Dodaj do ulubionych

I co wybrać?

IP: *.crowley.pl 24.10.05, 15:58
Szukamy mieszkania na Targówku, albo trochę dalej. Teraz mieszkamy na
Tarchominie i już mam pomału dość. Po analizie i eliminacji zostały mi:
1. Ryńscy Development osiedle Mickiewicza II Marki
2. Dozbud osiedle w Ząbkach
3. MAC-PLAST osiedle w Ząbkach
4. Agroman, ale tam jeszcze się nie dowiedziałam czym dysponują.
Szukamy mieszkania 2-3 pokojowego około 60 m2, w granicach 200000 zł.
Bardziej doświadczonych proszę o opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: I co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:03
      Zapomnij o Ząbkach, ja właśnie uciekłem z nich na Tarchomin i uważam ze jest tu
      o wiele lepiej (z komunikacją też jesli to ona powoduje ze masz dość Tarchomina)
      • Gość: ajka Re: I co wybrać? IP: *.crowley.pl 24.10.05, 16:18
        właśnie nie o komunikację mi chodzi, bo pracuję w domu. Szczerze mówiąc w
        Ząbkach jeszcze nie byłam. Targówek mi się podoba. Na Tarcho. mieszkam w bloku
        JWC i mam już dość: aktualnie w tej chwili braku wentylacji, bo gotuję zupę i
        już mi całe okna zaparowały mimo otwartego balkonu...
      • nowyzabkianin Re: I co wybrać? 24.10.05, 22:16
        Ja wlasnie sie zastanawiam miedzy Zabkami a Tarchominem. Czy moge prosic o
        opinie jak jest w Zabkach oraz na Tarchominie? jakie zalety, jakie wady? Co Was
        zraziło? Podkreslam ze zalezy mi na tym, zeby byc niezalezny od samochodu i
        dojezdzac do centrum komonikacja miejska...
        Mam poki co zarezerwowane mieszkanie w Zabkach na koncu ul. Szwolezerow (1,5 km
        do MZK na Pilsudskiego i prawie 2 km do PKP:( Co do Tarchomina to w ogole sie
        nie orientuje w jakiej cenie mozna kupic mieszkanie nowe / uzywane. Jest szansa
        zmiescic sie w ok. 3 tys / m.kw? Inaczej - czy da rade kupic mieszkanie 3
        pokojowe w granicach 200 tys zl + ew. miesjce garazowe do 15 tys?

dziekuje i pozdrawiam
        • Gość: 123 Re: I co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:11
          do Ajki - jeśli mieszkasz w bloku JWC to Ci się nie dziwię, w Ząbkach też to
          przerabiałem i też miałem serdecznie dość. Jeśli nie byłaś jeszcze w Ząbkach
          proponuję najpierw przejechać się tam zanim zaczniesz rozważać przeprowadzkę.
          Wspomniałem wcześniej o komunikacji ponieważ to ona głównie powoduje że ludzie
          psioczą na Tarchomin, ale problem Ząbek to nie tylko tragiczna komunikacja.
          Zwróć uwagę jak w tym mieście jest okropnie brzydko (przepraszam mieszkańców
          nielicznych estetycznych enklaw), jaki jest stan ulic i chodników, jak
          wyglądają przystanki autobusowe i stacja PKP, jak jest brudno. Tarchomin nie
          jest idealny ale dla mnie jest tysiąc razy ładniejszy. Druga sprawa to
          perspektywy na rozwój - w Ząbkach ostatnio dużo się buduje ale za tym nie idzie
          rozwój infrastruktury miejskiej i przy obecnych władzach nie ma szans na
          jakiekolwiek zmainy. Porównując to co w ostatnich latach zmieniło się w Ząbkach
          i na Tarchominie ja nie miałem wątpliwości.Oczywiście napewno znajdą się osoby
          którym Ząbki się podobają (cisza, spokój,las) ale to samo mam na Tarchomine -
          co prawda pogardzanym przez wiekszość forumowiczów ale mam nadzieję że za kilka
          lat ta dzielnica będzie całkiem znośną lokalizacją, w Ząbkach tę nadzieję
          straciłem. Poczytaj sobie jeszcze forum Ząbek.
          Do nowego ząbkianina - jeśli chcesz dojeżdzać z Ząbek do centurum komunikacją
          miejską to jak sam napisałeś masz 1,5 - 2,0 km do najbliższego przystanku na
          którym zatrzymują się dwa totalnie zapchane autobusy (widziałem sytuacje że
          ludzie po prostu się do nich nie mieścili), w dodatku jedna z tych lini jest
          okresowa i jezdzi chyba co pół godziny. Na poprawę sytuacji raczej nie ma szans
          ponieważ władze miasta mają to gdzieś (patrz wyżej), a MZK również ma to gdzieś
          bo to już nie jest Warszawa. Poza tym np.spacer wieczorem 1,5 - 2,0 km po
          Ząbkach..., ja raczej unikałem takich atrakcji chociaż nigdy nie spotkała mnie
          jakaś niemiła przygoda.
          Co do cen na Tarchominie wydaje mi się że za 200 tys. trzypokojowego mieszkania
          raczej już nie kupisz, ceny w tej chwili to mniej wiecej przedział 3400 - 4000
          za metr, a garaż...własnie w tej chwili rozważam zakup małego garażu w
          promocyjnej cenie około 16 000 zl.
        • Gość: gosc Re: I co wybrać? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 25.10.05, 10:56
          Ja mieszkam na Tarchominie od 2 ms. i jak na razie jestem bardzo zadowolona.
          Jezdze czasem komunikacja i dojazd do centrum zajmuje mi od 25 -40 min w
          zaleznosci od pory dnia i korkow. Co do cen to ja kupywalam za 3400 od
          developera wiec mieszaknie 3 pokojowe ok 70 m2 plus miejsce postojowe to
          wydatek ok 255 tys.
          • nowyzabkianin Re: I co wybrać? 25.10.05, 14:45
            a jak ceny na rynku wtórnym? da rade coś kupić nieco taniej? np. 3-pokojowe ok
            60 m.kw z miejscem garażowym w granicach 200-220 tys. ?
            • Gość: kazik Re: I co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:07
              sprawdz może na www.bmi.com.pl - moze mają jeszcze 63,6m2 po 3400 + garaż 15 800
              • nowyzabkianin Re: I co wybrać? 25.10.05, 17:31
                dzieki za namiar
                wlasnie sprawdzilem - maja juz tylko mieszkania od 70 m.kw a cena obecna to
                3605 zł/m.kw do konca miesiaca, potem jeszcze dalej wzrosnie... :((( Podobno
                takie ceny juz obowiązuja na Białołęce...
    • Gość: ajka Re: Dzięki IP: *.crowley.pl 25.10.05, 22:44
      Właśnie dzisiaj oglądaliśmy osiedle w Markach Mickiewicza I. Śliczne, piękna
      okolica, dojazd o godzinie 10.00 do centrum (Plac Bankowy)w 13 minut, a my o
      tej porze właśnie ruszamy się z domu. Niestety osiedle Mickiwicza II
      dopiero "wychodzi" z ziemi. A tak mi się tam podobało :-(((( Niestety nie stać
      minie na spłacanie dwóch kredytów na raz, a w tej chwili wynajmuję mieszkanie.
      Teraz interesuje mnie Jabłonna (koszmarny dojazd), albo rynek wrórny na
      Targówku albo w Markach....
      • nowyzabkianin Re: Dzięki 26.10.05, 09:20
        A orientowalas sie w cenach na rynku wtórnym na Tarchominie / Białołęce ? Na
        jakim poziomie kształtują się tam ceny? da rade kupić 3 pokojowe za 200tys?
        • sylwinka80 Re: Dzięki 26.10.05, 10:14
          Ceny rosną z dnia na dzień. ja sie zdecydowałam na Targowek, b. blisko lasku
          bródnowskiego, budowa jest w trakcie,koniec inwestycji 07/06. Polecam
          małe,kameralne osiedle - "Nad Strugą" www.janpul.com.pl. Od poniedzialku cena
          za metr 3600, wczesniej 3500. Polecam
    • Gość: agnieszka Re: I co wybrać? IP: *.acn.waw.pl 27.10.05, 09:33
      Do: ajka

Czy mozesz podac jakis kontakt do firmy MAC-PLAST? Ja rowniez jestem
      zainteresowana kupnem mieszkania w Ząbkach, ale
      a o tej firmie nie slyszalam.. Z gory dziekuje!
    • sloggi forum Ząbek 29.10.05, 16:22
      Może pomocne będzie zapytanie na forum Ząbek?
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97
    • amelia70 Re: I co wybrać? Mac-Plast? 21.11.05, 15:01
      Cześć,
      Ząbki jakie są każdy widzi. Wystarczy przejechać się tam i podjąc decyzję czy
      to miejsce ci odpowiada. Ale na temat Mac-Plast mogę powiedzieć kilka rzeczy,
      bo kupilismy od nich mieszkanie na osiedlu, które już zostało wybudowane.
      Niestety po zakończeniu budowy naszego osiedla firma ta zaczęła budowę nowego
      osiedla i nas już ma w d... bo my już zapłacilismy wszystkie pieniądze.
      Usuwanie usterek przez firmę Mac-plast po oddaniu mieszkań wygląda nastepijąco:
      1. zgłaszamy usterkę telefonicznie. Jeżeli uda nam się przekonać swojego
      rozmówcę, że jest to usterka która jest objęta gwarancją, to otrzymujemy
      odpowiedź, że przyjdzie fachowiec i to naprawi. Po kilku tygodniach
      bezskutecznego oczekiwania na fachowca dzwonimy ponownie. Dowiadujemy się, że
      jeżeli mamy jakies usterki to trzeba to zgłosić pisemnie!
      2. wysyłamy listę usterek mailem. Po nastepnych kilku tygodniach oczekiwania na
      fachowca dzwonimy do biura Mac-plast. Otrzymujemy odpowiedź, że sami sobie
      jesteśmy winni bo fachowiec był, ale nas nie było w domu. Oczywiście nikt nas
      nie raczył powiadomić o terminie przyjścia fachowca. Więc prosimy aby fachowiec
      przed pojawieniem się zadzwonił do nas i powiadomił wcześniej o swojej wizycie
      (bo przecież sam do tego nie dojdzie).
      3. kiedy już wreszcie uda nam się doczekać fachowca, to wachowiec stwierdzi że:
      - tutaj trzeba zrobić to i to, i pójdzie sobie. A my mamy to sami sobie zrobić.
      - tego nie da się naprawić.
      W moim mieszkaniu już miałem trzech różnych fachowców z Mac-Plast w celu
      usunięcia zgłoszonych usterek. Żadna z tych usterek nie została usunięta do
      dziś.
      Więc jeżeli się zdecydujesz na podpisanie umowy z Mac-Plast to weź to pod
      uwagę.
      Pozdrawiam
      Amelcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka