Dodaj do ulubionych

Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C"

IP: *.bph.pl 18.11.05, 14:33
Poszukuję opinii na temat Włodarzewskiej SA. Mam umowę o kupno mieszkania - w
celu dokonania jakiejkolwiek zmiany muszę pisać "Podanie do zarządu". Czy
komuś odpowiedzieli pozytywnie na jakiekolwiek podanie ? - Nie chcą powiązać
harmonogramu wpłat z postępami prac na budowie. Może budują wszystko w
terminiach? (wątpię).

Czy DRAWSKA "A" i "B" jako bardziej doświadczona we współpracy z Włodarzewską
SA ma coś co powiedzenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: crp Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.visp.energis.pl 20.11.05, 23:35
      O wszystko trzeba pisać podanie. A łaskawy deweloper być może je rozpatrzy i
      odpowie, a jak nie to "na to mieszkanie mam kilku klientów którzy nie wybrzydzają".

Poza tym te budynki są po prostu brzydkie, a rozkłady jakieś niezbyt... 8m
      pokój, 12m przedpokój, trochę dziwne. Nic nie poprzesuwasz, bo okien jest mało i
      są wąskie, do tego jedne wysokie, drugie niskie. Wygląda to dziwnie.

Słyszałem że gdy byli spółdzielnią, to odchodziły tam ostre przekręty,
      wyprowadzanie kasy itd. Teraz - no cóż, nie wiadomo. Na gruncie jeszcze niedawno
      była hipoteka na inną inwestycję. Nikt nie gwaratuje że następna też się w
      trakcie nie pojawi :(

Obym był złym prorokiem. Poza tym Drawska A stoi od dawna i chyba nikt nie narzekał?
      • Gość: Dob Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.bph.pl 05.12.05, 17:08
        Pismo z rzeczowymi argumentami do nich trafiło. Właściwie jedyne rzeczy na
        które się nie godzą to:
        (1) współmierność kar dla obydwu stron umowy - tutaj klienci są "do tyłu"
        (2) powiązanie harmonogramu rat za mieszkanie z harmonogramem budowy.
        Warunek nr (2) jest dla mnie podstawowy - jak się nie zgodzą to moje finanse
        zostaną skierowane gdzie indziej - cos się znajdzie.
        • Gość: Bosman Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.ghnet.pl 06.01.06, 11:31
          Mam pytanie dotyczące zmian w umowie - inwestycja Drawska C.
          Umowa jest typowo pod Developera.
          Na co konkretnie się zgadzają. O jakie zmiany konkretnie wystepowaliście i na
          co szczególnie zwrócić uwagę. Co do kar to już wiem, że nie wprowadzą
          równoważnych dla inwestora i siebie.
          Czy ktoś sprawdzał ich bilans w sądzie rejestrowym? Mają obowiązek taki składać
          po zakończeniu danego roku z racji osobowości prawnej SA.
      • Gość: Almo Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 62.111.149.* 06.12.05, 10:20
        • Gość: developero Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 83.9.244.* 06.12.05, 14:59
          Drawska to tragiczna lokalizacja.
          Niby ochota, niby park ale
          wszytsko po niewlasciwej stronie.

Fatalny dojadz rozwalona drogą, podła
          infrastruktura (1 sklepik osiedlowy),
          szare przygnebiajace otoczenie,
          zerowa komunikacja miejska.

I jeszcze ten developer.
          Kto to kupuje i dlaczego ?
        • Gość: developero Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 83.9.244.* 06.12.05, 14:59
          Drawska to tragiczna lokalizacja.
          Niby ochota, niby park ale
          wszytsko po niewlasciwej stronie.

Fatalny dojadz rozwalona drogą, podła
          infrastruktura (1 sklepik osiedlowy),
          szare przygnebiajace otoczenie,
          zerowa komunikacja miejska.

I jeszcze ten developer.
          Kto to kupuje i dlaczego ?
          • Gość: Ja Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 217.153.63.* 07.12.05, 09:12
            Tragiczna lokalizacja? Polecam przejechać się w te okolice - cisza, spokój i
            wszędzie pełno zieleni. Ciekawy jestem developero co dla ciebie jest taką super
            lokalizacją (oczywiście w porównywalnej cenie).

Jeśli chodzi o dojazd Włodarzewską to rzeczywiście jest ona dziurawa jak ser
            szwajcarski, ale niestety w Warszawie nie tylko ona jest taka piękna (patrz np.
            ulicę Rostafińskich - wielokrotną laureatkę konkursów na najbardziej dziurawą
            drogę, będącą jednoczęśnie dojazdem do całkiem "prestiżowych" inwestycji
            jak "Oranżeria" czy całe osiedle Eko-parku). Ale jest alternatywa dla przejazdu
            Włodarzewską w postaci Al. Jerozolimskich - po zakończeniu rozbudowy
            komunikacja tą drogą powinna być całkiem niezła.

Przygnębiającym otoczeniem takie miejsce może nazwać tylko jakiś frustrat -
            park szczęśliwicki jest jednym z najładniejszym i najlepiej utrzymanych w całej
            Warszawie.

Z komunikacją miejską rzeczywiście nie jest rewelacyjnie, ale nie dla
            wszystkich jest to priorytet (dla mnie osobiście ważniejszy jest czas dojazdu
            do centrum samochodem :) ).

Deweloper - no cóż, nie jest to rewelacja, ale z drugiej strony JWC to też nie
            jest. Trzeba patrzeć im na ręce i nie wolno z niczym popuścić (od
            wynegocjowania dobrej umowy zaczynając).
            • Gość: anon Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.chem.uw.edu.pl 23.12.05, 12:11
              Ja jestem zadowolony, juz za chwile odbieram piekne mieszkanko w budynku B, mam
              jeszcze jedno w budynku A (na wynajem) Wlodazewska jest solidna firma, wywiazuja
              sie z umow i z terminow, nigdy nie mialem z nimi klopotow, podania trzeba pisac
              ale moje w 100% byly rozpatrywane po mojej mysli. Wiadomo ze jak ktos napisze
              podanie o przesuniecie raty o 6 miesiecy to sie nie zgodza :) Co do JWC to nie
              ma porownania, jak widze inwestycje JWC przy Metrze Wilanowska to smiac mi sie
              chce i pomyslec ze mialem tam kiedys zostawic pieniadze :] wspolczuje tm ludziom.
              A Sark Szczesliwicki to wg. mnie jedna z najpiekniejszych lokalizacji w Warszawie
              • Gość: mietek Człowieku toż to żenada - tylko wspułczuć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 18:54
                Park szczesliwiecki jest ok. Tyle ze ta
                inwestycja jest po jego złej stronie.

Co innego osiedle chinskie po tej stronie
                gdzie BC.

Toz to dno. Brak komunikacji miejskiej, zero
                infrastruktury, jakies smrodzące działki,
                rozspierd .. droga przy
                ktorej jest jakaś albanska amnasada - dojazd
                to koszmar. A im wiecej tych bloków tym wiecej aut.

• lusia48 Re: Człowieku toż to żenada - tylko wspułczuć 04.01.06, 12:08
                  Najpierw niech sie "Pan" nauczy polskiej gramatyki i ortografii, a potem
                  dopiero niech sie publicznie wypowiada.... ha, ha...
                  • Gość: mietek Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:39
                    ... siedząc w zadupnej lokalizacji.
                    Jak braknie argumentow merytorycznych
                    zawsze pozostaja literowki(-;
                    • lusia48 Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... 06.01.06, 17:34
                      To jest jedna z najlepszych lokalizacji w Wawie.Swiadcza o tym przede wszystkim
                      ceny mieszkan. Nie ma nowych osiedli ktore sa tak blisko Centrum miasta a przy
                      okazji posiadajace tak dobra komunikacje z reszta Stolicy!
                      Poza tym piekny Park Szczesliwicki ktory umozliwia odpoczynek po pracy,
                      az trudno uwierzyc ze miejsce to znajduje sie praktycznie w samym centrum
                      zatloczonego miasta... : )Wlodarzewska jest dziurawa jak ser ale dzieki temu
                      nie ma tam duzego ruchu.
                      Bardzo dobrze sie tam mieszka bo jest blisko do centrum handlowego, przychodni
                      itp. : )
                      Wiele osob ktorych nie stac, aby tam zamieszkac stara sie krytykowc to
                      miejsce... : (
                      • Gość: marian Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: *.eranet.pl 07.01.06, 00:25
                        a ile teraz ten luksus kosztuje, az tak drogo (tzn kolo 5kPLN?)
                        kiedys sie zastanawialem, odpadla: slaba lokalizacja ,jak sie nie planuje
                        jezdzic autem, no i to, ze jak chcielismy zobaczyc mieszkanie w realu, to
                        powiedziano nam, ze nie mozna!!! jak to, tyle kasy placisz i na budowe wejsc nie
                        mozna? paranoja...Na planie wszystko ladnie wyglada, ale tego jak pada slonce,
                        jaki widok na zewnoatrz,to na planie juz nie ma...

I wlasnie ten aspekt przewazyl, bo cisza to faktycznie jest
                        • Gość: Ja Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: *.chello.pl 08.01.06, 14:00
                          Do mieszkania nie mogłeś zapewne wejść, bo nie było w środku schodów ani wind -
                          na żadną budowę deweloper nie wpuściłby cię na takim etapie. Potem już nie ma
                          problemu i wielokrotnie byłem w środku mojego mieszkania w trakcie budowy.
                          Jeśli chodzi o dojazd do centrum samochodem to pomijając fakt, że rzeczywiście
                          ulica włodarzewska jest totalnie dziurawa, ciężko znaleźć lepszą lokalizację w
                          podobnej cenie - górczewska nawet w godzinach szczytu komunikacyjnego nie stoi,
                          potem odbija się w bitwy warszawskiej albo wawelską i już jest się w centrum :))
                          • Gość: Bosman Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: *.ghnet.pl 08.01.06, 15:49
                            Mam pytanie dotyczące zmian w umowie - inwestycja Drawska C.
                            Umowa jest typowo pod Developera.
                            Na co konkretnie się zgadzają. O jakie zmiany konkretnie wystepowaliście i na
                            co szczególnie zwrócić uwagę. Co do kar to już wiem, że nie wprowadzą
                            równoważnych dla inwestora i siebie.
                            Czy ktoś sprawdzał ich bilans w sądzie rejestrowym? Mają obowiązek taki składać
                            po zakończeniu danego roku z racji osobowości prawnej SA.
                            • Gość: Ja Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: *.chello.pl 08.01.06, 20:23
                              Jakichś dramatycznych zmian rzeczywiście wynegocjować się nie da - powiązanie
                              transz z harmonogramem nam się nie udało, ale jakichś wielkich opóźnień też nie
                              ma: w naszym etapie (Drawska B) "poślizg" to ok. 1 miesiąc. Mieli skończyć do
                              końca 2005, teraz zaczynają się pierwsze obiory - czyli nie jest źle. Osobiście
                              doprecyzowałem zapisy w umowie: dokładne oznaczenie w jakich działkach
                              przysługuje mi udział i że jest on w pełni wliczony w cenę, konkretnie
                              określiłem datę zakończenia budowy (pierwotnie jest "X" kwartał) i odsetki
                              karne od tej daty. Poza tym wywaliłem zapis o karach, jeśli chciałbym na kogoś
                              scedować prawo do wybudowania lokalu (czyli sprzedać mieszkanie przed jego
                              odbiorem).
                              To chyba tyle jeśli chodzi o umowę i to co udało mi się w niej zmienić. Jeśli
                              masz jakieś konkretne pytania to pisz
                              • Gość: gosc umowa wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:28
                                ja jestem na etapie podejmowania decyzji co do zakupu mieszkania - jedna z
                                mozliwosci jest wlasnie Drawska C.
                                Chcialabym zapytac o jedna rzecz - w umowie jesli chodzi o wykonczenie budynku
                                i mieszkan informacje sa bardzo ogolnikowe - czytalém umowy innych deweloperow
                                w kt. podane byly szczegoly nawet takie jak kolor elewacji, material z jakiego
                                wykonano parapety itd. a takze odnosnie zagospodarowania terenu wokol a tu nic -
                                czy bedzie i jakie ogrodzenie, jak wylozone drogi wewnetrze, plac zabaw dla
                                dzieci itd. czy takie dokumenty sa dolaczane potem przez dewelopera? czy jak ?
                                na slowo mam mu wierzyc? (jeszcze u nich w biurze o to nie pytalam wiec moze
                                bardziej to uszczegolawiaja?)
                                ponadto co do punktu umowy odnosnie sprzedazy osobom trzecim kary sa wymienione
                                gdy chcemy odsprzedac po odbiorze - a nie przed - dziwne to jakies?
                                i jeszcze jedno - co z zapisem odnosnie administrowania przez 3 lata od
                                zawarcia umowy przyrzeczonej (to to samo co umowa niniejsza - przedwstepna?) -
                                2 pierwsze lata to czas budowy ale ostatni rok? przeciez ten zapis jest ponoc
                                nielegalny? czy ktos z was cos z tym robil?

z gory dziekuje za wskazowki
                                • Gość: Ja Re: umowa wlodarzewska IP: *.chello.pl 09.01.06, 10:05
                                  ja jestem na etapie podejmowania decyzji co do zakupu mieszkania - jedna z
                                  mozliwosci jest wlasnie Drawska C.
                                  Chcialabym zapytac o jedna rzecz - w umowie jesli chodzi o wykonczenie budynku
                                  i mieszkan informacje sa bardzo ogolnikowe - czytalém umowy innych deweloperow
                                  w kt. podane byly szczegoly nawet takie jak kolor elewacji, material z jakiego
                                  wykonano parapety itd. a takze odnosnie zagospodarowania terenu wokol a tu nic -
                                  czy bedzie i jakie ogrodzenie, jak wylozone drogi wewnetrze, plac zabaw dla
                                  dzieci itd. czy takie dokumenty sa dolaczane potem przez dewelopera? czy jak ?
                                  na slowo mam mu wierzyc? (jeszcze u nich w biurze o to nie pytalam wiec moze
                                  bardziej to uszczegolawiaja?)
                                  ponadto co do punktu umowy odnosnie sprzedazy osobom trzecim kary sa wymienione
                                  gdy chcemy odsprzedac po odbiorze - a nie przed - dziwne to jakies?
                                  i jeszcze jedno - co z zapisem odnosnie administrowania przez 3 lata od
                                  zawarcia umowy przyrzeczonej (to to samo co umowa niniejsza - przedwstepna?) -
                                  2 pierwsze lata to czas budowy ale ostatni rok? przeciez ten zapis jest ponoc
                                  nielegalny? czy ktos z was cos z tym robil?

z gory dziekuje za wskazowki

1. Jeśli chodzi o szczegóły wykończenia to jest to w załączniku do umowy, który
                                  zawiera informacje techniczne nt. budowy, ale przynajmniej u nas (Drawska B) są
                                  tam jedynie takie rzeczy jak rodzaj technologii wykonania budynku, wykończenie
                                  klatek i mieszkań (czyli jakie tynki, podłogi, parapety), ale bez podawania
                                  konkretnych firm. Generalnie materiały przyzwoite, ale np. z parapetów
                                  standardowych (konglomerat) można potem zrezygnować i wstawić swoje, a oni
                                  zwracają kasę za to, z czego się zrezygnowało. Jeśli chodzi o zagospodarowanie
                                  terenu to w umowie też doprecyzowanego tego nie ma, ale trzymają się tego co
                                  jest w wizualizacjach (dotyczy to też koloru elewacji).
                                  2. Nie bardzo rozumiem jak mogą być kary za sprzedaż mieszkania po jego
                                  odebraniu? Pewnie masz na myśli zapis o kosztach przywrócenia mieszkania to
                                  stanu pierwotnego, jeśli w trakcie budowy zgłaszałeś zmiany do mieszkania, a
                                  potem z niego zrezygnowałeś? Takie coś będziesz mieć w każdego dewelopera. Ja
                                  wynegocjowałem, że nie poniosę kary jeśli w jakimkolwiek momencie w trakcie
                                  budowy, przed podpisaniem aktu notarialnego będę chciał je komuś "odstąpić", to
                                  nie będę z tego tytułu extra dopłacać.
                                  3. Umowa przyrzeczona to inna nazwa ostatecznej umowy kupna-sprzedaży, zawartej
                                  w formie aktu notarialnego (czyli rzeczywistego przeniesienia prawa własności
                                  lokalu). Administrowanie 3-letnie liczy się od daty zawiazania się wspólnoty
                                  mieszkaniowej (czyli od momentu sprzedania przez dewelopera o ile dobrze
                                  pamiętam co było w ustawie - 3 pierwszych mieszkań). My jako Drawska B mamy ten
                                  problem jeszcze przed sobą, ale biorąc pod uwagę doświadczenia Drawskiej A,
                                  udaje się po większych i mniejszych bojach potem skrócić ten okres do 1 roku
                                  (przynajmniej mam taką nadzieję, że nam się też uda) :) A sam zapis
                                  rzeczywiście uznany był za kaluzulę niedozwoloną przez UOKiK, ale jak widzisz
                                  wyrok sobie a życie sobie...
                                  • Gość: Bosman Re: umowa wlodarzewska IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 23:03
                                    Też się zastanawiam nad ta inwestycją. Umowa jest rzeczywiście mało prezyzyjna
                                    jeśli chodzi o standard wykończenia. Jest co prawda załącznik opisujący to ale
                                    to same ogólniki, zero konkretów
                                    dziwny jest zapis par 9 pkt 2":"przeniesienie przez kupującego praw
                                    wynikających z niniejszej umowy na osobę trzecią nie jest możliwe po odbiorze
                                    lokalu przez kupującego" - to chyba jakaś paranoja. Inny zapis mówi, że akt
                                    notarialny będze zawarty do 90 dni od daty przekazania budynku. Czyli jak
                                    rozumiem przez np. 90 dni nic nie mogę zrobić z tym mieszkaniem?
                                    Administracja na 3 lata liczona jest od przekazania budynku (zawarcia umowy
                                    przyrzeczonej) czyli skazanie na łaskę i niełaskę developera. Nie wiem jakie
                                    mają koszty i jak to może dalej skutkować na koszty administracji Drawską C.
                                  • Gość: Bosman Re: umowa wlodarzewska IP: *.pnet.com.pl 10.01.06, 18:47
                                    Mam pytanie do osób, które już mieszkają w budynkach Drawska A i B - ile wynosi
                                    czynsz za 1 m2 liczony przez Włodarzewską. W umowie jest zapis, iż przyszli
                                    właściciele zgadzają się na administrowanie nieruchomością w okresie 3 lat po
                                    przewłaszczeniu - przez administratora tj. Włodarzewską.

Pozdrawiam
                                    • ankaa13 Re: umowa wlodarzewska 17.01.06, 22:51
                                      Witam,
                                      jestem też zainteresowana Drawską C - wiem, że czynsz w A i B jest około 6,5 zł
                                      a na Drawskiej C może być trochę wyższy (info z ich biura handlowego), koszty
                                      administrowana 1,50 zł za metr kw.
                                      Myślimy, że warto zawrzeć w umowie następujące zapisy:
                                      - teren ogrodzony
                                      - drzwi do mieszkania antywłamaniowe - np. Gerda S
                                      - jakie mają być parapety
                                      - powiązanie płatności z harmonogramem budowy
                                      - nie wiem jak będzie z domofonami, drzwiami wjazdowymi do garażu, wykończeniem
                                      podłogi w korytarzach i garażu - nic na ten temat nie ma w załączniku do umowy.
                                      pozdrawiam i życzę udanych negocjacji
                                      • Gość: Bosman Re: umowa wlodarzewska IP: *.ghnet.pl 18.01.06, 01:20
                                        Dzięki za info.
                                        Wysłałem do nich umowę z propozycją zmian. Zobaczymy na co się zgodzą. Dam znać
                                        jak odpowiedzą. Co do czynszu w Drawskiej A i B to mam pytanie co cena 6,5
                                        obejmuje? czy np. wodę i kanalizację też.
                                        Pozdrawiam
                                        • ankaa13 Re: umowa wlodarzewska 18.01.06, 10:24
                                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36074 - Forum Drawskiej C
                                          Co do czynszu to nie wiem - można zapytać na forum www.drawska.prv.pl
                                          pozdrawiam
                                          Anka
                                          • Gość: Bosman Re: umowa wlodarzewska IP: *.ghnet.pl 18.01.06, 11:47
                                            Serdeczne dzięki za adres.
                                            Pozdrawiam
                        • Gość: lusia48 Re: Śmiej się kobiecino bo cóż ci pozostało ... IP: 217.96.10.* 09.01.06, 09:19
                          Cena zalezy od inwestycji np. w ogrodach Shiraz 2 lata temu 1m2 kosztowal 7000
                          pln, a w nowo wybudowanej willi Pan Tadeusz cena to 8500 pln /1m2 przy
                          powierzchniach od 80 - 120 m2 a wszystkie mieszkania zeszly jak swieze
                          buleczki!!
            • mpasieka wyrzucmy admnistratora 16.07.06, 00:08
              witam, pisze z kompa kolezanki (nie mam polskich znakow), dlatego ten adres
              mailowy nie jest moj. Jestem wascicielem mieszkania w inwestycji A, b.rzadko
              bywam w domu, wrecz jestem tu gosciem. chcielbym upowaznic notarialnie osobe
              zaangazowana w `walke` z administratorem, aby moj glos byl wazny i uczestniczl
              w glosowaniach kiedy ja jestem nieobecny. osobe kompetentna prosze o kontakt
              pod adres smokstefan@gnail.com lub odpowiedz na forum -mail ze wzgledow
              wiadomych jest tymczasowy, pozdrawiam.
              konar
              p.s.
              dla wszystkich ktorzy maja jakiekolwiek watpliwosci, zadumana to teraz i
              przysylosciowo wspaniale miejsce, piekny widok na podchodzece do ladowania
              samoloty, idealny dojazd do centrum WKD-ka niezaleznie od korkow, al.
              jerozolimskie udrazniaja, sa dosc ciekawe plany zagospodarowania fortu
              szczesliwice, nie mowie o bliskosci reduty, blue city, parku, wyciagu
              narciarskiego, sklepik jest idealny, a na lace przed domem o swicie mozna
              spotkac bazanta. Dziruy we wlodarzewskiej sa, ale kiedys znikna, tymczasem ja
              sie ciesze, bo moze to odstrasza kierowcow i nie ma tu duzego ruchu. To co jest
              zle to administrator, ktory marnotrawi nasze pieniadze, oby juz nie dlugo,
              czego sobie i wam zycze.
      • jasiuleczek1 Re: Włodarzewska SA - drawsk a/b/c 05.06.07, 00:08
        Nie kupujcie mieszkan od Wlodarzewskiej!!!

www.wlodarzewska.fora.pl/niepokojace-praktyki-wlodarzewskiej-sa-zrywanie-umow-t90-360.html
    • tossa Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 18.01.06, 12:09
      Wlodarzewska uparcie bedzie administrowac wasza wspolnota mieszkaniowa.
      Za jakas chwile w Ogrodach Shiraz i Panu Tadeuszu (tym bardziej) spadna ceny, bo
      za plecami w odleglosci 1 km bedzie trasa NS. Jak w umowie macie z VAT-em?
      Inwestycja B opoznia sie, inwestycja A byla w czasie.
      W A jest sporo niedorobek (chocby przeciekajacy garaz), a Wlodarzewska nie do
      konca czuje sie winna, bo wykonawca inwestycji zbankrutowal.
      • Gość: mala Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 217.96.10.* 18.01.06, 13:09
        Willa pan Tadeusz jak i Ogrody Shiraz sa odgrodzone istniejacymi osiedlami od
        przebiegu planowanej trasy, wiec jesli ona powstanie to nie bedzie mialo
        znaczenia..
      • Gość: Bosman Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.ghnet.pl 18.01.06, 13:24
        Proszę o informację co to za trasa NS i którędy ma przebiegać. Czy może w
        bliskiej odległości od planowanej inwestycji Drawska C? Jeśli tak to z której
        strony świata i w jakiej mniej więcej odległości.
        Pozdrawiam
        B.
        • ankaa13 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 18.01.06, 15:32
          Witam,
          trasa ma iść wzdłuż torów kolejowych (tych które i pod wiaduktem na Al.
          Jerozolimskich. Od Drawskiej C to będzie spory kawałek - gorzej będą mieli
          mieszkańcy drawskiej A lub B z oknami w stronę torów kolejowych. Nie sądzę,
          żeby do Drawskiej C doszedł szum tej drogi. Wiem, ze jakaś firma kupiła działkę
          pomiędzuy drawską C a ogrodami shiraz i to mnie bardziej niepokoi - co tam
          będzie?
          pozdrawiam
          Anka
          • Gość: Bosman Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.ghnet.pl 18.01.06, 21:05
            Witam,
            Dziękuję za informację dot. trasy. Czy ta działka kupiona przez nieznanego
            inwestora to jest od strony budynku A czy raczej D.
            Pozdrawiam
            B.
            • ankaa13 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 18.01.06, 21:20
              Witam,
              ta działka ciągnie się wzdłuż wszystkich budynków od A do D od wschodu dokładie
              pomiędzy Drawską C a ogrodami Shiraz,
              pozdrawiam
              Anka
              • Gość: Bosman Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.ghnet.pl 19.01.06, 22:59
                Dziękuję za informacje. Zarezerwowałem mieszkanie od zachodu ale i tak dobrze
                by było aby nie powstało na tej działce coś co będzie uciążliwe dla mieszkańców
                całej Drawskiej C.
                Pozdrawiam
                B.
                • ankaa13 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 19.01.06, 23:08
                  No my zarezerowaliśmy od wschodu w budynku D więc wolałąbym wiedzieć wcześniej
                  co tam będzie,
                  pozdrawiam
                  • bosman100 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 20.01.06, 00:14
                    Przeczytałem forum Drawskiej B. Nieciekawie to wygląda. Tynki robione w zimie,
                    brak odpowiedzi zarządu na pytania - sprawy ciągnęły się miesiącami, wysoki
                    czynsz i skazanie na 3 lata administracji. Na razie zarezerwowałem ale mam
                    niemałe obawy. Jutro a w zasadzie dzisiaj - piatek powinienem coś wiedzieć o
                    zgodzie lub jej braku (to najbardziej prawdopodobne)zarządu na zmiany w umowie.
                    W załaczniku rzeczywiście temat ujęty jest baaardzo ogólnikowo.
                    Pozdrawiam
                    B
                  • bosman100 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 20.01.06, 00:21
                    Zapewne też jakieś mieszkania. Pytanie jak wysokie będą budynki. Akurat od
                    strony wschodniej odległość jaka może być pomiędzy Budynkiem D a nowo budowanym
                    na tej działce będzie mniejsza niż pomiędzy D od zachodu do następnego budynku
                    (też ktoś kupił tą działkę od zachodu i może zapewne zdbudować na niej osiedle)-
                    od zachodu jest jeszcze droga dojazdowa do garażu i ona zwiększa odległość od
                    ewentualnego nowo postawionego budynku.
                    Pozdrawiam
                    B.
          • Gość: lusia48 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 217.96.10.* 20.01.06, 14:34
            Ja tam tez juz kupilam mieszkanie z widokiem na gorke.Gdzie mozna znalezc
            informacje na temat firmy ktora kupila dzialke pomiedzy ogrodami Shiraz a
            Drawska C?
            • ankaa13 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 20.01.06, 15:03
              www.viterra.pl/kontakt.html ta firma kupiła tą działkę. Na pewno nie
              postawią nic wyższego niż Drawska C bo jak Pani powiedziała w biurze
              handlowym "gdyby była taka możliwość to sami by wybudowali coś wyższego",
              Udało Ci się coś zmienić w umowie?
              pozdrawiam
              Anka
              • Gość: .. Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.chello.pl 20.01.06, 19:11
                Jeśli mogę coś doradzić, to radzę odżałować trochę kasy i podpisać umowę
                przedwstępną w formie aktu notarialnego - Włodarzewska działa nie fair, i
                chociaż nie powiedzą tego wprost, ale jak za bardzo domagasz się swoich racji,
                to w podtekście można odczytać, że jakby co to rozwiążą z kupującym umowę.
                Zapłacą minimalną karę, która jest wpisana w umowie, ale biorąc pod uwagę
                sytuację na rynku na drugi dzień sprzedadzą z zyskiem. W ten sposób
                Włodarzewska będzie miała prawie darmowy kredyt na jakiś czas a kupujący rok
                czekania na próżno.
                • ankaa13 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 21.01.06, 08:20
                  witam,
                  tą dobra rada.Problemw tym, ze oni nie chcą umowy przedwstępnej w formie aktu.
                  Chcemy jednak wprowadzić zapis w umowie, ze oni zapłącą karę w wysokości np 5%
                  jak zerwą umowę bez naszej winy,
                  pozdrawiam
                  Anka
                  • Gość: ron Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.spray.net.pl 21.01.06, 19:12
                    daj znac,czy ci sie udalo
                  • Gość: Bosman Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 17:58
                    Jak na razie Włodarzewska nie spieszy się z odpowiedzią na propozycje zmian w
                    umowie. Zapewniali, że będzie to środa, czwartek ubiegłego tygodnia. Czekam
                    cierpliwie.
                    Pozdrawiam
                    B.
              • lusia48 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 21.01.06, 19:12
                Nie udalo nam sie nic zmienic w umowie, bo zarzad sie nie zgadza. My mieszkamy
                w sasiednim osiedlu i bardzo chwalimy sobie ta okolice, chcemy kupic wieksze
                mieszkanie bo dziecko w drodze, wiec machnelismy reka- mam nadzieje ze bedzie
                ok. : )To moze bedziemy sasiadkami? w ktorym bloku kupujesz-ja w C.
                • Gość: .. Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: 217.153.63.* 24.01.06, 12:21
                  Nawet jeśli uda Ci się to wpisać (a wątpię, żeby 5% Ci się udało) - 5% kary to
                  wbrew pozorom bardzo mało - kredyt dla dewelopera oprocentowany na 2,5% rocznie
                  to nie jest dużo. A dodadatkowo deweloper zyskuje o wiele więcej, sprzedając
                  już gotowe mieszkanie komu innemu - zysk minimum ok. 30%.
              • Gość: JA Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:21
                Dzwoniłam do VITTERA, nie potwierdzają informacji o zakupie działki.
                • Gość: ann Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.cst.tpsa.pl 08.02.06, 14:06
                  A to dziwne w takim razie skad Włodarzewska ma takie inf. skoro nawet sama
                  Viterra nic nie wie ;-)
                  Moim zdaniem powinni wiedzieć jak dokładnie zostanie zagospodarwowany teren
                  wokół Drawskiej - bo to dość bliskie sądziedztwo wiec byłyby to istotne
                  informacje;-)
                  • Gość: ?? Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.bph.pl 08.02.06, 14:38
                    viterra potwierdzila mi te informacje...
                    • escimo Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 08.02.06, 14:56
                      Wiesz co zamierzaja wybudowac...? jestem ciekawa jaka bedzie odległość ich
                      budynków od drawskiej C, w jakiej odległości mniej wiecej bedzie prowadziła ich
                      droga wjazdowa... i jak wysokie bedą budynki..?
                      Może coś wiesz na ten temat..?

ja jak na razie nie moge otworzyć ich strony:-(((
                      pzdr
                      • Gość: viter Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.spray.net.pl 08.02.06, 20:06
                        jeszcze nie wiedza nic na ten temat w biurze sprzedazy, jednak potwierdzili
                        zakup dzialki i mowia, ze za przynajmniej pol roku powinno cos byc wiecej
                        wiadomo, pewnie zaczna sprzedawac nie wczesniej niz za rok, co do zabudowy-tam
                        nie moze byc wysokiej
                        • Gość: JA JA Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.devs.futuro.pl 09.02.06, 14:16
                          Viterra potwierdziła że wybuduje tam TESCO na całej powieżchni działki oraz
                          ladowisko dla helikopterów na dachu.

• zdzisiek_p Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" 11.02.06, 22:21
                            TESCO było by ok - blisko na zakupki, no i nie byłby to wieżowiec !!

a tak na poważnie, to odległóśc od budynku liczy się wysokością zacieniania.
                            Min. odległość to 10m, ale ten budynek musi też być niewysoki.
                            Co do planów zagospodarowania terenu to wydaje mi się że nie da rady w tym
                            terenie czegoś wysokiego. Patrzyłem na stronę architektów (Kazimierski i Ryba),
                            mieli tam koncepcję wcześniejszą Drawskiej C - był to sporawy moloch, chyba z
                            7-6 kondygnacji. Chyba ograniczyły ich warunki zabudowy!! Więc przypuszczam że w
                            przypadku działki obok ograniczenia muszą byś te same, No i w/w zacienianie.

> Viterra potwierdziła że wybuduje tam TESCO na całej powieżchni działki oraz
                            > ladowisko dla helikopterów na dachu.
                            >
                            • Gość: JA JA Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.devs.futuro.pl 12.02.06, 11:14
                              Sorry za TESCO to był głupi żart.
                              Ale na serio bliskość zabudowy ogranicza tylko odległość od granicy działki (4m)
                              czyli jeżeli pomiędzy działkami nie ma drogi to minimalna odległość od 2
                              budynków będzie 8 metrów. Jeżeli jest droga to do 8 metrów można doliczyć
                              szerokość drogi z chodnikami czyli ok 6 metrów razem 14 metrów. Ale wydaje mi
                              się ze tak blisko nikt nie zbuduje bo ludzie nie będą chcieli tam mieszkać.
                              Viterra na pewno nie zbuduje tam nic powyżej 4-5 pięter bo by to nie pasowało
                              do reszty.

Pozdrawiam wszystkich.
                              • Gość: lusia48 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 09:20
                                Wydaje mi sie ze vittera z uwagi na mala dzialke wybuduje tam osiedle bez
                                mozliwosci wyjazdu na teren osiedla-czyli np. z garazem podziemnym pod calym
                                osiedlem tak jak jest to zorganizowane w Ogrodach Shiraz - z wjazdem
                                bezposrednio z ulicy.. Byloby to dobrym rozwiazaniem rowniez dla sasiednich
                                osiedli.
                                • Gość: escimo Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.cst.tpsa.pl 14.02.06, 14:02
                                  dzwoniłam do Viterry
                                  powiedzieli, że działki jeszcze nie kupili;-_

COŚ SIE NIE MOGA ZDECYDOWAC
                                  W WŁODARZEWSKIEJ POWIEDZIELI ZE ODLEGLOSC DO KOLEJNEJ DZIAŁKI BEDZIE WYNOSILA
                                  4M I MA TAM PRZEBIEGAC DROGA WJAZDOWA NA OSIEDLE VITERRY;-)
                                  • Gość: lusia48 Re: Włodarzewska SA - DRAWSKA "A/B/C" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 22:00
                                    Skad Ty wiesz o jakiejs drodze wjazdowej??!!!! w Vittera niechetnie przyznaja
                                    sie do kupna dzialki, wiec nawet jesli ja kupili to przeciez nie maja jeszcze
                                    zadnych planow zagospodarowania osiedla ktore bedzie uwzglednione przy
                                    pozwoleniu na budowe!!! Wiec skad Wlodarzewska ma wiedziec gdzie bedzie
                                    przebiegac droga osiedlowa na sasiedniej dzialce??Czy oni sa Jasnowidzami???
                                    • Gość: escimo Re: Włodarzewska IP: *.cst.tpsa.pl 23.02.06, 10:04
                                      Włodarzewska twierdzi ze tam bedzie droga:-(
                                      Ale juz oduczyłam sie wierzyc w cokolwiek co mówi Włodarzewska:-( są wyjatkowo
                                      niekompetentni i niedoinformowanioe i naprawde wolałabym żeby powiedzieli że
                                      niewiedza niz mówili ze jest tak i tak a potem okazuje sie to nieprawdą:-(
                                      Koszmar...
                                      Czy wszyscy Developerzy sa tacy>>>???!!
                                      • bp8 Re: Włodarzewska 28.02.06, 13:28
                                        A co powiecie o mieszkaniach na poddaszu w budynku C. Będzie tam trochę światła
                                        bo na zdjęciach okna wyglądają na bardzo małe...
                                        • bosman100 Re: Włodarzewska 08.03.06, 23:36
                                          ważne jak będzie izolowany dach. Przy kiepskiej ilozacji w lecie będzie tam
                                          ponad 30 stopni a w zimie chłodno.
                                          • ochotek1 Re: Włodarzewska 09.03.06, 20:15
                                            Potwierdzam. To najwiekszy problem poddaszy. Ale za to możesz zrobić tam
                                            odlotowy wystrój i super ekstrawagancką atmosferkę .. A jak śnieg zasypie okna,
                                            to kominek i miłe wieczory z płcią przeciwną :))
    • Gość: fifi Re: Włodarzewska SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:58
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • bosman100 Re: Włodarzewska SA 07.04.06, 21:37
        KEN Ursynów
        • torquemada007 Re: Włodarzewska SA 09.05.06, 14:53
          Co tak cicho tutaj? Kupiliście czy zrezygnowaliście?
          Jeśli to pierwsze, to przenieście się na forum "Drawska C"

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36074
    • Gość: Gosc Re: Włodarzewska sa - Drawska "a/b/c" IP: *.eranet.pl 25.11.06, 15:45
      Generalnie, nie sa w porzadku !!!
      1)nie zgadzają się na notarialną umowę przedwstepnej
      2)nie dotrzymują terminu oddania
      3)nie chcą podpisywać aktów notarialnych
      ( na Drawskiej B budynek oddany w kwietniu 2006, aktów nie ma przez pół roku)
      4)nakłaniają do "rezygnacji z roszczeń" czyli odsetek karnych za opóźnienie z
      ich winy
      5) wymuszają zawyżone opłaty przed podpisaniem aktu /opłata za ogrzewnanie
      latem/
    • Gość: Marcin Re: Włodarzewska SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:01
      Witam

Czy komuś zdarzyło się aby włodarzewska wypowiedziała umowę przedwstepną bez
      podania przyczyny? odkupuję udziały od osoby prywatnej i ryzykuję ich
      wielkością w przypadku, gdy umowa przedwstępna zostanie wypowiedziana...byłbym
      spokojniejszy gdyby była możliwa forma umowy notarialnej ale oni się na to nie
      zgadzają. Czy ktoś miał takie przykre doświadczenie albo słyszał o czymś takim?

Pozdrawiam
    • agata21cat Włodarzewska SA 31.05.07, 10:39
      Dostałam w dniu dzisiejszym telefon od Włodarzewskiej w sprawie "spotkania z
      Prezesem" Czy ktoś dostał taki telefon i wie o co chodzi? Szczerze mówiąc
      bardzo mnie to zaniepokoiło
      • Gość: Paweł Re: Włodarzewska SA IP: 192.193.216.* 31.05.07, 10:46
        Cześc Skarbie
      • Gość: MMM Re: Włodarzewska SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 19:33
        chcą renegocjować cenę tj. podnieść ją o 2,5 tyś /m2

www.wlodarzewska.fora.pl/post606.html#606
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka