Dodaj do ulubionych

Pieski na trawnikach ?!

IP: *.elcomp.com.pl 12.05.05, 10:58
Czy ktoś was ma rozwiązanie jak sobie poradzić ze srającymi po trawnikach psami ? Może jakieś pismo do spółdzielni czy coś, smród, syf nie do wytrzymania. Jestem za tym aby spółdzielnia zatrudniła człowieka z jakimś "odkurzaczem" do zbierania tego i owego. Człowiek ów przypadający np. na 5 bloków byłby na utrzymaniu posiadaczy piesków. Inne rozwiązania ?
Obserwuj wątek
    • Gość: S. Re: Pieski na trawnikach ?! IP: 62.29.248.* 12.05.05, 12:20
      Inne rozwiązanie to takie, żeby każdy, kto ma psa, sprzątał po nim.
      Osobiście widziałam ostatnio Panią, która sprzątała po swoim piesku. Może
      jednak wreszcie zaczyna się zmiana na lepsze?
      • Gość: BULL TERIER! Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:38
        K... mać a gdzie do cholery mam się odlewać i odcedzać kartofelki!!!

Pies
    • Gość: x Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.tele2.pl 13.05.05, 10:13
      trzeba radykalnie ograniczyć ilość psów. Wielbiciele zwierząt nie mogą zmuszać
      innych ludzi do życia wśród fekaliów. Posiadanie zwierząt to hobby, jeśli ktoś
      chce mieć konia, to kupuje ziemię za miastem, buduje stajnię i tam konia
      trzyma. A z psami, to jest jakiś koszmar!!! Jeżdżac stale samochodem nie
      zauważałem problemu przez kilka lat, urodziło mi się dziecko i nagle okazało
      się, że koła wózka mam stale ubabrane gównem, smyk podrósł i okazało się, że
      nie można go wypuścić na trawnik w parku, zaś piaskownica przed domem wymaga
      stałego zamykania, bo inaczej piach zapełnia się kocimi odchodami. Stałem sobie
      kiedyś na balkonie, a pod nim przeszła baba z psem, jak odeszła, to zostało
      wielkie psie gó... Lubię psie towarzystwo, ale mieszkając w mieście nie mam
      psa własnie ze względu na kłopoty z psim sraniem. Rozwiązaniem będą wysokie
      podatki ścigające właścicieli psów, za te podatki gminy wykupią tereny do
      wyprowadzania zwierząt, tereny będą ogrodzone i regularnie sprzątane, psy
      trzeba będzie trzy razy dziennie wozić tam samochodem. Tylko wtedy zaczniemy
      żyć w higienicznych warunkach. Być może psy będące przewodnikami osób
      niepełnosprawnych trzeba będzie traktować inaczej. Nie wiem. Ograniczenia w
      posiadaniu psów są konieczne także ze względu na agresję tych zwierząt. W
      blokowiskach często widać dzieci wysyłane na spacer z wielkimi psiskami, nad
      którymi nie są w stanie zapanować. Potem słyszy się tłumaczenia, że piesek
      przecież nie gryzie. Ale po kontakcie z takim psem pozostaje stres, a często
      brudne ubranie. Mimo, że piesek nie gryzie.
      • Gość: BULL TERIER! Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:44
        A JA ZROBIĘ KUPĘ WŁAŚNIE TUTAJ NA TRAWNIKU HEHEHE MÓJ PAN TEGO NIE WIDZI BO
        WYPUSZCZA MNIE NA TRAF(w)KĘ I SAM SIĘ ROZGLĄDA ZA SUCZKAMI , A JAK MI SIĘ KUPKĘ
        CHCE TO JĄ ROBIĘ...TAK SAMO JAK POKRYWAM SUCZKI JAK MI SIĘ ZECHCE HEHEHE NA
        SZCZĘŚCIE JESTEM PSEM A NIE CZŁEKIEM!

pies
        • Gość: x Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:45
          coś w tym jest, nie dość, że bredzisz po psiemu, to jeszcze wyjątkowo
          idiotycznie
          • Gość: BULL TERRIER! Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:43
            x - to wy ludzie sprowadziliście nas z lasów , oswoiliście - my PSY też mamy
            swoje potrzeby i g...o mnie to obchodzi ,że miejsce na , które właśnie sram
            jest to chodnik lub trawnik... poprostu chce mi się sr.. TO SRAM! Chce mi się
            ciupciać to pokrywam sukę! Zazdrościsz bo ty jak masz ochotkę pokryć jakąś
            ludzką istotę to nie możesz tego zrobić tak poprostu hehehe

PIES
            • Gość: Monika Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:15
              Niestety do dyskusji właczył się IDIOTA
              • Gość: BULL TERIER!!! Bez inwektyw człecze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:16
                Tylko bez wyzwisk , my psy nie jesteśmy tak agresywne jak wy ludzie.
                Samcy powinni trzymać samice krótko tak jak my psy to robimy ( niestety nie
                wszystkie) i jeszcze jedno TYLKO nie "idiota" idiota jest to pojęcie opisane w
                podręczniku do psychoanalizy więc podejrzewam ,że osoba o nicku Monika nie UMIW
                przytoczyć definicji słowa "idiota" tym samym sama siebie dyskredytuje w oczach
                swoich i innych. Osobo ludzka o nicku Monika NIE UŻYWAJ SŁÓW , które Tobie
                samej są nie miłe względem bliźniego Twego PSA. Tym bardziej powstrzymaj sie od
                używania słów , których znaczenia nie znasz! Dobra koniec z wywodem a teraz
                chce mi się kupkę i to zaraz zrobię!! PRuk! oj przperaszam szanownych
                ludzi...heh
                Z poważaniem

PIES
                • Gość: Dinki Re: Bez inwektyw człecze! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.05.05, 11:01
                  jesteś idiotą, ot co

to że nie zdiagnozowano cię klinicznie, nie znaczy że przypadek nie występuje

tak więc spadaj idioto, przyszczaty ćwoku, bo pewnie taki właśnie jesteś

a psiarze mnie też wk.... , psiarze! nie psy, bo to problem ludzi, śmierduchów
                  bez kultury, też odkąd mam dziecko, wcześniej wywoływały jedynie negatywne
                  odczucia estetyczne, gdy przechodziłem ulicą pełną gówien! teraz szczerze
                  nienawidzę tych śmierduchów bez kultury co zostawiają gówna po swoich psach!
                  nie zasługujecie by mieć psy

a skoro obywatel głupi - państwo musi za niego decydować

ergo:

- wysokie podatki za psy, koty i inne takie
                  - wysokie kary za zostawianie gówien, puszczanie bez smyczy, kagańca itp.
                  - zakaz wypuszczania na tereny zielone przeznaczone dla dzieci czy na rekrację
                  - specjalne tereny dla psów
            • Gość: KOT Re: Pieski na trawnikach ?! IP: 62.233.140.* 19.05.05, 10:59
              To sraj u swojego pana w domu, najlepiej pod telewizor i kryj tez swojego pana. Nie bedziesz
              musial ciagnac dupy na dwor. Zobaczysz jak cie pan ukocha wtedy, kundlu.
      • Gość: miki Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:58
        Liczbę ludzi trzeba też ograniczyć, bo ponad 6 mld to stanowczo za dużo. Może
        masz jakieś genialne pomysły (sterylizacja, komory gazowe). O produkcji gówna i
        innego śmiecia przez tę populację nie wspomnę. Przestańcie pirniczyć o psach i
        zobaczcie co sami produkujecie, bo niestey czesciej obrzydzenie bierze na
        ludzką produkcję.
      • Gość: anonim Re: Pieski na trawnikach ?! IP: 195.85.243.* 19.05.05, 11:32
        pozostaje jeszcze problem z hałasem - jeśli mieszkacie w blokach... ba nawet
        apartamentowcach, a wasz sąsiad ma pieska - to tak jakbyście mieli codziennie
        imprezę za ścianą. Dziecko sie budzi za każdym razem, jak pisesk radośnie
        biegnie do windy. Od szczekania niektórych psów ściany drża, od innych szyby
        pękają. (cały pion na klatce jest od razu poinformowany). Ludzie trochę
        wyczucia - nie jesteście sami.
    • daggy Koty 16.05.05, 11:08
      Co do kotów - większość tych, które brudzą na dworze, to koty bezdomne i
      wyjściem jest darmowa sterylizacja bezpańskich zwierząt. Należałoby też karać
      właścicieli niesterylizowanych kotów, które mnożą się dzięki
      nieodpowiedzialności ludzi i potem są wyrzucane...
      Domowe, zadbane koty rzadko wychodzą z domu, bo właściciele boją się o ich
      bezpieczeństwo i w związku z tym raczej nie brudzą na trawnikach, piaskownicach
      itp.
      • zuzia_fruzia Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 18.05.05, 11:18
        Bezmyślność ludzka przekracza wszelkie pojęcie. Skąd tyle głupiej nienawiści do
        właścicieli psów. Chcecie jeszcze więcej zwierzęcego nieszczęśia w schroniskach
        dla zwierząt, tych "Obozów Koncentracyjnych" dla naszych "braci mniejszych".
        Przecież obecnie jest już tragedia a wy WROGOWIE ZWIERZAT (chociaż nie
        przyznajecie się do tego) chcecie jeszcze tę kaźnię psów, kotów powiększać.
        Czym jest mała kupka do tysięcy psów, kotów męczących się w schroniskach lub
        zabijanych w nich masowo bo brak na nie funduszy (może znowu obciążyć
        właścicieli psów tylko, bo tylko oni są zainteresowani wybawieniem zwierząt z
        tego piekła) albo bo ludzie głupio tymi funduszami rządzą( kradną a nie
        przeznaczają na właściwy cel). Przestańcie wyżywać się na właścicielach
        zwierząt, wy leniwi tatuśkowie nieznośnych dzieciaków myślicie, że macie
        większe prawa niż staruszka ze swym kudłatym ulubieńcem, która ma 3 razy
        dziennie(w/g niejakiego x)wozić na jakieś drogo opłacane specjalne tereny do
        wykupkania. TO PO PROSTU PARANOJA, PARANOJA TEGO BURACZANEGO SPOŁECZEŃSTWA !!!!
        • konrad.boryczko Re: Właściciele psów górą - NIECH MYSLA 18.05.05, 11:45
          Nie jestem wrogiem zwierzat, wrecz przeciwnie. Zreszta juz sie spielismy na
          innym forum:)
          Z grubsza chodzi o to (przynajmniej mi), zeby ta wspomniana przez Ciebie babcia
          tego swojego "kudlatego ulubienca":
          - nabyla swiadoma wszelkich kosekwencji jego posiadania
          - wyprowadzala zawsze na smyczy i w kagancu (spuszczala tylko w miejscach do
          tego przeznaczonych, wzglednie odludnych)
          - myla (kudlatego nawet czesto)
          - i najwazniejsze: sprzatala po nim.
          Nie moze byc tak, ze codziennie rano idac z corka do przedszkola jestsmy
          obwachiwani przez srednio trzy psy puszczone samopas (dobrze, ze zadne z nas
          nie ma alergii), o koniecznosci omijania kup nawet nie wspomne. I nie przekona
          mnie argument, ze butelki po pijaczkach tez musze omijac.
          Kiedys Ci pisalem, dla kogo jest miasto.
          pzdr. i zycze wiecej zyczliwosci i altruizmu.
          • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH MYSLA 19.05.05, 09:25
          • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH MYSLA 19.05.05, 10:00
            Konradzie jesteś wrogiem zwierząt bo gdybyś nim nie był starałbyś się wyratować
            je z "obozów śmierci" za wszelką cenę, również wlasnej niewygody. Zauważyłam,
            że do tej swojej wygody przywiązujesz zbyt dużą rolę. Właściciele zwierząt też
            mają dzieci i też o nie dbają, dodatkowo biorą odpowiedzialność i kupę pracy w
            związku z opieką nad 4ronogami. Nie dodawaj tej pracy innym bo tobie się nic
            nie chce. Miasto jest dla wszystkich niestety, i dla tych co kochają zwierzęta
            i tych co ich b. nie lubią, niestety!!!
            P.S. wszyscy płacimy podatki, my ludzie!!!
            • konrad.boryczko Re: Właściciele psów górą - NIECH MYSLA 19.05.05, 10:03
              Nie odpowiem. Musialbym przejsc do rozmowy ad personam, a nie ad rem. Byloby to
              niegrzeczne. I wiesz co sobie mysle? Raczej nikt nie bedzie z Toba na takim
              poziomie gadac. Nie ta liga.
              • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą 19.05.05, 10:39
                konrad.boryczko napisał:

> Nie odpowiem. Musialbym przejsc do rozmowy ad personam, a nie ad rem. Byloby
                to
                >
                > niegrzeczne. I wiesz co sobie mysle? Raczej nikt nie bedzie z Toba na takim
                > poziomie gadac. Nie ta liga.
                Właśnie to idealnie określiłeś, nie mam zamiaru z tobą gadać, nie ten poziom,
                wolę pochodzić po mieście z pieskami.
            • Gość: vdcmike Re: Właściciele psów górą - NIECH MYSLA IP: 156.106.205.* 19.05.05, 12:02
              zuzia_fruzia: piszesz zupelnie nie na temat. Na szczescie tylko kwestia czasu
              jest wprowadzenie, na wzor krajow UE, bardzo dotkliwych kar i podatkow
              dla "milosnikow" zwierzat. Jak lubisz pieski to niech sraja w Twoim domu, wtedy
              nie bedzie nikomu to przeszkadzalo.
        • Gość: 123 Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:46
          tak, mysle że mam wieksze prawa, a po drugie moje dziecko nie robi kupy na
          chodniku
          • Gość: bankroot Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: 193.111.166.* 18.05.05, 12:13
            właśnie.
            w "Dniu świra" główny bohater srał pod oknem takiej paniusi z pieskiem.
            • aurita Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 18.05.05, 12:43
              a co powiecie jak u nas jedna baba HODUJE , bo juz inaczej tego nie mozna
              nazwac, koty w piwnicy? Ile tego tajtajstwa jest trudno zgadnac, wiekszosc ma
              widoczne juz wady genetycznie. Wiecznie zywiony kot zatraca swoj instynkt lowczy
              i instynkt do poznawania innych terenow. Zra i sie rozmnazaja miedzy soba. To by
              bylo nic ale do piwnicy nie da sie zejsc z powodu pchel i smrodu... to jest
              oczywiscie kochajaca zwierzeta babcia... O sterylizajji tych zwierzat lub
              wziecia ich do domu nawet nie pomysli. A jeszcze zlosliwie chodzi i wybija
              okienka w piwnicy: zeby kotki mogly wejsc: a w zimie cieplo ucieka...
              • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:07
                A może byś pomogła finansowo przynajmiej tej WSPANIAŁEJ PANI w sterylizacji
                tych kotów. SKĄD ONA MA NA TO WSZYSTKO BRAĆ PIENIĄDZE, i na JEDZENIE I NA
                STERYLIZACJĘ. Ciebie chybo pogięło aurita
                • nalecza Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 06.06.05, 13:54
                  Pieniądze ma mieć z mandatów nakladanych na osoby nie sprzątające odchodów po
                  swoich psach.
            • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:02
              Bo był czubem-świrem
          • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:02
            Ty chyba w ogóle nie myślisz
        • Gość: kajaba Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: *.k.mcnet.pl 18.05.05, 14:22
          Puknij się w głowę kobieto/dziewczyno. Nikt z tutaj obecnych nie zionie
          nienawiścią do zwierząt. Bezmyślność owszem, ale właścicieli psów (nie samych
          psów). Po swoim dziecku tez nie sprzątasz? A co do ojców/matek idac Twoim
          tokiem myślenia to owszem mają oni większe prawa, bo płacą podatki a
          właściciele psów nie, bo podatkiem nie nazwiemy kilka złotych rocznie (nie mam
          na myśli ojców/matek rozwydrzonych dzieci). Co do obciążania włascicieli psów
          to jak najbardziej, bo te psy i koty nie znalazły się w schroniskach z nieba
          tylko ktoś (byłuy właściciel) je tam oddał/wyrzucił na ulicę/bezmyślnie
          rozmnożył. Buraczane społeczeństwo - tak zgadzam się - buraki to Ci, którzy nie
          sprzątają po swoich pupilach, dzieciach i po samych sobie.
          • Gość: tatuś Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:53
            Całkiem rozumiem ZUZIĘ_FRUZIĘ, w jej przypadku posiadanie pieska czy kotka
            zastąpiło instynkt macierzynski. Bardzo lubie zwierzęta i zawsze miałem jakieś,
            tyle że dostosowane do warunków miejskich. Mieszkam w bloku zatem psa nigdy nie
            kupiłem ( mimo, że bardzo chciałem go mieć tak jak moje dzieci ). To jest
            kwestia odpowiedzialności. Co do piesków mój syn ( lat 6 ), który bardzo chciał
            mieć psa teraz się psów boi po tym jak na Polach Mokotowskich skoczył mu na
            plecy młody ( alu juz bardzo duży ) owczarek niemiecki puszczony przez
            bezmyślną właścicielkę luzem bez kagańca. Pies chciał sie bawić, moje dziecko
            nie. Psu nic sie nie stało, moje dziecko miało zdarte łokcie, kolana, brodę i
            zyskało lęk ( mam nadzieję, że nie do końca życia ). Pani tłumaczyła, że pisek
            chciał się bawić. Gdzieś mam takie tłumaczenia, jak czyjeś dziecko wybije oko
            innemu dziecku to za niego odpowiadaja rodzice ( nawet sądownie ), jak moje
            dziecko załatwiłoby swoję potrzebę na chodniku to dostałbym mandat lub został
            przynajmniej upomniany. Widziałem jak reagują właściciele psów we Francji,
            Włoszech czy Anglii jak ich piesek załatwi się nie tam gdzie można. Sprzatają i
            puki nie sprzątną pilnują kupki by ktoś w nią nie wszedł. Tam po prostu
            obowiazują inne standardy. Ludzie wiedzą, że żyją nie tylko sami i odpowiadaja
            wobec innych za swoje lub swoich podopiecznych czyny ( obojetnie czy sa to
            dzieci czy psy ). I jeszcze jedno nie interesuje mnie tłumaczenie, że psy nie
            mają świadomości prawa. Jak moje dzuieci miały 1-2 lata i były w parku
            zadarzało się że załatwiły się w krzaczkach ( w przypadku gdy nie było toalety
            w pobliżu ), nie zostawiałem jednak pamiątek tylko grzecznie wszystko zbierałem
            do worka foliowego i zabierałem do domu ( koszy na odchody wtedy też nie było )
            i tego oczekuję od właścicieli. Chcecie mieć psy - OK. ale ponoście za nie
            pełną odpowiedzialność bo to one są od was zależne i nie one sobie was wybrały.

pozdrawiam
            • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:25
              Jestem w przeciwieństwie do ciebie Mądrą Matką, potrafiącą pogodzić opiekę nad
              dziećmi i nad zwierzętami. MOJE DZIECI NIGDY NIE MIAŁY ZŁYCH KONTAKTÓW ZE
              ZWIERZĘTAMI A MAJĄ JE CODZIENNIE (oczywiście nie tylko z własnymi). Ubodło cię
              to leniwy tatuśku, co? Moja rada. Więcej pracy nad sobą i nad dzieckiem też.
              ODPOWIEDZIALNOŚCI OCZEKUJĘ OD CIEBIE.
              • Gość: vdcmike Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: 156.106.205.* 19.05.05, 12:11
                zuzia_fruzia: przyznaj, ze po prostu nie chce Ci sie sprzatac po swoich
                kundlach bo czujesz sie tym upokorzona. Odpowiedzialny powinien byc wlasciciel
                kundla za wszelkie szkody wyrzadzane przez swojego pupilka oraz za pozistawione
                przez niego klocki, za rdzewiejace znaki drogowe i slupy oswietleniowe. Mysle,
                ze odpowiednie podatki skutecznie niektorym wybija z glowy trzymanie kundla w
                bloku a prawdziwi milosnicy jakos odzaluja te kilkaset zlotych miesiecznie.
          • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:11
            Wszyscy ludzie płacą podatki, nie chce mi się już gadać z tępymi ludźmi,
            poczytaj se wyżej co napisałam. Buraki to ci co wszystko chcą zwalić na
            opiekunów zwierząt, nawet przepełnione schroniska!!!! Głupota nie boli.
            • Gość: kajaba Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 10:30
              Słuchaj dziecko, bo mam wrażenie, ze z takim tokiem myślenia nie wyszłaś poza
              szkołę podstawową. Następnym razem jak Twój piesek zrobi ładną kupkę na trawnik
              albo nie daj Boże będzie bez kagańca i smyczy to masz załatwiona sprawę w
              sądzie, mnie stać na to, żeby Cię ciągać po sądach przez następnych 10 lat a
              Ciebie? Pomyśl co piszesz i nie nazywaj innych tępymi (za to notabene tez
              możesz wylądować w sądzie jeżeli ktoś bardziej się wkurzy). Nie rozumiesz co
              czytasz, SKąD TE ZWIERZAKI WZIĘŁY SIĘ W SCHRONISKACH ?????? Przez
              nieodpowiedzialnych ludzi przecież!!
            • Gość: vdcmike Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: 156.106.205.* 19.05.05, 12:15
              zuzia_fruzia: czy jesli nie posiadasz samochodu placisz podatek drogowy
              (wliczony obecnie w cene paliwa) ? Wlasciciele zwierzat w miastach powinni
              placic specjaly podatek za utrzymanie czystosci po swoich kundlach oraz
              dodatkowo ubezbieczenie odpowiedzialnosci cywilnej, ktore byloby
              zabezpieczeniem za potencjalne szkody wyrzadzone przez zwierzaka. W kazdym
              cywilizowanym kraju oplaty te egzystuja od wielu lat wiec mysle, ze w koncu
              ktos zrobi to w polsce, jesli nie nie ludz sie ze ktokolwiek bedzie sie
              usmiechal do wlascicieli czworonogow... beda oni jeszcze bardziej
              znienawidzeni. Ponadto zaznaczam, ze tutaj nikt nie jest uprzedony do zwierzat
              a jedynie DO ICH BEZMYSLNYCH WLASCICIELI.
        • Gość: S. Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: 62.29.248.* 18.05.05, 15:14
          Tylko skąd biorą się te psy w schroniskach? Czy przypadkiem nie dlatego, że
          wielbiciele tych zwierząt, ich wybawcy wręcz nawet, w pewnym momencie tracą
          zainteresowanie misją pomocy braciom mniejszym???
          • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 10:17
            Ci co kochają zwierzaki nie przestają tego robić nawet przy kolejnych
            dzieciach, starzejących się rodzicach i wielu innych problemach. Najgorzej jak
            ktoś myśli, że wziął zabawkę żywą do domu a ona coś tam chce, jakieś spacerki,
            kupki itd. To wy wrogowie zwierąt , cała prawda o was
            • Gość: S. Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: 62.29.248.* 19.05.05, 16:18
              Tak, ale oprócz tego, że trzeba zwierzaka kochać, trzeba również za niego brać
              odpowiedzialność. W ramach tej odpowiedzialności mieści się m.in. sprzątanie po
              nich.
              • zuzia_fruzia Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 19.05.05, 16:38
                A kto mówi, że nie biorę odpowiedzialności, biorę, biorę i to jaką...za życie
                tych WSPANIAŁYCH STWORZEŃ, kupkami i innymi śmieciami (n.p. po tych
                porozrzucanych przez s- b. nieodpowiedzialnego)zajmą się odpowiednie służby.....
                • Gość: S. "Kochana" Zuziu IP: *.aster.pl 22.05.05, 21:29
                  No cóż... Szkoda mi czasu na Ciebie :) może jak dorośniesz...
                • nalecza Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 06.06.05, 13:58
                  No cóż- samo się zrobi. Na to nie wpadłam. Chylę czoła. Genialne rozwiązanie.
                  Przyjdą zuchy i posprzątają w czynie społecznym. Uchachchchaaaaaa!!!
        • nalecza Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE 06.06.05, 13:53
          Pieniądze z mandatów nakładanych za niesprzątnięte odchody możnaby przeznaczyć
          na schroniska-krótka piłka.
    • Gość: 3wdar Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.05.05, 08:30
      Trzeba skasować trawniki. Niech srają na goły beton lub na dywan właściciela.
      A poważnie: skoro gmina pobiera podatek od zwierzaka powinna być zobowiązana do
      utworzenia specjalnych miejsc dla tychże. Bezwzględnie przestrzegany być
      powinien obowiązek noszenia i używania gdy to konieczne przez wyprowadzającego
      specjalnego sprzętu do sprzątania po zwierzaczku. Czytałem, że gdzieś na
      świecie przymierzają się do stworzenia genetycznych baz danych zwierzaków.
      Umożliwiałoby to szybką identyfikację ze 100% dokładnością, m.in. kto zostawił
      swoje niedozwolone ślady i kto musi za to zapłacić. Taka identyfikacja jest
      coraz tańsza i w końcu trafi pod strzechy i do nas. Pozdrawiam wszystkich
      właścicieli różnych żyjątek. Dbajcie o nie i bójta się nie czynić tego.
      • Gość: kajaba Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 08:48
        A o jakim podatku mówisz? Kilka złotych rocznie ????
      • zuzia_fruzia Re: Pieski na trawnikach ?! 19.05.05, 10:14
        Będziemy przychodzić do twojego nowego mieszkanka aby moje pieski się wysrały
        • Gość: 3wdar [...] IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.05.05, 10:17
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • zuzia_fruzia [...] 19.05.05, 10:34
            • Gość: kajaba Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 10:37
              Ha no i wyszła słoma z butów. Nie odpowiadajcie na jej maile, bo szkoda naszego
              czasu.
          • zuzia_fruzia [...] 19.05.05, 10:50
            • Gość: 3wdar Re: Właściciele psów górą - NIECH SIĘ STANIE IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 19.05.05, 11:07
              Zuziu-Fruziu masz problem z zaakceptowniem samej siebie. Piszesz, że nie
              cierpisz a ja czuję, że bardzo dlatego może skończmy ten wątek w ten sposób, że
              pozostaniemy każde przy swoich poglądach w oczekiwaniu na nowe mieszkanka. Psy
              nam chyba to wybaczą. Ponadto większym problem jest wszechobecne i
              bombardujące znienacka co się da ptactwo w naszym mieście. Może na tym polu Byś
              się trochę wyżyła? Za szufelkę przepraszam.

• Gość: BULL-TERIER!! PSY GÓRĄ - CZŁEK AGRESOREM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:53
                HEh patrzę na te wypowiedzi i dochodzę do wniosku ,że między nami psami jest
                lepiej a człek człeka z chęcią by zabił hihi Sram na was podłe CZłeki S R A M ,
                a dla wszystkich prześmiewców.. oj będziecie kwiczeć jak moje zęby was dosięgną
                będziecie wtedy inaczej pier...lić....heheheh

oj tak a ja znowu idę się wysr.. i pokryć jakąś sukę hehhe
                zakompleksione pOLACZKI ze wsi przyjezdni do stolYYcy hehe
        • Gość: kajaba Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 10:33
          To chyba nie do mnie, ale odpowiem. Ja mam domek a ja wtargniesz na moją
          posesję ze swoim pieskiem to z sądu nie wyjdziesz przez następnych 10 lat a i
          na opiekę nad pieskiem nie będziesz już miała pieniędzy, bo ja i mój prawnik
          zlicytujemy Cię do 3 pokolenia wstecz.
          • Gość: tatuś [...] IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:02
          • zuzia_fruzia [...] 19.05.05, 16:49
            • Gość: kajaba [...] IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 16:54
              • zuzia_fruzia [...] 19.05.05, 17:14
                • Gość: kajaba Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 17:20
                  Jak sama napisałaś "dżizas" teraz to już opadły mi ręce na Twoje dictum. A tak
                  na marginesie na wioskę wyprowadziłam się właśnie dlatego, żeby nie oglądać
                  codziennie właścicieli, którzy nie sprzątali po swoich pupilach, teraz mam swój
                  dom wraz z kawałem ogrodu i nikt mi nie przeszkadza czego i Tobie życzę w
                  przyszłości. Nie wiem gdzie pobierałaś nauki, ale najwyraźniej zupełnie gdzie
                  indziej niż ja (czy wykształcona osoba pisze przeczytaj se? - raczej nie!). Do
                  widzenia do jutra, bo spadam na swoją miłą i sielską wioskę.
                  • zuzia_fruzia Re: Pieski na trawnikach ?! 20.05.05, 09:26
                    Mnie z kolei opadły ręce kiedy napisałaś, że zlicytujesz mnie do trzech pokoleń
                    wstecz, dzizas co za logika, co za głupota po prostu. Twoje wsiowe korzenie i
                    mentalność to te straszne poglądy, którymi zalewasz to forum a nie chałupa z
                    kawałkiem ogródka. I jestem dumna, że nie pobierałam nauk tam gdzie ty, na
                    szczęście. Wolę miasto i spacerki z pieskami w bardzo różne miejsca a nie w
                    kółko w tym samym na wiosze, do wyrzygania
                    • Gość: kajaba Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:27
                      Jakie wsiowe korzenie, ja jestem warszawianką od 5 pokoleń, więc nie wiem o
                      czym mówisz dziecko.
            • Gość: Ja Re: Pieski na trawnikach ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:57
              rozumiem dlaczego dzieciom dostep do internetu powinien byc ograniczony....
              zuzia: daj sobie na wstrzymanie co? bo belkot twoj byl nawet zabawny...5 postow
              wyzej
          • Gość: BULL TERIER! Kalaba to do TIEBIA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:56
            Ty i Twój prawnik możecie mi naskoczyć...
            NIC NIE ZROBICIE ....hihi z powództwa cywilnego sprawy się toczą i toczą a
            ludzie się mogą odwoływać do usranej śmierci...więc nie strasz ludzi bo
            poprostu jeżeli prawnik Twój wierzy w skuteczność jakiegokolwiek pozwu z
            powództwa cywilnego to jest jescze żółtodziobem a może miał praktykę w USA?
            KAlaba to NIE Stany to POLSKA!!!

hehehehehe , więc daj se siana z tymi pogróżkami hehehe zakasaj lepiej rękawy i
            do pracy...hehehe ja już zrobiłem kupkie na czyjmś trawniczku i żaden
            właściciel mi nie podskoczył heheh obsikałem też czyiś płot i co do Sądu mnie
            pozwiesz hehehehehehehehehehehehe
            • Gość: kajaba Re: Kalaba to do TIEBIA! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 16:59
              Kajaba kundlu, czytać nie umiesz. Czy Zuzia_Fruzia i Ty to jedna i ta sama
              osoba? Stany to nie Polska - na razie. W ostateczności zawsze kundla można
              odstrzelić w potem się martwić jak wykazać obronę konieczną.
              • Gość: BULL TERIER! Re: Kajaba to do TIEBIA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:14
                JA nie jestem ani ZUZIA ani FRUZIA ani nikt inny jestem psem i to rasowym aTy
                KAjaba odstrzelić kundla nie odstrzelić bo ja i mój prawnik wyciśniemy z Ciebi
                ei le się da w Sądzie a mam dobrego prawnika...tak to ja PIES!!!
                heheheheheheheh
                KAjaba jak Ty psu tak PIES tiebia! Rybiata?

OBronę konieczną hhahaha a wiesz ,że obrona musi być proporcjonalna do
                zagrożenia? hahahahha oj Kajaba poczytaj kodeks karny i kodeks postępowania
                karnego albo zapłać 400zł za godzinę twemu prawnikowi to ci wyjaśni...hehhehe
                A tera na te okolicznośc idem siem wyszcz.. pod czyjś płot może nawet twój?
                • Gość: kajaba Re: Kajaba to do TIEBIA! IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 17:23
                  Zgadzam się jak najbardziej, że powinna być proporcjonalna, ale z tym akurat
                  nie byłoby problemu w starciu pies (np. takiej rasy jak TY) kontra kobieta
                  wygrałaby kobieta (a mój prawnik bierze owszem 300 za godzinę, ale dolarów).
              • zuzia_fruzia Psy górą 19.05.05, 17:20
                Bez epitetów i bez gróźb proszę. Nie znasz ustawy o ochronie zwierząt i teraz
                mam argument do wsadzenia ciebie nie tylko do sądu ale i do więzienia.
                Przeginasz moja droga. Niech rodzina szykuje zapasy cebuli. żegnam
                • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 19.05.05, 17:24
                  To jeszcze na koniec: zapasami zajmuje się u mnie małżonek. Argumentów nie masz
                  żadnych niestety no chyba, że zaraz pójdę i zastrzelę jakiegoś psa a Ty
                  będziesz tego świadkiem.
                  • sanha Re: Psy górą 19.05.05, 20:01
                    O moj Boze, co za poziom, ludzie rzucaja sie sobie do gardel, a nawet sie nie
                    znaja.
                    A zaczelo sie tak niewinnie, od oczywistego stwierdzenia, ze wlsciciele psow
                    powinni ich pilnowac i po nich sprzatac. Ja od 11 lat wychodze zawsze z dwoma
                    woreczkami plastikowym do zbierania kupek po mojej jamniczce, czasem musze
                    improwizowac z chusteczka higieniczna albo gazetka z supermarketu. No i
                    niestety przez tyle lat nie widzialam ANI JEDNEJ osoby, ktora by sprzatala po
                    swoim psie. Wrecz przeciwnie to na mnie sie patrza jak na jakiegos kosmite. A
                    kary w naszym miescie to 500 zl za pozostawienie psich odchodow. Tylko kiedy ja
                    ostatnio widzialam straznika miejskiego na mojej ulicy .... Mysle , ze
                    wystarczajaca kara byloby zmuszenie niedbalych wlasciciel do czyszcenia
                    dzieciecych bucikow i kolek od wozkow...
                    • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 08:32
                      No właśnie sęk w tym, że nie wszyscy myślą tak jak Ty i nie zamierzają sprzątać
                      po swoich pupilach :)
                      • zuzia_fruzia Re: Psy górą 20.05.05, 09:44
                        No właśnie gaworzysz ze sobą blondi.
                    • zuzia_fruzia Re: Psy górą 20.05.05, 09:43
                      sahna cóż za ucieleśnienie marzeń kabai, czy t tak gaworzysz sama ze sobą. Nie
                      dla wszystkich jest niewinne zapędzanie tylko właścicieli piesków do sprzątania
                      po nich kiedy wszyscy inni tego nie robią tylko służby porządkowe.
                      • Gość: dr. Psychiatra Zuziu... IP: 217.119.65.* 20.05.05, 10:00
                        To zrozumiałe, że wolisz przebywać ze zwierzętami, bo wykazujesz objawy
                        klasycznej socjopatii. Dziś kwalifikujesz się do leczenia, kiedyś jednak
                        trzymano by Cię w klatce razem z tymi Twoimi psami. W społeczeństwie jednak
                        istnieją przeróżne normy cywilizacyjne, z których jedna mówi: nie eliminuje się
                        (czyt. nie zabija) jednostek niedostosowanych, druga: płąci się za tramwaj
                        jeśli nim jedziemy, inna zaś" sprzątamy gówna i nieczystości po sobie"(w tym
                        także po swoich psach). Dzieci to Ty z pewnością nie masz. A co do psów to
                        zgadzam się z przedmówcami, że winni są ludzie, którzy po nich nie sprzątają.
                        Skoro musimy założyć, że wstydzą się zbierać gówienek po swoich pupilach, niech
                        zajmują się tym odpowiednie służby. Utrzymywane będą z podatków od psów, który
                        powinien być tak wysoki, żeby opłaciło się te służby utrzymać. Myślę, że
                        kilkaset PLN-ów za pieska rocznie pomogłoby priomo: w utrzymaniu czystości
                        dookoła, secundo: pozwoliłoby wielu debilom zastanowić się i być może dojść do
                        wniosku, że pies to nie zabawka, którą po świętach oddaje się do schroniska.
                        • Gość: BULL TERIER!!! ZUZIA FRUZIA , KAJABA i inne dziwne człeki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:21
                          Człeki ! zbliżacie się do dna.... , ale nie to by byłby komplement dla was
                          człeków WY JESTEŚCIE KOMPLETNYM DNEM !!
                          HEHEHE Zuzia -FRuzia rzeczywiście zakompleksiony mocno człek pewnie po prostu
                          jest ochydna z wyglądu co powoduje dużo kłopotów w komunikacji między ludzkiej
                          ponieważ człeki patrzą zazwyczaj na powierzchowność... kajaba też peniw jakaś
                          ochydna maszkara oj współczuje waszym samcom..ale trudno sami wybrali pewnie
                          też do najlepszych egzemplarzy człeczej rasy nie należą... Dr Psychiatra ma z
                          pewnością rację ale nie stawiałbym w tych przypadkach tak złożonej diagnozy...
                          poprostu babsko musi się wygadać bo mąż za duoę w domu mocno trzyma paszkwila...
                          hehhe a teraz idem obsr.. jakiegoś człeka hehhehe najlepiej nogę jakiejś baby a
                          może to będziesz TY kajaba albo ty Zuiza Fruzia heheheheh i możecie mi
                          nastąpić! a jak się będziecie psiej rasi ubliżać to obszczam wasze płoty i
                          drzwi wejsciowe do domu...

z poważaniem
                          PIES
                          • Gość: kajaba Re: ZUZIA FRUZIA , KAJABA i inne dziwne człeki... IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:29
                            Czy ja wiem czy maszkara? Chyba nie? A za pupę to ja męża trzymam, bo to ja w
                            tym domu zarabiam a nie on, więc jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.
                          • czarna_wdowa2 Re: ZUZIA FRUZIA , KAJABA i inne dziwne człeki... 20.05.05, 10:36
                            Zaraz, zaraz, co ty BULTERIER cierpisz od Zuzi-Fruzi, toć przecież ona waszej
                            psiej dupy broni, a ty chcesz jej nogawki obsr... Widać przewage ludzkiej
                            inteligencji nad zwykłą zwierzęcą. hehehehehe
                        • zuzia_fruzia Re: Zuziu... 20.05.05, 10:36
                          Jeśli jesteś psychiatrą to takim, który zachorował na tą chorobę , którą sam
                          niby leczy. Socjopato sprzątaj po swoich dzieciach bo ja mam juz odchowane i to
                          b. dobrze. Pety też ty usuwaj a nie służby sprzątające bo powodujesz wdychanie
                          ich oparów n.p. na przystankach i choroby nowotworowe u potencjalnych palaczy
                          (wąchających te śmierdzące pety). Butelki potłuczone czy plastikowe torebki tez
                          walające się po ulicach masz sam usuwać, nie służby porządkowe. Jeśli ja mam
                          sprzątać po swych psach lub płacić wysokie podatki to możesz to robić też ty za
                          siebie i swe rozwydrzone bachory. Właściciele zwierzaków to często biedni ale
                          uczciwi ludzie i nie będą mieli na te podatki z twej chorej wyobrażni, a
                          SCHRONISKA są już obecnie przepełnione. Jeśli tego nie rozumiesz to lecz się
                          człowieku na głowę a nie obrażaj WARTOŚCIOWYCH LUDZI.
                          • Gość: kajaba Re: Zuziu... IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:41
                            No nareszcie jesteśmy zgodne, ja sprzatam po swoim dziecku, petów nie rzucam na
                            ulicę/chodnik itp a plastiki wrzucam do specjalnych pojemników na odpady.
                            Niestety mój pies też zachorował na nowotwór (chociaż w domu nie palę)i
                            musiałam ją (sukę) uśpić po 15 latach, ale do dzisiaj o niej pamiętam (była
                            wspaniała). Dlaczego uważasz, że ludzie, któzy nie mają psów czy innych
                            zwierzaków nie są wartościowi?
                            • zuzia_fruzia Re: Kajabo 20.05.05, 12:17
                              Jakoś ci nic a nic nie wierzę, i co do twego warszawskiego 5 pokolenia, słoma z
                              butów wygląda, ojjjjjjj wygląda. A to sprzątanie po dziecku... No może w
                              ogródku tak bo ulice są zbyt zawalone śmieciami aby to była prawda. Ty miałas
                              tylko 1 psa. To za mało aby mówić o jakichś trwałych wartościach w twojej etyce
                              i psychice.
                              • Gość: kajaba Re: Kajabo IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 12:24
                                Droga Zuziu, nie musisz mi wierzyć wystarczy, że porównamy Twoje i moje
                                słownictwo oraz odpowiedzi na posty. Po pierwsze nie czytasz dokladnie tego co
                                jest napisane albo czytasz bez zrozumienia, bo odpowiadając nie odnosisz się do
                                meritum wypowiedzi, przkręcasz nicki, piszesz nieskładnie, popełniasz błędy
                                interpunkcyjne, stylistyczne itp. Nie sprzatam po swoim dziecku na ulicy, bo
                                moje dziecko wie, że nie rzuca się papierków itp na ulicę a nie widzę powodu
                                sprzątania po innych, którzy tak czynią. Niestety wielkrotnie zwracałam uwagę
                                mamusiom kiedy ich dzieci rzucały papierki na ulicę i spotykałam się z agresją
                                z ich strony, więc o czy tu mówić. Ile wg Ciebie powinnam mieć psów? Aktualnie
                                nie mamy psa (chociaż bardzo bym chciała), bo długo pracujemy i nie widzę
                                sensu, żeby pies siedział sam po 10-11 godzin. Tobie również życzę miłego
                                weekendu.
                                • zuzia_fruzia Re: Kajabo 20.05.05, 15:23
                                  Jesteś mało krytyczna wobec swojego słownictwa, gramatyki a przede wszystkim
                                  logiczności przekazu myśli. Nie musisz mieć wielu psów (aczkolwiek przy własnym
                                  ogródku byłoby to wskazane). Chodziło mi o wartości wynikające z opieki nad
                                  wieloma psami, zawsze po okrutnych przejściach z innymi ludźmi. Psychika takich
                                  zwierząt jest inna niż n.p. rasowego szczeniaczka, którym się wszyscy
                                  zachwycają. Moje psy obdarzone miłością a nie wiecznym pouczaniem, łajaniem itp
                                  stają się wspaniałymi, łagodnymi i pięknymi zwierzakami. Mogę być z nich dumna
                                  i dbanie o nie jest prawdziwą wartością jak wychowywanie dzieci (mądre).
                                  Przeszkadza mi tylko wrogość pewnego typu osobników. Jak choćby tu na forum. W
                                  realu wypracowałam super reakcje zwrotne wobec takich zachowań . Nie robią na
                                  mnie wrażenia te próby upokorzenia, napaści. Darujcie sobie
                                  • Gość: kajaba Re: Kajabo IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 15:39
                                    U mnie pies mógł wszystko (zabraliśmy ją od ludzi, którzy mieli małe dziecko a
                                    nasza sunia nie bardzo lubiła dzieci), mój mąż nawet się śmiał, że na pierwszym
                                    miejscu jest u mnie pies, potem samochód a on dopiero na trzecim miejscu (wtedy
                                    jeszcze nie mieliśmy dziecka). Co do gramatyki, słownictwa itp to cała nasza
                                    rodzina to humaniści (z przedmiotów ścisłych zawsze byłam kiepska)i zarówno w
                                    szkołach jak i codziennych kontaktach byłam i jestem postrzegana jako osoba
                                    bardzo kontaktowa (tzw. interpersonal skills) aczkolwiek mało tolerancyjna (z
                                    czym się zgadzam), co do jasności przekazu to do tej pory nie miałam z tym
                                    problemu zwłaszcza, ze zarządzam dużą grupą pracowników i czytelne
                                    przekazywanie swoich myśli, dyspozycji itp jest w tym przypadku niezbędne.
                                    Miłego weekendu.
                                    • zuzia_fruzia Re: Kajabo 20.05.05, 17:04
                                      Prawdziwy miłośnik zwierząt lubi nie tylko swego własnego psa ale wszystkie
                                      inne. Wszędzie jest pełno psów, kotów które mają nawet właścicieli, którzy nie
                                      mają dostatecznych pieniędzy na dobre wyżywienie ich. Pomagam im w miarę
                                      możliwości. Będę walczyła jak opętana aby nie płacili ci ludzie dodatkowych
                                      podatków i nie BYLI DYSKRYMINOWANI obciążaniem ich obowiązkami MPO. Co do
                                      jasności twojej wypowiedzi to pozostanę przy swoim zdaniu. Dobrze, że nie
                                      chcesz się już procesować i rozstrzeliwać psów. Miłego ŁIKENDU.
                                  • nalecza Re: Kajabo 06.06.05, 14:12
                                    To może jak kiedyś podniosę zostawioną kupę i wgniotę Ci ją we włosy to
                                    poczujesz co mi śmierdzi :-) A jestem do tego zdolna.Buziaczki w psie sraczki
                      • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:34
                        I nie kabai tylko kajaby, nawet czytać nie umiesz, w zawodówce nie nauczyli?
                        • zuzia_fruzia Re: Psy górą 20.05.05, 15:05
                          Lubię się droczyć z uparciuczkami, a wykształcenie posiadam wyższe i to z
                          jednego z najlepszych uniwersytetów, coś kiepsko u ciebie z tym wykształceniem,
                          a może to kompleksy
                          • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 15:10
                            Ja też się lubię droczyć :) Ja mam wykształcenie humanistyczne i jestem
                            wzrokowcem dlatego jestem taka zrzędliwa :) :)
                    • nalecza Re: Psy górą 06.06.05, 14:07
                      Napisz proszę gdzie można Cię spotkać-ja naprawdę NIGDY nie widziałam osoby
                      kkulturalnej na tyle, by sprzątnąć po swoim psie...:-(
                  • zuzia_fruzia Re: Psy górą 20.05.05, 09:32
                    Jesteś porażająco głupią blondynką i wkrótce ta cebula będzie dowożona, nie
                    ważne czy przez małżonka czy ciotkę Balbinę na Białołękę czy Olszynkę
                    Grochowską. Żegnam
                    • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:30
                      He, he jestem brunetką dziecko.
                    • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:32
                      Przmyślałam sprawę osobiście wolałabym Rakowiecką (w ostateczności Kłobucką),
                      zawsze to bliżej do centrum.
                      • czarna_wdowa2 Re: Psy górą 20.05.05, 10:37
                        Gość portalu: kajaba napisał(a):

> Przmyślałam sprawę osobiście wolałabym Rakowiecką (w ostateczności Kłobucką),
                        > zawsze to bliżej do centrum.
                        hehe, ale tam kobiet nie ma
                        • Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:42
                          O to właśnie chodzi, będę sama i całe grono Panów.
                          • czarna_wdowa2 Re: Psy górą 20.05.05, 10:50

> O to właśnie chodzi, będę sama i całe grono Panów.

No comments :)

• Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:51
                              Też :) i miłego weekendu ma być słoneczny :)
                              • czarna_wdowa2 Re: Psy górą 20.05.05, 10:54

> Też :) i miłego weekendu ma być słoneczny :)

W niedzielę ma padać :(, ale mimo wszystko życzę wszystkim słonecznego
                                weekendu :)

• Gość: kajaba Re: Psy górą IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 10:55
                                  Kurcze, wczoraj jak ogladalam prognoze mialo byc sloneczko i 24 st.
                          • Gość: lw73 Kary Kary Kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:56
                            Jakby właściciele zapłacili kary za swoich ulubieńców to sami by chodzili z
                            worecznami i sprzątali po pieskach
                            • Gość: BULL Terier!!! samce górą na samicami forever!!! hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:55
                              hał hał rrrrrhrrr!

Oj wy sfrustrowane samice! oj bata wam trza dużego , widać brakuje wam pożycia
                              z prawdziwym samcem , który by was zadowolił bo inaczej wasza prostota i
                              agresja jest nie do wyjaśnienia...hihi musicie sobie szczególnia ZUZIA - FRUZIA
                              poszukać prawdziwego samca , który wam dogodzi a nie takiego który pełni
                              funkcję sprzątaczki w domu jak ten , którym się chwali ZUZIA - FRUZIA

Oj tak tak porządnego samczego bata wam trza!
                              a teraz ide se pokryć jakąś samiczkę na trawkę... heheheh! bo tak mi siem
                              zachciało..
                              z poważaniem

pies

PIES
                              • Gość: BULL TERIER Re: samce górą na samicami forever!!! hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:57
                                oj sorka pomyliłem ZUZIĘ Fruzie z kajabą! Sorki ,że Cię obraziłem ZUZIA-
                                FRUZIA.... przepraszam to odnośnie bata i mężusia - służącego tyczy się
                                niezaspokojonej przez PRAWDZIWEGO SAMCA Kajaby...
                                a przy okazji ciekawe czy Twój samiec Kajaba nie pokazałby Tobie gdzie jest
                                twoje miejsce w szeregu gdyby przeczytał Twą wypowiedź....
                                hehhe
                                hał hał

PIES
                                • Gość: kajaba Re: samce górą na samicami forever!!! hehe IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 12:08
                                  He, he może Ty masz u siebie w domu coś do powiedzenia, ale u mnie byś nie
                                  miał. Życzę miłego weekendu :)
                              • zuzia_fruzia Samice górą 20.05.05, 12:04
                                coś ci się niedoj... psie pomerdało. To kabaja chce z całym męskim gronem na
                                Rakowieckiej miło spędzać czas i jednocześnie pisze o zapasach robionych przez
                                męża. Ty dziecino wyraźnie masz niezaspokojone potrzeby seksualne, bo ciągle o
                                tym piszesz. Moje sunie są wysterylizowane i odczep się od nich. Nawet nie
                                łypną okiem na ciebie, marnoto
                            • zuzia_fruzia Re: Kary Kary Kary 20.05.05, 12:07
                              Kary to na was trzeba wrogów psich, co wyrzucają pieski na ulicę skazując je na
                              długą i męczącą śmierć. Jesteście nienormalni
                              • Gość: kajaba Re: Kary Kary Kary IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 12:11
                                Zgadzam się z Tobą w pełni co do kar dla tych, którzy wyrzucają zwierzaki jak
                                zabawki, osobiście proponuję przywiązywanie takich delikwentów w ciemnym zimnym
                                lesie do drzewa drutem kolczastym, żeby zobaczyli jak to fajnie jest porzucić
                                tak psa.
                                • zuzia_fruzia Re: Kary Kary Kary 20.05.05, 12:21
                                  No nareszcie mamy wspólny punkt widzenia, dzięki
                                  • Gość: kajaba Re: Kary Kary Kary IP: *.k.mcnet.pl 20.05.05, 12:24
                                    :)
                                    • Gość: tatuś Re: Kary Kary Kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:55
                                      Zgadzam się kary potrzeba na tych co piski zostawiają. Tyle, że to są ci owi
                                      świetni właściciele psów. Ja psów krzywdzić nie chcę i dlatego żadnego nie mam.

PA
                                      • zuzia_fruzia Re: Kary Kary Kary 20.05.05, 17:18
                                        TYLE RAZY O TYM SIĘ PISAŁO A TEN ZNOWU SWOJE. Psy są porzucane przez
                                        przypadkowych właścicieli, ich wrogów a nie miłośników - zakuta, leniwa pało!
                                        A tak swoją drogą to strasznie lubisz karać innych. Ludziom i psom potrzeba
                                        więcej WOLNOŚCI a nie nakazów, zakazów. Kiedy nieszczęśni to zrozumieją
                                • Gość: BULL TERRIER!! Na każdą samice znajdzie się samczy bacik! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:04
                                  Samca wam trza niezaspokojone , zakompleksione samice.
                                  notabene jestem psem z rodowodem i nie dam się obrażać!

Samice do garów i do sypialni!
                                  SAMCE GÓRĄ!

Z poważaniem

PIES z rodowodem
                                  • zuzia_fruzia Re: Na każdego samca trzeba dobrego kopa 20.05.05, 17:25
                                    Antyfeminista od siedmiu boleści. Co zawiedziony bo moje śliczne sunie z gęstą,
                                    błyszczącą, jedwabistą sierścią i dużą energią pogoniły ciebie razem z twymi
                                    rodowodami.
                                    SAMCE PRECZ DO GARÓW KOCMOUCHY. Miłego łickendu, pa
                                    • Gość: BULL TERIER!!! SAMICE ZALEŻNA OD SAMCA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 17:41
                                      hehehe sfrustrowane feminy! hehehehehe
                                      CZłeka - samca prawdziwego wam trza a nie tylko jakąś atrapę szwędającą się po
                                      domu , pasibrzucha oglądającego bez przerwy tv i popierdującego sobie cicho po
                                      owocnym posiłku1
                                      Tęsknicie za prawdziwym samcem hehehe ,,ale niestety zapóźno!
                                      hehe
                                      a ja na zieloną trafffkę se idem samiczki pobzykać hehehe i sram na was!
                                      aha miłego weekendu na łonie natury choć dla was panie to na pewno abstrakcja!!
                                      hehehe
                                      z poważaniem
                                      PIES
                                      • zuzia_fruzia Re: SAMCE ZALEŻNE OD SAMIC! 21.05.05, 09:50
                                        No gorszej atrapy samca niż bulterierek to nie widziałam. Sam ogranicza swe
                                        możliwości życiowe tylko do srania i bzykania. To drugie myślę, że tylko w
                                        teorii albo z pasztetami bo która wypielęgnowana suczka jest puszczana wolno i
                                        bez dozoru opiekunów. Pisz raczej o sraniu i obrywaniu jakiego stale
                                        doświadczasz. Ja i moje suczki do pasztetów nigdy nie należałyśmy. Pa
                                        • Gość: BULL Terier! SAMICE TAM JEST WASZE MIEJSCE>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:43
                                          Oj Zuzia - Fruzia .. chyba nigdy nie widziałaś rasowego prawdziwego BULL
                                          Teriera... heheh a Twoim suniom pewnie już ślinka cieknie z pysków na samą myśl
                                          o moim psim , samczym ciałku ....hehehe ale uświadomię Cię prawdziwe samice też
                                          czują chuć i mają ochotę na bzykanko...hehehe wiem ,że dla Ciebie to szok -
                                          nowośc ,ale musisz się z tym oswoić hihihi ,że samice mają CHCICE!!!

no a jak tam Twoje suczki - rasowe chociaż sooomm?

no dobra czas na spacerek aha i jeszcze jedno nam psom do szczęścia wystarczy
                                          właśnie : żarło , bzykanko i sranko...ale domniemywam ,że większości człekom
                                          też.. więc na gałęzi ewolucji wbrew pozorom przynajmniej niektóre człeki są
                                          wręcz za nami psami..rasowymi psami..
                                          ...ale wczoraj bzykałem heheheh w odróżnieniu do Ciebie i Twoich Suk....hehehhe
                                          Ty możesz sobie tylko pomarzyć i obejść się smakiem....

no słonko , ładna pogoda czas na zieloną trawkę a Ty pewnie do centrum
                                          handlowego na spacerek się udasz hehehehe oj człeki człeki żałośni jesteście...
                                          gdyby Twoje suki umiały mówić hehehe

Podpisano

PIES - rasowy
                                          Bull Terier
                                          • zuzia_fruzia Re: SAMICE TAM JEST WASZE MIEJSCE>>> 21.05.05, 13:53
                                            Tam jest nasze miejsce czyli gdzie, wydało się bulterierek p... się z innymi
                                            psami a nie suniami. Wszystko jasne. Nigdy nie przepadałam za tą rasą chociaż
                                            oglądam ją b. często. Nie lubię raz bojowych, wolę miłe, dobrze ułożone sunie-
                                            pieszczoszki, nieważne jakiej rasy. Jest duży wybór. Nie dyskryminuję psów
                                            ponadrasowych. Ty bredzisz jak opętany, miałeś spędzać czas na zielonej trawce,
                                            ja takich obietnic nie składałam. Wydało się, właściciel wypuścił cię z kojca
                                            między walkami psów w centrum handlowym taaaak? i dorwałeś się do kompa aby
                                            pozmyślać historyjki o swych bzykańskich podbojach. Pomarzyć o tym w
                                            odróżnieniu ode mnie to możesz właśnie ty. Nigdy nie chadzam po centrach handl.
                                            w soboty i niedziele, pa mam ciekawsze zajęcia . Ty pisz jak cię wypuszczą
                                            znowu z kojca...
                                            • Gość: BULL Terier! samiczki o samiczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 19:00
                                              Heh załuważyłem ,że nie ma dużej różnicy pomiędzy suczkami a samiczkami człeka
              • nalecza Re: Kalaba to do TIEBIA! 06.06.05, 14:05
                Albo podtruć...tak zupełnym przypadkiem...mniam,mniam...trutka na szczóry
                doprawiona "psim przysmakiem"...
    • 111estera Re: Pieski na trawnikach ?! 08.06.05, 21:20
      odpowiedz jest w filmie "dzien swira" koterskiego
    • mamusia-kubusia1 Re: Pieski na trawnikach ?! 09.06.05, 12:43
      A ja z innej beczki (może będzie nie na ten akuat temat - ale wg. mnie bardzo
      zbliżony). Też mam psa, rasowego, zadbanego, który NIGDY w mieście nie jest
      spuszczany ze smyczy, choć ma tylko 40cm w kłębie. Waszym zdaniem przepraszam,
      trawniki nie są do kupkania dla psów tylko do chodzenia i wypoczywania dla ludzi?
      Mieszkam na osiedlu które powstało raptem pięć lat temu. Mieszkanie mam
      spółdzielcze-własnościowe w związku z tym płacę na eksploatację bloku i
      otaczający go teren. I KREW MNIE ZALEWA jak płacę za krzaczki które są sadzone
      na trawnikach (wiadomo po co - by było nam ładniej) a jakaś lafirynda (mężczyźni
      też) jedna z drugą skraca sobie drogę przez trawnik, pomiędzy krzaczkami
      oczywiście, bo jej za daleko obejść go dookoła. I co w związku z tym? Po
      tygodniu takich "udogodnień" owe krzaczki są połamane i podeptane. A nikt nie
      pomyśli że skoro mieszka na takim osiedlu to też płaci i puszcza swoje pieniądze
      w błoto.
      I ja się teraz pytam: ilu z Was psioczących na posiadaczy psów ktore zabrudzają
      trawniki chodzi po świeżo zasianej trawie między nowo zasadzonymi krzaczkami?
      Oczywiście nie twierdzę że wszyscy robią to akurat na moim osiedlu, ale ile
      takich sytaucji jest wiecęj?
      Słyszałam kiedyś taką opinię: po wybudowniu nowego osiedla nie można wytyczać
      ścieżek i chodników tylko pozwolić ludziom tam zamieszkać. Sami wytyczą
      najkrótsze trasy tak jak będą chcieli.
      Skoro chcecie poprawiać świadomość ekologiczno-estetyczną współobywateli to
      proponuję zacząć od siebie. Założe się że niejedno z Was skróciło sobie drogę
      przez trawnik (dlatego też czepiacie się psiarzy).

PS. Uważam że o wiele gorszym "wykroczeniem" psiarzy jest niesprzątanie po
      swoich ulubieńcach na chodnikach w śródmieściu. Bo o ile z trawników korzytają
      tylko nieliczni, tak po chodnikach w centrum chodzi masa ludzi. Dlaczego do tego
      się nie przyczepicie? Mieszkałam na Koszykowej ładnych parę latek i szlag mnie
      trafiał jak szłam np. do pracy (psa wtedy nie miałam)....
      • Gość: BULL TERRIER!!!! POWRÓT PSA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:47
        Oj człeki człeki nie macie się o co sprzeczać? Nie macie innych problemów ?
        Co? no ?
        NO właśnie a to wy odpowiedacie za nas PSY!
        JA to ogólnie sram na trawkę i jest mi dobrze a wy człeki ? Też sracie a
        częściej sikacie uryną na trawki...często was widzę , szczególnie samców-
        człeczych sikających swoją pałą na trawniki... zacznijcie od siebie a potem
        naskoczcie na nas Psy...
        Ostatnio widziałem jak pewna para zatrzymała się na drodze krajowej nr 7 z
        Gdańska do W-wy i poszli w las . Pani podwinęła spudniczkę , kucnęła i z jej
        pochwy , raczej dziurki koło pochwy zaczął się wylewać mocz...aż parowało..
        Tymczasem jej partner rozpiął rozporek swoich jeansów i wyjął penisa i zaczął
        szcz... Poczym włożył penisa na , którym miał krople moczu do spodni
        zadowolony ... Przecież to cuchnie strasznie... i WY człeki macie do psów
        pretensje ,że srają po trawnikach ? - A WY INCZEJ ROBICIE CZŁEKI? nie niczym
        się od nas nie różnicie i wy stoicie na wyższym poziomie rozwoju? hehehe

podpisano
        PIES RASOWY

P.S. Idę pokryć jakąś sukę na trawkę...i może odcedzę kartofelki przy jakimś
        ogrodzeniu?
    • Gość: BULL TERRIER!!! I'll be BACK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:31
      Oj już po ciupcianiu ...zapłodniłem jakąś sukę..ale dorodna była chyba jakiś
      wilczur ..sam nie wiem wziąłem ją od razu od tył , nie patrzyłem na
      pysk...oj ,ale się zmachałem ...ale tak do rzeczy...ten wątke uważam za
      najciekawszy na tym forum..
      heheh
      podpisano

PIES RASOWY
      BULL.B. "BULL" TERRIER!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka