Dodaj do ulubionych

Brzeziny- Agroman

IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 30.08.02, 11:38
Witam
Przez jakiś czas, na tym forum gościł wątek ziwazny z inwestycja firmy
Agroman na Białołece tj. osiedle Brzeziny. Był to nawet wątek bardzo prężny i
aktywny. Były same głosy zachwytów jacy to oni są dobrzy i jak ładnie budują,
ale pisano tak gdy bloki wychodziły z ziemi i był to poczatek budowania, gdyz
potem było juz gorzej, ale o tym na forum juz sobie nie poczytaliscie, gdyż,
zostałą założona zamknięta lista na yahoo. Wsyzscy mieszkańcy, którzy
dotychczas pisywali na forum zostali przeżuceni do zakmnietego forum i
szkoda, gdyż później zaczeły sę dziac na budowie dziwne i absurdalne rzeczy.
Ale o tym juz nie wiedzieliście. Brudy zaczeły być prane we własnym gornie,
przyszłych mieskzańców, którzy juz kupili podpisali umowy. I o to chodziło
firmie, sama załozyła zamkniete forum, bo po co o problemach mają czytac
przyszli potencjalni klienci formy Agroman. A z tych rzczy to moge powiedzieć
między innymi: bardzo duże opóźnienie w oddawaniu budynków, absurdalne
roziwzania pionu kanalizacyjnego w mieszkaniu, tj, brak odpływu w kuchni oraz
ciagły brak wody, chociaż pierwsze mieszkania zostały oddane już 1,5 miesiąca
temu. Firma wciąż nie ma zgody MPWIK.
List ten traktujcie jako przestroga przed Agromanem oraz przestroga przed
zakładaniem zamknietego forum
Obserwuj wątek
    • Gość: winnik Re: Brzeziny- Agroman IP: *.arip.com.pl 30.08.02, 13:56
      witam serdecznie,
      to, że są opóznienia to sie zgodzę (2-3 miesieczne). Ale to nie jest chyba tak
      dużo. Inne firmy każą sobie czekać parę miesiecy (np. JWC i kilka innych.)
      Nie jestem obrońcą A-mana, ale że nie ma wody to juz skandal. Ludzie od 1,5
      miesiaca wykańczaja mieszkania a niektórzy już mieszkają i nie mają wody. każdy
      słyszy od pracowników biura że jeszcze tydzień itd. Woda ma być w przyszłym
      tygodniu (tydzień 40) - takie są obietnice. Podobno są już załatwione wszystkie
      formalności z gminą Marki i z PMWiK. Podobno są zakładane liczniki.
      Tak jak juz pisałem wcześniej na innym temacie, trzeba poczekać parę ładnych
      tygodni i ocenić jakość wykończenia i podłazceń.
      Teraz trwa tam jakby nie było budowa i nie są jeszcze odebrane 4 lub 5
      budynków. Jak będzie wszystko skończone to mam nadzieję że będzie wszystko OK.
      Jeśli chodzi o podłączenia kanalizacyjne i itd. to zeczywiście chyba jakiś
      debil je projektował, Nie ma pojęcia o tym co robi. Ale nic nie stoi na
      przeszkodzie żeby to wszystko poprawić (SORRY, jedna rzecz stoi - dodatkowy
      koszt dla hydraulika).
      Na koniec, mam nadzieję że wszystko bedzie OK i za parę tygodni wszyscy będą
      się śmiać z tych "grzeszków" A-mana.
      pzdr.
      Przyszły mieszkaniec.
    • Gość: winnik Re: Brzeziny- Agroman IP: *.arip.com.pl 30.08.02, 14:03

ale o tym na forum juz sobie nie poczytaliscie, gdyż,
      > zostałą założona zamknięta lista na yahoo. Wsyzscy mieszkańcy, którzy
      > dotychczas pisywali na forum zostali przeżuceni do zakmnietego forum i
      > szkoda, gdyż później zaczeły sę dziac na budowie dziwne i absurdalne rzeczy.
      > Ale o tym juz nie wiedzieliście. Brudy zaczeły być prane we własnym gornie,
      > przyszłych mieskzańców, którzy juz kupili podpisali umowy. I o to chodziło
      > firmie, sama załozyła zamkniete forum, bo po co o problemach mają czytac
      > przyszli potencjalni klienci formy Agroman.

Jeszcze jedna sprawa, zamknięte forum nie zostało załozone przez A-mana tylko
      przez samych mieszkańców.
      • Gość: mieszkaniec Re: Brzeziny- Agroman IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 30.08.02, 14:37
        Przyszły mieszkańcu,
        tylko pogratulowac wyboru, jesteś zachwycony tym że musisz dopłacić hydrulikowi
        za to co spartaczył wykonawca. No dobrze Twoja sprawa. Opóźnienie tez Cię nie
        martwi - no to jesteś wspaniałomyślny. Ale wiedz że wody w dalszym ciągu nie ma
        i nie wiadomo kiedy ma być. Padją już terminy pażdziernikowe- może to Cię też
        nie martwi, ok ale ja chcę gdzieś się myć. Sprawy wody to jednak załatwia się
        wczesniej a nie tuż przed odbiorami.
        Oprócz pracowników Agromana są jeszcze pracownicy TONAGRO, którzy tez mają
        mieszkania na tym osiedlu. A dla nich najważniejsza jest sprzedaż, a mieszańców
        to mają gdzieś.
        • Gość: winnik Re: Brzeziny- Agroman IP: *.arip.com.pl 30.08.02, 15:08
          Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Przyszły mieszkańcu,
          > tylko pogratulowac wyboru, jesteś zachwycony tym że musisz dopłacić
          hydrulikowi

W - nie jestem tym zachwycony bo to kolejne ok.500zł.

> za to co spartaczył wykonawca. No dobrze Twoja sprawa. Opóźnienie tez Cię nie
          > martwi - no to jesteś wspaniałomyślny.

W - na dzień dzisiejszy opóżnienie mnie nie martwi, bo i tak się nie będe od
          razu wprowadzał.(odbiór na przełomie wrzesień/pażdziernik) Co innego ci, którzy
          wynajmują mieszkanie i musza sie szybko z niego wyprowadzić. No i oczywiście
          koszty tych ludzi (rata za mieszkanie, płatnośc za wynajecie itd.) Ja nie
          wynajmuje wiec nie mam tego problemu i nie musze się szybko tam wprowadzać.
          Ale żeby mnie nikt żle nie zrozumiał, jestem za tymi którzy się chcą tam szybko
          wprowadzic i mieć wszystko gotowe, a przez żle wykonaną robotę mają problemy
          (zła kanalizacja, woda itd.). mam nadzieję że jak bede sie wprowadzał to
          wszystko będzie OK.
          Dla twoich wiadomości, będę sie starał o odsetki z powodu opóżnienia mieszkania.
          Bo to że nie będe sie od razu wprowadzał, to nie znaczy że nie mam w terminie
          odebrać mieszkania
          • Gość: winnik Re: Brzeziny- Agroman IP: *.arip.com.pl 30.08.02, 15:13
            I jeszcze jedna sprawa.
            Dziwisz się napewno, dlaczego jestem pełen optyminmu.
            A co mam innego robić, nie będę sprzedawał mieszkania którego jeszcze nie
            wybudowano do końca, a okolica mi odpowiada. Kupno tego mieszkania kosztowało
            mnie wiele wyrzeczeń. Dlatego "chcę" byc dobrej myśli, że za parę tygodni
            będzie OK. Nic mi innego nie zostało.
    • kssk Re: Brzeziny- Agroman 30.08.02, 16:26
      Drogi mieszkańcu, żadna z osób obecnych na zamkniętej liscie dyskusyjnej nie
      miała zakazu umieszczania wiadomości poza tą listą, jeżeli ktoś by chciał to
      robić to na pewno to robił. Jezeli zaś brak było przez długi czas jakichkolwiek
      wpisów to oznacza, iż przyszli mieszkancy a Twoi sąsiedzi uznali, że taki
      sposób komunikowania się jest lepszy niż inny. Nie wiem, czy Twoje
      rozgoryczenie bierze się z faktu, iż nie jesteś na liście czy też po prostu z
      kompletnego rozczarowania Agromanem, w każdym razie masz na pewno powód, aby
      czuć się poszkodowany. Jednakże każdy, kto decydował się na zakup mieszkania w
      Agromanie powinien zdawać sobie sprawę, iż jest to firma o genezie państwowej i
      działa tak jak firma państwowa (tzn. nie przejmuje się za bardzo klientem)
      oraz, że jest to ich pierwsza inwestycja mieszkaniowa. Brak doświadczenia w
      połączeniu z dużym chaosem i bałaganem spowodowały, że sytuacja na osiedlu jest
      taka, jak jest. Każdy z potencjalnych kupców ma możliwość oceny, czy te minusy
      równoważą plusy osiedla tj. architektura, lokalizacja, sąsiedzi.

Ponadto nie wszystkie problemy dotyczą wszystkich, pewne budynki zostały oddane
      mniej więcej w terminie inne jeszcze nie, a słynny problem z odpływem w kuchni
      również nie dotyczy wszystkich (ja mam odpływ zrobiony poprawnie).

Ja nie jestem pracownikiem Agromana czy TONAGRO, dostałem mieszkanie po kilku
      miesiącach opóźnienia, nie mam jeszcze wody plus kilka jeszcze inych minusów,
      ale mimo wszystko jestem zadowolony i optymistycznie patrzę w przyszłość.
      Zresztą pomyśl, fakt iż pracownicy tych firm zakupili mieszkania na osiedlu
      powoduje, że raczej będzie ono zrobione poprawnie, ponieważ nie będą oni
      chcieli mieszkać w czymś, co nie zostało odpowiednio wybudowane.

Pozdrawiam
      Sąsiad
    • Gość: tomek Re: Brzeziny- Agroman IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 16:05
      Witam,

Od dłuższego czasu śledzę dyskusję dotyczącą inwestycji
      Agromana na Brzezinach i odbieram wrażenie, że wszyscy
      skupili się na I jej etapie. Na pewno jest tam sporo
      różnych niedociągnięć, ale patrząc na II oraz III etap
      można wywnioskować, że coś się zdecydowanie poprawiło.
      Przede wszystkim jest bardzo duże tempo prac i wygląda,
      na dzień dzisiejszy, że nie będzie więcej opóźnień. Tak
      więc oceniając inwestycji bardziej całościowo nie jest
      chyba najgorzej.

Pozdrawiam
      • Gość: mieszkaniec Re: Brzeziny- Agroman IP: *.wam.taninet.pl 31.08.02, 22:20
        Nie wiem naprawdę skad bierze się Wasz optymizm dotyczący osiedla Brzeziny
        realizowanego przez Agromana. Może w Waszych umowach sa daty jesienne oddania
        mieszkań, ale wydaje mi się iż cześć z Was ma daty majowe a część daty lipcowe.
        Oba miesiące mamy już za sobą , a końca budowy tak naprawdę nie widać.
        Oczywiście cieszą oczy budynki pomalowane, ale na pewno nie cieszy totalny
        bałagan na osiedlu. Nie widać, aby była robiona dorga dojazdowa z Głębocką.
        Dobrze że teraz nie ma opadów, ale gdy one sie zaczną to przejście do
        Głebockiej będzie bardzo utrudnione. Dziwi mnie również iż tak spokojnie
        przyjmujecie fakt braku wody i brak perspektyw na jej otrzymanie. Kolejne
        obietnice Plocha zpełzają na niczym, chociaż wg niego wszystko juz jest gotowe.
        To jest problem wody, ale nie zapominajcie o gazie i piecach na strychach. Już
        nie długo rozpocznie się sezon grzewczy a gazu też nie ma. Jak Agromanowi tak
        sprawnie pójdzie z gazem jak z wodą, to jak nic ciepłą wode i ogrzewanie
        mieszkań mieszkańcy otrzymją na przełomie maj/czerwiec 2003. Pamiętajcie już
        nie długo mieszkańcy zostaną solidarnie obciążenie kosztami prądu budowlanego,
        przecież a niego korzystacie. No i zapłacicie za podłacznie betoniarkiczy
        innego sprzetu budowlanego, gdyż liczników jescze indywidualnych nie ma i w
        zwiazku z kolejnym przeniesienim terminu odbioru osiedla nie wiaodmo kiedy
        będzie.
        Dlatego też pytam Was skąd bierze się Wasz (szczególnie skks) optymizm?
        • kssk Re: Brzeziny- Agroman 01.09.02, 16:04
          Bo w życiu trzeba być optymistą. Ponadto po co się denerwować, jeżeli i tak
          twoje nerwy nic nie przyniosą. Agroman i jego pracownicy nie są reformowalni io
          niestety trzeba się z tym pogodzić lub odstapic od budowy i sprzedac mieszkania.
          Poza tym jakie działania proponujesz? Bo w chwili obecnej, jak doskonale
          zdajesz sobie sprawe z tego możliwości działania przyszłych mieszkańców są
          stosunkowo niewielkie, a deweloper trzyma nas niestety w garści. Pamiętaj tez o
          jednej rzeczy, iż zamierza on nami zarządzać, a im gorzej radzi sobie z
          przygotowaniem osiedla do oddania, tym rosną szanse na pozbawienie go po
          oddaniu osiedla tej przyjemności. Budowa się zakończy, mieszkania nam oddadzą,
          a wtedy w najgorszym razie będzie można im podziękować.

Ja, tak samo jak wszyscy mam wiele problemów, ale takie problemy wystepują
          prawie przy kazdej budowie. Pozostaje nam jedynie patrzec Agromanowi na ręce i
          pilnowac go w tym, co robi. W najgorszym razie należy szykowac się do batali
          sądowej o wyegzekwowanie np. kary umownej za zwłokę lub sądownego obniżenia
          ceny zakupu lokalu w przypadku wystąpienia mniej lub bardziej poważnych wad
          budowlanych.

Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców.
          • Gość: mieszkaniec Re: Brzeziny- Agroman IP: *.brpd.gov.pl / 192.168.25.* 02.09.02, 08:30
            Witam ponownie
            No i mamy kolejny wątek związany A Agromanem, po poślizgu w terminie
            realizacji, po partactwie budowalnym, po braku wody weekend przyniósł nam
            kolejną niespodzianke mianowicie KRADZIEŻ W MIESZAKANIU. Drzwi do lokalu są
            antywłamaniowe, osiedle strzeżone przez ochrniarzy a tu przykra sprawa z
            mieszkania zniknęły materiały wykończeniowe i meble. Agroman oczywiście obmywa
            reće od tej sprawy, pomiomo iż zobowiązał się do ochrony osiedla. To już nie
            jest mała sprawa i kwestia czy ktoś jest pesymistą czy optymistą, ale na tym
            jeszcze nie oddanym osiedlu dzieją się coraz bardzie dziwne i anormalne
            rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: perla Re: Brzeziny- Agroman IP: 195.65.184.* 02.09.02, 08:51
              byłem zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu jeszcze w piątek,ale pan
              chyba Orlikowski, który powiedział, że jest nowym pracownikiem totalnie mnie
              olał, zadałem mu proste pytanie czy ci znani architekci moga sie pochwalić
              jakimś podobnym projektem-nie znał odpowiedzi więc miał ją zdobyć i oddzwonić
              do mnie -niestety, a może stety; dodatkowo teraz znalazłem kilka wątków o
              agromanie i po poczytaniu tych listów juz napewno nie kupie tam mieszkania i
              gratuluje agromanowi pracowników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka