdybyś jednak się zdecydowała to podpisuj _wszystko_ w formie aktu notarialnego i przed podpisaniem konsultuj się ze swoim prawnikiem.

Jak chcesz się zapoznać z innymi opiniami to polecam stronę:
      www.akacje5.prv.pl/
      • Gość: tomek Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 15:19
        A ja sie nie zgodze z przedmowca dostalem mieszkanie wykonczone pod klucz i
        jak do tej pory nic sie nie stalo ( nie szczelne okno balkonowe ktore zostalo
        wymienione w ciagu miesiaca po odebraniu mieszkania) dodam ze z mieszkania
        jestem bardzo zadowolony problemem sa rzeczywiscie akty notarialne i osoby
        ktore nie kupily miejsca parkingowego.

Pozdrawiam
        • Gość: Ender Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.softlab.com.pl 05.07.02, 09:17
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> A ja sie nie zgodze z przedmowca dostalem mieszkanie wykonczone pod klucz i
          > jak do tej pory nic sie nie stalo ( nie szczelne okno balkonowe ktore zostalo
          > wymienione w ciagu miesiaca po odebraniu mieszkania)

No to miałeś szczęście :-), dodam jeszcze że zaczęła mi schodzić farba na balkonie, nie mówiąc o dziwnych pęknięciach na ścian na klatce schodowej(budynek A, 10 piętro) - większość osób uważa że jak klatka to już nie moje i nie zwrca na to uwagi (pęknięcia zgłosiłem do administracji 6 miesięcy temu i nic)

> dodam ze z mieszkania jestem bardzo zadowolony

ja też szczególnie zimą jak w mieszkaniu miałem w porywach do 16 stopni i admnistracja rozkładała ręce...

> problemem sa rzeczywiscie akty notarialne i osoby
          > ktore nie kupily miejsca parkingowego.

Osoby które nie wykupiły miejsc nie są problemem(w większości przypadków są to osoby którym zależy na osiedlu), problemem natomiast jest sposób traktowania nas mieszkańców przez DD i to że developer nie wywiązuje się z zawartej z nami umowy.

• Gość: tomek Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 09:29
            No to masz najzimniejsze mieszkanie na osiedlu bo ja musze przykrecac
            kaloryfery bo jest za cieplo a poza tym pewnie napiszesz o notorycznym braku
            halogenow w windach (oczywiscie w wysokich budynkach) ciekawe dla czego ?
            • Gość: Ender Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.softlab.com.pl 05.07.02, 09:52
              Gość portalu: tomek napisał(a):

> No to masz najzimniejsze mieszkanie na osiedlu

Może i miałem po w grudniu DD się zlitował i naprawił instalacje CO

> bo ja musze przykrecac kaloryfery bo jest za cieplo

To nie masz zaworów z termostatem?

> a poza tym pewnie napiszesz o notorycznym braku
              > halogenow w windach (oczywiscie w wysokich budynkach) ciekawe dla czego ?

Dziwne nie zauważyłem notorycznego braku. Raczej była notoryczna niechęć wstawienia halogenów przez DD po kradzieży lampek prawdopodobnie przez budowlańców, którzy mieli siedzibę w wysokich budynkach. Pow stawieniu halogenów jakiś czas temu nie zauważyłem znikania żarówek.

Pozdrawiam
              Ender
    • Gość: kasiek Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.08.02, 20:53
      ja zaryzykowałam - czekam na odbiór mieszkanka na Akacjach 6!
      • Gość: wuz Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.08.02, 10:37
        witam
        czy ktos wie kiedy wydano pozwolenie na budowe w VIII? To istotne ze wzgledu na
        nowa ulge budowlana.

Widze ze glowny zarzut do DD to akty notarialne - czy ktos juz dostal i po
        jakim czasie?

wuz
        • Gość: ts Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: 194.9.223.* 27.08.02, 13:05
          Ze wszystkich akacji - chyba tylko akacje I i II dostały akty notarialne -
          reszta czeka.
          Zajrzyj sobie na www.akacje.pl - jest tam m.in. forum Akacji VIII.
      • Gość: wuz Re: AKACJE-WARTO?????????? IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 27.08.02, 10:43
        Jeszcze jedno
        W opisie widze ze nie ma gazu tylko trójfazowa instalacja elektryczna :-(
        Czy ktos wie jaki jest koszt uruchomienia tego w stoenie czy gdzie tam to sie
        zalatwia? Czy koszty uzytkowania roznia sie od zwyklej instalacji?

wuz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka