Dodaj do ulubionych

EBEJOT - budynek C1 (URSUS)

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.02, 11:44
Cześć, szukam sąsiadów z C1. Kupiliśmy z żoną mieszkanie w klatce E na 6
piętrze (lokal z numerkiem 154). Odezwijcie się.
Przy okazji... Jeżeli chodzi o wiarygodność EBEJOTU nie musimy się chyba
niczego obawiać. Firma rozwija się dość prężnie. Zaczynali od osiedla domków
jednorodzinnych na Kabatach na początku lat 90. Ta inwestycja jest ich
największą. Poza tym mają przecież certyfikat dewelopera wydawany przez
Krajową Izbę Budownictwa - to jednak do czegoś zobowiązuje i o czymś
świadczy. Przyznano im go (o ile się nie mylę) w tym roku, co może być
dowodem na to, że właśnie w tym roku ich dobra kondycja jeszcze nie osłabła.

Obserwuj wątek
    • Gość: Quest Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.08.02, 12:51
      Co, tam Certyfikat - mają go JWC, DOLCAN i parę innych. To niczego na dobra
      sprawę nie gwarantuję.
      Podobnie jest z biurami podróży - patrz Krajowa Izba Turystyki.
    • begin Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 06.08.02, 22:37
      Co się tyczy certyfikatu to bym się tym zbytnio nie sugerował.
      Spełniają tylko jakieś warunki wymagane przez organizatorów tej "imprezy",ale
      powinno się liczyć podejście Ebejotu do kupującego.A z tym już bywa różnie.
      Oto przykład pierwszy z brzegu.
      -koszt aktu notarialnego : taksa notarialna maksymalna. Pytam się dlaczego?
      Przecież współpracują z jedną kancelarią i dostarczają tej kancelari
      zatrzęsienie klientów.Praca notariusza sprowadza sie właściwie do "wpisania
      nazwisk".Naturalna wydawała by się ulga i to znaczna ale jej nie ma.
      Ciekawy jestem ile Ebejot zapłacił notariuszowi za sporządzenie aktu gdy
      kupował ziemię pod inwestycje(zakładam się o każde pieniądze,że podpisywał w
      tej samej kancelarii i dostał bardzo dużę ulgę ze względu na to ,żę "dostarcza"
      klientów tej kancelarii).
      Przykład następny.
      -w umowie o zakresie robót i standarcie wykonania znajduje sie punkt "Stolarka
      drzwiowa" i podpunkt c:wejścia do mieszkań.
      i to wszystko ,nie jest napisane jakie to mają być drzwi i jakiej firmy .
      Kupujący dowie się póżniej ,że jak chce drzwi wzmocnione , z atestem to musi
      za drzwi dopłacić okrągłą sumkę.(Notabene w Edbudzie drzwi antywłamaniowe są w
      standarcie).
      To tyle tak na biegu. Ale już z tych przykładów widać ,że przyszły klient
      Ebejotu mógłby parę tysięcy złotych zaoszczędzić gdyby podejście Ebejotu było
      inne.

• Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.pbk.pl / 10.1.12.* 07.08.02, 11:52
        begin napisał:

> Co się tyczy certyfikatu to bym się tym zbytnio nie sugerował.
        > Spełniają tylko jakieś warunki wymagane przez organizatorów tej "imprezy",ale
        > powinno się liczyć podejście Ebejotu do kupującego.A z tym już bywa różnie.
        > Oto przykład pierwszy z brzegu.
        > -koszt aktu notarialnego : taksa notarialna maksymalna. Pytam się dlaczego?
        > Przecież współpracują z jedną kancelarią i dostarczają tej kancelari
        > zatrzęsienie klientów.Praca notariusza sprowadza sie właściwie do "wpisania
        > nazwisk".Naturalna wydawała by się ulga i to znaczna ale jej nie ma.
        > Ciekawy jestem ile Ebejot zapłacił notariuszowi za sporządzenie aktu gdy
        > kupował ziemię pod inwestycje(zakładam się o każde pieniądze,że podpisywał w
        > tej samej kancelarii i dostał bardzo dużę ulgę ze względu na
        to ,żę "dostarcza"
        >
        > klientów tej kancelarii).

a co u innych developerow jest inaczej ???

> Przykład następny.
        > -w umowie o zakresie robót i standarcie wykonania znajduje sie
        punkt "Stolarka
        > drzwiowa" i podpunkt c:wejścia do mieszkań.
        > i to wszystko ,nie jest napisane jakie to mają być drzwi i jakiej firmy .
        > Kupujący dowie się póżniej ,że jak chce drzwi wzmocnione , z atestem to musi
        > za drzwi dopłacić okrągłą sumkę.(Notabene w Edbudzie drzwi antywłamaniowe są
        w
        > standarcie).

hmm to dziwne bo w moim przypadku mimo ze zdecydowalem sie na drzwi zewn GERDA
        to jeszcze oni zwrocili mi kase.
        Zapomialem tez wspomniec ze zmienili tez material z jakich maja byc wykonane
        parapety i to bez zmiany ceny.

..aha bo jak bys nie wiedzial jest cos takiego jak kosztorys roznicowy

> To tyle tak na biegu. Ale już z tych przykładów widać ,że przyszły klient
        > Ebejotu mógłby parę tysięcy złotych zaoszczędzić gdyby podejście Ebejotu było
        > inne.

szkoda ze nie znales podejscia takiej jednej formy ktora nazywala sie WAR Inwest

Dla mnie EBEJOT jest firma ktora profesjonalnie obsluguje klientow
        pracuja tam ludzie ktorzy maja kierunkowe wyksztalcenie, i zawsze sluza fachowa
        rada. W przeciwienstwie do innych firm gdzie siedza wymalowane lale ktore nie
        maja pojecia o tym co sprzedaja .

pozdro
        --
        zmora

• begin Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 07.08.02, 20:28
          Panie Zmora to ,że część developerów oszukuje ludzi nie jest usprawiedliwieniem
          dla "porządnych developerów" aby czynić podobnie.To po pierwsze.
          Po drugie ,to że Panu zwrócili pieniądze wg kosztorysu różnicowego to tylko
          świadczy ,że musiał Pan z czegoś zrezygnować (np z tynków ,ścianek
          działowych,hydrauliki czy gazu) i kwota zwrotu za niewykonane usługi przewyższa
          cenę Gerdy i tylko tyle.Niech Pan sprawdzi sobie jeszcze raz ten kosztorys.
          • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.pbk.pl / 10.1.12.* 08.08.02, 09:10
            begin napisał:

> Panie Zmora to ,że część developerów oszukuje ludzi nie jest
            usprawiedliwieniem
            > dla "porządnych developerów" aby czynić podobnie.To po pierwsze.

zgadzam sie

tylko Panskie insynuacje Szanowny Panie Begin jakoby EBEJOT mial cicha umowe z
            notariuszem to czyste pomowienie..moze jakies dowody.

> Po drugie ,to że Panu zwrócili pieniądze wg kosztorysu różnicowego to tylko
            > świadczy ,że musiał Pan z czegoś zrezygnować (np z tynków ,ścianek
            > działowych,hydrauliki czy gazu) i kwota zwrotu za niewykonane usługi
            przewyższa
            > cenę Gerdy i tylko tyle.Niech Pan sprawdzi sobie jeszcze raz ten kosztorys.

Prosze sie nie obawiac - sprawdzalem :)
            Pragne rowniez Panu wyjasnic ze nie musialem rezygnowac z tynkow, scianek
            dzialowych hydrauliki czy gazu aby wyjsc na "+" .
            Ale po Panskiej wypowiedzi wnioskuje ze nie jest Pan klientem EBEJOTu, inaczej
            wiedzlaby Pan z czego mozna zrezygnowac w kosztorysie, co mozna wynegocjowac z
            EBEJOT-em itd.

• Gość: Jarek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 07.08.02, 12:49
        z tymi opłatami notarialnymi to chyba prawda, a;e generalnie firma jest chyba
        ok. Do tej pory nie miałem z nimi kłopotów.
        Czy zauważyliście, ze nasz blok będzie miał jakeiś dziwne kolory ?
        Przyszły mieszkaniec C1
        • Gość: Dag Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 09:21
          Rzeczywiście kolory są inne. Według mnie zbyt mdłe. Zdecydownanie bardziej
          podobały mi się te, które miały być pierwotnie. Mam wrażenie, że chcą dopasować
          budynki C1-C3 do kolorystyki Vittery, która jest po drugiej stronie Dzieci
          Warszawy.
        • Gość: Dag Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 09:25
          Jadę tam w piątek. Zobaczę może więcej tego kolorku już rzucili. Pracują w
          końcu dość szybko.
          • rafi4 Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 08.08.02, 10:26
            z tymi kolorami to podobno architekt zmienil aby dopasowac do kolorystyki
            blokow z edbudu,pewno innych sasiednich tez,szkoda bo mi tez sie podobala
            pierwotna kolorystyka.
            • Gość: Dag Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 11:35
              Cześć, gdzie kupiłeś mieszkanie ? W C1 ?
              • Gość: Jarek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 08.08.02, 11:51
                a może się zbuntujmy ?
                chcemy takie kolory jakie były na ich folderach
                A moze mi bardzo zależało żeby mieszkać w bloku tamtego koloru. Mogę czuć się
                oszukany
                Jarek
                • Gość: Alicja Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 08.08.02, 12:57
                  :-) to i tak nic nie zmieni
                  Bedziemy mieszkać w z ielonym bloku.
                  Może to i dobrze, bo zielony to kolor nadziei
                  • Gość: Darek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 13:06
                    Gdzie konkretnie będziesz mieszkać w zielonym bloku nadzieji?
                    • Gość: Alicja Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 09.08.02, 12:47
                      W C1, klatka A
                      a Ty ?
                      • Gość: Darek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:53
                        C1 klatka E, 6-te piętro
                  • Gość: Sąsiad z C1 Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.241.50.* 23.08.02, 14:06
                    > Bedziemy mieszkać w zielonym bloku.
                    > Może to i dobrze, bo zielony to kolor nadziei

Rzeczywiście, pozostaje tylko mieć nadzieję, że zmiana kolorystyki oraz
                    balkonowej klinkierówki na tynk w kolorze elewacji to jedyne zmiany jakie
                    funduje nam EBEJOT. Przez moment utrzymywali, że z powodów krytycznych na ten
                    temat telefonów do prezesa powrócą do tradycyjnych barw. Dziś jednak ostateczną
                    decyzją jest podobno to, co widzimy na fragmencie pomalowanej elewacji.
                    Klinkierówki na balkonach nie będzie, bo "nikt nie produkuje klinkieru w
                    kolorze zielonym, zaś żółta lub czerwona źle komponowałaby się z całością". Aby
                    cofnąć te zmiany, chyba rzeczywiście jest trochę za późno. Bądźmy jednak czujni
                    i nie pozwólmy na podobne sytuacje w przyszłości.

Pozdrawiam w nadziei,
                    Przyszły Sąsiad
                    • p_d Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 22.10.02, 23:41
                      W mojej opinii zmiana elewacji (chociaż wstępnie podszedłem do tego tematu dość
                      sceptycznie)wpłynęła na korzyść wyglądu naszego bloku. Z klinkierowymi
                      balkonami wydawał on mi się zbyt "surowy". Tymczasem, zaproponowane rozwiązanie
                      spowodowało, że budynek sprawia wrażenie solidniej wykończonego. Proszę zwrócić
                      uwagę na różnicę w tym detalu pomiędzy zdjęciem umieszczonym na folderze, a
                      rzeczywistym, ostatecznym rozwiązaniu.

Pozdrawiam,

p_d

P.S. Widzieliście, że robią już miejsca parkingowe, a na rogu zbudowano
                      śmietnik. W sobotę jadę do biura po klucze i sprawdzę, co w moim mieszkanku...
                      • Gość: Monya Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: proxy / 194.200.70.* 23.10.02, 10:18
                        p_d napisał(a):

> W mojej opinii zmiana elewacji (chociaż wstępnie podszedłem do tego tematu
                        dość
                        >
                        > sceptycznie)wpłynęła na korzyść wyglądu naszego bloku. Z klinkierowymi
                        > balkonami wydawał on mi się zbyt "surowy". Tymczasem, zaproponowane
                        rozwiązanie
                        >
                        > spowodowało, że budynek sprawia wrażenie solidniej wykończonego. Proszę
                        zwrócić
                        >
                        > uwagę na różnicę w tym detalu pomiędzy zdjęciem umieszczonym na folderze, a
                        > rzeczywistym, ostatecznym rozwiązaniu.
                        >
                        > Pozdrawiam,
                        >
                        > p_d
                        >
                        > P.S. Widzieliście, że robią już miejsca parkingowe, a na rogu zbudowano
                        > śmietnik. W sobotę jadę do biura po klucze i sprawdzę, co w moim mieszkanku...

Moim zdaniem kolor bloku jest całkiem przyjemny. Bardzo ładnie "zlewa się" z
                        otoczeniem - bloki Edbud o podobnej kolorystyce. Ciekawe jak wygląda już
                        budynek w środku ?

M.
      • Gość: dorota Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 217.153.35.* 13.09.02, 16:22
        moze w edbudzie drzwi sa w standardzie, ale za to nie masz parapetow (spory
        wydatek i niezla robota), nie amsz pomalowanychj scian itd, a w ebejocie masz,
        a drzwi w ebejocie tez sa, z gerda, wszystko jasne, z aktem not. - byc moze
        racja, pozdrawiam, d.
    • Gość: Agata Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.telenergo.pl 27.08.02, 14:32
      Cześć, co prawda nie jestem najbliższą sąsiadką ale się odzywam, ja kupiłam
      mieszkanie na Skoroszach w budynku A4 i już mieszkam. Firma jak dla mnie
      najlepsza. Moje mieszkanie oddali w czerwcu przed terminem, powinnam dostać w
      okolicy listopada, jestem bardzo zadowolona no może oprócz tego, że winda
      ciągle się psuje ale to problem OTIS'a. EBEJOT dba o swoich klientów przed w
      trakcie jak i po oddaniu mieszkania. Idą ze wszystkim na rękę, obsługa bardzo
      miła, do dzisiejszego dnia każdy z pracowników, a znam ich już dość dobrze
      kłania mi się na ulicy z uśmiechem, jestem naprawdę bardzo zadowolona.
      Ceny też mają przystępne. Zachęcąm wszystkich to dobry, sprawdzony i solidny
      deweloper, gorąco polecam.
      Aga

Gość portalu: Darek napisał(a):

> Cześć, szukam sąsiadów z C1. Kupiliśmy z żoną mieszkanie w klatce E na 6
      > piętrze (lokal z numerkiem 154). Odezwijcie się.
      > Przy okazji... Jeżeli chodzi o wiarygodność EBEJOTU nie musimy się chyba
      > niczego obawiać. Firma rozwija się dość prężnie. Zaczynali od osiedla domków
      > jednorodzinnych na Kabatach na początku lat 90. Ta inwestycja jest ich
      > największą. Poza tym mają przecież certyfikat dewelopera wydawany przez
      > Krajową Izbę Budownictwa - to jednak do czegoś zobowiązuje i o czymś
      > świadczy. Przyznano im go (o ile się nie mylę) w tym roku, co może być
      > dowodem na to, że właśnie w tym roku ich dobra kondycja jeszcze nie osłabła.
      >
      >
      >
      >
      • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 27.08.02, 15:52
        Drodzy mieszkańcy budynku C1. Mam kilka pytań i byłbym bardzo wdzięczny za
        wyjaśnienie.
        1. W reklamach EBEJOTU oraz teczce-reklamówce stoi, że cena w budynku C1 jest
        ceną gwarantowaną, tymczasem we wzorze umowy, którą dostałem (par.4 pkt.5) jest
        mowa o waloryzacji. W takim razie na czym polega gwarancja ??
        2. W tej samej reklamie powiedziane jest, że w budynkach będzie okablowanie do
        internetu, TV i telefonu, tymczasem w "zakresie robót i standardzie wykonania"
        pkt. III "instalacje elektryczne" jest napisane, że instalacje powyższe
        zawierają tylko orurowanie bez przewodów.
        3. Par.5 pkt.5 mówi, że koszty eksploatacyjne będę ponosił od momentu przejęcia
        budynku przez Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej. Czy może to nastąpić przed
        odbiorem kluczy do lokalu ?
        4. Czy ktoś z Was wie co może stanąć przed budynkiem od strony Al.
        Jerozolimskich? Teraz tam jest pole.
        5. Czy bardzo przeszkadzają samoloty lądujące na Okęciu ?
        6. Piszecie, że na balkonie nie będzie klinkierówki, bo nie ma zielonej, a w
        moim załączniku "standardy ..." pkt. I.12 jest napisane: "cegła klinkierowa"
        7. Czy okna są drewniane czy z PCV ? W moim załączniku (pkt.I.9) jest napisane,
        że mogą być takie lub takie, a przecież juz te okna są.
        8. Ile kosztuje zamówienie drzwi antywłamaniowych, bo w "standardzie ..."
        wymienione są zwykłe ?

To tyle, jeżeli ktoś poświęci mi chwilę uwagi, będę wdzięczny :-)

Pozdrawiam

Być może sąsiad
        • Gość: a5._ Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.gpw.com.pl 27.08.02, 16:13
          Czy mogłabym prosić o info. dot. cen Ebejotu.
          Interesuje mnie mieszkanie na 2,3, p do 45 m.
        • Gość: Krzysztof Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.241.50.* 10.09.02, 09:10
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Drodzy mieszkańcy budynku C1. Mam kilka pytań i byłbym bardzo wdzięczny za
          > wyjaśnienie.
          > 1. W reklamach EBEJOTU oraz teczce-reklamówce stoi, że cena w budynku C1 jest
          > ceną gwarantowaną, tymczasem we wzorze umowy, którą dostałem (par.4 pkt.5)
          jest
          > mowa o waloryzacji. W takim razie na czym polega gwarancja ??
          Cena gwarantowana + waloryzacja :-)
          Myślę, że można wynegocjować skreślenie zapisu o waloryzacji. Znajoma
          podpisywała w maju umowę na B1, Ebejot sam wówczas zaniechał tego zapisu -
          bardzo niska inflacja.
          > 3. Par.5 pkt.5 mówi, że koszty eksploatacyjne będę ponosił od momentu
          przejęcia
          > budynku przez Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej. Czy może to nastąpić przed
          > odbiorem kluczy do lokalu ?
          Ebejot twierdzi, że nie.
          > 6. Piszecie, że na balkonie nie będzie klinkierówki, bo nie ma zielonej, a w
          > moim załączniku "standardy ..." pkt. I.12 jest napisane: "cegła klinkierowa"
          Ponoć mają być wysyłane do klientów aneksy, zawierające odp. zmiany. Nie bardzo
          sobie wyobrażam, jak to będzie w przypadku, gdy została podpisana umowa
          zobowiązująca w formie aktu notarialnego. Tak czy siak klikierówki nie będzie,
          balkony już są otynkowane.
          > 7. Czy okna są drewniane czy z PCV ? W moim załączniku (pkt.I.9) jest
          napisane,
          >
          > że mogą być takie lub takie, a przecież juz te okna są.
          Okna są PCV firmy Oknoplast.
          > 8. Ile kosztuje zamówienie drzwi antywłamaniowych, bo w "standardzie ..."
          > wymienione są zwykłe ?
          Nie pamiętam. Porównując ceny rynkowe, opłaca się - w końcu nie dają Ci
          drzwi "standardowych". Ebejot podaje cenę w swoim kosztorysie różnicowym.

Pozdrawiam.
          Krzysztof.
          • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 10.09.02, 09:49
            Witam i dziękuję za odpowiedź, ostatecznie kupiłem mieszkanie w C2.
            Waloryzację faktycznie wykreślono mi z umowy, klinkierówki nie będzie (dostałem
            inny standard wykonania), a drzwi antywłamaniowe kosztują dodatkowo 1 450 zł.

Pozdrawiam
            • Gość: Krzysztof Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.241.50.* 11.09.02, 14:28

> klinkierówki nie będzie (dostałem inny standard wykonania)
              Czy mógłbyś napisać coś więcej? Czy są jeszcze jakieś inne zmiany w standardzie
              wykonania? Czy dostałeś coś w zamian za klinkierówkę?

Pozdrawiam.
              Krzysztof.
          • Gość: Piotrek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 17:45
            Jeśli chodzi o waloryzację, to słyszałem od księgowej EBEJOTU, że decyzją
            prezesa Zarządu (uchwały nie widziałem) waloryzacja nie zostanie naliczona
            (chodzi o budynek C1, nie wiem jak inne)

pozdrawiam,
            piotrdabkowski@o2.pl

Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

> Gość portalu: Michał napisał(a):
            >
            > > Drodzy mieszkańcy budynku C1. Mam kilka pytań i byłbym bardzo wdzięczny za
            >
            > > wyjaśnienie.
            > > 1. W reklamach EBEJOTU oraz teczce-reklamówce stoi, że cena w budynku C1 j
            > est
            > > ceną gwarantowaną, tymczasem we wzorze umowy, którą dostałem (par.4 pkt.5)
            >
            > jest
            > > mowa o waloryzacji. W takim razie na czym polega gwarancja ??
            > Cena gwarantowana + waloryzacja :-)
            > Myślę, że można wynegocjować skreślenie zapisu o waloryzacji. Znajoma
            > podpisywała w maju umowę na B1, Ebejot sam wówczas zaniechał tego zapisu -
            > bardzo niska inflacja.
            > > 3. Par.5 pkt.5 mówi, że koszty eksploatacyjne będę ponosił od momentu
            > przejęcia
            > > budynku przez Zarząd Wspólnoty Mieszkaniowej. Czy może to nastąpić przed
            > > odbiorem kluczy do lokalu ?
            > Ebejot twierdzi, że nie.
            > > 6. Piszecie, że na balkonie nie będzie klinkierówki, bo nie ma zielonej, a
            > w
            > > moim załączniku "standardy ..." pkt. I.12 jest napisane: "cegła klinkierow
            > a"
            > Ponoć mają być wysyłane do klientów aneksy, zawierające odp. zmiany. Nie
            bardzo
            >
            > sobie wyobrażam, jak to będzie w przypadku, gdy została podpisana umowa
            > zobowiązująca w formie aktu notarialnego. Tak czy siak klikierówki nie
            będzie,
            > balkony już są otynkowane.
            > > 7. Czy okna są drewniane czy z PCV ? W moim załączniku (pkt.I.9) jest
            > napisane,
            > >
            > > że mogą być takie lub takie, a przecież juz te okna są.
            > Okna są PCV firmy Oknoplast.
            > > 8. Ile kosztuje zamówienie drzwi antywłamaniowych, bo w "standardzie ..."
            > > wymienione są zwykłe ?
            > Nie pamiętam. Porównując ceny rynkowe, opłaca się - w końcu nie dają Ci
            > drzwi "standardowych". Ebejot podaje cenę w swoim kosztorysie różnicowym.
            >
            > Pozdrawiam.
            > Krzysztof.
    • Gość: and Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.polkomtel.com.pl 27.08.02, 17:08
      hej człowieku - jesteś sprzedawcą ?

• rafi4 Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 27.08.02, 18:22
        drzwi antywlamaniowe przy rezygnacji z tych narmalnych u mnie w umowie
        dotyczacej zmian byla kwota 1450 pln ,ale o te zmiany w moim mieszkaniu oni
        pytali mnie sie kilka dni po podpisaniu umowy(czyli w lipcu),jesli wiec ty
        masz umowe duzo wczesniej podpisana to nie wiem czy jeszcze mozesz dokonac
        zmiany drzwi aczkolwiek cos mi sie obilo o uszy ze te drzwi to będą wstawiane
        pod koniec roku.
        A jesli chodzi o balkony to klinkierowka podobala mi sie ale czerwona ,taka
        jak na jednym ze starszych ich folderow,u nas chyba miala byc jakas jasna.
        Tez bylem bardzo zdziwiony tymi zmianami kolorow naszego domu ,ale po dluzszym
        przygladaniu sie nawet mi sie jeszcze bardziej spodobal.
        • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 28.08.02, 08:44
          Dziękuję za odpowiedź :-)

Pozdrawiam
    • Gość: anna Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.eu.sealedair.com 28.08.02, 10:54
      hej, ja wprawdzie kupilam ale w klatce F mieszkanie na I pietrze numer 167(
      przynajmniej na razie, bo to podobno moze sie zmienic) ale milo mi powitac
      sasiadow.
      co do Ebejotu to na prawde nie ma czego sie obawiac, bardzo duzo moich
      znajomych kupilo u nich mieszkania, juz niektorzy mieszkaja i sa bardzo
      zadowoleni, jeden kolega kupil w B1 i ma oddanie juz teraz chociaz planowany
      termin to pazdziernik ; ))
      • Gość: Aśka Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 28.08.02, 15:48
        a co z C2 ? Wiecie coś na ten temat ?
        • Gość: Jarek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 29.08.02, 12:57
          z tego co widziałem ostatnio, zaczynają już trzecie piętro. Ja juz muszę
          przestawić im ścianki działowe itd.
          • Gość: rafi4 Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 13:39
            ja wszelkie zmiany lacznie ze sciankami dzialowymi podalem im lacznie czyli w
            lipcu.no i mowili ze to ostatni dzwonek.
            • Gość: Jarek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 29.08.02, 15:10
              ja i moja poprzedniczka mówiliśmy o C2, a Ty pewnie o C1.
              A co tam słychać w C1 ?
              Czy to prawda, ze łączne opłaty notarialne to jakieś 3,2% wartości mieszkania ?
              • Gość: Ania Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.09.02, 15:35
                tak, to prawda. Szczerze mówiać z tym notariuszem to lekka pzesada. Ten
                notariusz ma kupę klientów "ebejotowych" i Ebejot nie może z nim wynegocjować
                zniżek ?
                • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 03.09.02, 09:44
                  Z tego co wiem, jest ciche porozumienie między notariuszami i wszyscy mają
                  stałe najwyższe taksy. Jeżeli, któryś z nich się wyłamie, to go zlinczują ;-)
                  (to już oczywiście żart).

Pozdrawiam

Michał
                  • Gość: Aśka Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 10.09.02, 14:42
                    Wczoraj byłam na budowie. Ten blok obok ma już trzy piętra. Widzieliście w
                    jakiej on jest odległości od C1 ?
                    • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 10.09.02, 15:30
                      Drodzy mieszkańcy Skoroszy V (EBEJOT)

Pod adresem: skorosze.pl/phpbb/index.php działa juz nasze forum.
                      Proponuję tam przenieść dalsze rozmowy.

Pozdrawiam

Michał

• Gość: Darek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 11.09.02, 09:34
                        A jak Wam się podobają nowe kolory C1 drodzy sąsiedzi ?
                        Darek
                        • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 11.09.02, 12:23
                          Drodzy mieszkańcy Skorosze V, czy ktoś z Was wie co może znaleźć się z czasem
                          na polu od strony pd-wsch. Biegną tam linie wysokiego napięcia.

Pozdrawiam
                          • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 11.09.02, 13:49
                            Czy ktoś z Was słyszał o drodze szybkiego ruchu, która ma przebiegać blisko
                            osiedla Viterry, a więc i blisko nas ?

Pozdrawiam
                            • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.bphpbk.pl 11.09.02, 15:07

> Czy ktoś z Was słyszał o drodze szybkiego ruchu, która ma przebiegać blisko
                              > osiedla Viterry, a więc i blisko nas ?
                              >
                              > Pozdrawiam

nie podoba mi sie to, chociaz biorac pod uwage kiepska komunikacje w Ursusie...
                              a skad masz takie informacje ?
                              i ktoredy dokladnie mialaby przebiegac ta droga (zaraz obok Dzieci Warszawy,
                              czy za osiedlem Vittery?)

--
                              zmora
                          • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.bphpbk.pl 11.09.02, 15:10

> Drodzy mieszkańcy Skorosze V, czy ktoś z Was wie co może znaleźć się z czasem
                            > na polu od strony pd-wsch. Biegną tam linie wysokiego napięcia.
                            >
                            > Pozdrawiam

drapaczy chmur chyba tam nie wybuduja
                            stawialbym raczej na domki jednorodzinne

--
                            zmora
                            • Gość: Kasia Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 11.09.02, 15:55
                              Pytałam w Ebejocie. Z czasem mają tam powstać domki jednorodzinne.
                              A co sądzicie o tych nowych, "nieebejotowych" kolorach na C1 ?
                              • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 11.09.02, 16:44
                                Zadzwoniłem do Urzędu Gminy i bardzo uprzejma Pani wyjaśniła mi, że:

1. Droga szybkiego ruchu, będzie biegła za osiedlem Viterry, a przed tymi
                                okropnymi bunkrami bez balkonów, więc dla nas nie powinno to być uciążliwe.

2. Co do pola, w planie zagospodarowania przestrzennego zapisane jest tylko, że
                                będzie to budownictwo mieszkaniowo-usługowe. Raczej jednak nie mieszkaniowe, bo
                                nikt nie będzie chciał mieszkać pod liniami wysokiego napięcia (chyba, że
                                inwestor wprowadzi przewody pod ziemię) i raczej nie supermarket, bo właśnie
                                budują nowy przy ul. Ryżowej.

Co do kolorów, to naprawdę mieszkańcy innych budów mają większe problemy.

Pozdrawiam
                                • Gość: Rotera Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.09.02, 13:03
                                  ale mądrala
                                  • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 12.09.02, 14:22
                                    Hmm, a uważasz kolego Rotera, że lepiej by było, żeby bloki były w wymażonych
                                    przez Ciebie kolorach, za to buble ?

Pozdrawiam

Michał Mądrala
                                    • Gość: Rotera Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.09.02, 14:32
                                      o to czy będę buble już nie muszę się martwić więc zostąło mi przejmowanie się
                                      kolorami.
                                      A Ty mieszkasz w jakimś bublu ?
                                      • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 12.09.02, 14:58
                                        Ot co, jeżeli nie ma się do czego przyczepić to można do kolorów, prawda ?
                                        Poczytaj sobie wątki dotyczące innych developerów to zobaczysz co tam się
                                        dzieje, założę się że wiele osób chciałoby mieć tylko takie problemy jak Ty.
                                        Oczywiście obiecywanie innych kolorów, malowanie w innych nie jest fair, ale to
                                        drobiazg.
                                        A co do bubli to właśnie, żeby nie trafić na bubla po rocznych poszukiwaniach
                                        kupiłem mieszkanie w EBEJOT i chciałbym tylko dostać mieszkanie dobrze
                                        wykonane, w wykończonym osiedlu i nie obciążone żadnymi prawami osób trzecich.
                                        Tak jak mi obiecano w umowie.

Pozdrawiam

Michał Bubel
                                        • Gość: Rotera Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 12.09.02, 16:00
                                          Wiem, żep orównując to do innych problemów, kolory są drobiazgiem, ale skoro
                                          ebejot rozdaje foldery z ładnymi żółto-brązowymi bloczkami, a okazuje się że
                                          będą sraczkowato-zielone to też nie jest w porządku.
                                          MOże mi akurat zależało na brązowym balkonie a nie na wypłowiałym cytrynowym
                                          • Gość: Michał Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: 213.76.146.* 12.09.02, 16:35
                                            Rozumiem Twoje pretensje, też nie jestem zachwycony, zwłaszcza kiedy patrzy się
                                            na poprzednie osiedla EBJ. Mi chodzi tylko o to, że powinniśmy cieszyć się, że
                                            są jeszcze dobrzy (jak na razie) developerzy tacy jak EBJ.
                                            Nie ma co się kłócić, będziemy sąsiadami i może kiedyś się poznamy. Po co
                                            patrzeć na siebie wilkiem.

Pozdrawiam i życzę Tobie i sobie abyśmy kiedyś nie wypowiadali się o EBJ w
                                            mniej kulturalny sposób.
                                            • Gość: Rotera Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.clinternal / 10.2.1.* 13.09.02, 12:18
                                              ok, zgadzam się z Tobą. Ebj jest generalnie ok.
                            • p_d Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 06.10.02, 02:31
                              spalarnia opon?
                              hi hi hi ;)

Gość portalu: zmora napisał(a):

> Gość portalu: Michał napisał(a):
                              >
                              > > Drodzy mieszkańcy Skorosze V, czy ktoś z Was wie co może znaleźć się z cza
                              > sem
                              > > na polu od strony pd-wsch. Biegną tam linie wysokiego napięcia.
                              > >
                              > > Pozdrawiam
                              >
                              > drapaczy chmur chyba tam nie wybuduja
                              > stawialbym raczej na domki jednorodzinne
                              >
                              > --
                              > zmora
                            • p_d Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 04.12.02, 23:04
                              Domków jednorodzinnych to tam nie wybudują.
                              Linie wysokiego napięcia nie mogą przebiegać (bo nikt tam nie pójdzie mieszkać)
                              nad domkami, zaś zapodanie ich do ziemi tyle będzie kosztować, że nawet przy
                              dużym bloku, gdzie koszt ten rozłożonoby na wiele osób, m2 kosztowałby na dzień
                              dzisiejszy ok 4500 PLN.

pozdrawiam,

Sądzę, że przez trzy następne lata piękne zboże cieszyć będzie nasze oczy...

p_d
                              • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.bphpbk.pl 05.12.02, 08:06
                                obys mial racje

me ma okna na owo pole :)
                    • p_d Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) 06.10.02, 02:34
                      nie
    • Gość: Michał Ogrodzenie IP: 213.76.146.* 13.09.02, 12:59
      Zajrzyjcie pod adres:

skorosze.pl/phpbb/
      na forum mieszkańców Skorosze III. Podjęto tam temat ogrodzenia i wstępnie
      oszacowano koszty.
      Myślę, że problem ten będzie dotyczył w niedługiej przyszłości także i nas.

Pozdrawiam
    • Gość: Michał Nowy budynek Na Skraju Miasta? IP: 213.241.50.* 30.09.02, 09:49
      Witam Sąsiadów,

Pomyślałem, że czas przypomnieć o naszym wątku. :-)
      Wydawałoby się, że firma Na Skraju Bankructwa po poprzednich klapach i
      roszczeniach (nie)doszłych mieszkańców (m.in. blok na Skoroszewskiej) nie
      podejmie kolejnego ryzyka inwestycyjnego. Niestety w naszym kraju ryzyko
      przerzuca się na biednych kupujących i tak oto na rogu Skoroszewskiej i Dzieci
      Warszawy już jest wykopana dziura w ziemi, co mogłoby skuteczniej skłaniać
      naiwne dusze do wyzbywania się z oszczędności życia. Mam nadzieję, że rynek
      jednak dojrzewa i nikt już na tym nie ucierpi. Dla nas, przyszłych mieszkańców
      C1, może to jednak oznaczać niekończącą się budowę oraz śmietnik pod oknami. Że
      też nie ma sposobu na takie firmy Na Skraju Uczciwości...

Mimo wszystko życzę optymizmu i pozdrawiam,
      Michał
    • Gość: Piotrek Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 17:38
      Witam serdecznie,
      Szanownym sąsiadom podaję swoje namiary:
      piotrdabkowski@o2.pl
      Będziemy mieszkać pod 50-tką w klatce B.

pozdro,
      PD
      • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.bphpbk.pl 07.10.02, 08:44
        Witam sasiada

ja tez klatka B
        nr 37

pozdrawiam
    • p_d !!!!!!!!!!!! klatka B - pietro 4 !!!!!!!!!!!!!!!! 06.10.02, 02:24
      Witam i zapraszam do wymiany korespondencji,

piotrdabkowski@o2.pl
      • Gość: Krzycho klatka E 3 pietro IP: *.acn.waw.pl 09.11.02, 21:55
        Witamy sasiadow!
        Podpisalismy umowe na mieszkanko w klatce E na 3 pietrze (tymczasowy numer
        143). Pozdrawiamy!
        • Gość: Tom Re: klatka E 3 pietro IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 12.11.02, 09:54
          To ja witam sąsiada . Będę mieszkał też w klatce E 3 piętro nr. mieszkania
          144 . Pozdrawiam Tomek
          • anag1 Re: klatka E 3 pietro 13.11.02, 20:04
            Witam,
            ja jeszcze nie mam mieszkanka ale właśnie jestem na etapie zakupu- etap wstępny
            Czy możecie się podzielić informacjami na temat kredytów?
            Gdzie jak jest i gdzie polecacie
            dziękuje
            pozdrawiam
            Prawdopodobnie przyszła mieszkanka C1
            • Gość: Gawdar Re: klatka E 3 pietro IP: 212.76.37.* 25.11.02, 11:26
              anag1 napisała:

> Witam,
              > ja jeszcze nie mam mieszkanka ale właśnie jestem na etapie zakupu- etap
              wstępny
              > Czy możecie się podzielić informacjami na temat kredytów?
              > Gdzie jak jest i gdzie polecacie
              > dziękuje
              > pozdrawiam
              > Prawdopodobnie przyszła mieszkanka C1

Mieszkam na Skoroszach III
              Wziąłem kredyt w LG Petro Banku. Maja podpisaną umowę z EBEJOTEM (3/4 spraw
              odpada Ci bo załatwiają między sobą), działają profesjonalnie,szybko,miło i
              mieli (moze jeszcze mają) promocję dla kupujących mieszkania w EBEJOT.

Interesująca oferta jest też w GE Mieszkaniowy.

Pozdrawiam
              Gawdar
    • p_d STAŁE ŁĄCZE - EBEJOT - budynek C1 22.11.02, 23:42
      Witajcie przyszli sąsiedzi.
      Domyślam się że każdy z nas myśli już o urządzeniu mieszkania, które zaczniemy
      odbierać na początku przyszłego roku (cholera - to coraz bliżej). Jedną z
      kwestii jest zatem również sprawa stałego łącza.
      Wiem, że firma SPRAY dostarczająca taką usługę silnie zadomowiła się na
      sąsiednich osiedlach. Ceny jakie proponuje są jednak (mówiąc delikatnie)
      zawyżone.
      Oczekuję na maile od osób chcących wspólnie wziąć inicjatywę w swoje ręce.
      Otóż, mój znajomy mieszkający od dwóch lat na pewnym osiedlu (Warszawa-Ząbki)
      wraz z sąsiadami stworzył sieć lokalną i za stałe łącze z internetem płaci
      miesięcznie około 30 zł.
      Jeśli zajdzie taka potrzeba, możemy się z nimi spotkać. Na pewno podzielą się z
      nami swoimi doświadczeniami, podpowiedzą właściwe rozwiązanie. Szkoda
      przepłacać. A blok nasz ma dużą ilość lokali co odpowiednio zmniejszy koszty
      każdego z nas, nie mówiąc już o możliwości dzierżawienia łączy kolejnym
      budowanym budynkom Skorosze V.
      mój adres e-mail: piotrdabkowski@o2.pl

Pozdrawiam,

Piotr Dąbkowski
      • Gość: toczmar Re: STAŁE ŁĄCZE - EBEJOT - budynek C1 IP: *.Sun.COM 28.11.02, 16:31
        Czesc,

Tez uwazam, ze oferowane ceny sa wziete z sufitu. Budynek C1 ma duza liczbe
        mieszkan i ceny tutaj powinny to uwzgledniac.
        Jestem chetny do pomocy ...

Kupilem mieszkanie w C1 klatka A.

toczmar@poczta.onet.pl

• p_d Re: STAŁE ŁĄCZE - EBEJOT - budynek C1 29.11.02, 00:07
          Sądzę zatem że istnieją dwa sposoby:

1. Należy dotrzeć do jak największej ilości sąsiadów w celu uniknięcia
          podpisania umowy z providerem przez tych, których potencjalnie zainteresowałoby
          nasze rozwiązanie, aby następnie po zasiedleniu przystąić do organizacji tego
          wszystkiego, bądź

2. Dotrzeć do możliwie największej ilości mieszkańców budynku i jednocześnie
          już teraz coś organizować.

Jakkolwiek, z mojej strony postaram się zebrać informacje dotyczące cen
          związanych z instalacją odpowiedniej infrastruktury i niezbędnego sprzętu
          oferowanych na rynku. Być może łatwiejsze okaże się zlecenie tych prac komuś z
          zewnątrz, zaś administrowanie systemem w późniejszej fazie zleci się jakiemuś
          studentowi czy temu podobnemu fachowcowi (może taki będzie wśród nas).

Jak wspomniałem wcześniej, nie znam się aż tak na kwestiach IT, aby w tym
          momencie zagłębiać się bardziej w szczegóły. Mam jednak nadzieję, że dzięki
          forum ta dyskusja dotrze do kogoś z "naszego grona", kto zabierze istotny głos
          w powyższej sprawie i może coś z tego bedzie. A sądzę, że warto. Policzmy tylko
          ile można zaoszczędzić.

Dzięki i pozdrawiam,

Piotrek

• Gość: Jacek Re: STAŁE ŁĄCZE - EBEJOT - budynek C1 IP: proxy / *.datacom.com.pl 23.12.02, 13:16
            Witam przyszłych sąsiadów w budynku C1.
            Nazywam się Jacek Tarwacki i kupuję mieszkanie w klatce A.

Jestem kolejną osobą zainteresowaną wykupieniem niedrogiego stałego łącza do
            Internetu.
            Ponieważ w sąsiednich budynkach swoje usługi świadczy firma Spray,
            prawdopodobnie nasz budynek też będzie objęty świadczonymi przez nią usługami.
            Z cennika firmy "Spray" stałe łącze kosztuje 138,10 zł miesięcznie a
            jednorazowy koszt instalacji wynosi 399zł. Przy zakupie zbiorczego pakietu
            czyli telefonu, telewizji kablowej i Internetu, cena tego ostatniego wynosi
            125zł miesięcznie.
            To dalej spory wydatek.

Warto zainteresować się siecią osiedlową pozwalającą uzyskać znacznie tańszy
            dostęp do Internetu.

Ponieważ zajmuję się zawodowo podobną problematyką myślę że mogę być pomocny w
            realizacji takiego przedsięwzięcia.

Na początek dobrze będzie ustalić ile osób z naszego bloku będzie
            zainteresowanych udziałem w osiedlowej sieci komputerowej.

8 stycznia odbędzie się spotkanie przyszłych mieszkańców budynku C1 mające na
            celu zawiązanie wspólnoty.
            Proponuje na tym spotkaniu stworzyć listę osób zainteresowanych stałym łączem
            do Internetu. W zależności od ilości zainteresowanych można będzie wybrać
            odpowiednie rozwiązanie.

Życzę Wszystkim Wesołych Świąt.

Pozdrawiam
            Jacek Tarwacki
            e-mail:jacek.tarwacki@datacom.pl
            • p_d Re: STAŁE ŁĄCZE - EBEJOT - budynek C1 30.12.02, 09:52
              Doskonale,
              Panie Jacku, mnie 8 stycznia nie będzie gdyz jeśli plany nie ulegną zmianie,
              będę musiał w tym czasie wyjechać. Jakkolwiek, będąc inicjatorem tego pomyslu,
              zgłaszam swoją wolę uczestniczenia w przedsięwzięciu...
              Ponadto, może jeszcze przed 8 stycznia dostanę kosztorys pełnych prac
              związanych z instalacją sieci na osiedlu, gdzie taki pomysl został zrealizowany
              i gdzie koszt miesięczny wynosi 40 pln/miesiac na odbiorcę.

Piotr Dąbkowski

kontakt ze mną: piotrdabkowski@o2.pl
    • Gość: willi Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 14:07
      W zasadzie piszę to do Zmory....
      pracowniku EBEJOT - wrzuć trochę na luz...
      z Twojej obrony wynika, że Ebejot dodaje więcej, niż umowa przewidziała (hahaha-
      jeszcze ktoś w to uwierzy)...
      dowodem na to że mają ugadanego notariusza jest sam fakt, że bierze maksa
      stawkę, to wystarczy (10 albo i 15% wraca do Ebejota, albo któregoś z szefów -
      możesz mówić co chcesz, ale te numery znam bardzo dobrze).
      Apropos osiedla - miałem tam mieszkać (jeszcze na początku budowy szukałem
      czegoś), ale na szczęście dałem sobie siana...mieszkańcom współczuję. Ochydne
      molochy, byleby tylko więcej nawsadzać na działkę. Co do wizualnego wyglądu -
      lepiej nie mówić...
      Poradź szefowi, żeby zmienił projektantów.
      Pozdr: willi
      • Gość: zmora Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.bphpbk.pl 27.12.02, 12:55
        Gość portalu: willi napisał(a):

> W zasadzie piszę to do Zmory....
        > pracowniku EBEJOT - wrzuć trochę na luz...
        > z Twojej obrony wynika, że Ebejot dodaje więcej, niż umowa przewidziała
        (hahaha

:)))
        hmm, musze sie w takim razie udac do Ebjotu bo mi zalegają z wyplata ;)
        Oj Łyliamie zadalbys sobie troche trudu i zerknal na IP.
        Nie zmam sie na developerce moge im tylko zaoferowac uslugi finansowe. A oferte
        mamy naprawde konkurencyjna :). Niestety wspolpracuja z innym bankiem.

A co do Twojej wypowiedzie drogi Łyliamie, pragne Cię poinformować że moje
        zboczenie zawodowe przesladuje mnie nie tylko w pracy - niestety potrafie
        liczyc pieniadze. Negocjowac tez mnie nauczono. Nie bede pisal jednak co mi sie
        udalo wynegocjowac bo po 1. nie uwierzylbys i tak, po 2. nie chcialbym robic
        zamieszania w biurze sprzeazy EBJ. Powiem tylko ze jestem zadowolony.
        Ale nie przejmu sie Łyliamie Ciebie tez kiedys bedzie stac na mieszkanie
        wybudowane przez EBJ. Z jednej strony rozmumiem twoje frustracje, z drugiej
        ciesze sie ze nie bedziesz moim sasiedem - nie lubie ludzi negatywnie
        nastawionych do zycia .
        Tak wiec jak wspomniales "daj sobie siana z EBEJOTEM i poszuaj czegs innego na
        swoje troski.

pozdrawiam
        --
        zmora

• Gość: NaKrawędzi Re: EBEJOT - budynek C1 (URSUS) IP: *.spray.net.pl 06.02.03, 02:23
      Gość portalu: Darek napisał(a):

> Cześć, szukam sąsiadów z C1. Kupiliśmy z żoną mieszkanie w klatce E na 6
      > piętrze (lokal z numerkiem 154).

Spróbuj na forum na www.skorosze.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka