Dodaj do ulubionych

INVED- BUD - nie warto!!!

IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 12.09.05, 15:22
Drodzy forumowicze, jeśli dbacie o swoje zdrowie psychiczne, nie kupujcie w
Inved-Budzie, a zwłaszcza jeśli wykonawcą jest Unibud - beznadziejna firma
budowlana z Białegostoku, która używa najtańszych materiałów i najgorszej
jakości sprzętu. My w bloku ich wykonawstwa mieszkamy już od kilku ładnych
miesięcy i jest to zgroza... Usterek pełno: woda się leje do piwnicy, gniją
balkony, brama do garażu bez przerwy się psuje, podobnie domofon. A Inved-Bud
nie śpieszy się zupełnie z naprawianiem usterek, choć mają obowiązek w ramach
gwarancji i rękojmi... To jest niekończąca się opowieść!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.warszawa / *.crowley.pl 16.09.05, 12:17
      a mialem od nich kupić mieszkanie (Na Modrej) Ufff. Nie dość, że budynek ma z
      prawie 2 lata opóźnienia to jeszcze piszesz, że jest kicha. Jednak jestem
      farciarzem. Oby tylko go postawili bo wiem, że się spóźniają z płatnościami.
      • Gość: marian Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.eranet.pl 16.09.05, 23:20
        mieszkam wlasnie na Modrej w wielkiej plycie naprzeciwko. Jezeli miernikiem ma
        byc tempo robienia, to jest super:) W pare miesiecy (3-4)postawili juz chyba
        wszystko,tzn cala konstrukcje, pracuja naprawde duzo, w lecie do 8ej
        pracowali,takze wiem tyle, ze prace posuwaja sie b.szybko.Nie wiem jak z
        jakoscia. Mam porownanie z innymie deweloperami i wiem, ze UNIBUD buduje
        expresowo szybko.
        Cena metra to chyba bylo 4600PLN-w sumie dosc drogo,ale blisko centrum,metra...
        • Gość: marek Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:43
          jestem przyszłym posiadaczem mieszkania na Modrej. Zanim podjąłem decyzję
          robiłem wywiad u ludzi, którzy już mieszkali w budowlach zbudowanych przez
          inved i unibud. Opinie były w miarę pozytywne, co do terminów oddania jak i
          jakości budynku. Czy ta negatywna opinia to zdanie większości mieszkańców tego
          budynku? Czy wszyscy w tym budynku mają takie nieszczęścia czy to przypadek
          jednostkowy? Byłoby miło, gdyby wypowiedzieli się inni mieszkańcy tej
          inwestycji. Jak również pszyszli mieszkańcy Modrej o swoich dotychczasowych
          wiadomościach i doświdczeniach.
          • Gość: Sławomir Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: 80.72.38.* 24.10.05, 20:29
            Jedna osoba wykupiła 40 mieszkań na Modrej nie patrząc na wielkość lokali czyli
            budowa jest wpełni wypłacalna, czy ktoś wie coś na ten temat. Odnośnie unibudu
            budują dobrze znam wiele firm podwykonawczych współpracującymi z nimi. Co do
            Modrej projekt wykonała jedna z najlepszych pracowni projektowych w
            Warszawie "Jemsi" co gwarantuje poprawność rozwiązań technicznych oraz wysoką
            funkcjonalność i standard wykończenia.
            • Gość: kropka Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.chello.pl 24.10.05, 21:14
              Proponuję zainteresować się pismem z dnia 05.10.2005 wysłanym z Inved-Budu do JEMS, w skrócie powiem że dotyczy rozwiązań w projekcie wykonawczym instalacji sanitarnych. Pismo jest wynikiem WIELOKROTNYCH postulatów dotyczących zmniejszenia kosztów projektowanej inwestycji.Dotyczy rur stalowych i przewodów zasilających grzejniki.
          • Gość: :-) Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.chello.pl 09.04.06, 17:55
            Coś pieknego: solidnie robione i dokladnie jak klocuszki tylko szkoda ze metr
            po 6600zl.
    • Gość: Fred Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 12:27
      Tango,
      kiedy Twoj blok zostal zbudowany i gdzie to jest?!!!
    • Gość: kropka Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: 85.128.40.* 27.10.05, 19:09
      Do tango
      A gdzie mieszkasz, o jaką ulice i inwestycję chodzi
      • Gość: fred Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 12:31
        wygląda na to, że Tango to powazny frustrat, ale na ile mozna go brac serio?
        Szczegółów już nie zdradza...
        Kropka, czy jestes zangażowana w Modrą?
        • Gość: Krzychu Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: 80.72.38.* 06.11.05, 17:26
          A ja kupuje mieszkanie na Modrej I POSZUKUJE innych przyszłych sąsiadów. Z
          gorącego żródła okna będą firmy RODEX w kolorze "drewnopodobnym" elewacja
          prawdopodobnie w tynkach silikatowych kolor biały. Opóźnienie na budowie jest
          zauważalne co do charmonogramu z umowy, czyli odbiory od sierpnia są nierealne
          tym bardziej że zbliża się zima. Proszę o odpowiedź tych wszystkich, którzy
          mogliby poszerzyć wiadomości odnośnie wykończenia lub standartu.
          Pozdrawiam Krzychu.
          • Gość: modrowiczka Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.crowley.pl 07.11.05, 20:08
            Krzychu
            Ja tez kupuję mieszkanie na Modrej, z wiarygodnego żródła potwierdzam ze
            budynek odda się dopiero w pazdzierniku, ale mnie to nie odstrasza, czekam od
            sierpnia 2004 i kupowałam mieszkanie kiedy cena była jeszcze 3900 PLN za metr
            (teraz jakies 5100 i więcej i będzie jeszcze drozej, bo podobno część mieszkań
            ma wrócić do oferty w maju lub czerwcu, ale z cena około 6000 PLN za metr,co do
            standardu wykończenia to wystarczy pójsc na zamieniecka do budynku
            wielorodzinnego, ktory Inved Bud wykończył i popatrzeć, nie widziałam jakis
            usterek, domofony działają, garaz tez OK, okna i tynki nie odpadaja jak na
            moim obecnym osiedlu na Fasolowej w warszawie, rozmawiałam z ludzmi z branzy
            budowlanej na rynku, firma ma dobra renomę, myślę że to trafny wybór
            • Gość: kasia Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.crowley.pl 07.11.05, 20:29
              Jezeli Ktoś ma wątpliwości co do jakości wykonania w Inved Budzie, to proponuję
              po drugiej stronie przy Bukowinskiej sa nowe lokale w w JW Construction po
              4200-5200 PLN (Mokotow Plaza II), zawsze można porównać, oba budynki w podobnej
              fazie zaawansowania prac, niech kazdy sam dokona wyboru, pozdrawiam
        • Gość: i_ Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.orange.pl 10.12.05, 20:47
          p. Tango jak się domyślam z innych jego postów mieszka na Beskidzkiej, wiem o
          niej ciut bo sama się do niej przymierzałam, zwłaszcza podobały mi się tarasy
          na parterze..., powiem/napiszę więcej, choć żal mi tarasu to cieszę się, że do
          tego nie doszło... Taki sąsiad... brrrrrr..., ciarki po plecach... a Inved-Bud,
          jak większość developerów - jak nie przypilnujesz to różnie, ale jak jesteś w
          temacie to wszystko jest ok nawet usterki usuwają w taki sposób w jaki lokator
          sobie życzy - nawet Unibud...
          hmy..., dobrze jest, a co mi tam :-))
          co do Modrej to wiem, że teraz już pójdzie jak z płatka, potwierdzeniem są
          słowa obecnego sąsiada inwestycji
          p. Tango a co do materiałów to co chciałbyś za 3200 od metra?? arrasów,
          gobelinów i marmurów w garażu??
          • Gość: modrowiczka Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.06, 19:26
            Szukam sasiadów na Modrej!!
            Proszę o o odzew, pozdrawiam
            • Gość: Krzychu Re: Modrowicz IP: 80.72.38.* 07.01.06, 13:34
              Ja kupuję na IV p.i narazie jestem zadowolony zobaczymy co będzie jak będę
              odbierał a później wykńczał. A z ciekwości dlaczego jest to Modra 88 jak jest
              to taka krótka ulica?
              Pozdrawiam i zapraszam innych sąsiadów do dyskusji.
              • Gość: modrowiczka Re: Modrowicz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 19:03
                Ja kupiłam na II piętrze, czy ty Krzychu widziałeś już montaz okien, który mial
                byc po 20 grudnia, pozdrawiam seredecznie
                • Gość: modrowicz_2 Re: Modrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 12:21
                  jestem również jednym z przyszlych modrowiczow. Czy ktos z Was zna szczegoly
                  nowej hipoteki, ktora znienacka pojawila sie na tej nieruchomości?!

Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
                  • Gość: modrowiczka Re: Modrowicz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 21:11
                    jakaś nowa hipoteka, myślałam ze ta na rzecz miassta w-wy była jedyną , nic mi
                    nie wiadomo napisz więcej szczegółów
                    • Gość: modrowicz_2 Re: Modrowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:12
                      była jedyna, a wlasciwie jedną z dwóch, tzn. 1.na rzecz miasta. 2.na rzecz
                      banku. Jakis czas temu zostaly obydwie splacone ku radosci wszystkich klientow.
                      Pare tygodni temu zostala ustanowiona nowa na rzecz jakiegos kontrahenta. Nie
                      znam szczegolow formalnych co oznacza w praktyce takie ustanowienie hipoteki po
                      tym jak wszyscy klienci maja podpisane umowy przedwstepne.Moze inni sa bardziej
                      uswiadomieni - podzielenie sie wiedza mile widziane.
                      • Gość: Hunter Hipoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:06
                        Jeżeli macie w umowie zapis o bezobciążeniowym wyodrębnianiu lokali, to nic Wam
                        nie grozi. Jeżeli nie macie, to pozostaje Wam wierzyć w uczciwość developera.
                        Brak tego zapisu może spowodować, że wobejmując udział w gruncie obejmujecie
                        również udział z zadłużeniu i hipoteka jest wpisywana do ksiąg wieczystych
                        Waszych mieszkań.
                        A to jest hipoteka zwykła, czy kaucyjna?
                        • Gość: Marku Re: Hipoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 20:24
                          Kupiłem od nich mieszkanie na Kawczej 5 lat temu.
                          Jedna wielka tragedia.

Po pierwsze wszystko przecieka, i nawet nie wiadomo którędy, czy z dachu, czy z
                          tarasów. Balustrady rdzewieją , do wymiany.

Inved-Bud nieczuły, wypina się na nas, zanim się zabierze do roboty mijają
                          miesiące. Teraz już w ogóle nie chce gadać, twierdząc, że gwarancja minęła.

• Gość: Krzychu Re: Modrowicz IP: 80.72.38.* 10.01.06, 07:47
                  Powoli zczynają wstawiać okna profil VEKA pięciokomorowy kolor z zewnątrz brąz,
                  jest tego kilka sztuk większość podwójnych drzwi balkonowych najwięcej czasu
                  będzie trzeba czekać na okna nrożne,czyli opóźnienie względem harmonogramu 1,5
                  miesiąca. Elewacja w toku system silikatowy DRYVIT - czyli nie największa
                  taniocha.
                  Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców.
                  Krzychu
    • Gość: Hobbit Re: INVED- BUD - nie warto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:02
      Tak. Szef tej firmy ma zwyczaj wywalać pod koniec budowy wykonawców, aby im nie
      zapłacić. Podobno zrobił to kilka razy. Nie płaci im, aby utracili płynność. A
      klient musi płacić zgodnie z umową.
      Nie polecam.
      • Gość: king Re: INVED- BUD modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:58
        Czy na modrej sa jeszcze lokale do kupienia?
        • Gość: Krzychu Re: INVED- BUD modra IP: 80.72.38.* 27.01.06, 08:02
          Jeszcze są powróciły z oferty wtórnej jest ich około 6 w róznych metrarzach.
          • Gość: klient Re: INVED- BUD modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:39
            Czy roboty zostały wznowione po przerwie z powodu mrozów?

• Gość: kasia Re: INVED- BUD modra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 14:02
              tak, zobacz zdjęcia na stronie Inwestora
              lub www.republika.pl/modra88, kasia
              • Gość: klient Re: INVED- BUD modra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 16:36
                Modrowicze, czy przymierzacie sie juz do planowania wykonczenia mieszkania?
                Jaka kolejnosc jest zalecana, tzn. co najpierw: lazienka, czy kuchnia,podloga ,
                czy malowanie etc.?

Czy znacie inne forum przyszlych mieszkanców jesli takie istnieje?

pozdrawiam,
                • Gość: Krzychu Re: INVED- BUD wyknczamy mieszkanie IP: 80.72.38.* 25.03.06, 11:10
                  Zaczynamy od pieniędzy ok 1000 PLN do m2. Poźniej szukamy fachowca lub
                  fachowców i robi się samo. A na serio zaczynamy od prac najbardziej brudzących
                  czyli glazury i terakoty. Gdy mamy podłogi terakotowe kładziemy parkiet
                  pamiętajmy o rożnicy w grubościach parkiet 22 mm a terakota 8-12 mm czyli
                  terakoty wyżej ok. 10 mm. W czasie gdy parkiet sezonuje ok 14-21 dni robimy
                  resztę glazur i pierwsze malowanie. Następnie cyklinowanie i lakier podkładowy
                  i pierwszy nawierzchniowy. Malowanie końcowe ościerznice oraz drzwi fugi w
                  łazience i reszcie mieszkania (ważne bo niektóre gatunki drzewa mogą pylem
                  przebarwić fugę) no i nareszcie lakierowanie końcowe i listwy a na koniec
                  bagarzówka i mieszkamy. Jeżeli na podłogi kładziemy panele czy też deskę
                  berlinecką kładziemy ją na samym końcu. Gotowe, lżejsi o kilka a raczej
                  kilkadziesiąt tysięcy mieszkamy wreszcie na swoim zgodnie z programem pewnej
                  partii "Rodzina na swoim", no może bankowym ale tylko przez jakieś 30 lat ale
                  to minie szybko jak sen.
                  Pozdrawiam:
                  Krzychu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka