Gość: gość IP: *.bremultibank.com.pl 29.08.05, 12:57 czy ktoś kupił juz tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 05.09.05, 14:46 Ja kupiłem 3 pokoje 72 metry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 07:56 ja też kupiłem, 2 pokoje, ale tłumów to nas na forum raczej nie ma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:37 Witam, czy możecie coś bliżej napisać o Waszej inwestycji? Jaka cena za meter2, forma wpłat, bezpieczeństwo itp. Bardzo prosze o wszelkie informacje. Dziękuje i pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 08.09.05, 20:16 ja sie zalapalem na pierwsza promocje czyli 10% mniej i place ok.4600 za m2 plus garaz 31000. platnosci 10% na dzien dobry 10% w lipcu 05, 30% i caly garaz teraz 30 % w styczniu 06, 10 % czyba kwiecien 06 i 10% -3 dni po odebraniu mieszkania czyli 07/08 2006. To dobrze ze jest malo o tym deweloperze na forum dlatego go wybralem a nie jakies jw destraction czy dd(do dup..). Czerska skonczyli przed czasem i ludzie sa zadowoleni( znalazlem na ich forum). mam nadzieje ze BRE ktory udzielil kredytu na bobrowiecka zna sie na rzeczy i bedzie pilnowal inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 07:33 Hej, dziękuje za info. Zastanawiam sie też na możliwością kupna mieszkania i teraz myślę sobie o bliskości ewentualnej trasy szykiego ruchu oraz szkoły wyższej. Czy wiesz może, co będzie kiedyś na przeciwko inwestycji (tam gdzie teraz jest jakiś parking, czy szkółka prawa jazdy)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 09.09.05, 13:12 Wydaje mi się że zbudują albo biurowiec, albo blok. Niedawno gdzieś czytałem że na przeciwko "koźluka" działkę kupił chyba budimeks i bedzie budował mieszkania. W tym miejscu ziemia jest zbyt droga żeby była niezagospodarowana. A i jest tam w miare bezpiecznie poprzez sąsiedztwo ambasady korei północnej Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 09.09.05, 15:57 No nie powalaj mnie tym "sąsiedztwem ambasady Korei Północnej-dzięki czemu jest bezpiecznie". Otóż wszędzie jest na tyle bezpiecznie na ile sobie to bezpieczeństwo zagwarantujemy. Nie łudź się , że dwie budki policji sterczące przed wejściami cokolwiek gwarantują. Nie łudź się........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:04 Dziękuje za wszystkie informacje:))) W poniedziałek wybieram sie do biura sprzedaży i już tam ustalę bliżej co i jak. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Bobrowiecka 3 (ECO) BRAK ZAINTERESOWANIA IP: *.pl / 195.205.163.* 02.11.05, 10:53 Mam pytanie, rozważam zakup mieszkanioa przy Bobrowieckiej 3. I trochę,mnie martfi fakt, że dużo miezskań jest jeszcze nie sprzedanych (budimex przy chełmskiej ma juz wszystko sprzedane). Martwi mnie, co bedzie jeżeli zakonczy sie budowa a mnieszkania nie beda sprzedane, wtedy nie bedzie odebrac nieruchomosci, bo nie bedzie podzialu na hipotece. Czy ktos z Was ma na ten temat wieksze pojecie ? :) dzieki andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 17.10.05, 13:38 Ja też kupiłem, niedawno, stąd dopiero teraz się odzywam... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 17.10.05, 15:16 A gdzie tam ma być trasa szybkiego ruchu? Czy chodiz o trasę siekierkowską? Powinni wybudować jakieś ekrany mam nadizeję.Zresztą jest to chyba odległość paruset metrów. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locco Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.10.05, 19:33 Jak moga wybudować "jakieś ekrany" na, przy lub w TRASIE SIEKIERKOWSKIEJ skoro ta inwestycja jest: SKOŃCZONA, ZAMKNIĘTA i od trzech lat eksploatowana.....? Po drugie : jakim "cudem" zobaczysz z okna tą Trasę (mowa o inwestycji Bobrowiecka 3) skoro elewacja wschodnia budynku a tam jest Trasa - jest skierowana na duży gmach Farmacji Polskiej ( w budowie)..? same zagadki prawisz ?? Trasa jest niewidoczna dla budynku i praktycznie b mało słyszalna, bardziej usłyszysz w zimie autobusy z zajezdni Chełmska rozgrzewające silniki podczas niskich temperatur bo to prawie przed oknami.Od południa, zachodu i północy "jest spokój". Budynek jest sensownie posadowiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 18.10.05, 11:00 Też uważam, ze blok jest rozsądnie zloklaizowany. Moje rpzeczulenei na punkcie hałasu tras szybkiego ruchu itp wynika z tego, że większość inwestycji, które oglądam okazuje się być zlokalizowana przy jakiejś trasie. A ruch na Siekierkowskiej, tak na marginesie, zwiększy się, jak budownicozwie trasy dotrą do ul. Marsa. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 19.10.05, 10:55 Też wydaje mi się, że położenie bloku jest niczego sobie. Ostatnio byłem tam w niedzielę to nawet było słychać ptaki (!). I wsłuchiwałem się w odgłosy z ulicy i faktycznie ledwo co słychać... Od strony Czerniakowskiej zasłania nowy biurowiec, od strony Witosa jest dawny biurowiec Agory i inne bloki, od Kierbedzia stoi coś paskudnego, ale to pewnie też kiedyś się zmieni. Tak jak i zajezdnia - słyszałem, że ma być sprzedana, bo teren jest dość ok i drogi no i kto by trzymał autobusy na takiej działce...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyper-mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 19.10.05, 12:29 Moi drodzy, ja też zarezerwowałam mieszkanie w tej inwestycji, czy ktoś z was intersowała się tym jak funkcjonuje ich rachunek powierniczy, czy jest bezpieczny? Trochę martwi mnie fakt, że mają jeszcze sporo mieszkań podczas gdy inwestycja Budimexu rozeszła się w mgnieniu oka. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 19.10.05, 15:24 Żeby tylko 119 częsciej jeździło, to będzie mozna powiedzieć, ze dojazd tez macie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 25.10.05, 16:44 No ładnie, poczytałam sobie na forum (lata 2001-2003) i już mi się odechciało z nimi budować. Rezydencja Południowa powstała z dużym opóźnieniem, a ludzie musieli sporo dopłacić do pierwotnej ceny. Ponadto zaproponowałam zmiany do umowy i dowiedziałam się, że są do zaakceptowania, ale pod warunkiem, że zapłacę cenę bez promocji. Jak tak to ja dziękuję, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 26.10.05, 16:06 Lata 2001-2003 to było kuuuuuupę czasu temu. Dowiedz się lepiej dlaczego mieli problemy i jak z nich wyszli. A ja negocjowałem umowę i udało mi się parę rzeczy pozmieniać, bez rezygnowania z promocji. Coś z negocjacją na bakier...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.05, 20:54 > Lata 2001-2003 to było kuuuuuupę czasu temu. Dowiedz się lepiej dlaczego mieli > problemy i jak z nich wyszli. Mowisz o ciekawych powiazaniach ich spolek? Jak wyszli czy jak ich zmusili wyjsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania jestem zainteresowana kupnem mieszkania IP: *.eranet.pl 20.02.06, 18:46 ni wiem moze nawet w 1 etapie bo zostalo kilka mieszkan a chcialabym szybko kupic mieszkanie!poza tym cena jest bardzo przystepna!napiszcie mi jak wygladaja negocjacje i w ogole jak budowa wyglaa, czy blok jest ladny? bo na wizualizacjizawsze wszystko super wyglada i czy blok bedzie mial ochrone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 20.10.05, 09:45 Hmm, z informacji na tym forum wynika, że developer jest solidny, żadnych opóźnień itp, budynek już jest w stanie surowym (7 Pięter), co do ich rachunku powierniczego to de facto jest to rachunek zablokowany tzn. wszelkie wypłaty z niego są dokonywane po akceptacji kredytującego ich banku czyli BRE Bank. Zabezpiecza to więc kupujących od defraudacji pieniędzy przez zarząd spółki. BRE udzielając kredytu sprawdza wiarygodność spółki i nie sądzę, żeby zdecydował się finansować jakikolwiek niepewny interes. Miejsce pod wzgledem komunikacyjnym jest super, trasy szybkiego ruchu są na tyle daleko, żeby nie sprawiać problemów i na tyle blisko, że jest dogodny do nich dojazd. Nie należy się moim zdaniem martwić to, iż budynek buduje nie bezpośrednio Eco, ale ich spółka celowa - jest to naturalny wymów banku, utworzenie tzw. SPV (special purpose vehicle) właśnie po to, żeby uchronić inwestycje od pzeszłości, długów itp. Pracuję w podobnej branży więc wiem, że taka procedura to standard. Ogólnie dobrze to wygląda, niestety zmuszają do zakupu garażu, no i cena jest wysoka, ale z drugiej strony taki jest teraz rynek. Ja jeszcze przemyślę, ale prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kupię tam "dwójkę" i niech się dzieje wola nieba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 19:17 Witam Forumowiczów - potencjalnych sąsiadów Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Bobrowieckiej - developer wygląda na solidnego choć w trakcie targów (Agora) nie mieli nawet długopisu (nie mówiąc o umowie). Nurtuje mnie jeden szczegół - sąsiedztwo centrum medycznego i ew. hałas karetek pogotowia... Czy ktoś z Was badał tę sprawę i czy wogóle tam jeżdżą jakieś karetki, a jeśli tak to czy w środku nocy i czy na sygnale ? Może to drobiazg ale jestem ciekaw czy ktoś się nad tym zastanawiał. Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.243.81.adsl.skynet.be 23.10.05, 21:53 Witam. Czy moglibyście Państwo podać mi namiary na tego dewelopera? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mouse Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 24.10.05, 11:59 Andrzej co do karetek to raczej chyba nie, bo przecież to nie pogotowie, ale jakieś prywatne centrum medyczne. Ogólnie byłam tam parę razy i było raczej cicho (jak na centrum miasta). Zawsze możesz wziąć jakieś mieszkanie od strony ul. Kierbedzia :-) Namiary na developera www.grupa-eco.com.pl biuro sprzedaży jest przy ul. Bukowińskiej developer jest ogólnie mało znany, ale zaletą jest to, pomimo iż dość solidnie zajęłam się sprawdzaniem go na forum i wśród znajomych to nie usłyszałam ani jednego złego słowa na ich temat. A to już coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.pl / 195.205.163.* 02.11.05, 10:56 Moze Twoi znajomi nie slyszeli, bo jak zama trafnie zauwazylas jest malo znany. Poza tym brak info nie oznacza brak niedociągnieć. Zobacz ile maja niesprzedanych mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:27 Polecam: Dobre opisy na trader.pl: www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?OID=100419005062720051259112&IID=851370961061420051402181&st=2 lub ich stronę: www.grupa-eco.com.pl/ P.S. Developer nie tak mało znany (Czerska, Bukowińska) ale nie słyszałem szczególnie narzekań... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 24.10.05, 14:14 Nie przesadzałbym z tymi karetkami - to jest jakieś prywatne centrum medyczne i chyba już bardziej usłyszysz karetki jadące Chełmską do szpitala (to jest chyba szpital czerniakowski?). Kiedyś tam byłem i jakaś mała prywatna karetka skęciła z Chełmskiej w Bobrowiecką i na wysokości szkoły... wyłączyła sygnał i podjechała do tego centrum medycznego jak zwykły samochód. Poza tym - mieszkasz w mieście, karetki się zdarzają, a to nie jest szpital z ostrym dyżurem co drugą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /// wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa Eco IP: *.pl 24.10.05, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa E IP: *.241.81.adsl.skynet.be 24.10.05, 15:27 Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: wrzuc w wyszukiwarke Eco Classic albo Grupa E IP: *.pl 24.10.05, 16:20 najlepiej lata 2001-2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:53 a może czas założyć forum przyszłych mieszkańców naszego bloku pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 01.11.05, 14:10 Dobry pomysł, tylko skąd bedziesz wiedział ilu pracowników ECO jest wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kle Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:20 proponuje uważac na halas z klimatyzatorów:( zamocowanych na budynku warty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:23 Czy ktoś może myślał o antenie na budynku od Kierbedzia - chyba serwis samsunga... Jest naprzeciwko 7-8 pięter od płn. strony... Dodatkowo zajezdnia autobusowa moze troche halasowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 02.11.05, 15:26 W zeszłym miesiącu zdecydowaliśmy się z mężem na mieszkanie od strony budynku Warty. Nie wie ktoś z Was czy w przyszłości planowany jest jakiś budynek w tym „wykopie” na terenie Warty, za centrum medycznym? Jeśli tak to zasłonią nam widok z okna :( Jesteśmy teraz na etapie zmian rozkładu mieszkania, moim zdaniem dużo sobie za to liczą. Trochę chyba zbyt szybko zdecydowaliśmy się na miejsce garażowe na poziomie parteru, bo dopiero teraz zauważyliśmy, że ul.Kierbedzia jest jednokierunkowa i trzeba będzie kawałek nadrobić wjeżdżając od ul.Beethovena. To sobie ponarzekałam :) Tak ogólnie to jesteśmy zadowoleni z naszego mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.153.29.* 06.11.05, 17:26 Witam, ja też mam mieszkanko na Bobrowieckiej 3. Byłem ostatnio z żoną zobaczyć jak posuwają się prace i wygląda to nieźle. Coś mało postów na forum. Mam nadzieję, że przyłączy się więcej mieszkańców naszego przyszłego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 09.11.05, 12:46 Coś małe zainteresowanie w naszym wątku. Czy oznacza to też, że tak mało chętnych jest na mieszkania przy Bobrowieckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 14.11.05, 14:10 Witam potencjalnych sasiadow. Kupilam 2-ke we wrzesniu. Znajomi kupili mieszkanie na Czerskiej i sa zadowoleni. Inwestycja zostala oddana przed terminem. Zaciagnelam rowniez info w "sektorze bankowym" i wydaje sie, ze nie ma zastrzezen co do sposobu wywiazywania sie firmy ze zobowiazan i obslugi kredytow. Miejmy nadzieje, ze sie to nie zmieni::) Do tej pory z biezacej obslugi "klienta" jestem zadowolona. Przy zalatwianiu kredytu nie bylo problemow z otrzymaniem na czas aktualnych dokumentow firmy i wszystkich wymaganych zaswiadczen(KRS, wyciag z ksiag wieczystych itp.) Z praktyki wiem, ze nie zawsze jest to takie proste, w szczegolnosci gdy KRS majacy 3 miesiace i 1 dzien jest juz dla banku nieaktualny::) Mam nadzieje , ze chetnych na mieszkania na Bobrowieckiej jest jednak wiecej::) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 17.11.05, 11:53 Własie przed chwilą przeczytałam ile kosztuje m2 mieszkania w inwestycji Chełmska9 Budimexu: 7300zł brutto! Dobrze,że się nie zdecydowaliśmy z mężem na mieszkanie tam :) A poważnie to rozważaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 21:22 ciekawe dlaczego mieszkania na Chełmskiej sprzedały się tak szybko za taką cenę,mimo że nic nie zaczęli tam robić. Na Bobrowieckiej budynek jednak już stoi. jest też taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 10:53 z tego co mi wiadomo, Budimex stosuje b. korzystny system platnosci : 10% wartosci mieszkania po otrzymaniu przez firme pozwolenia na budowe, a reszta po zakonczeniu inwestycji i odbiorze kluczy. moze tu tkwi sedno sprawy - nie trzeba finansowac okresu trwania budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 18.11.05, 11:42 ale zakladajac koszt obsługi inwestycji w wysokości 300.000 kPLN przy takim systemie płatności (czas trwania budowy - zakładam 18 miesiecy) róznica sprowadza się do tego, ze i tu i tu płacisz 10% na początek oraz 10% na koniec, pozostaje 80% procent które w eco rozklada się na 18 miesiecy a budimexie jest na koncu w zwiazku z tym zakladajac ze raty w eco wnosi sie liniowo to srednie zadluzenie przez okres 18 miesiecy wyniesie 40% * 300 kPLN = 120 kPLN * oprocentowanie kredytu ząłóżmy nawt 6% w PLN * 1,5 roku = 10,800 zakladajac zewiekszosc bierze w CHF to ma 2 razy mniejszy koszt dzieleac te 11 kPLN na 50 m2 wychodzi jakies 220 pln/m2. Skad zatem roznica w cenie metra ok. 2000? Lepsza lokalizacja? watpie? przy chelmskiej jest wiekszy halas, bloki sa co prawda nizsze, moze bardziej kameralne mozna zalozyc, ze te blisko 2000 tys. to cena za bezpieczenstwo inwestycji, ale to juz lekkie przegiecie, tym bardziej ze w eco blok pnie sie juz do gory pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 13:49 imponujace wyliczenia! kolega zapomnial uwzglednic jeszcze wartosc pieniadza w czasie. bez urazy::) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 18.11.05, 14:22 nie zapomnial, ale juz mi sie nie chcialo w dyskonto bawic, to juz lepiej byloby sie zajac kosztem utraconych mozliwosci, bo te 140 kpln, gdzies tam moglyby jeszcze na siebie popracowac, przez te 18 miesiecy a kolezanka brala kredyt w swoim banku? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.bph.pl 18.11.05, 14:52 brala brala, pracowniczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:58 Kolega zapomniał jeszcze o jednym drobiazgu. Niektórym kredyt będzie spłacać osoba wynajmująca lokal. A trudno, żeby wynajmowała pustostan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.camk.edu.pl 22.11.05, 16:32 Też kupiłam na Bobrowieckiej 3, a jeśli mieszkania Budimexu na Chełmskiej/Bobrowieckiej rzeczywiście się już rozeszły to podejrzewam, że ludność zagospodarowała sobie po prostu wolną gotówkę w wysokości 10 procent wartości mieszkania, a potem będzie handlować wkładem. Sama to rozważałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybysz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 19.12.05, 15:52 Asia. Dobrze, ze tam nie kupiliscie, bo zarobilibyscie juz ponad 1300 PLN za metr? W ciagu niecalych dwoch miesiecy? Bo ja kupowalem jeszcze ponizej 6 tys PLN. I ciesze sie, ze wartosc mieszkania tak szybko wzrosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik_80 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 19.12.05, 16:28 zarobisz to dopiero jak sprzedasz te mieszkanie za 7300, a to ze jakis fundusz kupil te udzialy 10% zeby sie zlewarowac i zarobic na odsprzedarzy nie wiadomo kiedy, 7300 to chora cena zwazywszy cen na bobrowieckiej, ktora jest wg mnie lepsza lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 19.12.05, 16:42 Może jak Ty kupowałeś to mieszkania były po 6 tys. ale jak my zaczęliśmy się tam interesować to nie było już wolnych mieszkań. Pozostawało poczekać na drugi etap, a to już koszt ok 7,3 tys. jak wyczytałam. Nie dość,że tak drogo to na dodatek Chełmska 9 ma sporo znaczących dla mnie minusów (bloki tak blisko siebie, że o żadnej prywatności nie ma mowy i samochowy z tej szkoły prywatnej parkujące na całej długości chodnika pod samymi oknami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 12.12.05, 09:07 Zaglądacie czasem na Bobrowiecką? Ja byłam tam wczoraj. Niewiele z zewnątrz się zmieniło jesli chodzi o pierwszy etap budowy (no, może to że zaczynają wstawiać okna od strony Bobrowieckiej), ale za to drugi etap zaczyna być widoczny - zrobili już wykop pod drugi budynek. Przeniesiono też biuro sprzedaży na teren budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 14:39 Witam Sąsiadów, Widziałem w jednym z wcześniejszych tekstów pomysł założenia stronki dla nawiązania lepszych relacji sąsiedzkich, czy został zrealizowany? Tak w ogóle, precz malkontentom. Sam miałem mnóstwo wątpliwości, ale jak już się zdecydowałem to wolę czytać, ze: - inwestycja rośnie, - o developerze nie mówią a przynajmniej nie źle, - nie będzie żadnych nowych tras szybkiego ruchu, - zajezdnia to pryszcz itp. Mam wrażenie, że niektórzy forumowicze analizaują rynek nieruchomosci z lotu ptaka używając sprzętu do pomiaru hałasu. Tak w ogóle zamiast ambasadą i masztem proponuję się zainteresować jakąś mityczną"knajpą bułgarską". Funkcjonuje? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 15:16 Nie funkcjonuje "bułgarska", czy nie da sie napisać nic pozytywnego o inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 14.12.05, 15:29 Z tego co ktoś mi mówił, to już nie funkcjonuje, a szkoda. Byłam tam ponad rok temu, to był fajny klimat, wchodziło się na to zamknięte osiedle bułgarskie (przez płot z Panoramą), knajpka była mała, żadnej reklamy, wystrój z poprzedniej epoki ale za to jedzenie świetne i do tego tanie. Może jak zobaczą że powstaje nowe duże osiedle to będzie się im opłacało wznowić działalność. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 14.12.05, 16:02 Takież właśnie dobre rzeczy o tym miejscu słyszałem, ale cóż trudno. Co to za informacja ze słabą srzedawalnością (w porównaniu do budimexu)? Ja jak podjałem temat w sierpniu, ale go nie sfinalizowałem to we wrześniu już musiałem szukać innych lokali?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tee Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chello.pl 21.12.05, 00:08 niestety juz bugarskiej nie ma - jest jej gorsza siostra na Mazowieckiej - ps. zajezdnia Ikarusów zlikwidowana zostanie w czerwcu, okolica bobrowieckiej ( jesli komus nie przeszkadza ambasada Koreii Pół - jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:48 swoją drogą martwi mnie stosunkowo mała ilość sprzedanych mieszkań, chełmska 9 była sporo droższa, w moim odczuciu w gorszym miejscu a rozeszła się na etapie dziury w ziemi, tymczasem u nas blok juz stoi, okna wstawiają, a nadal sporo mieszkań zostało, jakieś pomysły? bo chyba nie rozchodzi się tylko o słynne 10/90 w budimexie pozdrawiam sąsiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przybysz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rodamco.pl 27.12.05, 16:35 mysle, ze predzej czy pozniej sprzedadza sie wszystkie, a powodem, dla ktorego budimex sprzedal szybciej jest pewnie to, ze inwestorzy (no bo umowmy sie, obecnie prawie 50% ludzi to inwestorzy a nie docelowi mieszkancy) postrzegaja budimex jako bardziej stabilna finansowo spolke (z zapleczem spolki akcyjnej, chociaz podpisuje sie oczywiscie z SPV) niz ECO, o ktorym nie ma tak wiele informacji (co wczle nie musi oznaczac, ze developer jest mniej pewny). pozdrawiam sasiada Odpowiedz Link Zgłoś
marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.12.05, 17:48 wlasnie tak to sobie tlumaczylem, no moze jeszcze tym, ze inwestowac jedynie 10% procent mozna sobie tuz przed oddaniem zgarnac premie za wZrost wartosci calego mieszkania, (a ryzyko w porownaniu do pochodnych ciut mniejsze ;-)) istotnie podpisuje sie z spv, ale pewnie dziala magia matki i hiszpanow ktorzy ostatnio mocno weszli w rynek developerski pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blacktea Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.12.05, 19:03 Gość portalu: cinecki napisał(a): > swoją drogą martwi mnie stosunkowo mała ilość sprzedanych mieszkań, chełmska 9 > była sporo droższa, w moim odczuciu w gorszym miejscu a rozeszła się na etapie > dziury w ziemi, tymczasem u nas blok juz stoi, okna wstawiają, a nadal sporo > mieszkań zostało, jakieś pomysły? bo chyba nie rozchodzi się tylko o słynne > 10/90 w budimexie Wprawdzie nie planuję zakupu mieszkania w tej okolicy, to w moim odczuciu (pracuję w Panoramie i Bobrowiecka i Chełmską jezdzę codziennie lub nawet pare razy dziennie) inwestycja ECO ma dużo lepszą lokalizację niż Budimexu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:28 To tym bardziej niepokojące jest to, że gorzej się sprzedaje. Budimex sprzedał swoje mieszkania w mgnieniu oka. Może dlatego, że miał świetne rozkłady mieszkań (dwupokojowe mieszkania po 32 metry np. - o takim właśnie myślałam), nie zmuszał do kupna garażu (w końcu nie każdy ma samochód, a płacenie sporych odsetek za niepotrzebny garaż może bardzo zniechęcić), jego osiedle jest niższe i jakby bardziej kameralne (dla mnie ma to istotne znaczenie). Nie bez znaczenia jest też to słynne 10/90 (niektórym może się to bardzo opłacić z różnych powodów, choćby dlatego, że dzięki temu wezmą znacznie niższy kredyt). Dla mnie ważne jest też to, że Budimex jest dużą i znaną firmą. Kupiłam mieszkanie na Chełmskiej za 6100 zł za metr i nie żałuję. Nie uważam wprawdzie, że już na nim zarobiłam, choć rzeczywiście ceny poszły w górę, ale też nie przypuszczam, żeby na nim straciła. Co nie znaczy, że obiektywnie rzecz biorąc mieszkania ECO są gorsze. Po prostu mnie inwestycja na Chełmskiej odpowiadała dużo bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 05.01.06, 09:04 Zaniepokoiliście mnie trochę tymi wątpliwościami co do ilości sprzedanych mieszka mieszkań, ale... Czy warto sobie tym zawracać głowę szczególnie po zawarciu umowy? W inwestycjach, które juz stoją od dawna a ceny nie rosły wraz z rynkiem tez zdarząja mieszkania do kupienia. Poza tym stawiałbym na fakt, że garaż nie był obowiązkowy (u nas też niekoniecznie)i były znacznie mniejsze metraże. Sumując te dwa czynniki - mimo wyższej ceny metra suma za całe mieszkanie bardzo często była i tak niżzsa. Jeżeli jeszcze częsć takich mieszkań wykupił jakiś fundusz (inny inwestor nazwijmy to instytucjonalny) to mieszkania zeszły. siema sądziedzi/ki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.06, 19:22 Eco nie jest złe. Trafiłam na to forum przypadkiem, ze strony Czerskiej. Mogę powiedzieć tym, którzy kupili mieszkania od Eco, że nie zrobili złego interesu. Ja kupiłam mieszkanie na Czerskiej w I etapie. Jestem tak zwanym inwestorem - mieszkanie może przyda się dzieciom.Kupiłam dwa pokoje i jedyne, czego żałuję, że nie kupiłam trzech. Troche obawiałam się zainwestować większą sumę. Skończyli przed terminem, nie żądali dopłat, akt notarialny natychmiast -byłam mocno zdziwiona. A teraz jeszcze zadbane podwórko. Nie jestem pracownikiem Eco, ani nałogowym uczestnikiem forum, ale trzeba ludziom oddać sprawiedliwość. Wahałam sie między tym budynkiem, a Puławską - inwestycje miały być oddane jednocześnie.Czerską oddali ponad rok temu, Puławskiej jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalmar Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 20.01.06, 10:14 szkoda że tym razem wzięli dziadów na wykonawców... Karmar to firma znana z kiepskiej jakości i nierzetelności. najlepszy przykład to Willa Anna dla Dom Development a także ich własna inwestycja na samarytanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrys Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.orange.pl 16.01.06, 21:53 Help.Potrzebna pomoc przy wyborze lokalizacji mieszkania ( w obrębie I lub II etapu Bobrowieckiej, III jeszce nie sprzedają).Chyba z okien wychodzących na ul. Kierbedzia będzie nieciekawy widok. Czy ktoś kupił mieszkanie " z ogródkiem"( II etap, w środku)?. Ulica między ambasadą a domami chyba dość łatwo może się przebić do Sobieskiego i zrobi się bardzo ruchliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rekosz Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 19.01.06, 16:06 Hej, Ja mam zarezerwowane i prawdopodobnie zakupię I etap od strony podwórka tego, które obudują w II etapie, od str. zachodniej. Szkoda, że nie mają mniejszych mieszkań dwupokojowych. Mieszkania z widokiem na Bobrowiecką nie chciałem z uwagi na prywatną uczelnię nieopodal i widok na zajezdnię Chełmska :) Co będzie od Kierbiedzia - nie wiem. Póki co wydaje się spokojnie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupu Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.devs.futuro.pl 20.01.06, 16:30 My już kupiliśmy dwa pokoje z widokiem na pierwsze podwórze - 58m cena jest rynkowa tylko ten garaz obowiazkowy za 34 tys. póki co obsługa posprzedażowa jest ok, co do kierberdzia to wczesniej czy pozniej cos tam stanie zamiast tych poprzemyslowych terenów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.hallera / *.radom.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 20:35 ja też jestem zadowolona z obsługi, kupiliśmy mieszkanie w drugim etapie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula_am Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.gov.pl 27.01.06, 16:38 Jak ja sie dowiadywalam, to garaz nie byl obowiazkowy. Czyzby sie cos zmienilo? Radze sie o to dopytac, bo sa sprzeczne informacje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula_am Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.gov.pl 27.01.06, 16:37 Ja tez bylam zainteresowana, ale sie wstrzymalam (ze wzgledu na mozliwosc utraty pracy). Jednakze, z tego czego sie wczesniej dowiadywalam, mniejsze mieszkania maja byc w II etapie drugiego etapu, a zatem dalej od Kierbedzia i zajezdni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 01.02.06, 16:28 Moze dalej od Kierbedzia (z zajezdnią bym nie przesadzał), ale bliżej ewentualnej (jest w planach) jezdni między Panoramą i Novartisem do Sobie4skiego pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.hallera / *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 18:30 Nie chodzi tu przypadkiem o Beethovena, która już istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomski Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 62.29.136.* 10.01.07, 13:19 Witam, mam trzy pytania, czy istnieje poza forum gazety jeszcze jakieś inne forum Bobrowieckiej 3? Czy wiecie jak postępują prace w drugim etapie, oddadzą na czas ? No i jak Wam sie mieszka Iwszo etapowcy ? Pozdrawiam Tomski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 31.01.06, 18:19 A moze tak zalozyc oddzielne forum dla przyszlych mieszkancow Bobrowieckej? Mozna by wtedy wymienic sie doswiadczeniami, uwagami... Niestety, ja sie na tym nie znam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 19:10 Ktoś założył grupę dyskusyjną groups.google.pl/group/Bobrowiecka3, ale na razie nie ma tam żadnych postów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 19:12 groups.google.pl/group/Bobrowiecka3 (bez przecinka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinecki Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:10 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36905 to chyba bedzie prostsze w obsludze i latwiej dostepne zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 15.03.06, 15:20 ciekawe - dzis zauwazylem, ze eco znow podnioslo ceny mieszkan i to w obu etapach. maja az tylu klientow, czy co? no a na dodatek przesuneli termin oddania I-go etapu z lipca na sierpien. pewnie sie beda zima tlumaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 16.03.06, 11:05 Klienci na mieszkania zawsze się znajdą. Zwłaszcza w takiej lokalizacji. Masz rację na stronie ECO zmienili termin oddania I etapu, a jeszcze niedawno powiedziano nam w biurze na Bukowińskiej, że oddadzą nawet wcześniej, w czerwcu. Już nie wiem co o tym myśleć, choć patrząc na postępy budowy to chyba raczej będzie to sierpień. Odwiedzacie czasem budowę? Słyszałam, że u mnie w mieszkaniu zaczęli już ścianki działowe i instalacje wewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 16.03.06, 13:39 mi tez mowili o mozliwosci wczesniejszego oddania, ale jakos nie do konca uwierzylem. moje mieszkanie jest w II etapie, w tym budynku, ktory dopiero zaczeli, wiec dopiero za jakis czas bedzie mozna ocenic jakie bedzie opoznienie. chociaz moze sie myle - mam cicha nadzieje. nie ogladalem budowy chyba juz miesiac, ale przy tej pogodzie nie spodziewam sie jakichs znacznych postepow, przynajmniej w moim budynku. ale bardzo chetnie poczytam, co sie tam dzieje, jezeli ktos bedzie mial ochote podzielic sie wiadomosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 19.06.06, 10:39 co sądzicie o Bobrowieckiej?słabo z tymi aneksami, i drogo chyba -mieszkanie 52m na 1 piętrze 410 tyś.CO o tym sądzicie,zastanawiam się czy kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.03.06, 16:11 Opóźnienie? Ciekawe. Fakt, że zima sie przeciągnąła nie ułatwiając roboty, ale... zdaję się ,że w umowie jest kara umowna na okoliczność oddania z opóźnieniem. No to będą przepychanki! Ścianki działowe w niektórych mieszkaniach były już w styczniu (więc to ooźnienie wg. mnie nie jest takie pewne - raczej będą się starali nadrobić ewentualne zaległosci wiosną). Dostał ktoś prozpozycje zwiększenia powierzchni gospodarczej? Swoją drogą ciekawe co się zmieniło w planowanej konstyrukcji, ze powstała taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.06, 19:43 dużo klientów? przecież to co zostało w większości nie nadaje się doi zamieszkania. Pewnie projektowali to studenci, ale to zmartwienie tych, co kupią. W wikszości mieszkań zamiast kuchni są aneksy i to tak usytuowane, że światło dzienne nigdy tam nie zawita. I najciekawsze, salony mają po 30 metrów, a sypialnie to 10 metrowe klitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 217.21.50.* 22.03.06, 12:36 po czesci musze sie z przedmowca zgodzic - rzeczywiscie czesc projektow jest wg mnie bardzo kiepska (na starcie odpadaly wszystkie z aneksem), ale moze niektorzy lubia tak mieszkac. co do sypialni, to mi w zasadzie wiecej nie potrzeba - lozko, nocna szafka, duza szafa - 10m powinno wystarczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:03 >I najciekawsze, salony mają po 30 metrów, a sypialnie to 10 metrowe klitki. A Ty masz odwrotnie? :) Po co Ci większa sypialnia, wszak ona służy tylko do spania (no, ewentualnie czegoś jeszcze ;), nie do chwalenia się znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:26 Co oni teraz buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 24.05.06, 10:39 Coś ostatnio straszna cisza zapadła w naszym wątku. Wszyscy załamali się przesunięciem terminu oddania pierwszego etapu? Czy ktoś z Was był już w swoim przyszłym mieszkaniu? Jak wrażenia? Co Wam się podobało a co wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 26.05.06, 19:14 Z tym terminem to zdaje się nie wszystko przesądzone. Rózne źródła podają rózne terminy - jedna z opcji mówi o oddawaniu począwszy od czerwca, klatkami!!A że sąsiedzi jacyś bardzo spięci i zajęci to fakt...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.centertel.pl 30.05.06, 22:35 Już funkcjonuje "bułgarska", w "Panoramie". Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.polityka.com.pl 12.06.06, 12:31 Czy ktos wie jakie jest zaawansowanie budowy 1 etapu. Praktycznie na zewnetrz polozone jest ok. 90% tynku, ale co jest wewnatrz? Wczoraj wieczorem swiecily sie swiatla na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psyche Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 212.182.124.* 16.06.06, 21:22 Dzien dobry, Moj maz i ja bedziemy mieli garaz na sprzedaz pod budynkiem na Bobrowieckiej 3. Chcemy sie dowiedziec przede wszystkim czy latwo znalezc kupcow na garaze, czy sa zainteresowani kupnem i w jakiej cenie ewentualnie. Bedziemy wdzieczni za szybkie odpowiedzi, moj mail to: agacka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 213.199.252.* 23.06.06, 21:07 cześć,kupuję mieszkanie na bobrowieckiej,3 etap.Co sądzicie o tej inwestycji? czy jest jakieś forum mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.06.06, 21:48 hej,to pogratulować... Adres: groups.google.pl/group/Bobrowiecka3 - ale niewiele się tam dzieje! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 26.06.06, 20:58 co sądzicie o bobrowieckiej 3,chcę kupić mieszkanie od str ambasady koreańskiej,trochę mnie niepokoi ten parking,czy coś tam będą budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilga Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 27.06.06, 11:00 kto kupił mieszkanie na bobrowieckiej???proszę o Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 28.06.06, 11:22 Ja kupiłem - w pierwszym etapie. Jakie opinie Cię interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 29.06.06, 09:40 Robert,pytam o developera,czy jest solidny,Zastanawiam się też czy samo miejsce jest dobre,jakie są plany dotyczące przylegających do naszej inwestycji działek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 29.06.06, 16:11 Developer-wybrała mi go koleżanka,która pracuje w renomowanej, międzynarodowej agencji nieruchomości i sprawdziła go na innych budowach. Czy solidny? Jeżeli chodzi o wykonanie mieszkania, to nie wiem jeszcze, bo w lipcu mam odbierać mieszkanie i zobaczę ile będzie usterek.Jeżeli chodzi o kontakt z klientami, to jak w każdej branży gdzie popyt przewyższa podaż - na etapie decydowania się na mieszkanie Pani była baaaaardzo miła, zgodzili się na parę zmian w zapisie a umowie i... tyle z miłej obsługi.Później to jak w starym filmie: "nie wiem, nie pamiętam, za wcześnie by mówić, zarobiony jestem...". Ale: budowa zgodnie z umową ma się skończyć do 15 lipca, oddawanie mieszkań do 15 sierpnia, a moje mieszkanie (podobno) jest wyznaczone na koniec lipca. Miejsce dobre, bo blisko centrum (a na tym najbardziej mi zależało), 2km do Łazienek. Okolica na razie iście przemysłowa, ale widać że się dużo zmienia, wokół biurowce, zajezdnia autobusowa ma być sprzedana i coś tam będą budować, ale nie wiem co. Pzdr - Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 29.06.06, 20:50 Robercie ,dzięki za odpowiedż.Ja chyba kupię mieszk w 3 etapie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.07.06, 11:02 Do Roberta? Odnośnie odbioru mieszkania, dostałeś jakies zawiadomienie, że miałoby to być pod koniec lipca, czy wiesz o tym na podsatwie jakichś nieformalnych informacji? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 03.07.06, 15:50 nieformalnie...zadzwoniłem, żeby się umówić na obejrzenie wewnątrz, a pani mi powiedziała, że już nie wpuszczają, bo przygotowują się na oddawanie (swoją drogą trochę to dziwne, że nie mogę zobaczyć co kupuję za takie pieniądze, ale nie chciało mi się kłócić). Powiedziała, że skoro nic nie otrzymałem, to znaczy, że nie jestem w "pierwszym rzucie" ale coś tam sprawdziła i powiedziała, że na koniec lipca mogę się spodziewać odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 04.07.06, 09:11 dzieki, czyli większych opóźnień nie będzie, a ja w lesie "z wykończeniówką"! Jeszcze wprzódy trzeba będzie załatwić jakiegoś speca od odbiorów! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.07.06, 10:05 to gratulacje!Może zechcecie dla 3 etapu relacjonować wasze poczynania:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.07.06, 14:52 Anno, a nie byłby to zbytek ekshibicjonizmu!? Co ma być to będzie (tak sobie powiedziałem po jakimś czasie poiszukiwań, kiedy zdecydowałe sie na bobrowiecką) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.07.06, 23:00 ja kupuję mieszkanie w 3 etapie,więc wiele jeszcze muszę przejść.mam nadzieję ,że to dobra decyzja.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania wspólnota IP: *.aster.pl 15.04.07, 18:42 Uważam,że nawsze forum jest jakieś martwe.zachęcam ludzi z 1 i 2 etapu o dzielenie się spostrzeżeniami ad.odbioru,na co należy zwrocic uwagę,jakie występują problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: wspólnota IP: *.aster.pl 06.05.07, 22:56 Witam, jestem "z 3 etapu" ;-) Czytam uwaznie forum od pewnego czasu. Tez bylbym wdzieczny za uwagi dot. odbioru. Niepokoi mnie duza ilosc osob skarzacych sie na jakosc okien.Czy ostatnio sie cos poprawilo? Dzisiaj na placu budowy staly w deszczu palety z niezabezpieczonymi oknami. Nie wygladalo to dobrze! Patrzylem z daleka wiec nie wiem czy byly do zamontowania czy do zwrotu? Czy jesli okna sa porysowane to komus udalo sie to skutecznie (jak?) zareklamowac? PZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski Re: wspólnota IP: *.escom.net.pl 08.06.07, 21:44 Hej, Odebralem jakos w polowie maja. Usterki u mnie to porysowane szyby 5 z 7. Ale z wymiana nie bylo problemow zostaly wymienione zgodnie z zapisem w protokole odbioru. Dodatkowo do wymiany byly dwie plytki na balkonie, tez juz wymienione. Czekam jeszcze na garaz i pomieszczenie gospodarcze. Pracujacy u mnie "fachowiec" twierdzi ze nie jest zle ale wszystko pewnie wyjdzie w ciagu roku. Pozdrawiam sasiadow i proponuje zalozyc forum dedykowane Bobrowieckiej 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Rodzaj umowy z developerem? IP: *.aster.pl 14.07.07, 23:12 Ostatnio w prasie strasza ze developerzy tuz przed oddaniem mieszkania zrywaja umowy i wyplacaja marne odszkodowanie (od ktorego na dodatek trzeba zapłacic podatek!). Czy macie zawarte NOTARIALNIE umowy przedwstępne, czy tylko zwykłe pisemne u developera? Czy ktos miał tego typu problemy ze spółką Bobrowiecka 3 lub Eco Clasic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:24 Gość portalu: Robert napisał(a): > nieformalnie...zadzwoniłem, żeby się umówić na obejrzenie wewnątrz, a pani mi > powiedziała, że już nie wpuszczają, bo przygotowują się na oddawanie (swoją > drogą trochę to dziwne, że nie mogę zobaczyć co kupuję za takie pieniądze, ale > nie chciało mi się kłócić). Powiedziała, że skoro nic nie otrzymałem, to > znaczy, że nie jestem w "pierwszym rzucie" ale coś tam sprawdziła i > powiedziała, że na koniec lipca mogę się spodziewać odbioru. Też kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie Bobrowieckiej - chciałem tam ostatnio wejść na chwilkę z budowlańcem, który by mi oszacował koszt prac wykończeniowych i usłyszałem od pani z biura hasło "przecież pan już tam raz był". O wiele bardziej uprzejmie się eco-classic zachowywało, jak przychodziło do wpłacania im pieniędzy... A z terminem odbioru to słyszałem już tyle różnych wersji, że przestałem się tym przejmować. Na rynku w tej chwili istnieje tylko popyt na mieszkania, więc sprzedającym się wydaje, że mogą dyktować warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Bobrowiecka 3 IP: *.centertel.pl 10.07.06, 18:43 Dzwoniłem do Eco, niestety nie mają jeszcze ścisłego harmonogramu odbioru mieszkań, Pani stwierdziła, że najwcześniej 8 sierpnia dostanę klucze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Bobrowiecka 3 IP: *.centertel.pl 12.07.06, 16:51 Znacie może jakąś dobrą firmę prowadzącą odbiory mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 IP: 195.136.169.* 12.07.06, 18:02 Do Mirka! Ktoś kiedys na forum w google podrzuciła taki adres: www.odbiormieszkania.pl., ale nie wiem czy ktoś sprawdzał tych specjalistów! Jeżeli otzrymałeś jakieś inne namiary - sprawdzone - to podziel się! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 11.07.06, 15:27 To jest tak: jak rozmawiałem z Panią, to Pani była niechętna do współpracy :-) Ale... moja żona zadzwoniła, rozmawiała z Panem i Pan powiedział, że rozumie (!) i możemy przyjść do mieszkania z panią od kuchni (żaby wymierzyć pod meble) i z panem budowlańcem, żeby sobie popatrzył i oszacował koszt wykończenia. No i jeszcze po lekkim przyciśnięciu, umówiliśmy się na konkretny termin na odbiór mieszkania.Już za 3 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc1 Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 80.72.34.* 11.07.06, 16:57 a ja zadzwoniłem i bez żadnego "przyciskania " się umówiłem na odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 12.07.06, 10:40 No i bardzo dobrze. My też kolanem nie przyciskaliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.06, 13:00 Ja tez sie umowilem i za kilka dni ide odebrać. Ale z ciekawosci poszedlem zobaczyc jak wygląda budynek wczesniej i on jest daleki od idealu. Nawet drogi nie ma a to jest podobno warunek oddania budynku do uzytku. Moim zdaniem ECO sie nie wyrobiło, ale nie chcąc płacić kar umownych za pozniejsze oddanie, umawia sie na odbiór mieszkań, choć sam budynek jeszcze sie do tego nie nadaje. Scooter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 30.07.06, 17:27 1 niechęć do płacenia kar umownych a 2 przerzucenie kosztów utrzymania na nas! Oczywiście abstrahując od faktu, że ze względu na 2 i 3 etap to jeszcze długo będzie teren budowy!!!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:31 Gość portalu: Scooter napisał(a): > Ja tez sie umowilem i za kilka dni ide odebrać. Ale z ciekawosci poszedlem > zobaczyc jak wygląda budynek wczesniej i on jest daleki od idealu. Nawet drogi > nie ma a to jest podobno warunek oddania budynku do uzytku. Moim zdaniem ECO > sie nie wyrobiło, ale nie chcąc płacić kar umownych za pozniejsze oddanie, > umawia sie na odbiór mieszkań, choć sam budynek jeszcze sie do tego nie nadaje. > > Scooter A znasz może jakiś przepis, który by nakazywał budowę takiej drogi i jej oddanie? Jesli tak to podaj, bo będzie to bardzo pomocne przy ewentualnych negocjacjach z ECO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 01.08.06, 15:48 Nie znam się... faktycznie droga się buduje, może jednak popsuję zapędy negocjacyjne, bo: do budynku można się dostać od ul. Kierbedzia. Czyli droga jest. Inną kwestią jest to czy płacić ostatnią ratę po oddaniu mieszkania, czy po oddaniu garażu. Bo ten ma być podobno oddany w drugiej połowie września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.06, 22:35 O tej drodze to tylko słyszałem, przepisu nie znam. Zresztą to nieważne bo dziś widziałem że drogę budują. Pewnie do tego czasu już skończyli. A przy okazji odbierania mieszkania rzeczoznawca (fachowiec a do tego uparty i szczególarz) doliczył sie sporej ilości niedoróbek, w tym kilku na tyle istotnych że zrezygnowałem z odbioru kluczy. Kolejny będzie po terminie przekazania lokalu określonym w umowie, z której wynika, że za kazdy dzien zwłoki ECO powinno mi co nieco zapłacić. Przy kwocie za całe mieszkanie to grosze ale zamierzam je wyegzekwować, tym bardziej - że jak słusznie zauważył Robert - miejsce parkingowe ECO odda pewnie dopiero we wrzesniu. Za to kar umownych nie ma (przynajmniej w mojej umowie). Pewnie dlatego develper położył nacisk na wykończenie mieszkań kosztem parkinkgu (a jak wykończył to sie właśnie dzisiaj przekonałem, inspektor-szeczególarz mówił, że hydraulika zrobiona jak za Gomułki). Co do ostatniej raty to, niestety, w moim wypadku musze ją uiścic po odebraniu kluczy do mieszkania. W punkcie umowy, który o tym mówi nie ma słowa o terminie oddania miejsca parkinkowego. Pozdrawiam Scooter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.ukdc.aig.com 02.08.06, 10:16 Ja wczoraj odebrałem mieszkanie, też z pomocą fachowca, który powiedział nam, że jeszcze nie widział mieszkania z tak prostymi ścianami (!). W jednym miejscu było odchylenie o niecały centymetr. Hydraulika u mnie jest zakończona na trójnikach, bo wprowadzałem zmiany a to skutkowało tym, że nie mam rozporowadzonych rur. Jedynym w miarę poważnym problemem są okna, tylko jedno nie było uszkodzone, reszta gdzieś tam poobijana i szyba jedna porysowana. Ogólnie byłem miło zaskoczony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 02.08.06, 21:00 Widzę, że wrażenia z odbiorów różne. Jestem jeszcze przed i interesuje mnie wszystkie podrzucane informacje. Ciekawe jak będzie z usuwaniem usterek, bo nie zamierzam odbierać kluczy i ponosić kosztów utrzymania lokalu przed ich usunięciem. Może trzeba sie zastanowić nad uruchomieniem "wspólnoty w organizacji", bo przy poważniejszych problemach pojedyńczo niewiele zdziałamy. Choć mam nadzieję,że będzier ok. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.06, 20:53 Niewątpliwie więcej uda sie wywalczyć razem niż oddzielnie. Choć ze współnotą to chyba przesada. ECO cieszy sie raczej dobrą opinią i jej utrzymanie jest w ich interesie. Opóźnienia to jest efekt czynników obiektywnych związanych z mroźną zimą. Stad te niedoróbki, bo chcieli dotrzymac terminu. Poza każda firma ma podwykonawców. A ci z reguły pracują tak źle jak tylko mogą. Chodzi o to żeby im na to nie pozwolić i żądać poprawek. Z tego co można wyczytac na tym forum najgorzej ECO wychodza okna, najlepiej tynki na ścianach :-) Co do miejsc parkinkowych to pani z ECO mówiła, że mają być na dniach, a nie we wrześniu. Pożyjemy, zobaczymy Pozdr. Scooter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 07.08.06, 13:52 Ze "wspólnotą w organizacji" to oczywiście był troche żart, ale myślę że już teraz mogą się pojawić sytuacje, gdzie wspólne działanie będzie efektywniejsze a na taką stricte wspólnotę też przyjdzie czas! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrysy Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 62.29.169.* 04.08.06, 16:57 My też wczoraj odebraliśmy mieszkanie ze "specem" był pod wrażeniem, niestety okna to jakaś pomyłka - my wnioskowaliśmy o wymianę całości ram i obramowań - jak można oddać okna gdzie jedna rama jest prawie czarnobrązowa a druga prawie pomarańczowo brązowa - nie to żebym marudził wszystko poza tym ok. tylko za ponad 5tys. za metro okna powinny być pierwszej klasy a nie jakiś odrzut, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 04.08.06, 17:04 a ile kosztuje wynajęcie takiego speca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.06, 20:41 Od 2 do 4 stów. Zależy od fachowca, ale w moim wypadku to była raczej opłacalana inwestycja. Sam nigdy bym nioe doeszdł że hydralulika była niezgodna z normą budowlaną jakąs tam... Pozddr. Scooter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinosss Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:40 ja odbieram w czwartek, bylem tam dzisiaj i średnio to wszystko wygląda, jeden wielki plac budowy, o ile krzatanine przy wykonczeniu jestem w stanie zniesc, to nie chcialbym byśmy jako lokatorzy zostali obciążeniu kosztami energii zużytej przez developera, czy ktoś może się orientuje czy istnieje takie ryzyko i jak ewentualnie mu zapobiec? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 195.136.169.* 06.08.06, 18:46 Ryzyko jest, bo m.in. po to w umowach zastrzeżono przerzucenie kosztów na nas po odbiorze mieszkań tj. także przed oddaniem budynku. Jest ono większe, jezeli jeszcze nie zainstalowano liczników indywidualnych, ale niezależnie od liczników pewnie bedą próbowali prtzerzucić tzw. koszty wspólne! Nie znam w tym zakresie prawa budowlanego, ale wg. mnie obciazanie nas kosztami przed zezwoleniem na uzytkowanie budynku jest nieuprawnione (poza kosztami energi czy wody zużytymi przez poszczególne lokale, bo to jest już nasza prywatna sprawa)! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 07.08.06, 10:01 Dochodzą mnie słuchy, że niestety sobotnio/niedzielna ulewa nie oszczędziła naszego budynku. Z tego co mi wiadomo podtopiło garaże :( Wiecie coś na ten temat? Może ktoś, kto ma dziś odbiór mieszkania coś więcej się dowie. Mam nadzieję, że zalania nie będą się powtarzały częściej i że wykonawca prawidłowo uszczelni garaże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:49 Dokonałem niedawno odbioru mojego mieszkania. Okazało się, że jest o 0,2m2 większe, niż miało być. W związku z tym moje pytanie do Grupowiczów. Czy ktokolwiek dostał MNIEJSZE mieszkanie i w związku z tym zwrot pieniędzy? Co do pojawiających się tutaj uwag o wykonaniu stolarki okiennej, niestety wszystko się potwierdziło - wszystkie szyby miałem porysowane, co kwalifikowało je do wymiany, ramy okien brudne od farby i w wielu miejscach uszkodzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marut Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:13 Cześć. Tak mi obcięło mieszkanie o niecałe pół metra, wiec pewnie masz mój kawałek . (przy okazji oddasz). Zwrotu nie było, bo zgodnie z umową ostatnią ratę wpłacałem po odebraniu mieszkania, wiec została zmniejszona. Widzę e jestem szczęściarzem, u mnie okna ok., tynki ok. ale za to skopany zamek od drzwi wejściowych, poza tym źle wypoziomowane rynienki odprowadzające wodę z balkonu (tylko balkony zabudowane chyba coś takiego mają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 08.08.06, 19:51 Czy wszyscy odbierający, którzy sporządzili protokoły usterek (głównie feralne okna)odebrali klucze i uregulowali ostatnią ratę? To chyba jedyny bat na developera w zakresie usuwania usterek! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:57 > To chyba jedyny bat na developera w zakresie usuwania usterek! > pzdr W zasadzie każdy chyba dostał roczną gwarancję na mieszkanie, więc developer teoretycznie jest zobowiązany do usuwania wszelkich usterek w tym czasie, jak będzie - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scooter Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.06, 23:16 Ja nie odebrałem. Dzwoniłem do ECO i odbiór sie opóźni jeszcze bardziej niż to było ustalone przy pierwszych oględzinach. Oznacza to, że teoretycznie za każdy dzien po 15-ym sierpnia powinienem domagać sie od ECO zapłacenia kary zapisanej w umowie. Nie wiem tylko jak to zrobić. Samemu wyliczyć i odjąć sobie od ostatniej raty? Ktoś wie jak to sie robi? Przy okazji: ECO nie odda garaży przed 15 września. To ściemnianie jest coraz bardziej denerwujące. Dwa tygodnie temu zapewniali że oddadzą za kilka dni. Pozdr. Scooter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.agora.pl 10.08.06, 13:28 u mnie okna ok. bez rys i bez plan z farby. Sciany proste i gładkie, drzwi wejściowe ok, balkon ok. Jakieś drobiazgi tylko (rura od pralki wystawała nieco ponad tynk i jedna ścianka malutka do zeszlifowania o 0,4 cm. Byłam miło zaskoczona :))). No i zwrot 200 zł:))) bo balkon ciut mniejszy niż pierwotnie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinosss Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: 62.29.169.* 10.08.06, 18:31 ja bardzo chcialem odebrac dzis... ale chyba niepotrzebnie wzialem z soba fachowca ;-) poltorej strony uwag, okna pochlapane, ramy cale w farbie i pozadzierane balkon nieziemsko brudny, szlichta krzywa w niektorych miejscach w rogu sciany generalnie ok, ale tez w paru miejscach krzywe (przy katach) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.08.06, 22:10 Widzę, że opinie są rózne! Z mojego "odbioru" doświadczenia raczej pozytywne z jednym duuużym wyjątkiem... Kolorystyka stolarki okiennej!!!!!!!! Ktoś już podkreślał ten defekt. To jakieś jaja, żeby jedno okno było cemno brązowe a drugie raczej pomarańczowe - wszystko podobno w normie! Tylko nie wiem jakiej! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: *.tele.pw.edu.pl 21.08.06, 13:00 Witam grupowiczow! Mam pytanie do tych, ktorzy podpisali umowe z Eco. Z tego co widzialem obmiar dokonywany jest po obrysie mieszkania - czyli rowniez uwzglednia on powierzchnie pod sciankami dzialowymi. Czy komus udalo sie wynegocjowac inny zapis? Efektem tego moze byc to, ze place np za 46 m2 a w rzeczywistosci mam 43 m2. Z gory dziekuje za info. pozdrawiam, A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: 195.136.169.* 21.08.06, 18:45 Próbowałem - nie udało się! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Powierzchnia waszych mieszkań?? - obmiar IP: *.aster.pl 22.08.06, 10:43 Mam pytanie.Czy raty musieliscie wpłacać terminowo?Jakie są konsekwenckje opóżnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo odbiory mieszkań IP: *.mst.gov.pl 30.08.06, 13:08 Witam, Pytanie do odbierajacych mieszkania. Jak u Was przebiega usuwanie usterek zgłoszonych podczas pierwszego odbioru? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinosss Re: odbiory mieszkań IP: 62.29.169.* 30.08.06, 15:44 ja nie wiem ;-) dzwonilem kiedy moge liczyc na ostateczny odbior, ale nie ma mnie na jakiejs biezacej liscie, czy ktos juz sie dowiadywal w sprawie kary, ewentualnie juz taka sobie potracil w ostatniej wplaty? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elek Re: odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:19 Fatalnie. U mnie przekroczyli już termin usunięcia usterek niemal o dwa tygodnie i nadal wielu nie usunęli. Odpowiedz Link Zgłoś
miskit Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 27.06.06, 20:18 Oglądałam mieszkania w folderze wydaja się ładne mają jeden mankament na dole mają być pomieszczenia użytkowe:(. Dlaego zdecydowałąm się na firmę ORCO inwestycja Szafirowa Aleja i za cenę 410000zł to można tam zakupić ponad 80 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:34 miskit napisał: > Oglądałam mieszkania w folderze wydaja się ładne mają jeden mankament na dole > mają być pomieszczenia użytkowe:(. Dlaego zdecydowałąm się na firmę ORCO > inwestycja Szafirowa Aleja i za cenę 410000zł to można tam zakupić ponad 80 m2. No dobrze, ale w jakiej to jest lokalizacji? Nie mów tylko, że na Mokotowie, bo nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bober Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: 80.72.34.* 24.07.06, 20:52 Szafirowa Aleja to na Białołęce- no to gratuluje 5tys. za metr i 1 godzina do centrum. Dobra lokalizacja, marzę o takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:36 Gość portalu: bober napisał(a): > Szafirowa Aleja to na Białołęce- no to gratuluje 5tys. za metr i 1 godzina do > centrum. Dobra lokalizacja, marzę o takiej. No to pięknie. W takim razie to porównanie było trochę bez sensu - jakby na przykład wziąć ceny z Pruszkowa lub Otwocka, to dopiero by się tych metrów kwadratowych nazbierało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Wykończenie mieszkań na Bobrowieckiej 3 IP: *.acn.waw.pl 04.08.06, 23:37 Nie uważacie że jest kiepskie? Mnie szczególnie zszokowała szarobura pokrywa liczników na konsekwentnie 'miodowej' klatce schodowej. Poza tym drzwi wejściowe, grzejniki, nawet dzwonek. Ech..... Poza tym zmuszanie ludzi do odbioru mieszkania przed całkowitym ukończeniem (garaże mają opóźnienia) jest trochę niepoważne. Rozumiem, że chwalicie swój wybór, ja też będę miał mieszkanie w III etapie, ale bądźmy trochę bardziej krytyczni. W końcu za takie pieniądze możemy chyba czegoś wymagać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wykończenie mieszkań na Bobrowieckiej 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:15 jak skoncza III etap to bedziesz ocenial i odbieral, a tak to po co sie wtracasz? moze do tego czasu to ci lazienke zlotem wyloza - hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba IP: *.acn.waw.pl 12.08.06, 18:32 ze jestes z Eco to przynajmniej zrozumiem. A jesli klientem to dziwie sie ze sam lubisz byc robiony w... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:44 "Zgryzliwe uwagi mozesz sobie podarowac chyba,ze jesteś z Eco to przynajmniej zrozumiem. A jesli klientem to dziwie sie ze sam lubisz byc robiony w..." Komunikacja werbalna to trudna sprawa i zapewnie wyraziłem sie nieprecyzyjnie, ale gwoli ścisłości nie lubię być robiony w... cokolwiek! Nie chciałbym jednak być pieniaczem i "pistoletem" wyłacznie na forum! Liczyłem raczej na refleksje odbierających, bo z tego co wiem eco chce napisać do producenta czy kolorystyka stolarki okiennej jest ok? Zgadnij, co będzie dalej? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 16.08.06, 10:41 Mam pytanie do bobrowiczan z 3 etapu.Czy wplaciliście już 2 ratę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.rtr.net.icm.edu.pl 18.08.06, 10:55 Ludzie z 3-go etapu!!!proszę powiedzcie czy wpłacacie regularnie raty,czy może być jakieś opóżnienie etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.outsourcing.atman.pl 31.08.06, 15:28 Dla zainteresowanych informacja o naszych przyszłych sąsiadach: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3583491.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimo Bobrowiecka 3 odbiory garazy IP: *.centertel.pl 01.10.06, 23:05 Co myslicie o naszych garazach? Nie martwi was stojaca woda na minus jeden? Chyba ECO ma problem z garazami... po takim deszczu jak dzisiaj... Po kazdej ulewie odbior garazu opoznia sie o kolejne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
majczerwiec czynsz na Bobrowieckiej 3 14.10.06, 13:30 Czy ktoś wie ile wynosi w tej inwestycji czynsz + dodatkowe opłaty typu fundusz remontowy, garaż? Już prawie podpisałam umowę, ale trochę mnie martwi, że nie mam pojęcia ile za 72m2 przyjdzie mi co miesiąc płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: 80.72.34.* 14.10.06, 20:49 ja za ten sam metraż płacę niecałe 400 zł z jakimiś zaliczkami za wodę ale bez garażu-na razie nie chcą za garaż, może dlatego że dopiero teraz oddają do użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.centertel.pl 15.10.06, 23:34 ja place za 59m 350 zl pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Grupa Eco IP: *.orange.pl 16.10.06, 21:53 Właśnie sobie poczytałam o grupie Eco rzeczy na forum z lat 2001-2003,no i nie wyglada to najlepiej, nawet bardzo zle niestety.Chciałam kupić mieszkanie w III etapie, powiedzcie mieszkańcy I etapu, czy nie żalujecie, że jestescie akurat ich klientami?Chociaz teraz niektorzy kupuja wszystko co wpadnie w reke,ale w koncu to ważna decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Grupa Eco IP: *.centertel.pl 16.10.06, 22:36 wszystko byloby fajnie gdyby nie muchy i wywoz smieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Grupa Eco IP: 217.116.110.* 16.10.06, 23:02 Radze ci poczytac, co pisali ludzie o ich poprzednich inwestycjach, bo widze, że nie zrozumiałeś mojego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Grupa Eco IP: 80.72.34.* 17.10.06, 21:38 Próbowałem znaleśc coś na temat ich poprzednich inwestycji i z tego co się zorientowałem to owszem w latach 2001-2003 nie było ciekawie, natomiast czerska i obecnie bobrowiecka według mnie jest ok. Jeżeli masz jakieś konkretne wątpliwości to napisz chętnie odpowiem. wg. mnie jest ok. cena stała przez cały czas umowy dotrzymali terminu budynek wygląda ok kładą jakąś zieleń na patio czynsz też nie wygórowany ściany proste a tak z ciekawości ile chcą za 3 etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: Grupa Eco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 12:48 Jeśli ktoś jest zainteresowany - ich następną inwestycją ma być duże osiedle mieszkaniowe przy Obrzeźnej 11 na Służewcu Przemysłowym, obecnie trwa porządkowanie działki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Plac zabaw 29.10.06, 18:28 Witam mieszkancow Bobrowieckej -I etap! Czy znana jest Wam sprawa zmiany miejsca placu zabaw? otóz decyzja prezesa Eco plac zabaw (bez zgody i informowania kupujacych mieszkania) zmienił lokalizacje i obecnie bedzie znajdował sie miedzy skrzydłami pierwszego etapu, a nie ja pierwotnie było planowane miedzy I i II etapem za wjazdem do garazu. Co Wy na to? Ja juz zgłosiłam sprzeciw - czy ktos zamierza dołaczyc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz R Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:46 Bardzo chętnie się do tego sprzeciwu dołączę, decyzja o stronie mieszkania była podyktowana między innymi lokalizacją placu zabaw (tą wcześniejszą). Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 16:01 W moim przypadku równiez. Najgorsze, ze taka zmiane mozemy czesciowo zawdzieczac naszym sasiadom - według prezesa mieszkańcy naszej czesci prosili o takowa zmiane (co prawda prezes miesza troche w zeznaniach twierdzac ze nowa lokalizacja jest tymczasowa, ale ja w to nie wierze! A Ty kontaktowałes sie w tej sprawie z developerem? jelsi tak co uslyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 16:01 W moim przypadku równiez. Najgorsze, ze taka zmiane mozemy czesciowo zawdzieczac naszym sasiadom - według prezesa mieszkańcy naszej czesci prosili o takowa zmiane (co prawda prezes miesza troche w zeznaniach twierdzac ze nowa lokalizacja jest tymczasowa, ale ja w to nie wierze! A Ty kontaktowałes sie w tej sprawie z developerem? jelsi tak co uslyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Bobrowiecki Re: Plac zabaw IP: *.chello.pl 02.11.06, 10:14 Tak, my prosilismy. Przy rozmowach okazalo sie, ze mozna zmienic wiele rzeczy. Zasugerowalismy, ze lepiej zrobic ladny mini ogrodek niz plac zabaw, przedstawiciel developera byl za, bo to mniejsze koszty. Niech sie dzieci bawia w parku. Klaniam sie, Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 11:45 A czy nie przyszło Wam do głowy, ze swoja prosba działacie na szkode innych mieszkańców? Wielu z nas sugerowało sie przy wyborze mieszkania min innymi lokalizacja placu zabaw dla dzieci. Park - o czym Ty mowisz? na takich skrawkach terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 etap Re: Plac zabaw IP: *.centertel.pl 04.11.06, 09:16 Co ty mówisz ? Jaki park ? Co by ci przeszkadzało kilka ławeczek, zjezdżalnia i piaskowniczka dla naszych pociech ? Odwołajcie to wszystko. Może i wy będziecie mieć dzieci... Prosimy bądżcie z nami mieszkańcami. Co myslicie o pomyśle spotkania mieszkańców pierwszego etapu ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 06.11.06, 09:06 Alez na turalnie nie mam nic przeciwko placowi zabaw w pierwotnym miejscu...natomiast pod oknem chciałąbym miec tylko ławeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Plac zabaw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:49 kiedy spotkanie ? drodzy mieszkancy bobrowieckiej 3 spotkajmy sie i ustalmy co z placem zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 13.11.06, 07:01 Moze spotkajmy sie w czwartek wieczorem? czy wszystkim odpowiada? - jelsi nie prosze podajcie inna propozycje terminu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klatka 2 Re: Plac zabaw IP: *.centertel.pl 13.11.06, 23:23 nam odpowiada wieczorem po 20 tej Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 14.11.06, 09:28 czy są inni zainteresowani spotkaniem w czwartek o 20:30? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Plac zabaw IP: *.outsourcing.atman.pl 14.11.06, 10:17 Ja też chętnie poznam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Plac zabaw IP: *.mst.gov.pl 14.11.06, 15:21 W czwartek odpadam, ale jak juz się odbędzie inaugaracja to dajcie cynk o kolejnych spotkaniach pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 16.11.06, 09:35 Hallo, nie ma wiecej chętnych na spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 30.10.06, 19:44 Ja nie rozumiem o co tyle hałasu, ... przecież i tak będziecie od rana do wieczora w pracy, więc co za różnica gdzie plac zabaw, myślę że wiekszym zagrożeniem ze względu na hałas i spaliny to samochody z drugiego i trzeciego etapu przejeżdzające pod oknami... Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 30.10.06, 20:28 gdyby dzieciaki dostały pozwolenie na korzystanie z placu zabaw tylko od poniedziałku do piatku w godz 8-18-sta milczałabym,ale one najbardziej hałasuja w sobotnie poranki...a to przestaje mi sie podobac! samochody i ogolnie kwestia parkingu to osobna historia!!! Ogolnie jestem przeciw samochodom i hustawkom. Czy Ty popierałes/łas przeniesienie placu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Plac zabaw IP: 195.136.169.* 31.10.06, 06:37 No to sie zaczyna! Też jestem przeciw! Chyba każdy kierował sie jakimiś przesłankami przy wyborze lokalizacji! Jedną z, choć nie najważniejszą, był plac zabaw!!!!!!!!!!!!! Trzymałbym sie reguł! Tak w ogóle, udaje wam się porozmawiać telefoniczniez kimś z eco ? Odkąd wypunktowałem ich za nieprawidłowe wyliczenia poinwentaryzacyjne i zażadałem kary umownej zero kontaktu! Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 31.10.06, 06:56 do mnie jeszcze na razie sami oddzwaniaja....moze zorganizujmy jakies spotkanie i omówmy nasze bolaczki i pomyslmy jak mozna im przeciwdziałac - razem łatwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 31.10.06, 14:58 Dobry pomysł ze spotkaniem, ale ja bym poczekał na akt notarialny - mam nadzieje że juz niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Plac zabaw IP: 195.136.169.* 31.10.06, 20:29 Jestem za... spotkaniem! W końcu to nie tylko bolączki?! Możnaby sie troche poznać! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 08:56 Na akty notarialne jeszcze troche poczekamy - przynajminej do połowy listopada... a spotkanie mozemy jak najbardziej zorganizowac wczesniej....Tak wiec kto jest zainteresowany i kiedy dysponujecie czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Plac zabaw IP: 80.72.34.* 02.11.06, 09:35 Ja jestem zainteresowany i dysponuję czasem, ale ja wolę miec najpierw akt w ręku, a później prosze bardzo. Zdaję sobie sprawę że spotkanie byłoby raczej książką skarg i wniosków, znam z autopsji, więc mimo wszystko najpierw papier w ręku żeby jakby coś to mi mogli... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 02.11.06, 10:02 ... Ok - to ja organizuje gruby notes....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Plac zabaw IP: *.acn.waw.pl 01.12.06, 21:07 Gość portalu: pablo napisał(a): > No to sie zaczyna! > Też jestem przeciw! Chyba każdy kierował sie jakimiś przesłankami przy wyborze > lokalizacji! Jedną z, choć nie najważniejszą, był plac zabaw!!!!!!!!!!!!! > Trzymałbym sie reguł! > Tak w ogóle, udaje wam się porozmawiać telefoniczniez kimś z eco ? Odkąd > wypunktowałem ich za nieprawidłowe wyliczenia poinwentaryzacyjne i zażadałem > kary umownej zero kontaktu! Mi osobiście plac zabaw nie przeszkadza tak strasznie, ale istnieje coś takiego, jak wiarygodność i wywiązywanie się z zawartych umów. Oczywiście nie w przypadku ECO. Pamiętam jak dziś - w trakcie podpisywania umowy z developerem zapytałem o lokalizację placu zabaw. Uzyskałem zapewnienie o lokalizacji na podwórku DRUGIEGO etapu. Oczywiście nasz "kochany" developer i tutaj kłamał. Na dodzwonienie się do Szanownego Pana Dyrektora Jacka O. nie liczyłbym - "dziwnym trafem" będzie akurat na spotkaniu, będzie rozmawiał z drugiego telefonu, będzie akurat chory (niepotrzebne skreślić). Zachowanie ECO jest haniebne i żałosne. Nie jest to, niestety, niespodzianką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 21:56 Niestety w takim kraju żyjemy... tutaj nie respektuje się zobowiązań umownych i wszystko jest akceptowalne przez ludzi, którzy stwierdzą później "aaa tam, trudno". Ja mam dosyc kontaktów z Eko - pojawiła się jakaś nowa osoba od kontaktów z klientami: tajemniczy Pan Stefan, który spokojnie dostałby rolę bez castingu w "Misiu"... Nie chce mi się z nimi rozmawiać, czekam na akt ("ma być lada dzień, czekamy jeszcze tylko na ostatni dokument") Ze źródeł zblizonych wiem, że Eko zaangażowało się w nową inwestycję i nie ma czasu na zajęcie się Bobrowiecką. Więc jest zgodnie z zasadą: nie podoba się, to spier... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 05.12.06, 11:55 A czy moze ktos z Was został juz poinformowany kiedy dokładnie zacznie sie podpisywanie aktów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc kl 2 Re: Plac zabaw IP: *.chello.pl 02.11.06, 10:07 jestesmy za ... podajcie date i godz spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.ukdc.aig.com 06.11.06, 14:49 Jeżeli to jest prawda, że Prezes jednostronnie zmienia pewne ustalenia (a przecież nie zmienia się reguł w trakcie trwania gry :-) to ja protestuję i chętnie wezmę czynny udział. Dowiedzcie się proszę, czy decyzja w sprawie ulokowania placu zabaw została już przez kogoś podjęta. Skontaktujemy się z tym Panem i wyrazimy sprzeciw. Pzdr Robert Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 06.11.06, 15:58 Poprosiłam o oficjalne (pisemne) powiadomienie mnie o zmianie planu zagospodarowania przestrzeni wokół bloku - niestety do tej pory takowego nie dostałam. W piatek usłyszałam, ze nadal zmiana jest analizowana. Prosze zacznijcie tez nekac developera i zglaszac indywidualny sprzeciw moze to poskutkuje! Odpowiedz Link Zgłoś
p20061 Re: Plac zabaw 24.11.06, 12:23 Szanowni Sasiedzi, jak Wam sie podoba nasz nowy plac zabaw! i w ogole cała aranzacja terenu wokół e1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Plac zabaw IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 22:17 Mnie się nie podoba, a najbardziej nie podoba mi się arogancja i chamstwo i teraz nie wiem kogo... dewelopera? administratora? Do kogo można napisać skargę odnośnie placu zabaw? Macie jakiś dokument, który potwierdza pierwotne połozenie tych paskudnych zabawek? Kto z Was mieszkających na podpisany akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: Plac zabaw 27.11.06, 10:01 Witam, ja tez jestem przerazona tym co mam pod oknem!Interweniowałam u dewelopera ale ten twierdzi, ze jestem jedyna której ten plac nie odpowiada - czy rzeczywiscie nikt z mieszkancow nie zgłasza protestu! Sprawa nie jest prosta dopoki nie mamy aktu nie mamy zadnego prawa wnosic zadnych uwag do zagospodarowania terenu i poczynan dewelepera, a podpisujac akt zatwierdzimy obecny stan terenu (jakoze standardowa regułka mowiaca o akceptacji budynku i otaczajacego go terenu jest zawarta w akcie!) informacja o lokalizacji placu zabaw była i jest w folderach reklamujacych osiedle oraz w planie osiedla, który nie stanowił niestety zalacznika do podpisywanej umowy (przynajmniej w moim przypadku). Prosze zgłaszajcie swoje sprzeciwy do dewelopera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majczerwiec Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.crowley.pl 19.10.06, 14:21 Bardzo dziekuje za informacje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A do 123 IP: *.orange.pl 20.10.06, 20:36 A jak z garażami, oddali je juz? Jakiś czas temu ktos pisał, ze jest w nich woda. W III etapie wychodzi ok. 7400 za m, w zaleznosci od piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: do 123 IP: 80.72.34.* 21.10.06, 09:56 Garaże już oddali, ja mam na parterze i wody nie ma - może na poziomie -1 ale nie chce mi się wierzyc. 7400 nie mało ale to i tak taniej niż będą budowali po drugie stronie Bobrowieckiej, czytałem jakiś czas temu w Wyborczej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: do 123 29.10.06, 18:13 na -1 tez nie ma wody...przynajmniej na razie,... ale albo to tylko moje złudzenie, albo alejki na parkingu sa baaardzo waskie?! a wyjazd kiepsko pomyslany - wyjazd jest wprost na szlaban wjazdowy na osiedle! Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 29.10.06, 18:16 to chyba duzo - ja mam 270 za 58,5 m2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engun plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 62.233.201.* 29.11.06, 14:13 My się bardzo cieszymy z placu zabaw, dla nas to miła niespodzianka, bo mamy synka. Teraz też mieszkamy w bloku, którego okna wychodzą na plac zabaw - wcale nie jest głośno. Zwróćcie uwagę, że plac zabaw jest naprawde malutki. Nie podoba nam się natomiast to, że z naszej klatki nie ma bezpośredniego wyjścia na podwórko, tylko trzeba chodzić naokoło (wychodząc na ul. Bobrowiecką), lub przez garaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.06, 21:25 A ja uważam, że jest to nie fair zagranie ludzi, z którymi podpisywałem umowę. Jeżeli w planach jest plac zabaw w innym miejscu niż faktycznie on później powstaje, to chociaż wypadałoby poinformować o tym fakcie i zapytać o zdanie. Bądź co bądź jest to dość poważna umowa, a nie kupno śliwek na targu. W sumie dla mnie to też miła niespodzianka. Kupię sobie psa i będę go wyprowadzał na ten plac zabaw... Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 30.11.06, 09:44 Dyrektor z Eco twierdzi, ze ich postepowanie jest jak najbardziej OK i zupełnie nie poczuwa sie do obowiazku informowania klientów o planowanych zmianach.... Twierdzi, ze wizualizacja zagospodarowania terenu wokół budynku przedstawiana na folderach nie miała charakteru wiazacego i dlatego tez mogła i moze ulegac dowolnym zmianom dopoki włascicielem terenu jest Eco (czyli dopoki nie mamy aktów). Wiesz dobry pomysł z tym psem - ja tez chyba zafunduje sobie jakiegos czworonoga...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 30.11.06, 09:49 Kup sobie takiego który zagryza dzieciaki, ale wy o pierdołach piszecie i się podniecacie, dostaniecie akty notarialne i na zebraniu sobie przegłosujecie co będziecie chcieli, dlatego jak już pisałem dla mnie najważniejszy jest akt notarialny a czy piaskownica będzie 5 czy 25 metrów od mojego okna to mi już wisi, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 05.12.06, 12:40 Tobie tez proponuje zakup psa... by mój miał sie z kim bawic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:03 aaleksandraa1 napisała: > Tobie tez proponuje zakup psa... by mój miał sie z kim bawic ;-) Mam nadzieję, że przynajmniej posprzątasz po swoim psie, jak się będzie bawił na tym "placu zabaw"... Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 05.12.06, 14:19 Ja przestrzegam zasady sprzatania po sobie zawsze i wszedzie - mam nadzieje, ze pozostali mieszkańcy tez... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 06.12.06, 13:56 A ja nie lubię sprzątac po psach dlatego sobie nie kupię, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa IP: 80.72.34.* 06.12.06, 13:57 I jak z aktami ja już jestem umówiony. Odpowiedz Link Zgłoś
aaleksandraa1 Re: plac zabaw - dla nas supersprawa 06.12.06, 15:36 Dzieki za informacje - ja tez sie juz umówiłam. Wiesz juz cos moze na temat kosztów? pozdrawiam ps. sugeruje zaopatrzenie sie w pluszowego psiaka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.paviliontheatre.ie 29.11.06, 23:13 a mowili ze srednio bedzie ok. 35zl za 1 m kw, czy to z oplatami rachunkowymi, np, woda ogrzewanie prad itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.paviliontheatre.ie 29.11.06, 23:16 No ja tez mam 70 m w II etapie i mowila mila Pani z biura ze to ok. 35zl za 1 metr, A macie pojecie ile zaplace za notarusza przy podpisaniu aktu, to tez moze byc niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 22:03 35 zł za metr??? Czy to oznacza że miesięczny czynsz za 70 metrów mieszkania wynosi 2,450 zł??? To ja jakoś mniej płacę...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.aster.pl 02.12.06, 09:40 no, rzeczywiście, jakoś baaardzo dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 214 Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.pse.pl 06.12.06, 17:23 Notariusz, 3400zł za 57m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: czynsz na Bobrowieckiej 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 08:56 Gość portalu: 214 napisał(a): > Notariusz, 3400zł za 57m. No tak, ale taksa zależy od wartości mieszkania, a nie od metrażu - mi policzyli więcej za 57m2, pewnie drożej kupiłem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Chce sprzedać 2 pokoje 59m w II etapie IP: *.aster.pl 07.12.06, 22:25 Jesteśmy zinteresowani pilnym sprzedaniem. Jezeli jest ktoś zainteresowany mieszkaniem 59m2 na 2 pietrze II etapu niech sie odezwie na maila 2matrix@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabby Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 10.12.06, 14:52 Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? Ja wlasnie negocjuje (ale raczej trudno to nazwac negocjacjami :-/) - mieszkan jest juz b. malo i wychodzi brutto ponad 9000PLN/m. Interesuje mnie, jak to sie zmienialo w czasie i czy wiecie od czego zalezala cena (chyba m.in. od pietra). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.acn.waw.pl 10.12.06, 19:08 Gość portalu: Jabby napisał(a): > Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? Ja wlasnie negocjuje (ale raczej > trudno to nazwac negocjacjami :-/) - mieszkan jest juz b. malo i wychodzi > brutto ponad 9000PLN/m. Interesuje mnie, jak to sie zmienialo w czasie i czy > wiecie od czego zalezala cena (chyba m.in. od pietra). Na początku pierwszego etapu płaciło się jakieś niecałe 5000 pln/m2. Im mieszkanie było wyżej i lepiej położone, tym było droższe. Jak widzę, pazerność developerów sięga już sufitu - prawie 100% wzrostu ceny w niecały rok... To chyba najlepiej pokazuje, w jakim stadium znajduje się obecnie rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.aster.pl 13.12.06, 19:11 za 63 m2 3800 zl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SInger Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 15.12.06, 23:46 Naprawde mowisz o III etapie? W pierwszym to jueszcze bym moze uwierzyl. Kiedy to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.aster.pl 16.12.06, 08:51 3800 zł za akt notarialny (I etap) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: 86.43.72.* 11.01.07, 13:33 6700 pln.m2 za mieszkanie na piatym pietrze, no ale to bylo w czerwcu / lipcu... male pytanie: na kiedy masz termin odbioru mieszkania? Ja podpisywalam na 30.09.2007, ale z tego co slyszalam szanse na to zerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaratrustra Re: Ile zaplaciliscie za mieszkanie w III etapie? IP: *.knc.pl 04.02.07, 13:30 Ja umowę podpisałem w listopadzie '06 i mam termin odbioru na grudzień '07. Choć jak ostatnio byłem na Bobrowieckiej, to ostrożnie deklarowali, że z powodu dobrej pogody są ok. miesiąc do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pablesku Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 09.01.07, 12:51 Do tych którzy jeszcze nie nie odebrali mieszkań na Bobrowieckiej 3. Szanowni Państwo Dam Wam dobrą radę, obejrzyjcie dobrze okna przed podpisaniem Protokołu odbioru, zwróćcie szczególną uwagę na wykończenie stolarki oraz stan szyb ponieważ są wykonane w taki sposób, że wiele okien plastikowych jest lepiej wykonanych od nich. Poza tym bajeczka z Gwarancją i Rękojmią to farsa, nie macie żadnych szans na wyegzekwowanie swoich ewentualnych roszczeń od Developera !Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gosc teren zajezdni-rozstrzygnieto przetarg IP: *.ericsson.net 10.01.07, 17:10 we wczorajszym dzienniku jest info o rozstrzygnieciu przetargu na teren zajezdni- kupila go jakas hiszpanska firma developerska. Zakladaja, ze będą budować przez conajmniej kilka lat (kilka lat syfu, kurzu i halasu w sasiedztwie) oraz, ze wiekszość zabudowań będzie miała 6 pięter, przy czym w najwyższym punkcie osiedle siegnie 18(!!!!!!!!!!!) pięter. a teraz pytanie- gdzie umiejscowią ten niepasujacy do niczego 18pietrowy kloc?!?!?!?! bo pracownią architektoniczną jest JENS(badz JEMS) ktore zbudowało "cacuszko" przy Rondzie BAbka skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: teren zajezdni-rozstrzygnieto przetarg IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 16:49 O tym, że wygrała to firma hiszpańska wiadomo od jakiegoś miesiąca, albo jeszcze lepiej. O warunkach zabudowy w tym miejscu wiadomo jeszcze wcześniej. Tak - mogą zbudowac blok o wysokości do 18 pięter - od strony Wisłostrady... To, że na tym terenie bezie mozna budowac tez wszyscy sie spodziewaja - mieszkasz w miescie, przy bardzo atrakcyjnej dzialce po zajezdni autobusowej. Myslales ze bedzie tam park? I po co tak krzyczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.aster.pl 12.01.07, 20:55 Czy moglbys sprecyzowac co dokladnie jest nie tak? Pewnie pomogloby to tym, ktorzy beda dopiero odbierac mieszkania. Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 16:55 Pewnie chodzi o to, że: różnią się kolorem (odcieniem), są w niektórych miejscach nieszczelne, szyby są źle osadzone. Tak było w pierwszym etapie, bo jak sie dowiedziałem - wykonawca się spieszył, nie pozwolił oknom wyschną (odleżec swoje...) i je zamontowal. Niestety, zadnych szans na wymiane, bo podobno popsuje to izolacje budynku i remont jest zbyt kosztowny. A wykonawca nie wezmie na siebie poprawek, bo podobno mowil... Ale moze w drugim etapie bedzie lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pablesku Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 00:20 Z tymi oknami jest dokładnie tak jak kolega napisał, okna są nieszczelne, szyby były porysowane a sposób wykonawcy na usunięcie rys to szlifowanie szkła na gorąco ?! serdecznie polecam !!! - efekt tego wyczynu to pozostawiona tzw. meduza w szybie ;-):-)) dalsze uwagi to uszkodzona stolarka a do uszczelnienia szprosów przy szybach użyto brązowawego sylikonu jak kiedyś kitu okiennego w epoce ,,Edwardiańskiej,,. Widziałem wiele okien plastikowych wykonanych bez porównania lepiej od tego czegoś, co zostało wciśnięte nabywcom tych mieszkań jako okna. To jest po prostu żenujące…. Za takie pieniądze…. Na główny zamek ryglujący w drzwiach również polecam zwrócić uwagę, ponieważ ten produkt to również wersja ekonomiczna wysokiej klasy. Pozdrawiam przyszłych Mieszkańców osiedla przed odbiorem swoich czterech ścian, wszystko jeszcze przed Wami ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
fom1 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 19:37 Nie odbierać takich bubli! Dopóki trzymacie dewelopera niepodpisanym protokołem odbioru, dopóty będzie miły i usłużny. Po podpisaniu odbioru to już dobra wola dewelopera, a ta jak wiadomo zależna jest od sytuacji jak w przysłowiu "Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ". Trzeba być twardym i nie odbierać przed usunięciem wszystkich ważnych usterek, a jeżeli ktoś nie jest twardy i odporny to polecam wynajęcie fachowca. Przemysław Wyszkowski ---------------------------------------------------------- Fachowy Odbiór Mieszkania Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi przy odbiorze mieszkania? http:/www.FachowyOdbiorMieszkania.pl biuro@fachowyodbiormieszkania.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fom1 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 15.01.07, 19:38 Nie odbierać takich bubli! Dopóki trzymacie dewelopera niepodpisanym protokołem odbioru, dopóty będzie miły i usłużny. Po podpisaniu odbioru to już dobra wola dewelopera, a ta jak wiadomo zależna jest od sytuacji jak w przysłowiu "Łaska Pańska na pstrym koniu jeździ". Trzeba być twardym i nie odbierać przed usunięciem wszystkich ważnych usterek, a jeżeli ktoś nie jest twardy i odporny to polecam wynajęcie fachowca. Przemysław Wyszkowski ---------------------------------------------------------- Fachowy Odbiór Mieszkania Jak nie dać się naciągnąć deweloperowi przy odbiorze mieszkania? www.FachowyOdbiorMieszkania.pl biuro@fachowyodbiormieszkania.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.acn.waw.pl 16.01.07, 08:50 Bardzo mi się podoba taka rada. Ja odbierałem mieszkanie przy pomocy fachowca. Fachowiec obleciał wszystkie sciany, orzekł, że są wyjątkowo równe; obleciał wszystkie okna, orzekł że są w porządku (w paru miejscach są poobijane, ale to sam zauważyłem). Już mi nie powiedział, że jak kit jest nierówny to jest to błąd za wczesnego stawiania okien w pionie. Poza tym, to że wieje, można się przekonać w wietrzny, zimny dzień. Ja odbierałem mieszkanie w piękne, słoneczne, sierpniowe popołudnie. I nic nie wiało. Zatem odbiór mieszkania z fachowcem, jak najbardziej. Ale to niestety nie jest gwarancją, że mieszkanie które odbierzemy będzie w 100% bez usterek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 217.153.60.* 26.01.07, 19:53 a czy nie ma problemow z potracaniem kar umownych za opoznienia w oddawaniu mieszkan? ja mam 2 etap wiec sobie pewnie jeszcze sporo poczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc17 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:09 Czy wiadomo cos blizej odnośnie daty odbiotu mieszkań z II etapu? Chodzi mi w szczególnosci o budynek południowy. W umowie mam I kwartał 2007, powiedziano mi na poczatku stycznia, że do mieszkania będę mogła wejsc i rozejrzec sie może pod koniec lutego 2007. Nie jestem pewna czy udzielone mi informacje są wiarygodne. Czy wiecie cos na temat ewentualnego opóznienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.orange.pl 19.02.07, 23:02 Dzien Dobry, Czy moze ktos slyszal cos a propos planowanej budowy "czegos" w miejscu obecnych garazy miedzy budynkiem przy Bobrowieckiej a ul. Sobieskiego? Czy to mozliwe ze w miejscu garazy ma powstac nowe osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 80.72.34.* 20.02.07, 17:34 Podobno są to ubeckie garaże i dopóki nie wymrą to chyba nic nie zbudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc17 Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:06 Witam, W sparwie lokalizacji ewentualnych budynków, były pogłoski ze przebiegac ma w tej okolicy ulica, ale przy obecnym roplanowaniu trudno sobie to wyobrazic. Poza tym aktualnie nie ma planów odnosnie zagospodarowania tego terenu i pewnie dlatego wyrazono zgodę na parking chroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.aster.pl 25.02.07, 21:17 mozliwe, ze tak...ja tez slyszalam takie pogloski...ale jeszcze bez zadengo oficjalnego potwierdzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 217.153.45.* 15.03.07, 14:07 Nie sądzę, przed kupnem mieszkania w III etapie, wybrałam się do delegatury Naczelnego Architekta Miasta dla Dzielnicy Mokotów, dowiedzieć się jakie są plany wobec okolicznych działek. Powiedziano mi, że cały ten plac z garażami podzielony jest na maleńkie działeczki własnościowe. Pani z urzędu stwierdziła, że sprzedaż takich gruntów zwykle ciągnie się latami, zawsze znajdzie się ktoś oporny. Dlatego nie sądzę, żeby garaże prędko znikneły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: 62.29.136.* 22.02.07, 09:15 Nie wydaje mi sie zeby byly jakies "wielkie opoznienia". Moze z miesiac ale na budowie nie chca sie w zaden sposob zadeklarowac z data. Ostatnio bylem ogladac swoje mieszkanie w II etapie moze zdąża do końca kwietnia. Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odbiór mieszkań Bobrowiecka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:20 ja sie zaczynam powoli przeprowadzac do nowego mieszkania. witam sasiadow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:29 To może korzystając z okazji zapytam, czy ma ktoś może numer do hydraulika, który mógłby podłączyć u mnie umywalkę w łazience? Na razie musimy myć zęby w kuchni;) Będę wdzięczna za numer tel. do kogoś sprawdzonego i taniego(!), bo ci, do których dzwoniłam chcieli miliony za pół godziny pracy... Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter gość Re: hydraulik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:28 606 117 111 zamontuje wywwierci i jest na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
pijankastudio Re: hydraulik 31.03.17, 10:06 Mogę polecić Pani świetnego hydraulika, sama korzystałam z jego oferty. Nazywa sie Dariusz Janus. Wszelkie informacje na jego temat znajdzie Pani pod tym adresem: hydroplus.com.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
pijankastudio Re: hydraulik 31.03.17, 10:07 Ja mogę polecić sprawdzonego i w miarę taniego hydraulika:) Daniel Janus się nazywa. Wszelkie informacje na jego temat znajdzie Pani pod tym adresem: hydroplus.com.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
ardantes Odbiory mieszkań od dewelopera 11.04.17, 14:25 Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz. W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd. Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina. Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru. W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie. Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast. Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe) mgr inż. Marek Żabicki Zapraszam do kontaktu: 603 769 359 email: kontakt@odbiory-warszawa.pl www.facebook.com/odbiorywarszawa/ www.odbiory-warszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mtrela Re: Odbiory mieszkań od dewelopera 19.04.17, 05:45 Profesjonalny Odbiór Mieszkań [video]http://[IMG]http://i68.tinypic.com/168ere1.png[/IMG][/video] Odpowiedz Link Zgłoś
magellan Pytanie o operatra TV/internet na Bobrowieckiej 18.05.07, 12:13 Witam Jaki operator obsługuje TV i internet na Bobrowieckiej? K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski Re: Pytanie o operatra TV/internet na Bobrowiecki IP: *.escom.net.pl 08.06.07, 21:35 Wyglada na to ze tylko Aster. Pozdro Tomski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:47 Witam przyszlych sasiadow, w szczegolnosci etap II, bud poludniowy. Mam pytanie: czy deweloper przewidzial w budynkach pomieszczenia wspolne typu wozkownia/rowerownia? moze mieszkancy etapu I by sie wypowiedzieli czy cos takiego jest w oddanych budynkach? w biurze pani mnie poinformowala, ze nie wie czy beda. k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 14:59 ja tez jak sie pytalam juz dawno temu, to pani powiedziala, ze to rzeczywiscie dobry pomysl, zeby cos takiego bylo;) ale nie wie czy rzeczywiscie bedzie... obawiam sie, ze bedzie trzeba z rowerami jezdzic winda:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - wozkownia/rowerownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 21:28 juz wiem ze nie bedzie czegos takiego. podobno bylo troche komorek ale sie wszytsko sprzedalo juz dawno :( dgyby ktos chcial odsprzedac - chetnie kupie ... i witam przy okazji sasiadow;) k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna 3 ETAP!!! IP: 212.76.37.* 10.03.07, 18:49 Czy ktoś z Was wie coś na temat 3 etapu?Dlaczego te bloki są takie niskie?Czy nie będą tak wyglądały jak 1 etap?Kiedy jest planowe oddanie 3-go etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traderr Re: 3 ETAP!!! IP: *.171.81.244.crowley.pl 14.03.07, 11:56 Wysokość docelowa to chyba 6 pięter, oddanie grudzień/styczeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: 3 ETAP!!! IP: 212.76.37.* 14.03.07, 21:23 dzięki za info.Nie wiecie czy budynek 3-go etapu będzie miał wykończenie takie jak 1 etap,chodzi mi o jakość i estetykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc17 Re: 3 ETAP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:22 3 etap to zdaje się 3 kaskadowe budynki, najwyzszy ma 8 pieter najniższy 6. Najlepiej udac sie do biura Eco na Bukowińska, jest tam makieta całej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Pytanko mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 01:43 Od strony południowej, pomiędzy Avi Medem/Bobrowiecką 3 i byłą ambasadą Korei przez dłuuugi czas funkcjonował parking + placyk do nauki jazdy (oraz jeden z wjazdów na budowę B3), niedawno przejeżdżałem Bobrowiecką i zauważyłem, że plac jest pusty i ogrodzony płotem. Ktoś wie o co chodzi, czyżby tam też się coś szykowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Pytanko mam... IP: 212.76.37.* 16.03.07, 14:04 nie wiem,ale robi się tam jakoś ciasno,mam wrażenie że to osiedle jest nieżle upakowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc17 Re: Pytanko mam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:20 Pisalismy juz o tym na forum. Ogrodzony teren to aktualnie płatny parking. Jak pewnie wszycy aktualni i przyszli mieszkancy Bobrowieckiej 3 sie zorientowali, z uwagi na bliskosc prywatnej szkoły wyzszej, Bobrowiecka cierpi na problem z parkingiem. Znalazł sie przedsiebiorca, który dogadał sie (moze z gmina albo jeszcze z kims) otrzymał zgode na ogrodzenie terenu i stworzenie parkingu płatnego. Nie wiem na jak długo, jesli bedą jakies newsy to chetnie przedstawie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 OK, dzięki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 00:18 przyjmuję do wiadomości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc17 Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:26 Czekam na odbiór mieszkania w II etapie budeynek pd. Czy Eco powiadomiło kogos z Państwa o terminie odbioru mieszkania? Byłam dzis na budowie i troche niepokoi mnie stan prac, który nie zapowiada terminowego odbioru inwestycji. Bede wdzieczna za informacje na dot. tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszka IP: *.aster.pl 18.03.07, 22:50 Dzwonilem do ECO w ubieglym tygodniu i z tego co mi powiedziano planuja oddawanie IIgo etapu pod koniec kwietnia. Rzeczywiscie patrzac na to, co sie dzieje mozna miec watpliwosci, ale trzymam kciuki - w koncu z zewnatrz az tak duzo nie brakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Bobrowiecka 3 (ECO) - II Etap odbiory mieszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:06 Z udzielonych mi informacji wynika, iz mają rozpoczac oddawanie mieszkan etapu II od budynku polnocnego wlasnie z koncem kwietnia te z bud poludniowego (czyli np moje) na koniec maja dopiero. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia II Etap odbiory mieszkań IP: *.sgef.pl 20.03.07, 11:27 Ja tez mam mieszkanie w budynku południowym w II etapie/ V piętro, witam sąsiada - Karola Będę wdzięczna wszytkim odbierającym mieszkania w tym etapie za dzilenie się uwagami odnosnie terminów i ewentualnych usterek, (których oczywiście nikomu nie życzę. Pzdrw. Odpowiedz Link Zgłoś
magellan Re: II Etap odbiory mieszkań 03.04.07, 00:00 Odbiór mieszkania w II etapie w budynku północnym, zaproponowano mi po świętach. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrant Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.dsl.netsource.ie 04.04.07, 14:23 Dzien Dobry Dzwonilem dzis do siedziby ECO na budowie, poproszono abym zadzwonil w piatek po swietach i wtedy mam otrzymac dokladna date odbioru mieszkania(P39. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.aster.pl 12.04.07, 17:30 czy ktoś już coś odebrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:19 i jak z tymi odbiorami 2 etapu? ktos ma to juz moze za soba? Budynek poludniowy to sie do idbioru jeszcze raczej nie nadaje ale moze mieszkania w polnocnym rozpoczeli wydawac?? pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.aster.pl 21.04.07, 11:16 ja kupiłam w 3 etapie i też bardzo proszę o jakieś informacje na temat ewentualnych problemów,na co zwrócić uwagę,ile się czeka na akt notarialny i wpis do księgi wieczystej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: II Etap odbiory mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:36 mam ustalony odbior mieszkania na czwratek w najblizszym tygodniu, czy ktos, kto juz odbieral mieszkanie w II etapie, moglby sie podzielic opiniami? duzo usterek? z gory dziekuje! pzdrw k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja fontanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:52 a jak wam sie podoba nowa fontanna?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrowiecka Re: fontanna IP: *.ko.com 04.06.07, 12:22 dla mnie to totalny bubel i przy tym wydający jeszcze irytujace odglosy!!! A co Szanowni Sasiedzi o tym sądzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: fontanna IP: *.acn.waw.pl 10.06.07, 13:45 Mnie ona trochę śmieszy... Tak gdzieś na uboczu, dojść do niej nie ma jak (zresztą i po co?) a już z tym wiecznie przepełnionym śmietnikiem to w ogóle parodia. Swoją drogą to, mając na uwadze upały, taki odkryty śmietnik to tak sobie może stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinecki Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:40 Witam mieszkańców, czy tylko mi się zdarza, że notorycznie mam zajęte miejsce parkingowe? rozumiem, że ze względu że tam jeszcze nie mieszkam innym może się wydawać, że jest ono puste i ogolnodostępne, ale uważam to za elementarny brak kultury, jak komuś się tak bardzo podoba, to może niech spróbuje ode mnie wynająć? ochrona mowi, że nie tylko ja mam z tym problem, ale nie może nic zrobić bo nawet nie wie czyj to samochod, czy Wy też macie z tym problem? uważam, że temat powinien zostać poruszony na Wspólnocie, bo ja w odróżnieniu od innych mam problem z tym, ze staje na cudzym miejscu jako moje jest zajete... obawiam się, że wraz z wzrastajaca liczba mieszkańców problem bedzie sie poglebial pozdrawiam parkujacych na swoich miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 ETAP Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:54 I mnie to spotkalo. Wracam z urlopu... a miejsce zajmuje fachowiec sasiada. Zgadzam sie z sasiadem, ze temata powinien zostac poruszony na Wspolnocie. Ochrona naszych "miejsc parkingowych" tez jest watpliwa, ochroniarz ostrzegl mnie zebym nie zostawial tam rowerow bo moga zginac :) Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc 07.01.08, 22:28 Gość portalu: 1 ETAP napisał(a): > I mnie to spotkalo. Wracam z urlopu... a miejsce zajmuje fachowiec sasiada. > Zgadzam sie z sasiadem, ze temata powinien zostac poruszony na Wspolnocie. > > Ochrona naszych "miejsc parkingowych" tez jest watpliwa, ochroniarz ostrzegl > mnie zebym nie zostawial tam rowerow bo moga zginac :) > Mi się to też zdarzyło - czy chodzi może o stare BMW kombi serii 5? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goisc Re: Garaż podziemny - zajmowanie cudzych miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:36 mi teraz zajmuje zielone seicento.. a ochrona mowi, ze nic nie moze zrobic. jak to jest, ze ktos kto nie kupil miejsca na parkingu ma pilota do garazu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja kaloryfery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 13:32 Czy tylko u mnie nie grzeją? Nie było mnie przez weekend w domu, dzisiaj wróciłem, a kaloryfery zimne!! Przestali już grzać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: kaloryfery! IP: *.aster.pl 21.03.07, 08:47 U mnie grzeją(2-ga klatka):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an 3ETAP IP: *.aster.pl 21.03.07, 16:46 odezwijcie się ludzie z 3 -go etapu,czy ktoś mi powie jak ma wyglądać nasz budynek?jakie ma być wykończenie,czy takie jak 1 etap?czy wykończenie jest analogiczne w całym osiedlu.Dzwoniłam do eco i taka pani powiedziała,że ma być tylko zwykły biały tynk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: 3ETAP IP: 217.153.45.* 22.03.07, 13:33 Budynki mają się nieco różnić od tych, które już powstały w I i II etapie. To przecież świetnie widac nawet na makiecie. Ich elewacja ma być po prostu biała, nie będzie ostatniego piętra z apartamentami, które w I i II z daleka wyróżniają się innym kolorem elewacji. W środku standard klatek będzie identyczny, mam to zagwaranowane w umowie:-), co ważne - będziemy miec mieszkania nieco wyższe niż w I i II etapie. POzdrawiam wszystkch sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 22.03.07, 21:25 białe elewacje???szkoda że nie widziałem tych makiet.A jak myślicie,w takim razie dlaczego mieszkania są droższe w 3 etapie,skoro ma być tak skromnie?Czy 3 etap to budynki 3 kategorii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: 3ETAP IP: 217.153.45.* 23.03.07, 10:36 Hmmm...Nie sądzę, żeby to była kwestia kategorii:-) A swoją drogą - serio kupiłeś mieszkanie nie wiedząc nawet jak ma wyglądać budynek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 23.03.07, 14:58 powiedzieli w spółdzielni,że budynek będzie identyczny jak 1 etap,więc spobobał mi się,i kupiłem mieszkanie,a teraz widzę,że mają być tylko białe tynki. Odpowiedz Link Zgłoś
rmw2 Re: 3ETAP 23.03.07, 16:06 > powiedzieli w spółdzielni,że budynek będzie identyczny jak 1 etap,więc spobobał mi się,i kupiłem mieszkanie,a teraz widzę,że mają być tylko białe tynki. Eeee... to nie kupiłeś na Bobrowieckiej 3. Tego budynku nie stawia spółdzielnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 23.03.07, 21:00 to słowna pomyłka,powiedziałem spółdzielnia bo teraz mieszkam w miesz.spół- własn.,chodziło mi o developera eco-classic, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traderr Re: 3ETAP IP: *.171.81.244.crowley.pl 05.04.07, 09:59 Witam czy ktoś ma może jakieś pojęcie o terminie oddania 3 etapu, tzn. czy to będzie grudzień 2007 czy raczej się przedłuży do styczeń-luty 2008? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: 2 ETAP - wysokosc mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:01 Pytanie odnosnie wysokosci - bo w specyfikacji tech nie widze informacji: wie ktos jaka jest/bedzie wysokosc mieszkan w budynku poludniowym (etap2)?? k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomski Re: 2 ETAP - wysokosc mieszkan IP: 62.29.136.* 27.03.07, 20:50 wysokość zależy od piętra (też się zdziwiłem ;)), od siodmego wysokość to 2,72 poniżej 7 piętra to 2,60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarol Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:58 przez telefon pani z eco udzielila odpowiedzi, ze wysokosc 2,66 dla etapu 2. wspominala tez o odbiorze mieszkan z tego etapu, ktory rozpoczac ma sie jakos w kwietniu, poczawszy od mieszkan w budynku polnocnym. niestety mam w poludniowym a te planuja na koniec maja pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: *.aster.pl 29.03.07, 09:58 czy 2 etap jast jakos polączony z 3??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: 2 ETAP - wysokosc i odbior mieszkan IP: 213.17.162.* 30.03.07, 08:52 tak - etap 3 to kolejne klatki budynku poludniowego. w etapie 2 oddawane bede tylko 2 pierwsze klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 3ETAP IP: *.aster.pl 26.11.07, 01:48 Skoro masz taka dokladna umowe to zwroc uwage ze w projekcie wykonawczym elewacja budynku od strony ul.Sobieskiego miala byc w znacznej czesci z okladziny kamiennej!!! Zapraszam wszystkich sasiadow z Bobrowieckiej 3 na forum: salon.pl/Bobrowiecka-3/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia2236 Polecam:)- wykończenia wnętrz i remonty 28.11.07, 23:25 Nasza firma oferuje profesjonalne i kompleksowe usługi w zakresie wykończeń mieszkań w stanie deweloperskim i remontów: - prace malarskie i tynkarskie, - montaż płyt karton - gips, - montaż sufitów podwieszanych, - układanie podłóg, montaż paneli, - wykończenia kuchni i łazienek, - instalacje wodno-sanitarne i elektryczne, - glazura i terakota, - prace murarskie, inne prace wykończeniowe. Rzetelne wykonanie, dobre ceny, fachowe doradztwo! Świadczymy usługi na terenie Południowej Warszawy i okolic. Kontakt 0-607-066-918 ; biuro@remlux.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: 3ETAP IP: 124.82.154.* 03.12.07, 15:48 czy ktos moze odebral juz mieszkanie w 3 etapie? ja mam odbior za kilka dni. deweloper jest opozniony z oddaniem inwestycji (w umowie mam termin ustalony na 30.09.2007) i nie bardzo wiem jak najskuteczniej dzialac aby kara byla faktycznie naliczona a deweloper nie wymigal sie z zapisu umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Ale dlaczego miałby się wymigać? IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 20:20 Ja też mam na 30.09.2007 i wciąż czekam, nie mam jeszcze terminu odbioru. A do myśli o karze jakoś tak się przywiązałem, że nie zamierzam rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok A tak w ogóle to z kim odbierasz mieszkanie? IP: *.acn.waw.pl 06.12.07, 20:21 Bierzesz jakiegoś fachowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: A tak w ogóle to z kim odbierasz mieszkanie? IP: *.23.50.60.kmr03-home.tm.net.my 07.12.07, 08:25 mieszkanie juz odebralam z fachowcem. generalnie ok, tylko jakies male poprawki do zrobienia w ciagu 3 miesiecy. kara za opoznienie bez problemu jest uznawana. eco przeleje odsetki po tym jak wplacisz ostatnia rate za mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Dzięki, to dobrze. Fajnie też że nie ma żadnych IP: *.acn.waw.pl 07.12.07, 21:44 poważniejszych usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
ecleis Forum Bobrowiecka - Sielce 30.12.07, 20:01 Zapraszam wszystkich nowych sąsiadów na forum: Forum mieszkańców Sielce - Mokotów Tutaj można znaleźć informacje o: polecanych lokalnych sklepach historii okolic bieżących sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: kaloryfery! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:34 U mnie już też. Ktoś mi przez przypadek zakręcił ten zawór na korytarzu;) Odpowiedz Link Zgłoś
magellan Ekipa wykończeniowa z ECO 05.04.07, 20:21 Witam Czy ktoś korzystał ekipy wykończeniowej proponowanej przez ECO. Interesują mnie informacje o cenach, czasie oraz uwagi co do jakości. Jeśli któś korzystał to również jestem ciekaw modyfikacji jaki zastosował względem standardowych projektów wykończenia. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot Re: Ekipa wykończeniowa z ECO IP: 217.153.60.* 06.06.07, 17:48 poinformowano mnie ze zeby najac ekipe dewelopera spisuje sie aneks do umowy i w rezultacie umownie przesuwa sie termin oddania mieszkania o kilka miesiecy - za to mozna ponoc oszczedzic na VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 03.06.07, 16:01 tego dewelopera bukowińska sie sypie jak w JW construktion ale to chyba wina podwykonawcow www.forumbudowlane.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bobrowiecka 3 (ECO) IP: *.aster.pl 05.06.07, 10:39 w którym miejscu to jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
odzyskaj.premie.kredytowa Re: Bobrowiecka 3 (ECO) 21.07.07, 19:06 Kupujesz lub remontujesz mieszkanie, dom działke budowlaną w kredycie bankowym? Ta oferta jest dla Ciebie. Nie przepłacaj. Wybierz swój bank , wynegocjuj warunki i sprawdz ile jeszcze mozesz odzyskac z kosztów bankowych. Tel: 0694 705 175 info: odzyskaj.premie.kredytowa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś