Dodaj do ulubionych

idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie

IP: *.lot.pl 08.09.02, 11:58
szukam ludzi czekających na mieszkanie w budynku F6.
CO Z TĄ BUDOWĄ?
CO Z KARNYMI ODSETKAMI?
CZY WRZESIEŃ 2003R TO REALNY TERMIN, JEŻELI NIE TO CZY MAMY MOŻLIWOŚĆ
WYCOFANIA PIENIĘDZY?

Obserwuj wątek
    • Gość: J.Bergtold Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: 195.94.206.* 09.09.02, 09:09
      Czesc , wpadnij dzisiaj tj. 09/09 na godz. 20-ta, bedzie spotkanie wlascicieli
      mieszkań z F3 i F5. Dowiesz sie jak IM postepuje i jak szantazuje. Jak wiesz
      odmowili dokonczenia tychze blokow.
      • Gość: Namor Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 10:00
        Powiedz proszę gdzie będzie to spotkanie
        • Gość: Fan "pana" Saramy Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: 195.94.206.* 09.09.02, 10:40
          Na osiedlu, w garażu F3 o godzinie 20,00.
          • Gość: Nikkka Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: 217.153.44.* 09.09.02, 12:09
            czy ktos moze mi zrelacjonowac co sie dzialo na tym zebraniu?
            Czy IM na prawde "odmowil dokonczenia budowy"????
            • Gość: Kochajacy Wanete Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: 195.94.206.* 09.09.02, 15:26
              Tak IM odmówiło dokończenia budowy. Bardzo niejasno tłumaczą sie z tego co
              zrobili z pieniedzmi. Jedynie "pan" Sarama mowi szczerze ze je wydal sam nie
              wie na co. Przyjdz na spotkanie, trzeba zaczac walczyc o swoje. Oni teraz
              zabrali sie za szczucie ludzi nawzjem tych co doplacili przeciw tym , ktorzy
              sie nie dali okrasc > inna sprawa ze czekaja niewiadomo na co.
              • Gość: andrzej Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: *.lot.pl 14.09.02, 16:16
                w jaki sposób można odzyskać pieniądze.
                kto i dla kogo buduje F3, czy w dalszym ciągu jesteśmy właścicielami tego co
                ewentualnie uda im się wybudować.
                powinniśmy spotkać się i zacząć działać wspólnie.
                może byśmy się spotkali na NASZEJ budowie.

• Gość: LLLLLL Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: 195.94.206.* 16.09.02, 11:26
                  Czesc, budynek F3 i F5 jest juz postawiony. Obecnie buduje się F6.Wykonawca
                  jest Telka i inne firmy, które budowaly dotychczasowe bloki. Ale przekret sie
                  juz zaczal. Jak juz wspomniano IM odmowilo dokonczenia budynków juz
                  postawionych .Tam jest tylko zimna woda i kanalizacja. Dodatkowo szantazuja
                  mieszkancow odcieciem pradu. Chca jeszcze dostac kase w zamian za dokonczenie
                  mediow. Bergtold zaproponowal pozyczke pod zastaw mieszkan sluzbowych , za
                  które osoby w F3 i F5 juz zaplacily. Ponadto budynek F6 przejela juz inna firma
                  nalezaca do Saramy. Z ciekawszych rzeczy to Kawczak (prawnik) juz tam nie
                  pracuje , ale agituje mieszkancow na rzecz IM, zeby im doplacac. Co do
                  spotkania to odbedzie sie w tym tygodniu,chyba 19 alenie wiem napewno
                  zainteresownych odsylam do zasiegniecia info, na terenie budowy (na klatkach
                  jest ogloszenie). Pozdrawiam zyczac wszystikim wytrwalosci i przestrzegajac ,
                  NIE ZAWIERAJCIE ŻADNYCH UGÓD ITP z IM TO SA OSZUSCI I ZLODZIEJE, WALCZCIE O
                  SWOJE.
    • Gość: andrzej Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: *.lot.pl 16.09.02, 16:37
      Otrzymałem pismo z IM, pszepraszają za opóżnienie.
      Nowy termin to wrzesień 2003.
      Tłumaczą się problemami obiektywnymi, tzn. brakiem możliwości dokonania
      przyłączy itd.
      Co to znaczy że budynek F6 przejeła inna firma?
      Kto będzie właścicielem tych mieszkań, klienci IM czy nowej ffirmy -
      właścicielki??
      • Gość: LLLLLL Do Andrzeja IP: 195.94.206.* 17.09.02, 09:55
        Takie same pisma kierowali do nas, lokatorów bud F3 i F5. Ciekawe ,czy pisma
        różnią się chociaż w treści. Nie wierz w to co Oni piszą. O inwestycji dowiedz
        się w Gminie i MPWiK.
        • Gość: wrog nr 1 Re: Do Andrzeja IP: *.mcnet.pl / *.k.mcnet.pl 18.09.02, 14:56
          Nowa firma Saramy F6 nazywa sie prawdopodobnie Bitron Service i jest na
          razie "czysta" bo coś kręcą wokół kredytu,
          Dlaczego nikt nie skontaktowal się z prasą ani telewizja w tej sprawie??!!
          Ludzie! ja z nimi walcze juz długo w sprawie I etapu (F5 i F3) i mam gotowy
          materiał dla GW. Na dniach zostanie przekazany.
          Wycofujcie pieniądze bo jak nie dostana kredytu to nic wam nie wybudują, tylko
          stanowczy szantaż z Waszej strony. Oni za wszelką cenę chcą ukryć wady
          nieukończonego F3 i F5 dla potencjalnych nowych nabywców! Oni panicznie się
          bija rozgłosu ale wcale nie boją się prokuratora!. Straszcie ich rozgłosem i
          rozgłaszajcie to! Zobaczycie jak będą się uwjać z robotą i forsa tez się
          znajdzie!!!
          • Gość: sky Re: Do Andrzeja IP: *.citicorp.com 19.09.02, 08:16
            Sadzisz, ze kogos jeszcze interesuje kolejna spartaczona budowa ? Jest tego tyle, ze ludzie powoli juz obojetnieja,
            oczywiscie oprocz tych ktorzy akurat w taka budowe sa zaangazowani.
            • Gość: LLLLLLL Re: Do Andrzeja IP: 195.94.206.* 19.09.02, 09:39
              Sarame i jego kolesi trzeba udupic. Za te wszystkie oszustwa nalezy im sie
              kapiel w przeremblu.
            • Gość: k. Re: Do Andrzeja IP: 217.153.26.* 19.09.02, 09:51
              Przez ostatni dwa lata miałam dokładnie takie same problemy, co Państwo:
              kupiłam mieszkanie od sprawdzonego inwestora (spółka akcyjna). Minęły prawie
              dwa lata a budowa w dalszym ciągu nie jest zakończona.

Cały rynek budowlany stoi i firmy po prostu nie mają pieniędzy na dokończenie
              Waszych mieszkań. Mają również ogromne długi u podwykonawców. Wiele
              firm "płaci" swoim podwykonawcom za byle roboty mieszkaniami... krótko mówiąc:
              nie jest dobrze.

Nie piszę tego Państwu, aby Was przestraszyć tylko uświadomić tym, którzy
              wpłacili pieniądze, że mogą ich nie odzyskać, ponieważ te firmy gotówki nie
              mają. Pieniądze, które w tej chwili wpłacacie najprawdopodobniej idą na
              zapłacenie tych podwykonawców, którzy są dla nich niebezpieczni (tzn. chcą ich
              podać do sądu). W każdym momencie, jedna z firm, u której Wasz deweloper ma
              długi może złożyć wniosek o upadłość w sądzie. Jeżeli firma upadnie a Państwo
              nie będziecie mieli aktu notarialnego... mieszkanie przepadnie a kredyt
              zostanie lub dostaniecie budowę do zakończenia.

Oto wnioski, które wyciągnęłam z moich "szarpanin" o mieszkanie:

1. Nie wolno kupować mieszkań, które nie są wybudowane, ponieważ WSZYSCY
              deweloperzy mają problemy finansowe.

2. Szantażowanie dewelopera nic nie da, ponieważ nie jesteście dla
              nich "poważnym" zagrożeniem. Jedynie wspólne działanie i zatrudnienie dobrych
              prawników z doświadczeniem w takich sprawach może pomóc.

3. Postarajcie się nie podchodzić do Waszych mieszkań/lokalizacji emocjonalnie
              i potraktujcie to jako inwestycje... którą trzeba ratować.

Moim zdaniem, pisanie w mediach o problemach IM może tylko pogorszyć sytuację -
              ale to tylko moja osobista opinia. Proponuję porozmawiać z dyrektorem
              finansowym IM i spróbować znaleźć rozwiązanie. Ja rozwiązałam ten problem
              zamieniając moje mieszkanie na inne w zakończonym osiedlu.

Mam nadzieję, że IM jednak zakończy Państwa mieszkanie.
              Życzę powodzenia!

k.

Gość portalu: sky napisał(a):

> Sadzisz, ze kogos jeszcze interesuje kolejna spartaczona budowa ? Jest tego
              tyl
              > e, ze ludzie powoli juz obojetnieja,
              > oczywiscie oprocz tych ktorzy akurat w taka budowe sa zaangazowani.
              • Gość: Ale Re: Do Andrzeja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 07:29
                Ja mam kontakt z firmą od 98 r. a właściwie z kolejnymi firmami, w których
                działają Sarama, Maj i paru innych. Zgraja oszustów i naciączy. Uznają tylko
                argument siły. Sądem sprawy raczej się nie załatwi (tu mają wtyczki, czy też
                dobrych prawników, i każdą sprawę przeciągną w nieskończoność), można z nimi
                podpisywać niemal dowolne umowy notarialne (i tak nie mają najmniejszego
                zamiaru ich dotrzymywać). Nie prawdą jest, że nie mają pieniędzy, mają przecież
                działki budowlanie, niektóre obciążone, a niektóre nie (mogliby część sprzedać
                i uregulować zaległe zobowiązania, ale wiedzą, że przez kilka lat można
                bezkarnie obracać pieniędzmi "lokatorów", a później są oni szczęśliwi, jeśli im
                się odda nominalną wartość. Popieram pomysł nagłośnienia sprawy w mediach,
                jeśli ktoś ma takie możliwości. Tylko upublicznienie firmy, jej właścicili i
                tematu może ich zmusić albo do uregulowania zaległosci, albo do przejęcia
                budowy przez przyszłych lokatorów, co wcale nie musi być złe. W przeciwnym
                wypadku zostaniecie jak lokatorzy w F3 i F5, którzy aby dostać akt notarialny
                musieli zapłacić dodatkowy haracz, nie mają gazu, prądu i wody (korzystają z
                technicznych łączy), a teraz aby zamontować windy,podłączyć gaz, wodę itp. będą
                musieli zapłacić za własne pieniądze, a ich akty notarialne są w większości
                funta kłaków nie warte, gdyż tuż przed podpisaniem, została obciążona
                nieruchomość, zdaje się, że jest to jedem z większych przekrętów, bo notariusz
                był tego świadomy.
                • Gość: wróg nr 1 Re: Do Andrzeja IP: *.mcnet.pl / *.k.mcnet.pl 23.09.02, 15:13
                  Sprostowanie:

grunt pod F-3 i F-5 nie został obciążony. Jest kolejna fałszywa pogłoska,
                  natomiast haracz sciagnięto z tych lokatorów bezpodstawnie.
                  Chciałabym przestrzec jedynie F -6 że IM ( czy Bitron Service) nie będzie juz
                  na tyle łaskawy by zadbać o akty własności lokatrów F 6 więc już bierzcie się
                  do roboty i dmuchajcie na zimno. Dobry prawnik i nagłosnienie sprawy zrobią
                  swoje. Jeżeli chcialibyscie do tego wykorzystac F 3 lub F 5 na pewno się
                  dolączą . Przecież wszyscy maja tego samego wroga!!!!
                  A propos dobrych prawników nw IM, to ich były prawnik mieszka w F-3 w takich
                  samych warunkach jak reszta - czyli skrajnie prymitywnych.

• Gość: ddd Re: Do Andrzeja IP: 195.94.206.* 24.09.02, 13:18
                    Były prawnik ,czyli pan Kawczak mieszka w warunkach ,ktore mu odpowiadaja , bo
                    sam bral czynny udzial w oszustwie. jego odejscie z IM jest spowodowane checia
                    namieszania we wspolnocie zeby utracac wszystkie poczynania majace za zadanie
                    poprawic warunki bytu mieszkancow.Dalej bywa na Dolnej i jestkumpel dla
                    bergtolda i saramy
    • Gość: andrzej Re: idealne mieszkanie- III etap -pomóżmy sobie IP: *.lot.pl 20.09.02, 09:10
      w tym tygodniu miało odbyć się spotkanie
      "posiadaczy" mieszkań w F6.
      czy możecie mi na ten temat coś powiedzieć?
      • Gość: Ale Do Wroga nr 1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 13:22
        Czy sprawdziłej osobiście lub przez kogoś pewnego, że do hipoteki nie są
        zgłoszone roszczenia do F3 i F6 z datą wczesniejszą niż akt notarialny. Mój
        znajomy sprawdził i były wnioski 3 firm (notariusz natomiast twierdził, że nie
        ma zgłoszeń, dopiero po żądaniu znajomego przyznał, że są złożone 3
        zgłoszczenia). Pewnie w tej chwili jeszcze nie ma wpisów, ale gdy się okaże, że
        IM nie wywiąże się ze zobowiązań wobec tych firm, to wszystkie mieszkania,
        których akty notarialne podpisanie były po dacie zgłoszenia roszczeń przez
        wierzycieli do tych nieruchomości, będą obciążone proporcjonalnie. Piszę trochę
        niefachowym językiem, ale chcę przekazać informacje, które były pewne jakieś 2
        miesiące temu. Być może IM ułożyło się ze swoimi wierzycielami i zgłoszenia te
        są już wycofane, ale jeżeli nie, to tak naprawdę właściciele są właścicielami
        mieszkań obciążonych hipoteką (i nie ma znaczenia, że mają akty notarialne bez
        wpisów).
        • Gość: dar Re: Andzeja IP: *.dialup.warszawa.pl 27.09.02, 10:42

Szanowny Panie,
          jestem zainteresowana zakupem mieszkania w Pracowniczej Spółdzielni
          Mieszkaniowej "Idealne Mieszkanie" przy ul. Poznańskiej.
          Uprzejmie proszę o odpowiedź czy te wszystkie wstrząsajace informacje dotyczą
          właśnie tej spółdzielni?
          Pozdrawiam

dar
          • Gość: Ale Re: Andzeja IP: 213.25.206.* 27.09.02, 14:13
            Informacje te dotyczą firmy "Idealne Mieszkanie" Przedsiębiorstwo Inwestycyjno-
            Budowlane Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Dolnej 33 w W-wie.
          • Gość: eeee Re: Andzeja IP: 195.94.206.* 27.09.02, 15:32
            Zwracam jednak uwage , ze watek spoldzielni tez sie pojawil na forum. Proponuje
            przejzec wczesniejsze tematy.

• Gość: bergtold Re: Andzeja IP: *.lot.pl 07.11.02, 17:31
              12 listopada organizujemy spotkanie F6.
              ZAINTERESOWANI PROSZENI SĄ O PRZYBYCIE O GODZ 19.00
              • Gość: nikkka Re: Andzeja IP: 217.153.44.* 08.11.02, 08:15
                prosze o dokladna informacje gdzie odbedzie sie to spotkanie?
                • Gość: akuku Co z budowa ? IP: proxy / 195.94.206.* 04.02.03, 15:37
                  Czy wiecie ze Pan Bergtold do jutra ma ultimatum od prokuratora w sparwie
                  wyjasnienia chec na budowie?
                  Jak sie wam podobają spalone baraki?
                  I w ogóle cos wszyscy zamilkli na temat Idealnego Mieszkania.
                  Dlaczego ?
                  • Gość: ANDRZEJ Re: Co z budowa ? IP: *.lot.pl 09.02.03, 19:31
                    MAM UMOWĘ Z FIRMĄ "IDEALNE MIESZKANIE" NA WYBUDOWANIE MIESZKANIA W BUDYNKU F6.
                    BUDYNEK TEN JEST OBECNIE WŁASNOŚCIĄ FIRMY "TELKA"(?)
                    W SIEDZIBIE "IM" NA DOLNEJ PRZEDSTAWIAJĄ MI DO PODPISANIA NOWĄ-MNIEJ KORZYSTNĄ-
                    UMOWĘ.
                    CZY KTOŚ Z PAŃSTWA JEST W ANALOGICZNEJ SYTUACJI I MOŻE MI PODPOWIEDZIEĆ CO W
                    TEJ SYTUACJI ROBIĆ , JAK SIĘ ZACHOWAĆ ŻEBY NIE DAĆ SIĘ ZŁODZIEJOM DO KOŃCA
                    OKRAŚĆ.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka