Dodaj do ulubionych

DD - Bemowo

IP: *.acn.waw.pl 14.05.05, 21:13
Dzisiaj zarezerwowałam mieszkanko w nowej inwestycji DD na Bemowie, tj.
Obrońców Tobruku (dojazd od ulicy miedzy carffulem a centrum handlowym
bemowow). Inwestycji tej niema jeszcze w oficjalnej sprzedaży a co za tym
idzie nie znalazłam żadnych opinii. Więc mam pare pytań:
1) Co myślicie o lokalizacji, po pierwsze przy lotnisku Bemowo (są tego
jakieś negatywne aspekty czy może jest to wogóle nie używane lotnisko), po
drugie powstanie Trasy Armii Krajowej (niemogę znaleźć jej czytelnego planu
stąd niewiem czy nie będzie przechodziła za blisko tej lokalizacji)
2) Czy ktoś ma wersje komfort lub klucz już oddaną DD, bo jestem tym bardzo
zaciekawiona, jakie ma co do tego odczucia.
3) Czy w końcu udało się komuś zmienić coś w umowie DD ( też mam wątpliwości
co do paru zapisów)
4) Jeśli chodzi o zmiany lokatorskie to może ktoś burzył(nawet nie burzył
tylko po prostu z niej zrezygnował bo ta inwestycja nie ma jeszcze nawet
dziury w ziemi) u nich ściane i przesawiał inną, jakie to są koszty ??
Czekam na opinie
PS Jeśli ktoś by był zainteresowany to ta inwestycja przez następny tydzin ma
atrakcyjną cenę od 3600 do 3800 za metr, podobno od następnego tygodnia cena
ma iść o 400 w góre, po reklamach. A od poniedziałku rusza ciekawy kredyt w
Boś'u. Na finansowanie 100 % inwestycji, libor 6M + 1% , co uwzględniając
dodatkowe koszty (spłąta itp) jest bardzzzzo dobre. A czy może wiecie jak u
nich jest z przymusem zakładania konta i czy każą przelewać w 100 %
wynagrodzenie ??
Obserwuj wątek
    • mp23 Re: DD - Bemowo 15.05.05, 17:49
      A w którym dokładnie miejscu będzie ta inwestycja? Obok JWC? jeśli tak, to w
      poblizu ma powstac trasa szybkiego ruchu.
      mam osobiście dwa pytania:
      1. cz garaże sa obowiązkowe - jesli tak jaki jest koszt?
      2. jaki jest termin oddania inwestycji.
      • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 15.05.05, 18:14
        Lokalizacja tak jak pisałam jest na ulicy Osmańczyka czyli z powstańców
        śląskich skręcamy miedzy carffulem a centrum handlowe bemowo w prawo, po jakiś
        100 metrach jesteśmy na miejscu. Wiem tylko o inwestycji JWC przy mediamarkt,
        takze chyba nie są koło siebie . Jeśli chodzi o garaż to jest oczywiście
        obowiązkowy i kosztuje około 26 000 na teraz nie wiem jak to siębędzie zmieniać
        w czasie .
        • mp23 Re: DD - Bemowo 15.05.05, 18:57
          Hmm, takiej ulicy w mojej mapie niestety nie znalazłam.
          Pisząc o JWC miałam na mysli ich inwestycję "Ogrody Bema" za Carrefour Bemowo.
          Skręca się między Carrefourem a centum Handlowym Bemowo. Górczewska koło Media
          Markt to ich najnowsza inwestycja. Właśnie przy Ogrodach ma przebiegac ta
          trasa, tak przynajmniej pisała jakiś czas temu prasa.
          • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 15.05.05, 19:22
            Może ktoś mieszka właśnie w JWC - ogrody Bema i powie jakie są opnie na temat
            tej trasy ?? DD, będzie dokładnie koło JWC (osmańczyka - ta ulica będzie się
            tak w przyszłości nazwyać ) patrzyłam na mape gdzie będzie ta trasa no to mi
            wygląda jak byłby niezły kawał drogi do trasy AK bo będzie dzielił nas kawałek
            lasu , ulica obrońców tobruku i jeszcze fort Bema. Nawet widać to na mapie na
            stronie JWC . Czekam na opinie innych .
            • Gość: Yaris Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 22:24
              Jeżeli ma to być tam gdzie myślę, to od trasy będzie Cię oddzielało istniejące
              już osiedle Mostostalu i JWConstruction, a więc raczej nie powinno być to
              uciążliwe sąsiedztwo ;-)

Z lotniska na Bemowie latają wyłącznie lekkie maszyny, szybowce i czasem
              śmigłowce - w praktyce powinny być niemal niesłyszalne - z Okęciem nie ma co
              porównywać ;-). Z resztą w związku z budową trasy S-7 są plany likwidacji
              lotniska.

Sama okolica jest nawet ciekwawa, ale po zakończeniu wszystkich planowanych
              inwestycji będzie tam "betonowa pustynia", zamieszkana przez kilka tysięcy
              ludzi - może być bardzo tłoczno ;-(.
              Do tego dojazy są możliwe tylko przez Obrońców Tobruku, a ta ulica nawet teraz
              jest bardzo zatłoczona, albo do Powstańców - tu rano też jest tłoczno.
              Jest za to kilka plusów: "zielony" Fort Bema (chyba całego nie zabudują??),
              blisko do centrum handlowego, blisko do poczty, basenu, szkoły itp.

Pozdr.
              • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 15.05.05, 23:04
                No to trochę mnie uspokoiłeś,;) zastanawia mnie dalej jeszcze jeden problem tj;
                zmiany lokatorskie a pakiet komfort, jeżeli wyburze 2 ściany ( to znaczy wogóle
                niekarze ich stawiać) i zrezugnuje z jednej łazienki i 2 drzwi to czy jakoś to
                ze mną rozliczą ? Mam nadzieje że podejdą po ludzku do sprawy.
            • Gość: kmxc Re: DD - Bemowo IP: *.eranet.pl 16.05.05, 08:19
              Zerknij tutaj:
              www.zielonemieszkanko.pl/
              www.olszyny.info/
              www.ogrodybema.oknonet.pl/
              Okolice które Cię interesują. tutaj też dowiesz się troszke wiecej na temat
              trasy i jej ewentualnego przebiegu.

Pozdr
    • Gość: Aga Re: DD - Bemowo IP: *.menis.gov.pl / *.menis.gov.pl 16.05.05, 11:42
      Kupilam mieszkanie w innej inwestycji DD ale sprobuje odpisac na pare pytan.
      1) umowa - raczej ciezko cos zmienic ale znam osoby ktorym to sie udalo
      2) o urzadzanie pod klucz - raczej nie polecam, na ogol wybor jest maly i nie
      sa to materialy zachwycajace
      3) zmiany lokatorskie - mozna burzyc sciany i stawiac nowe, nie ma problemu,
      koszty na ogol nie sa duze, wszystko zalezy od tego czy trzeba robic nowy
      projekt czy tez daje sie tylko zmiany do akceptacji
      4) BOS to niestety nie jest najbardziej przyjazny bank na rynku, trzeba zalozyc
      konto, oplata za prowadzenie w tej chwili 7 zl, czasem porazajace sa dodatkowe
      oplaty o ktorych w chwili brania kredytu nawet nie pomyslisz - np. zestawienie
      odsetek placonego kredytu do ulgi odsetkowej - 100 zl :(((( Natomiast nie
      trzeba przelewac wynagrodzenia, wystarczy miec srodki na raty kredytu w dniu
      jej splaty. Kredyt libor 6M + 1% to niezly kredyt, ja we wrzesniu bralam libor
      6M + 3% :( (oczywiscie CHF)
      • Gość: Katatka Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 16.05.05, 12:25
        Sama niewiem bo z tej mapki wynika że bedzie to pierwszy budynek na osmańczyka
        i że będą mnie dzieliły wszystkie inne osiedla od trasy, także może nie będzie
        tak źle a może ktoś mieszka 500 m od jakies trasy ??
    • Gość: olo Re: DD - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:07
      Inwestycja nie będzie się znajdować ani koło JWC, ani Mostostalu, lecz po
      północnej stronie osiedla Olszyny wybudowanego przez Pekao Development.
      Mieszkam od roku na osiedlu Olszyny przy Osmańczyka (jest to ulica wybudowana w
      grudniu 2004, wiec nie ma jej jeszcze na mapach). Ogólnie jestem bardzo
      zadowolony. Mam 10 min rowerem do prawdziwego lasu, zielone tereny spacerowe tuż
      obok osiedla (Fort Bema), rzut beretem do Carrefoura i kin w Cinema City.
      Co do Twoich obaw:
      -samoloty latają sporadycznie i tylko w dzień (średnio po kilka-kilkanaście w
      ciągu dnia, a zdarzają się i okresy że nic nie lata, jak również, że lata trochę
      częsciej), jest to lotnisko aeroklubu więc dużego ruchu nie ma. Lata też trochę
      szybowców.
      -Słyszalność Trasy AK zależy od kierunku wiatru. Jeśli wieje z zachodu czyli z
      nad Kampinosu (jest to kierunek przeważający, osiedle znajduje się w klinie
      napowietrzającym Warszawę od strony zachodniej) to wtedy w ogóle nie słychać.
      Jeśli wieje z innych kierunków to słychać delikatny szum na zewnątrz budynków -
      jak to w mieście. W mieszkaniu przy zamkniętych oknach cisza jest absolutna.
      -Aktualnie przygotowywany do budowy łącznik autostradowy S-8 do Trasy AK będzie
      przebiegał w odległości około 2-3 km.
      -Będąca w planach trasa szybkiego ruchu S-7 (jeśli w ogóle zostanie wybudowana,
      planowane zakończenie budowy to rok 2011, o ile Unia się dołoży) ma biec przez
      Bemowo w tunelu, w odległości około 300-400 m.
      • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 16.05.05, 15:57
        teraz już jestem prawie spokojna , a do tego jeszcze dzisiaj się dowiedziałam
        że cena jest już o 400 pln większa na metrze , chyba szczęście mi dopisało. Jak
        ktos by jeszcze coś wiedział na temat tej inwestycji , bądź tego developera to
        czekam na opnie.
        • Gość: Marararar Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 21:14
          A może ktoś jeszcze kupił mieszkanie w tej inwestycji, bo również czekam na
          opinie co do tej budowy. A co najważniejsze może znajdą się jacyś sąsiedzi ??
          • mca Re: DD - Bemowo 19.05.05, 09:44
            Witam,
            Ja kupiłem w tej inwestycji oraz oprócz mnie juz 50 osób.
            pozdrawiam sasiadów
            • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 19.05.05, 21:13
              ja jestem juz zdecydowana i na etapie załatwiana kredytu.
              Na prawdę fajna oferta.Pozdrawiam sąsiadów.
              Czy któś widział ostatnio to miejsce ja ostatnio tydzień temu i nawet nie było
              jakoś oznaczone?Czy cos sie zmieniło?
              • Gość: olo Re: DD - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:01
                Jak pisałem nieco wyżej, mieszkam tuż obok, więc jeśli chcecie mogę wam np. raz
                w tygodniu zdawać krótką relację z tego co się dzieje na budowie.
                Na razie relacja jest bardzo krótka - nic się nie dzieje. Choć nie, przepraszam,
                na terenie przyszłego placu budowy wykonano jakieś dwa tajemnicze betonowe
                otwory średnicy około 1m w okolicach chodnika na Osmańczyka.
                • Gość: katatka i mararar Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 20.05.05, 18:26
                  No to fantastycznie, w takim razie czekamy na kolejne relacje, niech to bedzie
                  taki nasz brazyliski serial (do września 2006 to będzie około 65 odcinków)
                  tylko żeby się z tego klan nie zrobił( 956 odc.) i odbiór za 5 lat ;)
                  • Gość: olo Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl 21.05.05, 22:09
                    Wszystko jasne! Tajemnicze betonowe kręgi okazały się być podstawą pod banner
                    reklamujący budowę osiedla. Muszę przyznać, że DD się postarał. Dużą i piękną
                    macie reklamę.
                    • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 22.05.05, 11:48
                      Oby tak dalej.Może coś innego pięknego też powstanie.A tak na serio to dalej
                      tego nie ogrodzili?
                      DZięki i miłego wypoczynku.
                      • Gość: Yaris Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.05, 18:56
                        Właśnie spacerowałem przy Waszym nowym domku.
                        Na polu na razie nic poza tablicą się nie pojawiło.
                        Miejsce uważam jest bardzo dobre ze względu na niewielką odległość od Powst.
                        Śl. i biegnących przez ta ulicę linii komunikacyjnych. Pod tym wględem macie
                        najlepiej ze wszystkich osiedli przy Osmańczyka i Obrońców Tobruku.
                        Tak jak sądziłem od planowanych tras odgradzać Was będą wszystkie zbudowane
                        dotąd przy Osmańczyka osiedla, a więc nawet w przypadku budowy trasy naziemnej
                        nie będzie uciążliwości z nią związanych.

Z drugiej jednak strony bliskość ulicy i skrzyżowania może generować nieco
                        chałasu, ale i tak Marszałkowska to nie jest.

Pozdr.

Yaris
                        • Gość: Piteraus Re: DD - Bemowo IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 23.05.05, 09:01
                          Witam wszystkich. Też się przymierzamy do zakupu mieszkania w tym bloku i
                          sprawdzamy wszystkie za i przeciw. Ze strony gminy Bemowo dowiedziałem się, że
                          na lato 2005/2006 planowane jest przedłużenie Piastów Śląskich do Obrońców
                          Tobruku z linią autobusową. Z obserwacji w terenie wynika, że przebiegałoby to
                          skrajem, a może trochę bardziej w głębi ogródków działkowych (bo chyba nie
                          drogą dojazdową między Olszyny I a naszym blokiem). Jeśli komuś udało się
                          dowiedzieć czegoś więcej na temat tej drogi (położenie, szerokość, itp.) bardzo
                          proszę o info. Poza tym czy ktoś wie jakie są plany odnośnie lasku od strony
                          wschodniej i ogródków? A jeszcze z innej beczki, będę próbował coś wynegocjować
                          w umowie (harmonogram, konkretną datę aktu notarialnego). Czy komuś udało się
                          coś uzyskać w negocjacjach z DD? Uff, dużo pytań, ale z drugiej strony jak
                          czegoś się dowiem to też się podzielę na forum. Pozdrawiam,
                          Piteraus
                        • Gość: aaa Re: DD - Bemowo IP: *.hsh.com.pl 23.05.05, 09:08
                          Trasa s-7 będzie przecinać Powstańców Śląskich na wyskości C.H Bemowo i
                          Carefura więc całkiem blisko, ma też powstać przedłużenie ulicy Piastów
                          Śląskich do ulicy Obrońców Tobruku to ta ulica między Carefurem a CH Bemowo
                          która dochodzi bezpośredniodo tej inwestycji, większość mieszkańców okolic i
                          klientów marketu będzie korzystać z tego skrótu pod oknami tego budynku aby
                          dojechać na skróty do Powąskowskiej.
                          www.bemowo.waw.pl/aktualnosci/pdf/3537.pdf
                          • Gość: mararara Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 23.05.05, 10:15
                            Dzwoniłem dzisiaj do gminy Bemowo i ta trasa o której mowa w obwieszczeniu to
                            będzie zwykła droga osiedlowa a trasa szybkiego ruchu ma być dalej, jeszcze
                            musze sprawdzic na jakies nowej mapie warszawy bo podobno tam są zaznaczone
                            wszystkie nowe planowane drogi . a co do pytania o umowy z DD to będziemy
                            próbować coś wywalczyć bo też mamy zastrzeżenia do paru punktów.
                            Pozdr
                            • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 22:50
                              Witam,
                              Udało się załatwić zmiany w umowie najbardzie newralicznych punktów, co prawda
                              nie są to zmiany drastyczne ale zawsze zmiany. A co do punktów niezrozumiałych
                              dostaliśmy wytłumaczenie. Natomiast jeśli chodzi o harmonogram spłat to jest
                              uzależniony od postępów w pracach( tj. ile procent budowy jest wykonane)
                              Pozdr.
                              Czekamy na relacje z placu boju;)
                              • Gość: miki Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 00:09
                                Witam. Co do postepow na placu boju to donosze:) ze zaczeli wam grodzic ten
                                plac. a poza tym to widze ze DD ostro szaleje na Bemowie, grodza sie takze od
                                dzis przy zielonym mieszkanku II, tez juz postawili swoja tablice, i
                                sprzedaja:) p.s. fajne mamy czasy, developerzy sprzedaja wirtualne chatki,
                                trawka jeszcze rosnie, a juz mozna kupic:)
                              • Gość: Piteraus Re: DD - Bemowo IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 25.05.05, 09:26
                                Witam,
                                My też jesteśmy już prawie zdecydowani na podpisanie umowy. Moglibyście
                                napisać, które punkty udało się Wam zmienić, a przede wszystkim czy wpisaliście
                                w umowie, że wpłaty są realizowane po zakończeniu kolejnych etapów budowy? W
                                biurze DD dowiedziałem się, że daty w harmonogramie wynikają z postępów w
                                budowie, ale oczywiście chodzi o postępy planowane. Jeśli będą mieli jakieś
                                opóźnienia, to zgodnie z tym harmonogramem i tak trzeba płacić kolejne raty.
                                Pozdrawiam,
                                Piteraus
                                • Gość: kakatka Re: DD - Bemowo IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:41
                                  uduało nam się zmienić parę szczegółów - tzn. bardziej je doprecyzować,
                                  np. co oznacza zapis ze coś jest pozaz kontrolą sprzedającego lub,że za zmiany
                                  w ranżacji zapłacimy razem z ostatnio transzą kredytu a nie jakiś dziwny zapiz
                                  o zaproszeniu na odbór.
                                  Na przykład że popdiszemy odbiór nawet jeślei nie będzie wykonczonej małej
                                  infrastruktury - ale wskazali nam date 31 grudnia
                                  Inne jeszcze szczególiki. Niestety bie jestem w domu i nie mogę zaglądnąć w
                                  umowę wiec piszę z głowy(jeszcze spraecyzowaliśmy kwestię usterek przy
                                  odbiorze).

Co do płatności - nie udało nam się wynegcjowac płatności z godnie z popstepami
                                  prac na budowie tzn. zależnych od umowy pomiędzy DD a wykonawcą. Jedyne co jest
                                  to kwestia transz w harmonogramie uzależniona jest od procentowego postępu
                                  prac. Jednak dobre i to.

Pozdrawiam.
                                  My podpisujmey umowę w poniedzialek
                                  • Gość: mararara Re: DD - Bemowo IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 27.05.05, 23:43
                                    No to mnie cieszy ze zaczeli grodzic, mam nadzieje że piękna trawka w krutkim
                                    czsie zmieni się w wielką dziure w ziemi. Co do zmian w umowie to tak jak
                                    napisała katatka to niezaszaleli ze zmianami ale moim zdanie najważniejsze
                                    doprecyzowali pkt. o lokalu mieszkalny że jest to również garaż i piewnica,
                                    wcześniej nie było o tym mowy. Jeśli ktoś jest chętny to wyśle maila z pkt.
                                    zmienionymi w umowie. Tylko dopiero w poniedziałek bo mam go w pracy. A z
                                    czystej ciekawości to czy cena metra się zmieniała ?
                                    Pozdr.
                                    • mkolatkowska Re: DD - Bemowo 30.05.05, 11:11
                                      Witam, może niedługo dołączę do grona przyszłych sąsiadów bo właśnie dziś idę
                                      na decydującą rozmowę. Czy mogłabyś mi przesłać jakie zmiany w umowie udało Ci
                                      się wprowadzić?
                                      • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 30.05.05, 21:43
                                        Witam,
                                        I jak rozmowa (decydująca) , mam nadzieje że dobrze poszła ! Teraz trochę bym
                                        obgadał ŁoŚ'a (Najlepszy bank) analitycy obrośli w piurka i nawet przy niezłej
                                        zdolności kredytowej życzą sobie wkład własny ( nawet całkiem spory) chyba ich
                                        trochę pogieło w momencie tak dużej konkurencji na rynku. Pozatym uważajcie
                                        biorąc w Łosiu na kursy wymiany. Na dzień składania wniosku kurs róźnił się od
                                        innych banków o 6 groszy, co dało strate ponad 10 TPLN na wejściu.
                                        Pozdr.
                                        • Gość: olo Re: DD - Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:06
                                          Raport z budowy - od tygodnia ogrodzona jest 1/4 placu budowy (od ul.
                                          Osmańczyka). Więcej nic się nie dzieje.
                                          • Gość: Guzik Trasy IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 09:41
                                            Witam,
                                            Ja akurat jestem przyszłym mieszkańcem Osiedla Leśnego (bliżej Fortu Bema) ale
                                            temat trasy szczegółowo rozpracowywałem i polecam stronę
                                            chomiczowka.org/mapy.htm
                                            Gdzie znajdziecie dość szczegółowe mapy planowanych tras. Widac dokładnie
                                            Carrefour wieć bez trudu określicie odległość planowanej inwestycji DD i
                                            przebiegu trasy. Poprzednie inwestycje raczej nie beda osłaniały od tej trasy.
                                            Pozdrawiam,
                                            Piotr
                                        • Gość: Piteraus Re: DD - Bemowo IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 31.05.05, 14:45
                                          Witam,
                                          Też przyłączam się do prośby o podesłanie zmian w umowie. A czy komuś udało się
                                          wywalczyć jakieś zmiany w harmonogramie, czasowe albo kwotowe? Pozdrawiam,
                                          Piteraus
                                          • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 31.05.05, 15:07
                                            Nie ma problemu , no może jeden mały niemam twojego adresu ;)
                                            Pozdr
                                            • Gość: Piteraus Re: DD - Bemowo IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 31.05.05, 16:32
                                              Już podaję i z góry dzięki za informacje:
                                              bearpio@poczta.onet.pl
                                              • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 20:48
                                                A może ktoś mi doradzi jakiś dobry kredycik ? Bo już tak jak pisałem w Łosiu
                                                próbowałem, ale mają chore pomysły , teraz walcze z BPH i Millenium może macie
                                                jeszcze jakieś fajne instytucje , a może ktoś brał w BPH nie przez expandera na
                                                100 % inwestycji to powie na jakich warunkach dostał ( tj. marża + prowizja )
                                                • Gość: pierreb Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 23:48
                                                  ja kupiłem mieszkanie na kredyt 100% od DD i najlepsze warunki mają w BOŚ
                                                  chociaż bank jako sama instytucja jest beznadziejny ale cóz zęby trzeba
                                                  zacisnąć olać obsługę i spłacać:))))
                                                  PS DD ma wszystkie kredyty i rachunki w BOŚ i dlatego BOŚ robi dla klientów DD
                                                  takie dobre warunki kredytowania
                                            • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 19:31
                                              Witam,
                                              Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tym bloku, czy mogłabyś podesłać mi
                                              zmiany w umowie które udało Ci się wynegocjować. Z góry dziękuję i pozdrawiam
                                              Ania
                                              wgradowski@kki.pl
                                              • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 21:01
                                                Ania się jeszcze na forum nie pochwaliła, ale dla wszystkich zainteresowanych -
                                                W PONIEDZIAŁEK RUSZA BUDOWA (podobno) cóż nasza wspaniała trawka w końcu
                                                zamieni się w piękną dziure w ziemi. Na to czekałem , chyba już czas robić
                                                parapetówy ;)
                                                • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.05, 21:19
                                                  Witam
                                                  Rzeczywiście się jeszcze nie pochwaliłam, ale tak mi powiedziano w poniedziełek
                                                  w biurze DD.
                                                  Natomiast martwi mnie inny problem, mianowicie przedłużenie Piastów Śląskich,
                                                  wydaje mi się że jednak będzie blisko i może być głośno. Co o tym sądzicie?

Czy może ktoś wie co planują przy lesie, tam jest trochę wolnej przestrzeni.
                                                  Nie wydaje mi się żeby tam się coś w ogóle zmieściło, ale kto wie. Bardzo mnie
                                                  to interesuje bo nasze mieszkanie ma być własnie na rogu Piastów Śląskich i
                                                  lasku.
                                                  Pozdrawiam Ania
                                                  • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 23:32
                                                    Zanim kupiliśmy mieszkanie przejżeliśmy dobrze plany dróg, rozmawialiśmy
                                                    ludzmi którzy w branży mieszkaniowej siedzią i wszystkie znaki na niebie mówią
                                                    że mieszkania będą oddalone o drogi co najmniej o 500 metrów. a taka
                                                    lokalizacja może jedynie wpłynąć pozytywnie na wartość (czyli zwiększyć jego
                                                    wartość). Jedyne złe opinie znalazłam na stronach wariatów którzy przypinają
                                                    się do drzew w lasach albo usilnie walczą ze wszystkim z czym można walczyć. Ja
                                                    jestem pozytywnie do tego nastawiona ale aniu jak masz jakieś wątpliwości to
                                                    możesz zadzwonić bądź przejść się do gminy bemowo i spytać o plan
                                                    zagospodarowania przestrzennego.
                                                  • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 10:19
                                                    Witam
                                                    Trasa o której piszesz to jest autostrada i z tym się zgadzam że nie będzie nam
                                                    przeszkadzała. Będzie przechodziła w okolicach CH Bemowo i do tego w tunelu.
                                                    Natomiast mnie chodzi o ulicę Piastów Śląskich. Jej jeszcze nie ma, ma być
                                                    przedłużona do Obrońców Tobruku w przyszłym roku. Działka DD jest przy
                                                    skrzyżowaniu Osmańczyka z Piastów Śl. W zasadzie trzeba się udać na pole i
                                                    orientacyjnie ocenić odległość. W gminie byłam widziałam to na planie , daleko
                                                    nie jest, raczej blisko bloku. Co do ceny o której piszecie to nie uważam że
                                                    jest bardzo wysoka, w JWC cenią sobie 4 tys/m a jakość, otoczenie i gęstość to
                                                    sami widzicie.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Ania
                                                  • Gość: pulla Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl 03.06.05, 11:49
                                                    A po ile aktualnie metr mieszkania w DD w tej inwestycji? tak a propos
                                                    niewysokiej ceny?.. (zabrzmiało interesująco:))
                                                  • Gość: tomashek Re: DD - Bemowo IP: *.bartycka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:54
                                                    W ostatni piątek(3.06) i sobotę(4.06) biuro DD było zamknięte. Ja w czwartek też
                                                    zarezerwowałem mieszkanie w tej inwestycji. Z tego co mi powiedziano, cena 1m2
                                                    od poniedziałku rosnie średnio o 200 złoty, więc z początkowych 3800 to juz
                                                    wyjdzie 4400+ za metr.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: dk Re: DD - Bemowo IP: 62.29.137.* 03.06.05, 10:30
                                                    Czy dobrze zrozumialem, iz przedluzenie Piastow Slaskich ma isc 500m od
                                                    budynku, zgodnie z moja orientacja w przestrzeni bedzie duzo blizej
                                                  • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 13:10
                                                    Nie, przedłużenie Piastów Śląskich wg moich obliczeń będzie o jakieś 10m , 500
                                                    m do będzie do autostrady albo i dalej. Co do ceny za metr to jest od 4150 do
                                                    4250.
                                                    An
                                                  • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 03.06.05, 16:00
                                                    Zanim ruszyła oficjalna akcja sprzedaży mieszkań to kosztowały one o 400 PLN
                                                    mniej. Także wtedy to była dobra cena!! A co do powstańców Śląskich to będize
                                                    ulica niedużo większa od osmańczyka można powiedzieć że prawie osiedlowa.
                                                  • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 16:43
                                                    Ta Piastów Śląskich będzie taka jak teraz , po dwa pasma w każdą stronę. To
                                                    akurat wiem dokładnie. Wcale nie jest to uliczka osiedlowa. Co do ceny to ja
                                                    niestety już się nie załapałam. Kto pierwszy ten lepszy. Na razie i tak drogo
                                                    wychodzi ten kawałek parkanu.
                                                    Pozdr An
                                                  • Gość: mala Re: DD - Bemowo IP: 212.69.68.* 08.06.05, 16:16
                                                    cena wysoka byc musi bo oni tam mieli przedsprzedaz nieoficjalna i sami
                                                    pokupowali w cenach zanizonych to teraz trzeba im bilans wyrownac, najlepszeych
                                                    mieskan tez juz nie ma...coz, taki los szarakow z ulicy a tamci ponizej 3800
                                                    sie zalapali
                                                  • Gość: monika Re: DD - Bemowo IP: 195.94.201.* 08.06.05, 16:38
                                                    Witam przyszłych sąsiadów,
                                                    mam pytanie - czy ktoś podpisał już umowę z DD w formie aktu notarialnego?
                                                    Zastanawiam się czy to zrobić - w moim przypadku 67 m mieszkania koszt wyniesie
                                                    ok. 1700-2000 zł - tak mi powiedzieli w DD. Sama nie wiem co robić, czy jest
                                                    sens? Może ktoś już podjął decyzję i może mi coś poradzić.
                                                  • Gość: monika Re: DD - Bemowo IP: 195.94.201.* 08.06.05, 16:39
                                                    To jeszcze raz ja - chodzi mi oczywiście o umowę przedwstępną.
                                                  • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 08.06.05, 18:57
                                                    my podpisaliśmy umowę przedwstępną bez aktu notarialnego.
                                                    Myślę że podpisywanie umowy w formie aktu tak na prawdę istotne jest w
                                                    przypadku gdy deweloper jest mniej znany i obawiasz się że blok nie powstanie.
                                                    Wtedy oczywiscie jak najbardziej ma to sens gdyż w przypadku gdy będziesz
                                                    chciala dochodzić praw przed sądem. Natomisat myslę że raczej nie ma tu takiej
                                                    obawy zwłaszcza że jest to inwestycja kredytowana przez Bank, który nie moze
                                                    sobie pozowlić na taki przypadek.
                                                    Oczywiście że w formie aktu zawsze jest bezpieczniej ale ponosisz odpowiednie
                                                    koszty.
                                                  • Gość: Paweł Re: DD - Bemowo IP: *.rzeczpospolita.pl 08.06.05, 19:08
                                                    Ja byłem zdeterminowany, żeby podpisać umowę w formie aktu, ale potem mi przeszło. Wiem, że to
                                                    może nierozsądne, ale developer jest znany, raczej nie pozwala sobie na obsuwy, więc chyba
                                                    odpuszczę. Podpisałem na razie umowę zwykłą, a DD daje możliwość zamiany jej na notarialną, więc
                                                    jeśli się jednak zdecydujesz za jakiś czas, to nie powinno być problemu (tak mi powiedział sprzedawca,
                                                    nie wiem czy podtrzymałby swoje zdanie teraz, po tym jak już złożyłem podpis).
                                                  • Gość: katatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:34
                                                    Haloo,
                                                    czy coś tam słychać. Podobno budowa ma zacząć sie lada chwila. Tylko że trochę
                                                    to mało precyzyjne. Może ktoś ma jakieś konkretnijsze informacja?
                                                    TYmczasem spokojnie czekamy. Mam nadzieje że coś sie ruszy.

Pzodrawiam przyszłych sąsiadów
                                                  • piotr.lutynski Re: DD - Bemowo 17.06.05, 14:39
                                                    Tu masz mapkę:
                                                    www.olszyny.info
                                                    Pozdrawiam
                                            • Gość: tomashek Re: DD - Bemowo IP: *.bartycka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:29
                                              Przyłączam się do prośby o przesłanie Twoich uwag odnośnie umowy na adres
                                              karwickit@USUNTOpoczta.onet.pl . Sam jestem na etapie czytania umowy. Z góry
                                              dziękuję.
                                              • Gość: Gość Re: DD - Bemowo IP: *.eranet.pl 06.06.05, 09:20
                                                Witam,
                                                jestem zainteresowany kupnem mieszkania na tej lokalizacji, proszę o przesłan
                                                ie wynegocjowanych zmian w umowie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję!
                                                kk.metalprojekt@op.pl
                                            • slavint Re: DD - Bemowo 14.02.06, 12:44
                                              Witam
                                              Przyłączam się do prośby o przesłanie zmian do umowy - slavin@wp.pl, z góry
                                              dziękuję
                                              pzdr
                                    • Gość: salud Re: DD - Bemowo IP: 212.64.224.* 15.06.05, 14:38
                                      Z góry jestem wdzięczny za info o zmianach w umowie, salud@poczta.onet.pl
        • Gość: PL Re: DD - Bemowo IP: 212.160.172.* 17.06.05, 14:32
          Dziwne... mieszkania drożeja a wg GUS cena metra mieszkania spada wg nich w I
          kwartale wynosiła ponad 2300pln a w II kwartale juz tylko niewiele ponad
          2100PLN (chodzileo o premie gwarancyjna) - Kurde... gdzie oni zyja... na
          ksiezycu???????

PL
    • Gość: buda Re: DD - Bemowo IP: 212.69.68.* 03.06.05, 09:44
      prawda jest taka ze cena nie jest adekwatna do miejsca, podobno kupili tam
      ludzie z DD a wszyscy klienci musza to zbilansowac
      • Gość: Paweł Witam sąsiadów IP: *.rzeczpospolita.pl 03.06.05, 18:01
        Moim zdaniem to jest bardzo dobra oferta, zwłaszcza w tej części od strony lasu. Wybrałem sobie tam
        mieszkanie i na razie jedyna rzecz która mi się nie podoba to niechęć DOM D do większych ustęp przy
        negocjowaniu umowy przyrzeczenia. Okolica ładna, obok stoi Olszyny PEKAO DEvelopment, czyli
        najlepsze polskie osiedle 2004 roku.
        Co do tras: nie wiem jak mają przedłużać Piastów Śląskich, bo na przyszłej drodze jest las i podobno -
        według planów zagospodarowania - to się rychło nie zmieni. Ale jeśli nawet, i jeśli dwa pasy: ani
        Piastów ani Obrońców Tobruku to raczej nie są wielkie arterie. Trudno mieszkając w mieście być
        daleko od każdej większej drogi. Powstańców Śląskich jest ruchliwa i głośna, ale do działki, na której
        ma stanąć blok, hałas nie dochodzi. Byłem na spacerze, sprawdziłem. Mam nadzieję, że podobnie
        będzie z innymi trasami. Tym bardziej, że będą od nas dalej niż Powstańców.
        • Gość: marara i katatka DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 03.06.05, 22:33
          Witamy również, i oczywiście zgadzamy się z faktem że jest to dobra loaklizacja
          a patrząc na rynek mieszkań jest nienajdroszsza(szukaliśmy mieszkania dość
          długo i naprawde ciężko jest teraz coś tanio kupić),no i oczywiście developer
          też sprawdzony. A co do zmian w umowie to niestety nasze prawo jest tak
          skonstruowane, że dopóki niepodpisze się umowy notarialnie to nieza wiele
          można z nią zrobić.
          Pozdr.
          • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 15:29
            Witam
            W poniedziałek mam decydującą rozmowę, czy może ktoś negocjował cenę albo
            warunki rezygnacji? Podobno ciężko coś wynegocjować. Dowiadywaliście się może o
            wysokości czynszu?
            Co do lokalizacji jestem już przekonana że to dobre miejsce.
            POzdrawiam
            • Gość: katatka Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 05.06.05, 18:57
              ceny nie negocjowlaiśmy ze względu na to ze i tak załapliśmy sie na niezłą. Ale
              myślę że są nikłe szanse. Choć pewnie spróbować można.
              Wysokość czynszu podobno ma być 7/8 zł za mkw.
              CZy ktoś dowiadywał się jak będą ogrzewane oseidla z własnej kotłowni czy
              miejskiej?
              Powodzenia na negocjacjach
              • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 20:45
                Co do czynszu to powiedziano że stawka zależy od wielkości mieszkania, im
                większe tym mniejsza stawka. Ogrzewanie miejskie, tak jest napisane w
                załączniku do umowy- tam gdzie jest wykończenie mieszkań.
                Ciekawe czy rzeczywiscie jutro ruszą z budową?
                Pozdr An
                • Gość: dk Re: DD Bemowo IP: 62.29.137.* 06.06.05, 15:02
                  zgodnie z tym co piszesz bedziesz miala okna na przedluzonych Piastow Slaskich.
                  Wydaje sie ze bedzie spory halas z tej ulicy. Nie przeszkadza Ci to?? Czy moze
                  wiesz o czym o czym ja nie wiem (np. ograniczenia ruch??)
                  • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 15:28
                    Witam
                    Trudno powiedzieć czy hałas będzie przeszkadzał. To zależy od tego jakie to
                    będą pokoje, w moim przypadku będzie to sypialnia i pokój córki. Teraz mieszkam
                    przy Piastów Śl. wcześniej hałas mi nie przeszkadzał ale jak zaczełam się
                    zastanawiać to stwierdziłam że jednak słyszę samochody ale bardzo dokuczliwe to
                    nie jest. Ale jak ktoś tu mądrze napisał mieszkamy w Warszawie i ulice
                    naturalnie są wpisane w krajobraz.
                    Mnie chyba bardziej by przeszkadzay okna na wewnętrzne dziedzińce, jak ktoś się
                    będzie bawił to wszyscy uczestniczą. Teraz jest tak że albo z sąsiadem możesz
                    sobie przez okno podać rękę albo masz ulicę. Przewaga tej działki jest taka że
                    obok nic już nie postawią i nikt nic pod oknami nie będzie nam przez 2 lata
                    budował. Widziałam plany - Piastów Śląskich będzie się odchylała we wschodnią
                    stronę żeby ominąć lasek.
                    Pozdrawiam
                    An
                    • Gość: dk Re: DD Bemowo IP: 62.29.137.* 06.06.05, 15:44
                      w takim razie jak daleko bedzie ta ulica od okien na rogu, jak dla mnie ok 20
                      metrow
                      • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 15:51
                        Według mnie będzie tak samo jak jest teraz po drugiej stronie Powstańców
                        Śląskich. Z tym że będzie więcej zieleni bo chyba tych drzew to nie wytną.
                        Jak masz mieszkanie na rogu Osmańczyka i Piastów Śląslich to może być głośno,
                        ale jak na rogu Piastów i lasu to lepiej. Taka jest moja opinia ale to
                        zobaczymy jak wybudują. Prawda jest taka że okna PCV są dosyć dżwiękoszczelne a
                        przy naszym klimacie 6 miesięcy w roku wietrzysz a nie masz ciągle otwartych.
                        pozdr
                        • Gość: Paweł Re: DD Bemowo IP: *.rzeczpospolita.pl 06.06.05, 17:36
                          Może dzięki temu wydłużeniu Piastów Śląskich będziemy mieć koło domu przystanek autobusowy. BO
                          na razie zanosi się na dłuższy spacer do środków komunikacji. Dobrze że budują linię tramwajową, to
                          łatwiej będzie dojechać do centrum przez Bielany
                          • Gość: marara i katatka Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 21:22
                            Czyli cały czas się potwierdza że lokalizacja jest super, pytanie do Ani- jak
                            decyzja w sprawie kupna. I drugie pytanie do naszego kronikarza z placu boju -
                            czy budowa już ruszyła. Bo szampany już się chłodzą;). Ciekawi mnie jeszcze
                            który z trzech bloków według was jest najciekawszy. My mamy środkowy i licze że
                            będzie najlepszy ( bo Nasz), czekam na opinie innych. A jak się okazuje nie
                            wszyscy korzystają z usług expandera. Dzisiaj w jednym z oddziałów BPH pani
                            mnie poinformowała że z tą lokalizacją to wogóle nie ma problemu bo już zrobiła
                            kredyt właśnie na ten budynek. (zresztą podobno jest to najlepsza babka od
                            kredytów mieszkaniowych w BPH)
                            Pozdr.
                            • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 22:35
                              Właśnie dzisiaj się zdecydowaliśmy, w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę. Co
                              do lokalizacji to myślę że najciekawszy jest ten od strony lasu (bo mój)a tak
                              naprawdę to podoba mi się tam nasze mieszkanie, a ten rozkład był tylko tam.
                              Szampana musicie bardziej schłodzić - jeszcze nie budują. My na ukojenie nerwów
                              pijemy wino. Co do kredytów to chyba skorzystamy z usług expandera, myślę że
                              mają dobre warunki i mogą skrócić czas oczekiwania na decyzję kredytową a to
                              bardzo ważne bo wakacje tuż tuż.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: olo Re: DD Bemowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:55
                                Wywołany do tablicy, zgodnie ze złożoną obietnicą, przekazuję cotygodniowy
                                raport z placu budowy. Nadal tylko kawałek płotu i nic więcej. Dowiedzcie się w
                                DD, o który poniedziałek im chodziło, bo wygląda na to, że chyba nie o wczorajszy.
                                A nawiązując do Waszej dyskusji - tak jak wcześniej pisałem - miejsce faktycznie
                                jest ładne. Polecałbym szczególnie mieszkania w południowo-wschodniej części
                                działki, ulicy żadnej tam nie ma i nie będzie, za to las pod samymi oknami.
                                • Gość: Gość Re: DD Bemowo IP: *.eranet.pl 07.06.05, 10:18
                                  Czy nie zastanawia was to, że doradcy Expandera (obok biura sprzedaży DD)
                                  przypadkiem nie faworyzują BOŚ'ia? Dla mnie jest to bardzo podejrzane?
                                  Jakie sa wasze opinie?
                                  • Gość: dk Re: DD Bemowo IP: 62.29.137.* 07.06.05, 13:52
                                    z tego co sie orientuje BOS oferuje oprocentowanie kredytu w CHF Libor +1%
                                    niezależnie od wkladu wlasnego, czego nie robi aktualnie chyba zaden inny bank.
                                    W przypadku takich warunkow trudno nie faworyzowac tego banku
                                    • Gość: marara Re: DD Bemowo IP: *.de.deuba.com 07.06.05, 16:33
                                      Ale za to w jakie piórka obraośli analitycy. Wcześniej dawali każdemu kto im w
                                      ręce wpadł a teraz !!!! Nieuważam że mam słabą zdolność kredytową a oni tak
                                      stwierdzili i zarzyczyli sobie wkład własny w wysokości 15 % i ani kszty mniej.
                                      Wogóle niechcą negocjować a ogólna tragedia. I sam Bank jest tak 10 lat za
                                      murzynami. Co do expandera to dają niezłe warunki ale jak się człowiek troche
                                      postara to wyjdzie na tym lepiej. Ja dostałem oferte w expanderze (dobrą) na
                                      kredyt w BPH a troszeczke się starając w oddziale jeszcze marże obniżyłemi a co
                                      najważniejsze o 4 razy prowizje za udzielenie kredytu.
                                      • Gość: Paweł Kredyt IP: *.rzeczpospolita.pl 07.06.05, 16:58
                                        A można zapytać jakie warunki w BPH? Bo te narzekania na analityków dotyczą innego banku, dobrze
                                        zrozumiałem?
                                        • Gość: marara Re: Kredyt IP: *.acn.waw.pl 07.06.05, 18:16
                                          A co też dostałeś ciekawą odpowiedź z Łoś'a ?? Jeśli chodzi o warunki w Bph to
                                          przy 100 % finansowania pani zeszła z marży o 0,60 % czyli z marży 2,60 zrobiło
                                          się 2,00 . W expanderze było 2,10 marży. Notomiast jeśli chodzi o prowizje to w
                                          expanderze 2,20 % a w BPH zeszła z 1 % do 0,50 % na chf. Myśle że patrząc na
                                          rynek jest to ciekawa oferta. Zwłaszcza jeśli chodzi o całkowite pokrycie
                                          iwestycji. A jeszcze dla osób zainteresowanych Łosiem zwróćcie uwage na spread.
                                          Jest super nawet ponad 10 %, teraz też wiem na czym odrabiają niską marże. Jak
                                          składałem wniosek inne banki by mi urochomiły po 2,65 a w/w dali 2,59 na
                                          wejściu 6 groszy do tyłu. Ciekawa różnica.
                                          • Gość: Paweł Re: Kredyt IP: *.rzeczpospolita.pl 07.06.05, 19:30
                                            Dzięki za informacje. Ja planuję wziąć kredyt dopiero na grudniową ratę, a na razie sprawdzam gdzie
                                            warto próbować. BOŚ jeśli rzeczywiście ma taki rozziew w kursach, to kiepska oferta, chociaż w
                                            reklamach wygląda fajnie. Zresztą, już lekko mnie przygięło do ziemi, jak przy wpłacaniu pieniędzy na
                                            konto DD pani z BOŚ powiedziała o prowizji za wpłatę. Myślałem że banki już odeszly od karania ludzi
                                            za to, że chcą im wpłacić pieniądze.
                                            Mówisz, że BPH ma dobrą ofertę? Ciekawe czy można wynegocjować lepsze warunki gdy się
                                            odpowiednio wcześniej założy u nich konto. W każdym razie - trzeba patrzeć na spread, bo można być
                                            parę tysięcy w plecy na koniec spłaty.
                                            • mp23 Re: Kredyt 07.06.05, 22:00
                                              Ciekawostka, jeśli chodzi o kredyt w BPH. Polecam przejście się na jakiekolwiek
                                              targi mieszkaniowe, na których wystawia się BPH, a chyba wystawia się na
                                              każdych, i sprawdzic ich oferty kredytowe.Ostatnio byłam na targach
                                              mieszkaniowych w Warszawie (chyba to był marzec) i BPH miał ciekawą ofertę
                                              kredytową, ważną przez miesiąc. Prowizja za udzielenie kredytu 0,2% i
                                              oprocentowanie dodatkowo -0,2%.

Pozdrawiam
                                              • Gość: marara DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 07.06.05, 23:51
                                                No tak ale jak negocjujesz to nie zejdziesz tak z prowizji to fakt ale 0,5% to
                                                też nie dużo a możesz zejść z marży i tu 0,2 % przy 0,60 % to już istotna
                                                różnica.
                                                • Gość: marara Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 12.06.05, 19:25
                                                  Ciekawi mnie czemu wszyscy sąsiedzi tak ucichli, na pewno czekają aż w końcu
                                                  przyjdzie czas że pierwsze koparki wjadą na nasze tereny i zaczną działać ku
                                                  czci przyszłych mieszkańców ;)
                                                  • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 22:00
                                                    Witam
                                                    Rzeczywiście jakoś przycichlismy, obgadalismy już lokalizację i wszystkie nasze
                                                    wątpliwości. Nadal nie budują, byliśmy dzisiaj na "polu" i nic. Zobaczymy
                                                    jutro, chociaż jutro 13. Za płotem nową inwstcję DD opijają "mieszkańcy"
                                                    działek. Swoją drogą ciekawe co zrobią z tymi działkami zlikwidują czy może
                                                    postawią mały bloczek.
                                                    Pozdrawiam Ania
                                                  • Gość: Dadu Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 11:11
                                                    Jasne....tu maly bloczek, tam maly bloczek. :-) Na "polu" na szczescie jeszcze
                                                    koparek nie ma i mam nadzieje ze nie predko je zobaczymy. Jestem mieszkancem
                                                    osiedla Olszyny i napewno ku waszemu niezadowoleniu jestem za tym zeby budowa
                                                    opoznila sie jeszcze o kilka miesiecy, co w dzisiejszych czasach jest tylko
                                                    moim i wielu mieszkancow mojego osiedla tylko nierealnym zyczyniem. Wszystko
                                                    rozumiem jesli chodzi o Wasza troske i niecierpliwos w zwiazku z nowym
                                                    mieszkankiem, ale budowa Waszego osiedla bedzie dla nas o tyle uciazliwa ze
                                                    przez caly okres letnich upalow bedzie mozna sobie wybic z glowy otweranie
                                                    okien. Nasze osiedla beda tak blisko siebie ze bedzie mozna sobie przez okno
                                                    rozmawiac wiec sami rozumiecie. Sped calego "ciezkiego"sprzetu ma odbywac sie
                                                    tuz pod naszymi oknami, balkonami i na dodatek przez czesc naszej uliczki,
                                                    ktora nie jest na to przygotowana, wiec w tej kwestii DD napotka zapewne jakies
                                                    przeszkody. Poza tym na osiedlu mieszkaja w wiekszosci mlodzi ludzie i
                                                    wiekszosc z nich "weszla" juz w posiadanie potomstwa i mysle ze ta "letnia"
                                                    budowa troche jest tu nie na miejscu. Jak juz pisalem to tylko nasze zyczenio-
                                                    marzenia ale coz poki co cieszymy sie kazdym dniem bez budowy Waszego osiedla
                                                    jak nigdy dotad. Pozdrawiam
                                                  • Gość: marara Re: DD Bemowo IP: *.de.deuba.com 13.06.05, 13:35
                                                    Jeszcze nie widziałem żeby ktoś w tak delikatny sposób życzył tak źle innym
                                                    osobą . A pomyśl co my czujemy czekająć aż zobaczymy jakieś efekty inwestycji w
                                                    którą poszła większość dobytku życiowego? A bolczek zamiast działek by był
                                                    dobrym rozwiązaniem bo i tak nas to nie minie a tak była by szansa żeby nam
                                                    przyszłym mieszkańcą w lecie nikt nie hałasował. Z drugiej strony ciekawi mnie
                                                    czy Ty tak mocno się przejmowałaś sąsiadami jak budowano twój blok ??
                                                  • Gość: dk Re: DD Bemowo IP: 62.29.137.* 13.06.05, 15:27
                                                    co do terminu rozpoczecia budowy to w zeszlym tygodniu usłyszalem, iz "lopata
                                                    bedzie wbita" 10 czerwca. Wedlug dzisiejszych informacji wykonawca ma rozpoczac
                                                    w tym tygodniu..
                                                  • Gość: marara Re: DD Bemowo IP: *.de.deuba.com 13.06.05, 15:46
                                                    Ciekawe czy będzie oficjalna ceremonia wbicia kamienia węgielnego ( tak przez
                                                    nas wyczekiwanego ) Tylko czy policja zapewni ochrone pikietującym mieszkańcą
                                                    sąsiednich bloków, już widze te transparenty "precz z budową" "DD utrudnia
                                                    życie" ;)
                                                  • Gość: Dadu Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 15:58
                                                    No coz, w chwili a wlasciwie w okresie budowy naszego osiedla nie bylo w tym
                                                    rejonie zadnych "sasiadow", wiec sumienie mam czyste. Poza tym ze pisalem o
                                                    moich i wielu mieszkancow Olszyn odczuciach nic nie wskazuje na to ze zycze Wam
                                                    zle. (jak juz wspomnialem w poprzednim poscie). My bedziemy znosic uciazliwosci
                                                    budowy Waszego osiedla, stad nasze rozgoryczenie, i radosc (i tu wlasnie
                                                    rozumiana przez was jak cyt"zle zyczy") z kazdego dnia bez budowy. tyle. Poza
                                                    tym wydaje mi sie jak juz wspominalem wczesniej ze inwestor nieco bardziej sie
                                                    musi postarac i miec nieco wiecej wyobrazni niz dotychczas, stad te wszystkie
                                                    opznienia. Chodzi tu miedzy innymi o droge dojazdowa do naszego osiedla itp.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Paweł Re: DD Bemowo IP: *.rzeczpospolita.pl 14.06.05, 19:43
                                                    Kto widział drogę dojazdową, rozumie wasze obawy. Ale zawsze możecie się pocieszyć, że będziecie
                                                    mieli fajnych sąsiadów. Do zobaczenia z okna
                                                  • Gość: Dadu Re: DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 20:59
                                                    A no do zobaczenia, mam nadzieje ze Wasze sasiedztwo(chociaz jak to w zyciu
                                                    bywa bez pewnych sporow zapewne sie nie odbedzie) nieco wynagrodzi nam ten 2
                                                    letni okres katorgi. OBY ;-)(byli fajni)
                                          • Gość: serafin Re: Kredyt IP: *.chello.pl 15.06.05, 15:49
                                            BOŚ nigdy nie miał spreadu na poziomie 10%. Dla przykładu: KK dewiz CHF BOSia
                                            na dzisiaj - 2,5304, KS dewiz CHF - 2,6515. Spread: 4,7%

To samo dla BPHu na dziś: 2,5682 (KK) i 2,6623 (KS) - spread: 3,6%

PKO BP: 2,5679 (KK) i 2,6727 (KS) - spread: 4,08%

P.S.

Pozdro dla Pawła
                                            • Gość: Paweł Otwarte karty IP: *.rzeczpospolita.pl 15.06.05, 18:44
                                              Serafin, ujawnij się, wiemy kim jesteś.
                                              To jak, bierzemy jednak z Bosia?
    • Gość: olo RAPORT Z BUDOWY IP: *.aster.pl 14.06.05, 20:22
      Nadal tylko kawałek płotu, na którym to developer postanowił skoncentrować swe
      siły. Od dwóch dni kilku panów wykonuje na nim artystyczne mazy. Płot przybrał
      barwy narodowe DD wraz z godłem w paru miejscach.
    • mca Re: DD - Bemowo 15.06.05, 14:07
      A co powiecie na informacje o opóźniającym się rozpoczęciu budowy w wyniku
      zmiany wykonawcy generalnego? To chyba nie za dobrze ale poczekajmy kto nim
      będzie i kiedy to wystartuje bo jeśli sytuacja będzie się przedłużać to moze
      być nieciekawie jeśli chodzi o termin oddania.

Pozdrawiam
      McA
      • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 15.06.05, 14:28
        Dzisiaj wybieram się do DD to może pojawią się jakieś świerze inforamcje. A i
        mam dobrą nowinę dla Dudu, nie 2 lata tylko we wrześniu ( planowo) 2006
        bedziemy już spoglądali przez nasze nowiutkie okienka.
        PS Czy ktoś robił kredyt na tą nieruchomość przez BPH, bo mam małe pytanko ??
        TZN czy was też z uporem maniaka nękali żebyu ustlić w jaki sposób będzie
        wyodrębnione miejsce parkingowe ??
        • Gość: Paweł Miejsce parkingowe IP: *.rzeczpospolita.pl 15.06.05, 18:47
          Ale w jaki sposób wyodrębnione? Prawnie? Np. na fakturze VAT za pierwszą ratę mam wyodrębnione:
          26 tys na garaż (VAT taki i taki) i 26 tys na mieszkanie (VAT inny)
          • Gość: marara Re: Miejsce parkingowe IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 19:40
            Chodzi o wyodrębnienie prawne (co bank obchodzi jaki Vat;)) tzn czy będzie
            osobna KW dla podziemia czy będzie w częściach wspólnych z mieszkaniem.
            Niestety w banku nie chcieli zrozumieć że developer nie wie jeszcze (albo wie i
            niechce powiedzieć bo stara się zabezpieczyć na wszelki wypadek) jak to będzie
            i nawet w umowie jest powiedziane że może być tak albo tak. A co do Bosi'a to
            wiem że jak sprawdzałem pewnego dnia w expanderze to było koło 10 %. Warto
            sprawdzić czy niema różnych kursów dla kredytów mieszkaniowych i dopiero je
            porównywać.
            • Gość: marara DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 16.06.05, 15:25
              Generalnym wykonawcą będzie Fabet Łomża w konsorcjum z Rembudem wykonali
              Akacje 8, Planty. może ktoś wie jak im to poszło !!
              • Gość: McA Re: DD - Bemowo IP: 64.236.188.* 17.06.05, 10:51
                Czy ta informacja jest w miarę świeża?
                Ja też się dowiedziałem od sprzedawcy że będzie to Fabet ale to było około
                miesiaca temu a jak wczoraj zadzwoniłem do nich z pytaniem co sie dziej ze
                jescze budowa nie ruszyła to poinformowano mnie ze zmieniaja generalnego
                wykonawcę.
                pozdrawiam
                McA
                • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: 5.6.* / *.de.deuba.com 17.06.05, 11:26
                  Tą informacje otrzymałem wczoraj, może osoba z którą rozamiwąłem była nie
                  doinformowana albo niechciała mi powiedzieć jak jest naprawde ! Będe się dalej
                  dowiadywał !!
                • Gość: Iwa Re: DD - Bemowo IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.06.05, 13:10
                  Witam przyszłych sąsiadów!
                  Ja w ten wtorek też uzyskałam od sprzedawcy informację, że podwykonawcą będzie
                  Fabet i o zmianie nic nie wspominał. Jeżeli oni już na samym początku tak
                  kombinują to strach się bać co będzie dalej.
                  Mam pytanie czy udało się komuś wpisać do umowu przedwstępnej datę zawarcia
                  aktu notarialnego przenoszącego własność. Czy nie martwicie się, ze będzie
                  głośno, bo w końcu przecież planują tę nieszczęsną autostradę i przedłużenie
                  Piastów.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.de.deuba.com 17.06.05, 13:49
                    Z tego co wszyscy ustaliliśmy to nie będzie tak żle z tymi drogami . A może z
                    tym wykonawca to wcale nie kombinują tylko my sobie plotke stworzyliśmy !! A co
                    do aktu to pewnie ciężko będzie poniewaz nie sądze że oni sami do końca nie
                    wiedzą kiedy będzie to możliwe !! A uwież że po wpłacie pierwszej transzy
                    wszystko ci przejdzie bo już będzie za późno na wycofanie się z zakupu ;)
                    • Gość: ania Re: DD - Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 14:30
                      Witam
                      Wczoraj uzyskałam informację, iż budowa ma ruszyć za 2 tygodnie, a wykonanwca
                      będzie ten sam (bez zmiany). Co do austostrady to na forum dot.Fortu Bema
                      podane są namiary na mapki z wyrysowaną trasą. Nie będzie nam wcale
                      przeszkadzała. Jeżeli ma być głośno to od Piastów Śląskich.
                      Co do naszych obaw to przeczytałam na forum dot. innej budowy, że wiele powodów
                      do zmartwień wymyślają forumowicze a rzeczywistość jest trochę lepsza. Mam
                      nadzieję iż w naszym przypadku będzie tak samo.

W umowie przedwstępnej spróbuj wynegocjować termin podpisania aktu na
                      31.01.2007.
                      POzdrawiam i życzę miłego dnia
                      An
                    • Gość: Deuba.com Re: DD - Bemowo IP: 212.189.1.* 17.06.05, 14:37
                      Poczytalem sobie spokojnie to forum od poczatku do konca i tak sie zastanawiam
                      w coz tez pogrywaja uzytkownicy o nickach "marara" i "katatka". "Marara" wysyla
                      posty z adresu "Deutsche Banku" a wypytuje gdzie brac kredyt.... Oboje nie
                      widza ani zdzbla negatywow w tej inwestycji. Jest rzeczywiscie calkiem ciekawa,
                      choc:
                      - bedzie sasiadowac z planowana calkiem ruchliwa ulica Piastow Slaskich,
                      - byc moze bedzie miala okna na trase S7 - niby 400 metrow, ale jednak
                      Oczywiscie nikt oprocz nich nie mial szansy na zakup mieszkania po 3.800 PLN -
                      poniewaz byla to cena promocyjna dla ludzi zaprzyjaznionych z DD. Jak juz
                      reklamujecie inwestycje to nie irytujcie ludzi cena, ktora jest nieosiagalna
                      dla zwyklych zjadaczy chleba.
                      • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 18:21
                        A więc drogi Watsonie(Deuba.com):
                        - jak byś przeczytał dokładnie wszystkie posty to zobaczyłbyś że połowa z nich
                        jest wysyłana z DB a połowa z aster ( no ale to można zrozumieć, każdy widzi
                        to co chce widzieć )
                        - poztym czy jak ktoś pracuje w Coca coli to nie może pić pepsi ?? ( może to ci
                        dać do myślenia ale nie martw się już ci tłumacze - nie zawsze lepiej jest brać
                        w tej firmie w której się pracuje - powodów niebęde pisał bo od tego przepychu
                        informacji może cie rozboleć głowa )
                        - Co do źdźbła negatywów - to niekażdy musi być pesymistą i może nam akurat
                        wszystko pasuje - ale ( i tu znowu uwaga do twojego "od początku do końca") też
                        mieliśmy pare wątpliwości
                        - no i żeby jeszcze cię zmartwić - z DD nie mieliśmy nigdy nic wspólnego a to
                        że twoja zawiść nie pozwala się ci cieszyć z szczęśliwego trafu innych to już
                        mnie mało interesuje - a na pocieszenie za m2 daliśmy nie całe 3800 !!
                        Jedynie co mam nadzieje to że nie zdecydowałeś się na tą "beznadziejną lecz
                        reklamowaną przez nas inwestycje" bo twórców dziwnych histori (czytaj plotek)
                        na osiedlu nie trzeba.
                        Serdecznie Pozdrawiam
                        • Gość: Deuba.com Re: DD - Bemowo IP: 212.189.1.* 20.06.05, 10:11
                          Zawisc jest rzecza ludzka :). Juz dawno jestem po zakupie mieszkania (trafilem
                          w lepszym czasie, wiec relacja cena/inwestycja zdecydowanie na plusie w
                          porowaniu z DD). Ale jestem takim hobbysta, ktory krazy po forum i sledzi afery
                          na nowych watkach:).
                          Radosc jak najbardziej wskazana, bo w obecnych czasach nie sposob znalezc
                          oferte za taka cene w takim miejscu. Ale nie sadze, ze milo jest ludziom
                          czytac, ze ktos kupil sobie takie samo mieszkanie o 400PLN/m taniej,
                          bo "przypadkiem" zajrzal do DD tydzien wczesniej. Wiec jesli chcecie byc tak
                          lubiani wsrod sasiadow to nie piejcie wszem i wobec jak to Wam sie udalo, a oni
                          byli o dzien za pozno. Nie byli. Nawet jesliby poszli do developera dzien przed
                          Wami, to nikt by im nie powiedzial o tej inwestycji. I nie wciskaj kitu z
                          brakiem powiazania z DD. Jesli nawet nie pracujecie w DD, to dostaliscie
                          stamtad cynk.
                          • piteraus Re: DD - Bemowo 20.06.05, 11:41
                            Zwykle nie biorę udziału w takich wątkach, bo ryzyko nagłego spadku ich poziomu
                            jest zbyt wysokie, ale w tej sprawie mam coś do powiedzenia. Tak się składa, że
                            od jakiegoś czasu chcieliśmy z żoną kupić mieszkanie w okolicach Fortu Bema.
                            Oglądając różne fora dowiedziałem się, że DD ma zamiar budować coś w okolicy
                            więc zadzwoniłem do nich i dowiedziałem się, że rzeczywiście planują budowę
                            przy Osmańczyka, ale jeszcze nie ma jej w sprzedaży. Podałem swoje namiary jako
                            zainteresowany i tak zostało. Potem sprawdziłem położenie tej inwestycji i
                            doszedłem do wniosku, że ponieważ jest to tylko jeden blok to będzie pewnie
                            wzdłuż ulicy, na tyłach hipermarketu, dość blisko S7 więc przestało mi się to
                            podobać. Następnego dnia po moim telefonie oddzwonił do mnie ktoś z biura
                            obsługi i zaproponował zakup mieszkania w cenie 3800, ale z ww. powodów
                            zrezygnowałem z tego. Dopiero potem, kiedy zobaczyliśmy w reklamach jak ma
                            wyglądać blok zmieniliśmy zdanie i wybraliśmy mieszkanie w części od lasu,
                            która jak się okazało nie ma żadnej z wad, o których pisałem. Cena była już
                            wyższa (4300). Jak widać cena 3800 była jednak osiągalna przy odrobinie
                            szczęścia i nie zawsze konieczne są jakieś szczególne koneksje. Także tyle w
                            obronie sąsiadów :-) Przy okazji pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców.
                            Myśmy się już zdecydowali i umowa podpisana.
                            Piteraus
                            • Gość: Deuba.com Re: DD - Bemowo IP: 212.189.1.* 20.06.05, 12:01
                              No coz - nie pozostaje mi wiec nic innego jak zwrocic honor. Ach te wzory z
                              komisji sledczej - wszedzie czlowiek tylko podstep weszy. Sorry za zamet na
                              forum. Niech Wam sie szybko buduje...
                              • Gość: marara Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 19:15
                                No teraz to poziom tego fora skoczył a napewno wiarygodność ;) A to że
                                podaliśmy cene to nie znaczy że chcieliśmy innych zdenerwować tylko chcieliśmy
                                dać wskazówke dla chętnych ile mogą zbić. Niemniej jednak zwrot honoru
                                przyjmuje i dalej się ciesze mieszkankiem. A co do hobby to polecam więcej
                                dokładności ;) sprawdziłem, na początku pisaliśmy żeby szybcie atakować DD bo
                                będzie zmiana ceny !! Wcale a wcale tego nieukrywaliśmy
                                Pozdrawiam
                                Współczuje sąsiadowi który miał wątpliwości tak te kilkanaście tysięcy można by
                                przeznaczyć na opijanie mieszkanka !!
                                • Gość: kakatka Re: DD - Bemowo IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 18:13
                                  podobno już jakaś dziura powstała. Czy ktoś coś słyszł czy coś ciekawgo sie
                                  dzieje.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: olo RAPORT Z BUDOWY IP: *.aster.pl 22.06.05, 22:37
                                    Dziura to plotki. Kawałek płotu stoi, nic się nie dzieje.
                                    • Gość: marara DD Bemowo IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 23:39
                                      Plotki nie plotki a spawdzic trzeba !!
                                      • annares Re: DD Bemowo 23.06.05, 09:33
                                        Mieszkam na Olszyny 1 w budynku od strony lasu (i Carrefoutra). Dziś rano,
                                        wychodząc do pracy żadnej dziury nie widziałam. Widuję natomiast osoby
                                        oglądające teren, pewnie nasi przyszli sąsiedzi, no i żadnych robotników.
                                        Pozdrawiam,
                                        Ania
                                        • Gość: Sąsiedzi INFO IP: 217.153.216.* 24.06.05, 15:54
                                          Czy jak zaczeli wam sprzedawc lokale po 4000-4200PLN-ów powiedzieli ze ma
                                          zostac przedłuzona Piastów Sląskich do obrońców Tobruku (ulica na której
                                          powstaje wasz blok jest na ul.Osmańczyka)oraz o trasie NS zaraz przez ogródki
                                          działkowe (100 000 tys samochodów na dobe)!!!! Poczytajcie forum z Olszyn i
                                          PArkowego z MS.
                                          • Gość: Paweł Re: INFO IP: *.rzeczpospolita.pl 24.06.05, 16:03
                                            Nie powiedzieli, sami sprawdzaliśmy. Przedłużenie Piastów do Tobruku to dla mnie niewielki problem, a
                                            jak chodzi o NS: oglądałem plany i trasa ma być tam w tunelu (inaczej musieliby ją chyba puścić wysoko
                                            górą nad Carrefourem bo on stoi akurat na drodze wytyczonej trasy). POdobno mamy obiecane, że
                                            trasa koło nas będzie albo w tunelu albo wcale. Chyba nie ma się co martwić na zapas.
                                            • Gość: marara DD Bemowo IP: *.de.deuba.com 24.06.05, 16:55
                                              Nam już nic nie straszne, czy deszcz czy nawałnica. Tak naprawde to niewiem co
                                              mogłoby przeszkodzić już po pierwszej wpłacie. Teraz to mnie jedynie ciekawi
                                              kiedy zaczną coś robić, jade w niedziele na małą inspekcje zobaczymy co się
                                              dzieje !!
                                              • piteraus Re: DD Bemowo 25.06.05, 00:19
                                                W niedzielę widok będzie niestety taki sam jak do tej pory. W piątek
                                                przejeżdżałem koło placu i nic się jeszcze nie dzieje. Dzwoniłem też do DD i
                                                podobno mają zacząć w połowie przyszłego tygodnia. Budować będzie Rembud
                                                pospołu z Fabet Łomża, czyli ci sami, o których nam mówiono od początku. Zmiana
                                                terminu rozpoczęcia nie wynika więc ze zmiany wykonawcy, jak ktoś pisał na
                                                forum. Pozdrawiam,
                                                Piteraus
                                                • Gość: ania Re: DD Bemowo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 08:43
                                                  Byliśmy w piątek w DD i powiedziano nam o rozpoczęciu budowy w ciągu tygodnia,
                                                  a opóźnienie było spowodowane tym, iż DD chciał coś wynegocjować z wykonawcą.
                                                  Poczekamy zobaczymy.
                                                  Pozdrawiam
                                                  An
                                            • Gość: Sąsiad Re: INFO IP: 217.153.216.* 27.06.05, 08:44
                                              To troche naiwne podejście że albo bedzie w tunelu albo wcale. Trasa ma iść
                                              przez oogródki działkowe a nie przez Cerffura.Według planów omija wszelkie
                                              budynki juz stojące i może pójść nad Powstańców Sląskich wiaduktem pod waszymi
                                              oknami. Wiec mieszkanie za ktore placice 4200 bedzie niedlugo warte jakies 3800.
                                              • Gość: iwa Re: INFO IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 27.06.05, 11:49
                                                Witam!
                                                A skąd posiadasz te informacje na temat autostrady (podaj źródło), bo o ile ja
                                                się orientuję to dokładnych i w miarę pewnych informacji nie ma jeszcze
                                                nigdzie. Ciągle jeszcze się zastanawiają, ale ponoć autostrada przez Bemowo
                                                planowana jest w tunelu, ale to ponoć....
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: pikuś Re: INFO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:53
                                                  Wiaduktów nad Powstańców Śl. na pewno nie będzie, bo tuż obok jest lotnisko i
                                                  wiadukty byłyby niebezpieczne dla samolotów. Było już o tym w prasie parę razy.
                                                  Jeśli już kiedyś jakaś tam trasa będzie przecinać Powstanców to pozostaje tylko
                                                  tunel.
                                              • Gość: Paweł Re: INFO IP: *.rzeczpospolita.pl 27.06.05, 19:06
                                                Naiwne jak naiwne. Kupując mieszkanie przejrzałem różne koncepcje trasy i przyznam, że trudno mi
                                                sobie wyobrazić że będzie na wiadukcie nad Powstańców Śląskich a jednocześnie pod naszym oknem.
                                                Jedynym oknem pod którym może być, ma przecież biec przedłużenie Powstańców Śląskich. Więc co,
                                                będziemy mieli dwupiętrową drogę? Czy Sąsiad w ogóle widział te okolice? A jeśli tak, to jak sobie
                                                wyobraża trasę puszczoną nad ziemią. Będzie kluczyła między budynkami? Bo przecież w linii prostej
                                                (w miarę) tego przedłużenia nad ziemią się zrobić nie da.
                                                Lotnisko to niestety nie jest dobry argument przeciw, bo wszystko wskazuje na to, że je zamkną z
                                                powodu trasy. I nie będzie można sobie popatrzeć na samoloty. I ceny spadną z 4200 do 3800 ;-)
                                                Sąsiadowi zalecam szklankę zimnej wody.
                                                • Gość: marara Re: INFO IP: *.acn.waw.pl 27.06.05, 20:49
                                                  Paweł i inni dobrzy sąsiedzi ( np Ania ) ja widze że tych którzy kupili w
                                                  gorszej okolicy tudzież u gorszego developera (Czytaj JWC) to zazdrość zrzera ;)
                                                  Wow nawet mi rym wyszedł. A zdrugiej strony fajnie by było mieć taki wiadukt
                                                  koło okien. Prosto z balkonu ciach na przystanek, albo sprzedałbym garaż i auto
                                                  na balkonie trzymał. Tylko czy mi dadzą zgode na zrobienie odbicia z autostrady
                                                  pod balkon.
                                                  Pozdrawiam sąsiadów z nietrafionej inwestycji ;)
                                                • ffilipkowski Re: INFO 29.06.05, 10:20
                                                  >Czy Sąsiad w ogóle widział te okolice? A jeśl
                                                  >i tak, to jak sobie
                                                  >wyobraża trasę puszczoną nad ziemią. Będzie kluczyła między budynkami? Bo
                                                  >przecież w linii prostej (w miarę) tego przedłużenia nad ziemią się zrobić nie
                                                  >da.

Obawiam, ze sie da. Zapraszam na forum Olszyn (www.olszyny.info) - tam na
                                                  stronie glownej widac, jak mialaby przebiegac trasa. Nie nad Careffourem i nie
                                                  nad centrum handlowym, ale obok nich. Od lat 60. jest na Bemowie zostawiony pas
                                                  zieleni pod te trase. Opor mieszkancow Bemowa wymusil na GDDKiA deklaracje
                                                  tunelu i na razie tej wersji sie trzymamy. Jednak jego koszt bedzie szedl w
                                                  miliardy PLN, wiec kto wie. Polecam do przegladu temat poswiecony trasie S7 na
                                                  forum Olszyn - ale to dla cierpliwych (jest juz tam prawie 100 stron
                                                  informacji).
                                                  Aha - jesli nie byloby tunelu, to rzeczywiscie nad Powstancow Slaskich bedzie
                                                  wiadukt. Lotnisko w tym raczej nie przeszkodzi.
                                                  • Gość: Paweł Re: INFO IP: 217.153.131.* 29.06.05, 11:00
                                                    Mnie nie chodzi o to, że się tej trasy nie da wytyczyć nad ziemią w ogóle, ale
                                                    o to co pisał Sąsiad: ze mozna ją puścić tak zeby szla nad ziemią pod naszymi
                                                    oknami. Jesli rzeczywiscie bedzie obok Centrum Bemowo, to od strony Bielan a
                                                    wtedy: co nas to obchodzi? Kto byl na dzialce, ten wie
                                                  • Gość: Paweł Mapka IP: *.rzeczpospolita.pl 29.06.05, 14:35
                                                    Obejrzałem mapkę na polecanej stronie Olszyny.info. Rozumiem, że to wersja najbardziej drastyczna ,
                                                    a według niej trasa jest od nas o 400 metrów, tyle samo ile mamy do Powstańców Śląskich. Daleko - z
                                                    działki Powstańców prawie nie słychać (trasa będzie dużo bardziej ruchliwa, ale jeśli rzeczywiście
                                                    stanie, to z ekranami do nieba, co powiedzmy szczerze, krajobrazu tej strony Bemowa specjalnie nie
                                                    oszpeci), a jak ktoś ma mieszkanie od strony lasu, to trasą nie musi sobie w ogóle zaprzątać głowy,
                                                    tylko zacierać ręce, że mu się dojazd poprawi.
                                                    Nie wierzę, że trasę w takim kształcie ktoś rzeczywiście puści przez sam środek osiedla - skoro ludzie
                                                    raz zmusili zarząd do ugięcia się, to zrobią to drugi raz. Jakby co możecie liczyć na naszą pomoc,
                                                    Olszynowcy
                                                  • Gość: marara Re: Mapka IP: *.de.deuba.com 29.06.05, 16:13
                                                    No nareszcie ktoś pomaga w obronie naszej wspaniałej inwestycji, co więcej już
                                                    nawet występuje patriotyzm lokalny ("olszynowcy").
                                                    Pozdrawiam
                                    • belami Re: RAPORT Z BUDOWY 28.06.05, 20:00
                                      Na uliczce dojazdowej do Olszyn, która jak czytałem na ich forum jest do
                                      połowych ich, a do połowy Wasza, powyjmowano część kostek brukowych i wstawiono
                                      w te dziury deski (pionowo), które połączono biało-czerwoną taśmą tworząc
                                      prowizoryczny płot. Jak przypuszczam w celu odgrodzenia placu budowy od Olszyn.
                                      Na razie więcej zmian nie zauważyłem, ale się nie przyglądałem, więc może olo
                                      widział więcej.
                                      • Gość: olo Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:53
                                        Belami wyczerpał temat. Nic więcej nie zarejstrowałem.
                                        • Gość: Sąsiad Re: RAPORT Z BUDOWY IP: 217.153.216.* 04.07.05, 11:28
                                          NO pojawił się jeszcze jakis niebieski barak!!!
                                          • Gość: marara Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.de.deuba.com 07.07.05, 15:53
                                            Witam
                                            Czy jakieś ruchy związane z naszym budynkiem zostały poczęte ?? czy dalej tylko
                                            dwa baraki stoją ?? Coś ostatnio coraz żadziej dostajemy nasze ukochane
                                            raporty !!
                                            Pozdr
                                            • Gość: bukwa Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 08.07.05, 11:44
                                              witam,
                                              na budowie bez zmian - jedynie ogrodzenie. Natomiast opiekun osiedla
                                              poinformował mnie że generalnym będzie Łuck - Bud z Radomia. Jestem troche
                                              skołowana - bo to jednak zmiana...
                                              • Gość: ania Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.05, 17:19
                                                Witam miłych sąsiadów

Co do generalnego wykonanawcy to na tablicy jest wpisany wykonawca z Łomży.
                                                Poza płotem mamy także dźwig drogowy i baraczek.

Jeżeli chodzi o trasę to ma iść przez skrzyżowanie Powstaców wschodnią stroną,
                                                czyli bliżej poczty a to od nas jest dosyć daleko.

Zobaczymy co nam przyniesie poniedziałek.
                                                POzdrawiam An
                                            • Gość: olo Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:23
                                              Rzadko piszę, bo na razie nie wiele się dzieje. Płot skończyli stawiać, budują
                                              drogę dojazdową dla ciężkiego sprzętu. Ale wszystko to jakoś tak powoli. Może od
                                              jesieni ruszą pełną parą.
                                              Pozdr
                                              • Gość: Sąsiad Re: RAPORT Z BUDOWY IP: 217.153.216.* 13.07.05, 08:11
                                                Ludzie widzieliście gdzie oni brame wyjazdową ustawili. Cholera nawet JWC
                                                wybudowało sobie droge przez działki aby nie niszczyc tej. Osmańczyka nie
                                                zniesie takiego nacisku, zacznoł się robic koleiny i po naszej pieknej równej
                                                drodze. No koleżanki i koledzy macie przechlapane na samo wejscie!!!!
                                                • Gość: Malina Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:00
                                                  Tak, zgadzam się. Myślę, że bez protestu się nie obejdzie. Asfalt jest nowiutki
                                                  i gładziutki i taki musi pozostać.
                                                • Gość: McA Re: RAPORT Z BUDOWY IP: 64.236.188.* 13.07.05, 13:08
                                                  Dlaczego obwniasz za taką sytuacje osoby które zdacydowały sie kupić mieszkania
                                                  w tej lokalizacji?
                                                  pozdrawiam
                                                  McA
                                                  • Gość: katatka Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 20:03
                                                    mam nadzieje że zapomnicie to nam przyszłym sasiadom, szybko.
                                                    W końcu to nie nasza decyzja. Oczywiście rozumiem wasze sprzeciwy. Swoją drogą
                                                    nie wiem, dlaczego wybrali opcję zarówno uciązliwą dla was jak i dla nich,
                                                    przecież ta uliczka jest wąziutk!!!Opcja z działaki na pewno była by
                                                    wygodniejsza
                                                  • Gość: ania Re: RAPORT Z BUDOWY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.05, 09:42
                                                    Mam wiadomości z dnia dzisiejszego - dobra to taka że kopią na naszym polu dół,
                                                    a zła to taka że robi to 3 ludzi. Ale tak czy inaczej coś się dzieje.
                                                    Pozdrawiam
                                                    an