Dodaj do ulubionych

Najbardziej przereklamowane inwestycje w Warszawie

17.11.05, 22:00
Mój typ: Marina Mokotów. Ponad 5 tys. zł za metr mieszkania przy sześciopasmowej
szosie(Żwirki i Wigury) i planowanej kolejnej austradzie. A dodatkowo 9 zł
czynszu za metr, podczas gdy warszawski standard to 4 zł.
Jakie są wasze propozycje?
Olo
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.robbo.pl 18.11.05, 00:18
      Że co? Warszawski standard to 4 zł? Gdzie? W korytarzach pod dworcem zachodnim?

Jeśli chodzi o Marinę, to faktycznie przereklamowana trochę.
      • eldritch2 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 23.11.05, 23:11
        Za 50 m. na Kabatach razem z zaliczkami na wodę i ogrzewanie płacę 270 zł
        miesięcznie. Po odjęciu zaliczek wychodzi 4 zł za metr. To jest luksusowe
        osiedle z 2003 r. Pozdrowienia dla Marinowców z czynszem 9 zł!
        • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.robbo.pl 23.11.05, 23:32
          No więc jesteś w małym błędzie, bo te 9,5 za m2 na Marinie jest razem z
          zaliczkami na ogrzewanie i ciepłą wodę. Także bez nich wyjdzie mniej.
          Z tego co wiem to warszawski standard jest gdzieś 7zł/m2.
          A Marina to jednak dużo lepsza lokalizacja niż Kabaty - bez urazy.
          • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:32
            gdybym mial pieniadze to bralbym mieszkanie po linii metra i nie wazne czy w
            kabatach czy pod Huta.
            • Gość: Bolo Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.crowley.pl 27.11.05, 20:10
              A po kiego grzyba? MAm samochód to metro mi zwisa i powiewa. A na Kabatach to
              chyba tylko wieśniacy kupują błehehehehehehehehheheh.
              • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 27.11.05, 20:17
                Zatem milusiego stania w korkach we wlasnym cudownym samochodzie
                • wegorkie2 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 27.11.05, 21:40
                  No cóż w korkach zawsze jest milej bo możesz zasunąć szyby i odciąć obieg
                  powietrza więc spaliny Ci nie wieją w buźkę. Gorzej w metrze, gdzie w godzinach
                  szczytu od twarzy stojącego obok dzieli Cię 3 centymetry 20 milimetrów, nie
                  mówiąc już o ciągłym sprawdzaniu czy jeszcze masz portfel :-)
                  • Gość: yaro Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.05, 21:55
                    To chyba jeden z tych nierozwiązywalnych sporów - Kabaty czy Mokotów. I tu i tu
                    drogo jak diabli. I tu i tu są inwestycje najprawdę fajne i beznadziejne.
              • Gość: obserwator Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:27
                durna uwaga,
                przy linii metra to bardzo dobra inwestycja,
                na Ursynowie bym nie kupił, zbyt ciasno,
                ale Zoliborz, Bielany przy metre jak najbardziej,
                też wyłącznie poruszam, oprócz własnych nóg :-), się samochodem,
                jednak nigdy nie wiadomo
            • wegorkie2 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 27.11.05, 21:38
              Doświadczenie mnie uczy że nie można polegać na komunikacji miejskiej
              całkowicie. Chyba że żyjesz w takcie rano do pracy, po południu do domku i przed
              telewizor. Ja z biura wychodzę o różnych porach, na pradze południe mam co
              tydzień treningi w godzinach bardzo wieczornych, trzy razy w tygodniu do marketu
              albo galerii handlowej - jak duże zakupy to nie jest fajnie z plecakiem latać po
              metrach i autobusach.
              Poza tym np. z Kabat do metra Wierzbno jedzie się niewiele krócej niż do tej
              stacji metra idzie z Mariny na piechotę, o ile dobrze myślę (nie sprawdzałem).

Będę się zatem upierał że Mokotów to dużo lepsza lokalizacja niż Kabaty...
              • Gość: Pseudo Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 04.03.06, 17:16
                Tak wyjdzie niedlugo ze marina mokotow to przy metrze lezy lol
          • lusia48 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 23.01.06, 11:41
            ja tez place ok. 7zl/m2, a mieszkam w nowym osiedlu na Szczesliwicach, przy
            parku... : )
          • marcin.sobczyk Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 11.02.06, 10:33
            Marina duzo lepsza niz Kabaty?? :)) no to juz dales popis swojego obiektywizmu,
            jakim nas tu na roznych forach raczysz :))
            • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 194.106.192.* 11.02.06, 11:14
              Znaczy się, uważasz że Kabaty lepsze? Tzn. pod jakim względem? Że do miasta
              jedzie się dwa razy dalej, a to zaleta jak człowiek lubi jeździć samochodem? Czy
              może że luźniejsza zabudowa? :-)

W każdym razie sąsiedzi którzy się na Marinę przeprowadzają z Kabat chyba jakoś
              tego nie dostrzegają bo nie widziałem zatroskania na ich twarzach z powodu
              obniżenia standardu życia.
            • Gość: les Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 11.02.06, 17:47
              To sprawa wzgledna. Jezeli ktos pracuje na Kabatach, tam chodzi do teatru i kina
              oraz do sklepow to jest to dla niego najlepsza lokalizacja na mieszkanie. Jezeli
              ktos lubi zajrzec do Centrum czy innych dzielnic nieco bardziej odleglych od
              Kabat to Marina niewatpliwie jest lepsza. Ale do niektorych zadna logika nie
              dociera.
              • Gość: AAA Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.461-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 11.02.06, 20:01
                To na Kabatach jest teatr?
                Bo, ze jest bunkier pod nazwa Multikino to wiem, ale teatr?
                Poprosze o wyjasnienie.
                • marcin.sobczyk Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 12.02.06, 09:43
                  no wlasnie
                  • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 194.106.192.* 12.02.06, 11:30
                    > no wlasnie
                  • xpert Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 23.03.06, 11:37
                    wygledow to chlopczyku czesc mokotowa gdzie przed wojna mieszkali oficerowi
                    lotnictwa. wiesz kto przed wojna mieszkal na kabatach? dziki i jelenie....
                    • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.bas.roche.com 23.03.06, 11:54
                      Zgadza się. Odkrywam ostatnio Wyględów - część fortową, willową, nie wiedziałem
                      że tam tak jest - prawdziwego Wyględowa z ulic nie widać. Dzielnica niezwykle
                      dla mnie ciekawa, dotychczas lepiej poznawałem Stary Mokotów (z racji współpracy
                      z firmą która tam miała siedzibę, mojego brata zamieszkującego na Starym
                      Mokotowie, a ostatnio poszukiwania mieszkania również w tamtej dzielnicy) i
                      muszę powiedzieć że Wyględów jest daleko bardziej ciekawy i przyjemny niż
                      sąsiadujący Stary Mokotów. Architektura może, może zieleń, a może po prostu
                      atmosfera... sam nie wiem.
                • Gość: ... Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 12.02.06, 14:32
                  k..wa Tylko o teatr wam chodzi!!! Wsiadziesz raz na pol roku w taxi i
                  dojedziesz do teatru glupolu jeden z drugim. Ursynow jest fajny i kazdy dobrze
                  o tym wie!! A ta pani co pisala, ze kazda dzielnica jest dobra, miala racje!!!
                  • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 194.106.192.* 12.02.06, 15:31
                    Och, co za emocje.
                    Akurat brak teatru na Kabatach to nie jest specjalnie wada, przynajmniej dla
                    mnie. Teatr to nie fastfood który chcesz mieć po drodze ze szkoły. Do mojego
                    ulubionego teatru w Warszawie można dojechać metrem w 20 minut z Kabat i to nie
                    jest problem, przecież nie jeździ się codziennie.

Główny problem Kabat - poza zagęszczeniem i jednolitością zabudowy (prawie same
                    mieszkania), to po prostu odległość od miasta i fakt że 90% ludzi leci
                    codziennie w jedym kierunku - na północ. A nie jak na Mokotowie - rozjeżdża się
                    we wszystkie strony, bo obiekty komercyjne są dokoła.
      • majewskaanna Ja tez płace ok 4 zł za m kw 04.03.06, 23:53
        Niestety maciek,
        taka jest prawda.
        ja też płacę ok 4 zł.
        I mieszkam w nowym mieszkaniu na Śródmieściu.
    • Gość: Aldi Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 08:20

Inwestycja M2 - Dwie wieże Citybud. Lokalizacja przy bardzo ruchliwych ulicach,
      tramwajach, dworcu, po prostu kocioł. Ceny ok. 5500/m2.
      • Gość: oko Nowy Wilanów IP: *.piasta.pl 18.11.05, 15:10
        Nowy Wilanów i okolica.Dalko od centrum , plan zagospodarowania taki sobie i
        drogo.
        • Gość: wawek Re: Nowy Wilanów IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:31
          w wilanowie buduja okno w okno
          • Gość: czago Re: Nowy Wilanów IP: *.catv.net.pl 02.01.06, 14:00
            Ale nie w Nowym Wilanowie tylko w Wilanów-Park.
            • matgrap Re: Nowy Wilanów 23.01.06, 11:29
              Potwierdzam nie w Nowym Wilanowie - okno w okno to inwestycja Wilanów Park
              • Gość: Maciek Re: Nowy Wilanów IP: *.bas.roche.com 23.01.06, 11:49
                Pamiętam że jak szukałem mieszkania to rozważałem Wilanów.
                I na docelowym planie osiedla Nowy Wilanów, bloki są okno w okno. To że jeszcze
                nie zbudowali wszystkich to nie znaczy że tak nie będzie jak zbudują - radzę
                spojrzeć na plany osiedla. Nie wiem czy będzie tak masakrycznie jak w Wilanów
                Park, ale wydaje mi się że podobnie.
                • Gość: czago Re: Nowy Wilanów IP: 195.245.213.* 28.01.06, 13:35
                  Jesteś w błędzie. W inwestycji Nowy Wilanów cztery budynki już stoją a budowane
                  są kolejne trzy. Odległość między nimi jest dużo większa niż w Wilanów Park.
                  • Gość: Anna Re: Nowy Wilanów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 20:18
                    Wilanów nie ważne czy Park czy Nowy: po pierwsze zabudowa - gęsta, po drugie
                    plac budowy przez najbliższe 5 lat - minimum, po trzecie: Świątynia Opatrzności
                    (pielgrzymki już teraz kursują, a jeszcze nie skończona), po czwarte: Auchan,
                    ktorego na planach developerzy nie pokazują, po piąte autostrada (no ale tego
                    bym się nie obawiała, znając tempo budowy dróg w Polsce).
                    Ja zrezygnowałam z Wilanowa.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Maciek Re: Nowy Wilanów IP: 194.106.192.* 31.01.06, 23:36
                      Przesadzasz.

> po pierwsze zabudowa - gęsta
                      No właśnie to mi się nie podobało. Nie wiem jak teraz wygląda, ale w na planie
                      naćkane było gęściutko.

> po trzecie: Świątynia Opatrzności
                      No zaleta to nie jest. I moim zdaniem bloczki Nowego Wilanowa coś blisko jej są.

> po czwarte: Auchan, ktorego na planach developerzy nie pokazują
                      Po pierwsze pokazują, a po drugie to jest ogromna zaleta a nie wada. Może Ty
                      lubisz mieszkać w sypialniach. Ja bym wolał mieć na osiedlu wszystko. Miasteczko
                      Wilanów pod tym względem jest bliskie ideału. Niestety nie idealne - brakuje
                      obiektów sportowych. Nawet głupiego basenu nie będzie - to jest porażka.

> po piąte autostrada
                      To akurat jest zaletą - bo jest odpowiednio oddalone od mieszkań więc nie ma
                      hałasu, a komunikację poprawi.

> Ja zrezygnowałam z Wilanowa
                      Ja też. Znalazłem coś bliżej centrum - na Mokotowie. Gdyby nie odległość od
                      centrum (dojazd) to jednak chyba wybrałbym Wilanów. Tam jest pięknie, a po
                      wybudowaniu miasteczka moim zdaniem będzie jeszcze piękniej.
                      • hyper_mouse Re: Nowy Wilanów 01.03.06, 12:15
                        Jak w każdej dzielnicy i w Nowym Wilanowie są fajne i mniej ciekawe miejsca.
                        Zdecydowanym liderem jest Nowa Rezydencja Królowej Marysieńki, podoba mi się
                        też Nowy Wilanów (PKO i dawniej Prokom), natomiast inwestycja Pekao Development
                        jest fatalna, bloki są tak blisko siebie, że niemal nie można oddychać, obok
                        jakieś Centrum Giełdowe buduje Ogrody Wilanowskie, które są przyklejone do
                        budynków Pekao.
      • dskowronski Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 21.11.05, 22:05
        > Inwestycja M2 - Dwie wieże Citybud. Lokalizacja przy bardzo ruchliwych
        > ulicach,tramwajach, dworcu, po prostu kocioł. Ceny ok. 5500/m2.

Dla mnie ta lokalizacja ma dwie zasadnicze wady:
        1. Jeżeli któryś z mieszkańców będzie chciał zaprosić gości, to będą musieli przyjechać taksówką, albo kumunikacją miejską - zero miejsc do parkowania.
        2. Najbliższy sklep z przysłowiowymi bułkami i mlekiem to CF w Arkadii, oddalony jednak o ładny kawałek drogi.

A co do hałasu... no cóż, "jak jest zima, to musi być zimno", a jak się mieszka w dobrym punkcie w centrum Warszawy, to musi być głośno...
        • Gość: rw Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.crowley.pl 24.11.05, 16:31
          I to mają być wady tej lokalizacji???
          Po pierwsze miejsc do parkowania jest całkiem sporo w kierunku Intraco. Bez
          problemu parkuję się tam nawet w dzień roboczy.
          Po drugie Arkadia jest 3-4 minuty spacerem od M2 więc nie sądzę, żeby to był aż
          taki problem.

Ja akurat nie jestem fanem tej inwestycji ale to co napisałeś to nie są
          absolutnie realne wady tego budynku.

Swoją drogą ciekawe jak to miejsce będzie wyglądać jak się zbuduje DD.
    • pawelsobota Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 18.11.05, 15:37
      nie wiem czy to jest inwestycja mocno reklamowana ale napewno ceny zabijaja a w okolicy ciasno: Chelmska dziewiec - budimex
      • Gość: lola Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.aster.pl 18.11.05, 15:41
        Zielone Zacisze, ktore z zielenia ma niewiele wspolnego (chyba ze elewacja blokow).
        • eldritch2 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 19.11.05, 13:20
          Dorzucam kolejne absurdalne oferty deweloperów i spółdzielni.
          1) Nugat III - lokalizacja przy ul. Rosoła, na której panuje ruch jak na
          Marszałkowskiej(główna trasa do Wilanowa), wokół obrzydliwe blokowiska z lat
          80., daleko do lasu kabackiego a do tego ceny jak w aparatmentowcach na Kabatach
          czyli nawet 6 tys. za metr.
          2) Wszystkie budynki na Polach Wilanowskich - ceny 5-6 tys. za metr za
          mieszkanie dosłownie w polu. Żadnych sklepów, żadnej drogi po prostu absurd.
          • Gość: M Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.acn.waw.pl 19.11.05, 14:26
            Osiedle Iskra Mostostalu - Nieruchomosci.
            Paskudny, pomaranczowo-szary, 15-pietrowy budynek,
            w ktorym na dole ma byc Tesco.
            I kolejny wysoki budynek od ul. Bora-Komorowskiego.
            Pod oknami ruchliwa ul. Fieldorfa.
            Oraz brak miejsca do parkowania.
            Cena 1m2 powyzej 4000 zl.
            • Gość: krzysiek Mostostal Invest - Iskra IP: *.aster.pl 28.11.05, 00:25
              musze przyznać, że sam padłem ofiarą. mieszkam na gocławiu ale niestety to co
              mi przedstawiano a to co mi wybudowano to dwie zupełnie różne rzeczy.
              największą wadą jest to, że w ciągu 6 miesięcy mostostal invest zafundował nam
              tesco w bloku mieszkalnym. co do miesjc parkingowych również prawda -
              najbliższe wolne - stacja benzynowa statoil
          • Gość: waniliax Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 62.29.248.* 22.11.05, 15:45
            Ale Pola Wilanowskie na dłuższą metę mogą się okazać naprawdę dobrą inwestycją.
            Do centrum wcale nie jest dalej, niż z końca Kabat. Choć oczywiście tamtejszych
            mieszkańców czeka kilka lat mieszkania właściwie na budowie.
            • Gość: m Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 83.238.108.* 02.03.06, 15:12
              > Do centrum wcale nie jest dalej, niż z końca Kabat

tak mniej wiecej o polowe blizej...
          • Gość: Beata Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 18:02
            Zielone Zacisze - b. blisko cmentarza na Bródnie....
            • krzyk007 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 23.11.05, 18:23
              > Zielone Zacisze - b. blisko cmentarza na Bródnie....

Rotfl. Zaiste tak blisko, że zombi straszą ludzi na osiedlu.
        • dorka21 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 25.11.05, 10:11
          nie jest tak zle, jak ktos szuka w Warszawie duzo zieleni to chyba musi szukac
          na obrzezach Warszawy. Ja uwazam ze jest ok. Dobra komunikacja, sporo
          przestrzeni, ochrona, plac zabaw, blisko sklepy...
        • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:29
          Ładniej by brzmialo grobowe zacisze hihi,ale tak serio od strony cmentarz jest
          spokojnie bardziej spokojnie niz gdziekolwiek indziej.
        • Gość: MACIEK Re: ZIELONE ZACISZE MA DUZO WSPÓLNEGO Z ZIELENIA IP: *.chello.pl 23.02.06, 19:17
          PRZEDE WSZYSTKIM - ZIELONO MAMY ZA OKNAMI - JEŻELI WYCHODZĄ ONE NA KANAŁEK PO
          KTÓRYM PŁYWAJĄ SOBIE DZIKIE KACZKI - OD KANAŁKU ODGRADZA NAS ŚCIANA ZIELENI -
          WIĄZÓW KONKRETNIE. WIECZOREM ZWŁASZCZA W LECIE -KIEDY OTWIERASZ OKNA - SŁYSZYSZ
          TYLKO SZUM DRZEW I KWAKANIE KACZEK - KLIMAT JEST MAZURSKI. KUPIŁEM MIESZKANIE
          WŁAŚNIE TAM ( PO ROZWAZANIU WSZYSTKICH INNYCH MOŻLIWYCH MARIN, VILLI ORAZ
          REZYDENCJI) I JEST NAPRAWDĘ SUPER !
          POZDRAWIAM.
          M
          • Gość: Aga Re: Zielone Zacisze... IP: *.spray.net.pl 18.03.06, 22:36
            Ja tez tu kupilam mieszkanie od strony kanałka.
            Mieszkam tu juz pol roku i jak na razie jest super :)))
    • krzyk007 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 22.11.05, 15:11
      "Apartamenty" przy Sybilli (róg Powązkowskiej i trasy AK) - jak oni sprzedali
      tam mieszkania ???
      W sumie chciałem też napisać o "apartamentach" JW przy Ostrobramskiej, ale JW
      to zupełnie inna liga i nie ma co się nad nimi pastwić (wszyscy wiedzą, że to
      g..., a ludzie i tak kupują u nich mieszkania).
    • Gość: Olimp Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: 195.42.249.* 22.11.05, 15:22
      Olimpia 2. Powinna sie nazywac "Rezydencja przy autostradzie", albo jakos tak
    • Gość: wscipski Po co IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.11.05, 18:01
      przepraszam ze sie wtrace, ale mam pytanie; Po co kupujecie/kupuja jak sa takie
      wady? Ceny sa windowane popytem. W W-wie jest malo atrakcyjnych lokaizacji;
      cich,zielono, daleko a jednak blisko do sklepow, bo co by sie nie wybudowalo to
      zawsze ktos bez wybrzydzania kupi. Budykow na glownych arteriach moge wymiec
      dziesiatki!!! W innych miastach Europy na glownych ulicach mieszka przewaznie
      biedota aby oslaniac bogatsze domy od chalasu.
    • Gość: aga Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.crowley.pl 23.11.05, 15:11
      Warszawski standard chyba w slamsach. Bo napewno nie w Inwestycji o takim
      standadrzie. Człowieku stuknij sie w głowe.
    • Gość: soovi A co to znaczy przereklamowana? IP: 80.72.38.* 24.11.05, 22:19
      Reklamy inwestycji w Warszawie są żenujące na tyle, że trudno mówić o
      PRZEreklamowaniu. Raczej chodziło Ci o inwestycje o najbardziej zaburzonym
      stosunku atrakcyjności do ceny. Ale, że dla każdego co innego jest atrakcyjne,
      to ja już dawno przestałem się dziwić, że różne rzeczy różnie kosztują.
      Dla mnie np. niepojęte jest zapłacenie 7500 zł za m kw. w Rezydencji Narbutta,
      a tam już mało co pozostało do kupienia. Śmieszy mnie troszkę spór "marinowców"
      z "nowowilanowiakami", bo przecież każda z tych lokalizacji ma swoje "zady"
      i "walety" i fajnie, że są dwie, bo... jest się o co kłócić. Wszystkie
      mokotowskie inwestycje, (na moje nieszczęście) są droższe niż by się chciało,
      ale czy są przereklamowane? Nie w tym rzecz.
      • Gość: Maciek Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: *.robbo.pl 25.11.05, 08:28
        Dokładnie. Ja osobiście uważam, tak jak napisałem wyżej, że Marina jest
        przereklamowana. Natomiast jednocześnie uważam że jest atrakcyjną propozycją,
        sam nawet zamierzam tam zamieszkać.
        • Gość: aga Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:51
          W Marinie jest uzytkowanie wieczyste gruntu a nie wlasnosc. Wiec moga jeszcze
          troche zaplacic, jak gmina podwyzszy stawki. Jest duzo terenu do utrzymania,
          wiec stada ta stawka- parl naokolo, oczka wodne. ochrona. Ladnie to wyglada,
          ale stawka nie dla trzymajacych sie za kieszen.
          • Gość: Maciek Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: *.robbo.pl 26.11.05, 08:49
            Dokładnie. Ziemia w tej lokalizacji jest na wagę złota. Więc te przestrzenie,
            parki w Marinie, to jest prawdziwy luksus. Luksus kosztuje, tak to już jest, i
            to jest chyba normalne.
            Co mnie w Marinie urzekło, to że przestrzenie między budynkami są większe niż w
            innych nowych inwestycjach - nawet w miejscach najbardziej zagęszczonych. To
            jest ewenement na tle nowych inwestycji w Warszawie.
      • Gość: fiedja Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 13:21
        No o rezydencji Narbutta można wszytsk powiedzieć, tylko nie to, że jest
        przereklamowana :-) Bo oni nie reklamują się nigdzie !!! Ot ewenement co ?
        sprzedawać coś za taką kasę i jeszcze mieć na to kupców bez reklamy. Ja jednak
        uważam, że ceny mieszkań na Mokotowie są właśnie warte ceny, jak nigdzie
        indziej. Płaci się za spokój i jednocześnie bliskość centrum.
        Co do Mariny - to na pewno jest przereklamowana. Bo są w większości (poza
        kilkoma apartamentami) to zwykłe bloczki (na prawde niczym nie różnią się
        innych tego typu), nie wiem też jak można ludzim wciskać, że to "samo serce
        Starego Mokotowa" - skoro graniczą przez Żwirki z dzielnicą Ochota. To jest
        właśnie przereklamowanie - wciskanie kitu. No i kwestia dróg dojazdowych.
        Przybędzie tam ok 1,5 samochodu na rodzinę (tj. 7500 samochodów). Większosc
        ludzi bedzie wyjezdzac "na 9:00" do pracy i jakim cudem ma to nie wpłynąc na i
        tak zatkane Żwirki czy Racławicką... Choć nie jestem fanem Eko Parku i BRE - to
        tamte osiedla już są bardziej mokotowskie, otwarte na miasto i nieco bardziej
        ludzkie... A Nowy Wilanów - to już kosmos :-) Ci znowu reklamują się, że blisko
        centrum... Tylko nie piszą, że do centrum Konstancina. Znowu DD na Dolnej na
        ulotkach ma napisane "świetny adres" czy jakoś tam - jest tablica z napisem
        DOlna 9 a pod spodem napis Stary Mokotów. A nawet dziecko wie ze na tablicy
        będą mieli napisane "Sielce". To tez przykład robienia ludziom wody z mózgu.

To tylko mokotowskie "przereklamowania" w reklamach developerów.
        • Gość: Maciek Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: 80.51.47.* 26.11.05, 17:58
          > Co do Mariny - to na pewno jest przereklamowana.

Jest przereklamowana - bo jej reklamy są wszędzie, wszyscy o niej gadają, za
          dużo tego szumu. Pracowałem kiedyś w agencji która zajmuje się badaniem
          oddziaływania reklam i stąd wiem że zjawisko przereklamowania prowadzi do tego
          że towar sprzedaje się gorzej.

> Bo są w większości (poza
          > kilkoma apartamentami) to zwykłe bloczki (na prawde niczym nie różnią się
          > innych tego typu)

Oczywiście że się nie różnią od zwykłych bloków, ale tu akurat oferta jest ok,
          bo są one określane jako "mieszkania" a nie "apartamenty".

> nie wiem też jak można ludzim wciskać, że to "samo serce
          > Starego Mokotowa" - skoro graniczą przez Żwirki z dzielnicą Ochota.

Jak widać można. Oczywiście nie jest to żadne serce starego mokotowa. Co nie
          zmienia faktu że o wiele bardziej wolałbym mieszkać tam niż na Starym Mokotowie
          który uważam za jedną z najbrzydszych dzielnic jakie w życiu widziałem.

> Przybędzie tam ok 1,5 samochodu na rodzinę (tj. 7500 samochodów). Większosc
          > ludzi bedzie wyjezdzac "na 9:00" do pracy i jakim cudem ma to nie wpłynąc na i
          > tak zatkane Żwirki czy Racławicką...

No właśnie - 5000 rodzin to jeden z większych mitów krążących o Marinie. Ciekawe
          skąd się ta plotka wzięła i dlaczego ja wszyscy powtarzają. Ja też tak myślałem,
          ale policzyłem - będzie tam 1570 rodzin z tego co wiem. Sporo mniej no nie?
          A co do wyjazdów to spojrzałem na stare osiedla na Miłobędzkiej i tam jest
          bardzo gęsto a "wyjazdy" też dwa - a jakoś sobie radzą, więc może nie będzie tak
          źle? Sam nie wiem. Dwukrotnie szersza Racławicka powinna sporo poprawić. Ale na
          pewno korki będą - tak jak wszędzie indziej w całej Warszawie.
          • Gość: ZW Re: A co to znaczy przereklamowana? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.05, 10:46
            Co znaczy "przereklamowane" ??? Czy zwróciliście uwagę na te
            teksty "reklamowe", które kiedyś głosiły: bez białego montażu.........A teraz
            oznacza to już właściwie "wzbogacony stan surowy zamknięty" jeśli sie przyjmie
            za podstawę budowlaną definicję stanu "zamkniętego surowego". Teraz juz prawie
            nikt nie pisze w ofercie, że: - bez rozprowadzenia w lokalu instalacji
            wodociągowej i kanalizacyjnej; - bez drzwi wewnętrznych; - bez parapetów; - bez
            glazury na balkonach i tarasach; - bez osprzętu elektrycznego ( lub jeśli jest,
            to najtańszy z najtańszych); - ściany "pobiałkowane" ale nie wygładzone; - itd.
            itp. DOPIERO teraz mozna mówić "bez białego montażu"!
            No i najważniejsze, to "bonusy": - trzyletni zarząd nieruchomościa przez ludzi
            dewelopera i na jego warunkach; - wymuszone przejęcie na swoje utrzymanie
            lokalu (wraz z tzw. opłatami eksploatacyjnymi płaconymi na rzecz dewelopera,
            plus podatek gruntowy lub opłata za dzierżawę wieczystą) w budynku, który
            jeszcze NIE MA pozwolenia na użytkowanie (!!!), a więc administracyjnie wciąż
            jest budową i wszystkie koszty, które w tym czasie występują są już wliczone do
            ceny umownej. Tak więc płacimy - częściowo, bo częściowo - ale dwa razy !
            Taka jest teraz reklama, a są kraje gdzie za kłamliwą reklamę płaci się
            odszkodowania!
          • jocek1 Re: A co to znaczy przereklamowana? 28.11.05, 10:23
            > Dwukrotnie szersza Racławicka powinna sporo poprawić.

????? Prędzej nowa droga wzdłuż torów od Marynarskiej do Jerozolimskich ...
        • soovi Re: A co to znaczy przereklamowana? 26.11.05, 21:41
          W swoim poprzednim poscie, chciałem powiedzieć, że w przypadku naszych
          warszawskich developerów, trudno mówić o PRZEreklamowaniu, bo reklama
          wszystkich inwestycji jest słaba, albo jej wcale nie ma. A jak już jest, to
          słabo się robi (też mnie urzekła Dolna 9 na "Starym Mokotowie"). Nazwy naszych
          ulubionych inwestycji to też niezła zabawa. Może trzeba zmienić tytuł postu
          wiodącego na "Najbardziej przewalone nazwy inwestycji" na początek
          proponuję "Rezydencja na Skarpie" - w wykonaniu JWC to na pewno
          będzie "rezydencja" jakich mało!!!
    • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:20
      marina to enklawa miasteczko w miescie;)Ale, nie wiedzialem ze taki drogi czynsz
    • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:35
      Dosc tani czynsz jest na skoroszach a to rzut beretem do centrum, pomojajac ze
      mozna zrobic spacer do stacji ursus i jedziemy za darmo!!!tzn na karte miejska.
      • eldritch2 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 27.11.05, 03:16
        Nowy typ. Chełmska Budimexu. Przecież tam jest tam brzydko a właśnie podnieśli
        cenę powyżej 7 tys. bo mają tak dużo klientów. Czy ktoś coś z tego rozumie???
        • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 27.11.05, 16:26
          Duzo mieszkan kupuja cudzoziemcy i rodacy wyjezdzajacy na zachod za chlebem.To
          oni kupuja te mieszkania.A rzad czeka az spoleczenstwo obkupi sie na tyle,zeby
          nie musial nic robic z problemem braku mieszkan./Bo przeciez ktos kto czeka na
          mieszkanie komunalne moze wziac kredyt i sam kupic wlasne m.TBS znow sa
          nieoplacalne niby dla mniej zamoznych, ale ciekaw jestem w jaki sposob stac
          mniej zamoznego na placenie czynszu 1000zl? na zachodzie mimo niskich zarobkow
          mozna w dwa lata zarobic na spore mieszkanie i auto oczywiscie kupujac je w
          Polsce.
      • Gość: aga Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 15:52
        wlasnie uciekam ze skoroszewskiej. Takich korkow to jeszcze nie bylo, a buduje
        sie jeszcze jedno nowe osiedle i ok. 10 bloczkow przy ryzowej. Samochod czy
        autobus to porazka.
        • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 27.11.05, 18:04
          !!! ul.Ludowa/Boryszewska!!! Ponad 12tys. za metr!!!Zwykle mieszkanie nazwane
          apartamentem. Skad te dziwne zazewnictwo? Przeciez to Polska i w dodatku zwykle
          mieszkanie, nawet nie hotel!!!
          • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.robbo.pl 27.11.05, 18:10
            Jeśli chodzi Ci o Mondrian House to to zdecydowanie nie są zwykłe mieszkania. To
            apartamenty z prawdziwego zdarzenia i sam byłbym gotowy zapłacić nawet 10
            tysięcy za metr gdyby lokalizacja była lepsza (Boryszewska / Ludowa to słaba
            lokalizacja). Mam nadzieję że kiedyś powstanie całe tego typu osiedle, w jakimś
            dobrym miejscu.
          • Gość: ? Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:57
            a co ty sie curva pałacu spodziewasz. I skąd wiesz obieżyświatku jak wyglada
            apartment
            • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 27.11.05, 22:26
              Jesli to do mnie, to powinno byc reprezentacyjnym wnetrzem(mieszkaniem)
              luksusowym lub hotelem.Napisz co tam jest wspolnego z apartamentem!!!
              • Gość: > Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:40
                Masz sraczkę, bo sam kupujesz mieszkanie 23 metrowe (skąd taki pomysł aby kupić
                taką klitę). I zazdrość Cię zżera, że kogoś stać wydac 12 tysiów na apartament.
                Jak chcesz oceniać co jest a co nie jest apartamentem ? Stać kogoś to kupuje -
                Ciebie nie stać i nie kupujesz - po co ta dyskusja - bicie piany.
                • Gość: wawek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.chello.pl 28.11.05, 08:07
                  Nie zazdrosc, tylko nazwa bo wiem ze takie 40metrowe m. na ludnej nie bedzie
                  apartamentem...A gdybym mial forse kupilbym do 5 tys bo pozniej to szkoda
                  pieniedzy na bloki i wybralbym domek...
              • Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.robbo.pl 27.11.05, 23:16
                Przestudiuj dokładnie jakie dodatkowe rzeczy w kompleksie są poza mieszkaniami.
                Najbardziej polecam przestudiować co jest na parkingu podziemnym poza miejscami
                do parkowania (a najlepiej się tam przejdź, bo nie wszystko jest napisane w
                materiałach). Zapytaj się w biurze sprzedaży co w każdej kuchni mają instalowane
                dodatkowo poza zwykłymi kranami.

Reprezentacyjne wnętrze robisz sobie sam. Zobacz jak jest przygotowywana
                portiernia, zajrzyj do portierni już gotowej a apartamentowcu naprzeciw.

Naprawdę, to nie są zwykłe mieszkania.

A co do ceny - ja się zgadzam. Są za drogie, conajmniej o 20% wg moich analiz.
    • Gość: Tomek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.netventure.pl 04.01.06, 14:00
      Wg mnie jedną z najbardziej przereklamowanych inwestycji
      jest "Rezydencja na Skarpie", produkcji JW Construction Holding SA.

Można to sprawdzić samodzielnie. Na stronie:
      www.jwconstruction.com.pl/rezydencjanaskarpie/
      jest piękna wizualizacja i peany na temat widoków z okien.

To natomiast jest aktualne zdjęcie wykopu pod owy budynek:
      www.mokotowplaza.waw.pl/pliki/rezydencja_na_skarpie3.jpg
      Nietrudno sobie wyobrazić jak prestiżowe i wyjątkowe
      widoki będzie miała połowa mieszkań w tej, khem, 'rezydencji'.

Wbrew reklamom, osiedle prawdopodobnie nie będzie też ogrodzone,
      bo nie ma takiej możliwości formalnej (droga). Wideofony nie będą
      działać (u nas wideofony są popsute już chyba z pół roku).

Ochrona w "rezydencji" prawdopodobnie też będzie bezradna, bo
      JWC nie wyposaża swoich budynków w monitoring i kamery.
      U nas (tuż obok) w ciągu ostatniego półrocza było już ponad
      20 kradzieży i włamań do mieszkań i samochodów.

JWC obieca tam nawet "łącza internetowe". Potem okaże się jednak,
      że funkcję łączy internetowych pełni zwykły kabel telefoniczny,
      a jedyną możliwością dostępu do netu jest modem albo Neostrada w TPSA.
      W odpowiedzi na reklamacje klientów, JWC bezczelnie odpowie,
      że przecież budynek "nie jest ekranowany" i każdy może sobie
      założyć łącze radiowe.

Wbrew reklamie inwestycja nie będzie miała prestiżowego adresu
      ul. Bukowińska, tylko adres ul. Pejzażowa (nikomu nieznana ulica
      utworzona w połowie 2005 roku). Do teraz nie można tu zamówić
      Pizzy Hut, czy taksówki.

Ale tego oczywiście w reklamach już nie znajdziecie.
      • Gość: Tomek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.netventure.pl 04.01.06, 14:12
        Zapomniałem jeszcze dodać coś o drodze dojazdowej :-)

Od ponad roku, do chwili obecnej ona wygląda tak:
        www.mokotowplaza.waw.pl/pliki/droga_dojazdowa.jpg
        Nic nie wskazuje, by to się zmieniło, ponieważ:

- JWC buduje tam (jak widać na wcześniejszym zdjęciu)
        ogromny 15-piętrowiec (Mokotów Plaza II)

- potem rozpocznie budowę "Rezydencji Na Skarpie"

- a potem, też przy ul. Pejzażowej, budowę kolejnego 14-piętrowca.
        Tutaj jest link do pozwolenia na tę budowę:
        www.mokotowplaza.waw.pl/pliki/Bukowinska22-fatalna_decyzja.pdf
        które wkrótce przejdzie na właśność spółki JWCH S.A.

Ale informacji o tym, że przez najbliższe 5-6 lat trzeba będzie
        dojeżdżać do domu dziurawych płytach - też w reklamie nie znajdziecie.

• Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.bas.roche.com 04.01.06, 15:10
          No ale Volvice jeżdżą po tej drodze.
          A jak już JWC zabuduje każdy centymetr pozostałej ziemi to czy planowane jest
          budowanie kolejnych 15 pietrowców np. na dachach tych już stojących?
          • Gość: antymaciuś Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:14
            maciuś ale ty kqrwa jesteś zabawny

a na Marinie będą stawiać płot na tym płocie co jest aby był wyższy - taki 20
            metrowy. I czy będziecie robić na wjeździe do marniny czytniki linii
            papilarnych ?

• Gość: Maciek Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.robbo.pl 05.01.06, 01:29
              Hehehe, widzę że stałeś się moim fanem.
              A po nocach Ci się śnię? Duszo niespokojna...
      • dskowronski Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars 28.01.06, 20:11
        > Wg mnie jedną z najbardziej przereklamowanych inwestycji
        > jest "Rezydencja na Skarpie", produkcji JW Construction Holding SA.

"Rezydencja" i "JW Construction" jakby się z założenia wykluczały :)))
    • Gość: mi. Re: Fakt, Marina to takie blokowisko strasznie to IP: *.chello.pl 28.02.06, 13:05
      wielkie.
    • Gość: hk35 Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.pekao.com.pl 28.02.06, 16:29
      Wszystko i tak się sprzeda......Brać kredyty i do blokowiska. A przepraszam
      teraz to są rezydencje itp...Pozdrawiam
      • Gość: Karol Re: masz całkowitą rację; sprzeda się wszystko IP: *.chello.pl 28.02.06, 17:29
        nawet produkty - WC CONSTRUCTION, jezeli tylko otrzymaja nazwy PLAZ,
        REZYDENCJI czy VILLI. Jednak taka 'VILLA' powstaje koło mnie na Drogomilskiej,
        gdzie poziom decybeli przekracza wszelkie normy.....

Równiez pozdrawiam

Karol
      • Gość: PawełP Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:43
        Prześledziłem wszystkie Wasze wypowiedzi na tym forum i załamałem
        się....Licytujecie się jak dzieci. Marina jest gorsza, Kabaty lepsze, JW
        Construction to... A nie przyszło nikomu do głowy, że każdy z nas ma inne
        preferencje? Jeden woli żyć w ciszy na uboczu a drugi w zgiełku miasta, w
        ciągłym ruchu. Ja akurat właśnie będę kupował mieszkania i dla mnie Warszawa
        odpada - wybiorę Piaseczno lub coć w tym stylu, co nie znaczy że mieszkanie na
        osiedlu Marina jest złe - mój kolega tam kupił lokal bo tam sie dobrze czuje -
        ja za żadne skarby tam nie zamieszkałbym. Dajcie spokój z tymi "licytacjami".
    • Gość: s Re: Cała zabudowa ulicy Bukowińskiej, która IP: *.chello.pl 04.03.06, 14:55
      wygląda jak z ponurego snu; a raczej z marzenia dozorcy Anioła z
      niezapomnianego serialu Alternatywy 4. Monsturalne blokowisko - tylko, ze nowe -
      ludzie zaglądają sobie w okna. Poza tym przed jednym z tych wielgachnych
      bloczysk stoi kolumna z orłem - dozorca Anioł tez takiego chciał mieć, ciekawe
      swoją drogą czy w piwnicy mają już klub osiedlowy ?
    • Gość: majewski Re: Kazimierzowska vel Koszmar Residence IP: *.chello.pl 05.03.06, 10:05
    • Gość: gggggggocha Re: Najbardziej przereklamowane inwestycje w Wars IP: *.kablowka.waw.pl 22.03.06, 22:32
      miasteczko wilanow i wszystko w nim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka