Dodaj do ulubionych

SABE investment - lokale Sonata

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.07.02, 12:55
...właśnie tam kupiłem mieszkanie. Może ktoś również? Ciekaw jestem nowych
sąsiadów. ;-))))
Obserwuj wątek
    • Gość: bach Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.stacje.agora.pl 15.07.02, 13:59
      Jestesmy, budynek Moderato od Grochowskiej. Jakie wrazenia?
      • amozdzen Re: SABE investment - lokale Sonata 18.07.02, 08:50
        M/504/2 się zgłasza, a propo jeżdżę tam codziennie rowerem i sprawdzam tempo
        budowy i w ciągu ostatnich 2 tygodni raczej niewiele się wydarzyło :-(
        • Gość: Agaz Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 195.136.3.* 19.07.02, 15:13
          My zajmiemy lokal 217/1 Moderato i owszem również codziennie oglądamy sobie
          postęp robót (obecnie mieszkamy dwa bloki dalej). Myślę, że teraz wykańczają w
          środku. Ostatnio byliśmy w sowim mieszkaniu, wygląda na to, że październik jest
          jak najbardziej realny. Co Wy na to?
          • amozdzen Re: SABE investment - lokale Sonata 19.07.02, 16:21
            Ja się nie moge doczekać, może dlatego szukam dziury w całym.
          • bach Re: SABE investment - lokale Sonata 19.07.02, 18:20
            Gość portalu: Agaz napisał(a):

> My zajmiemy lokal 217/1 Moderato i owszem również codziennie oglądamy sobie
            > postęp robót (obecnie mieszkamy dwa bloki dalej). Myślę, że teraz wykańczają w
            > środku. Ostatnio byliśmy w sowim mieszkaniu, wygląda na to, że październik jest
            >
            > jak najbardziej realny. Co Wy na to?

Ja słyszałem cos o połowie wrzesnia, ale może sie przesłyszałem. Wiecie cos wiecej?
            • Gość: PiotrekG Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.07.02, 15:55
              Ja będę zajmował lokal w Allegro, ten budynek ma być oddany niby pierwszy - w
              umowie mam podane, że odbiór techniczny do końca października. Również często
              jeżdżę oglądać budowę - kładą już chodniki, weszła firma zajmująca się
              zielenią, wierzę więc, że odbiór techniczny nastąpi we wrześniu - tak jak
              Prezes obiecywał. :-)))) Jeśli sąsiedzi zechcą się odezwać - będzie miło. Podam
              może maila, bo nie codziennie jestem w tym portalu i na forum. Pozdrawiam
              Arturos@inetia.pl
              • Gość: ANULKA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 25.07.02, 16:12
                HEJ, LUDZIKOWIE
                PARĘ DNI TEMU PODPISAŁAM UMOWĘ Z SABE (BUDYNEK PRESTO), WSZYSTKO WYGLĄDA
                NAPRAWDĘ PROFESJONALNIE, PRZEMIŁA, KOMPETENTNA OBSŁUGA, PAPIERY CHYBA TEZ OK A
                NAJWAŻNIEJSZE ZE BUDYNEK JUZ STOI I NIE KUPUJE SIE KOTA W WORKU.
                A TAK Z TROCHĘ INNEJ BECZKI - CO WIECIE O OKOLICY (WIADOMO PRAGA...) A
                ZWŁASZCZA O PARKU SKARYSZEWSKIM. JESTEM DZIECKIEM LEWOBRZEŻNEJ WARSZAWY I NA
                PRADZE BYWAŁAM DO TEJ PORY RZADKO. Z PEWNYCH ŹRÓDEŁ SŁYSZAŁAM,ŻE PARK TO
                NAJWIEKSZY PIGALAK DLA GEJÓW W W-WIE. AKURAT TEN FAKT NIE SPĘDZA MI SNU Z
                POWIEK, ALE MAM NADZIEJE, ŻE NIE CZEKAJĄ NAS IMPREZKI URZADZANE POD OKNAMI
                OSIEDLA PRZEZ MIEJSCOWY ELEMENT ...
                CIEKAWA JESTEM CZY COŚ WIECIE NA TEN TEMAT?
                • Gość: Pedro Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 25.07.02, 16:37
                  > A TAK Z TROCHĘ INNEJ BECZKI - CO WIECIE O OKOLICY (WIADOMO PRAGA...) A
                  > ZWŁASZCZA O PARKU SKARYSZEWSKIM. JESTEM DZIECKIEM LEWOBRZEŻNEJ WARSZAWY I NA
                  > PRADZE BYWAŁAM DO TEJ PORY RZADKO. Z PEWNYCH ŹRÓDEŁ SŁYSZAŁAM,ŻE PARK TO
                  > NAJWIEKSZY PIGALAK DLA GEJÓW W W-WIE. AKURAT TEN FAKT NIE SPĘDZA MI SNU Z
                  > POWIEK, ALE MAM NADZIEJE, ŻE NIE CZEKAJĄ NAS IMPREZKI URZADZANE POD OKNAMI
                  > OSIEDLA PRZEZ MIEJSCOWY ELEMENT ...
                  > CIEKAWA JESTEM CZY COŚ WIECIE NA TEN TEMAT?

Mieszkam obok więc coś skrobnę. Generalnie to źle nie jest. O pigalaku dla
                  gejów w skaryszewskim pierwsze słyszę. Skaryszewski jest b. OK, co najwyżej z
                  wyjątkiem bezpośrednich okolic stadionu. BARDZO bezpiecznie w okolicy nie jest,
                  ale zdecydowanie powyżej praskiej średniej. Należy na pewno unikać nocnych
                  spacerów Grochowską czy bocznymi uliczkami po jej przeciwnej stronie, ale to
                  chyba sama byś się domyśliła. Po tej stronie Grochowskiej po której są nowe
                  bloki jest stosunkowo spokojnie (co najwyżej dresy piją browar wieczorem na
                  ławkach, ale raczej się kiszą we własnym sosie i się ludzi nie czepiają). Nie
                  licząc kwitnącego spożycia jaboli przez miejscowych meneli nad jeziorkiem - to
                  jest stały element krajobrazu i na to się możesz szykować, bo to się na pewno
                  na razie nie zmieni, ale zapewniam cię że goście są niegroźni, co najwyżej
                  nieestetyczni, no i szczą regularnie w krzakach nad jeziorkiem dzięki czemu
                  mojego psa wykręca jak go temtędy prowadzam. Ale nie słyszałem by coś się komuś
                  tam stało ostatnio. Pare razy ruscy ze stadionu się prali nad jeziorkiem, ale
                  to bliżej Zielenieckiej, tak daleko jak Międzynarodowa nigdy nie docierają.

A największe wady tego miejsca to bardzo bliskie sąsiedztwo kościoła z niezłymi
                  dzwonami i wieczny smród czekolady z Wedla od którego mimo wieloletniej
                  praktyki nadal mnie mdli ;-)))

P.
                  • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 26.07.02, 09:43
                    Dzięki Pedro za informacje - tak myślałam,że nie jest najgorzej. Zresztą ja nie
                    starchliwa...Bliskość kościoła i katolickich muesinów bardziej mnie przeraża
                    (mają na zewnątrz głośniki?). Mam znajmomych, którzy mieszkają tak blisko
                    kościoła, że żeby brać udział we mszy wychodzą na balkon - tylko że w tym
                    wypadku osiedle było pierwsze - świątobliwe sąsiedztwo przyszło później...
                    pozdrowionka
                    A.
                    • Gość: Pedro Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.europe.nokia.com / 192.168.14.* 26.07.02, 12:02
                      Spoko, głośników na zewnątrz nie mają, ale za to dzwonnica nieźle daje ;-) Trza
                      okna zamykać jak ktoś ma lekki sen ;-)
                      P.
                • Gość: Agaz Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 195.136.3.* 06.09.02, 15:38
                  Ja też mieszkam obok.I zgadzam się, że dresiarzy bez liku.
                  Jednakże kiedy podpisywaliśmy umowę (a było to w kwietniu zeszłego roku)
                  Dyrektor Handlowy wspominał coś o planach zagospodarowania Parku (ogrodzeniu,
                  dofinansowaniu, sponsoringu).
                  Jedno tylko dodam: za żadne skarby nie oddałabym tego miejsca. Spacery, zieleń
                  i piękny widok rekompensuje wszystko. Wyobraźcie sobie: centrum miasta i
                  zielono.
            • Gość: Agaz Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 195.136.3.* 06.09.02, 15:32
              bach napisał:

> Gość portalu: Agaz napisał(a):
              >
              > > My zajmiemy lokal 217/1 Moderato i owszem również codziennie oglądamy sobi
              > e
              > > postęp robót (obecnie mieszkamy dwa bloki dalej). Myślę, że teraz wykańcza
              > ją w
              > > środku. Ostatnio byliśmy w sowim mieszkaniu, wygląda na to, że październik
              > jest
              > >
              > > jak najbardziej realny. Co Wy na to?
              >
              > Ja słyszałem cos o połowie wrzesnia, ale może sie przesłyszałem. Wiecie cos
              wie
              > cej?

Na pewno październik. Jestem z nimi w ciągłym kontakcie. Chyba już mnie
              nienawidzą.
      • Gość: ciekawyy Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 217.153.32.* 23.09.02, 07:55
        Czy ktoś z was wie jak sie zmieniały w Sabe ceny mieszkań na przestrzeni
        inwestycji? Czy wcześniej były droższe czy tańsze?
        • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 23.09.02, 09:49
          Spadly. Wczesniej - tj. w ubieglym roku i chyba do marca
          tego (ale juz dobrze nie pamietam) - placilo sie za metr
          w dolarach, teraz w zlotowkach, a to pare cen, ktore
          pamietam:
          - kawalerki od Grochowskiej (z aneksem kuchennym) -
          teraz: 2900, wczesniej: 850 USD,
          - kawalerki od Grochowskiej (widna kuchnia) - teraz 3000,
          wczesniej: 900 USD,
          - 3-4-pokojowe od jeziorka - teraz: 3250, wczesniej: 1250
          USD.
          Do cen obecnych trzeba jeszcze dodac 7% VAT.
    • Gość: ewa Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 25.07.02, 17:12
      A ile jeszcze mieszkan zostalo nie sprzedanych?
      • Gość: Pedro Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 25.07.02, 17:32
        Jest jeszcze sporo. Ale nie za piękne ;-)
        • Gość: PiotrG Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.07.02, 19:10
          witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam ewentualnych nowych sąsiadów. Z tego,
          co się orientuję, zostały do kupienia kawalerki od strony Grochowskiej, więc
          bez balkonu. Reszta to duże mieszkania. Będę w Alegro, liczę więc , że
          wprowadzę się pierwszy - bo ten budynek ma być najwcześniej oddany. Co do
          okolicy... chyba nie jest tragicznie, kilkakrotnie byłem z przyjaciółmi oglądać
          moje przyszłe "włości" i było w miarę spokojnie. Co do zlotów gejów w
          Skaryszewskim, to również nie słyszałem o tym, pewno jakaś bzdura. A ta piwna
          knajpka na przeciwko jeziorka jest OK - może jedynie ciut duzo łysych
          mięśniaków przychodzi, ale spokojnie, nic się nie wydarzyło.
          Budowa się posuwa, kładą już chodniczki, więc termin pażdziernikowy jest chyba
          jak najbardziej realny.
          • Gość: repair Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.polkomtel.com.pl 31.07.02, 08:46
            Gość portalu: PiotrG napisał(a):

> co się orientuję, zostały do kupienia kawalerki od strony Grochowskiej, więc
            > bez balkonu.
            Czy ktoś może pomóc mi w określeniu na jaki upust ze strony Sabe mogę liczyć
            podczas negocjacji ceny takiej kawalerki? Cena wywoławcza to ok. 120K.
            Październik tuż, tuż a wybierając mieszkania do oglądania nie natknąłem się na
            już zajęta kawalerkę, także pole do popisu chyba spore.
            Z góry dziękuję prosząc o odpowiedź także na priv.
            Pozdrawiam
            repair@poczta.onet.pl
            • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 31.07.02, 12:06
              Do negocjacji nie są skorzy - zresztą z dobrymi argumentami: nastawieni są na
              duże lokale, cena była już kilkakrotnie korygowana w dół, wprawdzie Praga ale
              dobra komunikacja it.itp
              Ja mam 1-pokojowe 41 m od strony Grochowskiej i z ceny 140.000 br.udało się
              urwać raptem 1600 zlociszy (będzie na lampy :)) )
              pozdr.
              • Gość: PiotrekG Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 01.08.02, 00:52
                hm...John chyba przesadził..... :-))))) cóż, najwyżej będziemy mieli miłych
                sąsiadów. Mi udało się zdobyć 41 m. od strony jeziorka, zawsze więc pod ten
                kanałek będzie mozna wyskoczyć do sąsiadów soli pożyczyć..... :-)))))
                • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 22.08.02, 16:38
                  Może szukam dziury w całym, ale czy wiadomo coś na temat Trasy Tysiąclecia
                  planowanej podobno w miejscu Międzynarodowej? Z tego co wiem jest to rzecz
                  panowana już od dawna i mam nadzieję, że nie będzie na nią (nadal) kasy - nasze
                  miasto i tak od lat balansuje na granicy bankructwa, więc chyba jest szansa że
                  nic z tego projektu nie będzie ...
                  Ma ktoś jakieś informacje?
                  • Gość: Agaz Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 195.136.3.* 06.09.02, 15:43
                    Gość portalu: ANULA napisał(a):

> Może szukam dziury w całym, ale czy wiadomo coś na temat Trasy Tysiąclecia
                    > planowanej podobno w miejscu Międzynarodowej? Z tego co wiem jest to rzecz
                    > panowana już od dawna i mam nadzieję, że nie będzie na nią (nadal) kasy -
                    nasze
                    >
                    > miasto i tak od lat balansuje na granicy bankructwa, więc chyba jest szansa
                    że
                    > nic z tego projektu nie będzie ...
                    > Ma ktoś jakieś informacje?

Aniu,
                    Przed podpisaniem umowy Dyrektor Handlowy SABE grzecznie i uczciwie nas
                    poinformował o tym przedsięwzięciu. Może on wie więcej o ewentualnym postępie w
                    tej sprawie.
                    • bach Re: SABE investment - lokale Sonata 15.09.02, 19:14
                      Nasz kochany inwestor zburzył Willę Marconiego, którą - o ile pamiętam - miał
                      wyremontować. Mam w związku z tym bardzo przykre odczucia.
                      • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 16.09.02, 10:08
                        Skandal! A miala to byc taka perelka! Wiecej o zburzeniu
                        willi w dzisiejszej Wyborczej - na stronach Stolecznej.
    • Gość: john Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 62.233.139.* 30.07.02, 15:40
      Ciekaw jesteś nowych sąsiadów? Wystarczy wyjść z budynku na alejkę nad Jeziorko
      Kamionkowskie. Nieopodal znajduje się właz do kanalizacji (dwa metry od twojego
      budynku). Bez trudu można go podnieść i zaprzyjaźnić się z grupą mieszkańców
      kanałów. Prosiłem strażników chroniących budowę o interwencję. Niestety,
      stwierdzili jedynie, że być może za rok sami będę musieli tam zamieszkać, bo
      nie stać ich na mieszkanie za 5 tysięcy za metr.
      • Gość: sasiadka z obok Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.ipartners.pl 12.09.02, 16:27
        Piszecie o sąsiadach znad jeziorka, ale oprócz TrasyTysiąclecia, która w końcu ma powstać, przy Waszej inwestycji
        powstanie stacja benzynowa. Piszę przy Waszej ale w wiekszym stopniu bedzie to przy mojej inwestycji, bo ja
        mieszkam obok w budynku przy Kosciele z niebieskimi balkonami. Pewnie widzieliscie plac przed tym budynkiem, tam
        juz dwukrotnie do dzielnicy występowali wlascieciele tej dzialki w imieniu firmy Statoil w celu uzyskania pozwolenia
        na budowe stacji benzynowe. Gdy po raz drugi dostali odmowe, po raz drugi odwolali sie do Sejmik. O tym wszytkim
        wczoraj slyszalam na zebraniu wspolnoty w budynku obok (Grochowska 357). Znając Statoil (wlasnie
        przejralam archiwum GW i ze wzgroza czytalam, że Statoil dopina swego, tzn. pobudował w jakims miejscie statcje
        na dawnym cmentarzu). Was w mniejszym stopniu to dotyczy, ale smród będzie równy, moze nie tak mily, jak
        czekolady.
        Dla pocieszenia produkcja w Wedlu niedługo zostanie zakończona i całkowicie przeniesiona do Wrocławia. a w Pulsie
        Biznesu pisali, że ten teren ma być spzredany pod jakies apartamentowce.
        Nie wiem czy was temat stacji benzynowej interesuje, ale mysle, że powinien.
        Tak samo jak nas bardzo interesuje Trasa Tysiaclecia. To dopiero bylby kocioł z jednej strony stacja benzynowa, a z
        drugiej Trasa.
        • pedro44 Re: SABE investment - lokale Sonata 12.09.02, 17:09
          1. Trasa ma być wzdłuż Terespolskiej a więc dobre 300-400 m dalej. Poza tym nie
          powstanie wcześniej jak za 20 lat.
          2. Budynków Wedla nie pozwala ruszać konserwator zabytków, tam nie będzie
          żadnych apartamentowców jeszcze długo. Samo Cadbury (aktualny własciciel)
          chciało wyburzyć starą kamienicę na terenie fabryki (taka rudera od
          Zamojskiego) by postawić sobie biurowiec i poległo. Udało im się tylko
          wykwaterować lokatorów, zabulić odszkodowania i koniec. Konserwator ich
          przystopowal. Może dlatego wynoszą się definitywnie. W sumie szkoda - Wedel to
          kawałek historii Warszawy...
          3. A co do Statoila to jeśli to prawda to współczuję... Ale pewnie nieprawda,
          to nie jest kwestia gminy czy sejmiku, przepisy mówią że stacja może być
          budowana min. 100 m od najbliższego budynku. Nie da rady. Znam przypadek z
          Targówka gdzie BP poległo z tego powodu (też chcieli stawaiać stacę ludziom pod
          oknami).
          P.
          • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 16.09.02, 16:43
            100m? Ciekawy jestem jak w takim razie 'Aral' postawił swoją stację na
            Ostrobramskiej przy Perkuna. Z okien mieszkań można spokojnie pluć na
            dystrybutory. Po prostu kanał.
            • Gość: Pedro Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 16.09.02, 16:59
              Nie jestem pewien tych 100 metrów, może 50. Niemniej jestem pewien że jest
              takie ograniczenie i że BP na Targówku się na tym przejechało. Nie było wcale
              tak bardzo blisko do tego bloku którego mieszkańcy ich skutecznie wypędzili, 50
              metrów co najmniej. Może z tym Aralem nikt nie protestował? Albo targówkowscy
              protestujący mieli lepsze chody w radzie dzielnicy (mieli, zdaje się że jakiś
              radny w tym bloku mieszkał ;-)) ).
    • Gość: Gogo barbarzyńcy IP: 80.51.246.* 16.09.02, 17:13
      SABE Investment to barbarzyńcy - zburzyli zabytkowa wille na swoim terenie.
      Pluć na tę firmę!!!!

gogo
      • artur_os Re: barbarzyńcy 16.09.02, 20:21
        Hm.... no rzeczywiście, duzo się dzieje od czasu, gdy rozpocząłem ten wątek. Są
        plusy i minusy, wiadomo, w każdym razie za niebawem miesiąc wszyscy mamy
        prawdopodobnie odbiór techniczny. Więc będzie nam się mam nadzieję, nieźle
        mieszkać, mimo bezdomnych sąsiadów, Wedla, stacji benzynowych,tras tysiąclecia,
        etc, etc... :-))))) A co do willi.... hm, cóż, moim skromnym zdaniem straszyła,
        a inwestor mówił, że jeje remont , a szczególnie kanalizacji byłaby bardzo
        kosztowna. Z drugiej strony, że trochę prywaty dorzucę.... psuła mi ta
        zabytkowa "willa" strasznie widok z okna. :-)))))Miejmy nadzieję, że nie
        postawią nam na jej miejsce Baru "DRES" lub czegoś podobnego.
        Tymczasem pozdrawiam i cóż.... mili siąsiedzi - czekam, odezwijcie się.
        Artur_os@gazeta.pl
    • artur_os Re: SABE investment - lokale Sonata 16.09.02, 20:26
      Hm.... no rzeczywiście, duzo się dzieje od czasu, gdy rozpocząłem ten wątek. Są
      plusy i minusy, wiadomo, w każdym razie za niebawem miesiąc wszyscy mamy
      prawdopodobnie odbiór techniczny. Więc będzie nam się mam nadzieję, nieźle
      mieszkać, mimo bezdomnych sąsiadów, Wedla, stacji benzynowych,tras tysiąclecia,
      etc, etc... :-))))) A co do willi.... hm, cóż, moim skromnym zdaniem straszyła,
      a inwestor mówił, że jeje remont , a szczególnie kanalizacji byłaby bardzo
      kosztowna. Z drugiej strony, że trochę prywaty dorzucę.... psuła mi ta
      zabytkowa "willa" strasznie widok z okna. :-)))))Miejmy nadzieję, że nie
      postawią nam na jej miejsce Baru "DRES" lub czegoś podobnego.
      Tymczasem pozdrawiam i cóż.... mili siąsiedzi - czekam, odezwijcie się.
      Artur_os@poczta.gazeta.pl

• Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 17.09.02, 11:39
        Jestem oburzona zarowno barbarzynskim dzialaniem
        inwestora, jak i wypowiedzia przyszlego wspolmieszkanca
        osiedla. Obietnice inwestora - ktory pod warunkiem
        odrestaurowania willi dostal pozwolenie na budowe,
        odnowieniu willi poswiecil passus w umowie, po czym
        bezczelnie - a moze i lamiac prawo - zburzyl, wolaja o
        pomste. Nie interesuja mnie koszty, ktore Sabe by
        ponioslo - geba nie cholewa, ekspertyze techniczna trzeba
        bylo zrobic wczesniej i tyle. Poza tym dosc dlugo w
        rzeczonej willi inwestor mial siedzibe - czyzby i wtedy
        jej stan byl az tak fatalny? Willa byla kawalkiem starej
        W-wy, wrosla w to miejsce, miala szanse odrozniac to
        osiedle od innych, nowych i z lekka bezdusznych. Byla na
        liscie perelek architektonicznych - wspominaja o niej
        milosnicy starej W-wy: i Majewski (dzisiaj w Stolecznej -
        artykul Sonata bez czaru!), i Zielinski (w monumentalnym
        przewodniku po starej W-wie, opis Grochowskiej), i
        wreszcie prazanie.
        A ze zaslaniala widok - o tym wiadomo bylo juz zapewne w
        momencie podpisywania umowy, chyba ze inwestor juz wtedy
        obiecywal jej zburzenie...
        Szkoda tylko, ze bedziemy teraz mieszkali juz nie na
        osiedlu, ktore bylo stawiane w opozycji do budynku JW
        Construction, tuz obok - tylko na osiedlu, ktore
        zniszczylo kawalek starej W-wy. Naprawde szkoda.
        • Gość: pisiu Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 217.153.60.* 23.09.02, 10:04
          Cóż, co się stało - już sie nie odstanie, szkoda...
          Proponuję abyśmy wspólnie z GW postarali się wywrzeć nacisk na inwestora, aby
          wyłożył pieniążki na renowację innego - istniejącego zabytku przedwojennej
          Warszawy.

Sądzę że byłaby to korzystna dla wszystkich próba rehabilitacji inwestora.
          • Gość: PiotrekG Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.09.02, 22:45
            ....ino nie kosztem mojego czynszu!!!!! :-)))))))
            • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 24.09.02, 13:31
              O rany. Wczoraj wieczorem podpisalismy z zona umowe. Jestesmy
              nowymi 'Allegrowiczami':)
              • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 24.09.02, 13:43
                Witamy. Macie pewnie najswiezsze wiesci o oddaniu
                mieszkan. To kiedy odbior techniczny - klucze dostaniemy
                juz za 3-4 tygodnie"?
                • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 24.09.02, 14:12
                  Witam również:)
                  Dokładnie za 3-4 tygodnie. Budynki są już w zasadzie gotowe, pozostała trawka i
                  trochę płytek do ułożenia, dyrektor handlowy (p. Bojar, o ile pamiętam) mówił,
                  że odbiory zaczynają się na początku miesiąca (października), jeżeli z
                  finansami wszystko jest załatwione. Tak więc, jeszcze ciut:) Pozdrawiam
                  serdecznie,
                  Tolba
                  • Gość: Artur_os@poczta.ga Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.09.02, 21:49
                    Witam sąsiadów
                    Rozmawiałem z dyrektorem. Można umawiac się na wstępne odbiory techniczne od 2
                    października. Warunkiem jest 95% wpłaconej wartości. Ja tez Allegrowicz, więc
                    pewno niebawem się spotkamy na schodach z pralkami, wannami, etc. Pozdrawiam.
                    • Gość: ixxy Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 217.153.32.* 02.10.02, 14:09
                      Czy ktoś ostatni projekt gminy co do Trasy Tysiąclecia? Chyba w sumie ma być
                      dosyć blisko naszego osiedla, zwłaszcza wschodnich lokatorów presto......
                      • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 02.10.02, 17:11
                        Na stronie urzedu dzielnicy znajdujemy:

"BUDOWA TRASY TYSIACLECIA

Jedna z najwazniejszych inwestycji komunikacyjnych na
                        terenie Dzielnicy Praga Poludnie ma byc w przyszlosci
                        budowa Trasy Tysiaclecia pomyslanej jako wschodnie
                        domkniecie tzw. malej obwodnicy warszawskiej, obejmujacej
                        m.in. Trase Lazienkowska, ciag Towarowa-Okopowa, Most
                        Gdanski oraz ul. Starzynskiego i Szwedzka.

Na terenie Dzielnicy przebiegalaby skrajem ogródków
                        dzialkowych równolegle do ul. Miedzynarodowej,
                        przecinalaby Park Skaryszewski i Kamionek i przebiegajac
                        pod torami kolejowymi w rejonie Dworca Wschodniego
                        lączylaby się z Al. Tysiaclecia na terenie Pragi Pólnoc i
                        dalej - z ul. Szwedzka.

Idea budowy Trasy Tysiaclecia liczy już przeszlo 30 lat.
                        Na przeszkodzie jej realizacji lezy przede wszystkim brak
                        srodków finansowych, a także obawa przed zniszczeniem
                        unikatowego zalozenia Parku Skaryszewskiego -
                        najladniejszego parku miejskiego po prawej stronie Wisly".

Sa protesty obroncow parku i ogrodkow, ale trasa
                        najprawdopodobniej pojdzie Miedzynarodowa, czyli bardzo
                        blisko nas. Tylko kiedy?
                        • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 02.10.02, 17:15
                          Pewnie od razu po tym, jak puszczą na Pragę drugą nitkę metra, zlikwidują bazar
                          na Stadionie, zagospodarują port praski i po paru jeszcze innych bardzo drogich
                          i bardzo mało realnych w najbliższym czasie inwestycjach :) Bez obaw, jak to
                          już ktoś uspokajał w tej sprawie: po wyborach sprawa przyschnie, jak zwykle.
                    • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 07.10.02, 07:44
                      Czy ktoś z szanownych przyszłch sąsiadów odebrał już swoje 4 kąty i może
                      podzielić się wrażeniami?
                      A.

P.S. 95% wpłat jest warunkiem otrzymania kluczy, nie zaś przeprowadzenia
                      odbioru technicznego...

pozdrowionka
                      • bach Re: SABE investment - lokale Sonata 11.10.02, 22:10
                        Bezproblemowo - bez marudzenia wpisują wszystkie usterki, które się zgłasza.
                        Nie było tego dużo, najpoważniejsza - rysy na suficie. Podobno przy takim
                        przyspieszeniu budowlanym nie da się uniknąć pękania tego i owego (opinia tzw.
                        niezależnego eksperta)- zobaczymy

Gość portalu: ANULA napisał(a):

> Czy ktoś z szanownych przyszłch sąsiadów odebrał już swoje 4 kąty i może
                        > podzielić się wrażeniami?
                        > A.
                        >
                        > P.S. 95% wpłat jest warunkiem otrzymania kluczy, nie zaś przeprowadzenia
                        > odbioru technicznego...
                        >
                        > pozdrowionka
                        • Gość: bum Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 217.153.32.* 14.10.02, 08:33
                          Faktycznie bezproblemowo - u mnie - sciany i podłogi idealnie równe, byłem pod
                          wrażeniem, jedynie porysowana szyba - bez problemu zakwalifikowli do wymiany.

• Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 28.10.02, 10:10
                            Ponieważ sama rzuciłam hasło odbiorów technicznych, spieszę więc żeby podzielić
                            się swoimi wrażeniami ... Faktycznie wszystko przebiegło bezproblemowo, sprzęt
                            do "mierzenia i ważenia" można wziąć z biura, mój fachowiec nie miał uwag,
                            jedyną usterkę którą wpisalismy do protokołu zauważyła "strona przeciwna" -
                            sztywny łańcuch, który nie całkiem funkcjonuje... Oby dalej było tak samo
                            profesjonalnie i miło :))

pozdrowionka
                          • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 28.10.02, 10:11

pozdrowionka
                          • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 28.10.02, 10:11

pozdrowionka
                          • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 28.10.02, 10:13

pozdrowionka
                          • Gość: ANULA Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 28.10.02, 10:13

pozdrowionka
      • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 28.10.02, 15:51
        A kiedy beda klucze?
        • Gość: kolo Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 217.153.32.* 28.10.02, 16:18
          Można już się zapisywać, ja odbieram 7-go.XI
    • Gość: Wiktor Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 217.96.11.* 31.10.02, 13:40
      Nie wiecie czasem, czy zostały jakieś dwupokojowe mieszkania na tym osiedlu
      (jeśli tak, to ile kosztuje m2)? Jak kształtuje się kwota czynszu za m2 ?
      • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 31.10.02, 16:23
        Jeżeli chodzi o wolne mieszkania, to chyba na stronie www.m2m.pl są dane
        aktualniejsze, niż na stronie Sabe. A czynsz wstępnie będzie wynosił około 7,5
        PLN z metra.
        • amozdzen Re: SABE investment - lokale Sonata 07.11.02, 22:03
          Niestety do czynszu wliczają pseudo garaż i komórkę, dobrze że nie balkon :-))).
          A propo moi wykonawcy już działają, ale oprócz nich nie widziałem nikogo!!!
          • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 08.11.02, 10:23
            Wcale nie jestes sam! Wlasnie odebralam klucze - juz dzis
            zwoze wanne itp., moi robotnicy pojawia sie we wtorek. A
            przygotowanych kluczy do odbioru lezalo kilkanascie,
            czyli zaraz sie zacznie!
            Pan z Warbudu zdradzil, ze wczoraj gdzies juz byla
            pierwsza parapetowka...
            • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 08.11.02, 11:24
              Pewnie, że zaraz się zacznie:) Odbieram w środę rano:)
          • Gość: fondue Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 62.233.204.* 13.11.02, 18:12
            i ja mam klucze do moich metrów, hurrra
            a teraz lecę do architekta
            pozdrawiam sąsiadów z Allegro
            • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 15.11.02, 16:29
              Klucze w kieszeni, numer telefonu przydzielony, trzeba się brać za płacenie
              czynszu i wykańczanie:) Pozdrawiam sąsiadów z Allegro, jak również z Moderato i
              Presto, rzecz jasna.
              Tolba
              • Gość: PiotrG Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.11.02, 13:02
                Witam ponownie!!!
                Ja już też po odbiorze, robotnicy pracują od tygodnia, "najczarniejsze" prace
                wykonane, gresy i umywalki zwiezione. Póki co jest OK, żadnych problemów. O
                powyzszej parapetówce słyszałem, hm.... z tego co zauważyłem ochrona też w niej
                uczestniczyła, bo dzisiaj mili panowie z ochrony po lokatorach zbierali po
                grosiku na "męską chorobę"... :-))))) i niewątpliwie - po zauważalnych
                czerwonych oczach -nie o prostatę tu chodzi. :-)))) Mieszkam w Allegro i
                chętnie poznałbym najbliższych sąsiadów. Serdecznie pozdrawiam i czekam na
                jakiegoś maila. Arturos@inetia.pl
                • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 21.11.02, 09:36
                  A moze ktos juz odwiedzil notariusza i jest w swietle
                  prawa wlascicielem swego mieszkania?
                  A kto zdazy wprowadzic sie jeszcze przed swietami?
                  Bo ja niestety nie...
                  Pozdrawiam wszystkich wspolmieszkancow.
                  u
                  • Gość: maarek Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 217.153.32.* 04.12.02, 13:33
                    Witam,

Ostateczny obmiar wyszedł u mnie większy niż w projekcie, ( oczywiście w ramach
                    umownych widełek ). Ponieważ długości ścian, itp. nie uległy zmianie, jest ich
                    tylko mniej, zastanawiam sie nad przyczyną. Czy u was ostateczny obmiar też był
                    większy niż projekt?
                    • Gość: fondue Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 62.233.204.* 04.12.02, 17:08
                      taaaa, niestety o 70 cm, ale to zawsze kawał grosza...
                      • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 05.12.02, 15:27
                        U mnie na szczęście wszystko ok z obmiarem, a 16.12.- wyprawa do notariusza.
                        Póki co kwatera wygląda, jak po przejściu nawałnicy, ot drobne zmiany
                        architektoniczne:)))
                        • Gość: fondue Re: SABE investment - lokale Sonata IP: proxy / 62.233.204.* 05.12.02, 16:56
                          a ja po akcie, hurrra
                          i to wszystko moje, hurrra
                          i zaczynam burzyć, eeee
                          • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 20.12.02, 13:24
                            HA! Moje już też:)))
                            Dobra, choć nie potwierdzona, wiadomość: podlegamy pod wydział sądowy, w którym
                            sprawy hipoteczne podobno załatwiane są w tempie poniżej średniej warszawskiej.
                            Bycie poniżej w tym przypadku to niewątpliwy plus:)))
    • Gość: Anula Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 08.01.03, 15:14
      Wszystko wskazuje na to, że wątek SABE umiera śmiercią naturalną ... I bardzo
      dobrze, bo oznacza to że na tle wielu innych forumowiczów mieliśmy szczęście -
      patrz wątki WILBUR czy MULTIHEKK.
      Tak więc żebyśmy całkiem nie zginęli w otchłaniach Forum:
      jak się mieszka tym szczęśliwcom, którzy już wykończyli swoje mieszkanka?
      pzdr
      A.
      • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 08.01.03, 15:56
        Niestety jeszcze nie mieszkam, ale juz szykuje sie
        na koniec stycznia. A moje pytanko dotyczy internetu:
        skorzystaliscie, mili sasiedzi, z oferty TP na ISDN,
        laczycie sie zwyczajnie przez modem, czy czekacie
        na oferte kablowki?
        Pozdrwiam juz mieszkajacych i jeszcze nie
        • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 14.01.03, 15:02
          Też jeszcze nie mieszkam, ale z czeluści pełnej worów
          po 'cekolach', 'nidagipsach' i innych resztkach kartongipsowych, wyłania się
          powoli coś, co zaczyna przypominać moje mieszkanie. Jest światełko w tunelu,
          ale ten tunel strasznie dłuuuuuuuugi:). Co do połączenia z siecią, to
          zdecydowałem się skorzystać z tej oferty TPSA dot. ISDN. Jak mi bedzie bardzo
          źle, to trudno, będę się mordował dwa lata. A tak z innej beczki: czy nie mamy
          wśród sąsiadów kogoś, kto umiałby 'popełnić' jakąś prostą stronę netową naszego
          osiedla? Forum na takiej stronie może być niezłym miejscem wymiany info w
          kwestiach istotnych dla naszej małej społeczności:) Pozdrawiam ponownie
          mieszkańców:)
          Tolba
          • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 04.02.03, 10:57
            Hooooooop do góry:) Sonato! Zbudź się:)!!!
          • amozdzen Re: SABE investment - lokale Sonata 10.02.03, 10:27

Udało mi się i mieszkam od 11.12.2002, jednak wcale nie
            jest tak różowo. Robotnicy z okolicznych mieszkań
            nagminnie naruszają podpisany przez właścicieli regulamin
            o pracach w godz. 7-20, także zdażają mi się poranne
            pobudki i nocne posiedzenia. Co do netu to na dzisiaj
            tylko ISDN + Telepakiety. Natomiast jest ciekawa oferta
            STOENu proponuje się zainteresować htttp://www.stin.pl.
            Więcej zapytań większa presja.

pozdr. Arek
            • tolba Sąsiedzie! Może baranka sobie strzel.... 05.03.03, 13:46
              ....zamiast do 22 z minutami rozwalać ściany. Jeżeli ustalenia administracji
              były nieczytelne, to powtarzam: ekipy pracują do godziny 20, od poniedziałku do
              piątku. Proste?
              Tolba (Allegro, XV klatka)
        • Gość: Anula Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 24.03.03, 08:40
          Mili Współmieszkańcy !
          Mam pytanie: cóż to za badziewną kablówkę wybrało Sabe ?!
          Jakaś firma-krzak oferuje dwadzieścia parę kanałów, z czego połowa jest
          polskojęzyczna (telewizja Niepokalanów!!!!?)
          A co z niewierzącymi-niepraktykującymi, za to mówiącymi obcymi językami ...?!
          Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii.
          pozdrawiam
          A.
          • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 24.03.03, 12:27
            Nie no, tak źle z tą kablówką to nie jest. Przecież nie musisz oglądać
            Telewizji Niepokalanów, a wychodząc z założenia, że nie mamy tv dla
            (przykładowo) innych wyznań, zaplączemy się w wyszukiwanie grup społecznych nie
            reprezentowanych w naszej kablówce;) W chwili obecnej są chyba dwadzieścia
            cztery programy (ustawiałem w czwartek, może coś się zmieniło), w czym
            minimalna ilość obcojęzycznych, ale jednak są (CNN, TVE, TV5, DW). Poza tym
            naprawdę wolę takie rozwiązanie, niż widok balkonów upstrzonych satelitarnymi
            talerkami:) A co najważniejsze...chyba mamy wreszcie wiosnę:))) Pozdrawiam
            serdecznie,
            Tolba
            • Gość: Anula Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 24.03.03, 12:40
              Ja też absolutnie nie optuję za obwieszaniem elewacji antenami, ale musisz
              przyznać że oferta programowa w porównaniu z innymi firmami z tej branży jest
              kpiną.
              Na pytanie dlaczego nie wybrano którejś z tych popularniejszych nie potrafiono
              mi w Administracji odpowiedzieć.
              pozdrawiam
              A.
              • Gość: Pedro Re: SABE investment - lokale Sonata IP: waprx* / 192.168.14.* 24.03.03, 17:10
                Tym bardziej że w blokach po drugiej stronie Międzynarodowej (tych starych)
                jest "normalne" Aster City. Nie jest to może super firma, ale jednak kanałów
                oferuje "troszkę" więcej kanałów niż 24 ;-) Widocznie Sabe postanowiło
                przyoszczędzić. Róbcie hałas.
                • Gość: Anula kablówka - SABE investment - lokale Sonata IP: *.novartis.com 31.03.03, 13:03
                  Ciągnę wątek do góry, bo sprawa mnie naprawdę irytuje:
                  Sabe nie zgodziło się na montaż osobnej anteny satelitarnej na dachu - chociaż
                  w dużym uproszczeniu część dachu w końcu należy też do mnie.
                  Czy naprawdę uważacie ofertę kablówki zaproponowaną przez Administarcję za
                  satysfakcjonującą ?
                  • bach Internet 27.06.03, 16:52
                    Czy wiecie coś o dostawcy Internetu? Wyjątkowo niemrawo idzie administracji
                    wybór odpowiedzialnej za to firmy. A może zrezygnowali, uważając, że wszyscy
                    mogą skorzystać z ISDN TP SA?
    • andy60 Re: SABE investment - lokale Sonata 12.09.03, 10:15
      Drodzy sąsiedzi,

Bardzo proszę o opinię o zalewanych przez deszcz balkonach (efekt kaskadowy).
      Czy ktoś zgłaszał tę usterkę w administracji ? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem ?

W mojej opinii ewidentną usterką jest fakt, że podczas deszczu woda z wyższego
      balkonu kierowana jest na poręcz niższego, gdzie się rozpryskuje zalewając 3/4
      powierzchni. Po czym historia powtarza się piętro niżej, itd., itd..

Nie muszę już chyba dodawać, że usterka ta ogranicza w znacznym stopniu
      funkcjonalność balkonów.

Oczekuję odpowiedzi i pozdrawiam
      • Gość: Gregor Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 22:11
        andy60 napisał:

> Drodzy sąsiedzi,
        >
        > Bardzo proszę o opinię o zalewanych przez deszcz balkonach (efekt kaskadowy).
        > Czy ktoś zgłaszał tę usterkę w administracji ? Jeżeli tak, to z jakim
        skutkiem
        > ?
        >
        > W mojej opinii ewidentną usterką jest fakt, że podczas deszczu woda z
        wyższego
        > balkonu kierowana jest na poręcz niższego, gdzie się rozpryskuje zalewając
        3/4
        > powierzchni. Po czym historia powtarza się piętro niżej, itd., itd..
        >
        > Nie muszę już chyba dodawać, że usterka ta ogranicza w znacznym stopniu
        > funkcjonalność balkonów.
        >
        > Oczekuję odpowiedzi i pozdrawiam

Tak, rzeczywiście jest to strasznie wkurzające (rzeczywiście, projektant
        balkonów niezbyt się wysilił - chyba, że coś skopsali "fachowcy").
        Mieszkam dopiero 4 miesiące i pomimo tego, że lato było bardzo suche, kilka
        razy dokładnie wszystko na balkonie było całkowicie mokre.

Chętnie się przyłączę do jakiegoś działania, które wymusi na administracji
        usunięcie tych niedoróbek.

Pozdrowienia

• Gość: zyta Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.visp.energis.pl 15.09.03, 09:41
          Podpisuję się czterema rękami (swoimi i męża) !!!

Od kilku miesięcy zastanawiamy się jak to jest, że w poprzednim miszkaniu w
          czasie deszczu balkon był praktycznie suchy. A tutaj nieprzerwany strumień
          wody !!!
          Cieszę się, że inni też to dostrzegli.
          Ciekawa jestem co Sabe z tym zrobi ?

Pozdrawiam
          • andy60 Re: SABE investment - lokale Sonata 15.09.03, 15:09
            W Sabe próbowałem zgłosić to jako usterkę ( na razie ustnie ). Pani z
            administracji powiedziała mi, że jak pada deszcz to musi być mokro.
            Ale (Powstań !!!) sam Prezes ma w tej sprawie zabrać głos (przynajmniej tak
            obiecała mi Asystentka Prezesa). Może w przypadku Prezesa logika nie będzie, aż
            tak porażająca.

Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie.
    • Gość: Anula Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 10:39
      Sonata była nominowana do nagrody SARP w kategorii architektury mieszkaniowej -
      przegraliśmy z Eko-Parkiem
      • Gość: andy60 Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:56
        To na pewno "kara boża" na Sabe za obecny sposób administrowania osiedlem.

Pozdrawiam
        • Gość: u Re: SABE investment - lokale Sonata IP: 193.178.143.* 30.10.03, 13:04
          A moze jakies szczegoly? Bo ja mieszkam i wiekszych zastrzezen nie mam (no moze
          poza przetargiem na dostawce internetu).
          • Gość: Maciek z Presto Re: SABE investment - lokale Sonata IP: *.gov.pl 30.10.03, 13:21
            No właśnie, może ja też o czymś nie wiem. Na razie jest chyba ok. Reakcja na
            potrzebę wybudowania kilku dodatkowych miejsc postojowych załatwili bardzo
            szybko (było mi szkoda trawy i drzewek, ale coś za coś). Mieszkam od dwóch
            miesięcy i na razie jestem zadowolony. Denerwuje mnie tylko wiercenie po 21.00,
            ale to nie jest już wina administracji.

Pozdrawiam
            • tolba Re: SABE investment - lokale Sonata 30.10.03, 17:35
              Jak dla mnie, to wnerwiająca jest kablówka, w której często nie działają
              programy (rzecz jasna za te "ślepe" kanały też się płaci), no i ochrona
              wpuszczająca na teren samochody w sposób dość bezstresowy. Uwaga na nową ofertę
              internetową! To bezprzewodowe cudo (79 PLN abonamentu) oferuje gwarantowaną
              prędkość transmisji na poziomie 64 kilobitów (nie kilobajtów), tak więc marnie
              dosyć. Warto zwrócić uwagę na ten drobny szczegół. Koniec roku idzie, chyba
              walne zebranie się zbliża, prawda? Pozdrawiam sąsiadów.
              Tolba
              • Gość: Maciek z Presto Kontakt z sąsiadami IP: *.gov.pl 14.11.03, 10:53
                Drodzy sąsiedzi

mam propozycję czy możecie na mój prywatny adres przysłać mi swoje? Jeżeli tak
                to roześlę je wszystkim, którzy wyrażą na to zgodę. Można by w trochę bardziej
                efektywny sposób, niż przez forum, przekazywac sobie informacje na temat
                naszego osiedla.

Pozdrawiam i podaję mój adres:
                mduszczyk@poczta.onet.pl lub mduszczyk@gazeta.pl
                • tolba Re: Kontakt z sąsiadami 14.11.03, 16:41
                  Poszlo:-)
                  Pzdr.
              • bach Re: SABE investment - lokale Sonata 17.11.03, 11:40
                Czy jesteście podłączeni do sieci z domu? Jeśli tak, to w jaki sposób.
                Skorzystaliście z ISDN-u tepsy? Może ktoś wie coś więcej o ofercie tego Damkomu?

Pozdrawiam
                b
    • Gość: andy60 Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 10:26
      Uwaga na nasz sklep.
      Kilka razy już kupiłem tam przeterminowane artykuły.

Czytajcie terminy przydatności do spożycia !!!

Życzę dużo zdrowia i pozdrawiam.
      • tolba Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY 17.11.03, 16:57
        Czy jest może w gronie mieszkańców fachowiec, który mógłby zająć się (przy
        wydatnej pomocy innych) zorganizowaniem "wewnętrznego obiegu" internetowego?
        Nie wiem, czy to dobry pomysł, nie znam kosztów, ale szukam po prostu
        najlepszego i najbardziej przystępnego cenowo rozwiązania. No i przyłączam się
        do propozycji Maćka (parę postów wyżej) o stworzenie oddzielnego 'kanału
        komunikacyjnego' dla mieszkańców Sonaty. Pozdrawiam serdecznie i liczę na
        większą aktywność sieciową sąsiadów:-)
        Tolba
        • Gość: Maciek z Presto Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.noname.net.icm.edu.pl 17.11.03, 18:31
          Jestem za. Na razie mój pomysł "pali na panewce". Zgosiły się tylko trzy osoby,
          które odpowiedziały na mój mail. Może jeszcze się ktoś zgłosi. Czekam dalej.
          Problem jest jeszcze taki, że ja nawet nie mam telefonu stacjonarnego (moja
          mała prywatna wojna z TP SA) i czekam na jakąś konkretną ofertę od konkurencji,
          ale jeżeli byłoby cos na rzeczy to bardzo chętnie się przyłącze.

Pozdrawiam

Maciek
      • Gość: T. z PRESTO Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.dialup.medianet.pl 17.11.03, 20:36
        Drogi Sąsiedzie, robię zakupy w sklepie osiedlowym od początku, ceny
        umiarkowanie wysokie, ale duży wybór towaru. nie trafiłem niczego
        przeterminowanego.
      • Gość: Jacek Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:04
        Drogi Sąsiedzie!
        Krzywdzi Pan Panią Halinę, która naprawdę dba o swoich klientów. Jeśli trafił
        Pan na jakiś przeterminowany towar, to przyczyn należy szukać w braku
        doświadczenia a nie złej woli właścicieli.Trzeba podziwiać dzielną Panią Hlinę,
        która przy wydatnej pomocy swoich dobrze wychowanych dzieci pomaga nam
        wszystkim. Pytanie! Czy towar Panu wymieniono, przeproszono, czy też poniósł
        Pan straty?
        • tolba Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY 18.11.03, 13:41
          Mnie też nie zdarzyło się trafić na coś 'nieprzydatnego', poza tym nasz mały
          sklepik ma swój urok, nie da się ukryć. Fajnie być witanym textem: Dzień dobry,
          zapraszam, mamy świeże piwko":-)
          • Gość: andy60 Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 14:58
            Jak chcecie szczegóły, to proszę:
            15.11.2003 zwróciłem cztery jogurty (z Bobem Budowniczym)kupione chwilę
            wcześniej przez mojego syna z datą przydatności do 04.11.2003.
            Zwracając sprawdziłem, że w lodówce stoją cztery następne z tą samą datą
            przydatności do spożycia (04.11.2003).
            Poprzednio żona dwa razy zwracała przeterminowany chleb i raz wędlinę.

Jogurty przepełniły "szklanicę", bo 11 dni to już troszeczkę za dużo.

Pozdrawiam
            • tolba Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY 18.11.03, 17:08
              Fakt, lekkie przegięcie, pozostaje jeszcze kwestia tego jak zostałeś obsłużony
              po tym zakupie- zwrot przyjęto grzecznie, czy wprost przeciwnie?
              • Gość: Ogr Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.energis.pl 19.11.03, 10:34
                Ze zdziwieniem czytam szeroką polemikę dotyczącą skromnego, czystego i
                przyjaznego sklepu osiedlowego. Gościu Andy 60 pokaż trochę odwagi cywilnej
                powiedz to szefowej sklepu, a nie: z grubej rury: wszystkie armaty w strone
                skelpu "PAL!".
                Czyzby nie było innych problemów na naszym osiedlu?
                Po co szukasz wrogów wśród swoich sąsiadów?
                Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!
                Uwaga! Proponuję zorganizwać wspólną imprezę integrującą, dla wszystkich z
                okazji dnia dziecka. Podobnie jak odbywało się to "za nieboszczki KOMUNY" w
                szkołach i na osiedlach jako Dzień Dziecka i Sportu rodzinnego.
                • Gość: andy60 Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 12:43
                  Ogrze nie wkurzaj mnie !

Napisałem krótki tekst celem ostrzeżenia, żeby nikt z Szanownych Sąsiadów się
                  nie struł. Nie było żadnych armat !!!
                  To że ludzie podchwycili temat i się wypowiadają, to nie moja wina.
                  A sklep jak sklep, czy on skromny, czy też przyjazny to rzecz gustu.
                  Nie mam nic do sklepu, ani jego personelu. Chcę tylko kupować świeże produkty,
                  i tyle.

A co do odwagi cywilnej, to mam jej więcej niż kilka ogrów typu Shrek. Nie boję
                  się nawet smoków, więc co mi tam szefowa sklepu. Sprzedawca swoje usłyszał.

Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: kibic Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 14:27
              Gościu, nie psuj proszę dobraj atmosfery wokół sklepu, tym bardziej, że są
              inne problemy. Sprawdż proszę, Ci ludzie nigdy nie pracowali w tej branży,
              mają prawo robić błęy a Twoje zakupy jak widać - wielkiego obrotu nie robią
              ale za to ile szumu!!!
              • Gość: andy60 Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 15:03
                Gościu, jeżeli masz inne problemy, które mogą zaintersować innych, to możesz o
                nich napisać.
                Ja tylko pomyślałem o ostrzeżeniu sąsiadów.
                U mnie często zakupy robi 11-letni syn, który część sam spożywa.
                Wolałbym, aby czymś niezbyt świeżym się nie zatruł (czego też życzę innym
                sąsiadom i ich dzieciom).
                Nie twierdzę, że sklep jest zły i sprzedaje same zepsute produkty.
                Po prostu nam kilkakrotnie "udało się" kupić produkty przeterminowane.
                W przeciwieństwie do Ciebie, rzeczywiscie nie wiem w jakiej branży
                pracowali "ci ludzie".
                A skąd wiesz jaki obrót robią moje zakupy ?
                To jest dopiero ciekawostka.

Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: andy60 Re: SABE - Sonata SKLEP OSIEDLOWY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 15:30
          Drogi Sąsiedzie,

Dzięki Panu poznałem imię właścicielki sklepu.
          Sklep ten do tej pory traktowałem jak każdy inny.
          Nikogo nie krzywdzę, ponieważ napisałem do innych sąsiadów jedynie o moich
          doświadczeniach. Również, nie napisałem nigdzie, że jest to zła wola
          właścicieli. Dostałem natomiast kilka odpowiedzi, z których wynika, że miałem
          wyjątkowego pecha, bo reszta jest ze sklepu zadowolona.
          A tak na marginesie, to mnie Pani Halinka w niczym nie pomaga (przynajmniej na
          razie).
          Do tej pory rozumiałem, że sklep ten jest sposobem na zarabianie pieniędzy, a
          nie prowadzenie działalności charytatywnej. Wydaje mi się, że każdy z
          mieszkańców za towary płaci. Jeżeli mi coś umknęło i są jakieś inne zasady, to
          proszę o informację.

Pozdrawiam
          • Gość: u Mniej emocji, wiecej konkretow IP: 193.178.143.* 20.11.03, 11:40
            Jestem bardzo niemile zaskoczona temperatura dyskusji nt. naszego osiedlowego sklepu. Moze wprowadzmy zasade, ze wsrod sasiadow ograniczamy sie wylacznie do rzeczowych uwag (+ popierajmy je tez przykladami - tu przypominam opinie o chamskim zachowaniu dyr. handlowego - dotad nie wiemy, czym ono sie przejawialo). Jesli na marginesie przypominaja sie nam inne sprawy wokolosiedlowe - tez piszmy o nich wprost, a nie wolajmy w swietym oburzeniu:
            "Czyzby nie było innych problemów na naszym osiedlu?
            Po co szukasz wrogów wśród swoich sąsiadów?"

Chetnie sie dowiem o innych problemach na naszym osiedlu, a wrogow chyba nikt z nas nie szuka - zapewne znajda nas sami. A przypomnienie, ze w sklepie trzeba sprawdzac termin waznosci, moze nam wyjsc tylko na zdrowie. Mniej zolci na naszym podworku!

• Gość: andy60 Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 12:39
              Wielkie dzięki "u".

Pozdrowiam serdecznie
              • Gość: EUZEBIUSZ Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 16:10
                Widze, ze panuja na tym osiedlu brzydkie zwyczaje donoszenia na innych.
                Informacja, ktora zamiescil "andy60" nie swiadczy wcale o jego dobrym sercu
                wobec innych mieszkancow, tylko o beznadziejnosci jego osoby. Po prostu masz
                wredny charakter czlowieku!!!! Gdybys mial odrobine klasy to zalatwilbys to
                tylko miedzy soba i sprzedawca! Jesli tak dbasz o zdrowie innych to zapisz sie
                do PCK albo idz oddac krew!!!!
                Po prostu zacznij leczyc swoje kompleksy ale w troche inny sposob!!!!

Dziekuje za uwage
                P.S.
                Pozdrawiam wszystkich normalnych i myslących mieszkanców (przykro mi "andy",
                ale chyba sie nie zalapujesz)
                • tolba Re: Mniej emocji, wiecej konkretow 20.11.03, 16:32
                  Szanowny Euzebiuszu,
                  Wprawdzie internet pozwala na dość swobodne formułowanie wypowiedzi, ale bez
                  chamskich tekstów też jakoś byśmy sobie dali radę. Co do informacji o
                  nieprawidłowości w sklepie, to niezależnie, czy ktoś sprzedaje mi
                  przeterminowany jogurt, zepsuty samochód, czy mieszkanie z krzywymi ścianami,
                  nie rozumiem czemu nie miałbym się podzielić moją wiedzą z innymi? Chill out,
                  please. Szkoda, że wątek naszego osiedla rozbujał się dopiero, gdy zaczął się
                  lekko kwaśny temat:-( Pozdrawiam sąsiadów
                  Tolba
                  • Gość: Ogr Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: 62.233.201.* 20.11.03, 16:45
                    Proponuje porzucenie kwestii sklepu osiedlowego bo walka o racje przejawia się
                    w banalnych słowach.
                    Chciałbym poruszyć nasze sumienia inną kwestią. Miszkam w budynku PRESTO i
                    korzystam z garażu podziemnego pod budynkiem PRESTO. Staram sie jeździć po
                    osiedlu z umiarkowaną prędkością. Proszę wszystkich kierowców o zredukowanie
                    prędkości podczas jazdy samochodem po zamknietym osiedlu. Już kilkarotnie
                    samochody wjężdżające bezpośrednio za mną próbowały mnie wyprzedzić na odcinku
                    od bramy z ul. Międzynarodowej do wjazdu do garażu pod PRESTO. W jednym wypadku
                    kierowca wyprzedzajacy mnie w ostatniej chwili zahamował praktycznie podczas
                    mojego skrętu w bramę garażową. Wielokrotnie widziałem samochody mknące z
                    szybkością sportowego bolidu ulicą pasażem. Uprzedzam rajdowców, iz będę
                    spisywał numery rejestracyjne szalejących i będę je publikował tutaj. Na
                    osiedlu mieszka wiele dzieci, które czuja się bezpieczne na ogrodzonym terenie
                    i potrafia wbiec na jezdnię. Apeluję o rozwagę zanim doszło do jakichkolwiek
                    skutków i nieszczęść.
                    Pozdrawiam mieszkańców.
                  • Gość: anka Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 17:05
                    Drdzy Panowie Sąsiedzi! Spędziłam wczoraj w sklepie ok. 20 minut, przez Was
                    wydałam prawie 100,00(z satysfakcją) sprawdzałam wszystko, serki, jogurty,
                    wędlinę, batoniki, itp. Efekt poszukiwań - wszystko zdatne do konsumpcji.
                    Myślę że " kwaśny temat" to przypadek, jeżeli oczywiście gość tolba nie
                    zciemniał. A tak szczerze mówiąc to tak czysto, jak jest w naszym sklepiku to
                    jest tylo u mojej mamy. Wolę u nas zapłacić drożej, niż robić zakupy w
                    supermarkecie.
                    Co do naszego osiedla, to irytują mnie najbardziej niezbyt czyste klatki
                    schodowe, chociaż widzę że są sprzątane i beznadziejna " pseudo ochrona".
                    Czy ktoś może wie kiedy będzie WALNE? PROSZĘ O INFORMACJE. Pozdrawiam Was
                    Drodzy Chłopcy. CZWAJ.
                    • tolba Re: Mniej emocji, wiecej konkretow 20.11.03, 17:24
                      Szanowna Anko :-)
                      Pisząc 'kwaśny' miałem raczej na myśli klimat dyskusji, ale niechcący nawiązało
                      mi się do jakości produktów. Nie bardzo tylko wiem, czemu piszesz, że może
                      ściemniam? W jakiej właściwie sprawie zło to miałbym czynić?:-) Przypominam, że
                      widząc we mnie autora podwątku o sklepie i jego produktach chybiasz nieco. Ale
                      zmieniając w końcu temat: beznadziejna pseudoochrona przysypiająca w swoich
                      budach to mój osobisty number one na walne, co do wyścigów samochodami po
                      terenie osiedla, to myślę, że parę garbów załatwiłoby sprawę. Na pewno łatwiej
                      to zorganizować, niż przemawiać do rozsądku kilku zidiociałym mieszkańcom.
                      Czystość mojej klatki (mieszkam w Allegro) jeszcze ujdzie, ale winda to dramat.
                      Z racji wciąż trwających remontów jest jeszcze obłożona płytą pilśniową, dyktą
                      itp. Po kilku dniach wszystkie te prowizoryczne osłonki są odpowiednio
                      ozdobione napisami o dozgonnej miłości tego do owego, czy też tego do owej.
                      Naklejanie na drzwi różnych pierdółek też nie jest obce rasie debili. Cóż, nie
                      można mieć wszystkiego. Szykujmy się na walne, naprawdę warto wystąpić jakąś
                      grupą po uprzednim uzgodnieniu stanowisk. Zmieńmy coś na lepsze. Pozdrawiam
                      serdecznie
                      Tolba
                      • Gość: andy60 Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 18:56
                        Drodzy Sąsiedzi,

Nie będę znowu starał się wytłumaczyć po raz kolejny dlaczego zacząłem wątek o
                        sklepie. Zrozumienie tego jest chyba "poza zasięgiem" niektórych na tym forum.
                        Temat uważam za zamknięty.

A co do EUZEBIUSZA: to pomysł z PCK i oddawaniem krwi jest rewelacyjny.
                        Ale co ty byś Kochany EUZEBIUSZU zrobił, jakbyś kiedyś przez przypadek dostał
                        trochę mojej "wrednej, bezklasowej i zakompleksionej" krwi w jakimś uroczym
                        szpitalu. Brrr... Aż strach pomyśleć.
                        Poza tym rozpiera mnie duma, że się "nie załapałem" w twojej klasyfikacji.

Ogrze, tym razem solidaryzuję się z tobą.
                        Kilka razy byłem już o krok od stłuczki, niektórzy rzeczywiście zdecydowanie za
                        szybko poruszają się po naszym osiedlu. I tu 'tolba' ma całkowitą rację, tylko
                        kilka garbów może to skutecznie rozwiązać.

Serdecznie pozdrawiam (a szczególnie Euzebiusza - do zobaczenia w punkcie
                        krwiodawstwa)

• Gość: Arturos nudne już o tym sklepiku. :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 19:18
                          w końcu mamy wybór, jak nie jeden sklep, to drugi za rogiem, jak nie ten, to i
                          Carrefour czy coś takiego niedaleko :-)
                          Dawno nie byłem na tym forum i proszę....przetrwał. :)Jakieś Walne by się
                          przydało lub imprezka integracyjna, bo chyba większość mieszkańców już się
                          powprowadzała. Ta nasza kablówka rzeczywiście beznadziejna.... Byleby nie
                          nasiało za wiele olbrzymich anten jednej z platform cyfrowych ;)
                          Mieszkam od maja w Allegro, jest fajnie i coraz spokojniej.... Wiercenia
                          zdarzają się późno, ale cóż... Jakiś miły szybkodostępowy internet by się
                          przydał, pod tym względem to nawet i AsterCity jest lepszy. Pozdrawiam
                          mieszkańców. Xsym@tlen.pl
                    • Gość: lo-la Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 19:35
                      walne jest naprawdę konieczne. Nazbierało się sporo uwag. Myślę że większość
                      można by wyeliminować, gdy by administracja wykazała się większym
                      zaangażowaniem. Siedzi ich tam od cholery i co robią. Walne powinno być zaraz
                      po Nowym Roku. Co do sklepu to masz rację jest tam wyjątkowo czysto, ale tam
                      sprząta facet sklepowej, całkiem niezły - (mam trochę kurzu w sypialni).
                      Integracja ludzi na osiedlu jest konieczna, przydała by się nam mała knajpka.
                      Tylko czy znajdzie się odważny żeby spróbować coś otworzyć. pozdrawiam
                      wszystkich.
                      • tolba Re: Mniej emocji, wiecej konkretow 21.11.03, 13:47
                        Co do knajpki, to nie jestem przekonany, czy to dobry pomysł. Taki lokal nie
                        utrzymałby się pewnie tylko z mieszkańców, a otwarcie go na świat szeroki
                        mogłoby skończyć się najazdami okolicznych znudzonych młodzieńców i
                        towarzyszących im dam. Pozdrawiam serdecznie i życzę sąsiadom miłego weekendu:-)
                        Tolba
                        • Gość: gnr Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 01:22
                          Tak wracając do sklepu, to szczerze mówiąc ten nasz niczym mnie nie urzekł.
                          Wolę ten na rogu i nawet do końca nie wiem dlaczego, moze mam bliżej (mieszkam
                          w Allegro).
                          Na walne mi się nie spieszy, ale mója druga połowa już od dawna nie może sie
                          doczekać.
                          Impreza poznawczo-integracyjna na pewno by sie przydała, ale chyba nie wszyscy
                          sąsiedzi są entuzjastami zabawy - nawet niewielka imprezka w naszym domku jest
                          przerywana wizytą ochrony, a uwierzcie, ze nie szalejemy (jesteśmy ciszej niż
                          ci co dziś sie bawią).
                          • Gość: gnr Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.03, 01:53
                            No i jeszcze pozdrowionka dla sąsiadów
                            • Gość: Halka Re: Mniej emocji, wiecej konkretow IP: *.bfg.pl 11.12.03, 11:39
                              Dołączam sie do pozdrowień i mam prośbę do wszystkich: może byśmy tak częściej
                              mówili sobie nawzajem "dzień dobry ". Zauważyłam, że to towar deficytowy na
                              naszym osiedlu. A to wielka szkloda...
                              • Gość: u APEL IP: 193.178.143.* 22.12.03, 15:53
                                Do wlascicieli czworonogow, niesprzatajacych po swoich pupilach - POPRAWCIE SIE. Pozostalym wesolych swiat zycze!
                              • Gość: u APEL + ZYCZENIA IP: 193.178.143.* 22.12.03, 15:55
                                Do wlascicieli czworonogow, niesprzatajacych po swoich pupilach - POPRAWCIE SIE. Pozostalym wesolych swiat zycze!
                                • bach Re: APEL + ZYCZENIA 03.02.04, 10:11
                                  Gość portalu: u napisał(a):

> Do wlascicieli czworonogow, niesprzatajacych po swoich pupilach - POPRAWCIE
                                  SIE
                                  > . Pozostalym wesolych swiat zycze!

Też liczę na ”żal za grzechy i postanowienie poprawy” u tych państwa. Niestety,
                                  nasze osiedle staje się coraz bardziej, za przeproszeniem - obesrane
                                  • tolba Co z walnym zebraniem? 23.02.04, 17:59
                                    Już chyba czas najwyższy, co się dzieje, skąd ta martwa cisza ze strony
                                    administratora? Pozdrawiam sąsiadów,
                                    Tolba
                                    • bach Re: Co z walnym zebraniem? 09.03.04, 16:08
                                      tolba napisał:

> Już chyba czas najwyższy, co się dzieje, skąd ta martwa cisza ze strony
                                      > administratora? Pozdrawiam sąsiadów,
                                      > Tolba
                                      No, już wiadomo - 30 III.
                                      • tolba Re: Co z walnym zebraniem? 10.03.04, 12:27
                                        To może jakieś zwarcie szeregów i ustalenie frontu działań? ;-)
    • Gość: XXL CISZA PO WALNYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 12:08
      W dzisiejszej "Rzepie" - dodatek Nieruchomości, są dwa ciekawe artykuły
      dotyczące sytuacji konfliktowej pomiędzy wspólnotą i zarządcą - "Mowa-trawa"
      oraz "Wyfrunąć spod skrzydeł".

A tak na marginesie, to bardzo źle się stało, że nasze pierwsze zebranie
      potoczyło się w kierunku konfliktu z zarządcą.

Pozdrowienia

• tolba Re: CISZA PO WALNYM 05.04.04, 12:46
        W pełni się zgadzam, źle się stało. Poza tym zebranie było żenujące i żałosne,
        trafiło się kilku frustratów, którzy chcieli się pokazać tylko po to, żeby
        potem opowiedzieć w domu: "Ale im dałem popalić". Nie rozumiem pretensji do
        zarządcy, nie bardzo wiem skąd ten konflikt i ta niechęć do SABE. Co zostało
        zrobione źle w ubiegłym roku tzn. na czym polegało działanie zarządcy na szkodę
        wspólnoty? Jak każde osiedle tak i nasze ma niedociągnięcia, chcemy je
        likwidować, po to między innymi stworzona została przez lokatorów lista
        pomysłów na polepszenie jakości naszego życia (bardzo trafiona sprawa:-))). Co
        z tego jednak, skoro kilku pieniaczy rozpieprza przez parę godzin zebranie. Nie
        załatwiliśmy nic, dodaliśmy sami sobie za to garba w postaci wzajemnej niechęci
        na linii wspólnota- zarządca. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ten wątek będzie
        nieco bardziej aktywny:-)
        Tolba
        • Gość: Ogr Re: CISZA PO WALNYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 19:26
          Najgorsze, że dzięki frustratom nie doszliśmy do żadnych ważnych sprawa.
          Mam nadzieję, że za rok będzie lepiej.
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.
          Życzenia Zdrowych, Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy!
        • bach Re: CISZA PO WALNYM 06.04.04, 13:25
          Po co się wzajemnie obrażać. Nieufność była po obu stronach. Gdyby zarząd tak
          zacięcie nie bronił się przeciw zmianie sposobu głosowania, poziom tej żenady
          bardzo by spadł, bo to ten opór podgrzewał nastroje. No, szkoda, bo
          rzeczywiście było kilka konkretnych spraw, które można by szybko załatwić,
          gdyby udało się w ogóle o nich porozmawiać. Ale być może zarząd wcale nie
          potrzebuje walnego, żeby się nimi zająć, skoro są już zasygnalizowane [np.
          przesunięcie bramki bliżej przystanku, zatrzaskowe zamki w furtkach - koszty
          chyba nie byłyby tak wielkie, żeby nie można było tego zrobić w ramach zwykłych
          obowiązków zarządu].
          Pozdrawiam przedświątecznie
          Bach
          • tolba Re: CISZA PO WALNYM 06.04.04, 16:48
            No pewnie, że zarząd i administracja mogą się zająć samodzielnie takimi
            sprawami, chodzi tylko o to, że nie zawsze muszą zdawać sobie sprawę z tego, co
            nam jest najbardziej potrzebne. I jak dla mnie takiej właśnie wymianie
            informacji służą zebrania, a nie pyskówkom i biciu piany. "Ale jaką metodą
            wybierzemy metodę głosowania?" Normalnie czułem się jak w "Rejsie":-). Jedno
            wiem napewno: bardzo źle byłoby, gdyby został obniżony standard osiedla. Nie
            wszędzie należy szukać oszczędności, nie wszystko moża 'opędzlować' tanim
            kosztem. Pozdrawiam i życzę wszystkim sąsiadom miłych, radosnych, mazurkowo-
            jajeczno- rzeżuchowych Świąt:-)))
            • Gość: bum Re: CISZA PO WALNYM IP: 194.235.127.* 12.05.04, 16:47
              Witam, ponieważ nie miałem możliwości uczestniczenia w walnym, czy bylibyście
              łaskawi w zarysie przedstawić mi skrót najważniejszych wydarzeń. Zdziwił mnie
              ten konflikt - sam nie mam zarzutów do SABE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka