Dodaj do ulubionych

DOLCAN - OPINIA O FIRMIE

IP: *.chello.pl 19.10.05, 20:23
Witam wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania w Dolcanie.
Jeżeli mogę Wam doradzić, to Dolcana delikatnie mówiąc nie polecam.
Kupiłem mieszkanie w Dolcanie i bardzo tego żałuję. Powiedzcie sami czy jest
coś gorszego niż woda deszczowa która leje się do wnętrza!!!!Niestety musicie
się z tym liczyć jak również z zaciekami i wszechstronną fuszerką oraz z
tandetnymi materiałami. Najlepiej zrobicie pytając mieszkańców z Ząbek ze
Szwoleżerów lub Warszawskiej o opinie przed zakupem mieszkania, chociaż sama
wizyta w "biurze" i rozmowa z "prezesem" powinna Wam dać już do myślenia.
Pomimo, że budynki są odebrane od 2 lat to firma jeszcze nie przekazała
dokumentacji technicznej (!!!!????) i mimo wskazań inspektoratu budowlanego w
dalszym ciągu nie zamierza poprawić uchybień (jak chociażby bark podjazdów na
wózki)......
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: DOLCAN - OPINIA O FIRMIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:32
      Jeżeli piszesz że jesteś klientem Dolcanu, to mógłbyś powiedzieć na jakiej
      inwestycji tej firmy mieszkasz. Ja też kupiłam mieszkanie od tej firmy i jakoś
      nic mi się nie leje do mieszkania, bo jak mniemam miałeś na myśli mieszkanie
      pisząc "o wnętrzu". A tak poza tym, każda inwestycja jest inna więc po co mam
      pytać mieszkańców tego czy owego osiedla czy im się leje czy nie? Odwiedziłam
      też biuro Dolcanu na Żurawiej 32, które zrobiło na mnie bardzo pozytywne
      wrażenie, a i dowiedziałam sie że już niedługo oddaja swój biurowiec na
      Łodygowej, więc pofatygowałam sie tam pojechać i rzeczywiście stoi już
      otynkowany. To chyba bardzo dobrze. Dlatego nie rozumiem skąd u ciebie tyle
      zgryźliwości pod ich adresem?
      • Gość: Kasia Re: DOLCAN - OPINIA O FIRMIE IP: *.devs.futuro.pl 20.10.05, 17:37
        Ja byłam zainteresowana ich inwestycją na Tyszkiewicza. Zaniepokoiło mnie, ze z
        przesłanego mi projektu umowy wynikało, że do gruntu mają tylko
        prawoi "dzierżawy" i to ono na dodatek przysługuje nie im, ale jakiejś firmie,
        z którą maja umowę. Z uwagi na to, że samo prawo dzierżawy jest preciwż
        niewystarczające (jakim cudem mieliby ustanowic mi potem odrębną własność
        loaklu) zadzwoniłam do Dolcanu. Pani najpierw tłumaczyła mi, ze dzierżawa jest
        wystarczjąca, a gdy się upierałam, że nie, po długich bólach powiedziała, że
        wystąpili o przyznanie im użytkowaniea wieczystego. Bardzo fajnei, ale w umowie
        nic o tym nie napisali. Straciłam do nich zaufanie (bo nawet jeżeli robia to
        dobrze, to nie potrafią nic wytłumaczyć, zwłaszcza na poziomie działu obsługi
        kilenta - z nikim bardziej kompetentnym Pani nie chciała mnie połączyć) i choć
        bardzo żałuję, nie zdecydowałam sie na zakup mieszkania w tej inestycji. Może
        ktoś wie, jak to wygąda z tym ich tytułem praawnym do gruntu?
        Kasia
        • Gość: Pani z biura Re: DOLCAN - OPINIA O FIRMIE IP: *.crowley.pl 21.10.05, 12:36
          Pani Kasiu,
          jeżeli został przesłany Pani projekt Umowy to bardzo obszernie miała Pani
          wytłumaczoną sytuację zwiazaną z gruntem. Natomiast dokumenty, takie jak: Umowa
          dzierżawy, Umowa zastepstwa inwestycyjnego, dokumenty firmy otrzymują klienci,
          którzy przychodzą do Biura firmy. Jak Pani sama napisała prowadziła Pani
          jedynie rozmowę telefoniczną, więc tak do końca nie można tego nazwać
          zainteresowaniem, lecz być może wstepną analizą.
          Poza tym, chyba nie przeczytała Pani dokładnie projektu Umowy skoro pisze Pani
          o jakiejś firmie, której coś przysługuje, bo przecież z umowy mogła sie Pani
          dowiedzieć, że firma Dolcan jest inwestorem zastępczym tej właśnie "jakiejś"
          jak to Pani ujęła spółki. Gdyby jednak chciała Pani zgłębić swą wiedzę na temat
          tej inwestycji, to proszę o wizytę w jednych z biur Dolcanu: Żurawia 32/34 -
          Warszawa, Łodygowa 26 - Warszawa, Orla 6/75 - Ząbki.
    • sloggi Re: DOLCAN - OPINIA O FIRMIE 29.10.05, 16:17
      Zapytaj tam, gdzie Dolcan buduje najwięcej:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka