Dodaj do ulubionych

Bobrowiecka 3 (ECO)

IP: *.bremultibank.com.pl 29.08.05, 12:57
czy ktoś kupił juz tam mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 05.09.05, 14:46
      Ja kupiłem 3 pokoje 72 metry
      • Gość: tomek Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 07:56
        ja też kupiłem, 2 pokoje, ale tłumów to nas na forum raczej nie ma ;-)
        • Gość: misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:37
          Witam,
          czy możecie coś bliżej napisać o Waszej inwestycji? Jaka cena za meter2, forma
          wpłat, bezpieczeństwo itp. Bardzo prosze o wszelkie informacje.
          Dziękuje i pozdrawiam:)))
          • Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 08.09.05, 20:16
            ja sie zalapalem na pierwsza promocje czyli 10% mniej i place ok.4600 za m2
            plus garaz 31000. platnosci 10% na dzien dobry 10% w lipcu 05, 30% i caly garaz
            teraz 30 % w styczniu 06, 10 % czyba kwiecien 06 i 10% -3 dni po odebraniu
            mieszkania czyli 07/08 2006.
            To dobrze ze jest malo o tym deweloperze na forum dlatego go wybralem a nie
            jakies jw destraction czy dd(do dup..).
            Czerska skonczyli przed czasem i ludzie sa zadowoleni( znalazlem na ich forum).
            mam nadzieje ze BRE ktory udzielil kredytu na bobrowiecka zna sie na rzeczy i
            bedzie pilnowal inwestycji.
            • Gość: Misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 07:33
              Hej,
              dziękuje za info. Zastanawiam sie też na możliwością kupna mieszkania i teraz
              myślę sobie o bliskości ewentualnej trasy szykiego ruchu oraz szkoły wyższej.
              Czy wiesz może, co będzie kiedyś na przeciwko inwestycji (tam gdzie teraz jest
              jakiś parking, czy szkółka prawa jazdy)?
              Pozdrawiam
              • Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 09.09.05, 13:12
                Wydaje mi się że zbudują albo biurowiec, albo blok. Niedawno gdzieś czytałem że
                na przeciwko "koźluka" działkę kupił chyba budimeks i bedzie budował mieszkania.
                W tym miejscu ziemia jest zbyt droga żeby była niezagospodarowana. A i jest tam
                w miare bezpiecznie poprzez sąsiedztwo ambasady korei północnej
                • villac Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 09.09.05, 15:57
                  No nie powalaj mnie tym "sąsiedztwem ambasady Korei Północnej-dzięki czemu jest
                  bezpiecznie". Otóż wszędzie jest na tyle bezpiecznie na ile sobie to
                  bezpieczeństwo zagwarantujemy. Nie łudź się , że dwie budki policji sterczące
                  przed wejściami cokolwiek gwarantują. Nie łudź się...........
                  • Gość: misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:04
                    Dziękuje za wszystkie informacje:))) W poniedziałek wybieram sie do biura
                    sprzedaży i już tam ustalę bliżej co i jak. Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: an Re: Bobrowiecka 3 (ECO) BRAK ZAINTERESOWANIA IP: *.pl / 195.205.163.* 02.11.05, 10:53
              Mam pytanie,
              rozważam zakup mieszkanioa przy Bobrowieckiej 3. I trochę,mnie martfi fakt, że
              dużo miezskań jest jeszcze nie sprzedanych (budimex przy chełmskiej ma juz
              wszystko sprzedane).
              Martwi mnie, co bedzie jeżeli zakonczy sie budowa a mnieszkania nie beda
              sprzedane, wtedy nie bedzie odebrac nieruchomosci, bo nie bedzie podzialu na
              hipotece.
              Czy ktos z Was ma na ten temat wieksze pojecie ? :)

dzieki
              andrzej
    • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 17.10.05, 13:38
      Ja też kupiłem, niedawno, stąd dopiero teraz się odzywam... Pzdr
      • Gość: K Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 17.10.05, 15:16
        A gdzie tam ma być trasa szybkiego ruchu? Czy chodiz o trasę siekierkowską?
        Powinni wybudować jakieś ekrany mam nadizeję.Zresztą jest to chyba odległość
        paruset metrów.

Pozdrawiam,

Kasia
        • Gość: locco Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.05, 19:33
          Jak moga wybudować "jakieś ekrany" na, przy lub w TRASIE SIEKIERKOWSKIEJ skoro
          ta inwestycja jest: SKOŃCZONA, ZAMKNIĘTA i od trzech lat eksploatowana.....?
          Po drugie : jakim "cudem" zobaczysz z okna tą Trasę (mowa o inwestycji
          Bobrowiecka 3) skoro elewacja wschodnia budynku a tam jest Trasa - jest
          skierowana na duży gmach Farmacji Polskiej ( w budowie)..? same zagadki
          prawisz ?? Trasa jest niewidoczna dla budynku i praktycznie b mało słyszalna,
          bardziej usłyszysz w zimie autobusy z zajezdni Chełmska rozgrzewające silniki
          podczas niskich temperatur bo to prawie przed oknami.Od południa, zachodu i
          północy "jest spokój". Budynek jest sensownie posadowiony.
          • Gość: K Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 18.10.05, 11:00
            Też uważam, ze blok jest rozsądnie zloklaizowany. Moje rpzeczulenei na punkcie
            hałasu tras szybkiego ruchu itp wynika z tego, że większość inwestycji, które
            oglądam okazuje się być zlokalizowana przy jakiejś trasie.
            A ruch na Siekierkowskiej, tak na marginesie, zwiększy się, jak budownicozwie
            trasy dotrą do ul. Marsa.

Pozdrawiam,

Kasia
            • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 19.10.05, 10:55
              Też wydaje mi się, że położenie bloku jest niczego sobie. Ostatnio byłem tam w
              niedzielę to nawet było słychać ptaki (!). I wsłuchiwałem się w odgłosy z ulicy
              i faktycznie ledwo co słychać...
              Od strony Czerniakowskiej zasłania nowy biurowiec, od strony Witosa jest dawny
              biurowiec Agory i inne bloki, od Kierbedzia stoi coś paskudnego, ale to pewnie
              też kiedyś się zmieni. Tak jak i zajezdnia - słyszałem, że ma być sprzedana, bo
              teren jest dość ok i drogi no i kto by trzymał autobusy na takiej działce...?
          • Gość: Hyper-mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 19.10.05, 12:29
            Moi drodzy, ja też zarezerwowałam mieszkanie w tej inwestycji, czy ktoś z was
            intersowała się tym jak funkcjonuje ich rachunek powierniczy, czy jest
            bezpieczny? Trochę martwi mnie fakt, że mają jeszcze sporo mieszkań podczas gdy
            inwestycja Budimexu rozeszła się w mgnieniu oka.
            • sloggi Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 19.10.05, 15:24
              Żeby tylko 119 częsciej jeździło, to będzie mozna powiedzieć, ze dojazd tez macie ok.
          • Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 25.10.05, 16:44
            No ładnie, poczytałam sobie na forum (lata 2001-2003) i już mi się odechciało z
            nimi budować. Rezydencja Południowa powstała z dużym opóźnieniem, a ludzie
            musieli sporo dopłacić do pierwotnej ceny. Ponadto zaproponowałam zmiany do
            umowy i dowiedziałam się, że są do zaakceptowania, ale pod warunkiem, że
            zapłacę cenę bez promocji. Jak tak to ja dziękuję,
            • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 26.10.05, 16:06
              Lata 2001-2003 to było kuuuuuupę czasu temu. Dowiedz się lepiej dlaczego mieli
              problemy i jak z nich wyszli. A ja negocjowałem umowę i udało mi się parę
              rzeczy pozmieniać, bez rezygnowania z promocji. Coś z negocjacją na bakier...?
              • Gość: /// Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 20:54
                > Lata 2001-2003 to było kuuuuuupę czasu temu. Dowiedz się lepiej dlaczego
                mieli
                > problemy i jak z nich wyszli.

Mowisz o ciekawych powiazaniach ich spolek?

Jak wyszli czy jak ich zmusili wyjsc?
          • Gość: ania jestem zainteresowana kupnem mieszkania IP: *.eranet.pl 20.02.06, 18:46
            ni wiem moze nawet w 1 etapie bo zostalo kilka mieszkan a chcialabym szybko
            kupic mieszkanie!poza tym cena jest bardzo przystepna!napiszcie mi jak
            wygladaja negocjacje i w ogole jak budowa wyglaa, czy blok jest ladny? bo na
            wizualizacjizawsze wszystko super wyglada i czy blok bedzie mial ochrone?
    • Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 20.10.05, 09:45
      Hmm, z informacji na tym forum wynika, że developer jest solidny, żadnych
      opóźnień itp, budynek już jest w stanie surowym (7 Pięter), co do ich rachunku
      powierniczego to de facto jest to rachunek zablokowany tzn. wszelkie wypłaty z
      niego są dokonywane po akceptacji kredytującego ich banku czyli BRE Bank.
      Zabezpiecza to więc kupujących od defraudacji pieniędzy przez zarząd spółki.
      BRE udzielając kredytu sprawdza wiarygodność spółki i nie sądzę, żeby
      zdecydował się finansować jakikolwiek niepewny interes. Miejsce pod wzgledem
      komunikacyjnym jest super, trasy szybkiego ruchu są na tyle daleko, żeby nie
      sprawiać problemów i na tyle blisko, że jest dogodny do nich dojazd. Nie należy
      się moim zdaniem martwić to, iż budynek buduje nie bezpośrednio Eco, ale ich
      spółka celowa - jest to naturalny wymów banku, utworzenie tzw. SPV (special
      purpose vehicle) właśnie po to, żeby uchronić inwestycje od pzeszłości, długów
      itp. Pracuję w podobnej branży więc wiem, że taka procedura to standard.
      Ogólnie dobrze to wygląda, niestety zmuszają do zakupu garażu, no i cena jest
      wysoka, ale z drugiej strony taki jest teraz rynek. Ja jeszcze przemyślę, ale
      prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kupię tam "dwójkę" i niech się dzieje wola
      nieba:-)
      • Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:17
        Witam Forumowiczów - potencjalnych sąsiadów
        Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Bobrowieckiej - developer wygląda na
        solidnego choć w trakcie targów (Agora) nie mieli nawet długopisu (nie mówiąc o
        umowie). Nurtuje mnie jeden szczegół - sąsiedztwo centrum medycznego i ew. hałas
        karetek pogotowia... Czy ktoś z Was badał tę sprawę i czy wogóle tam jeżdżą
        jakieś karetki, a jeśli tak to czy w środku nocy i czy na sygnale ?
        Może to drobiazg ale jestem ciekaw czy ktoś się nad tym zastanawiał.

Pozdrawiam

A.
        • Gość: Ewa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.243.81.adsl.skynet.be 23.10.05, 21:53
          Witam.
          Czy moglibyście Państwo podać mi namiary na tego dewelopera?
          Z góry dziękuję
          • Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 24.10.05, 11:59
            Andrzej co do karetek to raczej chyba nie, bo przecież to nie pogotowie, ale
            jakieś prywatne centrum medyczne. Ogólnie byłam tam parę razy i było raczej
            cicho (jak na centrum miasta). Zawsze możesz wziąć jakieś mieszkanie od strony
            ul. Kierbedzia :-)
            Namiary na developera www.grupa-eco.com.pl
            biuro sprzedaży jest przy ul. Bukowińskiej
            developer jest ogólnie mało znany, ale zaletą jest to, pomimo iż dość solidnie
            zajęłam się sprawdzaniem go na forum i wśród znajomych to nie usłyszałam ani
            jednego złego słowa na ich temat. A to już coś.
            • Gość: an Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.pl / 195.205.163.* 02.11.05, 10:56
              Moze Twoi znajomi nie slyszeli, bo jak zama trafnie zauwazylas jest malo znany.
              Poza tym brak info nie oznacza brak niedociągnieć.

Zobacz ile maja niesprzedanych mieszkań...
          • Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:27
            Polecam:
            Dobre opisy na trader.pl:
            www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?OID=100419005062720051259112&IID=851370961061420051402181&st=2
            lub ich stronę:
            www.grupa-eco.com.pl/
            P.S. Developer nie tak mało znany (Czerska, Bukowińska) ale nie słyszałem
            szczególnie narzekań...

A.
        • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 24.10.05, 14:14
          Nie przesadzałbym z tymi karetkami - to jest jakieś prywatne centrum medyczne i
          chyba już bardziej usłyszysz karetki jadące Chełmską do szpitala (to jest chyba
          szpital czerniakowski?). Kiedyś tam byłem i jakaś mała prywatna karetka skęciła
          z Chełmskiej w Bobrowiecką i na wysokości szkoły... wyłączyła sygnał i
          podjechała do tego centrum medycznego jak zwykły samochód.
          Poza tym - mieszkasz w mieście, karetki się zdarzają, a to nie jest szpital z
          ostrym dyżurem co drugą noc.
      • Gość: /// wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa Eco IP: *.pl 24.10.05, 12:09
        • Gość: Ewa Re: wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa E IP: *.241.81.adsl.skynet.be 24.10.05, 15:27
          Dzięki.
          • Gość: Hans Re: wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa E IP: *.pl 24.10.05, 16:20
            najlepiej lata 2001-2003
    • Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:53
      a może czas założyć forum przyszłych mieszkańców naszego bloku

pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      • Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 01.11.05, 14:10
        Dobry pomysł, tylko skąd bedziesz wiedział ilu pracowników ECO jest wśród nas.
        • Gość: kle Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:20
          proponuje uważac na halas z klimatyzatorów:( zamocowanych na budynku warty
          • Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:23
            Czy ktoś może myślał o antenie na budynku od Kierbedzia - chyba serwis samsunga...
            Jest naprzeciwko 7-8 pięter od płn. strony...
            Dodatkowo zajezdnia autobusowa moze troche halasowac...
            • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 02.11.05, 15:26
              W zeszłym miesiącu zdecydowaliśmy się z mężem na mieszkanie od strony budynku
              Warty. Nie wie ktoś z Was czy w przyszłości planowany jest jakiś budynek w
              tym „wykopie” na terenie Warty, za centrum medycznym? Jeśli tak to zasłonią nam
              widok z okna :( Jesteśmy teraz na etapie zmian rozkładu mieszkania, moim
              zdaniem dużo sobie za to liczą. Trochę chyba zbyt szybko zdecydowaliśmy się na
              miejsce garażowe na poziomie parteru, bo dopiero teraz zauważyliśmy, że
              ul.Kierbedzia jest jednokierunkowa i trzeba będzie kawałek nadrobić wjeżdżając
              od ul.Beethovena. To sobie ponarzekałam :) Tak ogólnie to jesteśmy zadowoleni z
              naszego mieszkanka.
              • Gość: Michał Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.153.29.* 06.11.05, 17:26
                Witam, ja też mam mieszkanko na Bobrowieckiej 3. Byłem ostatnio z żoną zobaczyć
                jak posuwają się prace i wygląda to nieźle.
                Coś mało postów na forum. Mam nadzieję, że przyłączy się więcej mieszkańców
                naszego przyszłego osiedla.
    • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 09.11.05, 12:46
      Coś małe zainteresowanie w naszym wątku. Czy oznacza to też, że tak mało
      chętnych jest na mieszkania przy Bobrowieckiej?
      • Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 14.11.05, 14:10
        Witam potencjalnych sasiadow.
        Kupilam 2-ke we wrzesniu.
        Znajomi kupili mieszkanie na Czerskiej i sa zadowoleni.
        Inwestycja zostala oddana przed terminem.
        Zaciagnelam rowniez info w "sektorze bankowym"
        i wydaje sie, ze nie ma zastrzezen co do sposobu wywiazywania sie firmy
        ze zobowiazan i obslugi kredytow. Miejmy nadzieje, ze sie to nie zmieni::)
        Do tej pory z biezacej obslugi "klienta" jestem zadowolona.
        Przy zalatwianiu kredytu nie bylo problemow z otrzymaniem na czas aktualnych
        dokumentow
        firmy i wszystkich wymaganych zaswiadczen(KRS, wyciag z ksiag wieczystych itp.)
        Z praktyki wiem, ze nie zawsze jest to takie proste, w szczegolnosci gdy KRS
        majacy 3 miesiace i 1 dzien jest juz dla banku nieaktualny::)
        Mam nadzieje , ze chetnych na mieszkania na Bobrowieckiej jest jednak wiecej::)

• Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 17.11.05, 11:53
        Własie przed chwilą przeczytałam ile kosztuje m2 mieszkania w inwestycji
        Chełmska9 Budimexu: 7300zł brutto! Dobrze,że się nie zdecydowaliśmy z mężem na
        mieszkanie tam :) A poważnie to rozważaliśmy.
        • Gość: msk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 21:22
          ciekawe dlaczego mieszkania na Chełmskiej sprzedały się tak szybko za taką
          cenę,mimo że nic nie zaczęli tam robić. Na Bobrowieckiej budynek jednak już
          stoi. jest też taniej.
          • Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 10:53
            z tego co mi wiadomo, Budimex stosuje b. korzystny system platnosci :
            10% wartosci mieszkania po otrzymaniu przez firme pozwolenia na budowe, a
            reszta po zakonczeniu inwestycji i odbiorze kluczy. moze tu tkwi sedno sprawy -
            nie trzeba finansowac okresu trwania budowy.
            • marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 18.11.05, 11:42
              ale zakladajac koszt obsługi inwestycji w wysokości 300.000 kPLN przy takim
              systemie płatności (czas trwania budowy - zakładam 18 miesiecy)

róznica sprowadza się do tego, ze i tu i tu płacisz 10% na początek oraz 10% na
              koniec, pozostaje 80% procent które w eco rozklada się na 18 miesiecy a
              budimexie jest na koncu

w zwiazku z tym zakladajac ze raty w eco wnosi sie liniowo to srednie
              zadluzenie przez okres 18 miesiecy wyniesie 40% * 300 kPLN = 120 kPLN *
              oprocentowanie kredytu ząłóżmy nawt 6% w PLN * 1,5 roku = 10,800

zakladajac zewiekszosc bierze w CHF to ma 2 razy mniejszy koszt

dzieleac te 11 kPLN na 50 m2 wychodzi jakies 220 pln/m2. Skad zatem roznica w
              cenie metra ok. 2000? Lepsza lokalizacja? watpie? przy chelmskiej jest wiekszy
              halas, bloki sa co prawda nizsze, moze bardziej kameralne

mozna zalozyc, ze te blisko 2000 tys. to cena za bezpieczenstwo inwestycji, ale
              to juz lekkie przegiecie, tym bardziej ze w eco blok pnie sie juz do gory

pozdrawiam
              • Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 13:49
                imponujace wyliczenia!
                kolega zapomnial uwzglednic jeszcze wartosc pieniadza w czasie.

bez urazy::) pozdrowienia

• marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 18.11.05, 14:22
                  nie zapomnial, ale juz mi sie nie chcialo w dyskonto bawic, to juz lepiej
                  byloby sie zajac kosztem utraconych mozliwosci, bo te 140 kpln, gdzies tam
                  moglyby jeszcze na siebie popracowac, przez te 18 miesiecy

a kolezanka brala kredyt w swoim banku?

pzdr

• Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 14:52
                    brala brala, pracowniczy:)
                  • Gość: Ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:58
                    Kolega zapomniał jeszcze o jednym drobiazgu. Niektórym kredyt będzie spłacać osoba wynajmująca lokal. A trudno, żeby wynajmowała pustostan.
              • Gość: Ewa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.camk.edu.pl 22.11.05, 16:32
                Też kupiłam na Bobrowieckiej 3, a jeśli mieszkania Budimexu na
                Chełmskiej/Bobrowieckiej rzeczywiście się już rozeszły to podejrzewam, że
                ludność zagospodarowała sobie po prostu wolną gotówkę w wysokości 10 procent
                wartości mieszkania, a potem będzie handlować wkładem. Sama to rozważałam...
        • Gość: przybysz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 19.12.05, 15:52
          Asia. Dobrze, ze tam nie kupiliscie, bo zarobilibyscie juz ponad 1300 PLN za
          metr? W ciagu niecalych dwoch miesiecy? Bo ja kupowalem jeszcze ponizej 6 tys
          PLN. I ciesze sie, ze wartosc mieszkania tak szybko wzrosla.
          • Gość: rafik_80 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 19.12.05, 16:28
            zarobisz to dopiero jak sprzedasz te mieszkanie za 7300, a to ze jakis fundusz
            kupil te udzialy 10% zeby sie zlewarowac i zarobic na odsprzedarzy nie wiadomo
            kiedy, 7300 to chora cena zwazywszy cen na bobrowieckiej, ktora jest wg mnie
            lepsza lokalizacja
          • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 19.12.05, 16:42
            Może jak Ty kupowałeś to mieszkania były po 6 tys. ale jak my zaczęliśmy się
            tam interesować to nie było już wolnych mieszkań. Pozostawało poczekać na drugi
            etap, a to już koszt ok 7,3 tys. jak wyczytałam. Nie dość,że tak drogo to na
            dodatek Chełmska 9 ma sporo znaczących dla mnie minusów (bloki tak blisko
            siebie, że o żadnej prywatności nie ma mowy i samochowy z tej szkoły prywatnej
            parkujące na całej długości chodnika pod samymi oknami).
    • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 12.12.05, 09:07
      Zaglądacie czasem na Bobrowiecką? Ja byłam tam wczoraj. Niewiele z zewnątrz się
      zmieniło jesli chodzi o pierwszy etap budowy (no, może to że zaczynają wstawiać
      okna od strony Bobrowieckiej), ale za to drugi etap zaczyna być widoczny -
      zrobili już wykop pod drugi budynek. Przeniesiono też biuro sprzedaży na teren
      budowy.
      • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 14:39
        Witam Sąsiadów,
        Widziałem w jednym z wcześniejszych tekstów pomysł założenia stronki dla
        nawiązania lepszych relacji sąsiedzkich, czy został zrealizowany?
        Tak w ogóle, precz malkontentom. Sam miałem mnóstwo wątpliwości, ale jak już
        się zdecydowałem to wolę czytać, ze:
        - inwestycja rośnie,
        - o developerze nie mówią a przynajmniej nie źle,
        - nie będzie żadnych nowych tras szybkiego ruchu,
        - zajezdnia to pryszcz itp.
        Mam wrażenie, że niektórzy forumowicze analizaują rynek nieruchomosci z lotu
        ptaka używając sprzętu do pomiaru hałasu.
        Tak w ogóle zamiast ambasadą i masztem proponuję się zainteresować jakąś
        mityczną"knajpą bułgarską". Funkcjonuje?
        pzdr
        • domaine Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 14.12.05, 14:45
          nie
        • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 15:16
          Nie funkcjonuje "bułgarska", czy nie da sie napisać nic pozytywnego o
          inwestycji?
          • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 14.12.05, 15:29
            Z tego co ktoś mi mówił, to już nie funkcjonuje, a szkoda. Byłam tam ponad rok
            temu, to był fajny klimat, wchodziło się na to zamknięte osiedle bułgarskie
            (przez płot z Panoramą), knajpka była mała, żadnej reklamy, wystrój z
            poprzedniej epoki ale za to jedzenie świetne i do tego tanie. Może jak zobaczą
            że powstaje nowe duże osiedle to będzie się im opłacało wznowić działalność.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
            • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 16:02
              Takież właśnie dobre rzeczy o tym miejscu słyszałem, ale cóż trudno.
              Co to za informacja ze słabą srzedawalnością (w porównaniu do budimexu)? Ja jak
              podjałem temat w sierpniu, ale go nie sfinalizowałem to we wrześniu już
              musiałem szukać innych lokali?!
            • Gość: tee Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 21.12.05, 00:08
              niestety juz bugarskiej nie ma - jest jej gorsza siostra na Mazowieckiej

- ps.

zajezdnia Ikarusów zlikwidowana zostanie w czerwcu,

okolica bobrowieckiej ( jesli komus nie przeszkadza ambasada Koreii Pół - jest
              OK
    • Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:48
      swoją drogą martwi mnie stosunkowo mała ilość sprzedanych mieszkań, chełmska 9
      była sporo droższa, w moim odczuciu w gorszym miejscu a rozeszła się na etapie
      dziury w ziemi, tymczasem u nas blok juz stoi, okna wstawiają, a nadal sporo
      mieszkań zostało, jakieś pomysły? bo chyba nie rozchodzi się tylko o słynne
      10/90 w budimexie

pozdrawiam sąsiadow
      • Gość: przybysz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 27.12.05, 16:35
        mysle, ze predzej czy pozniej sprzedadza sie wszystkie, a powodem, dla ktorego
        budimex sprzedal szybciej jest pewnie to, ze inwestorzy (no bo umowmy sie,
        obecnie prawie 50% ludzi to inwestorzy a nie docelowi mieszkancy) postrzegaja
        budimex jako bardziej stabilna finansowo spolke (z zapleczem spolki akcyjnej,
        chociaz podpisuje sie oczywiscie z SPV) niz ECO, o ktorym nie ma tak wiele
        informacji (co wczle nie musi oznaczac, ze developer jest mniej pewny).

pozdrawiam sasiada
        • marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.12.05, 17:48
          wlasnie tak to sobie tlumaczylem, no moze jeszcze tym, ze inwestowac jedynie
          10% procent mozna sobie tuz przed oddaniem zgarnac premie za wZrost wartosci
          calego mieszkania, (a ryzyko w porownaniu do pochodnych ciut mniejsze ;-))

istotnie podpisuje sie z spv, ale pewnie dziala magia matki i hiszpanow ktorzy
          ostatnio mocno weszli w rynek developerski

pzdr
      • blacktea Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.12.05, 19:03
        Gość portalu: cinecki napisał(a):

> swoją drogą martwi mnie stosunkowo mała ilość sprzedanych mieszkań, chełmska 9
        > była sporo droższa, w moim odczuciu w gorszym miejscu a rozeszła się na etapie
        > dziury w ziemi, tymczasem u nas blok juz stoi, okna wstawiają, a nadal sporo
        > mieszkań zostało, jakieś pomysły? bo chyba nie rozchodzi się tylko o słynne
        > 10/90 w budimexie

Wprawdzie nie planuję zakupu mieszkania w tej okolicy, to w moim odczuciu (pracuję w Panoramie i Bobrowiecka i Chełmską jezdzę codziennie lub nawet pare razy dziennie) inwestycja ECO ma dużo lepszą lokalizację niż Budimexu
        Pozdrawiam
        • Gość: Agnieszka Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:28
          To tym bardziej niepokojące jest to, że gorzej się sprzedaje. Budimex sprzedał swoje mieszkania w mgnieniu oka. Może dlatego, że miał świetne rozkłady mieszkań (dwupokojowe mieszkania po 32 metry np. - o takim właśnie myślałam), nie zmuszał do kupna garażu (w końcu nie każdy ma samochód, a płacenie sporych odsetek za niepotrzebny garaż może bardzo zniechęcić), jego osiedle jest niższe i jakby bardziej kameralne (dla mnie ma to istotne znaczenie). Nie bez znaczenia jest też to słynne 10/90 (niektórym może się to bardzo opłacić z różnych powodów, choćby dlatego, że dzięki temu wezmą znacznie niższy kredyt). Dla mnie ważne jest też to, że Budimex jest dużą i znaną firmą. Kupiłam mieszkanie na Chełmskiej za 6100 zł za metr i nie żałuję. Nie uważam wprawdzie, że już na nim zarobiłam, choć rzeczywiście ceny poszły w górę, ale też nie przypuszczam, żeby na nim straciła. Co nie znaczy, że obiektywnie rzecz biorąc mieszkania ECO są gorsze. Po prostu mnie inwestycja na Chełmskiej odpowiadała dużo bardziej.
          • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 05.01.06, 09:04
            Zaniepokoiliście mnie trochę tymi wątpliwościami co do ilości sprzedanych
            mieszka mieszkań, ale... Czy warto sobie tym zawracać głowę szczególnie po
            zawarciu umowy? W inwestycjach, które juz stoją od dawna a ceny nie rosły wraz
            z rynkiem tez zdarząja mieszkania do kupienia. Poza tym stawiałbym na fakt, że
            garaż nie był obowiązkowy (u nas też niekoniecznie)i były znacznie mniejsze
            metraże. Sumując te dwa czynniki - mimo wyższej ceny metra suma za całe
            mieszkanie bardzo często była i tak niżzsa. Jeżeli jeszcze częsć takich
            mieszkań wykupił jakiś fundusz (inny inwestor nazwijmy to instytucjonalny) to
            mieszkania zeszły.
            siema
            sądziedzi/ki
            • Gość: Maria Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.06, 19:22
              Eco nie jest złe.
              Trafiłam na to forum przypadkiem, ze strony Czerskiej. Mogę powiedzieć tym,
              którzy kupili mieszkania od Eco, że nie zrobili złego interesu. Ja kupiłam
              mieszkanie na Czerskiej w I etapie. Jestem tak zwanym inwestorem - mieszkanie
              może przyda się dzieciom.Kupiłam dwa pokoje i jedyne, czego żałuję, że nie
              kupiłam trzech.
              Troche obawiałam się zainwestować większą sumę.
              Skończyli przed terminem, nie żądali dopłat, akt notarialny natychmiast -byłam
              mocno zdziwiona. A teraz jeszcze zadbane podwórko.
              Nie jestem pracownikiem Eco, ani nałogowym uczestnikiem forum, ale trzeba
              ludziom oddać sprawiedliwość. Wahałam sie między tym budynkiem, a Puławską -
              inwestycje miały być oddane jednocześnie.Czerską oddali ponad rok temu,
              Puławskiej jeszcze nie.
              • Gość: kalmar Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 20.01.06, 10:14
                szkoda że tym razem wzięli dziadów na wykonawców... Karmar to firma znana z
                kiepskiej jakości i nierzetelności. najlepszy przykład to Willa Anna dla Dom
                Development a także ich własna inwestycja na samarytanki...
    • Gość: Tygrys Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.orange.pl 16.01.06, 21:53
      Help.Potrzebna pomoc przy wyborze lokalizacji mieszkania ( w obrębie I lub II
      etapu Bobrowieckiej, III jeszce nie sprzedają).Chyba z okien wychodzących na
      ul. Kierbedzia będzie nieciekawy widok. Czy ktoś kupił mieszkanie " z
      ogródkiem"( II etap, w środku)?. Ulica między ambasadą a domami chyba dość
      łatwo może się przebić do Sobieskiego i zrobi się bardzo ruchliwa.
      • m.rekosz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 19.01.06, 16:06
        Hej,
        Ja mam zarezerwowane i prawdopodobnie zakupię I etap od strony podwórka tego,
        które obudują w II etapie, od str. zachodniej.
        Szkoda, że nie mają mniejszych mieszkań dwupokojowych.
        Mieszkania z widokiem na Bobrowiecką nie chciałem z uwagi na prywatną uczelnię
        nieopodal i widok na zajezdnię Chełmska :)
        Co będzie od Kierbiedzia - nie wiem. Póki co wydaje się spokojnie.

pozdr.
        • Gość: Pupu Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 20.01.06, 16:30
          My już kupiliśmy dwa pokoje z widokiem na pierwsze podwórze - 58m
          cena jest rynkowa tylko ten garaz obowiazkowy za 34 tys.
          póki co obsługa posprzedażowa jest ok,

co do kierberdzia to wczesniej czy pozniej cos tam stanie zamiast tych
          poprzemyslowych terenów
          • Gość: f1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.hallera / *.radom.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 20:35
            ja też jestem zadowolona z obsługi, kupiliśmy mieszkanie w drugim etapie
          • Gość: anula_am Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.gov.pl 27.01.06, 16:38
            Jak ja sie dowiadywalam, to garaz nie byl obowiazkowy. Czyzby sie cos zmienilo?
            Radze sie o to dopytac, bo sa sprzeczne informacje.Pozdrawiam.
        • Gość: anula_am Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.gov.pl 27.01.06, 16:37
          Ja tez bylam zainteresowana, ale sie wstrzymalam (ze wzgledu na mozliwosc
          utraty pracy). Jednakze, z tego czego sie wczesniej dowiadywalam, mniejsze
          mieszkania maja byc w II etapie drugiego etapu, a zatem dalej od Kierbedzia i
          zajezdni. Pozdrawiam.
          • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 01.02.06, 16:28
            Moze dalej od Kierbedzia (z zajezdnią bym nie przesadzał), ale bliżej
            ewentualnej (jest w planach) jezdni między Panoramą i Novartisem do
            Sobie4skiego
            pzdr
            • Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.hallera / *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 18:30
              Nie chodzi tu przypadkiem o Beethovena, która już istnieje?
      • Gość: Tomski Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 62.29.136.* 10.01.07, 13:19
        Witam, mam trzy pytania, czy istnieje poza forum gazety jeszcze jakieś inne
        forum Bobrowieckiej 3? Czy wiecie jak postępują prace w drugim etapie, oddadzą
        na czas ? No i jak Wam sie mieszka Iwszo etapowcy ?

Pozdrawiam Tomski
    • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 31.01.06, 18:19
      A moze tak zalozyc oddzielne forum dla przyszlych mieszkancow Bobrowieckej?
      Mozna by wtedy wymienic sie doswiadczeniami, uwagami... Niestety, ja sie na tym
      nie znam :(
      • Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 19:10
        Ktoś założył grupę dyskusyjną groups.google.pl/group/Bobrowiecka3,
        ale na razie nie ma tam żadnych postów...
        • Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 19:12
          groups.google.pl/group/Bobrowiecka3 (bez przecinka :)
          • Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:10
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36905
            to chyba bedzie prostsze w obsludze i latwiej dostepne
            zapraszam
    • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 15.03.06, 15:20
      ciekawe - dzis zauwazylem, ze eco znow podnioslo ceny mieszkan i to w obu
      etapach. maja az tylu klientow, czy co? no a na dodatek przesuneli termin
      oddania I-go etapu z lipca na sierpien. pewnie sie beda zima tlumaczyc...
      • Gość: ja Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 16.03.06, 11:05
        Klienci na mieszkania zawsze się znajdą. Zwłaszcza w takiej lokalizacji.
        Masz rację na stronie ECO zmienili termin oddania I etapu, a jeszcze niedawno
        powiedziano nam w biurze na Bukowińskiej, że oddadzą nawet wcześniej, w
        czerwcu. Już nie wiem co o tym myśleć, choć patrząc na postępy budowy to chyba
        raczej będzie to sierpień.
        Odwiedzacie czasem budowę? Słyszałam, że u mnie w mieszkaniu zaczęli już
        ścianki działowe i instalacje wewnętrzne.
        • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 16.03.06, 13:39
          mi tez mowili o mozliwosci wczesniejszego oddania, ale jakos nie do konca
          uwierzylem. moje mieszkanie jest w II etapie, w tym budynku, ktory dopiero
          zaczeli, wiec dopiero za jakis czas bedzie mozna ocenic jakie bedzie
          opoznienie. chociaz moze sie myle - mam cicha nadzieje.

nie ogladalem budowy chyba juz miesiac, ale przy tej pogodzie nie spodziewam
          sie jakichs znacznych postepow, przynajmniej w moim budynku. ale bardzo chetnie
          poczytam, co sie tam dzieje, jezeli ktos bedzie mial ochote podzielic sie
          wiadomosciami.
          • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 19.06.06, 10:39
            co sądzicie o Bobrowieckiej?słabo z tymi aneksami, i drogo chyba -mieszkanie
            52m na 1 piętrze 410 tyś.CO o tym sądzicie,zastanawiam się czy kupić.
        • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.03.06, 16:11
          Opóźnienie? Ciekawe. Fakt, że zima sie przeciągnąła nie ułatwiając roboty,
          ale... zdaję się ,że w umowie jest kara umowna na okoliczność oddania z
          opóźnieniem. No to będą przepychanki!
          Ścianki działowe w niektórych mieszkaniach były już w styczniu (więc to
          ooźnienie wg. mnie nie jest takie pewne - raczej będą się starali nadrobić
          ewentualne zaległosci wiosną).
          Dostał ktoś prozpozycje zwiększenia powierzchni gospodarczej?
          Swoją drogą ciekawe co się zmieniło w planowanej konstyrukcji, ze powstała taka
          możliwość.
      • Gość: alex Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.06, 19:43
        dużo klientów?
        przecież to co zostało w większości nie nadaje się doi zamieszkania. Pewnie
        projektowali to studenci, ale to zmartwienie tych, co kupią.
        W wikszości mieszkań zamiast kuchni są aneksy i to tak usytuowane, że światło
        dzienne nigdy tam nie zawita. I najciekawsze, salony mają po 30 metrów, a
        sypialnie to 10 metrowe klitki.
        • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 22.03.06, 12:36
          po czesci musze sie z przedmowca zgodzic - rzeczywiscie czesc projektow jest wg
          mnie bardzo kiepska (na starcie odpadaly wszystkie z aneksem), ale moze
          niektorzy lubia tak mieszkac.

co do sypialni, to mi w zasadzie wiecej nie potrzeba - lozko, nocna szafka,
          duza szafa - 10m powinno wystarczyc
        • Gość: gh67 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:03
          >I najciekawsze, salony mają po 30 metrów, a sypialnie to 10 metrowe klitki.

A Ty masz odwrotnie? :) Po co Ci większa sypialnia, wszak ona służy tylko do spania (no, ewentualnie czegoś jeszcze ;), nie do chwalenia się znajomym.
    • Gość: dona Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:26
      Co oni teraz buduja?
    • Gość: asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 24.05.06, 10:39
      Coś ostatnio straszna cisza zapadła w naszym wątku. Wszyscy załamali się
      przesunięciem terminu oddania pierwszego etapu?
      Czy ktoś z Was był już w swoim przyszłym mieszkaniu?
      Jak wrażenia? Co Wam się podobało a co wręcz przeciwnie?
      • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.05.06, 19:14
        Z tym terminem to zdaje się nie wszystko przesądzone. Rózne źródła podają rózne
        terminy - jedna z opcji mówi o oddawaniu począwszy od czerwca, klatkami!!A że
        sąsiedzi jacyś bardzo spięci i zajęci to fakt...!
        • Gość: Danusia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.centertel.pl 30.05.06, 22:35
          Już funkcjonuje "bułgarska", w "Panoramie".
          Smacznego :)
          • Gość: olek Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.polityka.com.pl 12.06.06, 12:31
            Czy ktos wie jakie jest zaawansowanie budowy 1 etapu. Praktycznie na zewnetrz
            polozone jest ok. 90% tynku, ale co jest wewnatrz? Wczoraj wieczorem swiecily
            sie swiatla na klatkach schodowych.
            • Gość: psyche Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 212.182.124.* 16.06.06, 21:22
              Dzien dobry,
              Moj maz i ja bedziemy mieli garaz na sprzedaz pod budynkiem na
              Bobrowieckiej 3.
              Chcemy sie dowiedziec przede wszystkim czy latwo znalezc kupcow na
              garaze, czy sa zainteresowani kupnem i w jakiej cenie ewentualnie.

Bedziemy wdzieczni za szybkie odpowiedzi, moj mail to: agacka@gmail.com
              • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 213.199.252.* 23.06.06, 21:07
                cześć,kupuję mieszkanie na bobrowieckiej,3 etap.Co sądzicie o tej inwestycji?
                czy jest jakieś forum mieszkańców
                • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.06.06, 21:48
                  hej,to pogratulować...
                  Adres: groups.google.pl/group/Bobrowiecka3 - ale niewiele się tam dzieje!
                  pzdr
                  • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 26.06.06, 20:58
                    co sądzicie o bobrowieckiej 3,chcę kupić mieszkanie od str ambasady
                    koreańskiej,trochę mnie niepokoi ten parking,czy coś tam będą budować?
                    • Gość: wilga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.06.06, 11:00
                      kto kupił mieszkanie na bobrowieckiej???proszę o Wasze opinie.
                      • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 28.06.06, 11:22
                        Ja kupiłem - w pierwszym etapie. Jakie opinie Cię interesują?
                        • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 29.06.06, 09:40
                          Robert,pytam o developera,czy jest solidny,Zastanawiam się też czy samo miejsce
                          jest dobre,jakie są plany dotyczące przylegających do naszej inwestycji działek?
                          • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 29.06.06, 16:11
                            Developer-wybrała mi go koleżanka,która pracuje w renomowanej, międzynarodowej
                            agencji nieruchomości i sprawdziła go na innych budowach. Czy solidny? Jeżeli
                            chodzi o wykonanie mieszkania, to nie wiem jeszcze, bo w lipcu mam odbierać
                            mieszkanie i zobaczę ile będzie usterek.Jeżeli chodzi o kontakt z klientami, to
                            jak w każdej branży gdzie popyt przewyższa podaż - na etapie decydowania się na
                            mieszkanie Pani była baaaaardzo miła, zgodzili się na parę zmian w zapisie a
                            umowie i... tyle z miłej obsługi.Później to jak w starym filmie: "nie wiem, nie
                            pamiętam, za wcześnie by mówić, zarobiony jestem...". Ale: budowa zgodnie z
                            umową ma się skończyć do 15 lipca, oddawanie mieszkań do 15 sierpnia, a moje
                            mieszkanie (podobno) jest wyznaczone na koniec lipca.
                            Miejsce dobre, bo blisko centrum (a na tym najbardziej mi zależało), 2km do
                            Łazienek. Okolica na razie iście przemysłowa, ale widać że się dużo zmienia,
                            wokół biurowce, zajezdnia autobusowa ma być sprzedana i coś tam będą budować,
                            ale nie wiem co. Pzdr - Robert
                            • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 29.06.06, 20:50
                              Robercie ,dzięki za odpowiedż.Ja chyba kupię mieszk w 3 etapie.Pozdrawiam
                            • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.07.06, 11:02
                              Do Roberta? Odnośnie odbioru mieszkania, dostałeś jakies zawiadomienie, że
                              miałoby to być pod koniec lipca, czy wiesz o tym na podsatwie jakichś
                              nieformalnych informacji?
                              pzdr
                              • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 03.07.06, 15:50
                                nieformalnie...zadzwoniłem, żeby się umówić na obejrzenie wewnątrz, a pani mi
                                powiedziała, że już nie wpuszczają, bo przygotowują się na oddawanie (swoją
                                drogą trochę to dziwne, że nie mogę zobaczyć co kupuję za takie pieniądze, ale
                                nie chciało mi się kłócić). Powiedziała, że skoro nic nie otrzymałem, to
                                znaczy, że nie jestem w "pierwszym rzucie" ale coś tam sprawdziła i
                                powiedziała, że na koniec lipca mogę się spodziewać odbioru.
                                • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 04.07.06, 09:11
                                  dzieki, czyli większych opóźnień nie będzie, a ja w lesie "z wykończeniówką"!
                                  Jeszcze wprzódy trzeba będzie załatwić jakiegoś speca od odbiorów! pzdr
                                  • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.07.06, 10:05
                                    to gratulacje!Może zechcecie dla 3 etapu relacjonować wasze poczynania:-)
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.07.06, 14:52
                                      Anno, a nie byłby to zbytek ekshibicjonizmu!?
                                      Co ma być to będzie (tak sobie powiedziałem po jakimś czasie poiszukiwań, kiedy
                                      zdecydowałe sie na bobrowiecką)
                                      pzdr
                                      • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.07.06, 23:00
                                        ja kupuję mieszkanie w 3 etapie,więc wiele jeszcze muszę przejść.mam
                                        nadzieję ,że to dobra decyzja.Pozdrawiam
                                      • Gość: ania wspólnota IP: *.aster.pl 15.04.07, 18:42
                                        Uważam,że nawsze forum jest jakieś martwe.zachęcam ludzi z 1 i 2 etapu o
                                        dzielenie się spostrzeżeniami ad.odbioru,na co należy zwrocic uwagę,jakie
                                        występują problemy.
                                        • Gość: mak Re: wspólnota IP: *.aster.pl 06.05.07, 22:56
                                          Witam, jestem "z 3 etapu" ;-) Czytam uwaznie forum od pewnego czasu. Tez bylbym
                                          wdzieczny za uwagi dot. odbioru. Niepokoi mnie duza ilosc osob skarzacych sie
                                          na jakosc okien.Czy ostatnio sie cos poprawilo? Dzisiaj na placu budowy staly w
                                          deszczu palety z niezabezpieczonymi oknami. Nie wygladalo to dobrze! Patrzylem
                                          z daleka wiec nie wiem czy byly do zamontowania czy do zwrotu? Czy jesli okna
                                          sa porysowane to komus udalo sie to skutecznie (jak?) zareklamowac? PZDR.
                                          • Gość: tomski Re: wspólnota IP: *.escom.net.pl 08.06.07, 21:44
                                            Hej,

Odebralem jakos w polowie maja.
                                            Usterki u mnie to porysowane szyby 5 z 7. Ale z wymiana nie bylo problemow
                                            zostaly wymienione zgodnie z zapisem w protokole odbioru. Dodatkowo do wymiany
                                            byly dwie plytki na balkonie, tez juz wymienione. Czekam jeszcze na garaz i
                                            pomieszczenie gospodarcze. Pracujacy u mnie "fachowiec" twierdzi ze nie jest
                                            zle ale wszystko pewnie wyjdzie w ciagu roku.

Pozdrawiam sasiadow i proponuje zalozyc forum dedykowane Bobrowieckiej 3.
                                        • Gość: mak Rodzaj umowy z developerem? IP: *.aster.pl 14.07.07, 23:12
                                          Ostatnio w prasie strasza ze developerzy tuz przed oddaniem mieszkania zrywaja
                                          umowy i wyplacaja marne odszkodowanie (od ktorego na dodatek trzeba zapłacic
                                          podatek!). Czy macie zawarte NOTARIALNIE umowy przedwstępne, czy tylko zwykłe
                                          pisemne u developera? Czy ktos miał tego typu problemy ze spółką Bobrowiecka 3
                                          lub Eco Clasic?
                                • Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:24
                                  Gość portalu: Robert napisał(a):

> nieformalnie...zadzwoniłem, żeby się umówić na obejrzenie wewnątrz, a pani mi
                                  > powiedziała, że już nie wpuszczają, bo przygotowują się na oddawanie (swoją
                                  > drogą trochę to dziwne, że nie mogę zobaczyć co kupuję za takie pieniądze, ale
                                  > nie chciało mi się kłócić). Powiedziała, że skoro nic nie otrzymałem, to
                                  > znaczy, że nie jestem w "pierwszym rzucie" ale coś tam sprawdziła i
                                  > powiedziała, że na koniec lipca mogę się spodziewać odbioru.

Też kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie Bobrowieckiej - chciałem tam ostatnio
                                  wejść na chwilkę z budowlańcem, który by mi oszacował koszt prac wykończeniowych
                                  i usłyszałem od pani z biura hasło "przecież pan już tam raz był". O wiele
                                  bardziej uprzejmie się eco-classic zachowywało, jak przychodziło do wpłacania im
                                  pieniędzy... A z terminem odbioru to słyszałem już tyle różnych wersji, że
                                  przestałem się tym przejmować. Na rynku w tej chwili istnieje tylko popyt na
                                  mieszkania, więc sprzedającym się wydaje, że mogą dyktować warunki...
                                  • Gość: Mirek Bobrowiecka 3 IP: *.centertel.pl 10.07.06, 18:43
                                    Dzwoniłem do Eco, niestety nie mają jeszcze ścisłego harmonogramu odbioru
                                    mieszkań, Pani stwierdziła, że najwcześniej 8 sierpnia dostanę klucze....
                                    • Gość: Mirek Bobrowiecka 3 IP: *.centertel.pl 12.07.06, 16:51
                                      Znacie może jakąś dobrą firmę prowadzącą odbiory mieszkań?
                                      • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 IP: 195.136.169.* 12.07.06, 18:02
                                        Do Mirka! Ktoś kiedys na forum w google podrzuciła taki adres:
                                        www.odbiormieszkania.pl., ale nie wiem czy ktoś sprawdzał tych specjalistów!
                                        Jeżeli otzrymałeś jakieś inne namiary - sprawdzone - to podziel się!
                                        pzdr
                                  • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 11.07.06, 15:27
                                    To jest tak: jak rozmawiałem z Panią, to Pani była niechętna do współpracy :-)
                                    Ale... moja żona zadzwoniła, rozmawiała z Panem i Pan powiedział, że rozumie
                                    (!) i możemy przyjść do mieszkania z panią od kuchni (żaby wymierzyć pod meble)
                                    i z panem budowlańcem, żeby sobie popatrzył i oszacował koszt wykończenia. No i
                                    jeszcze po lekkim przyciśnięciu, umówiliśmy się na konkretny termin na odbiór
                                    mieszkania.Już za 3 tygodnie.
                                    • Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 80.72.34.* 11.07.06, 16:57
                                      a ja zadzwoniłem i bez żadnego "przyciskania " się umówiłem na odbiór.
                                      • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 12.07.06, 10:40
                                        No i bardzo dobrze. My też kolanem nie przyciskaliśmy...
                                      • Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.06, 13:00
                                        Ja tez sie umowilem i za kilka dni ide odebrać. Ale z ciekawosci poszedlem
                                        zobaczyc jak wygląda budynek wczesniej i on jest daleki od idealu. Nawet drogi
                                        nie ma a to jest podobno warunek oddania budynku do uzytku. Moim zdaniem ECO
                                        sie nie wyrobiło, ale nie chcąc płacić kar umownych za pozniejsze oddanie,
                                        umawia sie na odbiór mieszkań, choć sam budynek jeszcze sie do tego nie nadaje.

Scooter
                                        • Gość: misio Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 30.07.06, 17:27
                                          1 niechęć do płacenia kar umownych a 2 przerzucenie kosztów utrzymania na nas!
                                          Oczywiście abstrahując od faktu, że ze względu na 2 i 3 etap to jeszcze długo
                                          będzie teren budowy!!!!
                                          pzdr
                                        • Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:31
                                          Gość portalu: Scooter napisał(a):

> Ja tez sie umowilem i za kilka dni ide odebrać. Ale z ciekawosci poszedlem
                                          > zobaczyc jak wygląda budynek wczesniej i on jest daleki od idealu. Nawet drogi
                                          > nie ma a to jest podobno warunek oddania budynku do uzytku. Moim zdaniem ECO
                                          > sie nie wyrobiło, ale nie chcąc płacić kar umownych za pozniejsze oddanie,
                                          > umawia sie na odbiór mieszkań, choć sam budynek jeszcze sie do tego nie nadaje.
                                          >
                                          > Scooter

A znasz może jakiś przepis, który by nakazywał budowę takiej drogi i jej
                                          oddanie? Jesli tak to podaj, bo będzie to bardzo pomocne przy ewentualnych
                                          negocjacjach z ECO.
                                          • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 01.08.06, 15:48
                                            Nie znam się... faktycznie droga się buduje, może jednak popsuję zapędy
                                            negocjacyjne, bo: do budynku można się dostać od ul. Kierbedzia. Czyli droga
                                            jest. Inną kwestią jest to czy płacić ostatnią ratę po oddaniu mieszkania, czy
                                            po oddaniu garażu. Bo ten ma być podobno oddany w drugiej połowie września.
                                            • Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 22:35
                                              O tej drodze to tylko słyszałem, przepisu nie znam. Zresztą to nieważne bo dziś
                                              widziałem że drogę budują. Pewnie do tego czasu już skończyli. A przy okazji
                                              odbierania mieszkania rzeczoznawca (fachowiec a do tego uparty i szczególarz)
                                              doliczył sie sporej ilości niedoróbek, w tym kilku na tyle istotnych że
                                              zrezygnowałem z odbioru kluczy. Kolejny będzie po terminie przekazania lokalu
                                              określonym w umowie, z której wynika, że za kazdy dzien zwłoki ECO powinno mi
                                              co nieco zapłacić. Przy kwocie za całe mieszkanie to grosze ale zamierzam je
                                              wyegzekwować, tym bardziej - że jak słusznie zauważył Robert - miejsce
                                              parkingowe ECO odda pewnie dopiero we wrzesniu. Za to kar umownych nie ma
                                              (przynajmniej w mojej umowie). Pewnie dlatego develper położył nacisk na
                                              wykończenie mieszkań kosztem parkinkgu (a jak wykończył to sie właśnie dzisiaj
                                              przekonałem, inspektor-szeczególarz mówił, że hydraulika zrobiona jak za
                                              Gomułki). Co do ostatniej raty to, niestety, w moim wypadku musze ją uiścic po
                                              odebraniu kluczy do mieszkania. W punkcie umowy, który o tym mówi nie ma słowa
                                              o terminie oddania miejsca parkinkowego.
                                              Pozdrawiam
                                              Scooter
                                              • Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 02.08.06, 10:16
                                                Ja wczoraj odebrałem mieszkanie, też z pomocą fachowca, który powiedział nam,
                                                że jeszcze nie widział mieszkania z tak prostymi ścianami (!). W jednym miejscu
                                                było odchylenie o niecały centymetr. Hydraulika u mnie jest zakończona na
                                                trójnikach, bo wprowadzałem zmiany a to skutkowało tym, że nie mam
                                                rozporowadzonych rur. Jedynym w miarę poważnym problemem są okna, tylko jedno
                                                nie było uszkodzone, reszta gdzieś tam poobijana i szyba jedna porysowana.
                                                Ogólnie byłem miło zaskoczony...
                                                • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 02.08.06, 21:00
                                                  Widzę, że wrażenia z odbiorów różne. Jestem jeszcze przed i interesuje mnie
                                                  wszystkie podrzucane informacje. Ciekawe jak będzie z usuwaniem usterek, bo nie
                                                  zamierzam odbierać kluczy i ponosić kosztów utrzymania lokalu przed ich
                                                  usunięciem.
                                                  Może trzeba sie zastanowić nad uruchomieniem "wspólnoty w organizacji", bo przy
                                                  poważniejszych problemach pojedyńczo niewiele zdziałamy. Choć mam nadzieję,że
                                                  będzier ok.
                                                  pzdr
                                                  • Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.06, 20:53
                                                    Niewątpliwie więcej uda sie wywalczyć razem niż oddzielnie. Choć ze współnotą
                                                    to chyba przesada. ECO cieszy sie raczej dobrą opinią i jej utrzymanie jest w
                                                    ich interesie. Opóźnienia to jest efekt czynników obiektywnych związanych z
                                                    mroźną zimą. Stad te niedoróbki, bo chcieli dotrzymac terminu. Poza każda firma
                                                    ma podwykonawców. A ci z reguły pracują tak źle jak tylko mogą. Chodzi o to
                                                    żeby im na to nie pozwolić i żądać poprawek. Z tego co można wyczytac na tym
                                                    forum najgorzej ECO wychodza okna, najlepiej tynki na ścianach :-)

Co do miejsc parkinkowych to pani z ECO mówiła, że mają być na dniach, a nie we
                                                    wrześniu. Pożyjemy, zobaczymy

Pozdr.
                                                    Scooter
                                                  • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 07.08.06, 13:52
                                                    Ze "wspólnotą w organizacji" to oczywiście był troche żart, ale myślę że już
                                                    teraz mogą się pojawić sytuacje, gdzie wspólne działanie będzie efektywniejsze
                                                    a na taką stricte wspólnotę też przyjdzie czas!
                                                    pzdr
                                                • Gość: Tygrysy Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 62.29.169.* 04.08.06, 16:57
                                                  My też wczoraj odebraliśmy mieszkanie ze "specem" był pod wrażeniem, niestety
                                                  okna to jakaś pomyłka - my wnioskowaliśmy o wymianę całości ram i obramowań -
                                                  jak można oddać okna gdzie jedna rama jest prawie czarnobrązowa a druga prawie
                                                  pomarańczowo brązowa - nie to żebym marudził wszystko poza tym ok. tylko za
                                                  ponad 5tys. za metro okna powinny być pierwszej klasy a nie jakiś odrzut,

• Gość: ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.08.06, 17:04
                                                    a ile kosztuje wynajęcie takiego speca?
                                                  • Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.06, 20:41
                                                    Od 2 do 4 stów. Zależy od fachowca, ale w moim wypadku to była raczej
                                                    opłacalana inwestycja. Sam nigdy bym nioe doeszdł że hydralulika była niezgodna
                                                    z normą budowlaną jakąs tam...

Pozddr.
                                                    Scooter
                                                  • Gość: marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:40
                                                    ja odbieram w czwartek, bylem tam dzisiaj i średnio to wszystko wygląda, jeden
                                                    wielki plac budowy,

o ile krzatanine przy wykonczeniu jestem w stanie zniesc, to nie chcialbym
                                                    byśmy jako lokatorzy zostali obciążeniu kosztami energii zużytej przez
                                                    developera, czy ktoś może się orientuje czy istnieje takie ryzyko i jak
                                                    ewentualnie mu zapobiec?

pozdrawiam
                                                  • Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 06.08.06, 18:46
                                                    Ryzyko jest, bo m.in. po to w umowach zastrzeżono przerzucenie kosztów na nas
                                                    po odbiorze mieszkań tj. także przed oddaniem budynku. Jest ono większe, jezeli
                                                    jeszcze nie zainstalowano liczników indywidualnych, ale niezależnie od
                                                    liczników pewnie bedą próbowali prtzerzucić tzw. koszty wspólne! Nie znam w tym
                                                    zakresie prawa budowlanego, ale wg. mnie obciazanie nas kosztami przed
                                                    zezwoleniem na uzytkowanie budynku jest nieuprawnione (poza kosztami energi czy
                                                    wody zużytymi przez poszczególne lokale, bo to jest już nasza prywatna sprawa)!
                                                    pzdr
                                                  • Gość: gość Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 07.08.06, 10:01
                                                    Dochodzą mnie słuchy, że niestety sobotnio/niedzielna ulewa nie oszczędziła
                                                    naszego budynku. Z tego co mi wiadomo podtopiło garaże :(
                                                    Wiecie coś na ten temat? Może ktoś, kto ma dziś odbiór mieszkania coś więcej
                                                    się dowie.

Mam nadzieję, że zalania nie będą się powtarzały częściej i że wykonawca
                                                    prawidłowo uszczelni garaże!
                              • Gość: Yao Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:49
                                Dokonałem niedawno odbioru mojego mieszkania. Okazało się, że jest o 0,2m2
                                większe, niż miało być. W związku z tym moje pytanie do Grupowiczów. Czy
                                ktokolwiek dostał MNIEJSZE mieszkanie i w związku z tym zwrot pieniędzy? Co do
                                pojawiających się tutaj uwag o wykonaniu stolarki okiennej, niestety wszystko
                                się potwierdziło - wszystkie szyby miałem porysowane, co kwalifikowało je do
                                wymiany, ramy okien brudne od farby i w wielu miejscach uszkodzone...
                                • Gość: Marut Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:13
                                  Cześć.

Tak mi obcięło mieszkanie o niecałe pół metra, wiec pewnie masz mój kawałek .
                                  (przy okazji oddasz). Zwrotu nie było, bo zgodnie z umową ostatnią ratę
                                  wpłacałem po odebraniu mieszkania, wiec została zmniejszona.

Widzę e jestem szczęściarzem, u mnie okna ok., tynki ok. ale za to skopany
                                  zamek od drzwi wejściowych, poza tym źle wypoziomowane rynienki odprowadzające
                                  wodę z balkonu (tylko balkony zabudowane chyba coś takiego mają)
                                  • Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.08.06, 19:51
                                    Czy wszyscy odbierający, którzy sporządzili protokoły usterek (głównie feralne
                                    okna)odebrali klucze i uregulowali ostatnią ratę?
                                    To chyba jedyny bat na developera w zakresie usuwania usterek!
                                    pzdr
                                    • Gość: Yao Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:57
                                      > To chyba jedyny bat na developera w zakresie usuwania usterek!
                                      > pzdr

W zasadzie każdy chyba dostał roczną gwarancję na mieszkanie, więc developer
                                      teoretycznie jest zobowiązany do usuwania wszelkich usterek w tym czasie, jak
                                      będzie - zobaczymy.
                                    • Gość: Scooter Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.06, 23:16
                                      Ja nie odebrałem. Dzwoniłem do ECO i odbiór sie opóźni jeszcze bardziej niż to
                                      było ustalone przy pierwszych oględzinach. Oznacza to, że teoretycznie za każdy
                                      dzien po 15-ym sierpnia powinienem domagać sie od ECO zapłacenia kary zapisanej
                                      w umowie. Nie wiem tylko jak to zrobić. Samemu wyliczyć i odjąć sobie od
                                      ostatniej raty? Ktoś wie jak to sie robi?

Przy okazji: ECO nie odda garaży przed 15 września. To ściemnianie jest coraz
                                      bardziej denerwujące. Dwa tygodnie temu zapewniali że oddadzą za kilka dni.

Pozdr.
                                      Scooter
                                • Gość: Monika Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.agora.pl 10.08.06, 13:28
                                  u mnie okna ok. bez rys i bez plan z farby. Sciany proste i gładkie, drzwi
                                  wejściowe ok, balkon ok. Jakieś drobiazgi tylko (rura od pralki wystawała nieco
                                  ponad tynk i jedna ścianka malutka do zeszlifowania o 0,4 cm. Byłam miło
                                  zaskoczona :))). No i zwrot 200 zł:))) bo balkon ciut mniejszy niż pierwotnie.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                                  • Gość: marcinosss Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: 62.29.169.* 10.08.06, 18:31
                                    ja bardzo chcialem odebrac dzis...

ale chyba niepotrzebnie wzialem z soba fachowca ;-)

poltorej strony uwag, okna pochlapane, ramy cale w farbie i pozadzierane
                                    balkon nieziemsko brudny, szlichta krzywa w niektorych miejscach w rogu

sciany generalnie ok, ale tez w paru miejscach krzywe (przy katach)

pozdrawiam

• Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.08.06, 22:10
                                      Widzę, że opinie są rózne! Z mojego "odbioru" doświadczenia raczej pozytywne z
                                      jednym duuużym wyjątkiem... Kolorystyka stolarki okiennej!!!!!!!! Ktoś już
                                      podkreślał ten defekt. To jakieś jaja, żeby jedno okno było cemno brązowe a
                                      drugie raczej pomarańczowe - wszystko podobno w normie! Tylko nie wiem jakiej!
                                      pzdr
                                • Gość: gość Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: *.tele.pw.edu.pl 21.08.06, 13:00
                                  Witam grupowiczow!

Mam pytanie do tych, ktorzy podpisali umowe z Eco. Z tego co widzialem obmiar
                                  dokonywany jest po obrysie mieszkania - czyli rowniez uwzglednia on powierzchnie
                                  pod sciankami dzialowymi. Czy komus udalo sie wynegocjowac inny zapis? Efektem
                                  tego moze byc to, ze place np za 46 m2 a w rzeczywistosci mam 43 m2.

Z gory dziekuje za info.

pozdrawiam,

A
                                  • Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: 195.136.169.* 21.08.06, 18:45
                                    Próbowałem - nie udało się!
                                    pzdr
                                    • Gość: anna Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: *.aster.pl 22.08.06, 10:43
                                      Mam pytanie.Czy raty musieliscie wpłacać terminowo?Jakie są konsekwenckje
                                      opóżnień?
                                      • Gość: pablo odbiory mieszkań IP: *.mst.gov.pl 30.08.06, 13:08
                                        Witam,
                                        Pytanie do odbierajacych mieszkania. Jak u Was przebiega usuwanie usterek
                                        zgłoszonych podczas pierwszego odbioru?
                                        pzdr
                                        • Gość: marcinosss Re: odbiory mieszkań IP: 62.29.169.* 30.08.06, 15:44
                                          ja nie wiem ;-) dzwonilem kiedy moge liczyc na ostateczny odbior, ale nie ma
                                          mnie na jakiejs biezacej liscie, czy ktos juz sie dowiadywal w sprawie kary,
                                          ewentualnie juz taka sobie potracil w ostatniej wplaty?

pozdrawiam
                                          • Gość: elek Re: odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:19
                                            Fatalnie. U mnie przekroczyli już termin usunięcia usterek niemal o dwa tygodnie
                                            i nadal wielu nie usunęli.
    • miskit Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.06.06, 20:18
      Oglądałam mieszkania w folderze wydaja się ładne mają jeden mankament na dole
      mają być pomieszczenia użytkowe:(. Dlaego zdecydowałąm się na firmę ORCO
      inwestycja Szafirowa Aleja i za cenę 410000zł to można tam zakupić ponad 80 m2.
      • Gość: ciekawy Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:34
        miskit napisał:

> Oglądałam mieszkania w folderze wydaja się ładne mają jeden mankament na dole
        > mają być pomieszczenia użytkowe:(. Dlaego zdecydowałąm się na firmę ORCO
        > inwestycja Szafirowa Aleja i za cenę 410000zł to można tam zakupić ponad 80 m2.

No dobrze, ale w jakiej to jest lokalizacji? Nie mów tylko, że na Mokotowie, bo
        nie uwierzę.
        • Gość: bober Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 80.72.34.* 24.07.06, 20:52
          Szafirowa Aleja to na Białołęce- no to gratuluje 5tys. za metr i 1 godzina do
          centrum. Dobra lokalizacja, marzę o takiej.
          • Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:36
            Gość portalu: bober napisał(a):

> Szafirowa Aleja to na Białołęce- no to gratuluje 5tys. za metr i 1 godzina do
            > centrum. Dobra lokalizacja, marzę o takiej.

No to pięknie. W takim razie to porównanie było trochę bez sensu - jakby na
            przykład wziąć ceny z Pruszkowa lub Otwocka, to dopiero by się tych metrów
            kwadratowych nazbierało :))))
    • Gość: Smok Wykończenie mieszkań na Bobrowieckiej 3 IP: *.acn.waw.pl 04.08.06, 23:37
      Nie uważacie że jest kiepskie? Mnie szczególnie zszokowała szarobura pokrywa
      liczników na konsekwentnie 'miodowej' klatce schodowej. Poza tym drzwi
      wejściowe, grzejniki, nawet dzwonek. Ech..... Poza tym zmuszanie ludzi do
      odbioru mieszkania przed całkowitym ukończeniem (garaże mają opóźnienia) jest
      trochę niepoważne. Rozumiem, że chwalicie swój wybór, ja też będę miał
      mieszkanie w III etapie, ale bądźmy trochę bardziej krytyczni. W końcu za takie
      pieniądze możemy chyba czegoś wymagać?
      • Gość: gosc Re: Wykończenie mieszkań na Bobrowieckiej 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:15
        jak skoncza III etap to bedziesz ocenial i odbieral, a tak to po co sie
        wtracasz? moze do tego czasu to ci lazienke zlotem wyloza - hehehe
        • Gość: Smok Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba IP: *.acn.waw.pl 12.08.06, 18:32
          ze jestes z Eco to przynajmniej zrozumiem. A jesli klientem to dziwie sie ze
          sam lubisz byc robiony w...
          • Gość: pablo Re: Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:44
            "Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba,ze jesteś z Eco to przynajmniej
            zrozumiem. A jesli klientem to dziwie sie ze
            sam lubisz byc robiony w..."

Komunikacja werbalna to trudna sprawa i zapewnie wyraziłem sie nieprecyzyjnie,
            ale gwoli ścisłości nie lubię być robiony w... cokolwiek! Nie chciałbym jednak
            być pieniaczem i "pistoletem" wyłacznie na forum! Liczyłem raczej na refleksje
            odbierających, bo z tego co wiem eco chce napisać do producenta czy kolorystyka
            stolarki okiennej jest ok? Zgadnij, co będzie dalej?
            pzdr

• Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 16.08.06, 10:41
      Mam pytanie do bobrowiczan z 3 etapu.Czy wplaciliście już 2 ratę?
      • Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 18.08.06, 10:55
        Ludzie z 3-go etapu!!!proszę powiedzcie czy wpłacacie regularnie raty,czy może
        być jakieś opóżnienie etc.
    • Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 15:28
      Dla zainteresowanych informacja o naszych przyszłych sąsiadach:
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3583491.html
      • Gość: gimo Bobrowiecka 3 odbiory garazy IP: *.centertel.pl 01.10.06, 23:05
        Co myslicie o naszych garazach?
        Nie martwi was stojaca woda na minus jeden?
        Chyba ECO ma problem z garazami... po takim deszczu jak dzisiaj...
        Po kazdej ulewie odbior garazu opoznia sie o kolejne dni.
    • majczerwiec czynsz na Bobrowieckiej 3 14.10.06, 13:30
      Czy ktoś wie ile wynosi w tej inwestycji czynsz + dodatkowe opłaty typu fundusz
      remontowy, garaż? Już prawie podpisałam umowę, ale trochę mnie martwi, że nie
      mam pojęcia ile za 72m2 przyjdzie mi co miesiąc płacić.
      • Gość: 123 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: 80.72.34.* 14.10.06, 20:49
        ja za ten sam metraż płacę niecałe 400 zł z jakimiś zaliczkami za wodę ale bez
        garażu-na razie nie chcą za garaż, może dlatego że dopiero teraz oddają do
        użytku.
      • Gość: seba Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.centertel.pl 15.10.06, 23:34
        ja place za 59m 350 zl
        pozdro !
        • Gość: A Grupa Eco IP: *.orange.pl 16.10.06, 21:53
          Właśnie sobie poczytałam o grupie Eco rzeczy na forum z lat 2001-2003,no i nie
          wyglada to najlepiej, nawet bardzo zle niestety.Chciałam kupić mieszkanie w III
          etapie, powiedzcie mieszkańcy I etapu, czy nie żalujecie, że jestescie akurat
          ich klientami?Chociaz teraz niektorzy kupuja wszystko co wpadnie w reke,ale w
          koncu to ważna decyzja...
          • Gość: seba Re: Grupa Eco IP: *.centertel.pl 16.10.06, 22:36
            wszystko byloby fajnie gdyby nie muchy i wywoz smieci...
            • Gość: A Re: Grupa Eco IP: 217.116.110.* 16.10.06, 23:02
              Radze ci poczytac, co pisali ludzie o ich poprzednich inwestycjach, bo widze,
              że nie zrozumiałeś mojego pytania.
              • Gość: 123 Re: Grupa Eco IP: 80.72.34.* 17.10.06, 21:38
                Próbowałem znaleśc coś na temat ich poprzednich inwestycji i z tego co się
                zorientowałem to owszem w latach 2001-2003 nie było ciekawie, natomiast czerska
                i obecnie bobrowiecka według mnie jest ok. Jeżeli masz jakieś konkretne
                wątpliwości to napisz chętnie odpowiem.
                wg. mnie jest ok.
                cena stała przez cały czas umowy
                dotrzymali terminu
                budynek wygląda ok
                kładą jakąś zieleń na patio
                czynsz też nie wygórowany
                ściany proste
                a tak z ciekawości ile chcą za 3 etap?
                • Gość: gh67 Re: Grupa Eco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 12:48
                  Jeśli ktoś jest zainteresowany - ich następną inwestycją ma być duże osiedle mieszkaniowe przy Obrzeźnej 11 na Służewcu Przemysłowym, obecnie trwa porządkowanie działki.
                  • aaleksandraa1 Plac zabaw 29.10.06, 18:28
                    Witam mieszkancow Bobrowieckej -I etap!

Czy znana jest Wam sprawa zmiany miejsca placu zabaw? otóz decyzja prezesa Eco
                    plac zabaw (bez zgody i informowania kupujacych mieszkania) zmienił lokalizacje
                    i obecnie bedzie znajdował sie miedzy skrzydłami pierwszego etapu, a nie ja
                    pierwotnie było planowane miedzy I i II etapem za wjazdem do garazu. Co Wy na
                    to? Ja juz zgłosiłam sprzeciw - czy ktos zamierza dołaczyc?!
                    • Gość: Mariusz R Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:46
                      Bardzo chętnie się do tego sprzeciwu dołączę, decyzja o stronie mieszkania była
                      podyktowana między innymi lokalizacją placu zabaw (tą wcześniejszą).
                      • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 16:01
                        W moim przypadku równiez. Najgorsze, ze taka zmiane mozemy czesciowo
                        zawdzieczac naszym sasiadom - według prezesa mieszkańcy naszej czesci prosili o
                        takowa zmiane (co prawda prezes miesza troche w zeznaniach twierdzac ze nowa
                        lokalizacja jest tymczasowa, ale ja w to nie wierze! A Ty kontaktowałes sie w
                        tej sprawie z developerem? jelsi tak co uslyszałeś?
                      • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 16:01
                        W moim przypadku równiez. Najgorsze, ze taka zmiane mozemy czesciowo
                        zawdzieczac naszym sasiadom - według prezesa mieszkańcy naszej czesci prosili o
                        takowa zmiane (co prawda prezes miesza troche w zeznaniach twierdzac ze nowa
                        lokalizacja jest tymczasowa, ale ja w to nie wierze! A Ty kontaktowałes sie w
                        tej sprawie z developerem? jelsi tak co uslyszałeś?
                        • Gość: Gosc Bobrowiecki Re: Plac zabaw IP: *.chello.pl 02.11.06, 10:14
                          Tak, my prosilismy. Przy rozmowach okazalo sie, ze mozna zmienic wiele rzeczy.
                          Zasugerowalismy, ze lepiej zrobic ladny mini ogrodek niz plac zabaw,
                          przedstawiciel developera byl za, bo to mniejsze koszty.
                          Niech sie dzieci bawia w parku.

Klaniam sie,
                          Misiek
                          • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 11:45
                            A czy nie przyszło Wam do głowy, ze swoja prosba działacie na szkode innych
                            mieszkańców? Wielu z nas sugerowało sie przy wyborze mieszkania min innymi
                            lokalizacja placu zabaw dla dzieci. Park - o czym Ty mowisz? na takich
                            skrawkach terenu?
                          • Gość: 1 etap Re: Plac zabaw IP: *.centertel.pl 04.11.06, 09:16
                            Co ty mówisz ?
                            Jaki park ?
                            Co by ci przeszkadzało kilka ławeczek, zjezdżalnia i piaskowniczka dla naszych
                            pociech ?
                            Odwołajcie to wszystko.
                            Może i wy będziecie mieć dzieci...
                            Prosimy bądżcie z nami mieszkańcami.

Co myslicie o pomyśle spotkania mieszkańców pierwszego etapu ?
                            • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 06.11.06, 09:06
                              Alez na turalnie nie mam nic przeciwko placowi zabaw w pierwotnym
                              miejscu...natomiast pod oknem chciałąbym miec tylko ławeczki...
                            • Gość: mona Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:49
                              kiedy spotkanie ?
                              drodzy mieszkancy bobrowieckiej 3 spotkajmy sie i ustalmy co z placem zabaw.

• aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 13.11.06, 07:01
                                Moze spotkajmy sie w czwartek wieczorem? czy wszystkim odpowiada? - jelsi nie
                                prosze podajcie inna propozycje terminu.

pozdrawiam

• Gość: klatka 2 Re: Plac zabaw IP: *.centertel.pl 13.11.06, 23:23
                                  nam odpowiada wieczorem po 20 tej
                                  • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 14.11.06, 09:28
                                    czy są inni zainteresowani spotkaniem w czwartek o 20:30?

pozdrawiam
                                    • Gość: Asia Re: Plac zabaw IP: *.outsourcing.atman.pl 14.11.06, 10:17
                                      Ja też chętnie poznam przyszłych sąsiadów :)
                                      • Gość: p Re: Plac zabaw IP: *.mst.gov.pl 14.11.06, 15:21
                                        W czwartek odpadam, ale jak juz się odbędzie inaugaracja to dajcie cynk o
                                        kolejnych spotkaniach
                                        pzdr
                                        • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 16.11.06, 09:35
                                          Hallo, nie ma wiecej chętnych na spotkanie?
                    • Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 30.10.06, 19:44
                      Ja nie rozumiem o co tyle hałasu,
                      ... przecież i tak będziecie od rana do wieczora w pracy, więc co za różnica
                      gdzie plac zabaw,
                      myślę że wiekszym zagrożeniem ze względu na hałas i spaliny to samochody z
                      drugiego i trzeciego etapu przejeżdzające pod oknami...
                      • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 20:28
                        gdyby dzieciaki dostały pozwolenie na korzystanie z placu zabaw tylko od
                        poniedziałku do piatku w godz 8-18-sta milczałabym,ale one najbardziej hałasuja
                        w sobotnie poranki...a to przestaje mi sie podobac! samochody i ogolnie kwestia
                        parkingu to osobna historia!!! Ogolnie jestem przeciw samochodom i hustawkom.
                        Czy Ty popierałes/łas przeniesienie placu?

• Gość: pablo Re: Plac zabaw IP: 195.136.169.* 31.10.06, 06:37
                      No to sie zaczyna!
                      Też jestem przeciw! Chyba każdy kierował sie jakimiś przesłankami przy wyborze
                      lokalizacji! Jedną z, choć nie najważniejszą, był plac zabaw!!!!!!!!!!!!!
                      Trzymałbym sie reguł!
                      Tak w ogóle, udaje wam się porozmawiać telefoniczniez kimś z eco ? Odkąd
                      wypunktowałem ich za nieprawidłowe wyliczenia poinwentaryzacyjne i zażadałem
                      kary umownej zero kontaktu!
                      • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 31.10.06, 06:56
                        do mnie jeszcze na razie sami oddzwaniaja....moze zorganizujmy jakies spotkanie
                        i omówmy nasze bolaczki i pomyslmy jak mozna im przeciwdziałac - razem
                        łatwiej!
                        • Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 31.10.06, 14:58
                          Dobry pomysł ze spotkaniem, ale ja bym poczekał na akt notarialny - mam
                          nadzieje że juz niedługo.
                        • Gość: p Re: Plac zabaw IP: 195.136.169.* 31.10.06, 20:29
                          Jestem za... spotkaniem! W końcu to nie tylko bolączki?! Możnaby sie troche
                          poznać!
                          pzdr
                          • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 08:56
                            Na akty notarialne jeszcze troche poczekamy - przynajminej do połowy
                            listopada...
                            a spotkanie mozemy jak najbardziej zorganizowac wczesniej....Tak wiec kto jest
                            zainteresowany i kiedy dysponujecie czasem?
                            • Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 02.11.06, 09:35
                              Ja jestem zainteresowany i dysponuję czasem, ale ja wolę miec najpierw akt w
                              ręku, a później prosze bardzo. Zdaję sobie sprawę że spotkanie byłoby raczej
                              książką skarg i wniosków, znam z autopsji, więc mimo wszystko najpierw papier w
                              ręku żeby jakby coś to mi mogli...
                              pozdr.
                              • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 10:02
                                ... Ok - to ja organizuje gruby notes....;-)
                      • Gość: Yao Re: Plac zabaw IP: *.acn.waw.pl 01.12.06, 21:07
                        Gość portalu: pablo napisał(a):

> No to sie zaczyna!
                        > Też jestem przeciw! Chyba każdy kierował sie jakimiś przesłankami przy wyborze
                        > lokalizacji! Jedną z, choć nie najważniejszą, był plac zabaw!!!!!!!!!!!!!
                        > Trzymałbym sie reguł!
                        > Tak w ogóle, udaje wam się porozmawiać telefoniczniez kimś z eco ? Odkąd
                        > wypunktowałem ich za nieprawidłowe wyliczenia poinwentaryzacyjne i zażadałem
                        > kary umownej zero kontaktu!

Mi osobiście plac zabaw nie przeszkadza tak strasznie, ale istnieje coś takiego,
                        jak wiarygodność i wywiązywanie się z zawartych umów. Oczywiście nie w przypadku
                        ECO. Pamiętam jak dziś - w trakcie podpisywania umowy z developerem zapytałem o
                        lokalizację placu zabaw. Uzyskałem zapewnienie o lokalizacji na podwórku
                        DRUGIEGO etapu. Oczywiście nasz "kochany" developer i tutaj kłamał. Na
                        dodzwonienie się do Szanownego Pana Dyrektora Jacka O. nie liczyłbym - "dziwnym
                        trafem" będzie akurat na spotkaniu, będzie rozmawiał z drugiego telefonu, będzie
                        akurat chory (niepotrzebne skreślić). Zachowanie ECO jest haniebne i żałosne.
                        Nie jest to, niestety, niespodzianką...
                        • Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 21:56
                          Niestety w takim kraju żyjemy... tutaj nie respektuje się zobowiązań umownych i
                          wszystko jest akceptowalne przez ludzi, którzy stwierdzą później "aaa tam,
                          trudno".
                          Ja mam dosyc kontaktów z Eko - pojawiła się jakaś nowa osoba od kontaktów z
                          klientami: tajemniczy Pan Stefan, który spokojnie dostałby rolę bez castingu
                          w "Misiu"... Nie chce mi się z nimi rozmawiać, czekam na akt ("ma być lada
                          dzień, czekamy jeszcze tylko na ostatni dokument")

Ze źródeł zblizonych wiem, że Eko zaangażowało się w nową inwestycję i nie ma
                          czasu na zajęcie się Bobrowiecką. Więc jest zgodnie z zasadą: nie podoba się,
                          to spier... :-)
                          • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 05.12.06, 11:55
                            A czy moze ktos z Was został juz poinformowany kiedy dokładnie zacznie sie
                            podpisywanie aktów?

• Gość: gosc kl 2 Re: Plac zabaw IP: *.chello.pl 02.11.06, 10:07
                      jestesmy za ...
                      podajcie date i godz spotkania
                      • Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.ukdc.aig.com 06.11.06, 14:49
                        Jeżeli to jest prawda, że Prezes jednostronnie zmienia pewne ustalenia (a
                        przecież nie zmienia się reguł w trakcie trwania gry :-) to ja protestuję i
                        chętnie wezmę czynny udział. Dowiedzcie się proszę, czy decyzja w sprawie
                        ulokowania placu zabaw została już przez kogoś podjęta. Skontaktujemy się z tym
                        Panem i wyrazimy sprzeciw. Pzdr Robert
                        • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 06.11.06, 15:58
                          Poprosiłam o oficjalne (pisemne) powiadomienie mnie o zmianie planu
                          zagospodarowania przestrzeni wokół bloku - niestety do tej pory takowego nie
                          dostałam. W piatek usłyszałam, ze nadal zmiana jest analizowana. Prosze
                          zacznijcie tez nekac developera i zglaszac indywidualny sprzeciw moze to
                          poskutkuje!
                    • p20061 Re: Plac zabaw 24.11.06, 12:23
                      Szanowni Sasiedzi,

jak Wam sie podoba nasz nowy plac zabaw! i w ogole cała aranzacja terenu wokół
                      e1?
                      • Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 22:17
                        Mnie się nie podoba, a najbardziej nie podoba mi się arogancja i chamstwo i
                        teraz nie wiem kogo... dewelopera? administratora? Do kogo można napisać skargę
                        odnośnie placu zabaw? Macie jakiś dokument, który potwierdza pierwotne
                        połozenie tych paskudnych zabawek?
                        Kto z Was mieszkających na podpisany akt notarialny?
                        • aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 27.11.06, 10:01
                          Witam,

ja tez jestem przerazona tym co mam pod oknem!Interweniowałam u dewelopera ale
                          ten twierdzi, ze jestem jedyna której ten plac nie odpowiada - czy rzeczywiscie
                          nikt z mieszkancow nie zgłasza protestu!
                          Sprawa nie jest prosta dopoki nie mamy aktu nie mamy zadnego prawa wnosic
                          zadnych uwag do zagospodarowania terenu i poczynan dewelepera, a podpisujac akt
                          zatwierdzimy obecny stan terenu (jakoze standardowa regułka mowiaca o
                          akceptacji budynku i otaczajacego go terenu jest zawarta w akcie!)
                          informacja o lokalizacji placu zabaw była i jest w folderach reklamujacych
                          osiedle oraz w planie osiedla, który nie stanowił niestety zalacznika do
                          podpisywanej umowy (przynajmniej w moim przypadku).
                          Prosze zgłaszajcie swoje sprzeciwy do dewelopera!!!
        • Gość: majczerwiec Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.crowley.pl 19.10.06, 14:21
          Bardzo dziekuje za informacje:-)
          • Gość: A do 123 IP: *.orange.pl 20.10.06, 20:36
            A jak z garażami, oddali je juz? Jakiś czas temu ktos pisał, ze jest w nich
            woda.
            W III etapie wychodzi ok. 7400 za m, w zaleznosci od piętra.
            • Gość: 123 Re: do 123 IP: 80.72.34.* 21.10.06, 09:56
              Garaże już oddali, ja mam na parterze i wody nie ma - może na poziomie -1 ale
              nie chce mi się wierzyc.
              7400 nie mało ale to i tak taniej niż będą budowali po drugie stronie
              Bobrowieckiej, czytałem jakiś czas temu w Wyborczej.
              pozdr.
              • aaleksandraa1 Re: do 123 29.10.06, 18:13
                na -1 tez nie ma wody...przynajmniej na razie,... ale albo to tylko moje
                złudzenie, albo alejki na parkingu sa baaardzo waskie?! a wyjazd kiepsko
                pomyslany - wyjazd jest wprost na szlaban wjazdowy na osiedle!
        • aaleksandraa1 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 29.10.06, 18:16
          to chyba duzo - ja mam 270 za 58,5 m2...
          • Gość: engun plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 62.233.201.* 29.11.06, 14:13
            My się bardzo cieszymy z placu zabaw, dla nas to miła niespodzianka, bo mamy
            synka. Teraz też mieszkamy w bloku, którego okna wychodzą na plac zabaw - wcale
            nie jest głośno. Zwróćcie uwagę, że plac zabaw jest naprawde malutki. Nie
            podoba nam się natomiast to, że z naszej klatki nie ma bezpośredniego wyjścia
            na podwórko, tylko trzeba chodzić naokoło (wychodząc na ul. Bobrowiecką), lub
            przez garaż.
            • Gość: Robert Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.06, 21:25
              A ja uważam, że jest to nie fair zagranie ludzi, z którymi podpisywałem umowę.
              Jeżeli w planach jest plac zabaw w innym miejscu niż faktycznie on później
              powstaje, to chociaż wypadałoby poinformować o tym fakcie i zapytać o zdanie.
              Bądź co bądź jest to dość poważna umowa, a nie kupno śliwek na targu.

W sumie dla mnie to też miła niespodzianka. Kupię sobie psa i będę go
              wyprowadzał na ten plac zabaw...
              • aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 30.11.06, 09:44
                Dyrektor z Eco twierdzi, ze ich postepowanie jest jak najbardziej OK i zupełnie
                nie poczuwa sie do obowiazku informowania klientów o planowanych zmianach....
                Twierdzi, ze wizualizacja zagospodarowania terenu wokół budynku przedstawiana
                na folderach nie miała charakteru wiazacego i dlatego tez mogła i moze ulegac
                dowolnym zmianom dopoki włascicielem terenu jest Eco (czyli dopoki nie mamy
                aktów).

Wiesz dobry pomysł z tym psem - ja tez chyba zafunduje sobie jakiegos
                czworonoga...;-)
              • Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 30.11.06, 09:49
                Kup sobie takiego który zagryza dzieciaki,
                ale wy o pierdołach piszecie i się podniecacie,
                dostaniecie akty notarialne i na zebraniu sobie przegłosujecie co będziecie
                chcieli,
                dlatego jak już pisałem dla mnie najważniejszy jest akt notarialny a czy
                piaskownica będzie 5 czy 25 metrów od mojego okna to mi już wisi,
                pozdr.
                • aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 05.12.06, 12:40
                  Tobie tez proponuje zakup psa... by mój miał sie z kim bawic ;-)
                  • Gość: Gall Anonim Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:03
                    aaleksandraa1 napisała:

> Tobie tez proponuje zakup psa... by mój miał sie z kim bawic ;-)

Mam nadzieję, że przynajmniej posprzątasz po swoim psie, jak się będzie bawił na
                    tym "placu zabaw"...
                    • aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 05.12.06, 14:19
                      Ja przestrzegam zasady sprzatania po sobie zawsze i wszedzie - mam nadzieje, ze
                      pozostali mieszkańcy tez...

pozdrawiam
                  • Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 06.12.06, 13:56
                    A ja nie lubię sprzątac po psach dlatego sobie nie kupię,
                    pozdr.
                    • Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 06.12.06, 13:57
                      I jak z aktami ja już jestem umówiony.
                      • aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 06.12.06, 15:36
                        Dzieki za informacje - ja tez sie juz umówiłam. Wiesz juz cos moze na temat
                        kosztów?

pozdrawiam

ps. sugeruje zaopatrzenie sie w pluszowego psiaka ;-)
        • Gość: agatka Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.paviliontheatre.ie 29.11.06, 23:13
          a mowili ze srednio bedzie ok. 35zl za 1 m kw, czy to z oplatami rachunkowymi,
          np, woda ogrzewanie prad itp.
      • Gość: agatka Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.paviliontheatre.ie 29.11.06, 23:16
        No ja tez mam 70 m w II etapie i mowila mila Pani z biura ze to ok. 35zl za 1
        metr,
        A macie pojecie ile zaplace za notarusza przy podpisaniu aktu, to tez moze byc
        niespodzianka
        • Gość: Robert Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 22:03
          35 zł za metr??? Czy to oznacza że miesięczny czynsz za 70 metrów mieszkania
          wynosi 2,450 zł??? To ja jakoś mniej płacę...:-)
          • Gość: halo Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.aster.pl 02.12.06, 09:40
            no, rzeczywiście, jakoś baaardzo dużo....
        • Gość: 214 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.pse.pl 06.12.06, 17:23
          Notariusz, 3400zł za 57m.
          • Gość: Yao Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:56
            Gość portalu: 214 napisał(a):

> Notariusz, 3400zł za 57m.

No tak, ale taksa zależy od wartości mieszkania, a nie od metrażu - mi policzyli
            więcej za 57m2, pewnie drożej kupiłem... :(
            • Gość: Adam Chce sprzedać 2 pokoje 59m w II etapie IP: *.aster.pl 07.12.06, 22:25
              Jesteśmy zinteresowani pilnym sprzedaniem. Jezeli jest ktoś zainteresowany
              mieszkaniem 59m2 na 2 pietrze II etapu niech sie odezwie na maila 2matrix@wp.pl
        • Gość: Jabby Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 10.12.06, 14:52
          Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? Ja wlasnie negocjuje (ale raczej
          trudno to nazwac negocjacjami :-/) - mieszkan jest juz b. malo i wychodzi
          brutto ponad 9000PLN/m. Interesuje mnie, jak to sie zmienialo w czasie i czy
          wiecie od czego zalezala cena (chyba m.in. od pietra).
          • Gość: Yao Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.acn.waw.pl 10.12.06, 19:08
            Gość portalu: Jabby napisał(a):

> Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? Ja wlasnie negocjuje (ale raczej
            > trudno to nazwac negocjacjami :-/) - mieszkan jest juz b. malo i wychodzi
            > brutto ponad 9000PLN/m. Interesuje mnie, jak to sie zmienialo w czasie i czy
            > wiecie od czego zalezala cena (chyba m.in. od pietra).

Na początku pierwszego etapu płaciło się jakieś niecałe 5000 pln/m2. Im
            mieszkanie było wyżej i lepiej położone, tym było droższe. Jak widzę, pazerność
            developerów sięga już sufitu - prawie 100% wzrostu ceny w niecały rok... To
            chyba najlepiej pokazuje, w jakim stadium znajduje się obecnie rynek.
            • Gość: Autor Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.aster.pl 13.12.06, 19:11
              za 63 m2 3800 zl
              :)
              • Gość: SInger Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 15.12.06, 23:46
                Naprawde mowisz o III etapie? W pierwszym to jueszcze bym moze uwierzyl. Kiedy
                to bylo?
                • Gość: Autor Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.aster.pl 16.12.06, 08:51
                  3800 zł za akt notarialny (I etap)
                  :)
          • Gość: ks Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: 86.43.72.* 11.01.07, 13:33
            6700 pln.m2 za mieszkanie na piatym pietrze, no ale to bylo w czerwcu /
            lipcu...
            male pytanie: na kiedy masz termin odbioru mieszkania? Ja podpisywalam na
            30.09.2007, ale z tego co slyszalam szanse na to zerowe...
            • Gość: Zaratrustra Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 04.02.07, 13:30
              Ja umowę podpisałem w listopadzie '06 i mam termin odbioru na grudzień '07.
              Choć jak ostatnio byłem na Bobrowieckiej, to ostrożnie deklarowali, że z powodu
              dobrej pogody są ok. miesiąc do przodu.
    • pablesku Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 09.01.07, 12:51
      Do tych którzy jeszcze nie nie odebrali mieszkań na Bobrowieckiej 3. Szanowni
      Państwo Dam Wam dobrą radę, obejrzyjcie dobrze okna przed podpisaniem Protokołu
      odbioru, zwróćcie szczególną uwagę na wykończenie stolarki oraz stan szyb
      ponieważ są wykonane w taki sposób, że wiele okien plastikowych jest lepiej
      wykonanych od nich. Poza tym bajeczka z Gwarancją i Rękojmią to farsa, nie macie
      żadnych szans na wyegzekwowanie swoich ewentualnych roszczeń od Developera
      !Pozdrawiam
      • Gość: gosc gosc teren zajezdni-rozstrzygnieto przetarg IP: *.ericsson.net 10.01.07, 17:10
        we wczorajszym dzienniku jest info o rozstrzygnieciu przetargu na teren
        zajezdni- kupila go jakas hiszpanska firma developerska. Zakladaja, ze będą
        budować przez conajmniej kilka lat (kilka lat syfu, kurzu i halasu w
        sasiedztwie) oraz, ze wiekszość zabudowań będzie miała 6 pięter, przy czym w
        najwyższym punkcie osiedle siegnie 18(!!!!!!!!!!!) pięter.

a teraz pytanie- gdzie umiejscowią ten niepasujacy do niczego 18pietrowy
        kloc?!?!?!?! bo pracownią architektoniczną jest JENS(badz JEMS) ktore
        zbudowało "cacuszko" przy Rondzie BAbka

skandal!
        • Gość: Robert Re: teren zajezdni-rozstrzygnieto przetarg IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 16:49
          O tym, że wygrała to firma hiszpańska wiadomo od jakiegoś miesiąca, albo
          jeszcze lepiej. O warunkach zabudowy w tym miejscu wiadomo jeszcze wcześniej.
          Tak - mogą zbudowac blok o wysokości do 18 pięter - od strony Wisłostrady...

To, że na tym terenie bezie mozna budowac tez wszyscy sie spodziewaja -
          mieszkasz w miescie, przy bardzo atrakcyjnej dzialce po zajezdni autobusowej.
          Myslales ze bedzie tam park?

I po co tak krzyczysz?
      • Gość: gosc Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.aster.pl 12.01.07, 20:55
        Czy moglbys sprecyzowac co dokladnie jest nie tak? Pewnie pomogloby to tym,
        ktorzy beda dopiero odbierac mieszkania.
        Z gory dzieki
        • Gość: Robert Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 16:55
          Pewnie chodzi o to, że: różnią się kolorem (odcieniem), są w niektórych
          miejscach nieszczelne, szyby są źle osadzone. Tak było w pierwszym etapie, bo
          jak sie dowiedziałem - wykonawca się spieszył, nie pozwolił oknom wyschną
          (odleżec swoje...) i je zamontowal. Niestety, zadnych szans na wymiane, bo
          podobno popsuje to izolacje budynku i remont jest zbyt kosztowny. A wykonawca
          nie wezmie na siebie poprawek, bo podobno mowil...

Ale moze w drugim etapie bedzie lepiej :-)
          • pablesku Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 00:20
            Z tymi oknami jest dokładnie tak jak kolega napisał, okna są nieszczelne, szyby
            były porysowane a sposób wykonawcy na usunięcie rys to szlifowanie szkła na
            gorąco ?! serdecznie polecam !!! - efekt tego wyczynu to pozostawiona tzw.
            meduza w szybie ;-):-)) dalsze uwagi to uszkodzona stolarka a do uszczelnienia
            szprosów przy szybach użyto brązowawego sylikonu jak kiedyś kitu okiennego w
            epoce ,,Edwardiańskiej,,. Widziałem wiele okien plastikowych wykonanych bez
            porównania lepiej od tego czegoś, co zostało wciśnięte nabywcom tych mieszkań
            jako okna. To jest po prostu żenujące…. Za takie pieniądze…. Na główny zamek
            ryglujący w drzwiach również polecam zwrócić uwagę, ponieważ ten produkt to
            również wersja ekonomiczna wysokiej klasy. Pozdrawiam przyszłych Mieszkańców
            osiedla przed odbiorem swoich czterech ścian, wszystko jeszcze przed Wami ;-).
            • fom1 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 19:37
              Nie odbierać takich bubli!

Dopóki trzymacie dewelopera niepodpisanym protokołem
              odbioru, dopóty będzie miły i usłużny.
              Po podpisaniu odbioru to już dobra wola dewelopera,
              a ta jak wiadomo zależna jest od sytuacji jak w przysłowiu
              "Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ".

Trzeba być twardym i nie odbierać przed usunięciem wszystkich
              ważnych usterek, a jeżeli ktoś nie jest twardy i odporny to
              polecam wynajęcie fachowca.

Przemysław Wyszkowski

----------------------------------------------------------
              Fachowy Odbiór Mieszkania
              Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi
              przy odbiorze mieszkania?

http:/www.FachowyOdbiorMieszkania.pl
              biuro@fachowyodbiormieszkania.pl
            • fom1 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 19:38
              Nie odbierać takich bubli!

Dopóki trzymacie dewelopera niepodpisanym protokołem
              odbioru, dopóty będzie miły i usłużny.
              Po podpisaniu odbioru to już dobra wola dewelopera,
              a ta jak wiadomo zależna jest od sytuacji jak w przysłowiu
              "Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ".

Trzeba być twardym i nie odbierać przed usunięciem wszystkich
              ważnych usterek, a jeżeli ktoś nie jest twardy i odporny to
              polecam wynajęcie fachowca.

Przemysław Wyszkowski

----------------------------------------------------------
              Fachowy Odbiór Mieszkania
              Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi
              przy odbiorze mieszkania?

www.FachowyOdbiorMieszkania.pl
              biuro@fachowyodbiormieszkania.pl
              • Gość: Robert Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.acn.waw.pl 16.01.07, 08:50
                Bardzo mi się podoba taka rada.
                Ja odbierałem mieszkanie przy pomocy fachowca. Fachowiec obleciał wszystkie
                sciany, orzekł, że są wyjątkowo równe; obleciał wszystkie okna, orzekł że są w
                porządku (w paru miejscach są poobijane, ale to sam zauważyłem). Już mi nie
                powiedział, że jak kit jest nierówny to jest to błąd za wczesnego stawiania
                okien w pionie.

Poza tym, to że wieje, można się przekonać w wietrzny, zimny dzień. Ja
                odbierałem mieszkanie w piękne, słoneczne, sierpniowe popołudnie. I nic nie
                wiało.

Zatem odbiór mieszkania z fachowcem, jak najbardziej. Ale to niestety nie jest
                gwarancją, że mieszkanie które odbierzemy będzie w 100% bez usterek...
                • Gość: margot Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 217.153.60.* 26.01.07, 19:53
                  a czy nie ma problemow z potracaniem kar umownych za opoznienia w oddawaniu
                  mieszkan? ja mam 2 etap wiec sobie pewnie jeszcze sporo poczekam...
                  • Gość: gosc17 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:09
                    Czy wiadomo cos blizej odnośnie daty odbiotu mieszkań z II etapu? Chodzi mi w
                    szczególnosci o budynek południowy. W umowie mam I kwartał 2007, powiedziano mi
                    na poczatku stycznia, że do mieszkania będę mogła wejsc i rozejrzec sie może
                    pod koniec lutego 2007. Nie jestem pewna czy udzielone mi informacje są
                    wiarygodne. Czy wiecie cos na temat ewentualnego opóznienia?
                    • Gość: Gosia Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.orange.pl 19.02.07, 23:02
                      Dzien Dobry,
                      Czy moze ktos slyszal cos a propos planowanej budowy "czegos" w miejscu obecnych
                      garazy miedzy budynkiem przy Bobrowieckiej a ul. Sobieskiego?
                      Czy to mozliwe ze w miejscu garazy ma powstac nowe osiedle?
                      • Gość: 123 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 80.72.34.* 20.02.07, 17:34
                        Podobno są to ubeckie garaże i dopóki nie wymrą to chyba nic nie zbudują.
                      • Gość: gosc17 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:06
                        Witam,
                        W sparwie lokalizacji ewentualnych budynków, były pogłoski ze przebiegac ma w
                        tej okolicy ulica, ale przy obecnym roplanowaniu trudno sobie to wyobrazic.
                        Poza tym aktualnie nie ma planów odnosnie zagospodarowania tego terenu i pewnie
                        dlatego wyrazono zgodę na parking chroniony.

• Gość: magda Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.aster.pl 25.02.07, 21:17
                        mozliwe, ze tak...ja tez slyszalam takie pogloski...ale jeszcze bez zadengo
                        oficjalnego potwierdzenia...
                      • Gość: Majka Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 217.153.45.* 15.03.07, 14:07
                        Nie sądzę, przed kupnem mieszkania w III etapie, wybrałam się do delegatury
                        Naczelnego Architekta Miasta dla Dzielnicy Mokotów, dowiedzieć się jakie są
                        plany wobec okolicznych działek. Powiedziano mi, że cały ten plac z garażami
                        podzielony jest na maleńkie działeczki własnościowe. Pani z urzędu stwierdziła,
                        że sprzedaż takich gruntów zwykle ciągnie się latami, zawsze znajdzie się ktoś
                        oporny. Dlatego nie sądzę, żeby garaże prędko znikneły. Pozdrawiam
                    • Gość: tomski Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 62.29.136.* 22.02.07, 09:15
                      Nie wydaje mi sie zeby byly jakies "wielkie opoznienia". Moze z miesiac ale na
                      budowie nie chca sie w zaden sposob zadeklarowac z data. Ostatnio bylem ogladac
                      swoje mieszkanie w II etapie moze zdąża do końca kwietnia.
                      Cheers
                      • Gość: gosc Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:20
                        ja sie zaczynam powoli przeprowadzac do nowego mieszkania. witam sasiadow;)
                        • Gość: Hania hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:29
                          To może korzystając z okazji zapytam, czy ma ktoś może numer do hydraulika,
                          który mógłby podłączyć u mnie umywalkę w łazience? Na razie musimy myć zęby w
                          kuchni;) Będę wdzięczna za numer tel. do kogoś sprawdzonego i taniego(!), bo ci,
                          do których dzwoniłam chcieli miliony za pół godziny pracy...

Pozdrawiam!:)
                          • Gość: peter gość Re: hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:28
                            606 117 111 zamontuje wywwierci i jest na miejscu
                          • pijankastudio Re: hydraulik 31.03.17, 10:06
                            Mogę polecić Pani świetnego hydraulika, sama korzystałam z jego oferty. Nazywa sie Dariusz Janus. Wszelkie informacje na jego temat znajdzie Pani pod tym adresem: hydroplus.com.pl/.
                          • pijankastudio Re: hydraulik 31.03.17, 10:07
                            Ja mogę polecić sprawdzonego i w miarę taniego hydraulika:) Daniel Janus się nazywa. Wszelkie informacje na jego temat znajdzie Pani pod tym adresem: hydroplus.com.pl/.
                            • ardantes Odbiory mieszkań od dewelopera 11.04.17, 14:25
                              Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz.
                              W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd.

Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina.

Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru.

W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie.

Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast.
                              Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe)

mgr inż. Marek Żabicki

Zapraszam do kontaktu: 603 769 359
                              email: kontakt@odbiory-warszawa.pl

www.facebook.com/odbiorywarszawa/
                              www.odbiory-warszawa.pl
                              • mtrela Re: Odbiory mieszkań od dewelopera 19.04.17, 05:45
                                Profesjonalny Odbiór Mieszkań

[video]http://[IMG]http://i68.tinypic.com/168ere1.png[/IMG][/video]
      • magellan Pytanie o operatra TV/internet na Bobrowieckiej 18.05.07, 12:13
        Witam
        Jaki operator obsługuje TV i internet na Bobrowieckiej?

K.
        • Gość: Smok Aster IP: *.acn.waw.pl 19.05.07, 17:39
          .
        • Gość: tomski Re: Pytanie o operatra TV/internet na Bobrowiecki IP: *.escom.net.pl 08.06.07, 21:35
          Wyglada na to ze tylko Aster.

Pozdro
          Tomski
    • Gość: kaarol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:47
      Witam przyszlych sasiadow, w szczegolnosci etap II, bud poludniowy.

Mam pytanie: czy deweloper przewidzial w budynkach pomieszczenia wspolne typu
      wozkownia/rowerownia?
      moze mieszkancy etapu I by sie wypowiedzieli czy cos takiego jest w oddanych
      budynkach?
      w biurze pani mnie poinformowala, ze nie wie czy beda.

k.
      • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:59
        ja tez jak sie pytalam juz dawno temu, to pani powiedziala, ze to rzeczywiscie
        dobry pomysl, zeby cos takiego bylo;) ale nie wie czy rzeczywiscie bedzie...
        obawiam sie, ze bedzie trzeba z rowerami jezdzic winda:/
        • Gość: kaarol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:28
          juz wiem ze nie bedzie czegos takiego. podobno bylo troche komorek ale sie
          wszytsko sprzedalo juz dawno :(

dgyby ktos chcial odsprzedac - chetnie kupie ...

i witam przy okazji sasiadow;)

k.
          • Gość: anna 3 ETAP!!! IP: 212.76.37.* 10.03.07, 18:49
            Czy ktoś z Was wie coś na temat 3 etapu?Dlaczego te bloki są takie niskie?Czy
            nie będą tak wyglądały jak 1 etap?Kiedy jest planowe oddanie 3-go etapu?
            • Gość: Traderr Re: 3 ETAP!!! IP: *.171.81.244.crowley.pl 14.03.07, 11:56
              Wysokość docelowa to chyba 6 pięter, oddanie grudzień/styczeń. Pozdrawiam
              • Gość: an Re: 3 ETAP!!! IP: 212.76.37.* 14.03.07, 21:23
                dzięki za info.Nie wiecie czy budynek 3-go etapu będzie miał wykończenie takie
                jak 1 etap,chodzi mi o jakość i estetykę.
            • Gość: gosc17 Re: 3 ETAP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:22
              3 etap to zdaje się 3 kaskadowe budynki, najwyzszy ma 8 pieter najniższy 6.
              Najlepiej udac sie do biura Eco na Bukowińska, jest tam makieta całej
              inwestycji.
              • Gość: gh67 Pytanko mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 01:43
                Od strony południowej, pomiędzy Avi Medem/Bobrowiecką 3 i byłą ambasadą Korei przez dłuuugi czas funkcjonował parking + placyk do nauki jazdy (oraz jeden z wjazdów na budowę B3), niedawno przejeżdżałem Bobrowiecką i zauważyłem, że plac jest pusty i ogrodzony płotem. Ktoś wie o co chodzi, czyżby tam też się coś szykowało?
                • Gość: an Re: Pytanko mam... IP: 212.76.37.* 16.03.07, 14:04
                  nie wiem,ale robi się tam jakoś ciasno,mam wrażenie że to osiedle jest nieżle
                  upakowane...
                • Gość: gosc17 Re: Pytanko mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:20
                  Pisalismy juz o tym na forum. Ogrodzony teren to aktualnie płatny parking. Jak
                  pewnie wszycy aktualni i przyszli mieszkancy Bobrowieckiej 3 sie zorientowali,
                  z uwagi na bliskosc prywatnej szkoły wyzszej, Bobrowiecka cierpi na problem z
                  parkingiem. Znalazł sie przedsiebiorca, który dogadał sie (moze z gmina albo
                  jeszcze z kims) otrzymał zgode na ogrodzenie terenu i stworzenie parkingu
                  płatnego. Nie wiem na jak długo, jesli bedą jakies newsy to chetnie przedstawie
                  na forum.
                  • Gość: gh67 OK, dzięki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 00:18
                    przyjmuję do wiadomości :)
      • Gość: gosc17 Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:26
        Czekam na odbiór mieszkania w II etapie budeynek pd. Czy Eco powiadomiło kogos
        z Państwa o terminie odbioru mieszkania? Byłam dzis na budowie i troche
        niepokoi mnie stan prac, który nie zapowiada terminowego odbioru inwestycji.
        Bede wdzieczna za informacje na dot. tego tematu.
        • Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszka IP: *.aster.pl 18.03.07, 22:50
          Dzwonilem do ECO w ubieglym tygodniu i z tego co mi powiedziano planuja
          oddawanie IIgo etapu pod koniec kwietnia. Rzeczywiscie patrzac na to, co sie
          dzieje mozna miec watpliwosci, ale trzymam kciuki - w koncu z zewnatrz az tak
          duzo nie brakuje. Pozdrawiam
          • Gość: karol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:06
            Z udzielonych mi informacji wynika, iz mają rozpoczac oddawanie mieszkan etapu
            II od budynku polnocnego wlasnie z koncem kwietnia
            te z bud poludniowego (czyli np moje) na koniec maja dopiero.

pzdrw
            • Gość: kasia II Etap odbiory mieszkań IP: *.sgef.pl 20.03.07, 11:27
              Ja tez mam mieszkanie w budynku południowym w II etapie/ V piętro, witam
              sąsiada - Karola
              Będę wdzięczna wszytkim odbierającym mieszkania w tym etapie za dzilenie się
              uwagami odnosnie terminów i ewentualnych usterek, (których oczywiście nikomu
              nie życzę. Pzdrw.
              • magellan Re: II Etap odbiory mieszkań 03.04.07, 00:00
                Odbiór mieszkania w II etapie w budynku północnym, zaproponowano mi po świętach.

K.
                • Gość: Emigrant Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.dsl.netsource.ie 04.04.07, 14:23
                  Dzien Dobry

Dzwonilem dzis do siedziby ECO na budowie, poproszono abym zadzwonil w piatek
                  po swietach i wtedy mam otrzymac dokladna date odbioru mieszkania(P39.

Pozdrawiam
                  • Gość: autor Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.aster.pl 12.04.07, 17:30
                    czy ktoś już coś odebrał?
                    • Gość: kaarol Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:19
                      i jak z tymi odbiorami 2 etapu? ktos ma to juz moze za soba?
                      Budynek poludniowy to sie do idbioru jeszcze raczej nie nadaje ale moze
                      mieszkania w polnocnym rozpoczeli wydawac??

pzdrw
                      • Gość: anna Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.aster.pl 21.04.07, 11:16
                        ja kupiłam w 3 etapie i też bardzo proszę o jakieś informacje na temat
                        ewentualnych problemów,na co zwrócić uwagę,ile się czeka na akt notarialny i
                        wpis do księgi wieczystej.
                        • Gość: kaarol Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:36
                          mam ustalony odbior mieszkania na czwratek w najblizszym tygodniu,
                          czy ktos, kto juz odbieral mieszkanie w II etapie, moglby sie podzielic
                          opiniami? duzo usterek?

z gory dziekuje!

pzdrw

k.
                          • Gość: ja fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:52
                            a jak wam sie podoba nowa fontanna?:)
                            • Gość: bobrowiecka Re: fontanna IP: *.ko.com 04.06.07, 12:22
                              dla mnie to totalny bubel i przy tym wydający jeszcze irytujace odglosy!!! A co
                              Szanowni Sasiedzi o tym sądzą?
                              • Gość: robert Re: fontanna IP: *.acn.waw.pl 10.06.07, 13:45
                                Mnie ona trochę śmieszy... Tak gdzieś na uboczu, dojść do niej nie ma jak
                                (zresztą i po co?) a już z tym wiecznie przepełnionym śmietnikiem to w ogóle
                                parodia. Swoją drogą to, mając na uwadze upały, taki odkryty śmietnik to tak
                                sobie może stać?
                                • Gość: cinecki Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:40
                                  Witam mieszkańców,

czy tylko mi się zdarza, że notorycznie mam zajęte miejsce parkingowe?

rozumiem, że ze względu że tam jeszcze nie mieszkam innym może się wydawać, że
                                  jest ono puste i ogolnodostępne, ale uważam to za elementarny brak kultury, jak
                                  komuś się tak bardzo podoba, to może niech spróbuje ode mnie wynająć?

ochrona mowi, że nie tylko ja mam z tym problem, ale nie może nic zrobić bo
                                  nawet nie wie czyj to samochod,

czy Wy też macie z tym problem?

uważam, że temat powinien zostać poruszony na Wspólnocie, bo ja w odróżnieniu
                                  od innych mam problem z tym, ze staje na cudzym miejscu jako moje jest zajete...

obawiam się, że wraz z wzrastajaca liczba mieszkańców problem bedzie sie
                                  poglebial

pozdrawiam parkujacych na swoich miejscach
                                  • Gość: 1 ETAP Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:54
                                    I mnie to spotkalo. Wracam z urlopu... a miejsce zajmuje fachowiec sasiada.
                                    Zgadzam sie z sasiadem, ze temata powinien zostac poruszony na Wspolnocie.

Ochrona naszych "miejsc parkingowych" tez jest watpliwa, ochroniarz ostrzegl
                                    mnie zebym nie zostawial tam rowerow bo moga zginac :)

• killgore Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc 07.01.08, 22:28
                                      Gość portalu: 1 ETAP napisał(a):

> I mnie to spotkalo. Wracam z urlopu... a miejsce zajmuje fachowiec sasiada.
                                      > Zgadzam sie z sasiadem, ze temata powinien zostac poruszony na Wspolnocie.
                                      >
                                      > Ochrona naszych "miejsc parkingowych" tez jest watpliwa, ochroniarz ostrzegl
                                      > mnie zebym nie zostawial tam rowerow bo moga zginac :)
                                      >

Mi się to też zdarzyło - czy chodzi może o stare BMW kombi serii 5?
                                      • Gość: goisc Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:36
                                        mi teraz zajmuje zielone seicento.. a ochrona mowi, ze nic nie moze zrobic. jak
                                        to jest, ze ktos kto nie kupil miejsca na parkingu ma pilota do garazu??
    • Gość: ja kaloryfery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:32
      Czy tylko u mnie nie grzeją? Nie było mnie przez weekend w domu, dzisiaj
      wróciłem, a kaloryfery zimne!! Przestali już grzać??
      • Gość: Gosc Re: kaloryfery! IP: *.aster.pl 21.03.07, 08:47
        U mnie grzeją(2-ga klatka):)
        • Gość: an 3ETAP IP: *.aster.pl 21.03.07, 16:46
          odezwijcie się ludzie z 3 -go etapu,czy ktoś mi powie jak ma wyglądać nasz
          budynek?jakie ma być wykończenie,czy takie jak 1 etap?czy wykończenie jest
          analogiczne w całym osiedlu.Dzwoniłam do eco i taka pani powiedziała,że ma być
          tylko zwykły biały tynk!!!
          • Gość: Maja Re: 3ETAP IP: 217.153.45.* 22.03.07, 13:33
            Budynki mają się nieco różnić od tych, które już powstały w I i II etapie. To
            przecież świetnie widac nawet na makiecie. Ich elewacja ma być po prostu biała,
            nie będzie ostatniego piętra z apartamentami, które w I i II z daleka
            wyróżniają się innym kolorem elewacji. W środku standard klatek będzie
            identyczny, mam to zagwaranowane w umowie:-), co ważne - będziemy miec
            mieszkania nieco wyższe niż w I i II etapie. POzdrawiam wszystkch sąsiadów.
            • Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 22.03.07, 21:25
              białe elewacje???szkoda że nie widziałem tych makiet.A jak myślicie,w takim
              razie dlaczego mieszkania są droższe w 3 etapie,skoro ma być tak skromnie?Czy 3
              etap to budynki 3 kategorii!!!
              • Gość: Maja Re: 3ETAP IP: 217.153.45.* 23.03.07, 10:36
                Hmmm...Nie sądzę, żeby to była kwestia kategorii:-) A swoją drogą - serio
                kupiłeś mieszkanie nie wiedząc nawet jak ma wyglądać budynek??
                • Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 23.03.07, 14:58
                  powiedzieli w spółdzielni,że budynek będzie identyczny jak 1 etap,więc spobobał
                  mi się,i kupiłem mieszkanie,a teraz widzę,że mają być tylko białe tynki.
                  • rmw2 Re: 3ETAP 23.03.07, 16:06
                    > powiedzieli w spółdzielni,że budynek będzie identyczny jak 1 etap,więc
                    spobobał mi się,i kupiłem mieszkanie,a teraz widzę,że mają być tylko białe
                    tynki.

Eeee... to nie kupiłeś na Bobrowieckiej 3. Tego budynku nie stawia
                    spółdzielnia :-)
                    • Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 23.03.07, 21:00
                      to słowna pomyłka,powiedziałem spółdzielnia bo teraz mieszkam w miesz.spół-
                      własn.,chodziło mi o developera eco-classic,
                      • Gość: Traderr Re: 3ETAP IP: *.171.81.244.crowley.pl 05.04.07, 09:59
                        Witam

czy ktoś ma może jakieś pojęcie o terminie oddania 3 etapu, tzn. czy to będzie
                        grudzień 2007 czy raczej się przedłuży do styczeń-luty 2008?

Pzdr
            • Gość: kaarol Re: 2 ETAP - wysokosc mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:01
              Pytanie odnosnie wysokosci - bo w specyfikacji tech nie widze informacji: wie
              ktos jaka jest/bedzie wysokosc mieszkan w budynku poludniowym (etap2)??

k.
              • Gość: tomski Re: 2 ETAP - wysokosc mieszkan IP: 62.29.136.* 27.03.07, 20:50
                wysokość zależy od piętra (też się zdziwiłem ;)), od siodmego wysokość to 2,72
                poniżej 7 piętra to 2,60.
                • Gość: kaarol Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:58
                  przez telefon pani z eco udzielila odpowiedzi, ze wysokosc 2,66 dla etapu 2.
                  wspominala tez o odbiorze mieszkan z tego etapu, ktory rozpoczac ma sie jakos w
                  kwietniu, poczawszy od mieszkan w budynku polnocnym. niestety mam w poludniowym
                  a te planuja na koniec maja
                  pzdrw
                  • Gość: x Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: *.aster.pl 29.03.07, 09:58
                    czy 2 etap jast jakos polączony z 3???
                    • Gość: karol Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: 213.17.162.* 30.03.07, 08:52
                      tak - etap 3 to kolejne klatki budynku poludniowego. w etapie 2 oddawane bede
                      tylko 2 pierwsze klatki.
            • Gość: gosc Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 26.11.07, 01:48
              Skoro masz taka dokladna umowe to zwroc uwage ze w projekcie
              wykonawczym elewacja budynku od strony ul.Sobieskiego miala byc w
              znacznej czesci z okladziny kamiennej!!!

Zapraszam wszystkich sasiadow z Bobrowieckiej 3 na forum:
              salon.pl/Bobrowiecka-3/
              • gosia2236 Polecam:)- wykończenia wnętrz i remonty 28.11.07, 23:25
                Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań w stanie deweloperskim i remontów:
                - prace malarskie i tynkarskie,
                - montaż płyt karton - gips,
                - montaż sufitów podwieszanych,
                - układanie podłóg, montaż paneli,
                - wykończenia kuchni i łazienek,
                - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne,
                - glazura i terakota,
                - prace murarskie,
                inne prace wykończeniowe.
                Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo!

Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy i okolic.
                Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu
              • Gość: kk Re: 3ETAP IP: 124.82.154.* 03.12.07, 15:48
                czy ktos moze odebral juz mieszkanie w 3 etapie? ja mam odbior za
                kilka dni. deweloper jest opozniony z oddaniem inwestycji (w umowie
                mam termin ustalony na 30.09.2007) i nie bardzo wiem jak
                najskuteczniej dzialac aby kara byla faktycznie naliczona a
                deweloper nie wymigal sie z zapisu umowy.
                • Gość: Smok Ale dlaczego miałby się wymigać? IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 20:20
                  Ja też mam na 30.09.2007 i wciąż czekam, nie mam jeszcze terminu
                  odbioru. A do myśli o karze jakoś tak się przywiązałem, że nie
                  zamierzam rezygnować.
                • Gość: Smok A tak w ogóle to z kim odbierasz mieszkanie? IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 20:21
                  Bierzesz jakiegoś fachowca?
                  • Gość: kk Re: A tak w ogóle to z kim odbierasz mieszkanie? IP: *.23.50.60.kmr03-home.tm.net.my 07.12.07, 08:25
                    mieszkanie juz odebralam z fachowcem. generalnie ok, tylko jakies male poprawki
                    do zrobienia w ciagu 3 miesiecy.
                    kara za opoznienie bez problemu jest uznawana. eco przeleje odsetki po tym jak
                    wplacisz ostatnia rate za mieszkanie
                    • Gość: Smok Dzięki, to dobrze. Fajnie też że nie ma żadnych IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 21:44
                      poważniejszych usterek.
              • ecleis Forum Bobrowiecka - Sielce 30.12.07, 20:01
                Zapraszam wszystkich nowych sąsiadów na forum:
                Forum mieszkańców Sielce - Mokotów
                Tutaj można znaleźć informacje o:
                polecanych lokalnych sklepach
                historii okolic
                bieżących sprawach
        • Gość: ja Re: kaloryfery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:34
          U mnie już też. Ktoś mi przez przypadek zakręcił ten zawór na korytarzu;)
    • magellan Ekipa wykończeniowa z ECO 05.04.07, 20:21
      Witam
      Czy ktoś korzystał ekipy wykończeniowej proponowanej przez ECO.
      Interesują mnie informacje o cenach, czasie oraz uwagi co do jakości.
      Jeśli któś korzystał to również jestem ciekaw modyfikacji jaki zastosował
      względem standardowych projektów wykończenia.

K.
      • Gość: margot Re: Ekipa wykończeniowa z ECO IP: 217.153.60.* 06.06.07, 17:48
        poinformowano mnie ze zeby najac ekipe dewelopera spisuje sie aneks do umowy i
        w rezultacie umownie przesuwa sie termin oddania mieszkania o kilka miesiecy -
        za to mozna ponoc oszczedzic na VAT
    • Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 03.06.07, 16:01
      tego dewelopera bukowińska sie sypie
      jak w JW construktion
      ale to chyba wina podwykonawcow
      www.forumbudowlane.pl/
      • Gość: ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 05.06.07, 10:39
        w którym miejscu to jest napisane?
    • Gość: a Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 20.07.07, 00:12
    • odzyskaj.premie.kredytowa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 21.07.07, 19:06
      Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym?
      Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj
      warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych.

Tel: 0694 705 175
      info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka