Dodaj do ulubionych

Dom Development - Osiedle Olbrachta?

IP: 80.72.37.* 12.07.05, 17:58
Witam!

Na Bemowie/Jelonkach (w okolicy ul. Olbrachta) od dłuższego już czasu stawało
ogrodzenie, które bardzo wyraźnie przypominało tekturowe ogrodzenia DD
ostatnich ich inwestycji.

No i nie pomyliłem się. Dzisiaj, przejeżdżając w tej okolicy zobaczyłem
znajome logo oraz napis: "Osiedle Olbrachta".

Ciekwe, że na ich stronie nie ma ani słowa o tej inwestycji... A akurat ta
lokalizacja wydaje się być najlepszą ze wszystkich oferowanych przez DD w tej
okolicy... Może wszystkie mieszkania zostały już "sprzedane"? Jeszcze zanim
zaczęli sprzedaż...

Ktoś coś wie?

Pozdrówka... M.
Mariusz J.
Obserwuj wątek
    • Gość: lszym Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.crowley.pl 12.07.05, 18:38
      Dziś dzwoniłem do DD, sprzedaż ma ruszyć w listopadzie, ukończenie inwestycji
      lato 2007.
      Pozdrawiam
      • Gość: zainteresowany Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 12:03
        a jaka cena metra w tej inwestycji?
    • Gość: zuzanna Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:51
      Tez do nich dzwonilam. Maja powstac trzy budynki od 4 do 8 pieter. Bardzo mnie
      interesuje ta inwestycja jedyny mankament to to lato 2007. No ale coz, warto
      poczekac.
      • mozdzins Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? 14.07.05, 13:07
        lokalizacja fajna ale są dwa mankamenty:
        - trasa NS wzdłuż torów kolejowych Odolany-Gdańska jest to co prawda kilkaset
        metrów ale ;)
        - teren ten należał do strefy ochronnej zakładów "Nowotko" obecnie "Wola" i jest
        najprawdopodobniej zanieczyszczony metalami ciężkimi z pobliskiej - nieczynnej
        już odlewni i walcowni - proponuje sprawdzenie w Sanepidzie aktualnych badań
        gruntu i w razie czego monitowanie dewelopera o zdjecie wierzchniej warstwy
        gruntu i jej utylizację
        Poza tym miejsce jest przyzwoite w porównaniu z jakimiś ugorami na Tarchominie :)
        • Gość: :) Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.chello.pl 15.07.05, 21:43
          ja rowniez jestem zainteresowana, dajcie znac ile kosztuje m2
          • sloggi Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? 16.07.05, 13:40
            Jaka jest precyzyjnie lokalizacja tego osiedla?
            • Gość: zuzanna Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:35
              ul. Olbrachta odbiega, przed Auchan, od Gorczewskiej i biegnie rownolegle do
              niej,inwestycja DD znajduje sie niedaleko dzialek i torow kolejowych, obok tych
              samych torow polozone jest Auchan
              • Gość: żul Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: 213.17.164.* 21.07.05, 19:13
                ale tam okropnie żulerskie bloki w okolicy
                i towarzycho nieciekawe stoi na chodnikach
                wystarczy 5 minut poczekać aby się przekonać
                znajomy tam kiedyś wynajmował
                do dzisiaj ma traumę
                widok na stronę wschodnią bedzie okropny
                brrrr
                • Gość: pusia Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:16
                  Mieszkałam 7 lat w takim obskurnym bloku obok. Na Rozpylacza :-)
                  Mieszkało się fantastycznie! Gdyby nie to, że potrzebowaliśmy większe mieszkanie mieszkalibyśmy tam
                  nadal. Towarzycho tam mieszka takie jak wszędzie. Nie ma ani mniej ani więcej dresiarzy czy pijaczków.
                  Przez 7 lat nie spotkała tam nas nigdy przykra sytuacja i czuliśmy się tam bezpiecznie.
                  A lokalizacja jest wspaniała! Gdyby nie to, że już mamy nowe mieszkanie, to zapewne kupowalibyśmy
                  właśnie tam! Polecam to miejsce!!!
                  • Gość: Luby Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: 193.201.167.* 09.08.05, 15:05
                    Witam!

Dzwoniłem wczoraj do DD i oto, co udało mi się dowiedzieć:
                    - osiedle będzie budowane w 2 etapach - oddanie I etau w maju 2007, II -
                    sierpień 2007;
                    - będą 3 bloki różnej wysokości na łącznie 412 mieszkań, a więc całkiem sporo;
                    podobno najwięcej ma być niedużych 2,3-pookojowych, czyli tych najbardziej
                    poszukiwanych;
                    - cena nie będzie niższa niż 3800 zł brutto
                    - co do arkchtektury, to Pani nie chciała się jeszcze wypowiadać, ale mówiła,
                    że może to być coś podobnego np. do ich osiedla Fort Bema.
                    - co do lokalizacji, to jest całkiem w porządku; po drugiej stronie Olbrachta
                    są ogródki działkowe, a kawałek dalej w stronę torów duże skupisko domów
                    jednorodzinnych; co prawda w stronę centrum sąsiadować będzie ze starymi
                    blokami, ale biorąc pod uwagę bliskość do centrum, to raczej mały mankament i
                    spotykany równie często w innych "starych" dzielnicach; mieszkam niedaleko i
                    nie narzekam.
                    I to by było na tyle...
                    Więcej informacji podobno będzie można uzyskać w DD pod koniec września.
                    • Gość: Vasco Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.spsa.com.pl 19.08.05, 22:23
                      Witam,
                      Ja tez dzwonilem do DD jednak cena jaka mi podali to 4-4.5brutto/m2.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: SANDRA Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:32
                        Również interesuje mnie zakup mieszkania w tej okolicy, dzwoniłam do DD i
                        uzyskałam podobne informacje, cena za metr 3800-4500 brutto. Oddanie budynków w
                        drugiej połowie 2007 ale warto poczekać. Od jakiś 3 lat mieszkam w pobliżu
                        Olbrachta i jest tu naprawdę super, dojazd do centrum bardzo dogodny, blisko
                        WOLA PARK, różne sklepy, bilard, basen, przedszkola i szkoły itp, jesli chodzi
                        o mieszkańców tej okolicy..., mnie nie spotkało jeszcze nic przykrego i czuję
                        się tu dosyć pewnie i bezpiecznie. Reasumując.., nie wyobrażam sobie mieszkać w
                        innej części Warszawy. Jeśli chodzi o usytuownie Osiedla Olbrachta, to nie
                        podoba mi sie towarzystwo obskurnych blokowców z jednej strony , i dosyć wolna
                        przestrzeń obok przyszłego osiedla. Kto wie co wybudują obok w przyszłości...No
                        i główna obawa to Inwestor, niewiele wiem o rzetelności tego developera. jakieś
                        3 lata temu byłam na etapie poszukiwania mieszkania do kupienia,i znane mi są
                        opinie o takich firmach jak: EBEJOT, EDBUD, JW CONSTRUCTION (TĄ RACZEJ OMIJAŁAM
                        SZEROKIM ŁUKIEM), SAM-81, BMI, o DD niewiele wiem. Jeśli ktoś cos wie na temat
                        DD, proszę o opinię, dzięki, pozdrawiam.
                        • Gość: yaro Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.stacje.agora.pl 25.08.05, 10:42
                          Ja kupuję już w innej części Warszawy i u innego developera, ale po lekturze
                          Waszego wątku wydaje mi się, że im częściej będziecie dzwonić do DD z pytaniem
                          o cenę, tym bardziej będzie ona rosła. DD zrozumie, że już na wejściu mają
                          mnóstwo chętnych na taką lokalizację. Pod rozwagę...
        • synestezja1 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? 13.03.06, 10:23
          miejsce przyzwoite?? prosze obudz... Nowy tarchomin zdecydowanie lepszy. .. Bo
          lepiej mieszkać tam gdzie są niemal same nowe osiedla, bo tam mieszkaja inni
          ludzie, nie ma dresiarstwa, wandalizmu. A czego Ty spodziewasz sie po starym
          rejonie i lokatorach z pobliskich blokowisk? Nie zmienisz ich mentalności, bo
          sie nie uda. Będziesz mieszkać jak na wyspie gdzie dookoła bedą " rekiny" i moze
          miło byc w takiej oazie, ale ja tam w poblizu mieszkałam 25 lat, bałam sie
          wracac..wiueczorami, spacerować... bo młodzież z blokowisk.. nie jest przyjaznie
          nastawiona. a zwłaszcza do ludzie którzy w ich mniemaniu mają troszke kasy i
          kupuja fajne -drogie mieszkanka. pozdrawiam .
          • Gość: g Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.ecb.int / *.ecb.int 31.03.06, 09:28
            zawsze mozna miec nadzieje ze niedlugo wszyscy dresiarze pojada do pracy do
            irlandii. zreszta te mieszkania beda za dwa lata. juz nawet na pradze nie ma
            wlasciwie dresiarzy. gdzieniegdzi epojawiaja sie, to prawda..a le wiekszosc z
            nich ma juz rodziny i ich roste zony ganaija ich do krojenia masy na
            kluski..Mentalnosc ludzi sie zmienia. skoro wszyscy twierdza ze noa linia metra
            odmieni nawet prage to dlaczego nie mialaby odmienic tego kawalka woli...
            choc kazdy ma prawo do swojego zdania..
      • bece1 Odbiór 10.04.06, 10:22
        Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które
        mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry,
        korzystaliście z ich usług?
    • Gość: poszukująca Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 25.08.05, 12:32
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34885,2853074.html
      • Gość: Vasco Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.chello.pl 31.08.05, 22:27
        To by byla kolejna inwestycja DD w poblizu trasy szybkiego ruchu/autostrady
        po Forcie Bema, Osmanczyka i Olimpii.
        no comments...
        • Gość: SANDRA Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:24
          CZY KTOS SIE ORIENTUJE W JAKIEJ MNIEJ WECEJ ODLEGLOSCI OD OSIEDLA BEDZIE
          PRZEBIEGAC TRASA?
          • Gość: kaka Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:35
            Wzdłuż linii kolejowej po zachodniej stronie - jakieś 200-300 m.
            I powstanie (jeśli w ogóle) za ok. 8-10 lat, nie wcześniej.
            • Gość: mane1 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:42
              czy ktos zna termin oddania inwestycji do sprzedazy?
              • Gość: Olo Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:03
                W ubiegłym tygodniu dzwoniłem do DD i jeszcze nie prowadzą sprzedaży miszkań na
                Osiedlu Olbrachta. Cena planowana to 4000 za m kw. W drugim kwartale 2006 r.
                mają zacząć sprzedawać mieszkania. Co do trasy szybkiego ruchu to raczej nie ma
                na nią miejsca przy torach, tam jest osiedle. Trasa ma przebiegać wzdłuż ul.
                Lazurowej i łączyć się z Górczewską.
        • Gość: kiker zapomniałeś o kompleksie derby IP: 195.205.147.* 20.06.06, 14:40
          tam też ma lecieć trasa olszynki grochowskiej i nawet wrysowana jest już linią
          przerywaną. DD ma nosa. Szybko wybudować, sprzedać a mieszkańcy niech już sobie
          dalej radzą wszakrzeć mogli se sprawdzić w planach.
    • Gość: ago Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:50
      Inwestycja blisko trasy, teren kupiony bo gmina sprzedawala taniej - ze wzgledu
      na trase... w dodatku blisko "skazonych" przez zaklady Nowotki terenow...
      ponadto niedaleko cmentarz... osiedle lumpow, wystarczy spojrzec na parking w
      okolicy - same wartburgi i polonezy...jeden autobus. Ogolnie - nie polecam!
      • maximuss2 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? 19.02.06, 09:34
        Czy ktoś ma inne opinie na temat tego miejsca. Lokalizacja jest interesująca.
        Niedaleko do Centrum, stosunkowo gęsta sieć komunikacyjna i dużo sklepów.
        Zastanawia mnie głównie bezpieczeństwo w tej okolicy. Jak się tam będzie
        mieszkało?
        • Gość: krystek Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.net-serwis.pl 10.03.06, 15:54
          mieszkam w okolicy i nie jest tu tak źle jak to niektórzy opisują. Owszem sporo
          dresiarzy się kręci ale powiedzcie gdzie dzisiaj ich nie ma ! Lokalizacja
          bardzo fajna i jestem zainteresowana zakupem mieszkania. Przeszkadza mi tylko,
          że strasznie przeciągają termin rozpoczęcia budowy. Podobno dopiero w czerwcu
          będą plany ! Przyjdzie poczekać na mieszkanie jakieś dwa lata a to trochę długo
          nie sądzicie. Poza tym chcę powiedzieć, że zaraz za ogrodzeniem DD jest
          całodobowy parking dla tirów co trochę odstrasza od zakupu, bo to dle wielu
          inwestycja, której koszy będą ponosić całe życie. A z tą planowaną trasą N-S to
          będzie ona w zupełnie innym miejscu przy torach. Na pewno nie na odcinku
          dochodzącym do Olbrachta (można dokładny plan obejrzeć na stronach Urzędu
          Dzielnicy Bemowo).
    • Gość: Kacha Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: 212.160.172.* 10.03.06, 16:04
      Ale to osiedle buduje chyba budimex!!!
      • Gość: mane1 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 10:44
        Budimex i Dom Development to dwie oddzielne inwestycje. Tylko, ze Budimex juz
        sprzedaje mieszkania a DD cos sie nie spieszy.
        • Gość: krystek Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.net-serwis.pl 12.03.06, 11:28
          Wydaje mi się, że lokalizacja DD jest jednak trochę lepsza, bo dalej od torów.
          Ciekawa jestem tylko jak wywindują cenę m2. Nie wierzę, że będzie niższa niż w
          Budmeksie (a tam prawie 5300zł). A tak swoją drogą to może ktoś wie dlaczego
          tak przeciągają rozpoczęcie budowy (chyba nie czekają na wyższy VAT, bo już
          wszyscy wiedzą, że na takie mieszkania będzie nadal obowiązywała stawka 7 %).
          • Gość: venusa Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:40
            z tego co ja wiem, to oni chca wybudowac wysoki blok - zdecydowanie wyzszy niz
            Budimex i glowny architekt miasta nie chce sie na to zgodzic, wiec walcza, a to
            troche trwa
    • Gość: t Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:54
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: krystek Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.net-serwis.pl 28.03.06, 15:56
        Właśnie się dowiedziałam, że budowa zacznie się MOŻE !!! pod koniec tego roku.
        Oni coś tu kombinują i to jest strasznie wkurzające, bo ile można czekać. Czy
        ktoś wie co tu włściwie się dzieje !
        • Gość: finland Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:54
          mieli problem z pozwoleniem na budowę.
          • Gość: mane1 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:07
            mieli?
            Ja do nich dzwonilam jakies dwa tygodnie temu i miala sie sprzedaz zaczac na
            poczatku trzeciego kwartalu. Teraz juz koniec roku? Potem tez nie zaczna bo beda
            pewnie czekac na wiosne. Szczerze to ja mam dosc.
            • Gość: goldfinch Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.chello.pl 30.03.06, 12:19
              Ja tam mieszkalem 3 miesiace.Totalna klapa.Jedyny + to pobliski lokal szantowy,
              ale nawet tam drzwi sa zamkniete i wpuszcza sie tylko swoich na dzwonek.Bo
              menele wszedzie prosza o 2 zlote. Poza tym sasiedzi na Olbrachta czuja sie
              jakby to byl dziki zachod i sobie pozwalaja na maxa.Nie mozn aremontu zrobic i
              jak kilka dni sie stuka mlotkiem od 10 do 20 to jest wielkie halo i
              awantura.Poza tym w pobliskiej biedronce strach robic zakupy, bo wszedzie
              czyhaja "nagabywacze" i lumpy.Generalnie to geriatryk same stare babcie i
              dziadkowie z cietym jezorem, zli na kazdego kto ma pare groszy wiecej niz oni.
              Wkurzenie na caly swiat i pelni marazmu.Osiedle bedzie w takiej okolicy.
              • Gość: mane1 Re: Dom Development - Osiedle Olbrachta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:54
                czy ktos wie jaki jest aktualny termin rozpoczecia budowy?
                • Gość: Gość Re: Dom Development - Lokalizacja IP: *.office.royalpbk.com / 195.238.227.* 20.06.06, 11:40
                  Powiem szczerze - nie polecam tej lokalizacji: mieszkałem tam tylko 3 miesiące
                  (na szczęscie), w bloku tuż obok płotu DD. Jest tam bardzo dużo dresiarzy i
                  lumpów. Wieczorem zostałem napadnięty, pobity i okradziony. Moja dziewczyna
                  cudem uniknęła podobnej sytuacji.
                  Dookoła tylko meliny, parkingi, cmentarze i tory.
                  W tej okolicy nie warto wychodzić z domu nie tylko po zmroku, ale wogóle nie
                  warto wychodzić bo strach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka